ovo je bilo davno

zule73 RSS / 26.09.2009. u 22:04

ako zelis da odlucis o necemu baci novcic,
a ako zelis da se kajes celoga zivota, odluci sam...
eto...to je prokletstvo koje covek slepa sa sobom celog zivota,ne postoji nacin da ono sto uradimo bude dovoljno dobro za bilo koga od nas.pitanje je samo kako cemo da se nosimo sa time.
koliko puta sam bio u situaciji da zalim zbog svojih predjasnjih odluka i postupaka?
koliko puta smo bili u situaciji da sve sto uradimo bude neopisivo pogresno i u pogresnom trenutku.i koliko umemo da zivimo sa tim?kako ko...neko jednostavno doda gas i krene ka novim pogresnim odlukama sa osmehom na licu,jer covek je zver,a zivot tezak,i uci se na greskama.a bas to,ucenje na greskama mi zvuci kao opravdanje za sve nase nepromisljene gluposti koje cemo tek da napravimo...lagana deviza koja nam daje sigurnost da pravimo gluposti,pa da onda svalimo krivicu na druge.jer to je ono sto nas odvaja od drugih,obicnih zivotinja,mogucnost da okrivimo druge...uvek su drugi krivi,a mi smo samo nevine zrtve zatecene u svemiru...a svemir je neoprostivo velik i beskrajan,pa kako onda da mi ovako mali i beznacajni znamo sta da radimo?
ma nema veze,zivot je i onako trenutak,koji samo sto nije prosao.svakoga dana sam sve svesniji toga.svakoga dana se budim sto godina stariji.a ni malo mudriji.mozda je to samo do mene,ali imam osecaj da sve sto naucimo,naucimo prekasno,onda kada nam to znanje nije ni potrebno.sve u svemu,skup pogresnih stvari u pogresno vreme,a vreme...vreme je vec proslo....samo nam to jos niko nije rekao....



Komentari (4)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

teodorakaze teodorakaze 13:22 27.09.2009

misliti misliti i samo misliti



jer to je ono sto nas odvaja od drugih,obicnih zivotinja,mogucnost da okrivimo druge...uvek su drugi krivi,a mi smo samo nevine zrtve zatecene u svemiru...a svemir je neoprostivo velik i beskrajan,pa kako onda da mi ovako mali i beznacajni znamo sta da radimo?


mudro zboris, domacine.

ja u poslednje vreme primecujem nedostatak licne odgovornosti kao skoro pa modu. ozbiljno, svi zazivaju prava, niko se ne seti odgovornosti. i ne mislim samo na krupne stvari, vec i na vrlo svakodnevne. mislim da je kljucno da donosis onakve odluke posle kojih ces moci da spavas nocu. nema sanse da ne mozes da se obuzdas u donosenju odluke za bilo sta sto radis. a ako je tako, onda promisli da li ces sa istom posle moci da zivis. pa sta god da odlucis, onda preuzmi odgovornost. ne samo da je tako lakse, nego je jedino ispravno moguce. nekako mislim da ljude mrzi da promisljaju zasto nesto cine. to nema veze s pamecu - svako je sposoban da promisli svoju motivaciju. kratkorocno jeste lakse smisliti izgovor, nego imati stvarni razlog, ali dugorocno, kad svodis racune (a svi ih svodimo kad-tad, hteli-ne hteli), mnogo je bolje znati prave razloge i rukovoditi odluke njima. i mnogo je onda lakse priznati eventualnu gresku - ne zato sto je priznavanje olaksavajuca okolnost, vec zato sto je greska greska.

ako zelis da odlucis o necemu baci novcic,
a ako zelis da se kajes celoga zivota, odluci sam


ovo je super ilustracija - nema sanse da se kajes, ako nesto promislis i zaista odlucis sam. ako prepustis inerciji - onda imas svaki razlog da se kajes. a "bacanje novcica" je inercija kojom pokusavamo da se lisimo odgovornosti. samo, i "bacanje novcica" je tvoja odluka - verovatno najgora moguca.
kenjam mnogo, a?
zule73 zule73 15:19 27.09.2009

Re: misliti misliti i samo misliti

ma daleko od toga da kenjas...naprotiv!ali ja i dalje ne mogu da zivim sam sa svojim odlukama,stalno me nesto kopka,i stalno sam ubedjen da sam nesto zasrao,,,jbg..a i nemam nesto snage da budem odgovoran...slinav sam!
: )
NNN NNN 17:02 30.09.2009

Re: misliti misliti i samo misliti

kenjam mnogo, a?
..hmmm...as usual
Volimo te kad kenjaš, evo ti (umesto TP-a)
Biljana 77 Biljana 77 21:30 29.09.2009

Reče jedan

mudri čovek: Svaka sledeća (godina) prolazi sve brže. Sve sam sigurnija da je to potpuno tačno.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana