Mrtvi su pobedili

r0811n RSS / 07.10.2009. u 01:17


 

 

 

Ne volim te godišnjice.Iz više razloga.Evo oko tog 5.10.2000. Zaista nema smisla. Toliko  analiza, opravdanja, razumevanja. Analitičari, političari, tu i tamo poneki građanin koga je uhvatila kamera da i on kaže svoje mišljenje, jer zaboga, to je pre svega njegov datum, njegov Praznik.Trijumf njegove, građanske volje.

Nije se moglo zbog ovoga ili onoga, u svako slučaju uglavnom zbog Koštunice, Legije, Radeta Markovića i svih ostalih ,,snaga mrskoga režima,,.

Dobro.

I protiv svoje volje i ja mu dođem nekakav analitičar, onako za sebe, ne možeš da pobegneš od toga, vrti ti se u glavi.Pogotovu kad te takvi datumi navuku pa još navale sa analizama svi ti javni autoriteti.Kad bi se ja slagao sa svim tim ocenama, ni po’ jada, ne bih toliko premotavo’ film.

Al’ uopšte se ne slažem, hoću da kažem imam ja svoje autentično razumevanje tog istorijskog trenutka.

Dakle, (obrati pažnju, ovo je suva istina): Sloba je riknuo još 95-te, čim je potpisao Dejton.To naravno nije ni znao. Zaveli ga oni fazoni tipa ,,Welcome Mr.President!” Potpisao i to trijumfalno, istorijski! E, to što on nije znao odmah su znali svi njegovi tajkuni i naravno Služba. I dok se pijani brod kretao ka svom brodolomu 1999., ovi su ispoštovali strategiju suve doktrine – Sve (ama baš sve, uključujući i Slobodane) je prolazno! Samo Služba i kapital opstaju!

Pošto je Sloba već otišao onda to tehničko vreme do formalizovanja tog odlaska treba kapitalizirati jer ni tajkuni ni Služba nisu imali nameru da odu sa njim, tim pre što doktrina kaže da je sve prolazno sem njih, ne? Elem, kreće se sa masovnim finansiranjem opozicionih stranaka, izgradnjom njihove infrastrukture (to tajkuni) i upadom sve otvorenijim Službe u vrhove tih stranaka.

Nešto sada mislim da je i to bombardovanje bilo potrebno samo da bi se odradio tajming i stiglo do datuma, 5-og oktobra. Da skratim. Služba koja po definiciji ne može da nestane, tajkuni koji po definiciji moraju da otpoštuju doktrinu Kalvinizma i bogate se još više ali u datom trenutku legalno, katastarski, organizuju opoziciju kao političke izvršioce, sve skupa dobija podršku spolja , građani osećaju trenutak  ,,društvenu klimu,, i – Srbija osvaja demokratiju, otvara se prema dobronamernom svetu, čestitke i sve to, novi entuzijazam i ispijanje viskija u kabinetima Službe, kontinuitet je obezbeđen, doktrina je verifikovana i dokazana.Sve, sve je prolazno sem Njih i krvavog kapitala, jebiga, tranzicija.

Jedan detalj u funkciji materijalnog dokaza. Tog popodneva, već su pali prvi suzavci kod zgrade skupštine, nestao mi je film u aparatu.Krenem dole niz Takovsku (još nije gorela) pa kraj Paliluske pijace ka Tašu kde mi je bio auto da uzmem film.Odmah tu kod pijace prvi od kolone hamera koji stoje poređani jedan iza drugog sve do Tašmajdana.Oko 30-40. Na svakom tipovi na stand-by sa rukama na mitraljezima iz kojih vise redenici, koltovi na butini, fantomke!Gotovo! Ja sam bio u Rumuniji (Viktor Papić i ja) te 1989. I znam da se to ne izvodi na ulicu da vidi narod, ako neće da se upotrebi.Tog trenutka sam znao da će u sledećih pola sata gore kod skupštine da kose ljude ko snoplje.Svi ti na hamerima su prošli Hrvatsku, Bosnu, Kosovo i ko zna šta još.Provučem se pored njih, uletim u Trabant i krenem ko sumanut samo da s edohvatim Pančevačkog mosta.Dok sam ga prelazio, gore se već klalo, tu nije bilo sumnje.

Umesto toga (kao što znate) hameri su ušli u Takovsku i gore ka skupštini i građani su se ljubili sa ubicama. ,,Armata e cu Noi!,, ( Vojska je sa nama, čuvena fraza koja se valjala Rumunijom tih ,,revolucionarnih dana).

Dakle to je 5. Oktobar i to je njegova politička pozadina, i to je razlog istorijske nepravde koja se zove –gde je 6.10.? Ta politička pozadina je ona ista koja je stajala iza ubistva Premijera.Greše ljudi poput Srđe Popovića sa svim tim pričama o Koštunici. Nema veze.Taj čovek koji je pobedio Miloševića ne bi u svom kabinetskom autizmu uspeo  da dobije trku ni za predsednika mesne zajednice.Njemu su karte jednostavno legle (u partiji u kojoj su ga posadili i rekli mu da baci kartu kad na njega dođe red, nema veze koju, koju hoće).

Igra je već postavljena. Njen cilj je bila DS, ona je bila potrebna Službi i tajkunima i to se odradilo.Formlizovano je na skupštini stranke u jesen 2003. kada je instalirano novo rukovodstvo stranke. –I Kosovo i EU-!

Ova debilna politička sintagma je sama suština ostvarene doktrine da je sve prolazno, sve sme Službe i tajkuna.

I sad ja slušam na godišnjicama te hohštaplere od analitičara koji nas shodno potrebama doktrine zajebavaju!

Kao, treba da nam objasne, ne mož’ da sami provalimo.

 

 

 

 



Komentari (3)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

antioksidant antioksidant 08:08 07.10.2009

.

Igra je već postavljena. Njen cilj je bila DS, ona je bila potrebna Službi i tajkunima i to se odradilo.Formlizovano je na skupštini stranke u jesen 2003. kada je instalirano novo rukovodstvo stranke. –I Kosovo i EU-!


meta
vanja.t vanja.t 09:13 07.10.2009

odličan tekst

služba ima nekoliko političkih krila koje vrti na vlasti u zavisnosti od okolnosti,
moje mišljenje da je službu u ds doveo đinđić (ili služba njega, svejedno) poznato je koliko su bliski bili on i stanišić,
uglavnom posle protesta 96/97 oko velikog uticaja službe na opoziciju, tj kasniju vlast više nije bilo dileme
uros_vozdovac uros_vozdovac 09:47 07.10.2009

Precenjena

uloga Arkana/Legije u srpskoj politici nije retka ali je uvek zabavna, koliko i njihovo estradno ratovanje. Samo par pitanja
1. Koju su bitku (ne rat pojedinačnu bitku) protiv organizovane vojske ti ratnici dobili
2.Odakle nisu pobegli
3. Gde su se pojavili na ratištu a da nisu imali nepristojnu brojčanu i tehničku nadmoć
4.Koja je taktička situacija u kojoj su imali ljudske žrtve a da nisu konsternirani činjenicom da se u ratu gine, povukli svu svoju tehniku i ljudstvo.
5. Imajuči u vid tačku 4 zašto misliš da to nema uticaj na ponašanje jedinice u događajima 5. Oktobra

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana