Jel' pobacila?...Jeste?...auuu majku mu!

r0811n RSS / 02.09.2009. u 23:31

Jel' pobacila?...Jeste?...auuu majku mu!

Jedna od poslednjih avgustovskih noći nad Banatskom ravnicom.Toplo.Mnogo toplo! Sve već polegalo u idiličnom gradiću pod obroncima Karpata (Vršac), jedva diše. Ono malo mladeži razvuklo se po gradskom stadionu podno -S.C. Millennium-, sve u grupicama cirkaju pivo (plastika, 2L), poštena omladina nema para za kafiće ali ni razumevanja za predzimske traume svojih roditelja.Daklem sve to tako, natenane krenuli komarci da nerviraju poštene građane bez klime i zaštitnih mreža na pendžerima, brani se kako ko zna a oni koji ne znaju (ogromna manjina) rešili da utucaju vreme mogućim usrećivanjem svojih umornih i neodržavanih supruga, daklem baš sve kako treba u blagoslovenoj kasnoj avgustovskoj noći.
Kad....Trassss!!!?
Taj zvuk(?), ti svetlosni blicevi(!?), sve se to istog trenutka sjurilo na strateške položaje po podrumima, šupama, ko' po komandi.Ne da nije prošlo deset godina, nije prošao ni jedan jedini dan, tako se to sve ,,evakuisalo i izmestilo,, u rekordnom kolektivnom vremenu i stalo na ,,stand by,,!
I dok se uz detonacije koje su se sve više umnožavale (ni za porediti sa bombardovanjem, ovo mnogo žešće) grad kupao u light-showu duginih boja, gradske kere krenuše shodno svom inokosnom karaktereu da laju, reže i zavijaju a automobili ponosnih vlasnika akcija društvenog preduzeća -Hemofarm-Stade- da aktiviraju svoje zvučno-zavijajuće siguronosne sisteme, Milutin je gore na bregu odmah iznad velelepnog zdanja ,,Villa Breg,, uplašen i zabrinut upitao ženu:
Jel' pobacila?..Jeste?...auuu majku mu!

Okrenuo se od kočine u kojoj mu je žena još držala u rukama mrtvo jare i psujući izašao na vidikovac (izgradila ,,Hemofarm fondacija,,) odakle se najbolje mogao videti sav taj raskoš kineskog vatrometa kroz čije se detonacije mogao razabrati i glas Severine in-live sa terase ,,Villa Breg,, odmah tu pored piscine.
E sad, preživelo se. Ali muke su tek počele.Jes' da su svi i čuli i videli, ali niko ne zna šta se to zapravo slavilo. Grize to ljude.Hoće da znaju kad su se već toliko isprepadali. Neki su već iste noći nazvali 92, više iz znatiželje nego iz straha, ali bez rezultata.
,,Ništa ne brinite, sve je u redu.Da, znamo, znamo.Da, to drugovi, pardon gospoda imaju neku malu privatnu proslavu.Toliko mogu da Vam kažem, da, doviđenja.,,
,,Jes' qurac, meni Steva reko' da im je žandarmerija pružala obezbeđenje celu noć, i to pored onog njihovog privatnog security!,,
I krene Grad, oće da zna!
Niko tu nije slušao lokalne medije.Sve već naučili, tamo ništa ( ima 4 televizije, ne zna se koliko radija i par novina, sve privatno i sve se financira iz budgeta).
Sve to radi za ovu-onu stranku ili šta već, uglavnom ni reč!
E, prva varijanta koja je prošla sokakom je bila: Doš'o Bogoljub (Karić), vratio se iz Rusije, pa slavio kod Babića (Miodrag, nosilac Svetog Save i ostalih domaćih i internacionalnih kolajni) a bili i Severina sve sa Željkom Joksimovićem!
I krenula da curi niz usta ta priča, ali ne pije vode.Iskusni analitičari su odmah odbacili tu mogućnost. Kakav Bogoljub, nema šanse dok je Dinkić u vozu.Jok! Oko polak jedanajes' prepodne stvar se lagano uobličila.
-Nije Bogoljub, izgleda Sreten. I ne samo on, pazi sad, bio i Mišković!
-Nemoj da pričaš!?
-Jeste, keve mi.
-Kod Babića?
-Jeste!
-Auu!

Posle podneva ta stvar je bila skoro gotova. Ostalo je još da se ,,utvrdi,, razlog noćašnjeg prangijanja. Tu sad ima više varijanti:

1. Karić slavio veridbu sina sa Miškovićevom ćerkom, Babić kum! (oko 13h30')
2. Nije bre sin, nema Sreten sina, obrnuto, Miškovićev sin i Karićeva ćerka!
Ne zna se dal' je Babić kum! ( oko 15h)
3. Garantovano, Miškovićev sin i Karićeva ćerka! Jeste bila Sverina! Žandarmi sve blokirali.Ko je kum još nije sigurno! (oko 16h15')
4. Glavna stvar! Kažu da su iz Gradskog muzeja uzeli slike Paje Jovanovića da ukrase ,,Villa Breg,, zamis'i!? (oko 17h)
5. Za slike se ne zna, meni zvuči malo...ali zna Steva jednog iz muzeja, će ga pita.
Da, bili Mišković i Karić, definitivno, rekla mi Nevena, njena školska drugarica radi u ,,Villa,, kao spremačica. A pazi, doveli sve svoje, i poslugu i kuvare, Sve! Zamis'i! (oko 17h30')
6. Još se ne zna za slike. Moguće. Jesu, Karići i Mišković, slavili.Da, doveli poslugu, Babić sve obezbedio i žandarmeriju, onako u paketu. Jeste, i Milutinova koza pobacila.Šteta, tol'ko se radovo. (oko 19h15')

Oko 20h Grad je završio istragu i utvrdio neoborive ,,činjenice,, ostalo je samo da se do kraja utvrdi stvar sa Pajinim slikama. To će do ujutro da bude, sigurno.
Grad je neviđena stvar. Nikakav Zakon o informisanju, diletantski mediji finansirani iz lokalnog i pokrajinskog budžeta, ništa ne može njega da spreči da ne sazna.Dobro, ima uvek tu lokalnih kreativaca iz sporednih sokaka koji razrađuju varijante. Tako se već priča da se to slavilo i sutradan. Istina diskretnije, valjda bili umorni.Uglavnom se ležalo pored piscine, a da se mladež zabavljala otvorenim pogledom na Grad pod nogama, ima tu i lep mesingani teleskop kojim se može proći kroz prozore kuća, neki još kreativniji tvrde da su od gore sa terase ,,Villa Breg,, momci mogli da uživaju uzimajući na nišan teleskopa(snajpera) lokalne džukce po sokacima, pa čak i moguću dvonožnu živinčad, sve to uz smeh i Chivas i ,,baci kosku,,, naravno.
To Grad tako, neobavezno, šta će. Dobro, nije da se nisu isprepadali kad je počelo da gruva te noći, ali ništa se nije strašno dogodilo. Ne može Grad da utvrdi da nije nekog srčka možda, ili da nije još neko pobacio. Ono, stvarno je greota za ono Milutinovo jare ali koza je to, ‘beš ga.

 

 

 



Komentari (1)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

maryjanep maryjanep 09:05 07.09.2009

--

I posle kazu da je u ravnici dosadno<_<
Kod vas sva Ta Divna Stvorenja, a kod nas ono chichishte Koen

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana