SIONSKI PRIORAT

lula953 RSS / 28.08.2009. u 11:59

 

 

      U Nacionalnoj biblioteci Francuske u Parizu sacuvana je knjiga Tajni disijei u kojoj se na vise mesta govori o jednoj misterioznoj i veoma staroj tajnoj organizaciji pod nazivom Sionski priorat.

      Osnivanje Sionskog priorata datira jos iz 45. godine n.e. u Francuskoj. Sve do svoje smrti ovom tajnom organizacijom je upravljala Marija Magdalena (zena Jesua ben Josifa, tj. Isusa Hrista). Cilj te tajne organizacije je bio ocuvanje judejske kraljevske loze, odnosno iz nje nastale Merovinske dinastije.

      Priorat je delovao u najvecoj tajnosti sve do 1152. godine, kada mu kralj Luj VII javno dodeljuje velike zemljisne posede u Francuskoj, Spaniji, Italiji i, naravno, Palestini.

      Grupa monaha iz Kalabrije, po preporuci Sionskog priorata, dolazi u Francusku gde dvadesetak godina pripremaju krstaski pohod na Jerusalim, koji biva vec 1099. osvojen. Tako Jerusalim dobija prvog evropljanina za kralja, branioca Svetog groba. Po nekim zapisima na brdu Sion se gradi velicanstveno zdanje Opatija koja postaje sediste Sionskog priorata.

      1956. godine (n.e.) sluzbeno je zaveden Sionski priorat u policijske knjige i dostavljen primerak njegovog statuta tj. pravilnika. Iz njega se ni na koji nacin ne moze zakljuciti o kakvoj se organizaciji radi. Po Pravilniku Sionski priorat ima i drugi naziv - Viteski red katolickih ustanova i pravila nezavisnog i tradicionalistickog saveza.

       Citajuci Pravilnik stice se utisak da se radi o nekoj izuzetno strogoj i posvecenoj katolickoj organizaciji. Ono sto stvara zabunu je to da Sionski priorat gotovo od svog osnivanja, zvanicno nastupa u duhu i skladu s rimokatolickom crkvom, a da se u stvarnosti nikada nije odrekao svog cilja - vracanju na presto naslednika Merovinske dinastije tj. naslednika Davidove loze.

        Interesantno je da je adresa na kojoj je Sionski priorat zaveden nepostojeca.

        Evo nekoliko imena clanova Sionskog priorata:

Tomas Beket (veruje se da je pisao pod pseudonimom Viljem Sekspir), Sandro Filipepi (tj. slikar Boticeli), Leonardo da Vinci, Isak Njutn, Viktor Igo, Klod Debisi, Zan Kokto... 

      Sionski priorat se od svog osnivanja smatrao, u odnosu na hriscanstvo, prvenstveno jereticko-gnosticka organizacija koja i danas deluje.

      Namece se logicno pitanje. O CEMU se ovde zapravo radi?



Komentari (6)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

niccolo niccolo 12:14 28.08.2009

Verska prepucavanja...

O CEMU se ovde zapravo radi?

Pa ništa posebno, hrišćanstvo je suviše raširena religija da bi svi njeni vernici imali apsolutno jedinstven stav po pitanju vere...suprotno od toga, bilo je raznoraznih pravaca i onda su pitanja šta od svih tih pravaca da bude glavni pravac razrešavali na saborima...onda je bilo onih koji su, iako su izgubili na saborima ostali verni svom pravcu...recimo Grigorije Ostrogorski kaže u Istoriji Vizantije, u delu u kojem priča o raznim tim verskim sukobima (monofiziti, monoteliti, dualisti - pravo da ti kažem nikada nisam razumeo suštinu njihovih neslaganja) da je islam lako preuzeo hrišćanske delove po Egiptu i Bliskom Istoku baš zato što su ti delovi bili privrženi onim pravcima koji su izgubili...Tako verovatno i ovaj Priorat neguje neki "nezvaničan" pravac...
lula953 lula953 13:03 28.08.2009

Re: Verska prepucavanja...

Juce sam gledala jednu emisiju gde se oni pominju i da su "razljutili nase".
niccolo niccolo 14:17 28.08.2009

Re: Verska prepucavanja...

Koje naše?
taube taube 15:30 28.08.2009

,

Tajne, tajne, tajne....

Da li ćemo ikada otkriti prava značenja i smisao pojedinih dokumenata , situacija, istorijskih događaja, okolnosti...možda neke stvari i treba da ostanu sakrivene, ne znam da li grešim? Ovo sve u vezi Sionskog priorata nije mi jasno i tako mi je konfuzno da ne mogu opisati.
debora debora 09:14 29.08.2009

Re: ,

malo sam googl-ovala. Prva cetiri rezultata daju potpuno razlicite podatke o nastanku sekte / grupe.

Ima puno prica za koje zaista nikada necemo saznati sta je prava istina. Mozda je tako i bolje...

lula953 lula953 10:43 31.08.2009

Sionski


Interesantno je "cacnuti" o masonima u Srbiji. Vrlo interesantno!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana