NE TREBA KUSUR (letopis Terazijskih sofizama) XX

trafficante RSS / 19.08.2009. u 17:11

5531_119572318458_745328458_2298600_902922_n.jpg

                                                                                 Petak 7.avgust

            kroz,sljivike i livade!!?

            Opet naterase,magarca u potok! Teska srca al opet,ponada se covek da stvari duboko usadjene u lobanju znaju da budu totalno pogresne,te se usudih ustati pre komsijskih kikireza,i podjoh na pecanje!

            Smorila me mogucnost  da za deset minuta peske,mozes obici centar Valjeva,pa kad to ponovis deset puta dnevno i sretnes iste spodobe,na istim coskovima ,u naravno identicnoj pozi,prvu blesavu ponudu ,prihvatis na keca i pre nego se ugrizoh za jezik,eto mene u raspalom kadetu on the road to d Crna Kamenica!

            Crna da ne mos crnja biti,potok li je ,reka li je u nekoj Divcibarskoj uvali,gde djavo kaze laku noc bar triput dnevno!Pejzazi ko sa najnabudzenijih 

psiho-foto -shop

lifleta   , sto dele po prestonici  , propagirajuci seoski turizam!

Sav lokal patriotizam,mi nikad nije krivio sliku brda koje gistro treba da je lepse od onog drugog dvesta kilometara daljeg od mog brda jelte!Kad krenes sa dna jednaka je verovatnoca da zabodes infarkt ,gore na vrhu posle dva pakla pljuga dnevno puta dvanest pusackih godina!Toliko o alpinizmu,a pecanje mu dodje kontra maniji penjanja,jer moras natovaren pratecom opremom,da sidjes nekim kozijim stazama dole u rupacu,pa kad se propisno izmoris po klizavom kamenjaru;iscedis godisnji unos kalorija,e onda batice penji uz trijes  i kusur stepeni

nagiba nazad ,do polumrtvog kadeta,koji je pod velikim pitanjem oce li upaliti i svemocno nas vratiti u civilizaciju!

Uz put,uz planinu Maljen tacnije,smo overili svu mogucu vremensku kombinatoriku,cas smo bili iznad oblaka,cas u moru suncevih zraka,da bi tumarali ko slepci u nekoj okeanskoj magli koja je navlacila mrakulju preko onog arheolosko prokopanog asfalta kakav se da vidjati u nekoj crnobeloj tvajlatzoun epizodi iz poznih sesdesetih minulog veka,otkad i potice isti!Nisu ova brda i doline jos iznedrile nijednog skupstinskog prvaka koji bi se makar u predizbornoj kampanji  setio da asfaltira dzade rodnog kraja!

 

A pecanje mu dodje ko partija nesrecnog seksa u sobi sa trecom osobom,dzangrizavom cimerkom koja se svaki cas moze probuditi,ako li uopste spava ili se samo pravi,sva pokvarena i zagorela ko kaubojsko lonce!Taman malo krene,riba da zvekece po mamcu,upecas par komada onda iznenada sve stane,kao meskoljenje nesrecne cimerke ,  koja te u pola radnje prekine i sve dok cekas novi udarac i novo klaparanje plovka nad vodom,minuti traju citavu vecnost!        Jos mi je ludja ona sportska disciplina vracanja ulova u vodu odmah po hvatanju,sve prskajuci udicom pokidane ribe,nekim antibioticima,ne bi li joj rana zacelila!Sto posto, nema trika da sva ta uhvacena stvorenja ne skoncaju samo par sati po hvatanju,umesto da ih uvaljane u brasno i so ne osvestas u nekom tiganju i tako napravis potpun ugodjaj umornom telu i duhu ,posle ove klasicne idiotske avanture!Cus molim te da vracam,ko kad bi jedva ubedio cicu da mi se skine ,pa posle da je zamolim da se obuce bez trunke akcije!

            Pecanje je ozbiljan seks i ne bih ga nikako preporucio osobama iskecanih zivaca niposto vise od dvaput godisnje,ma i to je mnogo!

            Stigosmo u ciljanu zabit malo pre pola osam!Behu nas docekali stari domacini,kod kojh vec vise od decenije ostavljamo auto pri inace retkim posetama!Jedan je se dobro secao mog pokojnog dede Radivoja koji je bio cuven po ljubavi prema seljacima!Nije ih mrzeo ,ali ni cenio preterano!Itekako ih je razumeo kada su znali da u po noci banu,i kume ga da im popravi vrsalicu!Ne bi spavao svu noc,znajuci kolko im mehanizacija znaci i stvarno  bi kolko god umoran bio , zapinjao iz petnih zila da im omoguci zetvu bez jednog jedinog propustenog dana u polju,koje bi toliko kostalo same seljake ,a i nas obicne gradjane zavisne od njihovih plodova rada!

Al veliki Rasa-Gorila nikako nije mogao da sazvace seljacku potuljenost i pohlepu!Govorio je da seljak ostaje seljak a ti ga mozes i kuvati i peci,nikad zadovoljan!Imo je cuvenu teoriju Estrule-Ezgore kojoj se evo iz godine u godinu konstantno smejem!Kada bi leto bilo kisno,'senica Estrule te bi se cuo vapaj na drugom dnevniku o neprikladnoj otkupnoj ceni,ako bi sunce peklo onda bi Ezgore - muruz faza ,alarmirala vapaj za vecom otkupnom cenom.Evo ,ove godine bese i sunca i kise koliko hoces,pa bas da vidim da jedan paor izadje pred kamere i kaze kako ce berba nadmasiti ocekivanja,munem!

            Dan na reci prolete ozbiljno brzo,jedino ako zaboravim par neplaniranih klizanja po kamenjaru i neizbeznih upada u reku sa vise neg zamrsenim situacijama i silnom jebadom  sa plovkom i pokidanom sutrunom!

            Posle smo opet bili na rucku kod ljubaznog domacina koji je forsirao tempo ispijanja rakije,gurao kriske sira u tanjir i sve vise natico zavist na razanj jako zasiljenog razgovora!

Ja sam stvarno bio zapanjen onim sto bese uradio dok smo se mi zajebavali po kamenjaru ,dok je za njega bilo nepojmljivo cemu pecati na stap,kad mozes sa boljom macolol samo da zveknes po recnom kamenu i tako osamutis bar dve tri krkuse koje tu obicno znaju da se zavuku od novopridoslog dosljaka u netaknutu prirodu!

            Posle sam mu izlozio teoriju da bi neki siroti Nemci debelo platili da sa njim provedu dan u stali,na polju i samo da vide lepotu u kojoj zivi!

Naravno da je mislio da ga zajebavam,te jedva izgladih situaciju posto se posteno zarakijasmo !

            Trenutak okretanja kljuca u bravi,prodje sa izvesnom zebnjom,al nemacka ljuta guja upali iz prve malo se buneci duz kamenog puta ka vrhu brda!

Posle niz Divcibare sve bese bajno,a i sam ulov i ne bi los ko sto sam cenio dole na reci!

            I tako opet cvrsto odlucih da ,ovo i nije za mene,dok opet ne posumnjam u svoju ljubav prema asfaltu i ne ponesu me neki avanturisticki tripovi!

Citav dan se moze gurnuti u vec pomenutu repliku:

            ESTRULE,SKROZ!!!

 

                                                  za ljubitelje foto sesn



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana