PISMO PRIJATELJA !

Branislav Kovačević Cole RSS / 31.10.2007. u 17:36

 

"Secas li se onih dana...pamtis li godine, zrtve, redove, jurnjavu za mleko, secer, ulje..Secas li se svih onih dana i noci, punih neizvesnosti, kada su mnogi pa i ja definitivno odlucili da odu iz Srbije!

I danas, nakon toliko godina, osluskujem vestI iz Srbije i ne mogu da verujem da nam se desavaju iste greske...da smo ponovo na ivici sankcija i ponovo zbog Bosne i Hercegovine-Republike Srpske, samo sto sada tamo nije KarAdzic, vec je Dodik, sto u Srbiji nije Milosevic, nego je Kostunica...AVAJ!!!

Secas li se?

Ako nesto vredi, stavi isecak koji ti saljem na tvoj Blog, mozda je neko zaboravio....

pozdrav

Tvoj prijatelj.....(Paris)

ps> I jos oni smeju da spominju izbore, pa da je pameti, vec bi im narod na ulici rekao rezultate izbora!

Granica
Granica
 

Odgovor: Evo stavljam ga odmah - nemam komentar!!! BKCole

 

Savjet bezbjednosti je napokon bio jedinstven: 30. maja 1992. godine usvojena je rezolucija Ujedinjenih nacija broj 757. kojom su prema Srbiji i Crnoj Gori uvedene sankcije medjunarodne zajednice. Svijet je blokirao srpsko-crnogorsku federaciju, rezim i narod u njoj. Dan ranije, predsjednik Srbije Slobodan Milosevic, negirao je bilo kakvu vrstu agresije prema Bosni. Srbija, barem zvanicno, nije bila u ratu. Milosevicevo pismo ostalo je bez odjeka.

Neposredan povod i uzrok sankcija, kako je glasilo zvanicno saopstenje, bila je "srpska agresija na medjunarodno priznatu drzavu Bosnu i Hercegovinu". Odluka je bila jednoglasna, cak su i nase uzdanice - Rusi i Kinezi - glasali za uvodjenje sankcija. Srpsko - crnogorska federacija za kratko vrijeme svog postajanja usla je na velika vrata na istorijsku pozornicu - prvi put u dosadasnjoj praksi Ujedinjene nacije su prema jednoj evropskoj zemlji uvele rigorozne kaznene mjere.

Iako dugo najavljivane, sankcije su podjednako sokirale i narod i vlast. Jer, samo par dana prije nego sto ce Savjet bezbjednosti izglasati odluku o uvodjenju sankcija protiv Srbije i Crne Gore, Vladislav Jovanovic je u Skupstini Srbije vizionarski ocijenio znacaj dokumenta koji je pripremala medjunarodna zajednica. "Rec je o protokolarnom dokumentu kome ne treba pridavati suvise vaznosti", tjesio je poslanike dvostruki ministar inostranih poslova. A crnogorski premijer Milo Djukanovic, govoreci na sjeveru Crne Gore, u Savniku, pred majske savezne izbore, ironicno je prokomentarisao najavu uvodjenja sankcija. "Sankcije su ocajnicki korak nash neprijatelja", porucio je Djukanovic u nadi da ce medjunarodna zajednica ustuknuti.

No, izbora nije bilo - zivot pod sankcijama bio je pred nama.

 

 

Atačmenti



Komentari (75)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

kuki kuki 18:06 31.10.2007

Neko rece

Neko rece: ko nije izvukao pouke iz istorije, osudjen je da ponavlja (greske).

A moj stav koji sam kroz sport razvio je: nije kriv protivnicki igrac koji nam je strpao 40 koseva. Kriva je moja/nasa odbrana koja mu je to dozvolila.

Ili, najlepse je to Balasevic iskazao
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 18:10 31.10.2007

Re: Neko rece

kuki
Neko rece: ko nije izvukao pouke iz istorije, osudjen je da ponavlja (greske).

A moj stav koji sam kroz sport razvio je: nije kriv protivnicki igrac koji nam je strpao 40 koseva. Kriva je moja/nasa odbrana koja mu je to dozvolila.

Ili, najlepse je to Balasevic iskazao


Kazali su mnogi, ali nije imao ko da slusa!!!
AlexDunja AlexDunja 18:12 31.10.2007

Re: Neko rece

kuki

Ili, najlepse je to Balasevic iskazao u pesmi Krivi smo mi.


meni palo na pamet ovo:

Davno ti je vrag zaseo na prag
zemljo Srbijo
niko ziv se ne seca tolikih nesreca
za jednog vezira

Oko tebe komsije podizu bedeme
jeda i prezira
e tog jos nije bilo, ludama je milo
a ostale je stid

Crne hronike i harmonike
sitan Rock n' Roll
bajke da na kraju ponajbolji ostaju
vise ne prolaze, ne, ne

S tamne strane globusa bolje se vidi
da najbolji odlaze
plocnici Toronta, oci boje fronta
lozinka svih nas

Na sta se prica svodi, ej
parole o slobodi
setaci, preletaci, slaba potpora
nije to glava-pismo

Ili jesmo ili nismo

Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 18:19 31.10.2007

Re: Neko rece

AlexDunja
kuki

Ili, najlepse je to Balasevic iskazao u pesmi Krivi smo mi.





Hvala!!!
kuki kuki 18:28 31.10.2007

Re: Neko rece

Kazali su mnogi, ali nije imao ko da slusa!!!


I za to ima leka. Predlog: da se udruze SVE nestranacke, nepartijske, nezavisne, dobronamerne, patriotske, placenicke i slicne organizacije koje ce na sledecim izborima slozno poslati samo jednu poruku biracima: Pazite sta radite!

Da ne propagiraju nikoga, da ne kritikuju nikoga, da se uopste politicki ne angazuju, vec samo prosvetiteljski. Da ponavljaju svuda i na svakom mestu: Pazite sta radite!
vinska musica vinska musica 18:40 31.10.2007

Re: Pera na aktuelne bosansko-srpske teme

Feral, 1.studenog


Piše: Petar Luković

Dragoceno dementna vrlina države Srbije da preko noći zasere sve u susedstvu, na noge podigne međunarodni medicinski konzilijum koji godinama traži prigodnu terapiju za razularenog pacijenta, da preko Drine u stampedo nagoni tisuće srboidnih grla ljuto raspoloženih da onanišu kako će jednog lijepog dana kad na vrbi rodi maslina postati integralni deo svesrpske svinjske paštete – poslednjih sedam dana pretvorena je u praktični poligon političkog ludila čiji je simptom, svečanim presecanjem sopstvene moždane vrpce, otkrio neprejebivi Vojislav Koštunica kad je izjavio da je Republika Srpska, uz neizbežno, voljeno, nikad prežaljeno, uvek srpsko Kosovo, jedan od „nacionalnih prioriteta“ Srbija.
Prevedeno na ruralni hrvatski, ćirilicom, predsednik Vlade Srbije lako je zapretio: onog časa kad pokušate da otmete Svetu Srpsku Zemlju (Kosovo), računajte na nas u Republici Srpskoj; nećemo dozvoliti, podvukao je Kosovom drug Kalašnjikov, da nekakav Stranger In The Night u Bosni, makar se on zvao Miroslav Lajčak, stopira naše demokratsko pravo na opstrukciju i destrukciju protiv tzv. BiH; Rezolucija 1244 i Dejtonski sporazum, onako kako voljena Srbija gleda te dokumente – a gleda ih s roditeljskom ljubavlju – ne samo da su nerazdvojivi pravoslavni blizanci, nego su oni seksualno interaktivni, tko jebe na Kosovu, orgazam će, nakon dugog lutanja, pronaći u Banja Luci, uostalom, pitajte Milorada Dodika, sve će vam on pojasniti, zna čovek zbog čega ga Sarajevo podseća na Teheran!

Kako to obično biva u Koštunistanu, ova erektivno-kurčevita izjava dss-vlasnika Srbije doživela je svoju kreativnu razradu; „Politika“ je u nekoliko dana imala dramatične-duhovite naslove („Srbija podrzava Srpsku“, „Borimo se za RS a ne protiv BiH“), podržane vešću da se oglasio izvesni Boris Tadić (Predsednik Srbije) koji je od nesrećnog Lajčaka zatražio da „razmisli još jednom“ i povinuje se naređenjima g. Koštunice da Srbima u Bosni obezbedi ustavno pravo da ne pristanu na njegove odluke, jer te odluke – podvukao je Tadić – zadiru u suštinu Dejtonskog sporazuma koji Srbija poštuje kao zenicu miloševićevskog oka, ne dolazi u obzir da pristanemo na „bonska ovlašćenja“ namesnika u BiH, gde će nas, bre, dovesti njegovo pravo da obezbeđuje normalan život u Bosni, Srbija se zvanično sere na normalan život, jer je nenormalan život jedini život koji Srbija može da podržava!

Nacionalno ushićenje zbog priključenja Republike Srpske našim erotskim interesima ušlo je u onu fazu metastaznog govora kad smo u veličanstvenoj Skupštini Srbije čuli da se Banja Luka, politički, nalazi u „Srbiji“, i da je samo question dana kad će taj entitet proširiti Srbiju na zapad, tamo gde joj je, je li, uvek bilo mesto.
Obavezna referenca u ispunjenju ovog Srpskog Sna jeste lik i delo Milorada Dodika, kojeg je Vojislav Koštunica oblikovao po kalupu Radovana Karadžića, čiji je vajar/mentor godinama bio Slobodan Milošević.
Kao jedna od političkih zvezda, Dodik je 13. januara 2007. u društvu Koštunice, Velimira Ilića i neizbežnog Matije Bećkovića cupkao ispred nekadašnje Savezne Skupštine, udaren raspuklim glasom i raspolućenim sisama Cece Ražnatović; i sam iznaneđen ukazanom čašću.
Dodik je otvorio trubački Woodstock – Guču, oduševljen količinom četnolikih likova koji su na majicama nosili RS ikone: Mladića / Karadžića, čime su promidžbeno istakli značaj falsifikovane države kojoj je on, Dodik, na čelu. Nije se libio da ne propusti nijednu košarkašku utakmicu u Beogradu na kojoj se skandiralo Republici Šumskoj; nesrećom KK Partizanu dodao je ime Igokea, kao finansijski dokaz da u Srbiji može sve da kupi, čak i omanju, skromnu vilu od milion evra nasred Dedinja; tamo gde je Dodik, tamo je Srbija!

Njegova verbalna hrabrost da se suprostavi Lajčaku – deo je plaćene iluzije o srpskoj slobodi; Dodik, da se ne lažemo, nije u stanju da odbije bilo šta što od njega traži dr Voja; koliko sutra – da se tako nešto desi – čitali bismo o Dodiku kao o lopovu koji je avanzovao u „kontraverznog biznismena“, imali bismo emisije o Dodiku koji je koristio resurse Republike Srpske da se „obogati na račun nejači u Republici Srpskoj“, slušali bismo kako postoje podaci da je Dodik još od 2000. radio protiv srpskog naroda, bilo bi otkriveno ono što svako malo bolje obavešteni Srbin zna: da su Dodiku muda u procepu i da on samo radi ono što mu je iz Beograda naređeno.

Kad se priča o Srpskoj Republici Srpskoj (SRS) proširila na Srpski Parlament gde se, inače, nedeljama slobodno asocira na vaskolike teme: da li su Hrvati, u stvari, Srbi rimokatoličke vere i da li je ideja o hrvatskom genocidu nad Srbima smišljena još 1895. godine i zašto Srbija sad ne prizna Republiku Srpsku Krajinu i zašto Srbija nije tužila Bosnu i Hercegovinu zbog genocida izvršenog u prošlom veku i zašto Srbija nije u Ujedinjenim Nacijama zaustavila Hrvatsku koja se nezakonito uselila u Savet Bezbednosti i zašto Srbija nije napravila skandal kad je Slovenija počela da predsedava tzv. Evropskom Unijom, a zna se da su Slovenci naše srpske mladiće ubijali sleđa, kurvinski i kukavički, i zašto Srbija nije zaustavila parafiranje ugovora Crne Gore s Europskom Unijom glede činjenice da nam Filaret umalo nije umro od štrajka glađu koji se okončao time što se štrajkač ugojio dva kila žive vage... onda je logično da se u Skupštini čulo da je Republika Srpska integralni deo Srbije, da je Dodik legenda, da su tamošnji junaci nalik na Cara Lazara, da ćemo – ako probaju da nam uzmu Kosovo – u Bosni napraviti takvo sranje da će 1993. godina izgledati kao Diznilend.

Uznemireni ovakvim plamtećim izjavama – ambasadori beznačajnih država, daleko ispod RS statusa, kakve su raspadnuta SAD, izvesna Velika Britanija, smešna Italija, još smešnija Francuska ili mentalno programirana Nemačka, našli su, tobož, razlog da zajednički upute demarš (hrvatski: šamarčinu) Vladi Srbije zbog debilnih izjava koje su direktno imale teritorijalni okus otimanja. Veličanstvena Vlada Srbije (VVS) na ovaj seksualni izazov nije odgovorila preko Ministarstva inozemnih poslova – tko je vidio srpskog ministra i. Poslova Vuka Jeremića, biće mu jasno zbog čega je čovek eliminisan – već, montipajtonovski, preko Ministarstva rudarstva i energitike čiji je čelnik, ministar Aleksandar Popović, u rudarskom raspoloženju, nadahnut energentima nepoznate supstance, odgovorio pederima iz Međunarodne Zajednice: "Ako je za neke zemlje sporno što zvaničnici Vlade Srbije, u insistiranju na poštovanju Dejtonskog sporazuma i Rezolucije 1244 ta dva međunarodna dokumenta pominju u istoj rečenici, a ne u dve rečenice, mi odbacujemo takav prigovor".
Ovaj spektakularni finale Srpskog Mozga, koji podrazumeva da će kritike o ljudskim pravima u pleksus primiti Vodoprivreda Srbije, da će problemi manjina biti neutralizovani posredstvom Ministarstvom sporta, da je problem Kosova u domenu Ministarstva prosvete, a da je Republika Srpska integralni deo Ministarstva Fašizma - slika je današnje Srbije u kojoj poslednjih sedam dana, sistemom tajnosti, vlada nepisan Zakon, šifrovan sledećom dijaloškom rečenicom:
- Oj, Dodiče, Srbija ti kliče!

Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 18:44 31.10.2007

Re: Neko rece

kuki
Kazali su mnogi, ali nije imao ko da slusa!!!


I za to ima leka. Predlog: da se udruze SVE nestranacke, nepartijske, nezavisne, dobronamerne, patriotske, placenicke i slicne organizacije koje ce na sledecim izborima slozno poslati samo jednu poruku biracima: Pazite sta radite!

Da ne propagiraju nikoga, da ne kritikuju nikoga, da se uopste politicki ne angazuju, vec samo prosvetiteljski. Da ponavljaju svuda i na svakom mestu: Pazite sta radite!



Jel Vi to ozbiljno?....Ne ide da se smejem u ovakvoj situaciji....Nemojte pogresno i licno da me razumete...ali, to sto ste predlozili....ne bi preslo cenzus od 2%....Drugo to ponavljanje PAZITE STA RADITE , moze da ide samo od uha do uha, jer su mediji sada pod kontrolom vecom nego u vreme Milosevica...! Ali dobro nemam nista protiv da verujete...
poz
BKC
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 18:46 31.10.2007

Re: Pera na aktuelne bosansko-srpske teme

vinska musica
Feral, 1.studenog

- Oj, Dodiče, Srbija ti kliče!




Bas je taj Pera...neodgovoran sada kada nam je najtezze!!! Pero magupe!!!
kuki kuki 18:49 31.10.2007

Re: Neko rece

Izgleda da sam mnogo zabrljao kada mi se obracas sa VI???
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 18:51 31.10.2007

Re: Neko rece

kuki
Izgleda da sam mnogo zabrljao kada mi se obracas sa VI???


Ma JOK BRE...Nego po pravilu persiram.,,,,pa onda i kad ne treba! IZvini zaista nije bilo licno,,,vec moja opservacija i poznavanje prilika...Veruj mi...a i nema veze sa citiranjem,,,,hahahah povremeno mi upali!
poz
bkc
kuki kuki 18:59 31.10.2007

Re: Neko rece

Onda da se vratimo na temu: izgleda da sam ja nepopravljivi optimista kada mislim da su glasaci zavedeni, smuceni obecanjima, politicki naivni. Otuda i moj "predlog".

Ne mogu da prihvatim cinjenicu da oni u stvari znaju sta rade.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 19:02 31.10.2007

Re: Neko rece

kuki
Onda da se vratimo na temu: izgleda da sam ja nepopravljivi optimista kada mislim da su glasaci zavedeni, smuceni obecanjima, politicki naivni. Otuda i moj "predlog".

Ne mogu da prihvatim cinjenicu da oni u stvari znaju sta rade.


Ko je rekao da znaju...?Ne branim ja nikome pravo da bude optimista...ali realnost je nesto drugo...! Duga i tuzna prica...
gambit gambit 19:49 31.10.2007

Re: Pera na aktuelne bosansko-srpske teme

Eh taj Pera (Lukovic)! Neodoljivo me podsjeca na prostitutku, koja dugogodisnjem klijentu zna sva "slaba" mjesta, pa zna gdje da ga dira da dobije vecu napojnicu...

Nego Cole, osim jakih granica na Drini, pretpostavljam da imate i drugih prijedloga za ove nevaljalce oko Dodika. Npr. da Vojske Srbije forsira Drinu i da u sadejstvu sa sarajevskim snagama zauvijek zacepi usta ovim primitivcima?
surabya johnny surabya johnny 22:50 31.10.2007

Re: Neko rece

...usla je na velika vrata na istorijsku pozornicu



pre bih rekao da je ushla na mala- jako mala: etnopolitichka, sasvim uobichajena, zatvorena vrata uostalom - od samog pochetka...

kroz istoriju se takodje pokazalo da je svaki sledeci novi rezim zdushno preuzeo toplo gnezdo i mustru ponashanja Ancient Règime-a.
tako da ... nema mesta ochajavanju.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 10:40 01.11.2007

Re: Pera na aktuelne bosansko-srpske teme

gambit
Eh taj Pera (Lukovic)! Neodoljivo me podsjeca na prostitutku, koja dugogodisnjem klijentu zna sva "slaba" mjesta, pa zna gdje da ga dira da dobije vecu napojnicu...

Nego Cole, osim jakih granica na Drini, pretpostavljam da imate i drugih prijedloga za ove nevaljalce oko Dodika. Npr. da Vojske Srbije forsira Drinu i da u sadejstvu sa sarajevskim snagama zauvijek zacepi usta ovim primitivcima?



Ovde nije u pitanju Pera(Petar Lukovic) jer sta god ko mislio o njemu ON STETU nije pravio, a njegovo je pravo da misli i pise, sta god!
Sto se granica tice prvi je uveo takve, o kojima govorite Slobodan Milosevic, ako se secate...dakle upravo onaj koji je i napravio sav haos...Ja licno ne zagovaram nikome granice, vec postovanje nekog elementarnog reda...a pojam granica iz srednjeg veka je jos samo legalistima i njima slicnima u glavi...Da smo usli u EU, valjda bi shvatili, bar nesto,.sta su granice u 21.veku.
Solomon Solomon 18:20 31.10.2007

All roads lead to Russia

I zasto nas cudi ?
Da li se zaista moze isrkeno reci da se Srbija ikada bila okrenula zapadu ?
Na opste odusevljenje celog Demokratskog Sveta, Srbija je pre 7 godina ustala protiv Milosevica. Cestitke i rasirene ruke su nas cekale shirom celog sveta. Toliko je bilo dobre volje prema Srbiji i zelje da nam se pomogne, a Srbija je odgovorila skoro nepristojnom ravnodusnoscu.
Ne samo da smo bili NEZAINTERESOVANI za tokove normalnog sveta nego smo se njima aktivno i suprostavljali. Veci dokaz ne morate traziti nego da se setite kakvu je sudbinu doziveo jedini Srpski lider koji je ovu zemlju pokusao uvesti u te tokove.
Bukvalno smo rekli demokratskom svetu - 'Nosite se i vi i vasa pomoc - mi i dalje sviramo po svomo!'
Ne bi li ovo sve zvucalo pateticno, gotovo 'poetski', slobodarski - treba se prisetiti da to 'sviranje po svome' samo znaci 'Sviramo po Ruskom'.
Pre nego sto je prvi Metak ispaljen u bivsoj SRFJ, Sloba je trazio opravdanje i dozvolu od Moskve. Pre nego sto se spustio s vlasti, zvao je Moskvu. I sada, kada je BiH i Kosovo u pitanju - Putinova slika se uzdize Srbijom. Kostunica se konsultuje s Moskvom.
Ovaj (nazovi) savez s Rusijom je doveo do najvece propasti Srpske drzave od Kosovskog boja. Sad nek me Srpski nacionalisti ubede u suprotno.

Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 18:49 31.10.2007

Re: All roads lead to Russia

Solomon




Nesrecni Milos Obrenovic je probao sa Austrougarskom, a Karadjordje sa Rusijom.....i sad to traje, a zna se koga vise pamte i cene u Srbiji,.,...Ne onoga ko je stvorio drzavu, ko je, nepismen, uveo skole, teatar, bolnice, novine.......Ma ne VOZD je VOZD...pa sve do danasnjih dana!!
Solomon Solomon 19:17 31.10.2007

Re: All roads lead to Russia

Razumem vas. I ne shvatite ovo licno ali sam jako skoro resio da ne prihvatam vise takve zakljucke. "Kod nas je tako", "Mi smo ovakvi."
Takvo misljenje je prva korak apatije.
Narod (Srpski, Hrvatski, Mongolski) kao takav ne sadrzi u sebi inklanaciju ka jednom ili drugom smeru. Ne postoje narodi kome treba 'jaka ruka' i narodi s kojima se moze labavije.
Postoje ljudi, od moci, koji kod nas cine situacijom takvom kakva jeste. Ljudi gore, u krugovima, koji predoceni raskrsnicom, uvek skrenu u pravcu koji njima licno odgovara bez obzira koliko je poguban po narod. Oni to cine, sasvim svesno opravdajuci to sebi na razne nacine - medju kojima je verovatno i logika "Kod nas tako mora" i "Srbi su takvi" i "Ma nije demokratija za ovaj narod" itd itd.
Dakle razmisljanje koje omoguci zlocin, ga na kraju opravdava.
semele semele 19:50 31.10.2007

All roads lead to Russia

Re: All roads lead to Russia #LinkVećina za EU i protiv ulaska u NATO
31. oktobar 2007. | 17:28 | Izvor: B92
Beograd -- Istraživanje javnog mnjenja agencije Politikum pokazalo da većina građana Srbije između EU i Kosova biraju Kosovo.

Istraživanje koje je naručilo Ministarstvo za Kosovo i Metohiju pokazalo je takođe i da je većina građana Srbije za ulazak u EU i za najtešnje odnose s Rusijom.

Za ulazak u NATO je svega 26 odsto građana Srbije, za ulazak u EU 71, 55 odsto, a za najtešnje veze sa Rusijom 59,31 odsto. Ukoliko bi brže pristupanje EU bilo uslovljeno priznanjem nezavisnosti Kosova, 70 odsto građana Srbije smatra da taj uslov ne treba prihvatiti.

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Što je demokratija nezgodna stvar! Bolje da je nismo uvodili.

Možda nam treba friendly guidance sa one strane.
Solomon Solomon 20:15 31.10.2007

Re: All roads lead to Russia

Javno mnjenje je stvoreno od sredstva informisanja. Najuticajnija (RTS) kontrolise vlast. Dakle, vlast kontrolise javno mnjenje.
Ovo nije situacija gde je Vlast izraz narodne volje. Dakle ovde Vlast ima volju i onda je oslikava o narod.
Ova statistika dakle samo potvrdjuje koliko smo Ne-Informisani a ne 'kakav smo mi narod'.
sashaNS sashaNS 20:57 31.10.2007

Re: All roads lead to Russia

Istraživanje koje je naručilo Ministarstvo za Kosovo i Metohiju

Ukoliko bi brže pristupanje EU bilo uslovljeno priznanjem nezavisnosti Kosova, 70 odsto građana Srbije smatra da taj uslov ne treba prihvatiti.

A kao rekli bi nam da je vecina za nezavisno Kosovo?
A onda bi se posteno samoukinuli :)
semele semele 21:16 31.10.2007

Re: All roads lead to Russia

"Dakle razmisljanje koje omoguci zlocin, ga na kraju opravdava."

Dok nam ne stigne već jednom taj "world government" sa jednim centrom informacija, moraćemo da se mučimo sa ovim multiplicitetom interesa-zločina ili interpretacije interesa. Umesto jednog velikog zločina imamo mnogo zločina. Pošto je to realnost u kojoj živimo, onda je od malo koristi žaliti se.
ruza26 ruza26 09:42 01.11.2007

Re: All roads lead to Russia


Javno mnjenje je stvoreno od sredstva informisanja. Najuticajnija (RTS) kontrolise vlast. Dakle, vlast kontrolise javno mnjenje.


Potpuno ste u pravu. I nije samo RTS, mnogo je medija na tom zadatku. Najpre se narodu servira stav, pa se onda rade istrazivanja javnog mnenja da bi se pokazalo sta narod misli, jer je Vox populi - vox dei...
I na ovom se primeru pokazuje kako nasa politicka elita ne vodi racuna o interesima zemlje... Ali, glupo je to i ocekivati od njih takvih kakvi su...
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 10:43 01.11.2007

Re: All roads lead to Russia

Solomon
Razumem vas. I ne shvatite ovo licno ali sam jako skoro resio da ne prihvatam vise takve zakljucke. "Kod nas je tako", "Mi smo ovakvi."
Takvo misljenje je prva korak apatije.
Narod (Srpski, Hrvatski, Mongolski) kao takav ne sadrzi u sebi inklanaciju ka jednom ili drugom smeru. Ne postoje narodi kome treba 'jaka ruka' i narodi s kojima se moze labavije.
Postoje ljudi, od moci, koji kod nas cine situacijom takvom kakva jeste. Ljudi gore, u krugovima, koji predoceni raskrsnicom, uvek skrenu u pravcu koji njima licno odgovara bez obzira koliko je poguban po narod. Oni to cine, sasvim svesno opravdajuci to sebi na razne nacine - medju kojima je verovatno i logika "Kod nas tako mora" i "Srbi su takvi" i "Ma nije demokratija za ovaj narod" itd itd.
Dakle razmisljanje koje omoguci zlocin, ga na kraju opravdava.


Daleko od toga da sam aparican...da jesam, ne bi me bilo i na Blogu i svih ovih 2-.tak godina borbe protiv ludaka svih boja!...A o mocnicima. pa ima ih svuda, samo su neki kabadahije, a neki to rade sa stilom,,,a inace ne vidim da se ne slazemo u misljenju?
poz
BKC
Atomski mrav Atomski mrav 11:03 01.11.2007

Re: All roads lead to Russia

A o mocnicima. pa ima ih svuda, samo su neki kabadahije, a neki to rade sa stilom

Šta je TO što rade sa stilom?
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 12:04 01.11.2007

Re: All roads lead to Russia

Atomski mrav
A o mocnicima. pa ima ih svuda, samo su neki kabadahije, a neki to rade sa stilom

Šta je TO što rade sa stilom?




Priznajem nedovoljno precizno....To sa stilom, je verovatno trebalo da ide pod navodnike....misleci na uvijenost forme delovanja!
Solomon Solomon 14:51 01.11.2007

Re: All roads lead to Russia

Slazemo se naravno. I ne mislim, naravno, da ste apaticni.
Hteo sam samo reci da sam razmisljanja poput : "Takav smo mi narod" i "Takva je ovo zemlja" poceo da izbegavam. Takodje ono "Tako je ovde uvek bilo". Neki takve izraze shvataju bukvalno i koriste za opravdanje.
Nikad nisam mislio da ste vi jedan od 'tih'. Mi se slazemo. POZDRAV !

Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 15:09 01.11.2007

Re: All roads lead to Russia

Solomon
.
Nikad nisam mislio da ste vi jedan od 'tih'. Mi se slazemo. POZDRAV !



Ne mislim da je obavezno da se slazemo, ali je dobro kada je to tako...cini mi se!
Hvala...!
Poz
bkc
Milan Rakić Milan Rakić 18:44 31.10.2007

Dnevnik Hercul Poaroa

Jos mnogo će vode proteći Dunavom, Savom i ko-zna-kojom još rekom dok se ovaj narod ne opameti i uvidi to da između koštunice i miloševića nema skoro nikakve razlike (sem te da je jedan vladao u 18.om veku a ovaj drugi vlada u 19.om veku). Sve vreme čitam izveštaje o zbivanjima u Srbiji i ja ama baš ne vidim ni jednu razliku između 2 diktatora; kada bi se šalio rekao bih da je koštunica milošević v1.1, sa ažuriranim BIOS-om. Više sam puta na ovom blogu rekao da smo mi sami krivi jer smo mi dozvolili da ubiju jedinog koji je vredio. Čim je koštunicao počeo da gađa Đinđića blatom narod Srbije se pridružio proždirući svaku izrečenu laž od koštuničinih dobro i vešto izdresiranih kerova, kao koju džabe poklonjenu Milka čokoladu i pritom tražio "repete". Repete su i dobili... u Aleji Velikana :(

Muka mi je svega... gadi mi se kada čitam vesti... svaka je crnja od prethodne. Sam Dante bi se začudio koliko krugova pakao u Srbiji ima!

Hoćemo li se nekada opametit?
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 18:47 31.10.2007

Re: Dnevnik Hercul Poaroa

Milan Rakić


Hoćemo li se nekada opametit?




KRUCIJALNO PITANJE?
dragan7557 dragan7557 10:20 01.11.2007

Re: Dnevnik Hercul Poaroa


Hoćemo li se nekada opametit?


KRUCIJALNO PITANJE?


JOK,BRE.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 10:44 01.11.2007

Re: Dnevnik Hercul Poaroa

dragan7557

Hoćemo li se nekada opametit?


KRUCIJALNO PITANJE?


JOK,BRE.



EH, hocemo..naravno...ali je pitanje cene?Mi po svoj prilici volimo, mazohisticki, da to bude sto skuplje...nazalost!
dragan7557 dragan7557 16:26 01.11.2007

Re: Dnevnik Hercul Poaroa

Branislav Kovačević Cole
dragan7557

Hoćemo li se nekada opametit?


KRUCIJALNO PITANJE?


JOK,BRE.



EH, hocemo..naravno...ali je pitanje cene?Mi po svoj prilici volimo, mazohisticki, da to bude sto skuplje...nazalost!


Gos'n Cole vi ste nepopravljivi optimista. Pamet nema cenu a politička mudrost i reforme se u sadašnjem svet u svesno planiraju i grade.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 08:56 02.11.2007

Re: Dnevnik Hercul Poaroa

dragan7557
[quote
Gos'n Cole vi ste nepopravljivi optimista. Pamet nema cenu a politička mudrost i reforme se u sadašnjem svet u svesno planiraju i grade.


Da, bio sam optimista..pa vise nisam, ali nisam ni takav pesimista..Pokusavam da se krecem u sferi realnog i moguceg...Pamet i cena...niste me bas najbolje razumeli....Ali se ne slazem ni sa Vasim kontekstom odgovora...i mislim da je bas pamet najpotkupljiviji deo covecanstva...ali je i u tom slucaju samo pitanja cene.
Mudrost je vec nesto sasvim drugo, a posebno politicka....ali to je vec duga prica u Srbiji !
U svakom slucaju mislim da medju nama nema nekog velikog nesporazuma..osim ugla gledanja.
Poz
BKC
Sepulturero Sepulturero 22:26 31.10.2007

Пригодни коментар

http://www.politika.co.yu/detaljno.php?nid=46183
Milan Rakić Milan Rakić 22:52 31.10.2007

Re: Пригодни коментар

Moj komentar na dotični članak:

"VI sebe nazivate novinarima, VI? VI ste SRAMOTA za novinarstvo! VI ste likovali haskom pokojniku, sada likujete coveku kome su upravo idoli doticni haski pokojnik, popovi pedofili i ratni zlocinci. U ostalom, sta ja vama pisem kada je to "borba sa vetrenjacama". Da vidim hocete li objaviti komentar..."
jesen jesen 22:45 31.10.2007

Samo jos fali...

....da odemo u penziju (naša generacija) pod sankcijama pa da možemo slobodno da kažemo da smo imali sreće i nismo živeli u dosadnim vremenima...šta fali redovima..milina jedna, čekaš, družiš se sa narodom.....Ma daj Cole, nemoj da me plašiš....samo opušteno što bi rekla deca pa da vidimo što nam je činiti...Moje skromno mišljenje je da je Koštunici došlo vreme da se skloni sa političke scene...ako ostali učesnici u političkom životu budu pametni to neće biti teško da se izvede, mislim ..to ...da se ON skloni...
AlexDunja AlexDunja 22:48 31.10.2007

Re: Samo jos fali...

jesen
....da odemo u penziju (naša generacija) pod sankcijama pa da možemo slobodno da kažemo da smo imali sreće i nismo živeli u dosadnim vremenima...šta fali redovima..milina jedna, čekaš, družiš se sa narodom.....Ma daj Cole, nemoj da me plašiš....samo opušteno što bi rekla deca pa da vidimo što nam je činiti...Moje skromno mišljenje je da je Koštunici došlo vreme da se skloni sa političke scene...ako ostali učesnici u političkom životu budu pametni to neće biti teško da se izvede, mislim ..to ...da se ON skloni...


ko pametan??
jesen jesen 22:53 31.10.2007

Re: Samo jos fali...

...ako budu pametni.....Kako ko.?..pa ovi naši :)) iz ostatka DOSa.....da se ponovo udruže....odleteo bi Kostju kao belalala....
AlexDunja AlexDunja 23:32 31.10.2007

Re: Samo jos fali...

jesen
...ako budu pametni.....Kako ko.?..pa ovi naši :)) iz ostatka DOSa.....da se ponovo udruže....odleteo bi Kostju kao belalala....

eh, jeseni,
sve je totalno ok,
kada znas da izaberes saveznike.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 10:49 01.11.2007

Re: Samo jos fali...

jesen
....da odemo u penziju (naša generacija) pod sankcijama pa da možemo slobodno da kažemo da smo imali sreće i nismo živeli u dosadnim vremenima...šta fali redovima..milina jedna, čekaš, družiš se sa narodom.....Ma daj Cole, nemoj da me plašiš....samo opušteno što bi rekla deca pa da vidimo što nam je činiti...Moje skromno mišljenje je da je Koštunici došlo vreme da se skloni sa političke scene...ako ostali učesnici u političkom životu budu pametni to neće biti teško da se izvede, mislim ..to ...da se ON skloni...


Ma meni je malo dosta "zanimljivih vremena", ako moze jedno 10 godina dosade!!!...Ne plasim te ja vec Voja...a on da se skloni.,....pa on je gori od SM, kako ne vidis da necce po cenunovih sankcija,....Koji ostali u politickom zivotu????
poz
bkc
jesen jesen 13:00 01.11.2007

Re: Samo jos fali...ako samo ja vidim

...te ostale onda smo stvarno propali :))...odgovorila sam alexdunji na isto pitanje.....eto, ja resila da budem malo optimista....
Aleksandar T Aleksandar T 09:20 01.11.2007

Podrška

Kada se već podsjećamo perioda kada su Srbije bile uvedene sankcije zbog nas ovdje, ne mogu da ne podsjetim kako su iste bile i skinute kada je Slobo sankcije uveo RS po sukobu sa Rašom i drugarima.
Odogovorno tvrdim da su te sankcije metodama izvšenja na granici bile primjer kako trebaju da se provode. Muha nije mogla da prođe.
U Dejtonu po knjigama koje su dostupne Srbe iz Bosne Slobo je nazivao idiotima i kretenima, divljacima i slično, tako je tretirao i rukovodstvo srpske zajednice u Bosni, ignorisao ih je i ponistavao.
Srbi iz RS su bili sjajan materijal za eksploataciju u ta doba i Slobo je to znao najbolje iskoristiti za svoje kratkorocne ciljeve. Ovo pominjem samo kao komparaciju bez da ovu situaciju poredim sa stvarnim likovim i dogadjajima.
jesen jesen 09:32 01.11.2007

Re: Podrška,AleksandarT

U Dejtonu po knjigama koje su dostupne Srbe iz Bosne Slobo je nazivao idiotima i kretenima, divljacima i slično,
....Vecina političara na ovim prostorima narod smatra idiotima, kretenima....itd...za njih je narod samo glasčka mašina koja treba da se upotrebi i odbaci do sledeće prilike......Da je neko devedesetih mislio na narod ništa ne bi bilo kao što je bilo.....
zabolocki zabolocki 10:11 01.11.2007

Re: Podrška,AleksandarT

jesen
U Dejtonu po knjigama koje su dostupne Srbe iz Bosne Slobo je nazivao idiotima i kretenima, divljacima i slično,....Vecina političara na ovim prostorima narod smatra idiotima, kretenima....itd...za njih je narod samo glasčka mašina koja treba da se upotrebi i odbaci do sledeće prilike......Da je neko devedesetih mislio na narod ništa ne bi bilo kao što je bilo.....


pa izgleda da je slobi u necemu bio u pravu!
dragan7557 dragan7557 16:31 01.11.2007

Re: Podrška,AleksandarT

.Vecina političara na ovim prostorima narod smatra idiotima, kretenima....itd...za njih je narod samo glasčka mašina koja treba da se upotrebi i odbaci do sledeće prilike.


Proširite to i na druge prostore,ceo svet.
jesen jesen 23:52 01.11.2007

Re: Podrška,AleksandarT

Proširite to i na druge prostore,ceo svet.
...ne znam kako je na drugim mestima , zato ne mogu da prosirujem...ovi ovde su me ogranicili u svakom pogledu pa se i ja ogranicavam na njih.....
zabolocki zabolocki 09:53 01.11.2007

ih!

Nemojte carine,,, probujace bih ekonomija!

Zanimljivo je da se ohr time vrlo malo bavi!
Unfuckable Unfuckable 12:08 01.11.2007

Serbian XP

" Englez se uči na Oxfordu a Srbin na iskustvu[i][/i] "
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 12:12 01.11.2007

Re: Serbian XP

Unfuckable
" Englez se uči na Oxfordu a Srbin na iskustvu[i][/i] "


Ma ni na iskustvu ne bi bilo strasno....da se ono ne ponavlja, ne ponavlja...Valjda se utvrdjuje gradivo?
Unfuckable Unfuckable 14:12 01.11.2007

Re: Serbian XP

da se ono ne ponavlja, ne ponavlja.



..pa jes ...moglo bi se opušteno reći da ima 9 krugova iskustva....
dragan7557 dragan7557 16:42 01.11.2007

Re: Serbian XP

Unfuckable
" Englez se uči na Oxfordu a Srbin na iskustvu[i][/i] "


Nije tačno, pogledajte na vlast sve sam Harvard ili Francuski Univerziteti. Tu i tamo zvrkne i po koji Švapski al' ređe.
Nova AVANGARDA se opet na račun naroda prosvećuje u belosvetskim menažerijama.
Samo načisto blesav Srbin nema kuću u Londonu ili naslednike školuje po ovim našim prosvetnim rupetinama.
Pogodnost jevtine nabavke diplome je još jedna od retkih povoljnosti koje domaće školstvo još može da ponudi.

7557
milosib milosib 14:34 01.11.2007

Ukinuti Srbiju

Gospodine Cole, evo pokusavam da smislim da li je ovo prava politika koju treba voditi. Ocigledno je iz demarsa koju je nasa vlada dobila da se smatra da Srbija ne sme da ima pravo na nacionalne interese, pa je moj predlog u skladu sa tim.
Zakljucak o tome da slede sankcije zbog pozivanja na postovanje medjunarodnih ugovora, implicira da treba krenuti sa minimumom zahteva u buducnosti, a posto cemo morati da nacinimo bar neke ustupke onda je jasno. Srbija ne sme nista da trazi ni da kaze pa cak i ako je neko rasparca jer to nije pametno i vec cemo sigurno naljutiti mocne protivnike, a onda zna se - sankcije.
Moram priznati da granice ne postoje,kako neki ovde navode, ali se ipak dize tolika galama da Srbija potpise promenu svojih granica. Pa ako nisu bitne cemu toliki trud?
Sirenje defetizma sa posledicom apatije je u Srbiji toliko da ce psihijatar biti najpozeljnije zanimanje godinama.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 14:50 01.11.2007

Re: Ukinuti Srbiju

milosib
Gospodine Cole, evo pokusavam da smislim da li je ovo prava politika koju treba voditi. Ocigledno je iz demarsa koju je nasa vlada dobila da se smatra da Srbija ne sme da ima pravo na nacionalne interese, pa je moj predlog u skladu sa tim..


Da, to bi bilo tako kao STO VI kazete kada bi to zaista bio srpski nacionalni interes, jos i realan? Ali se ocigledno razlikujemo...
Kao sto znam da od kada su na čelo Srbije dosli "borci za srpski nacionalni interes" Srbija nikada nije bila u gorem polozaju, pocev od medjunarodnog ugleda, preko stradanja, pa do standarda....E sad cete Vi to da mi objasnite svetskom zaverom ili vatikanskom ili vec cijom....A Milosevic i Kostunica su koliko ja znam dosli voljom srpskog birackog tela, pa samim tim i snose odgovornost, kao i svi koji su ih podrzavali...
Ali "pogled zabe iz bunara, je uvek pogled zabe iz bunara"
Kako smo branili nacionane interese, tako smo i prosli....Razmislite i o tome.?
milosib milosib 15:00 01.11.2007

Re: Ukinuti Srbiju

Kakva crna zavera, pa u to valjda veruju samo paranoici. Ja sam dao svoj predlog baziran na realnoj geopolitickoj situaciji i istorijskom iskustvu nase drzave.
Molim vas da vi date svoj. Sta treba da radi Srbija ako EU i USA od nje traze ponistenje(gazenje) medjunarodnih ugovora na njenu stetu ili stetu Republike Srpske u BiH?
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 15:23 01.11.2007

Re: Ukinuti Srbiju

milosib
Kakva crna zavera, pa u to valjda veruju samo paranoici. Ja sam dao svoj predlog baziran na realnoj geopolitickoj situaciji i istorijskom iskustvu nase drzave.
Molim vas da vi date svoj. Sta treba da radi Srbija ako EU i USA od nje traze ponistenje(gazenje) medjunarodnih ugovora na njenu stetu ili stetu Republike Srpske u BiH?


Ja sam govorio o nacionalnom interesu i pitam se KO GA JE GDE I U CIJE IME PROMOVISAO, USVOJIO..Nece valjda biti da se jos bavimo Garasaninom...NISTA NOVIJE?
Kada budemo shvatili da su granice, pa i medjunarodnim ugovorima promenljive i da sve to zavisi od mnogo cega...da sada ne nabrajam, onda cemo razumeti i medju narodne procese...Uostalom tako je i Kosovo postalo sastavni deo Srbije....Na Berlinskom kongresu 1878 godine proglasena je Kneyevina Srbija...pa pogledajte mapu, koje su tada bile granice...1918 je to bilo sasvim drugacije..Dakle ja ne propisujem sta su nacionalni interesi, vec trazim da Vlast vodi mudru medj politiku u skladu sa mogucnostima, sopstvenom snagom....ako se neprekidno ugrozava "matica" onda ni Srbije nece biti...ne ratom, vec neprekidnim odlaskom mladog sveta...Srbija je i danas vec, jedna od najstarijih drzava, ali ne po nastanku, nego po starosnoj strukturi...itd. Moj nacionalni interes je ekonomski oporavak Srbije, koji ce biti takav da njeni gradjani nece odlaziti, vec ce se u Srbiju vracati...Moj nacionalni interes je demokratski poredak u kome nece premijer V Kostunica koji je nasilno izvrsio ustavne promene, posle godinu dana ramatrati taj isti ustav i davati tumacenja kakva su njemu dnevno politicki potrebna...Moj nacionalni interes je da ubice, lopovi i tajkuni budu u zatvoru onoliko koliko to zakon i pravda odrede..a ne stranacka opredeljenost...Moj nacionalni interes je postovane susednih drzava i uspostavljanje normalnih odnosa prvo sa njima....itd..ETo ukratko kako ja vidim MOJ nacionalni interes...Puste teritorije bez gradjana..ne znace nista.!
rayzippo rayzippo 15:32 01.11.2007

Re: Ukinuti Srbiju

Ukinimo nacionalne interese da manjina ne pati radi vecine...
milosib milosib 16:03 01.11.2007

Re: Ukinuti Srbiju

G.Cole, slazem se ja sa vama da je sve to sto ste nabrojali nacionalni interes(osim ocene o nasilnoj promeni ustava). Sve je to stvar unutrasnjeg uredjenja drzave i naravno da se stvari moraju ispraviti u pravcu uredjenosti zemalja stare EU.
Ovaj blog se tice druge stvari i ponovicu pitanje. Sta treba da radi Srbija ako EU i USA od nje traze ponistenje(gazenje) medjunarodnih ugovora na njenu stetu ili stetu Republike Srpske u BiH?
milosib milosib 16:04 01.11.2007

Re: Ukinuti Srbiju

rayzippo
Ukinimo nacionalne interese da manjina ne pati radi vecine...

Drugim recima ukinimo drzave. Pa sad pored USA tesko da ce to proci.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 09:08 02.11.2007

Re: Ukinuti Srbiju

milosib
G.Cole, slazem se ja sa vama da je sve to sto ste nabrojali nacionalni interes(osim ocene o nasilnoj promeni ustava). Sve je to stvar unutrasnjeg uredjenja drzave i naravno da se stvari moraju ispraviti u pravcu uredjenosti zemalja stare EU.
Ovaj blog se tice druge stvari i ponovicu pitanje. Sta treba da radi Srbija ako EU i USA od nje traze ponistenje(gazenje) medjunarodnih ugovora na njenu stetu ili stetu Republike Srpske u BiH?


Ako niste primetili da je Voja Kostunica nasilno promenio Ustav, sto je takodje moj nacionalni interes, onda je tesko voditi polemiku. Prvo referendim za Ustav je sproveden bez javne rasprave (setite se da cak ni poslanici u Parlamentu nisu znali njegovu konacnu verziju...itd), zatim dva dana referenduma i onda brojanje bez kontrole...i uprkos tome....JEDVA JEDVA, izbrojase, preko 50%.....Pa vi sami to krstite kako hocete..A onda i nakon toga sada taj isti Kostunica, oko izbora, otvara raspravu o ustavu i postovanju necega sto je sam pisao pre kratkog vremena.Toliko o legalizmu!
Nisam primetio da USA i EU traze ponistavanje Dejt. sporazuma itd....osim na RTS/u...i u kabinetu Vlade...Ali u svakom slucaju, cak i da je tako, kako Vi kazete, sutiranje u cevanice ne sme da bude srpska diplomatija...a da je to sto sada rade bila i Miloseviceva politika, trgovina sa Srbima van Srbije, toga smo se nagledali....To uostalom ima za cilj samo pokusaj jacanja vladajuce koalicije na unutrasnjem planu, pred izbore i nista drugo.
Srbija treva da radi na sopstvenom jacanju demokratskoih, ekonomskih, kulturnih, obrazovnih ...kapaciteta, kako bi povratila kredibiltet ozbiljne drzave.Ovako se, patriotskim parolama i floskulama, samo nastavlja agonija...
Eto..tolicko!
milosib milosib 09:42 02.11.2007

Re: Ukinuti Srbiju

Sve to sto vi napisali za promenu ustava se ne moze oceniti kao nasilna promena ustava. Ako nemate dokaze da su namestili rezultate onda je i jedva preko 50% sasvim dovoljno imajuci u vidu koliko je tesko, uzgred budi receno zbog moralnosti samih politicara, izvesti ljude na biralista.
G.Cole, jedan od glavnih razloga rata u BiH, sa srpske strane, je bilo sprecavanje majorizacije. Ovim merama se to ponovo uvodi (24 bosnjacka poslanika u parlamentu od 42 coveka). Ako to nije ponistavanje Dejtona onda ne znam sta je.
Kao sto sam i ocekivao ni vi nemate odgovor na kljucno i konkrektno pitanje koje sam postavio. Ovde se stalno prica o losoj politici, a kada treba dati konkretan odgovor onda nista. Samo opsta mesta.
Ova drzava nema dobrog izbora. EU i USA joj ne daju cak ni castan izlaz vec samo traze da ispuni i ono sto je protivno zdravom razumu. Vrhunac cinizma je to sto se ljute ako i samo prigovorimo. Jasno je meni da ce biti kako veliki hoce, ali me nerviraju Srbi koji kazu da jos treba da budemo srecni i zadovoljni sto je to tako, pa cak i da imi olaksamo radeci sami protiv svojih interesa.
Moje misljenje je da moramo da protestujemo protiv takvih stvari. Moramo prihvatiti i losa resenja (jos jedan rat bi Srbe potpuno unistio), ali bar ne treba da tome damo legitimet potpisujuci sporazume u tom smislu. Zato G.Cole nemojte zbog svojih politickih ambicija, koje ocigledno nisu usahle, sipati so na ljutu ranu. Kritikujte vlast koliko god hocete (i treba je udarati gde god se stigne), ali ne na ovakav nacin. Dajte da ih pritisnemo za konkretne stvari kao onomad Velju, a ne da se bavite politikom u najgorem smislu te reci.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 10:37 02.11.2007

Re: Ukinuti Srbiju

milosib
Sve to sto vi napisali za promenu ustava se ne moze oceniti kao nasilna promena ustava. Ako nemate dokaze da su namestili rezultate onda je i jedva preko 50% sasvim dovoljno imajuci u vidu koliko je tesko, uzgred budi receno zbog moralnosti samih politicara, izvesti ljude na biralista.
G.Cole, jedan od glavnih razloga rata u BiH, sa srpske strane, je bilo sprecavanje majorizacije. Ovim merama se to ponovo uvodi (24 bosnjacka poslanika u parlamentu od 42 coveka). Ako to nije ponistavanje Dejtona onda ne znam sta je.
Kao sto sam i ocekivao ni vi nemate odgovor na kljucno i konkrektno pitanje koje sam postavio. Ovde se stalno prica o losoj politici, a kada treba dati konkretan odgovor onda nista. Samo opsta mesta.
Ova drzava nema dobrog izbora. EU i USA joj ne daju cak ni castan izlaz vec samo traze da ispuni i ono sto je protivno zdravom razumu. Vrhunac cinizma je to sto se ljute ako i samo prigovorimo. Jasno je meni da ce biti kako veliki hoce, ali me nerviraju Srbi koji kazu da jos treba da budemo srecni i zadovoljni sto je to tako, pa cak i da imi olaksamo radeci sami protiv svojih interesa.
Moje misljenje je da moramo da protestujemo protiv takvih stvari. Moramo prihvatiti i losa resenja (jos jedan rat bi Srbe potpuno unistio), ali bar ne treba da tome damo legitimet potpisujuci sporazume u tom smislu. Zato G.Cole nemojte zbog svojih politickih ambicija, koje ocigledno nisu usahle, sipati so na ljutu ranu. Kritikujte vlast koliko god hocete (i treba je udarati gde god se stigne), ali ne na ovakav nacin. Dajte da ih pritisnemo za konkretne stvari kao onomad Velju, a ne da se bavite politikom u najgorem smislu te reci.


Ocigledno je da me ne poznajete...a posebno kada su u pitanju politicke ambicije...Pa vas podsecam...politikom se nisam bavio do pojave SM....Kada sam sa DOS/om pobedio kao clan predsednistva mogao sam da biram, po koalicionom sporazumu sta god...od potpredsednika Vlade...nadalje...pa nisam.Cak nisam bio ni u jednom Upravnom odboru itd...Skoro mi dodje smesno da se sad jos i za to pravdam.Kao poslanik nisam, tada, glasao, za sve zakone koje je predlagao DOS..itd,,,,cini mi se, ili ne znam , da nemam ni jednu aferu iza sebe,....Sta jos treba ...da uradim, da bi Vi shvatili da su moje namere, pa i bavljenje politikom bile bitno drugacije..od vecine?
O Vladi Srbije i Kostunici ne mogu da imam dobro misljenje,,,jer znam sta rade...pa i oko ustava...Kazete da imam dokaze..Kako dok su Rade Bulatovic i Dragan Jocic na celu BIA...i policije....Mozda jednoga dana, ko zna?
O politici koja se vodila na teritoriji ex Yu, sve najgore...najkrivlji su prvoi moji (misleci na drzavu Srbiju), pa onda ostali...tako da sada imamo rezultate te i takve politike...Ako se zna da Voji Kostunici Drina nikada nece biti granica, kakva god, te da je kao predsenik SRJ davao plate za oficire u Republici Srpksoj...onda ce Vam biti jasno da i on poput Milosevica igra na kartu unutrasnje politike, a ne zastite srpskog stanovnistva...gde god!!!
I ako mislite da ima lepo misljenje o Medj, zajednici i njenj politici grdno se varate...posebno o EU, koja niti ima dugorocne planove i ideje, niti ih konsekventno sprovodi...Nista bolje nije ni sa USA politikom, prema Balkanu, sveukupno.,....pa i nama naravno, da ne podsecam na suludo bombardovanje i sl...
A sto se tice rata u BiH i kako vi kazete glavnog razloga za rat...majorizacije...Hm....tesko da bi to moglo biti opravdanje za zlocine, okupaciju Sarajeva.,...i sl...vec je pre svega suluda zelja Milosevica i Tudjmana da podele BiH kao ratni plen....
Ako Vi pod opstim mestima podrazumevate oporavak ekonomije i iscrpljenog gradjanstva, ako Vi pod opstim mestima podrazumevate oporavak institucija i njihovo delovanje,,,,bas me zanima kako mislite da sprovedete borbu protiv tajkuna, mafije (politicke i privredne...)....borbom za teritorije na kojima niko normalan vise nece ostati...Sta ce nam takva i tolika drzava, kad ne znamo sta cemo ni sa ovom koju imamo?
[
milosib milosib 11:14 02.11.2007

Re: Ukinuti Srbiju

G.Cole oprostite ako sam vas uvredio. Nema opravdanja i nije mi bila namera. Ne bih ovde da ulazim u razloge ratova i u to u kom pravcu rat moze da podje i kakva nepocinstva da izrodi.
Fakat je da je institut zastite Srba i Hrvata od majorizacije u BiH, po Dejtonu, bio veto, tj. da bitne odluke moraju dobiti legimitet oba entiteta.
Moje pisanje je pre svega bilo usmereno na pravac delovanja drzave Srbije i odgovornost iznete reci.
Lako je kritikovati, mene interesuju resenja. Kada kazem da odgovarate opstim mestima onda ne raspravljam o vaznosti tema. Nista ne znaci ako kazete da Srbija treba da radi na oporavku ekonomije, institucija i sl. To se valjda podrazumeva. Trazio sam konkretan predlog za pitanje koje sam naveo i nisam ga dobio. Mnogo konkretnije sam dao odgovor od vas.
P.S.
Inace nas kljucni problem u razgovorima sa politicarima je sto vam uvek odgovaraju opstim mestima na konkretna pitanja ili sto je jos gore vi ga pitate jedno on prica o drugom. Nije da sam hteo da se pravdam, ali jos jednom oprostite ako sam vas uvredio.
milosib milosib 11:17 02.11.2007

Re: Ukinuti Srbiju

Ah, da ne zaboravim. Nije Srbija politicka garnitura na vlasti. Mozda politicari ove generacije ne znaju sta ce sa Srbijom, ali to ne znaci da treba da je npr. prepolovimo. Imamo mi decu.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 13:13 02.11.2007

Re: Ukinuti Srbiju

milosib
G.Cole oprostite ako sam vas uvredio. Nema opravdanja i nije mi bila namera. Ne bih ovde da ulazim u razloge ratova i u to u kom pravcu rat moze da podje i kakva nepocinstva da izrodi.
Fakat je da je institut zastite Srba i Hrvata od majorizacije u BiH, po Dejtonu, bio veto, tj. da bitne odluke moraju dobiti legimitet oba entiteta.
Moje pisanje je pre svega bilo usmereno na pravac delovanja drzave Srbije i odgovornost iznete reci.
Lako je kritikovati, mene interesuju resenja. Kada kazem da odgovarate opstim mestima onda ne raspravljam o vaznosti tema. Nista ne znaci ako kazete da Srbija treba da radi na oporavku ekonomije, institucija i sl. To se valjda podrazumeva. Trazio sam konkretan predlog za pitanje koje sam naveo i nisam ga dobio. Mnogo konkretnije sam dao odgovor od vas.
P.S.
Inace nas kljucni problem u razgovorima sa politicarima je sto vam uvek odgovaraju opstim mestima na konkretna pitanja ili sto je jos gore vi ga pitate jedno on prica o drugom. Nije da sam hteo da se pravdam, ali jos jednom oprostite ako sam vas uvredio.


Ma ne ..samo sam pokusao da konstatujem neke cinjenice....jer ste mi docirali politicku ambiciju, koju ja nemam, niti sam imao...sto je moj licni problem, naravno!...I sada da ne idem dalje do detalja...Rekoh vec sta treba, a za konkretniji odgovor, bi bilo potrebno daleko vise prostora nego sto je Blog! Ipak samo jedan detalj, vidljiv golim okom...Pogledajte koliko je novca potroseno na tzv behaton ploce, i preplocovanje gradova, ulica, trgova...Ne sporim da su nam gradovi bili i jos uvek su zapusteni, ali taj novac je mogao i morao da se utrosi na daleko bolji nacin (stimulativno kreditiranje), ali on je dobro dosao za ugradjivanej vecine lokalnih mocnika..Da ne govorim o ozbiljnijim stvarima....Dakle kojim putem Srbija zaista treba da ide..u privredi? Ako uzmete samo Zastavu, kao primer, onda cete relativno lako videti, da se i tu, cak i tu moglo sto sta brze i kvalitetnije uraditi, od privatizacije do trazenja strateskih partnera...ne zaboravite koliko ljudi obezbedjuje egzistenciju u metalnoj industriji...posebno ako se uz nju veze razvoj male privrede...Svedok sam mnogih propustenih sansi..kako zbog nemara republicke Vlade, ministarstava, tako i birokratizovanih, sporih, neefikasnih i nadobudnih Agencija.....itd
Dakle gde god se "zagrebe" moze brze, bolje i efikasnije,...a da ne govorim o pravosudju, tajkunizaciji......Probao sam da Vam pojasnim globalne stavove na samo par primera, koji su transparentni....Lako je trgovati sa telekomom...i sl po prirodi stvari profitabilnim firmama..Sta da se tek kaze na sve jaci dinar sa ovakvim stanjem privrede....? ITD....
milosib milosib 13:52 02.11.2007

Re: Ukinuti Srbiju

Ovako mozemo do sutra, a nemam vremena. Blog je nagovestio da zbog reakcije Srbije na aktuelne dogadjaje prete sankcije. Napisao sam svoj stav. Dovidjenja.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 13:58 02.11.2007

Re: Ukinuti Srbiju

milosib
Ovako mozemo do sutra, a nemam vremena. Blog je nagovestio da zbog reakcije Srbije na aktuelne dogadjaje prete sankcije. Napisao sam svoj stav. Dovidjenja.


Dovidjenja!
Kasper Kasper 16:04 01.11.2007

Cudno!

Vama je briga Srbije za svoj narod prilicno stran pojam?
Amerika se za svoj interes bije u Iraku. tu ne nadjoste bas nista cudno?
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 09:12 02.11.2007

Re: Cudno!

Kasper
Vama je briga Srbije za svoj narod prilicno stran pojam?
Amerika se za svoj interes bije u Iraku. tu ne nadjoste bas nista cudno?


Ima razlicitih briga i "briga"....znate onu staru "nemoj me braniti vise ko Boga te molim..."...Od takvih odbrana svekolikog srpstva krenulu si traktori, smrt, tragedije.....Kako je govorio Milosevic, "ako ne umemo da radimo, znamo da se bijemo...!!!"..pa se pokazalo da ni to ne znamo....ili ti "samo se lud covek dva puta saplice o isti kamen.."
Sto nas TI ISTI vise brane ...Srbija sve manja...Gradjani Srbije sve vise beze u beli svet...itd.
Manite se parola i pogledajte kako se zivi u Srbiji?
Kasper Kasper 09:44 02.11.2007

Re: Cudno!

Delimo brigu za Srbiju. No, niko normalan, vise i ne pomislja na ratove. Moze se Srbija i Srpska braniti jedinstvom, diplomatijom , zajednickim trzistem ,strateskim partnerstvom, ujedinjavanjem telekoma, elektroprivrede. Mislim da su tu vrstu odbrane ljudi iz vlasti imali na umu. Treba im pomoci!
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 10:47 02.11.2007

Re: Cudno!

Kasper
Delimo brigu za Srbiju. No, niko normalan, vise i ne pomislja na ratove. Moze se Srbija i Srpska braniti jedinstvom, diplomatijom , zajednickim trzistem ,strateskim partnerstvom, ujedinjavanjem telekoma, elektroprivrede. Mislim da su tu vrstu odbrane ljudi iz vlasti imali na umu. Treba im pomoci!



Tesko da bih mogao da se slozim sa Vama da im je to na umu...a ne nastavak tajkunizacije privrede. Ne moze se gradjanima pricati da su oni protiv tajkuna....na jednoj strani, a od njih uzimati "reket" za stranke ili njih licno!
Rekoh vec pogledajte ko je sve bio na otvaranju Delta Citija....da ne govorim o privatizaciji, koncesijama i svemu drugom sto radi ova i ovakva Vlada...Ne branim da im verujete...Vase pravo!
Kasper Kasper 10:59 02.11.2007

Re: Cudno!

Ne moze se gradjanima pricati da su oni protiv tajkuna....na jednoj strani, a od njih uzimati "reket" za stranke ili njih licno!



Primedbe stoje. Vise sam imao na umu vitalni nacionalni interes. No, neminovno se postavlja pitanje odakle se finansiraju stranke koje ne participiraju u vlasti? Gledali smo klimatizovane autobuse, koji jezde Srbijom. Radionice, mitinzi, media centri , net prezentacije, dzipovi, obezbedjenaja... Sve to kosta. I, finansiraju neki drugi tajkuni. Nije Miskovic, jeste Pjevcevic... Meni svejedno. Ja pratim generalnu misao, a to da ce svi da se ugrade...
Nista novo! Ne samo u Srbiji.
Luka Ivanišević Luka Ivanišević 20:00 01.11.2007

ČUDO NEVIĐENO

Sankcije: bile i ne ponovile se. Još dan danas se pitam kako smo uopšte preživeli tu hiperinflaciju i tu najgoru nemaštinu?
Dok je narod grcao, Miloševića i njegov kružok je bilo baš briga jer su toliko nakrali da normalnom čoveku i pamet stane. I nije ih sramota. A nije sramota ni današnju vlast da nastvlja sa politikom prethodnog režima: s jedne strane hoće da nas uvede u EU, a sa druge strane ide uz nos istoj. Potpuno šizofrena situacija. Ne daj bože nove sankcije i novo bombardovanje(daleko bilo!).
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 09:13 02.11.2007

Re: ČUDO NEVIĐENO

Luka Ivanišević
Sankcije: bile i ne ponovile se. Još dan danas se pitam kako smo uopšte preživeli tu hiperinflaciju i tu najgoru nemaštinu?
Dok je narod grcao, Miloševića i njegov kružok je bilo baš briga jer su toliko nakrali da normalnom čoveku i pamet stane. I nije ih sramota. A nije sramota ni današnju vlast da nastvlja sa politikom prethodnog režima: s jedne strane hoće da nas uvede u EU, a sa druge strane ide uz nos istoj. Potpuno šizofrena situacija. Ne daj bože nove sankcije i novo bombardovanje(daleko bilo!).




Pogledajte ko je sve bio na otvaranju Delta Citija...pa cete spoznati i ko su njegovi malo-gradjani!
E moj Bozzo Djelicu & ostali....
Luka Ivanišević Luka Ivanišević 11:38 02.11.2007

Re: ČUDO NEVIĐENO

Da znate da me ništa ne čudi od današnjih prodemokratskih političara.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana