Добро је што поворка поноса није одржана!

lacerta RSS / 26.09.2009. u 19:24

 

 

      Месецима је трајала кампања која је покушавала да подигне свест људима о томе због чега је поворка поноса важна. Месецима су се као одговор ређале фразе: "Немам ја ништа против њих, али што морају да парадирају?"; "Ни ми нормални не парадирамо, зашто би они то радили?"; "Због чега провоцирају и гурају породичним људима прст у око?"; "Шта ја да кажем свом детету кад сутра види да се два мушкарца љубе на улици?".... и појављивало се мноштво, мноштво истих, убиствено досадних реакција. Онда је полиција предложила да се догађај измести на Ушће. "И то је центар, што им се то сад не свиђа?". Важи, а зашто онда не дочекујемо кошаркаше на Ушћу?

      У појединим медијима су се појављивала опасна нивелирања хомосексуалаца са педофилима, силоватељима, содомистима, итд. Нико се није сетио да објасни да опис пунолетних, људских јединки уз обострани пристанак јесте опис за хетеросексуалне и хомосексуалне релације, а да исти опис никако не важи ни за педофиле (пунолетност обе стране), ни содомија (људске јединке), ни силоватеље (обострани пристанак). Изједначавање нечега што је криминални акт са слободом сексуалне оријантације не само да вређа елементарну интелигенцију, него изазива даљу лавину насиља. Шта очекивати од Образа, 1389 и осталих, када представници посланичких клубова нескривено маркирају те заједнице као групу која угрожава породичне вредности?

     Онда је полиција признала да не може да заштити учеснике поворке. Да се разумемо, ја нисам одмах гракнула на полицију, нити то сматрам злонамерним признањем. Заиста верујем да су спречили крвопролиће. Али то није поента. Поента је што је јавно призната потпуна и неопозива капитулација пред највећим дном заједнице. Јавно је откривено - држава Србија је слабија од било које хорде која запрети палицама.

     Рањен је Британац, Французу је оштећен мозак, пребијен је Аустралијанац, пребијен је Либијац. Да ли то заиста сада икога може да изненади? Када учитељица призна дечурлији да су бројнија и јача од ње, шта очекујете да ће они да ураде? Да је поштују?

     Нећу да тупим о Русоу и о "Друштвеном уговору". Његов смисао је уговор између државе и грађанина, једина функција државе је да штити сваког грађанина, који тиме има обавезу према тој држави. Чиста посла. Држава је отворено погазила свој део уговора у овој прилици. Зашто би се онда група која не може бити заштићена држала свог дела обавезе? Због чега би иједан хомосексуалац, или било ко ко је желео да учествује у поворци, даље плаћао порез - који финансира полицију, која не може да га заштити?   

    Добро је што је поворка отказана. То је најбоља порука коју су њени организатори могли да пошаљу. "Због чега они желе да шетају центром Београда?" Због тога што им је то на најочигледнији начин ускраћено!

 



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana