NE TREBA KUSUR (letopis Terazijskih sofizama) XIV

trafficante RSS / 28.07.2009. u 19:40

4690_89594558458_745328458_1857242_6179993_s.jpg                  Ponedeljak 27/07/09

 

 

            Svi su vec,ozbiljno preplanuli  !!

Imaju tu bolesnu potrebu,da pokazu svoj boravak na moru!          OK,mozda bih  se i ja kurcio da,sam nakamaro neke novce pa dvajes dana proveo u nekom grckom bungalovu,ovako Beskintos rodjaci!Omiljena destinacija,beogradskih sljakera zadnje kategorije!

            Posebno mi idu na zivce,oni stalni gosti takozvani komsici,dodju, srkucu kaficu,ovaj put bez  kisele jer su spiskali naredne dve plate,i zaboga zeljno iscekuju  da ih priupitas -A,gde ste to tako lepo preplanuli ,komsija!?

         De si da si Kusadasi ,Marmaris,Sarm al Seriff,ma boli me brige rodjace!!!A onda obicno usledi povratno pitanje kad cu ja na odmor???

             Tad stvarno gledam da im se userem u zivot,s nekom notornom lazi  , kako sam jos u aprilu bio na Kubi,a sad mi kao, poslodavci ne daju da opet idem na dopunski odmor, iako imam kombinaciju za Ohridsko jezero!!!

            Bio si na Kubi !!?,i tad  se ono  kao sete,  kako me stvarno nije bilo neko vreme,bas u maju!Tu se i smore,i saosecaju sa mnom al opet,Ohridsko jezero ,pa to im je bila druga opcija i ne bih nikakako smeo da propustim taj Jugoslovenski biser,kad vec mogu da ga overim za Dz!!

Koja bre jezera,Kube ,picke materine koji odmor,kakva bre divljina,nisam od onih manijaka da imam taj mehanizam nipodastavanja nedostiznih stvari,nego jednostavno,za mene odmor predstavlja,budjenje u pola tri popodne,pored neke cavke po mogucstvu,pa onda gurmanska,odlazak u kladionicu,gajba piva i partija preferansa u parku sa dva drugara,posle oko pola osam,tusiranje,vecera 

 u nekom kineskom restoranu,jer u dve trecine

istih sam ili radio ili su mi nekadasnje kolege otvorile,pa uvek imam otvorenu neku varijantu da jedem gratis pod uslovom da se ne ostrvim i zaredjam vise od dvaput mesecno,nego, sve da ih lepo resporedim,kad kad u retkim trenutcima ozbiljnijeg suta dodjem sa kesom leda i Njegovom miloscu Dzekom Danijelsovim        Malim nenadano povedem drustvo u neki od tih restorana i kioska brze klope,popijemo ,pojedemo i na kraju platimo racun a flasa skivija umesto kamate za neka buduca grebanja i teske trenutke bez Banke u Dzepu !!!

         E to je odmor,a ne neka divljanja po krsu i planincugi gde cu da strepim ,oce li me peciti kakva guja sarka iz trave il neki domorodac srdacno docekati sa pola cigle po lobanji ,  mastajuci o sadrzaju mog ,inace praznog novcanika! E,takve klackalice sa tockom sudbine ne bi probavo ni da mi daju novce za snimanje kakve reklame,a kamo li da JA jos placam za iste te marifetluke!!I nemam pojma otkud ta pomama za Kubom,kao jeftine kurve ,sta li,pa za pet dolara i ovde mozes da zavrsis ozbiljan felacio od ober trule ganke,al dobru cavu da propnes,e to mu je minimum stotka kako u Lominoj tako na Kubi,Vegasu,Fidziju ma i Tokio da zabodes!

Znam ,  lepo sam pitao likove koji su rmbajuci po prekookeansim brodovima snimili malo vise sveta od Milice Milse koja je boga ti videla Kastra dvaput,i posle se sepurila po ovdasnjim nedeljnicima pokazujuci lepote Vardaradera,de mozes da fasujes ozbiljnu apsanu ako se drznes da fotografises,oronule fasade i intervjuises sirotinju koja ceka u redu za zivotne namirnice! Meni je vala devedeset trece pun kobaz,da bih sad pruzao soma ipo necega tek da se podsetim tih divnih vremena,pa ja sam bre i srednjoskolske slike iz tog perioda pobaco,da ne bi izronile iz nekog krsa i samo tako me strecnule neprijatno,ko sto se desilo kad sam ono trazio udice za pecanje po fioci,ma nisam mogao svu noc da zaspim,secajuci se crnog narodnog hleba,koji je sad em ultra popularan ,em preskup zbog lekovitih svojstava,a nekad su imucniji seljaci kupovali bas njega da hrane svinje,koliko samo bese jeftin,kad malo pomislim u ta krizna vremena  svinje su sigurno bile najzdravije,steta sto nemadosmo ni jedan pisljivi bilion da neku pleckicu overimo , ako ne i cutavo prase za Bozic!!!

 

         Devedeset  cetvrte smo kolko se secam za Avramove dinare ko Amerikanci cerecili curku,de nam je pamet bila ,kraj tako  zdravo uranjenih svinja!Opsti debakl!

         A zamisli,tek da odem na Ohridsko jezero,pa sta bi radio,uvece,sigurno imaju divnu seosku diskoteku ,de pustaju hitove iz devedesetih,jer znam da su Makedonci uvek bili ozbiljni konzumenti popularne muzike,jedino sto su uvek u zaostatku jedno tri godine za aktuelnim hitovima,bez obzira koliko megabita u sekundi njihov internet moze da sazvace,njima je  stvarno potrebna vecnost da provale pesme sa zadnjeg Madoninog albuma,ako sam nju kao neki dobar primer i pomenuo!I to ne pricam napamet,vec sam jedno dve godine ziveo sa jednim Skopljancem u studentskoj sobi,i taman pomislih kako je mozda on neki izrod kad ono dodje mu grupa zemljaka ,sve sami reperi,u starterovim hokejaskim dresovima,koje smo mi prestali da nosimo jos devedeset pete,a carevi se dve iljade druge ko nekim vremeplovom niotkud pojavili,i tek tad im ,ja licno , bejah predocio 50cent-a,alo bre pa zar tako zatucanoj naciji da guram mukom naklepane evrice!

         Koji bre odmor,pa evo 

 sad dok isparava asfalt od dnevne zege,otvorim limenku zmija ladne pivcuge citam sutrasnju stampu,glodjem karadjordjevu umesto neke ovcetine pecene na kamoljoj balegi,odsrafim najnoviji Bi Rilov album i kontam koju cicu sutra da zvrcnem da malo se cvarimo po oganj vrelom Bulevaru !!?

         Jedan slobodan dan,nakrcan pravim sadrzajima ,vise mi vredi neg metar dana tabananja po kojekakvim etno -ruralnim gudurama bez trunke betona,najbolje moguce podloge gde jedino mozes da osetis kolko si covek, a ne neki namagarceni babun!!!



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana