Izbori,ma ne,ma ipak da,ma mozda..ma videcemo..

jaksa scekic RSS / 26.10.2007. u 18:29

Posto mi je Gospodin Kovacevic dao ponudu koja se ne odbija(koalicioni sporazum u 99 tacaka,predsednicka mesta u tri upravna odbora,clanstvo u pet,neke print medije i radio i TV stanicu pristao sam da svoj blog prikljucim njegovom,te smo zahvlajujuci razumevanji i toleranciji spaslili blogersku zajednicu od cepanja i frakcijskih borbi. 

Zato molim da se preselite dva tri bloga gore..i pisite tamo sto Vam je volja 

“Ako raspisem (izbore),kajacu se, ako ne raspisem (izbore) kajacu se”.“Izbori, biti il ne biti,pitanje je sad”..muci Borisa Tadica.Nema dzokera,nema pomoc prijatelja.Tadicev sef Skupstine  ima fore do 9 novembra da raspise predsednicke izbore za 9 decembar.

Ko profitira,ko gubi a ko je na svom.Kombinacije su razne,da imam kladionicu(e,gde mi je pamet bila pa da otvorim jednu)sta bih stavio,9 decembar izbori-da ili ne.Koja bi bila kvota. Da li raspisivanje predsednickih izbora 9 decembra znaci da  Kosovo postaje sutradan nezavisno.Da se od gotovog ne pravi veresija.

Koji su moguci scenariji.(vrlo pojednostavljeno)

Raspisu se predsednicki izbori za 9 decembar.DSS  “krisom” bojkotuje izbore,ostaju Tadic,Nikolic,Jovanovic,Markovic.Drugi krug zna se Tadic-Nikolic.LDP ako imalo ima politickog sluha daje javnu podrsku Tadicu u drugom krugu(da li je nova koalicija na pomolu),Kostunica i dalje cuti i gleda.Njemu odgovara svaki ishod-sem da pobedi Cedomir Jovanovic,ali to je vec u domenu cudesa.Mrtva i neizvesna trka Tadic-Nikolic.Visi nad glavmom Kosovo.

Ne raspisu se izbori za 9. decembar.Ostavi se sve za prolece.

Clanstvo DS je vec na ivici strpljenja koliko rukovodstvo stranke  povladjuje DSS-u.Odgovor nezadovoljnicima moze biti,ali DSS ce podrzati naseg  (DS) predsednickog kandidata(famozni sesti princip).Mozda javno,ali ko ce zabraniti Velji Ilicu da se kandiduje.Neki ce reci,gresis Jaksa,Velja treba da oduzme glas Radikalima u Sumadiji,on je tajno Tadicevo oruzje.A mozda Predsednik i Premijer promene mesta.Sto da ne,ako njihov trenutni politicki zastitinik u Rusiji to radi,sto ne bi mogli i oni.Sta ih kosta.Nista.Koalicija opstaje.Kosovo resenja na dugom stapu.Gledajuci televiziju cini mi se il su izbori blizu,il je odlazak Kosova blizu.Ili je vaznije sad naimenovati direktore javnih preduzeca i upravnih odbora.Nije mi jasno.U politici je kao i u zivotu-sve je moguce,ali ako 9.decembar prodje bez  izbora ko ce zvati Tomu Nikolica,mozda Seselj da mu kaze:”Tomo,ne razumes se u politiku”

Tomislav Nikolic u izjavi Vecernjim Novostima
* Šta ako Dulić ne raspiše izbore za 9. decembar?
- Onda ja ne znam politiku. Onda me slobodno zovite i recite: "Gospodine Nikoliću, vi se ne razumete u politiku." 

Ajde da cujemo kvote i prognoze,otvorena sezona komentara.



Komentari (27)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Zabran Zabran 19:21 26.10.2007

prognoza

izbora nece biti u dvehiljadesedmoj, posle mnogo dana a mozda i meseci u narednoj godini, izbori se raspisuju, niko ne podrzava 'onog drugog', dakle svi jebu sve, Tadic ostaje predsednik, famozna koalicija se raspada, Kostunica ostaje premijer - dozivotni, Toma ostaje Nikolic - dozivotni.
oldtajmer oldtajmer 19:36 26.10.2007

presudno

Ili je vaznije sad naimenovati direktore javnih preduzeca i upravnih odbora.


bice da je ovo poslednje presudno
Atomski mrav Atomski mrav 20:31 26.10.2007

Nemam snage...

... da se bavim predizbornim kombinacijama, niti me interesuju. Jedino me raduje to što će, ako se izbori raspišu za 9. decembar, predizborna kampanja biti kratka...
jaksa scekic jaksa scekic 20:48 26.10.2007

Re: Nemam snage...

ni ja,zato sam pojednostavio do bola
Atomski mrav Atomski mrav 20:55 26.10.2007

Re: Nemam snage...

A najveća je tuga što niti postoji kandidat za koga bih glasao na tim izborima, niti su stranke čiji su oni predsednici zaslužile svojom politikom da glasam za njihovog kandidata...
Strongman Strongman 22:28 26.10.2007

Re: Nemam snage...

Atomski mrav
A najveća je tuga što niti postoji kandidat za koga bih glasao na tim izborima, niti su stranke čiji su oni predsednici zaslužile svojom politikom da glasam za njihovog kandidata...



Po to je proizvod genijalne taktike Kostunjavog. Politika izlazi iz mode, mi ne izlazimo na izbore i on ostaje dozivotni kalif na mesto kalifa. A nema energije da se ponovi 5. oktobar.


Mi smo sada na tretmanu odvikavanja od gradjanskih sloboda i prava. odvikavaju nas i od standarda , putovanja, logickog razmisljanja. Kao nemacka kasnih tridesetih proslog veka. Sreca pa smo slabi da krenemo u "boj za narod svoj". Inace Kostunjavi hoce.
antioksidant antioksidant 21:28 26.10.2007

kada ce izbori?

ako se brzo ozvanice direktorska mesta po javnim preduzecima - izbori 2007me
ako se u sledecih 15 dana (dve sednic vlade) to ne zavrsi - mart sledece godine

PS Dinkic je krenuo u kampanju - bice skoro i republickih
adam weisphaut adam weisphaut 21:37 26.10.2007

Re: kada ce izbori?

antioksidant
ako se brzo ozvanice direktorska mesta po javnim preduzecima - izbori 2007me
ako se u sledecih 15 dana (dve sednic vlade) to ne zavrsi - mart sledece godine

PS Dinkic je krenuo u kampanju - bice skoro i republickih

Da nece on da obori i ovu vladu? Pa on jos malo pa ce da udara recke.
Atomski mrav Atomski mrav 21:44 26.10.2007

Re: kada ce izbori?

Što bi je obarao? Loše mu nešto u njoj...
adam weisphaut adam weisphaut 21:49 26.10.2007

Re: kada ce izbori?

Atomski mrav
Što bi je obarao? Loše mu nešto u njoj...

Ko zna, mozda oce vise "odgovornosti" ?
antioksidant antioksidant 21:54 26.10.2007

Re: kada ce izbori?

Dinkic je rezervna varijanta Tadicu.
Velika Koalicija. Proevropska.

Jedino im LDP odvlaci glasove, niko nije siguran kako se dogovoriti sa njima (da nestanu/utope se). Predsednicki su laki - tu ima drugog kruga i nadaju se Svi-Protiv-Tome efektu. Problem su republicki. Sa jedne strane bi voleli vecinski sistem da probaju da kroz drugi krug obezbede 126 u skupstini. Ali sa druge strane - ko sme da ozvanici vecinski sistem? Kako onda kontrolisati poslanike?

A nece skorije Dinkic rusiti vladu. On samo odrzava tenziju, pa ako proceni da je vlada gotova, cisto da bude spreman da i on sutne neki put u glavu i sebe promovise kao opoziciju, koja nista nije kriva.

I obrati paznju na 2 cinjenice:
- najavljeno povecanje penzija od 11% za prvi januar
- koliko vredi euro
adam weisphaut adam weisphaut 22:02 26.10.2007

Re: kada ce izbori?


I obrati paznju na 2 cinjenice:
- najavljeno povecanje penzija od 11% za prvi januar
- koliko vredi euro

Povecanje penzija, taj sigurni indikator da su izbori iza coska
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 23:06 26.10.2007

Re: kada ce izbori?

adam weisphaut

I obrati paznju na 2 cinjenice:
- najavljeno povecanje penzija od 11% za prvi januar
- koliko vredi euro

Povecanje penzija, taj sigurni indikator da su izbori iza coska

Ma pre bih rekao da penzije imaju više veze sa Kosovom i da su amortizer ugrađen pod to sedište..o)))
Luka Ivanišević Luka Ivanišević 22:05 26.10.2007

SLOBODNE ASOCIJACIJE

Kao prvo nek i DS i DSS idu bestraga sa njihovim dogovorima,nesuglasicama,zatezanjima, rastezanjima, utezanjima i sličnim ujdurmama koje su svakom normalnom građaninu ove države preko glave. Svako normalan je na ivici strpljenja kad vidi šta sve radi koalicija koju čine na prvom mestu DS i DSS; sve nas ubijaju u pojam sa tim njihovim "hoćemo-nećemo". Svakom ko ima osetljiv stomak preporučio bih da što manje sluša o gore pomenutoj koaliciji jer su izgubili razum, a to što su izgubili razum to se obija i obijaće se preko naših leđa kakav god rezultat
(ne)zakazanih izbora bio.
jeca jeca 23:30 26.10.2007

Evo moje prognoze

Pošto ucenjivači neće izbore sve dok se maksimalno ne radikalizuju političke prilike u Srbiji, onda je prognoza da će izbora biti onda kada oni odluče da im je pogodno-što znači nekada sledeće godine. Što se više bude približavao momenat rešenja kosovske krize, odnosno zvanična promena statusa Kosova, to će se stavovi DS i DSS udaljavati. DSS i NS koalicija, će zahtevati radikalne političke poteze i udaljavanje od EU (gde im se i inače ne žuri) a DS neće pristati na takvu politiku, tako da DSS i NS neće nažalost... moći da podrže Tadića, a koga će moći da podrže...to mi i nije bitno. Ova prognoza mi trenutno deluje vrlo ubedljivo...a za ove kvote...nemam pojma kako to ide, nikada se nisam kladila.
Mungos Mungos 23:35 26.10.2007

Vrlo je logicno...

... da izbori budu raspisani za 9. decembar i jos logicnije da na njima (ipak) pobede Radikali, sto bi jako islo na ruku demokratskom bloku. Zasto? Zato sto bi to bila prva i poslednja pobeda Radikala, ever, nakon koje bi vrlo brzo pobegli u misju rupu, gore nego SPS!:))))))

Mungos, The Sto Mu Drago
Luka Ivanišević Luka Ivanišević 20:50 27.10.2007

Re: Vrlo je logicno...

Mungos
... da izbori budu raspisani za 9. decembar i jos logicnije da na njima (ipak) pobede Radikali, sto bi jako islo na ruku demokratskom bloku. Zasto? Zato sto bi to bila prva i poslednja pobeda Radikala, ever, nakon koje bi vrlo brzo pobegli u misju rupu, gore nego SPS!:))))))Mungos, The Sto Mu Drago

Čuda se ovde dešavaju svaki čas. Voleo bih i to da vidim i doživim: radikale u mišijoj rupi. To bi bilo idealno.
Vlasta Vlasta 09:50 27.10.2007

Crvc

Ako budu u decembru, doček novih lidera pokvariće nam doček nove godine i božićne praznike.
Ako budu na proleće, pokvariće nam bar jedan vikend, a velika je šansa da to bude zekin vikend ili prvomajski, ili bilo koji prolećni, kada treba ići na baštu okopati, na izlet, pecanje, pa nećemo izlaziti na izbore...Tako je to ovde, mora se paziti da se ne ulazi domaćicama u termin za turšiju, da nije neka utakmica, da nije ladno, ali ni previše toplo, da bude pritisak na normali, kišno da ne bude i poledice ne daj bože!
A osim te izuzetne motivisanosti domaćih glasača, koja, između ostalog, korene ima i u isto tako izuzetno šarolikom i svake izborne godine drugačijem izboru imena i ideja, mene bi iznenadilo samo da LDP ne uzme nešto. Isti su akteri, šta očekivati? Drugu kombinatoriku? Jaka stvar...
Atomski mrav Atomski mrav 12:42 27.10.2007

Re: Crvc

Ipak, samo mesec dana predizborne kampanje spram varijante od 2 - 3 meseca... nije ni to loše :)
Vlasta Vlasta 13:40 27.10.2007

Re: Crvc

Pa, jes...tako je. A na televiziji kad krene indoktrinacija? Kako neki od njih (vrlo blago rečeno) ne vide koliko su im reklamni spotovi, klipovi ili kako se već zovu ti kratki humoristički predizborni igrani programi i igrokazi, užasno loši?
Atomski mrav Atomski mrav 17:28 27.10.2007

Re: Crvc

Pa to sve u stilu "Car je go", moja draga Vlasto... oni vide ono što im njihovi kojekakvi savetnici i ostali prilepci poltronski uvaljuju...
jinks jinks 19:00 27.10.2007

Mozda

postoji jos jedan faktor koji bi, u krajnjoj liniji, mogao da ide na ruku iskljucivo sese...cima. A to je izlaznost na izbore. Ako bi se raspisali u bilo kakvoj stisci sa vremenom ili kao stvar nekog nedorecenog dogovora, pitanje je kako bi se ljudi motivisali (bar onaj deo koji verovatno i resava vecinske izbore ... blago nezainteresovani i neopredeljeni) da izadju na izbore ... pogotovo kada se uzme u obzir kada bi pao drugi krug. Do sada je uvek izlaznost odredjivala krajnji rezultat, a mala izlaznost uvek je odgovarala ... zna se kome.
Atomski mrav Atomski mrav 21:17 27.10.2007

Re: Mozda

Zato su Radikali uvek rasploženi za izbore... jer imaju izlaznost na manje-više konstantnom nivou, a to je posledica činjenice da oni održavaju "borbenu gotovost" među svojim članstvom. Naravno, finansijska strana učestvovanja na izborima takođe nije zanemarljiva, kao i medijska prisutnost...
Atomski mrav Atomski mrav 18:30 28.10.2007

Meni samo nije jasno...

... zašto ste prepustili svoj post nekom drugom? Valjda je Vaš post bio prvi. Drago je ionako najvredniji bloger, svakog dana osvane bar po jedan njegov post. Drugo, on je političar, dakle izuzetno pristrasna persona a Vi ste novinar - trebalo bi da ste nepristrasna persona :)

Bez veze...
jaksa scekic jaksa scekic 19:40 28.10.2007

Re: Meni samo nije jasno...


Pravo da Vam kazem ja nisam sujetan,odavno me to napustilo,a bilo mi je stvarno glupo dva bloga na istu temu u razmaku od par sati,a sto se tice pristrasno-nepristrasno mozda je bolje sto su dva text-a jedan pored drugog,pa se vidi ko je pristrasan a ko ne.ja sam prirodni optimista :)) i ne vodim ratove :))),mnogo preturio preko glave da bih isterivao sujetu ciji blog prviji :)))
Atomski mrav Atomski mrav 08:12 29.10.2007

Re: Meni samo nije jasno...

Nije u pitanju sujeta... prosto, mogli bi svi početi jedni drugima da kopiraju postove, a da onda traže da se narod preseli kod njih... to nema smisla.
diskutant diskutant 13:02 29.10.2007

kvot i prognoza

ako raspise karace se, ako ne raspise - karace se.

ako smo ista mogli da naucimo o politickom zivotu srbije to su predizborne klackalice; kao sto je onomad sloba naduvavao cas seselja cas draskovica, tako sada imamo priliku da gledamo kako se zarad naduvavanja politickog integriteta pred izbore dve strane istog lica navodno svadjaju: bice 9. decembra, nece biti 9. decembra -- zaista kolosalna politicka razlika.

i konacno, ako neko zaista ima potrebu da glasa za ds, bolje bi mu bilo da ucini ono sto ce uciniti pre ili kasnije, neka izadje i glasa za ono za sta optira dss, bolje i to nego za njegov malokrvni eho.

a tadica da unapredimo u marsala posto srbija proglasi neutralnost.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana