Kucamo na vrata zapostavljenih asova

ed_novipazar RSS / 22.07.2009. u 23:26

Sigurno se sjećate INDIREKTA, sportskog magazina TV Beograd koji je počeo sa emitovanjem početkom 70-tih. Emitovan je ponedjeljkom od 19.00 na drugom programu. Uvijek je prije početka išla reklama za "Carnex" paštete. Urednik i voditelj bio je Marko Marković. Uvijek je nosio džempere, a najviše je volio one sa romboidima. U rubrici "Naj gol" biran je najljepši gol kola, dok su poslije neke problematične utakmice navijači rubriku "Kutak za sporni trenutak" čekali da potvrde svoje mišljenje o (ne)pristrasnosti pojedinog sudije.

Manje interesantna je bila rubrika "Kucamo na vrata zaboravljenih asova" gdje su neke deke i bake pričale kako su trčale prije 40 godina. E, došlo je vrijeme da otvorimo rubriku Kucamo na vrata zapostavljenih asova.

Atletski klub Novi Pazar je pod vodjstvom trenera Rifata Zilkića na sportsku scenu izbacio mlade atletičare koji već sada postižu vrhunske rezultate. Obratite pažnju na najnovije vijesti:

Zlato za Amelu Terzić

Simovićevoj srebro na 2.000 metara

Amela Terzić
Amela Terzić
Danas je Amela na Evropskom omladinskom prvenstvu u Finskoj osvojila još jednu medalju, bronzanu na 1500 m.

Pored Amele Terzić i Teodore Simović zapažene rezultate postižu i Azra Eminović, Muamer Hasanović, Nenad Radanović, stariji pioniri Selma Mustafić i Kemal Zornić te mlađi pioniri Ilda Dautović, Džemail Mašović i Elvedina Zornić.

Uslovi pod kojima egzistira Atletski klub Novi Pazar su ispod svakog nivoa, daleko ispod onih u ostalim atletskim centrima u Srbiji a da ne govorimo o evropskim standardima. No, atletika u Novom Pazaru nije nikakav izuzetak kada su ulaganja Srbije u ovaj grad i ovaj kraj u pitanju. Pitam se, hoćemo li dočekati dan kada će neko u ovoj državi skontati koliko pozitivnog potencijala krije ovaj kraj. Ne samo sportskog. Pa da se shodno tome država prema ovom kraju i ovim ljudima tako i odnosi.

Azra Eminović na trci (530) ...
Azra Eminović na trci (530) ...
 
  ... i na tronu
... i na tronu

 

 

 

 

 

 

 
 

Atačmenti



Komentari (4)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

margos margos 23:38 22.07.2009

Svaka čast

Ameli i svima ostalima - takmičarima i trenerima. Nigde atletika nije na zavidnom nivou u Srbiji, što se uslova tiče. Zvezdini i Partizanovi atletičari se nekako šlepaju uz fudbalere na stadionima, ali da im je lako - svakako nije. Utoliko je svaki njihov uspeh - najpre lični uspeh, pa tek potom možemo pričati o Klubovima, a na kraju o državi i njenom interesovanju.

A opet, ona je kraljica sporta. Volim da gledam atletske mitinge - i svesna sam ogromnog truda koji atletičari ulažu u vrhunske rezultate.

Hvala ti na tekstu:)
ed_novipazar ed_novipazar 00:06 23.07.2009

Re: Svaka čast

Tako je, ovi uspjesi su prije svega njihovi licni uspjesi.

Ja se sjecam kada su prije nekih 20-tak godina atleticari Novog Pazara trenirali po novopazarskim ulicama. Jedan je stalno prolazio pored moje kuce. Ja tada bio ponosan na svoju ulicu, rekoh, mora da je nesto posebno kada je atleticari koriste za treninge.

Ni danas im uslovi nisu mnogo bolji.
medjutim92 medjutim92 09:24 23.07.2009

Ko su nasi atleticari?

Jedan od najvecih nasih atleticara, Slobodan Brankovic, u poslednjem momentu je odustao od fudbala i odabrao atletiku umesto da potpise za zvezdu. Postigao je velike uspehe

I Dejan Tomasevic je bio atleticar. Otisao tamo gde se vise isplati i gde mu je zanimljivije.

Milivoje Cirkovic, fudbaler, trcao je 100 metara solidno ispod 11 sekundi, iako nije trenirao kao atleticar.. Nas drzavni rekord je oko 10.4 sekunde (Brankovic - iako pre svega trkac na 200 i 400 m).

Novi desni bek Partizana, Sinisa Stevanovic, bio je prvak sveta u karateu sa 15 godina u nekoj vec kategoriji, a onda otisao na fudbal. Nije atletika, ali je slicna prica..

Ima ih jos mali milion.. Slabo se kod nas bilo kako neko motivise da se bavi individualnim sportom. Nema tu para. Nazalost..
NNN NNN 01:05 24.07.2009

Hvala

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana