Zeljko Lucic, Magbet u MET-u

lidiaz RSS / 01.11.2007. u 16:41

Sinoc sam posle dugo vremena bila u operi. Drugarica iz Chikaga, koja obozava operu, je kod mene, pa je to bila lepa prilika da provedemo zensko vece.

Dok sam proveravala sta je na repertoaru, pogled mi je privuklo ime glavne muske uloge. Zeljko Lucic, rodjen u Zrenjaninu. Danas sam malo Guglovala (tekst1 , tekst2 , tekst3).

Rodjen u Zrenjaninu, otac masinovodja, pa je i on radio na zeleznici kao otpravnik vozova. I hteo da peva pomalo, pa otisao u lokalni hor. Dirigent je prepoznao talenat, a ostalo je prica. Zavrsio je akademiju u klasi Biserke Cvejic, pevao u Beogradu i Novom sadu. Otisao U Frankfurt gde je polako napredovao. Danas je jedan od najboljih svetskih baritona. Ove godine, odnosno upravo sada, gostuje u Metropoliten operi u Njujorku.

Moja drugarica kaze da je bio izvrstan, bolji od ostalih. Ja ne znam da procenim, meni su svi bili izuzetni. U svakom slucaju, jako mi je drago da sam slucajno otisla u operu bas kad je on gostovao.

bbmacbeth.jpg

 

PS Peva i u subotu, poslednji put ove sezone u MET-u. Za sve Njujorcane, da ne bude da nisam rekla.

 

I jos nesto:

slideshow



Komentari (5)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

gordanac gordanac 16:54 01.11.2007

banatski...

...bariton
mnogo lepo
Macbeth Act IV Lady Macbeth Sleeping Walk



A tek Macbeth....
Ili "Trovatore", i-haj!
Rešio Željko da "izodpeva" - sve od Verdija :))
lidiaz lidiaz 18:28 01.11.2007

Re: banatski...

To valjda kad u ravnici pusti glas :).

Ja sam bila nekako uzbudjena, a opet ne previse. Isle smo pravo s posla sa laptopima (pustili su me sa rancem unutra. I imale smo karte za stajanje. Za tri stajanja imam jedno sedenje na istoj razdaljini. Negde pri kraju su pocele da me bole pete.
Jako intresantna stvar za mene pocetnika bili su titlovi. Posto je opera pevana na italijanskom, mi smo mogli da citamo tekst na engleskom, nemackom, francuskom ili spanskom. Ja bih volela da su titlovi postojali i na italijanskom, jer nekako se gubi smisao u prevodu (ja tesko razumem sta pevaju).

Za nekih mesec dana gostovace Placido Domingo u Ifigeniji.
vidomir pavlovic vidomir pavlovic 20:11 01.11.2007

SUPER

Da i nas ima u nečemu čestitom i valjanom , a ne samo srbi su ovakvi srbi su onakvi....Još kad čujem da je iz radničke porodice pa nek kažu posle da sirotinja ne može uspeti i da ništa ne vredi
Uživam da "glumim" da sam operski pevač ali onaj bosanski ZBRDA...
Malanika Malanika 21:26 01.11.2007

KAKO RECIMA OPISATI MUZIKU

Cudnim prstom sudbine poznajem Zeljka Lucica odlicno. I znate ono: odakle da pocnem... Od cinjenice da da je predivan covek bozanskog glasa. Da je prostorija u kojoj on boravi "tubular bell", da osecate samo stapanje sa sferama, milovanje bez dodira, humor koji pleni , da, kada ga slusate uzivo, kao da ste u piramidi i punite se neslucenim lepotom glasa, bez reci...
Idite, svi koji mozete, u subotu je mislim poslednji Macbeth, stajanje, nema veze, ionako se od Zeljkovog glasa lebdi iznad zemlje ... pitagorejska muzika sfera u slavu coveka
MilutinM MilutinM 22:22 01.11.2007

Baš lepo

Ima nas, izgleda, svuda. Lepo je čuti da je neko ovako uspešan

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana