Ljudska prava| Sport| Životni stil

Partizan i Zvezda protiv šikaniranja homoseksualaca

Predrag Azdejković RSS / 12.08.2009. u 10:22

24sata-naslovna.8426.jpgOdgovarajući na pitanje kakav je njihov stav povodom homofobičnih grafita protiv gej parade koji su se pojavili poslednjih dana, u FK Crvena zvezda i FK Partizan kažu za „24 sata" da se protive svakom vidu mržnje, netrpeljivosti i podela.

Gej lezbijski info centar (GLIC) uputio je dopise na adresu FK Crvena zvezda i Partizan da osude homofobične grafite koje potpisuju navijači tih klubova, ali odgovore nisu dobili. U pomenutim klubovima kažu da dopis nisu dobili, kao i da je grafite mogao da napiše bilo ko i da ih potpiše u ime njihovih fanova.

- Crvena zvezda osuđuje svaki akt mržnje i netrpeljivosti na bilo kom delu planete, pa tako i u Beogradu - kaže Marko Nikolovski, portparol FK Crvena zvezda.

Darko Grubor, generalni sekretar FK Partizan, kaže da je dopis poslat na pogrešnu adresu.

- Mi se bavimo samo sportom i dešavanjima tokom sportskih manifestacija i nemamo veze sa gej paradom. Na našem stadionu niko nije pozivao na mržnju i mi nemamo ni prema kome predrasude. Sport je otvoren za sve i u njemu nema mesta za netrpeljivost i podelu - kaže Grubor.

GLIC se za pomoć obratio Svetskoj fudbalskoj asocijaciji (FIFA).

- Sajt www.ukgaynews.org.uk prenosi naš dopis i izjavu portparola Fife koji kaže da ne mogu da komentarišu situaciju dok ne dobiju sve relevantne detalje. Pretpostavljam da dopis još nije stigao do vrha Fife koji bi mogao da napravi neki korak - kaže za „24 sata" Predrag Azdejković, predsednik GLIC-a.

Poznato je da Fifa osuđuje svaki vid diskriminacije.

- U članu 3 Statuta Fife stoji da je diskriminacija kažnjiva suspenzijom ili isključenjem. Nedavno je Fudbalska asocijacija Ugande napravila antigej kampanju. Fifa bi njihove fudbalske klubove mogla da kazni izbacivanjem sa internacionalnih takmičenja - kaže Azdejković.

Grafiti su se pojavili kao odgovor na gej paradu zakazanu za 20. septembar. Komentarišući najavu „Parade ponosa", gradonačelnik Dragan Đilas rekao je da ne podržava njeno održavanje jer izražava bojazan za bezbednost učesnika.

Niko nije nadležan za uklanjanje grafita?

U GLIC-u kažu da su od javnih komunalnih službi tražili da uklone grafite, međutim, dobili su odgovor da oni nisu nadležni. U JKP „Beograd put" potvrđeno je za „24 sata" da je stigao dopis GLIC-a. „Beograd put nadležan je za čišćenje tunela i podzemnih prolaza. Postoje dva redovna čišćenja godišnje, a za sve ostalo neophodno je da komunalna inspekcija da nalog", kažu u JKP „Beograd put". U gradskoj komunalnoj inspekciji do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovor da li je u planu čišćenje spornih grafita.

Izvor: 24 sata

 

ALO: Beogradski gejevi se žalili FIFA

Udruženja homoseksualaca iz Beograda uputila su pismo na adresu FIFA, pozivajući svetsku kuću fudbala da stane u njihovu zaštitu. Ovu informaciju je za „Alo!" potvrdio Predrag Azdejković, gej aktivista i predsednik „Gej-lezbo info centra".

- Zanimljivo je kako je ta vest dospela do domaćih medija, s obzirom na to da je u pitanju pismo koje je poslato na engleskom jeziku i da naši mediji o tome nisu obavešteni. Naravno, informacija je tačna, a na taj korak smo se odlučili pošto ni dve nedelje nakon što smo tražili od FSS-a i naših najvećih klubova, Partizana i Crvene zvezde, da se javno oglase i osude grafite kojima se poziva na linč homoseksualaca u Srbiji, niko od njih nije reagovao. U FIFA smo pisali pošto se u njihovom statusu nalazi tačka kojom se takav govor mržnje zabranjuje i sada očekujemo njihovu reakciju. Postojao je sličan slučaj u Ugandi, zbog kojeg je FIFA oštro reagovala, a i Sep Blater je nedavno pozvao gej fudbalere da se ne skrivaju, kao i klubove od kojih je tražio da im u tome pomognu - rekao je Azdejković za „Alo!". Podsetimo, poslednjih nedelja u Beogradu se pojavio veliki broj grafita uperenih protiv osoba homoseksualne orijentacije, koje su potpisali navijači Partizana i Zvezde.

Izvor: ALO

 

Atačmenti



Komentari (61)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

mrdax mrdax 11:00 12.08.2009

Navijaci,navijaci...

Svaka cast na upornosti. Ipak navijaci su manje vise svugde problem,sto im naravno ne daje za pravo da predlazu koga to treba eliminisati u 'majci Srbiji'.

P.S. PRVI !!!!!!
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 11:18 12.08.2009

Re: Navijaci,navijaci...

P.S. PRVI !!!!!!


Jel bolelo?
mrdax mrdax 11:47 12.08.2009

Re: Navijaci,navijaci...

... pa ako se podmaze....
Just kiddin...
gbls gbls 12:47 12.08.2009

Re: Navijaci,navijaci...

Azdejkovic
Partizan i Zvezda protiv šikaniranja homoseksualaca

Mislim da tekst nigde ne podrzava tvrdnju koja se moze procitati u naslovu.
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 12:51 12.08.2009

Re: Navijaci,navijaci...

Mislim da tekst nigde ne potvrdjuje tvrdnju koja se moze procitati u naslovu.


Sport je otvoren za sve i u njemu nema mesta za netrpeljivost i podelu - kaže Grubor.

Crvena zvezda osuđuje svaki akt mržnje i netrpeljivosti na bilo kom delu planete, pa tako i u Beogradu - kaže Marko Nikolovski, portparol FK Crvena zvezda.


Od koga je dosta je


Exitus Letalis Exitus Letalis 22:25 12.08.2009

Re: Navijaci,navijaci...

Predrag Azdejković
Mislim da tekst nigde ne potvrdjuje tvrdnju koja se moze procitati u naslovu.


Sport je otvoren za sve i u njemu nema mesta za netrpeljivost i podelu - kaže Grubor.

Crvena zvezda osuđuje svaki akt mržnje i netrpeljivosti na bilo kom delu planete, pa tako i u Beogradu - kaže Marko Nikolovski, portparol FK Crvena zvezda.


Od koga je dosta je



ako tako tvrde, trebalo bi da vođe navijača dođu na paradu i da se uvere da oni koji se predstavljaju
kao njihovi navijači nisu ili jesu njihovi.
ako jesu, da ih obuzdaju.
ako nisu, super.
znaće ko ih bruka.

inače na španskom kulturnom centru mesecima stoji grafit protiv parade koji su potpisali grobari.
chobanica chobanica 12:05 12.08.2009

Neverovatno

Kad sam videla naslov, bila sam sigurna da je u pitanju jos jedna Pedjina zezancija
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 12:13 12.08.2009

Re: Neverovatno

Ja sam bre ozbiljan čovek
Bili Piton Bili Piton 13:04 12.08.2009

Re: Neverovatno

chobanica
Kad sam videla naslov, bila sam sigurna da je u pitanju jos jedna Pedjina zezancija


Isto...
pix3lchick pix3lchick 12:18 12.08.2009

Pitanje nadležnosti

Hm, hajde da postavimo stvari ovako...

Da naškrabam par grafita sledeće sadržine:

Srbe na vrbe
Kosovo je srce Albanije
Hašim Tači mome srcu puno znači
Poklaćemo Srbe, potpis: 1024 županije
Boris Tadić ima mitisere
Hrvatska do Grocke
Đilas = kišna glista
Doživotna za Uroša

E da bismo u roku od jednog dana otkrili pitanje nadležnosti oko uklanjanja grafita.
Ne sumnjam da bi na teren bile izvedene sve elitne interventne jedinice komunalnih službi, koje bi grafite uklanjale svim raspoloživim sredstvima, uključujući i nokte i jezike.
tyson tyson 12:48 12.08.2009

Re: Pitanje nadležnosti


Da probamo...?

To bi bio zaista jedan eksperiment u grafitiranju



Predrag Azdejković Predrag Azdejković 12:49 12.08.2009

Re: Pitanje nadležnosti

koje bi grafite uklanjale svim raspoloživim sredstvima, uključujući i nokte i jezike.


Vaistinu...
antioksidant antioksidant 13:41 12.08.2009

Re: Pitanje nadležnosti

Boris Tadić ima mitisere

drug.clan drug.clan 12:51 12.08.2009

FIFA

Tesko da ce vam ta Svetska Mafijaska Organizacija (FIFA) biti od pomoci
Milan M. Ćirković Milan M. Ćirković 13:17 12.08.2009

Re: FIFA

drug.clan
Tesko da ce vam ta Svetska Mafijaska Organizacija (FIFA) biti od pomoci

Da, verovatno bi Kominterna vise pomogla.

(Uzgred, druze clane, vrlo efikasno zaobilazite cinjenicu da su mnogi medju ocima vama dragog pokreta bili itekakvi homofobi, te da se u blazenopocivsem sssr-u homoseksualnost posmatrala kao oblik "burzoaske dekadencije" i "degeneracije". Za trockiste se vrlo cesto koristio termin "pederi" u jasno negativnom kontekstu, a licno Drug Koba i Molotov su u svojim sacuvanim beleskama kojima su anotirali izvestaje nkvd-a koristili izraze kao sto je "pederski sljam" i slicni.)
drug.clan drug.clan 13:28 12.08.2009

Re: FIFA

Milan M. Ćirković
drug.clan
Tesko da ce vam ta Svetska Mafijaska Organizacija (FIFA) biti od pomoci

Da, verovatno bi Kominterna vise pomogla.

(Uzgred, druze clane, vrlo efikasno zaobilazite cinjenicu da su mnogi medju ocima vama dragog pokreta bili itekakvi homofobi, te da se u blazenopocivsem sssr-u homoseksualnost posmatrala kao oblik "burzoaske dekadencije" i "degeneracije". Za trockiste ste vrlo cesto koristio termin "pederi" u jasno negativnom kontekstu, a licno Drug Koba i Molotov su u svojim sacuvanim beleskama kojima su anotirali izvestaje nkvd-a koristili izraze kao sto je "pederski sljam" i slicni.)



U to vreme a bogami i posle odlaska komunizma (ponekada se i danas desi) su u srcu neoliberalizma americkom south-u spaljivali crnce samo zato sto su crni i lincovali homoseksualce cak i ako nije ni "svedoka" bilo.

Ali svi na blogu vec jako dobro znaju vase oprobane "intelektualne dijalekticke metode" da poredite dogadjaje iz dve epohe kako bi pokazali vasu moralnu superiornost.

PS. Da ne pominjem ubijanja svih vrsta radnika (od strait belih do gay crnih) od strane privatnih vojski tokom strajkova u kojima su samo za hleb trazili
Milan M. Ćirković Milan M. Ćirković 13:47 12.08.2009

Re: FIFA

Sta, nema odbrane najvecih boraca za prava radnika u istoriji (sto bi rekla Velika sovjetska enciklopedija)? Cccc, a gde vam je proleterska solidarnost? Jadni staljin, berija, molotov...ispade da su ih neki pederi nadziveli. Tesko je s tim ziveti u Sev. Koreji... ili bese severnom Vasingtonu?
drug.clan drug.clan 13:53 12.08.2009

Re: FIFA

Milan M. Ćirković
Sta, nema odbrane najvecih boraca za prava radnika u istoriji (sto bi rekla Velika sovjetska enciklopedija)? Cccc, a gde vam je proleterska solidarnost? Jadni staljin, berija, molotov...ispade da su ih neki pederi nadziveli. Tesko je s tim ziveti u Sev. Koreji... ili bese severnom Vasingtonu?



Nisam ja ovde da bezuslovno branim zlocinacke postupke kao to vi praktikujete.

I u juznom vasingtonu se veoma tesko zivi iako je u sred "liberalnog" sveta
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 13:56 12.08.2009

Re: FIFA

Za trockiste se vrlo cesto koristio termin "pederi" u jasno negativnom kontekstu, a licno Drug Koba i Molotov su u svojim sacuvanim beleskama kojima su anotirali izvestaje nkvd-a koristili izraze kao sto je "pederski sljam" i slicni

Pa ja mislim da je u vrhovima naše vlasti još uvek prisutno isto nazivlje....
Da nije Marka Karadžića, teško da bi bilo koga iz vlasti mogli čuti da govori drugačije.....ako već ne ćuti...
krkar krkar 14:55 12.08.2009

Re: FIFA

drug.clan
U to vreme a bogami i posle odlaska komunizma (ponekada se i danas desi) su u srcu neoliberalizma americkom south-u spaljivali crnce samo zato sto su crni


Danima već očekujem kad će Neostvareni Drug potegnuti apsolutni argument brežnjevizma kojim se dokazuje da je CCCP najnaprednija ljudska zajednica u istoriji... a Amerikanci muče crnce.

Sad mogu mirno na godišnji
drug.clan drug.clan 15:14 12.08.2009

Re: FIFA

krkar
drug.clan
U to vreme a bogami i posle odlaska komunizma (ponekada se i danas desi) su u srcu neoliberalizma americkom south-u spaljivali crnce samo zato sto su crni


Danima već očekujem kad će Neostvareni Drug potegnuti apsolutni argument brežnjevizma kojim se dokazuje da je CCCP najnaprednija ljudska zajednica u istoriji... a Amerikanci muče crnce.

Sad mogu mirno na godišnji


Mozes krki na godisnji slobodno (mada koliko je znam ti si na dozivotnom godisnjem u kome imas vremena da danima cekas sta ce jedan drug napisati)

i samo da napomenem da ja nikada nisam branio CCCP ili opravdavao njihove zlocine za razliku od vas koji to radite uz istovremeno pljuvanje iskljucivo po drugoj strani.
NNN NNN 12:59 12.08.2009

Za koga

navijaš?
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 13:16 12.08.2009

Re: Za koga

Ko god nosi roze dres, taj ima moju podršku

NNN NNN 13:24 12.08.2009

Re: Za koga

Ko god nosi roze dres, taj ima moju podršku
Kad pomešamo crveno i belo dobijemo nešto slično
antioksidant antioksidant 13:43 12.08.2009

Re: Za koga

Ko god nosi roze dres, taj ima moju podršku

juventus na gostovanju

mostarac mostarac 13:10 12.08.2009

Hm...

Ja mislim da ce FIFA ostro reagovati nakon sto primi ovo pismo.
Bili Piton Bili Piton 13:17 12.08.2009

Re: Hm...

mostarac
Ja mislim da ce FIFA ostro reagovati nakon sto primi ovo pismo.


Na ovima je bilo da napisu i posalju - a za reakcije cemo videti.
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 13:22 12.08.2009

Re: Hm...

Pa, već postoji prva reakcija:


A FIFA spokesperson told UK Gay News this afternoon that “we cannot speculate on a case where we do not have all the relevant documents and details”.

However, FIFA did say that the organisation did take a robust stance against all types of discrimination.

FIFA’s published policy on ‘Non-discriminations and stance against racism’ states: Discrimination of any kind against a country, private person or group of people on account of ethnic origin, gender, language, religion, politics or any other reason is strictly prohibited and punishable by suspension or expulsion. [Article 3 of FIFA Statutes]

“FIFA through its committees and are actively committed to fighting against all kinds of discrimination within football and within society as a whole,” the spokesperson said.

“…FIFA President Joseph S. Blatter has on several occasions stressed that we must take our efforts to a higher level and lead the fight against discrimination in football.”
Lord Greystock Lord Greystock 13:12 12.08.2009

Zanimljivo!

Zanimljivo je kako je ta vest dospela do domaćih medija, s obzirom na to da je u pitanju pismo koje je poslato na engleskom jeziku i da naši mediji o tome nisu obavešteni.

Ti poslao na engleskom a oni saznali. Viš' ti to molim te.
Ma to mora da je jako zanimljivo!

I šta reče, ti se boriš protiv omalovažavanja, za poštovanje drugih...?
Milan M. Ćirković Milan M. Ćirković 13:18 12.08.2009

Re: Zanimljivo!

Pa da, Sluzba koja im nadzire korespodenciju zna engleski, normalno. Zbilja se nije trebalo cuditi. Ko bi jos omalovazio Sluzbu?
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 13:19 12.08.2009

Re: Zanimljivo!

I šta reče, ti se boriš protiv omalovažavanja, za poštovanje drugih...?


Pa, taj tok informacija je interesantan, jer pismo nije poslato domaćim medijima, a stiglo je do njih...

A pismo je moglo da bude i na francuskom, jer je FIFA ipak Fédération Internationale de Football Association.
Lord Greystock Lord Greystock 13:36 12.08.2009

Re: Zanimljivo!

Predrag Azdejković
I šta reče, ti se boriš protiv omalovažavanja, za poštovanje drugih...?

Pa, taj tok informacija je interesantan, jer pismo nije poslato domaćim medijima, a stiglo je do njih...

Ma Peđa ne pričam ja o toku informacije. Evo već se javljaju "poznavaoci" teorije zavere o službama koji će to stručno objasniti.
Ja sam samo komentarisao kako si formulisao rečenicu. A na nečijem blogu sam video da si ispljuvao Đilasa zbog njegovih izjava.
miloradkakmar miloradkakmar 16:04 12.08.2009

Re: Zanimljivo!


Pa, taj tok informacija je interesantan, jer pismo nije poslato domaćim medijima, a stiglo je do njih.

Možda kod nas prvo ide sve preko medija , ispitivanje javnog mnjenja ... pa onda do onoga kome je informacija upućena.
Da se niste možda telefonski dogovarala sa FIFA , kao ono " telefonske sednice " !?
g.radicevic g.radicevic 13:13 12.08.2009

ako ..

Sajt www.ukgaynews.org.uk prenosi naš dopis i izjavu portparola Fife koji kaže da ne mogu da komentarišu situaciju dok ne dobiju sve relevantne detalje. Pretpostavljam da dopis još nije stigao do vrha Fife koji bi mogao da napravi neki korak - kaže za „24 sata" Predrag Azdejković, predsednik GLIC-a.


FIFA, UEFA, FIBA, MOK....

treba da prate bilo koju manifestaciju,
koja nije sportska, u ovoj zemlji.......
onda smo mi zaglibili mnogo vishe
nego shto mislimo
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 14:01 12.08.2009

Da nije FIFE..

Da nije FIFE moj Peđa, teško da bi bilo ikakve reakcije....
Bez uprava tih klubova ne bi ni imali navijačke grupe kakve imamo...
No, neka su se oglasili. To pre koju godinu nije ni teorijski bilo moguće..
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 14:26 12.08.2009

Re: Da nije FIFE..

No, neka su se oglasili. To pre koju godinu nije ni teorijski bilo moguće..


Da, to je veliki napredak...
vanja.t vanja.t 14:03 12.08.2009

logično je

to što vas je uprava podržala - tamo su uvek sedeli pederi,
ali ako hoćeš da vas podrže navijači trebalo bi da potražiš žareta i parangala,
oni bi te razumeli, pogotovo parangal


procvetala bela lala
**bo žare parangala
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 14:27 12.08.2009

Re: logično je

Ti si neki insajder
vanja.t vanja.t 14:40 12.08.2009

Re: logično je

pa ja sam bio klinac tada, pričali su mi stariji drugovi,
s tim da je parangal podneo tužbu protiv žareta, zbog čega je žare i odležao
sudija nije shvatio kakva je to avangarda bila
skyspoter skyspoter 14:39 12.08.2009

tebi se bas

ide u juznu afriku?
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 15:24 12.08.2009

Re: tebi se bas

da sadimo papriku...
Nadpalfi Nadpalfi 20:13 12.08.2009

sport vs politika

A kako bi bilo da se najzad prestane sa mijesanjem sporta i politike? Sad treba zbog toga sto neke "navijacke" skupine ne podnose pedere da se ekipe koje su se na sportskom borilistu izborile za nastavak takmicenja, izbace iz istih! Pa niste sa tim i takvim zahtjevima nista bolji od onih koji pisu sporne grafite. Klubovi treba da se bore protiv svih oblika politiziranja od strane "navijaca", ali Vi sa ovakvim tekstovima i zahtjevima niste bas na pomoci.
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 22:28 12.08.2009

Re: sport vs politika

Klubovi treba da se bore protiv svih oblika politiziranja od strane "navijaca", ali Vi sa ovakvim tekstovima i zahtjevima niste bas na pomoci.


Jeste, tako što će se ograditi od njih, ali kada oni to ne čine, ili odbijaju da čine, onda...
vishnja92 vishnja92 22:22 12.08.2009

pedjo bre!

a sto si banovao sve one ljude pa eno kmece kod antioksidanta? ? .....?

nemoj bre, gde ce ti dusa
zato i imas samo 47 komentara, pajz sta ti kazem ...

a u taj tvoj fudbal se nista ne razumem, osim sto navijam za nase.
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 22:29 12.08.2009

Re: pedjo bre!

zato i imas samo 47 komentara, pajz sta ti kazem ...


Meni dosta
roland_h roland_h 23:16 12.08.2009

fino, fino

da neko nesto radi! pise pisma na engleskom i sl.
kad vec nece gradonacelnik da reaguje i zastiti gradjane onda lepo recnik u ruke...

samo mi nesto prolazi kroz glavu da ovo izaziva jos veci bes.

filantrop filantrop 23:20 12.08.2009

Re: fino, fino

samo mi nesto prolazi kroz glavu da ovo izaziva jos veci bes.


KO hoce da besni, uvek ce naci razlog.
roland_h roland_h 23:35 12.08.2009

Re: fino, fino

upravo, ali mi se cini da organizacioni odbor pride-a ima drugaciji stav- da onima koji hoce da besne treba dati sto manje razloga za to.
jos uvek nisam odlucio da li mi je blizi taj ili pedjin ofanzivniji stav.
roland_h roland_h 17:26 13.08.2009

da priupitam

nesto mi nije jasno. na sajtu b92 su objavili vest slicnog naslova danas ali ni iz bloga a ni iz vesti nisam shvatio sta se dogodilo prvo. prvo je GLIC poslao pismo ili su iz zvezde i partizana dali ove izjave?

nije iskljucena mogucnost da nisam pazljivo citao...
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 20:58 13.08.2009

Re: da priupitam

prvo je GLIC poslao pismo


Prvo smo ih tužakali
roland_h roland_h 22:57 13.08.2009

Re: da priupitam

pa neka ste, vala!

tako sam i mislio ali rekoh da proverim.

nakon citanja vesti i tvog odgovora neke stvari, po pitanju pisma, su mi dosta jasnije!
puna podrska!
apatrid1000 apatrid1000 00:29 14.08.2009

E...

E, sto se mene tice, kud malinari, razni strajkaci, ovi, oni i ''ini'', tud i vi... Nit' sam njima aplaudirao, nit sam ih psovao (a kamoli tukao)...
Nit' cu vas podrzati, niti necu... Svejedno mi je...
Mene nijedan zakon nece ubediti da je to prirodno, ali isto tako meni licno nije potreban ni jedan zakon da bih sa nekim (nekom) od vas mogao da budem kolega na poslu, pijem kafu, budem komsija...
Meni nije jasna svrha parade (kao sto mi ne bi bila jasna ni svrha parade filatelista) pa je zato ni ne podrzavam ni ne podrzavam, ali opet mi ni ne smeta da vidim dva lika kako se drze za ruke... (O devojkama da ni ne pricam, one se stalno drze za ruke, cak i kad nisu lezbejke...)
Dal' bi mi smetalo kad' ih vidim da se ljube...? Pa, iskreno, ne smatram pristojnim ni kad se ljube musko i zensko na javnom mestu (ne ono na kratko, vec bas bas...), tako da ni to ne bih smatrao pristojnim... Ali, opet, sta ja tu mogu...? Sem da okrenem glavu...
Sve u svemu - indiferentan sam prema toj paradi... Ali, ako mi kazete da sam posle svega recenog homofob, onda cu vas sa punim pravom smatrati ekstremistima...
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 10:53 14.08.2009

Re: E...

Ali, ako mi kazete da sam posle svega recenog homofob, onda cu vas sa punim pravom smatrati ekstremistima...


Jok, meni je minimalni cilj da ovo bude mejnstrim stav ljudi - ne tiče me se i ne guram nos u tuđi posao.
apatrid1000 apatrid1000 12:18 14.08.2009

Re: E...

Slazem se...
Bili Piton Bili Piton 12:28 14.08.2009

Re: E...

Predrag Azdejković
ne tiče me se i ne guram nos u tuđi posao.


Jednom kad to ljudi nauce ovoj ce zemlji svanuti. Ne samo kad je ovaj topik u pitanju.

Svi bre zive tudj zivot i o svemu naprdjuju sto ih se ne tice, samo ne gledaju svoja posla...
pix3lchick pix3lchick 13:39 14.08.2009

Re: E...

Predrag Azdejković
Ali, ako mi kazete da sam posle svega recenog homofob, onda cu vas sa punim pravom smatrati ekstremistima...

Jok, meni je minimalni cilj da ovo bude mejnstrim stav ljudi - ne tiče me se i ne guram nos u tuđi posao.

U prevodu - "Live and let live".
Tako velika nepoznanica u majčici otadžbini.
apatrid1000 apatrid1000 00:13 15.08.2009

Re: E...

E, da... Zaboravio sam poentu, ali sad je jos bolje, jer smo se slozili oko toga da je bzvz gurati nos u tudja posla... Mozda je tesko shvatiti, ali i pored stavova koje sam izneo, jesam navijac... Vec gotovo cetiri decenije navijam za jedan od ova dva kluba koji se prozivaju ovde (za pricu je nebitno koji). Meni se cini da ni jedan od ta dva kluba ne ''tura nos'' u paradu... I ne vidim zasto neko ''tura nos'' u ''njihova posla''... Kada bi se sabrali njihovi navijaci, doslo bi se do cifre koja je bliska broju stanovnika ove zemlje, a ne bih rekao da su pomenute grafite pisale ni stotine, a nekmoli milioni ljudi...
Imao sam komsiju homoseksualca koji je uz to bio i pedofil. Zakljucao je jednom i mog drugara i navalio na njega, ali je ovaj, srecom, pobegao kroz prozor... (Srecom, ziveo je u prizemlju) Pa, kada bih na osnovu njega sudio svim ostalima, svakako ne bih napisao to sto sam napisao...
Zato, ne smatram da je pismo svetskoj fudbalskoj federaciji (ili kome vec), pozitivna stvar... Vise smatram da je ''guranje nosa''...
Moze biti da gejevima i lezbejkama navijanje deluje ''neprirodno'' i '' čudno'', ali i to je njihovo pravo, i ja nemam ništa protiv toga... Ponekad, čak, kada vidim od koga gubimo, i sam sebi delujem neprirodno... Al', evo, ja to bar priznajem ovde, da vidim nekog od vas...
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 01:47 15.08.2009

Re: E...

Kada bi se sabrali njihovi navijaci, doslo bi se do cifre koja je bliska broju stanovnika ove zemlje, a ne bih rekao da su pomenute grafite pisale ni stotine, a nekmoli milioni ljudi...


Postoji nešto što se zove demanti i ograđivanje... Nigde nisam video saopštenje bilo koje navijačke grupe da se ograđuje od promovisanja nasilja i poziva na ubijanje... Vođe navijača podržavaju grafite i preko medija pozivaju na nasilno gušenje parade...
011-495 011-495 15:01 14.08.2009

Nisam u toku

gde su se pojavili grafiti i kakva je veza izmedju istih i CZ+Partizan?
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 17:24 14.08.2009

Re: Nisam u toku

011-495 011-495 17:51 14.08.2009

Re: Nisam u toku

Daaa,neki su se stvarno potrudili da obidju ceo grad.
Vecina napisana istom rukom, sto ne menja na stvari. Glupo pitanje, osim tamo gde su potpisi "Grobari" i nesto na engleskom sto vuce na juznu tribinu, gde se vidi CZ-nisam navijac od kako je Sestic otisao iz fudbala. Zar neke od grafita nisu mogli da napisu navijaci OFK Beograd i drugih ligasa tipa Obilic?
Uz svo duzno postovanje,kakve veze imaju klubovi sa time sta ljudi koji se deklarisu njihovim navijacima, pisu? Mislim da nije produktivno prozivati klubove za sve lose sto ti ljudi naprave. Potonji to rade u svojstvu maloumnika i idiota a ne ljudi za cije je ponasanje odgovoran neki klub. Treba pitati komsije i sugradjane kako to da niko ne reaguje (ili nema nikog na ulici kada oni pisu grafite??) na pozive na linc. Mislim da kampanja protiv klubova ima za cilj da se nadje zrtveni jarac a ne da se resi problem.
Osim toga od 1971/2 do 1991 koliko sam pratio fudbal, u pomenutim klubovima je igralo nekoliko gej momaka, svi saigraci su znali ali ih niko nije diskriminisao - kao minimum olaksavajuca okolnost za ovo javno sudjenje, kao maksimum oslobadjajuca presuda.
Izvinjavam se za tiradu.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana