ko je babsi dzons

Jasmina Tesanovic RSS / 23.10.2007. u 21:59

Sappiano le mie parole di sangue, Rizzoli romanzo di babsi jones , settembre 2007

http://www.ecopolis.org/la-serbia-non-e-la-tua-annegata-ofelia/

Neka moje reči mirišu na krv, roman babsi dzons, septembar 2007

Ko je Babsi Dzons. Baš me briga. Piše kao Lotreamon, čita moje prijatelje Nikol Janogro i Davida Alabaharija, koristi fragmentarni, transnacionalni, postknjiževni, hip blogerski seks droga i ratovi globalista jezik. I glumi Hamleta. Kao da je Šekspir lično.
Ko je bio Šekspir uostalom. Baš me briga i za to. Taj lik odlično piše ko god da je.
Ono što me jeste briga međutim je kako je ova babsi Hamlet preuzela moj rat, a war of my own.
I to mi je otela rat koji sam ja bacila u đubre sa rečima crvenim slovima ispisanim, ovo nije moj rat vodjen u moje ime na mom jeziku maternjem, sa mojim telom na mom telu.
Sa MOJOM krvlju. Neka moje reči mirišu na krv, kaže babsi Hamlet. NE. Njene reči metaforično čirilične o Srbiji Bosni Kosovu, nema veze, ne smeju da budu ispisane krvlju, ne dozvoljavam ja Jasmina Ofelija.
Hamlete, odjebi.Ovo je 21 vel, vek žena bombi, globalizacije, balkanizcaije, posthumanizma, čovek je umro u Aušvicu, Hirosimi blablabla, ali to je istina...
Sad se ratovi vode na televiziji, uživo, multinacionalni korporativni telesni, sa etničkim, politčkim povodima izgovorima. Hamlete bre nisi shvatio da pratiti trag nafte znači ići tragovima krvi

Neka tvoje reči mirišu na naftu kao što i mirišu. Možda stvarno toga nisi svesna, nadam se da nemaš zadnje namere, ja kao politčki idiot više volim da verujem nego da sumnjam. Citiraću Odena, ako već ljubav ne može da bude obostrana, gospode neka ja budem ta koji više voli

Hamlete,dozvoli, neka ja budem ta koja voli samu sebe, moju porodicu baš u Beogradu,Srbiji, pod Titom, pod Miloševicem, pod sankcijama, pod bombama i konačno danas pod neofundmanetalizmom pravoslavnim.
Zato te molim nemoj da mi pričas o Kosovu, o 5 vekova pod Turcima, o osveti, o Mladiću heroju koji sveti srbe od Murata, o genocidu u Srebrenici kao lažiranju svetske štampe protiv izabranog nebeskog srpskog naroda
To je bullshit iz užbenika nacionalostičkih klerofašističkih. Ja jesam iz Srbije imam kompulzivan identitet srpkinje koji mi ti Hamlete namećeš, ti mrtvi liku, koji govoriš mrtvim jezikom, osvete, krvi...iz doba pre no što je izmišljen antibiotik i nuklearni rat.
Moje ime je Jasmina i to je moje pravo ime. I porodica mog oca u Hercegovini jeste bila desetkovana nacistima fašistima u drugom svetskom ratu. Ali ja ti kažem kao svedokinja, žrtva, agresorka i politčki idiot da su srbi u Srebrenici, iz Srbije, sa Kosova iste te strahote učinili 50 godina kasnije.
Moji srbi u moje ime. Bila sam tamo, videla, čula, ni ne kriju, hvale se. Još uvek su nekažnjeni, sakrivaju se, šak su i privilegovani, žive bukvalno u mojoj ulici



I sada neka babsi Džons u ulozi Hamleta princa osvete piše knjige o njima. Iako sam politčki idiot pacifistkinja, žena u crnom, žena intelektualka, domaćica,sve ono što prezireš, ne dozvoljavam ti i ne praštam

da pokirvaš blatom i zaboravom 8000 ubijenih u Srebrenici u ime osvete, postoji i film, pogledaj

http://www.pbs.org/frontlineworld/blog/2005/07/srebrenica_the_1.html#

Da prozivaš hrvatskog kriminalnog kardinala Stepinca od pre 60 godina koji je ubijao srbe rome i jevreje a ignorišeš popove ortodoksne koji su blagosiljali Mladićeve vojnike pre no što su krenuli u Srebrenicu da poubijaju SVE što nije srpsko , pre samo 12 godina.
Da preuzimaš moj rat, moju budućnost, moje preživljavanje jeftino se zabavljajući na tuđem ratu
Postoji i jedna tebi nepoznata Srbija, koja nije hamletovska, već moderna, koju baš briga za osvete, prošlost kao ikonu, za crkve, grobove, i religiju kao instrument osvete već koristi jezike internet i avione.
Koja se bavi globalnim zagrevanjem, globalnim naoružanjem, i zloupotrebom nafte kao krvi, reči kao oružjem u napadima mržnje, otrovne osvete. Na italijanskom srpskom engleskom, nije bitno uvek isto zvuči, najavljuju smrt.
Ne dozvoljavam ti to babsi Hamlete, da potopiš Srbiju kao Ofeliju.



Komentari (89)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

sashaNS sashaNS 22:57 23.10.2007

Nemam pojma

ko je babsi dzons, ali imam osecaj
da Vas je iznervirala. Nekom knjigom?
Jasmina Tesanovic Jasmina Tesanovic 23:13 23.10.2007

Re: Nemam pojma

ma pseudonim neke lujke koja je nasla da se izivljava na nama
obozava mladica i kusturicu i ratove
ima i blog
da knjiga je gore u naslovu
marumi marumi 23:13 23.10.2007

Veliki Srbi

Mozda je to Milijana Ivanovic Sarajka iz Holandije koja u Politici Smajlovicke na kolumnu borakinje za ljudska prava Sonju Liht reaguje furiozno.
U rubrici Соња Лихт govori o Romima [Наши најнесрећнији суграђани] i njihovom polozaju dok Velika Srpkinja iz Bosne Milijana Ivanovic i.o. i ovako reaguje
___________________________________________________________________________________________
Anonimusu 4 (), 23.10.2007, 17:37
E sada je dostra. Ne zelim da ovim neopravdano uvecavam broj komentara nekome ko to nije zasluzio. Srpkinja od glave, u glavi, u peti i do pete. Milijana Ivanovic
___________________________________________________________________________________________

P.S. treba joj poslati ovaj snimak Skorpiona jer ih izgleda obozava .


Coco Rosie Coco Rosie 23:15 23.10.2007

Re: Veliki Srbi

upravo dobila od druga napoletana da procitam tu knjigu.
nisam imala pojma. bacam odmah.
marumi marumi 23:19 23.10.2007

Re: Veliki Srbi

Coco Rosie
upravo dobila od druga napoletana da procitam tu knjigu. nisam imala pojma. bacam odmah.

Garant da je to Milijana Ivanovic pod pseudonimom ''babsi jones'' posto je to ocito neka skribomanka a obozava Skorpione i ostalu gamad.
adam weisphaut adam weisphaut 23:17 23.10.2007

Ja mislim da znam ko je, a ta inacee blogu

a ta inacee bloguje ovde. Tosa Ofelijom mi je odmah otkrilo
Jasmina Tesanovic Jasmina Tesanovic 23:20 23.10.2007

Re: Ja mislim da znam ko je, a ta inacee blogu

pa citira negde i moj blog
ljudi knjiga je idiotska
procuo se glas i medju italijanima
i to pazi itaijani su bili protiv bombardovanja i svega ali ovo nema veze, ovo je prosto nacizam
marumi marumi 23:22 23.10.2007

Re: Ja mislim da znam ko je, a ta inacee blogu

a ta inacee bloguje ovde

E to treba svi da znamo makar preko PM.
please!
protiv takvih se moramo boriti svuda i na SVAKOM mestu.
Jasmina Tesanovic Jasmina Tesanovic 23:23 23.10.2007

imamo nekoliko takvih

prepoznaju se oni koji su in buona fede na drugacijim politckim pozicijama i ovi najgori koji seju smrt
JJ Beba JJ Beba 23:51 23.10.2007

Romeo & Julija

Možda ta babsi Hamlet Julija jednsotvano ima dečka Romea Škorpiona? hunouz?
Coco Rosie Coco Rosie 00:00 24.10.2007

Re: Romeo & Julija

ma sto posto nasla nekog...rudimenta. i sve mu veruE.
JJ Beba JJ Beba 00:19 24.10.2007

Re: Romeo & Julija


ma sto posto nasla nekog...rudimenta. i sve mu veruE.

Da mora da je ubedljiv!
Coco Rosie Coco Rosie 00:22 24.10.2007

Re: Romeo & Julija

ma ja sve nesto mislim da su one lakoverne :) mislim , te julije.
JJ Beba JJ Beba 00:27 24.10.2007

Re: Romeo & Julija

možda je ovako: ona lakoverna a on ubedljiv . On ima dugačak jezik, laprda.
Coco Rosie Coco Rosie 00:30 24.10.2007

Re: Romeo & Julija

pazi: lakoverni i on i ona. on samo ubedljiviji. ahahahahhaha i snazniji. i gluplji. sto posto. a ona...pa mucenica, sta ce...zaljubila se :)))))
Domazet Domazet 01:07 24.10.2007

Interesantan insight...

Coco Rosie
ma sto posto nasla nekog...rudimenta. i sve mu veruE.
...u principe po kojima funkcionise zenski mozak. Ja bih rekao malo seksisticki. Medjutim poznate borkinje za zenska prava izgleda da tako ne misle.
Koji ste vi foliranti...

Uzgred, vidim da moj predlog za Drugi i Bolji Logo nije prosao. Da mi je znati zasto?

adam weisphaut adam weisphaut 07:50 24.10.2007

Re: Interesantan insight...

Domazet

....u principe po kojima funkcionise zenski mozak. Ja bih rekao malo seksisticki. Medjutim poznate borkinje za zenska prava izgleda da tako ne misle. ?

A sta tebe briga sta kazu borkine za zenska prava. Ili da ne bi ti da propisujes sta moze zena da kaze ili ne? Da nisi ti prikriveni seksista ?
insomnia insomnia 01:19 24.10.2007

uf

kod ove gospodje je u pitanju manjak inteligencije, cini mi se... ovaj post me je u trenutku osamutio... ali ipak, mislim da se treba "odmaci" - njena uvreda zrtava i nije uvreda, u smislu da prosto nema tezinu. sta ona zna o onome sto pise? nisam citala knjigu, ali cini se da ne zna bas mnogo. njeno misljenje, ma kakvo ono bilo, je irelevantno... da malo banalizujem: doticna leci komplekse, sto je u krajnjoj liniji iskljucivo njen problem.

npr: pridje mi potpuni neznanac na ulici i opsuje me, da li treba da se uvredim? mislim da ne treba. time mu se samo daje moc koju realno ne poseduje. iako je to u ovom slucaju tesko, nesto u nama vristi da se nevini moraju zastititi... ali ipak, moj osecaj krivice (pa makar i metafizicki) nije razlog da beslovesnim kreaturama dajem na znacaju.

ono sto bih ja volela da znam... kako pametnom svetu (sasvim drugacijem od nadobudne spisateljice), a koji nije iz prve ruke omirisao "kalasnjikov" fantazmagoriju, objasniti ko je kusturica? mislim, ubih se pricajuci, ali bez efekta.

lep ti je post jasmina.
Slavko oci moje Slavko oci moje 13:05 24.10.2007

Re: uf

insomnia
kod ove gospodje je u pitanju manjak inteligencije, cini mi se... ovaj post me je u trenutku osamutio... ali ipak, mislim da se treba "odmaci" - njena uvreda zrtava i nije uvreda, u smislu da prosto nema tezinu. sta ona zna o onome sto pise? nisam citala knjigu, ali cini se da ne zna bas mnogo. njeno misljenje, ma kakvo ono bilo, je irelevantno... da malo banalizujem: doticna leci komplekse, sto je u krajnjoj liniji iskljucivo njen problem.npr: pridje mi potpuni neznanac na ulici i opsuje me, da li treba da se uvredim? mislim da ne treba. time mu se samo daje moc koju realno ne poseduje. iako je to u ovom slucaju tesko, nesto u nama vristi da se nevini moraju zastititi... ali ipak, moj osecaj krivice (pa makar i metafizicki) nije razlog da beslovesnim kreaturama dajem na znacaju.ono sto bih ja volela da znam... kako pametnom svetu (sasvim drugacijem od nadobudne spisateljice), a koji nije iz prve ruke omirisao "kalasnjikov" fantazmagoriju, objasniti ko je kusturica? mislim, ubih se pricajuci, ali bez efekta.lep ti je post jasmina.

E pa ovo bas i ne razumijem. Kazes da nisi citala knjigu a onda spominjes manjak inteligencije, nadobudnu spisateljku, lijecenje kompleksa itd...hm.

Domazet Domazet 01:26 24.10.2007

Pa ti si Jasmina stvarno...

...fenomenalna, izvlacis ono najBolje iz Drugih i Boljih.
upravo dobila od druga napoletana da procitam tu knjigu.
nisam imala pojma. bacam odmah.
sta ona zna o onome sto pise? nisam citala knjigu, ali cini se da ne zna bas mnogo. njeno misljenje, ma kakvo ono bilo, je irelevantno...
Svaka ti cast ovaj thread ima sve sanse da postane antologijski.
Jasmina Tesanovic Jasmina Tesanovic 02:43 24.10.2007

pogledajte

na njenom blogu spot kako seta po rusevinama
nemam ovde u la-u knjigu
ali kao zena je provela vreme na kosovu i kao groupie rokerka u londonu
inace rodjena 1968 u milanu
pise na koricama
potpuni je kao hip , pise cak dobro ali sve je to skaradno glupo
snezana mihajlovic snezana mihajlovic 06:53 24.10.2007

Re: pogledajte

je l ovo jasmina?

i ovo?

evo i tebe j

OQhvMlLWYcJ:www.efn.org/~dredmond/Hamletmachine.PDF+hamletmachine&hl=en&ct=clnk&cd=1' target='_blank' class='crvenoNormal'>a moja preporuka bi bila, vidim da ga i kod nje ima...samo ja to malo drugačije čitala, a naročito ovo:

My place, if my drama ever took place, would be at both sides of the front, between the fronts, over them. I stand in the
sweating masses and throw stones at the police soldiers tanks bulletproof glass. I glance through the double-door outfitted with bulletproof glass at the oncoming crowd and smell the perspiration of my fear. I shake, choked with nausea, my fist against myself, standing behind the bulletproof glass. I see, choked by fear and loathing, myself in the oncoming crowd, foam licking at my lips, shaking my fist against myself.

I hang ]my uniformed flesh [/i]by the feet. I am the soldier in the tank-turret, my head is empty under the helmet, the strangled cry under the chains. I am the typewriter. I tie the noose, when the leaders are hanged, kick the stool away, break my neck I am my own prisoner. I feed my data into the computer. My roles are spit and spittoon knife and wound teeth and gum neck and gallows. I am the data-bank. Bleeding in the crowd. Exhaling behind the double doors. Wordslime bubbling in soundproof speech-balloons over the battle. My drama has not taken place. The script was lost. [i]The actors hung their faces on the nails of the garderobe. The stage-prompter rots in his box. The overstuffed plague-corpses in the audience don’t move a finger. I go home and kill time, at one / with my undivided self.
adam weisphaut adam weisphaut 07:51 24.10.2007

Re: pogledajte

Snezana preporuka za Hamletmachine
marumi marumi 09:04 24.10.2007

Re: pogledajte

je l ovo jasmina?

Ovaj flaster na levoj ruci u podlaktici mi nije jasan.
Od kakvog spricanja je to i gde je ovo snimano?
nsarski nsarski 00:39 25.10.2007

Re: pogledajte

na njenom blogu spot kako seta po rusevinama
nemam ovde u la-u knjigu

Ti si u la-u, Yasmina?! A pozari? Sve je u plamenu. Are you safe there?!
Tibor Jóna Tibor Jóna 08:07 24.10.2007

da nije umetnicko nemanjino ime?

aman se meni sve cini da se ipak radi filmskom poslaniku Nemanji... suvise je slicnosti....
Slavko oci moje Slavko oci moje 13:35 24.10.2007

Re: da nije umetnicko nemanjino ime?

Tibor Jóna
aman se meni sve cini da se ipak radi filmskom poslaniku Nemanji... suvise je slicnosti....

Kao na primjer.......?
maqdalena maqdalena 13:38 24.10.2007

Re: da nije umetnicko nemanjino ime?

Ima neceg u tom zapazanju. Na MySpace-u joj je jedan od frendova.
ivana23 ivana23 13:50 24.10.2007

Re: da nije umetnicko nemanjino ime?

Tibor Jóna
aman se meni sve cini da se ipak radi filmskom poslaniku Nemanji... suvise je slicnosti....


maqdalena
Ima neceg u tom zapazanju. Na MySpace-u joj je jedan od frendova.


?
Slavko oci moje Slavko oci moje 13:52 24.10.2007

Re: da nije umetnicko nemanjino ime?

maqdalena
Ima neceg u tom zapazanju. Na MySpace-u joj je jedan od frendova.

Hvala.
To je vec dokaz.
Znaci to smo utvrdili. Idemo dalje
Tibor Jóna Tibor Jóna 14:26 24.10.2007

Re: da nije umetnicko nemanjino ime?

Slavko oci moje

Kao na primjer.......?


a vi ste to kao dobronamerno spremni da saslusate moju stranu i da revidirate svoje stavove ukoliko se to ukaze potrebnim?

ljubim vas dobronamerne.

tja!
Slavko oci moje Slavko oci moje 17:37 24.10.2007

Dobronamjeran do bola

Tibor Jóna

a vi ste to kao dobronamerno spremni da saslusate moju stranu i da revidirate svoje stavove ukoliko se to ukaze potrebnim?ljubim vas dobronamerne.tja!

Ne zelim da utvrdjujem kako si dosao do zakljucka da sam zlonamjeran ( ostavit cu to tebi), samo cu da preformulisem moje prethodno pitanje.
Dakle, kako si dosao do zakljucka da su BJ i Kusturica ista osoba? Zaista me interesuje. To u svom komentaru nisi potkrijepio dokazima pa od toga i moje pitanje.
Hvala
Tibor Jóna Tibor Jóna 23:07 24.10.2007

Re: Dobronamjeran do bola

Slavko oci moje

Dakle, kako si dosao do zakljucka da su BJ i Kusturica ista osoba? Zaista me interesuje. To u svom komentaru nisi potkrijepio dokazima pa od toga i moje pitanje.
Hvala


a. Zar Kusturica nije Emir? Molim da me ne tuzi ako sam ovim pitanjem izneo nesto netacno o Njegovom Rediteljstvu i Svetom Patriotstvu, em nemam nista, em to i sve tako....
b.vec sama cinjenica da vam je bas to ideja ko bi mogao biti Nemanja bi mogla biti simpaticno indikativna
c. znate vi to i sami, i bez mene, aman bi da se, kanda malko tu i tamo kavgate
Slavko oci moje Slavko oci moje 00:06 25.10.2007

Re: Dobronamjeran do bola

b.vec sama cinjenica da vam je bas to ideja ko bi mogao biti Nemanja bi mogla biti simpaticno indikativna

Rekao si u svom prvom komentaru " filmski poslanik Nemanja". Ako si mislio na nekog drugog a ne Kusturicu izvinjavam se. ( ko bi to mogao biti...hmmm...Nemanja... film...hmmm??)
Ovo pod a) ne kontam.
Kako da te ubijedim da me samo interesuje kako si povezao te dvije osobe, dakle tog filmskog poslanika Nemanju i BJ.
Zaista mi nije do kavge samo trazim logicne odgovore. Ako imas....ako ne nije ni vazno.


Tibor Jóna Tibor Jóna 07:47 25.10.2007

Re: Dobronamjeran do bola

Slavko oci moje
b.vec sama cinjenica da vam je bas to ideja ko bi mogao biti Nemanja bi mogla biti simpaticno indikativna
Rekao si u svom prvom komentaru " filmski poslanik Nemanja". Ako si mislio na nekog drugog a ne Kusturicu izvinjavam se. ( ko bi to mogao biti...hmmm...Nemanja... film...hmmm??)
Ovo pod a) ne kontam.
Kako da te ubijedim da me samo interesuje kako si povezao te dvije osobe, dakle tog filmskog poslanika Nemanju i BJ.
Zaista mi nije do kavge samo trazim logicne odgovore. Ako imas....ako ne nije ni vazno.


imam ja jednog komsiju, sto nece da bude rom nego bas voli da bude ciganin, a dali mu i stan a on prodao jer voli da zivi u kutiji....i to....
Slavko oci moje Slavko oci moje 14:04 25.10.2007

Re: Dobronamjeran do bola

imam ja jednog komsiju, sto nece da bude rom nego bas voli da bude ciganin, a dali mu i stan a on prodao jer voli da zivi u kutiji....i to....

Duhovito, nema sta, svaka cast.
Cini mi se da sa duhovitoscu ti prikrivac cinjenicu da si ono za BJ i Kusturicu " lupio i ostao ziv".
Ma nema veze na sekiraj se. Mnogi to rade ( lupaju i tvrde nesto za sta nemaju dokaze) samo sto ih niko ne pita za dokaze i onda to tako prodje.
Eto mene nesto zainteresovala ova tvoja tvrdnja.
Sta ces, bas si baksuz. A moglo je da prodje bas lijepo i sa dva tri komentara istomisljenika mozda bi postalo opsteprihvaceno misljenje.
Bez ljutnje, ovo je samo blog...
Pozdrav...
vladimir petrovic vladimir petrovic 19:46 24.10.2007

Pozabavite se srpskim zrtvama od ustasa!

Jasmina, uporno ko Svaba tra la la ponavljas ono za sto si placena sa strane:
"Moje ime je Jasmina i to je moje pravo ime. I porodica mog oca u Hercegovini jeste bila desetkovana nacistima fašistima u drugom svetskom ratu. Ali ja ti kažem kao svedokinja, žrtva, agresorka i politčki idiot da su srbi u Srebrenici, iz Srbije, sa Kosova iste te strahote učinili 50 godina kasnije.
Moji srbi u moje ime. Bila sam tamo, videla, čula, ni ne kriju, hvale se. Još uvek su nekažnjeni, sakrivaju se, šak su i privilegovani, žive bukvalno u mojoj ulici"
a bezis od odgovornosti da kazes da li su platili, odnosno bili kaznjeni oni koji su u Hercegovini i Hrvatskoj bili ubijani i bacani u jame samo zato sto su Srbi.
Zlocini ne zastarevaju, zar ne?
Budite malo istrazivac, pa se pozabavite i postojbinom vasih predaka i nesrecama Srba iz tog perioda, nije to bilo tako davno!
Naravno, ja ne zagovaram da ne treba da odgovaraju krivci za nesrecu u Srebrenici, ali nisam placen da advokatisem samo to jer istorija ne pocinje od poslednje dekade proslog veka, kada NVO nekim prljavim novcem finansiraju istrazivanja koja samo njima odgovaraju.
Istorija ce pokazati da imas krivo.

marumi marumi 21:20 24.10.2007

Re: Pozabavite se srpskim zrtvama od ustasa!

Zlocini ne zastarevaju, zar ne?

Naravno da zlocini ne zastarevaju ali stari zlocini ne opravdavaju nove tako da je Vase poredjenje vrlo diskutabilno da ne upotrebim drugu rec.
Domazet Domazet 21:55 24.10.2007

Uvek je lepo...

marumi
Naravno da zlocini ne zastarevaju ali stari zlocini ne opravdavaju nove tako da je Vase poredjenje vrlo diskutabilno da ne upotrebim drugu rec.
...naici na nekoga ko misli da stari srpski zlocini ne opravdavaju ovo sto se poslednjih osam godina desava na Kosovu. Da li bi bili ljubazni Marumi, da malo razradite tezu o tome kako bi Kosovski Albanci morali biti kaznjeni za ono sto rade, kao sto rekoh, poslednjih osam godina. Nikako nagradjeni. Cisto da se oslobodimo diskutabilnih poredjenja.
marumi marumi 22:18 24.10.2007

Re: Uvek je lepo...

Domazet

marumiNaravno da zlocini ne zastarevaju ali stari zlocini ne opravdavaju nove tako da je Vase poredjenje vrlo diskutabilno da ne upotrebim drugu rec....naici na nekoga ko misli da stari srpski zlocini ne opravdavaju ovo sto se poslednjih osam godina desava na Kosovu. Da li bi bili ljubazni Marumi, da malo razradite tezu o tome kako bi Kosovski Albanci morali biti kaznjeni za ono sto rade, kao sto rekoh, poslednjih osam godina. Nikako nagradjeni. Cisto da se oslobodimo diskutabilnih poredjenja.

Ja samo kazem da ustaski zlocini u Hercegovini ne opravdavaju srpske zlocine u Srebrenici a da je bilo reci o Kosovu i tu imam svoje misljenje. Ako Vas i to interesuje nema tog zlocina koji opravdava ubistva dece, zena, starih ljudi kao i guranje hladnjace pune leseva u Dunav.
Osecam samo jezivu gadost od pravdanja svojih zlocina tudjim zlocinima. Ja mislim da treba osudjivati SVE zlocine ma ciji oni bili. Neka drugi osude svoje ja se gadim zlocina svojih sunarodnika kojima pripadam a to su srpski. Da li je jasno sada?
Domazet Domazet 23:01 24.10.2007

Re: Uvek je lepo...

marumi
Domazet

marumiNaravno da zlocini ne zastarevaju ali stari zlocini ne opravdavaju nove tako da je Vase poredjenje vrlo diskutabilno da ne upotrebim drugu rec....naici na nekoga ko misli da stari srpski zlocini ne opravdavaju ovo sto se poslednjih osam godina desava na Kosovu. Da li bi bili ljubazni Marumi, da malo razradite tezu o tome kako bi Kosovski Albanci morali biti kaznjeni za ono sto rade, kao sto rekoh, poslednjih osam godina. Nikako nagradjeni. Cisto da se oslobodimo diskutabilnih poredjenja.

Ja samo kazem da ustaski zlocini u Hercegovini ne opravdavaju srpske zlocine u Srebrenici a da je bilo reci o Kosovu i tu imam svoje misljenje. Ako Vas i to interesuje nema tog zlocina koji opravdava ubistva dece, zena, starih ljudi kao i guranje hladnjace pune leseva u Dunav.
Osecam samo jezivu gadost od pravdanja svojih zlocina tudjim zlocinima. Ja mislim da treba osudjivati SVE zlocine ma ciji oni bili. Neka drugi osude svoje ja se gadim zlocina svojih sunarodnika kojima pripadam a to su srpski. Da li je jasno sada?
Cekajte da vidim, ovako kako ste rekli ispada da vi, zauzeti gadjenjem nad zlocinima koje su pocinili vasi sunarodnici, ne stizete da osudite zlocine koje su cinili drugi. Dakjle, ne mozete da radite ono sto kazete da se mora raditi zbog pripadnosti odredjenoj naciji, tj. to sto ste Srpkinja vas oslobadja nekih opsteprihvacenih normi? Ne znam sada, ali meni to na teorijskjom nivou nekako deluje nezgodno, ta vasa tvrdnja da vam pripadnost odredjenoj naciji suzava moralnu odgovornost. Mogao bi neko da vas optuzi za nacionalizam. A ni na prakticnom nivou mi to vase razmisljanje ne izgleda najsolidnije. Ako bi pratili vas nacin razmisljanja onda Dubrovcani ne bi smeli ni da pisnu o bombardovanju Straduna jer su njihovi sunarodnici srusili Mostarski most?

marumi marumi 23:09 24.10.2007

Re: Uvek je lepo...

Cekajte da vidim, ovako kako ste rekli ispada da vi, zauzeti gadjenjem nad zlocinima koje su pocinili vasi sunarodnici, ne stizete da osudite zlocine koje su cinili drugi. Dakjle, ne mozete da radite ono sto kazete da se mora raditi zbog pripadnosti odredjenoj naciji, tj. to sto ste Srpkinja vas oslobadja nekih opsteprihvacenih normi? Ne znam sada, ali meni to na teorijskjom nivou nekako deluje nezgodno, ta vasa tvrdnja da vam pripadnost odredjenoj naciji suzava moralnu odgovornost. Mogao bi neko da vas optuzi za nacionalizam. A ni na prakticnom nivou mi to vase razmisljanje ne izgleda najsolidnije. Ako bi pratili vas nacin razmisljanja onda Dubrovcani ne bi smeli ni da pisnu o bombardovanju Straduna jer su njihovi sunarodnici srusili Mostarski most?

Lupate gluposti jer ne citate tudje postove i ne razmisljate sta ko zeli da kaze. Iz Vasih ostalih komentara drugima zakljucujem da sa Vama nije moguce diskutovati. Licite mi na nekoga kose ili pravi blesav ili je glup a nasao se u ''boljem drustvu'' pa bi i on da deluje malo ''bolje''. Treba li da Vam se crta? Bojim se da ni to ne bi uspelo.
marumi marumi 23:10 24.10.2007

Re: Uvek je lepo...

tj. to sto ste Srpkinja


?????????????
Domazet Domazet 01:59 25.10.2007

E izlgleda da se stvarno ubih...

marumi
tj. to sto ste Srpkinja ?????????????
...od puste zelje za delovanjem pa ne citam pazljivo! Zamislite molim vas ja sam ovo vase:
Neka drugi osude svoje ja se gadim zlocina svojih sunarodnika kojima pripadam a to su srpski.
razumeo kao da se vi busate u grudi i vicete 'Ja kao Srpkinja moram da se gadim i da osudjujem samo...' Izgleda da sam totalno fulao. Vi, onda, niste Srpkinja. Pa dobro.

Nego mi sada pade na pamet nesto, vezano za ovu vasu filozofiju da pripadnici/e jednog naroda mogu da se gade samo zlocina pocinjenih od svojih sunarodnika, imam jednu dilemu. Sta onda da radi oni gradjani Srbije koji nisu nacionmalno opredeljeni? Ima valjda i takvih ? Je l' oni onda ne smeju da osudjuju ni jedan od zlocina pocinjenih na Balkanu u poslednjih petnaestak godina? Nego samo da odmahuju rukom i da vicu 'Ma meni se ti zlocini uopste ne gade? 'Ajte molim vas, ako vam je neko blokce pri ruci i ako vam nije tesko, da mi razjasnite ovu moju dilemu.

I, onako usput, ako je ova vasa teorija tacna onda je u Srbiji bas gadno. One Zene u Crnom mora da su neke ljute Srpkinje. Izgleda da je u Srbiji nacionalizam stvarno usao u sve pore drustva...
marumi marumi 23:23 25.10.2007

Re: E izlgleda da se stvarno ubih...

Izgleda da sam totalno fulao. Vi, onda, niste Srpkinja. Pa dobro.

Ne, ne, to, nego mi nije bilo jasno gde ste Vi to procitali da sam ja zensko?
Ali nebitno je to bitno je da se ja uzasavam zlocina naroda kojem pripadam odnosno pojedinaca iz tog naroda i to je sve sto imam da kazem. Za ostalo Vase filozofiranje nemam zivaca. Uvek kada moram da objasnjavam jedno te isto vise puta ....smorno je to... strasno smorno.
Domazet Domazet 21:46 24.10.2007

Uf moja...

Odusevljen sam threadom i Jasminom. Ni Ray Bradbury nije uspevao da me tako efikasno vrati u detinjstvo. Daklle:

Moje ni po cemu narocito detinjstvo (nije bas bilo tako ali lepse i skromnije zvuci) proveo sam u meni veoma dragoj ali palanacki prasnjavoj i pospanoj Podgorici, tada Titogradu. Necu sad da vas gnjavim sa time kakva su mi secanja nadosla, tj. ocu ali samo ukratko. Podelicu sa vama po jedno nesecanje i secanje. Ne secam se da sam se kao dete igrao na snegu osim jednom kad je toliko napadao da smo na poljancetu ispred Baba Jokine kuce mogli da napravimo cak dve 'tvrdjave' od snega i da onda jedno pola dana vodimo rat grudvama. Sutradan nije bilo vise ni tvrdjava ni snega. I secam se da smo se strogo 'podeljeno' igrali, decaci su najcesce igrali 'klis', ne znam kako se ta igra zvala na drugim mestima. Za klis je bila dovoljna jedna rupa u zemlji, jedan duzi stap sa jednim zasiljenim krajem i jedan kraci, sa oba. Kad bi se dokopali neke olinjale i bacene metle nasoj sreci nije bilo kraja, pravili bi od njene drshke de lux verziju pribora za klis. Rossignol bre. A devojcice su se igrale jedne igre koju sdmo mi decaci zvali 'Uf moja...' Pravile bi se da su velike i da piju kafu, sve bez soljica (Kina je bila zauzeta Kulturnom revolucijom a prave soljice su bile skupe) ali sa obavezno odmaknutim prsticem. I stalno su ponavljale 'Uf moja...'. Da li zato sto su to jedino razumele gledajuci majke dok kafenisu sa komsinicama ili zbog toga sto ni same majke nisu bile mnogo govorljivije ne znam i ne bih da spekulisem.

Elem, nadjoh ja tu moju davno prohujalu mladost ovde, na ovom threadu. Jeste da niko ne igra klis ali zato 'Uf moja...' atmosfere ne fali. Jeste da su devojcice malo, da kazem, sazrele, i da, umesto da drze imaginarne soljice, kuckaju po tastaturi (gotovo da bih zivot mogao da dam da su mali prstici i dalje malo razmaknuti) sve pretrazujuci po Googlu. Jeste da su svi znaci modernih vremena tu, ipak, pospani i pomalo prasnjavi duh moje i svih vasih Podgorica se ne da.

Nego da ne ispadne samo da trolujem evo da uvazenom citalistu ponudim dva sasvim objektivna kriterijuma i jedno nedvosmisleno otkrice, sve usko povezano sa temom threada. Dakle, prvo kriterijumi:

1. Prvi kriterijum, kriterijum za otkrivanje da li je misteriozna Babsi u stvari Kusturica - utvrditi da li voli cigansku (htedoh da napisem romsku ali onda niko ne bi znao o cemu se radi) muziku i uopste tako to. Ako voli onda je sasvim sigurno da se radi o, nacijom i nacionalnim opterecenom, folirantu, dakle Kusturici. To je bar vidjeno i utvrdjeno na ovome blogu.
2. Drugi kriterijum je kriterijum za otkrivanje da li je Babsi Kusturica narkoman - dovoljno je samo proveriti da li je doticna Babsi po stavljanju onog proskribovanog flastera isla na skijanje u Francusku. Ako jeste, onda nema dileme, leceni narkoman bre. A ako nije, ni onda nema dileme. Opet narkoman, samo nece da se leci.

I na kraju nedvosmisleno otkrice (nije moje vec Coco ostro oco) o tome ne ko je vec sta je pomenuta Babsi. Serbhure bre!


nsarski nsarski 21:59 24.10.2007

Re: Uf moja...

Ni Ray Bradbury nije uspevao da me tako efikasno vrati u detinjstvo


Ti si sa Marsa? (Poreklom, mislim.)
Domazet Domazet 22:13 24.10.2007

Ma kakvi...

...iz Maslackovih vinograda. Na Marsu pustinjska klima, ne volim, meni odgovara bujno rastinje, takorekuc tropska klima. Sto pitas?
nsarski nsarski 22:26 24.10.2007

Re: Ma kakvi...

Zbog ovoga:

Domazet Domazet 22:35 24.10.2007

Vidis ti molim te...

nsarski
Zbog ovoga:

Ispustio sam iz vida da puno citas. I da su ti pitanja literarne prirode. Sta da se radi, covek se uci dok je ziv...
nsarski nsarski 22:51 24.10.2007

Re: Vidis ti molim te...

OK, da se vratimo na temu, ako moze:)?

Yasmina je ne internetu nasla neku Babsy Jones koja pise postmodernistickim, postglobalnim, postkolonijalnim, postinternet, postkonstruktivnim, postdekonstruktivnim, postistorijskim, postnormalnim, postliterarnim, postfonetskim, postpost stilom - sto je apsolutno super kul - ali su joj, jbg., afiniteti malo off. I onda je svojim pisanjem pokusala da nadpise tu B.J. "out of existence", sto je tek cool!
Cak je i Sekspira sabila u rupu, kao mu i prilici, tom mrtvom belom piscu.
I onda si dosao ti sa Bradburijem, pa me to malo zbunilo. Ovo je realnost, a ti pises o Sci-Fi u kontekstu svog detinjstva.
A mozda sve to ima i postsmisla, samo da se malo postsmislim oko toga. Ili da mi neko objasni:))

P.S. Ljudi mnogo ili malo citaju. Onaj ko puno cita, moze i prazno da cita, zar ne?
lilit lilit 22:58 24.10.2007

Re: Uf moja...

E moj Domazet, citira Babsi Menckena i njegovu ironiju na svom blogu: "demokratija je samo" obozavanje sakala od strane magaraca", pa tako i ova demokratija na b92. Devojka je neverovatan talenat. Poznajem je no necu o njoj licno, ako nece ona sama, a nece.
Ja je jako cenim i volim, to je ona "prokleta umetnicka dusa", sto nigde da se skrasi, ONA JE NJENO PISANJE, a njeno pisanje je genijalno. Ono je zbilja gvozdje i krv, u meso i ranu, ono je svesno izabralo jednu stranu, gubitnicku, ona je imala hrabrosti da o tome pise (jer to je jos uvek hrabost ili ludost na zapadu).
Njeno je pisanje dokumentovano, to nisu prazni proklami Jasmine Tesanovic i njenog infotainment-a (pogledati jednostavno znacenje neologizma), to nije navodjenje mase na misljenje vec literatura za malobrojne, neverovatan stil, doista prsti mrznja na sve strane, mrznja prema licemerstvu, prema lazi i poluistini, neverovatno rafinirane metafore, i ono sto je najbitnije, jedna strasna energija pred kojom prosto ne moze da se ostane ravnodusnim i nezadivljenim.
A da je to tako vidimo i iz neobicno inspirisanog threada Jasmine Tesanovic. Njen blog, koji inace obiluje banalnostima i copy right-om na "svoj rat ", kao da to nije i nikako ne moze biti rat Babsi Jones, moj, tvoj. Kao da niko nema prava da ga prezivljava onako kako ga prezivljava vec mora prvo nju da pita za dozvolu, da se poklopi sa mainstream osecanjem na zapadu, ergo, istinom. Nego kaze da se sa njim igra i to jeftino. Kakva tuga, Tesanoviceva, a ona je lepo pisala o tvojim pricama (ili romanu, ne secam se vise), na temu bolesti tvoje majke. Pisala je sa postovanjem prema bolu koji si uspela da iskazes u tim pricama.
Da li je moc Babsi Jones tolika da moze da potopi Srbiju, da li je moguce da bilo ko ko drukcije misli na zapadu mora biti momentalno markiran, izolovan, definisan lujkom, ludakom? I zasto ti dajes sebi za pravo da pricas i u moje ime, i ko su ti "tvoji srbi" dobra i predobra majko hrabrosti sto ces na njima i penziju da zaradis?
Zapanjena sam da knjiga moze da se okarakterise kao poziv na osvetu, ona to apsolutno nije.
Eh, kada bi ti tako divno pisala...
Pozdrav Domazet
Domazet Domazet 23:46 24.10.2007

Interesantno mi je ovo tvoje...

...o Sci-Fi u kontekstu svog detinjstva. Ja sam mislio da Bradbury pise o svom detinjstvu u kontekstu Sci-Fija. Medjutim, Bradbury nije ja. Pa zasto bih onda ja morao da pisem o SCI-Fiju u kontekstu svog detinjstva. Ili tako nekako...

U stvari, kad bolje razmislim, ja uopste nisam ni hteo da pisem o Bradburyju. Nego sam hteo da, na neki nacin suprotno Bradburyju, ilustrujem zenu. Ne svaku, naravno. Samo onu sa istancanim smislom za opazanje. Poput Coco Ostro Oco i Marumi. I ukazem na zilavost tog duha. Tako da bi se pominjanje Bradburyja u kontekstu mog detinjstva, tj. mojeg pisanje o istom, moglo shvatiti kao neka vrsta slovenske antiteze. Mada mi nije jasno zasto toliko insistiras na Bradburyju. On ,u ovoj postprici o mojoj prici, nije bitan. Bitno je da ja u svojoj nameri nisam uspeo, citaliste me nije shvatilo. Ali sam sam kriv, sta bih ja hteo, da uvodim novi arhetip zene? K'o da sam, ne daj boze bolji od Mejerinka pa mi njegova tri nisu dovoljna nego moram da dodajem i cetvrti, 'Uf moja..'

A malo mi moje prethodno pisanje sada i seksisticki zvuci. Sto sam se navrzao bas samo na zene. Zar Adam Mugrodlavi u dlaku ne odgovara 'Uf moja' arhetipu. A Adam nije Eva. Da znas da si u pravu, potpuno je nejasno sta sam ja u stvari hteo da kazem. Garantujem da Zene Borkinje uopste nisu shvatile. Kako inace objasniti njihov muk?

Nevezano za temu a vezano ta tvoj PS, interesantan je ovaj tvoj ili/ili, takorekuc digitalni, pristup citanju. O tezi koju postavljas na zalost ne mogu da se odredim, tesko da bih sebe svrstao u one koji puno citaju. Sklon sam, medjutim, da mislim da znas o cemu pricas...
nsarski nsarski 23:56 24.10.2007

Re: Interesantno mi je ovo tvoje...

Sklon sam, medjutim, da mislim da znas o cemu pricas...

Ma, prosto ko pasulj:
Kaze se da neko "mnogo" cita, ili da neko "malo" cita. Izraz "puno", koji si ti upotrebio, je neprikladan kad je u pitanju citanje - jer onda znaci da neko moze i "prazno" da cita.
Znas, to je ono kao kad ljudi kazu "u zadnje vreme". Zadnje/prednje je prostorna odrednica, a ne vremenska. Moze da se kaze u "poslednje" vreme, jer postoji i u "prvo" vreme.
Ali, ako postoji "zadnje" vreme, onda postoji i "prednje" vreme, sto je apsurd. Tako i sa "puno" citanja.
O tome pricam. Samo mala, prijateljska, korekcija. Ne zameri:)

A sto se tice Yasmininog posta, ona je borkinja, kao lavkinja (lavica?) se bori da eliminise intrudere koje na italijanskom (njenom skoro maternjem!), pisu postmoderne besmislene tekstove. Samo, da ti kazem u poverenju: ona ovo nece ni da procita - vec je u Sandzaku i tamo je na drugom mission possible. Divim joj se!
Domazet Domazet 00:01 25.10.2007

Re: Uf moja...

lilit
E moj Domazet

Mnogo, bre, emotivno shvatas sve ovo. To Jasmina samo preventivno stiti svoje trziste. Angli i Sasi i ostali zapadnjaci, sta god ko mislio o njima, umeju da se zainteresuju i za drugu stranu price. Narocito ako je modernije upakovana i ako ce isto da ih kosta. Tako da moze da postane nezgodno, nemas pojma koliko je Camden slatko mestasce. I da je samo Camden pa ni po jada, znas li ti koliko je slatkih mestasaca kao Camden...Dakle, nista licno.

U stvari, ja sam taj koji nije kako treba. Namerio se da pokvarim ljudima partijski sastanak pa eto ti. A bas se bili nameracili da analiziraju sve sto nisu procitali...

Pozdrav


Domazet Domazet 00:06 25.10.2007

Sad te puno bolje...

nsarski
Sklon sam, medjutim, da mislim da znas o cemu pricas...

Ma, prosto ko pasulj:
Kaze se da neko "mnogo" cita, ili da neko "malo" cita. Izraz "puno", koji si ti upotrebio, je neprikladan kad je u pitanju citanje - jer onda znaci da neko moze i "prazno" da cita.
Znas, to je ono kao kad ljudi kazu "u zadnje vreme". Zadnje/prednje je prostorna odrednica, a ne vremenska. Moze da se kaze u "poslednje" vreme, jer postoji i u "prvo" vreme.
Ali, ako postoji "zadnje" vreme, onda postoji i "prednje" vreme, sto je apsurd. Tako i sa "puno" citanja.
O tome pricam. Samo mala, prijateljska, korekcija. Ne zameri:)
...razumem. Ili je bolje reci 'mnogo bolje'. A da se nadjemo na 'znacajno'? Ja sam covek kompromisa...
adam weisphaut adam weisphaut 06:48 25.10.2007

Foiled ambition

madame lilit

Ne rece li ti da si iz Milana? Da nisi malo pomagala Babsy Jones? Ti ionako bese imes literarne ambicije, zar ne? Lepo je definisao problem onomad David Icke, zavist prema JT i BS kao posledica neostvarene ambicije. Ili si je mozda upoznala preko posla posto ti rece da se bavis i tom katgorijom? Mora da je to cim je tu i bodyguard.
da tepihbombarduje topic. A pitam se ko li updateuje Bapsy u vezi Jasmininog bloga?
lilit lilit 09:15 25.10.2007

Re: Foiled ambition

adam weisphaut
madame lilitNe rece li ti da si iz Milana? Da nisi malo pomagala Babsy Jones? Ti ionako bese imes literarne ambicije, zar ne? Lepo je definisao problem onomad David Icke, zavist prema JT i BS kao posledica neostvarene ambicije. Ili si je mozda upoznala preko posla posto ti rece da se bavis i tom katgorijom? Mora da je to cim je tu i bodyguard.da tepihbombarduje topic. A pitam se ko li updateuje Bapsy u vezi Jasmininog bloga?


Ma zamisli, kakva rafinirana psihoanaliza moje tananosti, da vi skupa niste promasili profesiju?
Nemoj da si vulgaran, kontrolisi se kada govoris o socijalno neprilagodjenima jer i ti nekima to isto mozes da delujes. Sve je stvar percepcije, zar ne?
I nije to, tvoj je svet isuvise skucen da bi mogao da pojmi toliku sirinu koja karakterise Babsi Jones, koja govori, cita i pise srpski jezik koji je iz ljubavi naucila i studirala.
Domazet nije moj body gard, ne budi prozaican.
On je moj vitez!
lilit lilit 09:31 25.10.2007

Re: Uf moja...

Domazet

lilitE moj DomazetMnogo, bre, emotivno shvatas sve ovo. To Jasmina samo preventivno stiti svoje trziste. Angli i Sasi i ostali zapadnjaci, sta god ko mislio o njima, umeju da se zainteresuju i za drugu stranu price. Narocito ako je modernije upakovana i ako ce isto da ih kosta. Tako da moze da postane nezgodno, nemas pojma koliko je Camden slatko mestasce. I da je samo Camden pa ni po jada, znas li ti koliko je slatkih mestasaca kao Camden...Dakle, nista licno.U stvari, ja sam taj koji nije kako treba. Namerio se da pokvarim ljudima partijski sastanak pa eto ti. A bas se bili nameracili da analiziraju sve sto nisu procitali...Pozdrav


Dragi prijatelju,
slazem se sasvim. No, cudna je to rabota oko ove knjige: bila najavljivana kao literalni dogadjaj sezone, ocekivali svi ko ozebli sunce knjigu i onda, najednom, devojci prosto sva vrata zatvorena: nekoliko rezenzija u novinama, sve jako dobre u oceni inovativnosti, originalnosti, prodornosti, no nista sto je uobicajeno kao prateca pojava: gostovanje u medijima, intervjui, promocije itd. Sto je prosto neuobicajeno za knjigu koju je publikovao Rizzoli, jedan od najvecih izdavaca u Italiji. Sta se tu dogadja niko ne zna.
Sta mislis da je pisala o Srebrenici?
I ona i Handke su zigosani. Zamisli ti Biljana Srbljanovic opanjkala coveka u novinama na sva usta i njemu otkazase predstave u skoro svim pariskim pozoristima, ej ti! I onda kuka kad joj daje trash epitete (a zar nije to njen stil?)
Pa tako i ova JT cim pre da prenebregne, ne daj boze, da se promeni mainstream vizija o Srbima i poslednjem ratu, pa ako treba da nekome sasece krila jos u povoju, ako.
Viteski, kao i sve sto rade.
No, znas ono, korak po korak...


adam weisphaut adam weisphaut 16:56 25.10.2007

Re: Foiled ambition

I nije to, tvoj je svet isuvise skucen da bi mogao da pojmi toliku sirinu koja karakterise Babsi Jones, koja govori, cita i pise srpski jezik koji je iz ljubavi naucila i studirala.

Tebe, Babsy i Handkea karakterise ista ona ljubav iz koje je Mladic podario srpsku Srebrenicu srpskom narodu.
lilit lilit 17:12 25.10.2007

Re: Foiled ambition

adam weisphaut
I nije to, tvoj je svet isuvise skucen da bi mogao da pojmi toliku sirinu koja karakterise Babsi Jones, koja govori, cita i pise srpski jezik koji je iz ljubavi naucila i studirala.Tebe, Babsy i Handkea karakterise ista ona ljubav iz koje je Mladic podario srpsku Srebrenicu srpskom narodu.


Adame, pa ovo je bljak.
BLJAAAAAAAAK!
Bas si danas neinspirisan, steta.
adam weisphaut adam weisphaut 17:40 25.10.2007

Re: Foiled ambition

lilit
adam weisphaut
I nije to, tvoj je svet isuvise skucen da bi mogao da pojmi toliku sirinu koja karakterise Babsi Jones, koja govori, cita i pise srpski jezik koji je iz ljubavi naucila i studirala.Tebe, Babsy i Handkea karakterise ista ona ljubav iz koje je Mladic podario srpsku Srebrenicu srpskom narodu.


Adame, pa ovo je bljak.
BLJAAAAAAAAK!
Bas si danas neinspirisan, steta.

Pa ponekad je istina takva, bljak

Na datu temu:
On the third day of the occupation, I was driving from Prague to Budejovice (the town where Camus set his play ''Le Malentendu'' - ''The Misunderstanding''). All along the roads, in the fields, in the woods, everywhere, there were encampments of Russian infantrymen. At one point they stopped my car. Three soldiers began searching it. Once the operation was over, the officer who had ordered it asked me in Russian, '' Kak chuvstvuyetyes? '' - that is, ''How do you feel? What are your feelings?'' His question was not meant to be malicious or ironic. On the contrary. ''It's all a big misunderstanding,'' he continued, ''but it will straighten itself out. You must realize we love the Czechs. We love you!''

The countryside ravaged by thousands of tanks, the future of the country compromised for centuries, Czech Government leaders arrested and abducted, and an officer of the occupying army makes you a declaration of love. Please understand me: he had no desire to condemn the invasion, not in the least. They all spoke more or less as he did, their attitude based not on the sadistic pleasure of the ravisher but on quite a different archetype: unrequited love. Why do these Czechs (whom we love so!) refuse to live with us the way we live? What a pity we're forced to use tanks to teach them what it means to love!
Milan Kundera From an Introduction on a variation
[url=http://zokster.net/drupal/node/368][/url]
Domazet Domazet 18:43 25.10.2007

Adame ti si bre dusu dao...

adam weisphaut
I nije to, tvoj je svet isuvise skucen da bi mogao da pojmi toliku sirinu koja karakterise Babsi Jones, koja govori, cita i pise srpski jezik koji je iz ljubavi naucila i studirala.

Tebe, Babsy i Handkea karakterise ista ona ljubav iz koje je Mladic podario srpsku Srebrenicu srpskom narodu.
...za podgrevanje raznoraznih stereotipa. Zbog ovog tvog izbljuvka mi pada na pamet onaj o tome kako impotentni ('pravo' i/ili intelektualno) traze utehu u pornografiji ('pravoj' i/ili intelektualnoj)...

I jos nesto Adame, gledam tvoj rad na zadatu temu, zar stvarno mislis da je Ms Babsi najbolji target za Kunderine refleksije. Zar ne mislis da ima i znatno prikladnijih? Ja kad u Kunderinom tekstu zamenim tenkove sa krstarecim raketama nekako ne pomislim na Ms Babsi. A ti Adame?
adam weisphaut adam weisphaut 21:45 25.10.2007

Re: Adame ti si bre dusu dao...

Domazet
adam weisphaut
I nije to, tvoj je svet isuvise skucen da bi mogao da pojmi toliku sirinu koja karakterise Babsi Jones, koja govori, cita i pise srpski jezik koji je iz ljubavi naucila i studirala.

Tebe, Babsy i Handkea karakterise ista ona ljubav iz koje je Mladic podario srpsku Srebrenicu srpskom narodu.
...za podgrevanje raznoraznih stereotipa. Zbog ovog tvog izbljuvka mi pada na pamet onaj o tome kako impotentni ('pravo' i/ili intelektualno) traze utehu u pornografiji ('pravoj' i/ili intelektualnoj)...

I jos nesto Adame, gledam tvoj rad na zadatu temu, zar stvarno mislis da je Ms Babsi najbolji target za Kunderine refleksije. Zar ne mislis da ima i znatno prikladnijih? Ja kad u Kunderinom tekstu zamenim tenkove sa krstarecim raketama nekako ne pomislim na Ms Babsi. A ti Adame?

Prvi koji mi padne na pmaet je Mladic, pa zatim Karadzic, pa Milosevic, pa Nemanja i na dnu veselog niza dodje flamboyant covergrirl srBovskog nacional socijalizma Bapsy.
P.S. ostavi ruske tenkove prebaci u 90-te i dobijes Grozni sravljen sa zemljom.
Domazet Domazet 22:49 25.10.2007

I sta kazes Adame...

adam weisphaut
Prvi koji mi padne na pmaet je Mladic, pa zatim Karadzic, pa Milosevic, pa Nemanja i na dnu veselog niza dodje flamboyant covergrirl srBovskog nacional socijalizma Bapsy.
P.S. ostavi ruske tenkove prebaci u 90-te i dobijes Grozni sravljen sa zemljom.
...svi ti ovi ljudi padaju na pamet samo da ne bi mislio o svojim shortcomings. Koliko li ti Adame ljudi mrzis samo da bi mogao da podneses sebe?

Gledam te kako penis: 'Mladic, pa zatim Karadzic, pa Milosevic, pa Nemanja i na dnu veselog niza dodje flamboyant covergrirl srBovskog nacional socijalizma Bapsy'. Isto bih tako mogao da gledam nekog na Stormfrontu, ili gde vec, kako peni: 'Alija, pa zatim Naser, pa Ganic, pa Biljana i na dnu veselog niza dodje Jasmin, globetrotting covergirl fashisoidnog DrugoBoljizma'. Istu bih stvar gledao Adame, fashistu koji se davi u mrznji izazvanoj sopstvenom neadekvatnoscu. Jedino bi ljuska bila drugacija.
adam weisphaut adam weisphaut 23:05 25.10.2007

Re: I sta kazes Adame...

Domzete, nesto si nervozan? Prepoznao si se u u onoj pukovnikovoj ljubavi? Nije prijatnoe ?
snezana mihajlovic snezana mihajlovic 06:21 25.10.2007

E, Jasmina

šta mi napravi sa ovom babsi!
ne znam italijanski - na netu, osim razgovora sa kusturicom i njenog profila na blogu, sve je na italijanskom (ima malo i na francuskom)
znači, prva impresija - bio + trailer za knjigu
šta me je zaintrigiralo? pisci i njeno čitanje (gutanje knjiga), učenje beketa napamet, pominjanje horoskopskog znaka samo zato što su i selindžer i muller jarci (imaju dosta zajedničkog, kaže ona); pa onda virdžinija vulf i njeno oproštajno pismo,
pogledah klip - pročitah bio još jedared
znači, još uvek nemam ništa, sem impresije vizuelne - kako je ona preživela njen slmpds - estetika (eh, mnogo tražim - thereby she defines her humanity) :
otvara vrata (u pozadini se čuju otkucaji srca i rafali), ulazi u prostoriju (razvaljenu). zabezeknuta je. zgrožena.
sa dva prsta dodiruje nekakav točak, nogom odguruje starudiju - poza 1
čuči pored kamiona - točak - obuva čizme - poza 2
teatralno odbacuje deo odeće - hoda - dodiruje zidove - klapa - poza 3
poza 4, poza 5, poza 5....11, 12, 13
kraj - čuči pored zida - io - preživela je, sa lančićem na kome piše njena web adresa

pogledah hamletmachine, još jednom, za svaki slučaj. otvorih folder dobre, potražih beketa. dobro. mrs. dalloway me pozvala na party i sve mi potanko objasnila, a bez koordinata - "možeš u google translation da ukucaš tekst i da pročitaš na engleskom...", reče.

ima jedna priča o beogradu. i novom groblju, nadgrobnim pločama, piscima i jednom što je pobegao - jedva je o njemu pisala. dobro. krokodil, kaže. poslušajte i vi mrs dalloway.

onda pogledah i scrapbook - poza 12. 682.
digitalizovan skenirani imidž. na stranama imate linkove ka novim stranama, ka beketu, orvelu, sartru...i njenoj biografiji...milici što je napisala pesmu, uroševcu...pa onda opet [B. J.] - potpisuje srcem...pa fotke njene kul ekipe, mačke i hvala...portret emili d. vodi nas do vikipedije, tragovi krvi na stranama, ako kliknete, dobijete prevod na raznim jezicima (nekoliko puta - repetitio mater studiorum est - in serbocroato (latino): krv)...eliot, konrad, bob dilan, yeats (portrait...s), opet link za [B. J.]...
strike a pose on your cadillac...

like a rolling stone, a dream come true...

i shvatih ovo tvoje moj rat malko drugačije...mnogo drugačije (od nekih koji su komentarisali) - impresija, pogled, percepcija...vision
i shvatih ovo tvoje, jasmina - bacila u djubre
neki vade iz djubreta da bi mogli opravdati/negovati/održati/promovisati svoj chain-smoking, non-sleeping, anorexic state of being, (virginia: you cannot find peace by avoiding life) da bi osetili baku na groblju koja prodaje cveće, da bi...bili pisci, ili koznaštasvene, da bi nama objasnili da je bombardovanje bilo užasno, jer nepismena baba još uvek ne zna da je zemlja, u kojoj živi nepostojeća, jer mi ne znamo da su nam oduzeli mogućnost izveštavanja iz aberdareve, jer ona zna kako smrde leševi...a mi ne znamo...i gledam ispisane gradove u njenoj svesci, naše, ali više njene, jer mi ne znamo, mrs dalloway se sudarila sa hamletom i rekla ofeliji da u javnoj kući (go thee to the nunnery!) prodaju najbolju espreso kafu u beogradu...i onda vidiš longlivetheking, iznad kog se smeši slika njene posete našem kralju...nostalgija. nisam znala da se amfortaswound može tako lako preneti i na žene, kao v i r u s (i tu može da se klikne), nisam - priznajem. zadnju stranu svoje knjige je ispisala 11. septembra. (poetic justice: l'11 settembre termina l'ultima stesura di "Sappiano le mie parole di sangue" words, words, words - prežvrljala ih je, e, tu se slažem
u potpunosti.

što reče šarski "P.S. Ljudi mnogo ili malo citaju. Onaj ko puno cita, moze i prazno da cita, zar ne?"
lilit lilit 09:03 25.10.2007

Re: E, Jasmina

što reče šarski "P.S. Ljudi mnogo ili malo citaju. Onaj ko puno cita, moze i prazno da cita, zar ne?"


A ti to o sebi, je l'?
A zaintrigirala te je ipak, kad si sve to tako dobro prostudirala?
I to je nesto.
I sad zamisli, ti pises recenziju na knjigu koju nisi procitala, na blog koji si razumela 0,00001%.
Mogu da razumem Tesanovicevu, da komenatar napise na italijanskom blogu, novinama, sta god. Mogu i da razumem da to isto radi na srpskom, napise recenziju na knjigu koju je procitala, kakva god da je.
Ali ne mogu da razumem pljuvanje na knjigu i izrugivanje istoj od onih koji je nisu procitali.
Svaka cast.
Domazet Domazet 14:31 25.10.2007

Uh Lilit, ovo nece da valja...

Lilit
A ti to o sebi, je l'?
A zaintrigirala te je ipak, kad si sve to tako dobro prostudirala?
I to je nesto.
I sad zamisli, ti pises recenziju na knjigu koju nisi procitala, na blog koji si razumela 0,00001%.
Mogu da razumem Tesanovicevu, da komenatar napise na italijanskom blogu, novinama, sta god. Mogu i da razumem da to isto radi na srpskom, napise recenziju na knjigu koju je procitala, kakva god da je.
Ali ne mogu da razumem pljuvanje na knjigu i izrugivanje istoj od onih koji je nisu procitali.
Svaka cast.
...pokazujes emocije. I to nece da valja iz dva razloga. Prvo onaj manje vazan, time hranis moralne sismise poput Adama. Drugo i mnogo vaznije, pocinjes da uzimas ovdasnje Druge i Bolje za ozbiljno. Sto ponekad moze biti zastrasujuce. Zamisli samo sledecu scenu: u razred ulazi Uciteljica Koja Mnogo (nsarski, vidi me!) Obecava i kaze Deci Koju Neizmerno Voli:
Deco, danas cemo da diskreditujemo jos jednog pisca cije knjige nismo citali!
Uh Lilit, ovo nece da valja...

Pozdrav,
Vitez Braja
lilit lilit 14:55 25.10.2007

Re: Uh Lilit, ovo nece da valja...

Eh, viteze moj
snezana mihajlovic snezana mihajlovic 14:58 25.10.2007

Re: oboma

1. šta reče viridžinija...google šta?
2. kada neko, u knjizi ispisanoj krvlju, izmedju lamenta nad devojčicom i dinarima postavlja linkove na svoj bio - malo je...kako da kažem...bljutavo, a postaje i groteskno kada u toj istoj bio pročitate momenat kad je propušila, zaključno sa danom finiširanja knjige (11.) - o trailer-u ne bih, razumite.
3. ono gore je moja impresija nekih tekstova i onog što sam, uz virdžinijinu pomoć (tačka 1) pročitala, a ne recenzija, al' neka bude da ste me dobro shvatili...oboje
4. sa decom isključivo jedem sladoled, onako sasvim nebitno i neozbiljno, mada je bolje da jedemo voće, a ponekad (to lilit najbolje zna) zloupotrebljavam njihovu bolest za lično bogaćenje i kako ono beše...

hvala na ukazanoj mi pažnji
možete da nastavite sa pljuckanjem, (emotivno ili ne, meni ne smeta) kao da me nema...
Domazet Domazet 15:41 25.10.2007

Znas sta Lilit...

...kad bolje razmislim, opet je nsarski u pravu. Osnovni problem sa ms Babsi je to sto je cool. I to jos pri tome onako Guido Crepax cool. To joj nikada nece oprostiti...
lilit lilit 19:52 25.10.2007

Re: Znas sta Lilit...

Domazet
...kad bolje razmislim, opet je nsarski u pravu. Osnovni problem sa ms Babsi je to sto je cool. I to jos pri tome onako Guido Crepax cool. To joj nikada nece oprostiti...


Tako je vitezu, ona se ne uklapa u njihove stereotipe, nisu to ni Guca ni Ceca. Pa onda navali sa Srebrenicom i Mladicem. Oni su uvek pri ruci, kao neka carobna formula, mantra za isterivanje djavola! Fale jos samo slicice, ko kod Bilje, pa se ti jadnici vuku po web-u i siluju se i obljubljuju i ponovo ubijaju i tako do u beskraj. Nikad mira da nadju i da se skrase u tisini.
A Babsi, da ona je sasvim cool. Svoja, do srzi.
Kao Pathy Smith.

Domazet Domazet 22:09 25.10.2007

Da parafraziram Aragona...

lilit
Tako je vitezu, ona se ne uklapa u njihove stereotipe, nisu to ni Guca ni Ceca. Pa onda navali sa Srebrenicom i Mladicem. Oni su uvek pri ruci, kao neka carobna formula, mantra za isterivanje djavola! Fale jos samo slicice, ko kod Bilje, pa se ti jadnici vuku po web-u i siluju se i obljubljuju i ponovo ubijaju i tako do u beskraj. Nikad mira da nadju i da se skrase u tisini.
A Babsi, da ona je sasvim cool. Svoja, do srzi.
Kao Pathy Smith.
...uvek ce postojati neki nesrecnici cija ce se nesreca razvlaciti, do u beskraj. Tim jadnicima sa Biljaninih slika mi zivi vise ne mozemo da naudimo.

Muce me zivi, ovi sto koriste tu nesrecu kao moralnu protezu, kad god moraju nesto svoje da prikriju. Ne mogu ili nece ili ih bas briga da vide da pomazu da se nesreca razvlaci do u beskraj.

Ne mislim Lilit da sve znam o moralu i da nemam od koga sta nauciti ali mi je muka od ovih sa protezom koji sami sebe ustolicise u Prvosvestenike. Ogadise sve zivo...
adam weisphaut adam weisphaut 22:45 25.10.2007

Re: Znas sta Lilit...

Pliz, pa vi koji ste sampioni relativizacije, koji svaki put kada vam se spomene Srebrenica ili Zvornik li Visegrad... digne vam se kosa na glavi, koji vadite argument Iraka kao mantru a ne zucnete ni rec o bratskoj ruskoj ljubavi u Ceceniji, govorite o dvostrukom moralu?
Domazet Domazet 23:02 25.10.2007

Ti si bre poludeo...

adam weisphaut
Pliz, pa vi koji ste sampioni relativizacije, koji svaki put kada vam se spomene Srebrenica ili Zvornik li Visegrad... digne vam se kosa na glavi, koji vadite argument Iraka kao mantru a ne zucnete ni rec o bratskoj ruskoj ljubavi u Ceceniji, govorite o dvostrukom moralu?
od nemoci da prikrijes rupu na carapi.

Umesto sto trazis korelaciju izmedju 'vaseg' pominjanja Srebrenice, Zvornika i Visegrada i 'naseg' dizanja kose na glavi (a sta drugo ocekujes do da 'nam' se dize kosa na glavi, jeste svaki put kad bilo ko pomene Srebrenicu, Zvornik i Visegrad meni se digne kosa na glavi, kako drugacije moze normalan covek da reaguje) pokusaj da uspostavis korelaciju izmedju 'vaseg' pominjanja Srebrenice, Zvornika i Visegrada i situacija u kojima ste uterani u provincijalnost, nedoslednost, zavist, oportunizam i tako to. Mozda ti bude jasno zasto mi je toliko muka od 'vas'. Pretvorili ste ljudsku tragediju u najobicnije sredstvo za kamuflazu.
adam weisphaut adam weisphaut 23:14 25.10.2007

Re: Ti si bre poludeo...

Pretvorili ste ljudsku tragediju u najobicnije sredstvo za kamuflazu.

A ti visokomoralan kakav si from the home of the brave bal bla bla penis ovde na one koji su govorili o tim zlocinama za razliku od tvoje Lilit koja je replika onih teki koje su bacale cvece na tenikove koji su isli na Vukovar. Pa koga misli da ti varas? Kako to da juris sistematski samo one koji gle cuda nisu cutali 90-ih za razliku od vase crkve tog bastiona sprskog morala, akademije i ostaka vesle druzine Lazi sebe, mene vala neces.
Domazet Domazet 23:18 25.10.2007

Cistim...

adam weisphaut
Pretvorili ste ljudsku tragediju u najobicnije sredstvo za kamuflazu.

A ti visokomoralan kakav si from the home of the brave bal bla bla penis ovde na one koji su govorili o tim zlocinama za razliku od tvoje Lilit koja je replika onih teki koje su bacale cvece na tenikove koji su isli na Vukovar. Pa koga misli da ti varas? Kako to da juris sistematski samo one koji gle cuda nisu cutali 90-ih za razliku od vase crkve tog bastiona sprskog morala, akademije i ostaka vesle druzine Lazi sebe, mene vala neces.
...sopstveno dvoriste.
marumi marumi 23:28 25.10.2007

Re: Ti si bre poludeo...

pominjanja Srebrenice, Zvornika i Visegrada

i Batajnice, Petrovog sela, Perucca, hladnjace u Dunavu........
daaaaaaaaaajte....please!
adam weisphaut adam weisphaut 23:32 25.10.2007

Re: Cistim...

Domazet
adam weisphaut
Pretvorili ste ljudsku tragediju u najobicnije sredstvo za kamuflazu.

A ti visokomoralan kakav si from the home of the brave bal bla bla penis ovde na one koji su govorili o tim zlocinama za razliku od tvoje Lilit koja je replika onih teki koje su bacale cvece na tenikove koji su isli na Vukovar. Pa koga misli da ti varas? Kako to da juris sistematski samo one koji gle cuda nisu cutali 90-ih za razliku od vase crkve tog bastiona sprskog morala, akademije i ostaka vesle druzine Lazi sebe, mene vala neces.
...sopstveno dvoriste.

Ja mislio ti prezires ta gesla ?
Domazet Domazet 23:54 25.10.2007

Gesla?

adam weisphaut
Domazet
adam weisphaut
Pretvorili ste ljudsku tragediju u najobicnije sredstvo za kamuflazu.

A ti visokomoralan kakav si from the home of the brave bal bla bla penis ovde na one koji su govorili o tim zlocinama za razliku od tvoje Lilit koja je replika onih teki koje su bacale cvece na tenikove koji su isli na Vukovar. Pa koga misli da ti varas? Kako to da juris sistematski samo one koji gle cuda nisu cutali 90-ih za razliku od vase crkve tog bastiona sprskog morala, akademije i ostaka vesle druzine Lazi sebe, mene vala neces.
...sopstveno dvoriste.

Ja mislio ti prezires ta gesla ?

Princip postujem, prezirem to kako ti i tvoji pokusavate da se sakrijete iza njega.
Uzgred, u tvom pitanju lezi uzrok tvom nerazumevanju i neprihvatanju mog odgovora. Ovog i svih ostalih. Za mene je to princip za tebe je to geslo, soundbite...
adam weisphaut adam weisphaut 00:11 26.10.2007

Re: Gesla?

Domazet
adam weisphaut
Domazet
adam weisphaut
Pretvorili ste ljudsku tragediju u najobicnije sredstvo za kamuflazu.

A ti visokomoralan kakav si from the home of the brave bal bla bla penis ovde na one koji su govorili o tim zlocinama za razliku od tvoje Lilit koja je replika onih teki koje su bacale cvece na tenikove koji su isli na Vukovar. Pa koga misli da ti varas? Kako to da juris sistematski samo one koji gle cuda nisu cutali 90-ih za razliku od vase crkve tog bastiona sprskog morala, akademije i ostaka vesle druzine Lazi sebe, mene vala neces.
...sopstveno dvoriste.

Ja mislio ti prezires ta gesla ?

Princip postujem, prezirem to kako ti i tvoji pokusavate da se sakrijete iza njega.
Uzgred, u tvom pitanju lezi uzrok tvom nerazumevanju i neprihvatanju mog odgovora. Ovog i svih ostalih. Za mene je to princip za tebe je to geslo, soundbite...

Princip postujes, i zelis da se primenjuje svugde osimu na prethodni rat. Btw. kad si tako dosledan u principu, nije li tvoje dvoriste u US? Pa uzmi da ga cistias na nekom US blogu.
Domazet Domazet 01:00 26.10.2007

Ja sam...

adam weisphaut

Princip postujes, i zelis da se primenjuje svugde osimu na prethodni rat. Btw. kad si tako dosledan u principu, nije li tvoje dvoriste u US? Pa uzmi da ga cistias na nekom US blogu.
...gradjanin sveta. Sitno podmetanje o poslednjem ratu cemo raspraviti nekom drugom prilikom. Evo neko vreme ti bas lose ide pa nema smisla...
lilit lilit 10:01 26.10.2007

Re: Da parafraziram Aragona...

...uvek ce postojati neki nesrecnici cija ce se nesreca razvlaciti, do u beskraj. Tim jadnicima sa Biljaninih slika mi zivi vise ne mozemo da naudimo.


Vidis, Domazet, ja se sa time bas ne slazem.
Mi itekako mozemo da im naudimo ako ih ne postujemo.
Ako ih ne postujemo jer za njih ne trazimo zadovoljenje pravde (ne izrucujemo Mladica, ne ogradimo se od genocida priznajuci ga u sirokim narodnim masama i pominjuci ga u udzbenicima istorije, bas onako kako se pominju zlocini nad nama ucinjeni);
i ako ih ne postujemo koristeci ih svuda i na svakom mestu kao neku vrstu gadget-a po potrebi: da se dokazu lazne cinjenice kojima se opravdavaju prosla i buduca geopoliticka i geostrateska delovanja na ovim prostorima.
Bosnjaci ih cimaju zarad svojih ciljeva, ovi nasi ljoticevci zarad svojih, oni sto su nas bombardovali zarad svojih.
Takvo nepostovanje cini da se te zrtve ubijaju ponovo i ponovo i gube dostojanstvo koje im je smrt dala.
I onda se sasvim slazem sa tobom:

Muce me zivi, ovi sto koriste tu nesrecu kao moralnu protezu, kad god moraju nesto svoje da prikriju. Ne mogu ili nece ili ih bas briga da vide da pomazu da se nesreca razvlaci do u beskraj.

lilit lilit 10:05 26.10.2007

Re: Ti si bre poludeo...

na one koji su govorili o tim zlocinama za razliku od tvoje Lilit koja je replika onih teki koje su bacale cvece na tenikove koji su isli na Vukovar.


ajde Adame, zivota ti, okle ti ovo?
kako ovo boga ti potkrepljujes?
lilit lilit 10:35 26.10.2007

Re: Znas sta Lilit...

adam weisphaut
Pliz, pa vi koji ste sampioni relativizacije, koji svaki put kada vam se spomene Srebrenica ili Zvornik li Visegrad... digne vam se kosa na glavi, koji vadite argument Iraka kao mantru a ne zucnete ni rec o bratskoj ruskoj ljubavi u Ceceniji, govorite o dvostrukom moralu?


Mi uopste nismo sampioni relativizacije, mi ne zelimo da se nama manipulise.
Vase su mantre (Srebrenica, Mladic) simplifikacija svega i svacega, to je kao neka univerzalna formula kroz koju se podmece sve i svasta.
Vi vrlo dobro znate da mi ne opravdavamo te zlocine, ali isto tako zelimo zadovoljenje pravde za zlocine ucinjene nad pripadnicima nacije kojoj i sami pripadamo. Da jevreji nisu sami oteli Eichmana i sudili mu u Izraelu, nikada on ne bi bio izrucen, dakle, ako sam sebe ne postujes nece te ni drugi postovati. Ili zlocini nad Jermenima, nad 30 miliona Kurda (evo Turske, vidi sta radi), nad Iracanima, nad cecenskim civilima (ne nad cecenskim teroristima). Ja sam sigurna da i Domazeta isto boli nepravda ucinjena nad bilo kojim ljudskim stvorom i tu dakako nema duplog morala.
Jasno je da te vise boli smrt tvoga deteta nego smrt tudjeg, koliko god bio razvijen osecaj za empatiju. Tu nema niceg loseg niti jedno iskljucuje drugo.
Ali, podmetati Ceceniju kao argument za uvoz demokratije u Rusiju i njeno unistenje je podlo i vec svima providno.
Te tako, Adame, razmisli o svom duplom moralu pre nego li optuzis druge za to.

lilit lilit 10:45 26.10.2007

Re: Gesla?

Btw. kad si tako dosledan u principu, nije li tvoje dvoriste u US? Pa uzmi da ga cistias na nekom US blogu


Ima bogme pravo Domazet, dakle, ti si Adame srpski nacionalista!
'Oces i Dunjici to da kazes? I Srdji Popovicu, i Bilji Srbljanovic? A sto oni ne ciste svoja dvorista, neprilagodjeni, sta li?
Tvoji su sofizmi drsko mizerni.
adam weisphaut adam weisphaut 10:46 26.10.2007

Re: Ti si bre poludeo...

lilit
na one koji su govorili o tim zlocinama za razliku od tvoje Lilit koja je replika onih teki koje su bacale cvece na tenikove koji su isli na Vukovar.


ajde Adame, zivota ti, okle ti ovo?
kako ovo boga ti potkrepljujes?

Ovo mi je bio najpiktoreskniji primer.
Ali je greh kada ona pljuje po svojoj zemlji (mrzi me da listam onaj dnevnik iz "La Repubblica" iz ratnog vremena a koji sam sacuvala,

a znas kojom si to prilikom rekla da ne udaram link. To me npr. podseca na one penizonerke sa pijace koje objasnjavaju da je Dindjic trazio bombardovanje. To je onaj diskurs Odjeci i reagovanja iz Strujinog doba. E da eto i njega ponovo da se bori za Kubu.
P.S.
Mrzi me da se preganjam pa slobodno nastavi da s boris za svetsku pravdu, necu ti smetati
lilit lilit 12:18 26.10.2007

Re: Ti si bre poludeo...

adam weisphaut

lilit
na one koji su govorili o tim zlocinama za razliku od tvoje Lilit koja je replika onih teki koje su bacale cvece na tenikove koji su isli na Vukovar. ajde Adame, zivota ti, okle ti ovo?kako ovo boga ti potkrepljujes?Ovo mi je bio najpiktoreskniji primer.
Ali je greh kada ona pljuje po svojoj zemlji (mrzi me da listam onaj dnevnik iz "La Repubblica" iz ratnog vremena a koji sam sacuvala,a znas kojom si to prilikom rekla da ne udaram link. To me npr. podseca na one penizonerke sa pijace koje objasnjavaju da je Dindjic trazio bombardovanje. To je onaj diskurs Odjeci i reagovanja iz Strujinog doba. E da eto i njega ponovo da se bori za Kubu.P.S.Mrzi me da se preganjam pa slobodno nastavi da s boris za svetsku pravdu, necu ti smetati


Kakva cast Mr Stasi imati dosije kod vas!
Of course I remeber, odnosilo se na Bilju i ja i sada stojim iza te izjave. Nisam znala da je molto pittoresco, bas mi je drago!
A penzionerke sa pijace imaju i te kako pravo kada kritikuju Djindjica sto je trazio bombardovanje. Nasilje se nasiljem ne leci, cudi me da ti ne mislis tako.
Eto, ostade Beograd prokleta provincija. Nema tu, mora po sablonu pa to ti je!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana