Društvo| Eksperimenti u blogovanju| Gradjanske inicijative| Ljudska prava| Mediji| Politika| Život

Ovako više ne može!...ili može ?

trener92 RSS / 10.10.2009. u 00:12


Emisija „Trenutak istine” emitovana preksinoć na TV Pink, u kojoj je voditeljka ovog kviza Tatjana Vojtehovski svoju gošću pitala „Da li ste ikada doživeli orgazam tokom seksualnog odnosa sa vašim ocem?”

izvor

 

pink.jpg 

...Kodeks RRA
1. Правни основ

Правни основ за доношење Кодекса понашања емитера налази се у ставу 5 члана 12 Закона о радиодифузији који гласи:

Агенција доноси опште обавезујуће упутство ради ближег уређивања одређених питања која се односе на садржај програма, независно од постојеће праксе емитера. Опште обавезујуће упутство може да се односи на поједино питање које се тиче садржаја програма, на већи број сродних питања, а може да се односи и на сва питања која се тичу садржаја програма (кодекс понашања емитера).

Осим тога, члан 19 Закона о радиодифузији прописује: „Агенција се стара о заштити малолетника и поштовању достојанства личности у програмима који се приказују посредством радија и телевизије, о чему доноси опште обавезујуће упутство".."
Овим Кодексом, који обухвата и заштиту малолетника и заштиту достојанства личности (заштита приватности и сл.), Агенција реализује своју законску обавезу

:...


KODEKS NOVINARA SRBIJE

 

Prema odluci i ovlašćenju Skupštine NUNS-a, Izvršni odbor NUNS-a je u oktobru 2006. godine usvojio Kodeks novinara Srbije, a isti dokument je i UNS usvojio na svojoj Skupštini, krajem decembra 2006. godine, tako da je Kodeks postao važeći dokument.


PREAMBULA


UNS i NUNS ovaj kodeks donose kao etički standard profesionalnog postupanja novinara.

Dužnost je novinara da slede profesionalne i etičke principe sadržane u Kodeksu i da se suprotstave pritiscima da te principe prekrše. Kodeks preporučuje solidarnost sa kolegama kada su ugroženi standardi profesionalnog postupanja novinara.

Za primenu ovog Kodeksa odgovorni su i urednici i izdavači.


III ODGOVORNOST NOVINARA


5. Novinar je dužan da poštuje i štiti prava i dostojanstvo dece, žrtava zločina, osoba sa hendikepom i drugih ugroženih grupa.

....

 

Moguće da sam pogrešno protumačio ( citirao) ,moguće  da sam "pristrasan" ,

( nadam se da će neko - niccolo-  moći da kaže da li na osnovu ovoga može nešto da se uradi)

ali me interesuje

Da li u ovoj zemlji , postoji neko ko može da odgovori na sledeće pitanje :

Da li ovako nešto može da se dozvoli? Da li će ovo proći nekažnjeno?

Da li će ovaj sadizam , koji je otelotvoren u imenu i prezimenu jedne "novinarke", a podstaknut od strane jednog medija , biti i dalje odobravan i posmatran sa blagonaklonošću 

( čim nije zabranjeno proizilazi da je tako!)

Da li je ovo dovoljan razlog za reakciju :
Ministra Kulture ?
RRA?
Ili nekog trećeg?

 


Ukoliko je ovo dozvoljeno da se nastavi , šta je sledeće što će biti prikazano na medijima?

 

Šta treba da kaže ili uradi neko,
ko za sebe tvrdi da je to što predstavlja , ,
da bi ONI

( ovde mislim na sve koji nas predstavljaju tamo gde treba ( znači vlada, ministri , skupština, i da ne nabrajam), koji treba da vode računa o mentalnom stanju ( zdravlju) građana ove zemlje)


reagovali onako kako bi trebalo , a u skladu sa ovim gore što sam citirao.

 

 

 Komentari (505)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

topcat topcat 00:14 10.10.2009

...

Hop!

Upravo sam pročitala vijest kod Mirele. Odvratno!
Idem proučiti tekst.
trener92 trener92 00:17 10.10.2009

Re: ...

topcat
Hop!

Upravo sam pročitala vijest kod Mirele. Odvratno!
Idem proučiti tekst.


Katastrofa! Ne znam šta da kažem, .Možda sam trebao da kopiram ceo tekst , ali pročitaćeš njen odgovor .Strašno!
mirelarado mirelarado 00:44 10.10.2009

Re: ...

topcat
Hop!

Upravo sam pročitala vijest kod Mirele. Odvratno!
Idem proučiti tekst.


Линк са вешћу. Ево и шта сам издвојила одатле и мој коментар:

Rade Veljanovski, profesor Fakulteta političkih nauka i jedan od tvoraca Zakona o radiodifuziji, kaže da se pomenuto pitanje direktno kosi i sa Zakonom o radiodifuziji i sa Zakonom o javnom informisanju.
- To je nedopustiva promocija ličnih nesreća, čak i uz saglasnost osobe koja se ispituje. RRA treba da reaguje jer se krše odredbe Zakona o radiodifuziji koje se tiču psihofizičkog razvoja dece. Takođe, to je promovisanje nasilnog ponašanja, jer se spornim pitanjem implicira da je, možda, žrtva nasilja i uživala. Nasilje se mora ozbiljno istraživati, a ne eksplicitno predstavljati bez ikakvih ograda. Treba da shvatimo da nije sve na prodaju - kaže Veljanovski.


И? Што се Закон не примењује? Ово нису преноси скупштинских седница па државу не занима??? Срамота!

ЕДИТ: Видим да је и Тренер поставио исти линк.
Bili Piton Bili Piton 04:09 10.10.2009

Re: ...Ovo je da se prekrstis levom nogom.

Nikada nisam gledao nijednu epizodu tog kviza (a dobro bi bilo da niko vise ne ugleda ni jednu), a sudeci po svom odgovoru redakciji "24 sata", ova Vojtehovska je idiot, kao uostalom i urednik emisije, ko god to bio.

angie01 angie01 09:05 10.10.2009

Re: ...

Nasilje se mora ozbiljno istraživati, a ne eksplicitno predstavljati bez ikakvih ograda. Treba da shvatimo da nije sve na prodaju - kaže Veljanovski.


da li josh neko ima dilemu, da li je tanja trebala da govori na skupu protiv nasilja?!
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 10:10 10.10.2009

Re: ...

angie01
da li josh neko ima dilemu, da li je tanja trebala da govori na skupu protiv nasilja?!

Има.

Оно није био скуп на којем су се окупили безгрешни како би им се разделиле карте за Рај, већ људи окупљени са вером у једну много простију идеју. Уосталом, не знам колико је анђела било међу оним протестантима. Мене у њих не рачунајте.
sentinel26 sentinel26 10:12 10.10.2009

Re: ...

trener92
Katastrofa! Ne znam šta da kažem, .Možda sam trebao da kopiram ceo tekst , ali pročitaćeš njen odgovor .Strašno!
Treneru,
od same emisije i narečenog pitanja i odgovora (oni su spojeni ) još uvijek je skandaloznije nešto drugo.

Na čelu RRA koja je dužna i plaćena da brine i sprečava ovakve stvari nalazi se čovjek čija organizacija žene tretira kao niža bića od muškaraca, stvorene od njegovog rebra, dužne da mu se pokoravaju u svemu.
To se sve dogadja na početku 21-og vijeka.

Treće, o nasilju u porodici se veoma stridljivo govori tu i tamo da ne bi previše uznemirili javnost. Organi reda se još uvijek "ustručavaju" da intervenišu na pozive. Dokle ?

Četvrto o incestu se takodje govori veoma stidljivo, znate toga ima tamo nedje,(u Austriji i td. ) ali kod nas je to retkost. Većina počinilaca incesta nije izvedena pred lice pravde i mač zakona.

Peto silovatelji su ovdje privilegovani počinioci krivičnih djela. Mnogi dobiju simbolične kazne, mnogi uslovne a ima i oslobodjenih.
Kada silovatelji u Srbiji dobiju maksimalne kazne bez prava na raniji otpust, i to podjednako za silovanje Rumunke, Romkinje ili Srpkinje, onda će sadržaji ovakvih emisija biti dosadni i nezanimljivi za svakoga a tzv. "piplmetar" će da miruje.

Kada budete pročitali vijest da je sudija izbacio napolje advokata koji silovanu ženu pita da li se tuširala poslije silovanja, znaćeš da se nešto promijenilo na bolje.

Trenutni rezultat glasi : TV pinku novac, Tanji "slava" a gledaocima nerviranje za njihov novac.
alexlambros alexlambros 10:14 10.10.2009

markiza de Novi Sad

Ne znam šta da kažem, .Možda sam trebao da kopiram ceo tekst , ali pročitaćeš njen odgovor .


Najskandaloznije od svega je njen mail. Sporno pitanje se bas uklapa u pricu o borbi protiv nasilja. Cisto izivljavanje ... ja sam se ispovracao jos kod ovoga trenutka istine
angie01 angie01 10:14 10.10.2009

Re: ...

Predrag Brajovic

angie01da li josh neko ima dilemu, da li je tanja trebala da govori na skupu protiv nasilja?!Има.Оно није био скуп на којем су се окупили безгрешни како би им се разделиле карте за Рај, већ људи окупљени са вером у једну много простију идеју. Уосталом, не знам колико је анђела било међу оним протестантима. Мене у њих не рачунајте.


pa s obzirom o kakvom se grehu radu, malo bi bila obazrivija sa ovakvim izjavama!

ne znam kakvi su to bezgreshnici , koji agituju da nasilju treba stati na put- ili je i to mozda za tebe previshe?
jesen92 jesen92 10:26 10.10.2009

Re: ...

TV pinku novac, Tanji "slava
..ja bih rekla i Tanji novac....kome jos treba slava bez love...
niccolo niccolo 10:26 10.10.2009

Re: ...

Kada budete pročitali vijest da je sudija izbacio napolje advokata koji silovanu ženu pita da li se tuširala poslije silovanja, znaćeš da se nešto promijenilo na bolje

Izvinjavam se, ali to je sasvim legitimno pitanje jer se tuširanjem skidaju sa kože žrtve dokazi poput kože, krvi, pljuvačke i sperme učinioca...Takva pitanja nisu zabranjena ni Američkim saveznim državama u kojima (ako se ne varam svim) postoje takozvani Rape Shield laws...
Inače se slažem da je kaznen politika prema silovateljima veoma blaga.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 10:33 10.10.2009

Re: ...

angie01
Predrag Brajovic

angie01da li josh neko ima dilemu, da li je tanja trebala da govori na skupu protiv nasilja?!Има.Оно није био скуп на којем су се окупили безгрешни како би им се разделиле карте за Рај, већ људи окупљени са вером у једну много простију идеју. Уосталом, не знам колико је анђела било међу оним протестантима. Мене у њих не рачунајте.


pa s obzirom o kakvom se grehu radu, malo bi bila obazrivija sa ovakvim izjavama!

ne znam kakvi su to bezgreshnici , koji agituju da nasilju treba stati na put- ili je i to mozda za tebe previshe?

Заговорници савршене "револуционарне" (читај: политичке) чистоте обично бивају поражени (читај: маргинализовани) или се претворе у апсолутисте, то јест у неки од њихових деривата (диктатори, комунисти, анархисти, терористи...).
sentinel26 sentinel26 10:42 10.10.2009

Re: ...

niccolo
Kada budete pročitali vijest da je sudija izbacio napolje advokata koji silovanu ženu pita da li se tuširala poslije silovanja, znaćeš da se nešto promijenilo na bolje
Izvinjavam se, ali to je sasvim legitimno pitanje jer se tuširanjem skidaju sa kože žrtve dokazi poput kože, krvi, pljuvačke i sperme učinioca...Takva pitanja nisu zabranjena ni Američkim saveznim državama u kojima (ako se ne varam svim) postoje takozvani Rape Shield laws...
Inače se slažem da je kaznen politika prema silovateljima veoma blaga.

Nemoj ništa da se izvinjavaš, sperma, krv i pljuvačka nijesu jedini ni najvažniji dokazi silovanja.

Preformulisaću pitanje :
Kada bude pitao "zašto se tuširala" - treba da leti napolje, kao i glupave izjave da je "tuširanje" poslije silovanja znak nekakvog mogućeg zadovoljstva..

angie01 angie01 11:06 10.10.2009

Re: ...

Predrag Brajovic

angie01

Predrag Brajovicangie01da li josh neko ima dilemu, da li je tanja trebala da govori na skupu protiv nasilja?!Има.Оно није био скуп на којем су се окупили безгрешни како би им се разделиле карте за Рај, већ људи окупљени са вером у једну много простију идеју. Уосталом, не знам колико је анђела било међу оним протестантима. Мене у њих не рачунајте.pa s obzirom o kakvom se grehu radu, malo bi bila obazrivija sa ovakvim izjavama!ne znam kakvi su to bezgreshnici , koji agituju da nasilju treba stati na put- ili je i to mozda za tebe previshe?Заговорници савршене "револуционарне" (читај: политичке) чистоте обично бивају поражени (читај: маргинализовани) или се претворе у апсолутисте, то јест у неки од њихових деривата (диктатори, комунисти, анархисти, терористи...).


ja nekapiram shta ti ovode pokushavash da spkujesh-i to krajnje silom,...kakvo savrshenstvo, politishko, ili neko drugo- drushtvo nam ogrezlo u nasilju i jedva se neko organizovao da protestuje protiv- a ti prishivash neke dramatichne etikete-ne kapiram, koja je tu ideja?

je l nije trebalo da se protestuje-, jer je to suvishe chistunski radikalno, pa ce kao takvo biti marginalizovano,..i ko je tu potencijalni apsolutista, komunista, terorista...?.....neko ko gradjanski poziva da se nasilje zaustavi i sprechi?

shta si ovo nadrobio brajovicu?
niccolo niccolo 11:23 10.10.2009

Re: ...

Preformulisaću pitanje :
Kada bude pitao "zašto se tuširala" - treba da leti napolje, kao i glupave izjave da je "tuširanje" poslije silovanja znak nekakvog mogućeg zadovoljstva..

E to da
011-495 011-495 11:52 10.10.2009

Re: ...

niccolo
Kada budete pročitali vijest da je sudija izbacio napolje advokata koji silovanu ženu pita da li se tuširala poslije silovanja, znaćeš da se nešto promijenilo na bolje

Izvinjavam se, ali to je sasvim legitimno pitanje jer se tuširanjem skidaju sa kože žrtve dokazi poput kože, krvi, pljuvačke i sperme učinioca...Takva pitanja nisu zabranjena ni Američkim saveznim državama u kojima (ako se ne varam svim) postoje takozvani Rape Shield laws...
Inače se slažem da je kaznen politika prema silovateljima veoma blaga.


"Nesto" sperme ostane i u vagini, tako da dokaza ima i previse. a tusiranje je u psihologiji odavno poznato kao pokusaj da se spere prljavstina,greh i sl. Na karaju krajeva obredno kupanje prilikom krstenja je znak da spiramo svoje grehove itd.
Traktovati tusiranje kao znak zadovoljstva je vrhunski idiotluk. Pretpostavljam da kada jednog dana doticnu novinarku neko bude silovao, ona se nece u zivotu vise kupati, ne daj boze da drugi pomisle da joj je bilo lepo - blago nama...
vladimir petrovic vladimir petrovic 15:13 10.10.2009

Re: ...

Predrag Brajović Има.
Оно није био скуп на којем су се окупили безгрешни како би им се разделиле карте за Рај, већ људи окупљени са вером у једну много простију идеју. Уосталом, не знам колико је анђела било међу оним протестантима. Мене у њих не рачунајте.

Hakslijevski rečeno.
AlexDunja AlexDunja 16:17 10.10.2009

Re: ...

Hakslijevski rečeno.

meni logicno.
vas dvojica...
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 17:38 10.10.2009

Re: ...

angie01
ja nekapiram shta ti ovode pokushavash da spkujesh-i to krajnje silom,...kakvo savrshenstvo, politishko, ili neko drugo- drushtvo nam ogrezlo u nasilju i jedva se neko organizovao da protestuje protiv- a ti prishivash neke dramatichne etikete-ne kapiram, koja je tu ideja?

je l nije trebalo da se protestuje-, jer je to suvishe chistunski radikalno, pa ce kao takvo biti marginalizovano,..i ko je tu potencijalni apsolutista, komunista, terorista...?.....neko ko gradjanski poziva da se nasilje zaustavi i sprechi?

shta si ovo nadrobio brajovicu?

Видиш, angie01, овај твој коментар је управо најбоља потврда исправности она моја два претходна. У ствари, он је демонстрација целог једног извитопереног политичког и животног приступа, у којем је безгрешност и позиција врховног жреца задржана за себе, а осталима, спрам подразумеваног греха, додељен неки од кругова Дантеовог наславнијег насеља. По страни то што се у њему вређа аутор коментара на који се реаговало, то јест Предраг Брајовић, који је то (знам човека) прилично равнодушно примио, већ он показује и уграђену неспособност комуникације са туђим мишљењем. Да врхунац ове мутавости буде још упечатљивији, побринула се чињеница да је Предраг Брајовић био један од оних даобогхиљаду присутних на оном (не)славном скупу у Пионирском парку.
mirelarado mirelarado 17:59 10.10.2009

Re: ...

angie01
da li josh neko ima dilemu, da li je tanja trebala da govori na skupu protiv nasilja?!


Ако бисмо сада преиспитивали живот и прикљученија говорника на том скупу, вероватно нико не би задовољио високе моралне критеријуме. Рекла сам да њене изјаве поводом ове емисије показују да је лицемерна. У неку руку сви смо лицемерни. Иначе не би било ни потребе да се организује скуп против насиља. Било чије учешће боље је од неучешћа.
angie01 angie01 18:08 10.10.2009

Re: ...

У ствари, он је демонстрација целог једног извитопереног политичког и животног приступа


osecam preforsirani neostatk ljubavi:))))

mislim, shta reci, tebi je uvreda-nadrobio,..shto obichno i svuda znachi, kada nisi bash dao adekvatnu podrshku onome shto govorish- a upotrebio si gomilu rechi, koje niti stoje, niti ih je neko podvukao kao slucha, niti bilo kakve veze sa primerom koji si dao imaju.

al si zato zapakovao gomilu uvreda za mene- ok!

vidim da si u raspolozenju svojih kompanjona.

ja ti samo rekoh, da nikakvo chistunstvo andjela, koje se posle pretvara u tiraniju politichke ideje, nije potrebno da se iskaze protest protiv nasilja na ulicama Beograda.

I ne vidim, kakve sad veze tvoje prisusvo tamo ima sa ovim izrechenim.


Predrag Brajovic Predrag Brajovic 18:19 10.10.2009

Re: ...

angie01
al si zato zapakovao gomilu uvreda za mene- ok!

vidim da si u raspolozenju svojih kompanjona.

Нисам се трудио да те вређам. Да јесам, верујем како бих био далеко успешнији.
Иначе, као једно од разјашњења види коментар изнад твог моје компањонке Миреле.

Поздрав.
angie01 angie01 19:16 10.10.2009

Re: ...

вероватно нико не би задовољио високе моралне критеријуме


pa ko o njima govori- o moralnim krierijumima?

tanja je samo sve suprotno od nekog ko se za nenasilje bori- on je potparol agresije!
angie01 angie01 19:19 10.10.2009

Re: ...

Нисам се трудио да те вређам.


ni ne kazem da jesi..se trudio,..lako ti ide, a bespotrebno!

ama-razumeli smo se i bez razjashnjenja,..da ne produzavam ranflu.
margos margos 20:21 10.10.2009

Re: ...

da li josh neko ima dilemu, da li je tanja trebala da govori na skupu protiv nasilja?!

Nemam dilemu - meni je bilo ok što je govorila, rekla je zašto je došla, nije tupila, i posle sam je videla gde sama kroz park odlazi svojim putem. Kako god - delovala je sigurno i s uverenjem da je tu došla u svoje ime.

Pisala sam o njoj blog kad je bila u ''Nemogućoj misiji'' i branila jednog od učesnika emisije ''Trenutak istine'' i ma koliko govorili da je sve to njeno gluma i poza - poruku koju je uputila čulo je više ljudi nego što su ih (nažalost) 'Sigurna kuća' i Incest Trauma centar informisali.

Kao što mnogi menjaju kanal kad vide neku od Pinkovskih emisija - ogroman broj ljudi menja kanal kad vidi ozbiljne goste - psihologe, psihijatre, sociologe... Način da ti ljudi nešto čuju i zapitaju se - jeste da im se obrati neko jezikom koji oni hoće da čuju i mogu da razumeju. Sviđalo se to meni (nama) ili ne.

Exitus Letalis Exitus Letalis 22:45 10.10.2009

Re: ...

Nemam dilemu - meni je bilo ok što je govorila, rekla je zašto je došla, nije tupila, i posle sam je videla gde sama kroz park odlazi svojim putem.

pa šta?
jel trebalo da ima bodigard?
sama, jadna, skromna...
ima nas koji pamtimo duže malo...
trener92 trener92 22:52 10.10.2009

Re: markiza de Novi Sad

alexlambros
Ne znam šta da kažem, .Možda sam trebao da kopiram ceo tekst , ali pročitaćeš njen odgovor .


Najskandaloznije od svega je njen mail. Sporno pitanje se bas uklapa u pricu o borbi protiv nasilja. Cisto izivljavanje ... ja sam se ispovracao jos kod ovoga trenutka istine


Hvala ti. alexlambros.
Još sinoć sam hteo da postavim link tvog teksta ( gore u tekst, kao podsetnik ili opomenu ), ali sam zaboravio verovatno što sam bio previše iznerviran kada sam pročitao.
trener92 trener92 22:54 10.10.2009

Re: ...

Bili Piton


Ovo je da se prekrstis levom nogom.

Nikada nisam gledao nijednu epizodu tog kviza (a dobro bi bilo da niko vise ne ugleda ni jednu), a sudeci po svom odgovoru redakciji "24 sata", ova Vojtehovska je idiot, kao uostalom i urednik emisije, ko god to bio.Šta da kažem Bili , ne mislim da je idiot, Oni nisu svesni svojih postupaka, a ona zna vrlo dobro šta radi.
trener92 trener92 23:00 10.10.2009

Re: ...

jesen92
TV pinku novac, Tanji "slava
..ja bih rekla i Tanji novac....kome jos treba slava bez love...

I ja mislim tako.
margos margos 23:20 10.10.2009

Re: ...

sama, jadna, skromna...

Samo rekoh sama i svoja - ni jadna, ni skromna. Čak bih rekla da je bila hrabra - jer je došla tamo gde je znala da je neće sačekati ni crveni tepih, ni aplauz - a došla je samo u svoje ime.

trener92 trener92 23:28 10.10.2009

Re: ...

sentinel26

Hvala ti na iscrpnom komentaru. Pokušaću da odgovorim , takođe taksativno,
Na čelu RRA koja je dužna i plaćena da brine i sprečava ovakve stvari nalazi se čovjek čija organizacija žene tretira kao niža bića od muškaraca, stvorene od njegovog rebra, dužne da mu se pokoravaju u svemu.
To se sve dogadja na početku 21-og vijeka.


Ovo mi malo "bode" oči, ne branim čoveka, negde sam i ostavio komentar o njemu, jer smatram da je on prvi trebao još ranije da reaguje na ovako nešto , ali mi pominjanje u ovom kontekstu SPC ,i njihovog odnosa prema porodici ,ženama, nije za ovu polemiku , i voleo bi da zaobiđemo ovo pitanje.
Ali u principu njegova odgovornost ( moje mišljenje) nije ništa manja , možda je i veća , od svih drugih članova RRA, ali to ne umanjuje ni njihovu odgovornost.

Treće, čini mi se da ima dosta pomaka u tome da se ovom društvu iznesu istine, ma koliko bile bolne, da i kod je i kod nas prisutno nasilja u porodici,i nedovoljno, slažem se, ali mislim da idemo u dobrom pravcu, Na stranu , slažem se s tobom, da bi i ja voleo da se to radi mnogo angažovanije( ne bi pominjao reč agresivnije) , i ne treba posustajati.
O reakcijama organa reda , verujem da se sporo menja mišljenje , od ranije, ne mešanja u porodične stvari, ali verujem da se menja. Možda je problem u sudovima , koji treba da budu prisutniji i energičniji u tome.

Četvrto , o izopačenostima,bolestima ili u ovom slučaju, stvarima koje su kažnjive po zakonu treba da se priča , ali u tako koncipiranim emisijama koje će imati edukativni karakter, sa ljudima koji su stručni u toj oblasti, jer verujem da je edukacija jedini i pravi način da se prevaziđu mnogi problemi koji pritiskaju naše društvo.
O krivičnom zakonu, ne da se slažem sa tobom, nego bi bio mnogo rigorozniji po tom pitanju.
die hard die hard 23:41 10.10.2009

Re: ...

Мене у њих не рачунајте.

Sto se zalis, niko te i nije racunao.
trener92 trener92 23:55 10.10.2009

Re: ...

da li josh neko ima dilemu, da li je tanja trebala da govori na skupu protiv nasilja?!

angie01


Ovde ću odgovoriti i moram da smislim nešto,da povežem nekoliko komentara,
edit:
Na ovo pitanje može da se odgovori jednostavno , a i ne može. može i komplikovanije, da se krene od početka , ( ne baš od nastanka sveta, ali tu negde , da me ne bi pogrešno razumela)
Ja recimo nisam ,niti se svrstavam u moralne čistunce. na jednom blogu pre neki dan sam napisao " Živela Anarhija ( i to velikim slovom A).
Priznajem imam svoje gegove ,neke svere iteresovanja , koje se ne dopadaju mnogima. Ali to što se to moje ne dopada mnogima, ne pripisujem nikakvoj teoriji zavere protiv mene, jednostavno nismo na istim frekvencijama i to je tako. Da li mi se to dopada?, to je samo moja priča i ostaće tako. Izbegavam da čitam između redova, nekada se i pravim da nisam razumeo . pa prećutim, a nekada možda ni ne razumem, jer se ispostavi da i nisam bio u pravu i da sam tražio nešto čega nije bilo, ali onaj crv o teoriji zavere protiv mene - koji čuči tu negde uvek prikriven- zna da napravi pravi košmar u mislima. samo ponekad eksplodiram , ali suzdržavam se ( obično brojim do sto) Ali toliko o meni .
Ko je danas moralno čist? Onako baš čist.beo. Ko nekad nije napravio kompromis sa svojom savešću? Bar jednom , za nešto malo?Voleo bi da upoznam tog i takvog isposnika, iako i oni tvrde za sebe da su grešni.
I zamisli sada da ja izađem i kažem tom skupu nešto o tome zbog čega su se ljudi tu okupili.Kako bi to izgledalo( ko je onaj indijanac ?zar ne?)
Prvo da pitam ovako: Da li je neko , ko je govorio na tom skupu, imao nešto protiv toga da ona govori? Ako nije zašto nije? Ako jeste zašto se uzdržao da to kaže?
Sećam se uoči izbora , 2000-te, citiraću,
(iako ne volim njega da citiram, jer kad znaš o nekom mnogo više nego što bi trebalo, onda ti postane mnogo toga jasno ...prećutaću ovo)
Čanak je pričao priču , kako se glasalo za Koštunicu ( iako je to stari fazon , ali za neku drugu radnju)" Sediš na ruci pola sata, ona utrne i kao da je potpisao neko drugi. Zašto ?Brojnost! Morali smo da budemo svi zajedno , da bi ga pobedili"Možda nije dobra paralela,a
možda je to odgovor na jedno od pitanja koje sam postavio. Što je više ljudi , što više njih priča o tome , veća je verovatnoća da će i drugi to prihvatiti ,
a ne smemo izgubiti iz vida ni činjenicu, dopadalo se to nama ili ne , da je osoba popularna, pa je otud njeno prisustvo bilo dobrodošlo.
Sad , što je njeno licemerje otišlo do po mom mišljenju preko granice zamišljenog "dozvoljenog" , to je druga priča , ustvari to je ova priča o kojoj pričamo.

U jednom od komentara sam napisao, upoznao sam je , davno, jednom prilikom, i stekao neke utiske, ono što ću preneti je da je osoba koja ( to je samo moj utisak) zna šta hoće, i zna šta treba da uradi da bi to postigla. Bez obzira na mnoge stvari.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 00:00 11.10.2009

Re: ...

die hard
Предраг Брајовић
Мене у њих не рачунајте.
Што се жалиш, нико те и није рачунао.

Ма био сам се понадао да могу избећи тешку смрт ;-)
sentinel26 sentinel26 00:55 11.10.2009

Re: ...

trener92
sentinel26
Na čelu RRA koja je dužna i plaćena da brine i sprečava ovakve stvari nalazi se čovjek čija organizacija žene tretira kao niža bića od muškaraca, stvorene od njegovog rebra, dužne da mu se pokoravaju u svemu.
To se sve dogadja na početku 21-og vijeka.
Ovo mi malo "bode" oči, ne branim čoveka, negde sam i ostavio komentar o njemu, jer smatram da je on prvi trebao još ranije da reaguje na ovako nešto , ali mi pominjanje u ovom kontekstu SPC ,i njihovog odnosa prema porodici ,ženama, nije za ovu polemiku , i voleo bi da zaobiđemo ovo pitanje.
Ali u principu njegova odgovornost ( moje mišljenje) nije ništa manja , možda je i veća , od svih drugih članova RRA, ali to ne umanjuje ni njihovu odgovornost.

Treće, čini mi se da ima dosta pomaka u tome da se ovom društvu iznesu istine, ma koliko bile bolne, da i kod je i kod nas prisutno nasilja u porodici,i nedovoljno, slažem se, ali mislim da idemo u dobrom pravcu, Na stranu , slažem se s tobom, da bi i ja voleo da se to radi mnogo angažovanije( ne bi pominjao reč agresivnije) , i ne treba posustajati.

Sve što se dešava u vezi ove problematrike "bode oči".
Članovi RRA jesu predloženi po delegatskom ali nijesu birani po tom principu. Oni tamo više ne predstavljaju svoje organizacije iz kojih su došli, već predstavljaju jedinstveno tijelo koje treba da brine o zadacima koje im je postavilo društvo.
Što se tiče predsednika RRA, predstavnicima njegove organizacije tamo nije mjesto.
Drugo oni koji se miješaju u odnose u društvu moraju prihvatiti i deo odgovornosti za stanje.
Crkva je djelimično odgovorna za položaj i odnos prema ženama...Dok ona ne počne jednako da tretira prava žena tu se neće postići neki veliki napredak.

Što se tiče "pomaka" u iznošenju istine, ja mislim da tu nije mnogo presudila volja već nova sredstva komunikacija i mnogo bolja i mnogo brža informisanost.. Sada je veoma teško sakriti mnoge informacije.
Bolja informisanost podstiče volju na akciju žrtava da prekidaju ćutanje i da nije sramota progovoriti.

Nasilje u porodici se često preslikava na ulicu a obrnuto mnogo manje..

Generalno kompletan odnos prema silovanjima mora da se promijeni inače ostajemo na marginama.
Sada su znatno redja ali ranije su bila česta i grupna silovanja. Koja je kazna adekvatna za takva djela ?
trener92 trener92 03:19 11.10.2009

Re: ...

sentinel26

Drugo oni koji se miješaju u odnose u društvu moraju prihvatiti i deo odgovornosti za stanje.
Crkva je djelimično odgovorna za položaj i odnos prema ženama...Dok ona ne počne jednako da tretira prava žena tu se neće postići neki veliki napredak.


Naravno da se slažem sa ovim što si naveo, trebali bi da prihvate deo odgovornosti za stanje u društvu. Samo ne delim ni tvoje a ni mišljenje mnogih , da crkva ima toliki uticaj i značaj u ovom društvu , koji joj se pripisuje. Bar ja imam takvo mišljenje,
Generalno kompletan odnos prema silovanjima mora da se promijeni inače ostajemo na marginama.
Sada su znatno redja ali ranije su bila česta i grupna silovanja. Koja je kazna adekvatna za takva djela ?


Postoje neka rešenja , koja su predložena u pojedinim zemljama( ne znam da li je to usvojeno) ali to je i moje mišljenje što se tiče silovanja. Iako sam naveo da bih ja bio radikalniji.
Navešću ti samo naznake trebalo bi da ti je poznato. Kako se od bika , napravi vo?i još dvadesetak godina "dobrovoljnograda sa bukagijama na nogama. Budi siguran da bi silovanje kao krivični prekršaj bio iskorenjen vrlo brzo, samo kada bi se par puta dogodilo da se kazna primeni.
To je moj stav i tu ne bi bilo kompromisa. Jedino ako je čovek mentalno poremećen, tada treba da se stavi pod nadzor. I problem rešen . Jednostavno.

p.s. da dodam da je Jakša Šćekić odlično opisao poziciju i ulogu RRA u komentaru , sa kojim se potpuno slažem.
trener92 trener92 03:38 11.10.2009

Re: ...

sentinel26

Kada bude pitao "zašto se tuširala" - treba da leti napolje


Nadam se da se niccolo neće uvrediti, ali kada si pomenuo advokate, a imajući u vidu brojne koji na raznorazne načine pronalaze rupe u zakonu , (ponekad i tamo gde ih nema, ali ih oni naprave) napisaću jedan stari vic o njima
"Znaš li šta znači 1000 advokata na dnu mora ?
odgovor:
"Dobar početak! "( što i u mnogo slučajeva nije daleko od istine....Sestra mi ovo neće oprostiti ali šta da se radi )
niccolo niccolo 09:56 11.10.2009

Re: ...

Nadam se da se niccolo neće uvrediti

Ja volim viceve pa i viceve o advokatima
sentinel26 sentinel26 22:42 11.10.2009

Re: ...

trener92
sentinel26
Drugo oni koji se miješaju u odnose u društvu moraju prihvatiti i deo odgovornosti za stanje.
Crkva je djelimično odgovorna za položaj i odnos prema ženama...Dok ona ne počne jednako da tretira prava žena tu se neće postići neki veliki napredak.
Naravno da se slažem sa ovim što si naveo, trebali bi da prihvate deo odgovornosti za stanje u društvu. Samo ne delim ni tvoje a ni mišljenje mnogih , da crkva ima toliki uticaj i značaj u ovom društvu , koji joj se pripisuje. Bar ja imam takvo mišljenje,

Nijesam ja nigde ovdje stepenovao značaj crkve (SPC ) to je većinsko mišljenje u ovom društvu.
Ja sam istakao njenu za 21.vijek neprihvatljivu parolu da žena "treba da bude pokorna mužu".
Pokorna znači da mu bude sluga.
Nemam ja apsolutno nikakvo mišljenje (a ni minimum informacija ) o osobi koja je na čelu RRA.

Taj RRA je formiran uz nevidjene afere, svadje i skandale oko izbora prvog predsednika i zamjenika i jednog člana.
Predsednik je smijenjen a na njegovo mesto je došao predstavnik crkve, pošto su neki članovi odbili ponudu za tu funkciju.
Hoću da budem član ali ne i predsednik tog organa. U čemu je problem, valjda je on samo prvi medju jednakima ili nije ?

Ko se još sjeća bezakonja koje je počinila ta RRA prilikom gašenja BK televizije.

U to vrijeme je još i moglo da se pokrene pitanje nekakve odgovornosti RRA, e da vidim toga sina majčinog koji će da je pokrene sada.
Mi svi znamo da crkva nema lijepo mišljenje o nekim programima TV Pink.

U ovom slučaju odgovorni se malo zaklanjaju iza crkve a ona nije u poziciji ni da se brani ni da preduzima nešto, jer ako reaguje njen predstavnik, to jest predsednik RRA, mnogi će da graknu - evo ih opet se mešaju !

On mora da čeka druge a ti drugi štite interese prljavog kapitala.

Oni štite prljavi kapital a mi gledamo prljave emisije.
trener92 trener92 00:04 12.10.2009

Re: ...

Nijesam ja nigde ovdje stepenovao značaj crkve (SPC ) to je većinsko mišljenje u ovom društvu.
Ja sam istakao njenu za 21.vijek neprihvatljivu parolu da žena "treba da bude pokorna mužu".
Pokorna znači da mu bude sluga.
Nemam ja apsolutno nikakvo mišljenje (a ni minimum informacija ) o osobi koja je na čelu RRA.

sentinel26

Ovo što sam naveo o značaju i ulozi crkve , nisam eksplicitno tvrdio da si stepenovao ,kako navodiš ili ti prebacivao, možda sam pod utiskom mnogih ( a u tom smislu sam i razumeo deo tvog prvog komentara)
tekstova na blogu koji se , reći ću ovako dosta kritički nekada i neprimereno govore o njihovom uticaju. , ali imam utisak da se tome ipak pridaje značaj veći nego što crkva ima uopšte.
Da se razumemo ,ne branim nikoga, pogotovo predstavnike same crkve , i posebno likove koji svojim ponašanjem i pokušajem delovanja često ne mogu da se svrstaju rekao bih ni među hrišćane , kojima bi trebalo da pripadaju.
Ja sam istakao njenu za 21.vijek neprihvatljivu parolu da žena "treba da bude pokorna mužu".
Pokorna znači da mu bude sluga.

Ovo sam razumeo, i napisao , pa ipak izbrisao, samo ,koliko se sećam , ( moguće je da grešim) da su dosta revidirali ( da tako kažem) stav o odnosu prema ženama,i da je sve malo oštro izvučeno i previše citirano u smislu kritike , a ponovo ovde mislim na tekstove koji su se time bavili.
O RRA to što navodiš, zaista nisam pratio šta se sve dešavalo,tako da ne mogu da kažem , pretpostavljam da si pratio podrobnije, znam samo da je bilo mnogo toga nejasno, rekao bih mutno,
U ovom slučaju odgovorni se malo zaklanjaju iza crkve a ona nije u poziciji ni da se brani ni da preduzima nešto, jer ako reaguje njen predstavnik, to jest predsednik RRA, mnogi će da graknu - evo ih opet se mešaju !


Da , ovo sam hteo da istaknem, iako
On mora da čeka druge a ti drugi štite interese prljavog kapitala.

Oni štite prljavi kapital a mi gledamo prljave emisije.
*novo

Ovde si ,čini mi se , napisao suštinu problema.
Filip Mladenović Filip Mladenović 01:08 12.10.2009

Re: ...

Bili Piton
Ovo je da se prekrstis levom nogom.Nikada nisam gledao nijednu epizodu tog kviza (a dobro bi bilo da niko vise ne ugleda ni jednu), a sudeci po svom odgovoru redakciji "24 sata", ova Vojtehovska je idiot, kao uostalom i urednik emisije, ko god to bio.

A šta drugo očekivati od JUL-ovaca i Miloševićevsko-Markovićevih pulena!?
trener92 trener92 02:11 12.10.2009

Re: ...

Filip Mladenović
Bili Piton
Ovo je da se prekrstis levom nogom.Nikada nisam gledao nijednu epizodu tog kviza (a dobro bi bilo da niko vise ne ugleda ni jednu), a sudeci po svom odgovoru redakciji "24 sata", ova Vojtehovska je idiot, kao uostalom i urednik emisije, ko god to bio.

A šta drugo očekivati od JUL-ovaca i Miloševićevsko-Markovićevih pulena!?


Nastavak Filipe Mladenoviću, ali sve mi se čini , da nam se neće dopasti.
margos margos 00:19 10.10.2009

*****

Sve te osobe dobrovoljno na to pristaju i nisam sigurna da pitanja doživljavaju na način na koji to doživljava publika - mislim da nema osnova za to o čem ti pišeš. Ne postoje granice, dragi moj Coach. :(
trener92 trener92 00:24 10.10.2009

Re: *****

margos
Sve te osobe dobrovoljno na to pristaju i nisam sigurna da pitanja doživljavaju na način na koji to doživljava publika - mislim da nema osnova za to o čem ti pišeš. Ne postoje granice, dragi moj Coach. :(

Možda sam još uvek pod utiskom svega što sam pročitao, ali ubeđen sam da je ovim definitivno pređena granica svega .Ovde više nije u pitanju ukus. Ovo je užas.
margos margos 00:33 10.10.2009

Re: *****

ali ubeđen sam da je ovim definitivno pređena granica svega .Ovde više nije u pitanju ukus. Ovo je užas.

Što se mene tiče - granica je pređena već pojavom ove emisije - i naježena sam bila kad sam prvi put čula ''Istina se na velika vrata vraća u Srbiju?''... a onda usledila pitanja 'jeste li progutali spermu svog partnera?'... 'znaju li vaša deca da nameravate da napustite njihovu majku?', 'volite li da vam se svršava po licu?.'...
Granica je odavno prekrivena crvenim tj pink tepihom i preko nje se gazi onoliko....
trener92 trener92 00:35 10.10.2009

Re: *****

Postoje ustanove u kojima se ( možda i postavljaju ovakva pitanja, ( u sklopu lečenja bolesnika )
Da li ste ikada doživeli orgazam tokom seksualnog odnosa sa vašim ocem?”

a pink nije psihijatrijska klinika, a ona verovatno nije psihijatar,
margos margos 01:00 10.10.2009

Re: *****

Coach, bojim se da naše sablažnjavanje i zgroženost samo podiže rejting takvoj emisiji. :(
Da, zgrožena sam svim tim pitanjima, likovima, odgovorima, publikom - sviiiiiim.
No, znajući da moja reakcija neće ništa promeniti - štedim se od reakcija, tj racionalizujem svoje emocije.
Meni ništa manje vulgarni nisu bili snimci Brisa Tatona u postelji pod grčevima i nevoljnim radnjama - pa se to prikazivalo u svakoj informativnoj emisiji. :(

trener92 trener92 01:37 10.10.2009

Re: *****

margos
Coach, bojim se da naše sablažnjavanje i zgroženost samo podiže rejting takvoj emisiji. :(
Da, zgrožena sam svim tim pitanjima, likovima, odgovorima, publikom - sviiiiiim.
No, znajući da moja reakcija neće ništa promeniti - štedim se od reakcija, tj racionalizujem svoje emocije.
Meni ništa manje vulgarni nisu bili snimci Brisa Tatona u postelji pod grčevima i nevoljnim radnjama - pa se to prikazivalo u svakoj informativnoj emisiji. :(Ne znam da li može da podigne rejting, ali valjda će neko da odreaguje i zabrani više ovu grozotu .
Unfuckable Unfuckable 01:42 10.10.2009

Re: *****

Meni ništa manje vulgarni nisu bili snimci Brisa Tatona u postelji pod grčevima i nevoljnim radnjama - pa se to prikazivalo u svakoj informativnoj emisiji. :(

a ja bi ih, vidiš, puštao u svakoj srednjoj školi klincima - pa da lepo vide na delu šta ume "štangla" zaista da proizvede, tj da život nije igrica ili bedni film b produkcije
sinergija92 sinergija92 02:06 10.10.2009

Re: *****

Unfuckable
Meni ništa manje vulgarni nisu bili snimci Brisa Tatona u postelji pod grčevima i nevoljnim radnjama - pa se to prikazivalo u svakoj informativnoj emisiji. :(

a ja bi ih, vidiš, puštao u svakoj srednjoj školi klincima - pa da lepo vide na delu šta ume "štangla" zaista da proizvede, tj da život nije igrica ili bedni film b produkcije

Kad sam bio mali...negde drugi, treci razred osnovne skole, dolazili su neki saobracajni&ini strucnjaci i prikazivali nam jedan dokumentarni film o saobracajnim nezgodama, ali sa uzasnim scenama tipa....trkacki automobil u krivini sklizne pravo u publiku, autobus ulece u masu dece, vade ih ispod tockova, svuda krv itd. Sudeci po tome da se jos uvek secam tog filma, mislim da ima rezona ovo sto gore predlazes...problem moze biti sto u savremenom svetu covek nedopustivo brzo na sve to - ogugla.........................................................
Inner Party Inner Party 02:08 10.10.2009

Re: *****

margos
Ne postoje granice, dragi moj Coach. :(


Jbg. ali tako je.


iris.davidovich iris.davidovich 04:01 10.10.2009

Re: *****

a onda usledila pitanja 'jeste li progutali spermu svog partnera?'... 'znaju li vaša deca da nameravate da napustite njihovu majku?', 'volite li da vam se svršava po licu?.'...

jesu ovo stvarno pitanja? (molim te reci da nisu)
pojma nisam imala o ovome. gadno.
margos margos 08:28 10.10.2009

Re: *****

jesu ovo stvarno pitanja?

Jesu, Iris. Takva i slična.
vladimir petrovic vladimir petrovic 08:34 10.10.2009

Re: *****

Margos
Sve te osobe dobrovoljno na to pristaju i nisam sigurna da pitanja doživljavaju na način na koji to doživljava publika - mislim da nema osnova za to o čem ti pišeš. Ne postoje granice, dragi moj Coach.

Što se mene tiče - granica je pređena već pojavom ove emisije - i naježena sam bila kad sam prvi put čula ''Istina se na velika vrata vraća u Srbiju?''... a onda usledila pitanja 'jeste li progutali spermu svog partnera?'... 'znaju li vaša deca da nameravate da napustite njihovu majku?', 'volite li da vam se svršava po licu?.'...
Granica je odavno prekrivena crvenim tj pink tepihom i preko nje se gazi onoliko....

Coach, bojim se da naše sablažnjavanje i zgroženost samo podiže rejting takvoj emisiji. :(
Da, zgrožena sam svim tim pitanjima, likovima, odgovorima, publikom - sviiiiiim.
No, znajući da moja reakcija neće ništa promeniti - štedim se od reakcija, tj racionalizujem svoje emocije.
Meni ništa manje vulgarni nisu bili snimci Brisa Tatona u postelji pod grčevima i nevoljnim radnjama - pa se to prikazivalo u svakoj informativnoj emisiji. :(


Podržavam.

Edit: Hteo bih ovde nešto da dodam, a nemam vremena da pročitam sve komentare, pa je možda već pomenuto.

Ako ostavimo po strani da li je samo pitanje Tatjanino neumesno ili nije, treba da znamo da se ne radi o - autorskoj emisiji. To nije Tatjanina emisija, već je mustra preuzeta iz inostranstva, kao što imamo slučaj sa "Želite li da postanete milioner", "Najslabija karika", "Jedan protiv 100" i dr. Drugim rečima, to je ta vrsta emisije koja se vrti na evropskim TV (ima je i na hrvatskoj televiziji, ja sam je tamo letos prvi put video); prema tome Tatjana samo sledi šablon, i ona nastoji da ga bukvalno sledi, jer gleda kako voditeljice u drugim zemljama to rade, a ni tamo drugde nisu finije, verujte mi...

Nisam za zabranjivanje emisija. Treba možda naglašenije staviti upozorenje da nije poželjno da je gledaju maloletnici.

Medjutim, mene lično više šokira sama činjenica da se radi o incestu, o roditelju koji ima kontinuelno seksualne odnose sa kćerkom. Pa ovaj primer je na granici onog koji smo nedavno, sa zgražaanjem, gledali da se dogodio u Austriji...
Dakle, treba podići glas protiv seksualnog zlostavljanja dece od roditelja.
I, naravno, ako je roditelj te osobe-žrtve (koja je učestvovala u emisiji) još živ - treba ga sudski goniti.


angie01 angie01 09:06 10.10.2009

Re: *****

i nisam sigurna da pitanja doživljavaju na način na koji to doživljava publika - mislim da nema osnova za to o čem ti pišeš.


izvini, a na koj nachin moze BILO KO da dozivi ovakvo pitanje?
spartanka_afrodita spartanka_afrodita 10:21 10.10.2009

U prilog ovome sto je margos napisala...

Sve te osobe dobrovoljno na to pristaju i nisam sigurna da pitanja doživljavaju na način na koji to doživljava publika

...dajem link za pitanja na koja svaki potencijalni ucesnik datog kviza mora prethodno da odgovori u sklopu prijavljivanja za ucesce. Ne znam sta vi mislite, ali kad neko pristane da da odgovore na sva ova pitanja, pruzi sve ove podatke, nikakve granice vise nema. Ucesce u kvizu je samo "tacka na i".

Ovde cu navesti samo neka pitanja iz prijave kojih inace ima 115:
Ispunjavanjem i slanjem prijave prihvatate sledeći uslov:
Prihvatam i slažem se da Producent nije obavezan da me odabere za učestvovanje na audiciji ili da me odabere kao takmičara za Emisiju.

Slanjem ove prijave potvrđujem da su svi navedeni podaci tačni i istiniti
što ću i potpisati ako budem odabran i pozvan na audiciju.
Pristajem da ću ukoliko budem pozvan na audiciju biti spreman da predam sva potrebna dokumenta.

Lični podaci prikupljeni ovom obradom daju se na korišćenje RTV Pink, Neznanog Junaka 1, Beograd, koja će sprovesti casting. Davanje ličnih podataka je dobrovoljno. Posledica uskraćivanja nekih podataka iz ove obrade može se sastojati u neadekvatnoj proceni kandidata za emisiju u kojoj se pojavljuje.

Slanjem prijave potvrđujem da sam pročitao/pročitala gore navedeno i da lične podatke dajem dobrovoljno.

34. S koliko osoba ste imali seksualne odnose? Navedite broj!
35. Znate li ime svake osobe s kojom ste spavali?
36. Navedite imena osoba s kojima ste bili u dužoj vezi
(pod vrsta veze napišite npr. ozbiljna, platonska, seksualna, prijateljska)
56. Imate li kućnih ljubimaca?Ako imate kućne ljubimce, navedite koji su:
73. Uzimate li sada neke lekove? Ako uzimate lekove, navedite koje i koliko često!
74. Da li ste ikada bili na nekoj ozbiljnoj operaciji? Ako da, na kojoj?
Navedite šta se dogodilo!
108. U sklopu provere podataka zatražićemo mišljenja Vaše porodice i prijatelja o Vama. Navedite za reference barem 6 osoba (najviše 2 člana porodice) koje Vas poznaju najmanje 2 godine. Obavezno navedite!
109. Za reference navedite i bar 3 najbolja prijatelja/ice iz srednje škole.
Obavezno navedite!
110. Za reference navedite i bar 3 najbolja prijatelja/ice s fakulteta.
Obavezno navedite!
111. Za reference navedite i bar 3 sadašnje komšije!
Obavezno navedite!
112. Ime/adresa/telefon/e-mail bar troje Vaših najboljih prijatelja/prijateljica u istom gradu. Ukoliko ih nemate u istom gradu, navedite prijatelje iz drugih gradova ili mesta. Obavezno navedite!
113. Ime/adresa/telefon/e-mail troje Vaših najbližih rođaka u istome gradu (kakvo srodstvo – navedite). Ukoliko ih nemate u istom gradu, navedite rođake iz drugih gradova ili mesta. Obavezno navedite!

A za svaku osobu koja se navodi traze se sledeci podaci: Ime, Adresa/Grad/Država, Broj telefona/Mobilni/ e-mail, U kakvom ste srodstvu sa dotičnom osobom?
011-495 011-495 11:57 10.10.2009

Re: *****

margos
Sve te osobe dobrovoljno na to pristaju i nisam sigurna da pitanja doživljavaju na način na koji to doživljava publika - mislim da nema osnova za to o čem ti pišeš. Ne postoje granice, dragi moj Coach. :(


Nije u pitanju osoba koja je pristala za novac da isprica svoju tragediju, o njoj i sl. treba da bude odvojena tema. U pitanju su oni sa druge strane televizora.
Nisam siguran koliko bi ljudi ocenilo pozitivno kada bi u njihovom omiljenom restoranu na njihove oci klali tele/prase da ispune narudzbinu o Karadjordjevoj snicli.
Domazet Domazet 15:18 10.10.2009

Ti izgleda nisi gledao...

Unfuckable
Meni ništa manje vulgarni nisu bili snimci Brisa Tatona u postelji pod grčevima i nevoljnim radnjama - pa se to prikazivalo u svakoj informativnoj emisiji. :(

a ja bi ih, vidiš, puštao u svakoj srednjoj školi klincima - pa da lepo vide na delu šta ume "štangla" zaista da proizvede, tj da život nije igrica ili bedni film b produkcije
...Paklenu pomorandzhu?

A ovo o chemu chitam je po meni patologija a ne kriminal. Da preciziram, patologija pomenute novinarke i kriminalna neodgovornost drushtva (u celini, da se razumemo, oni koji gledaju su na neki nachin sauchesnici) koje joj dozvoljava da svoju patologiju pretvara u (lukrativnu) profesiju...
ivana23 ivana23 17:45 10.10.2009

Re: *****

margos
Sve te osobe dobrovoljno na to pristaju i nisam sigurna da pitanja doživljavaju na način na koji to doživljava publika - mislim da nema osnova za to o čem ti pišeš. Ne postoje granice, dragi moj Coach. :(

Upravo, jer:

Izazov TRENUTKA ISTINE je jednostavan – odgovori iskreno na 21 pitanje, koja postaju sve intimnija i u zavisnosti od odluke poligrafa, osvoji i do 5 miliona dinara. Ovo je jedini kviz gde učesnici znaju i pitanja i odgovore pre nego što igra počne.
....

Da bi osvojili 5.000.000 dinara, učesnici moraju da govore istinu. Naravno, pitanja su lakša kada je ulog manji, ali kako se ulog povećava, stoje pred izazovom da priznaju neke stvari za koje bi obično lagali. Teža pitanja mogu biti posebno neprijatna zato što ih učesnik obelodanjuje pred supružnikom, prijateljima i porodicom, koji im prate i komentarišu svaku reč. Koje će sve mračne tajne nako otkriti za pet miliona dinara?


Izvor
angie01 angie01 17:45 10.10.2009

Re: *****

a ni tamo drugde nisu finije, verujte mi...

pa sad finije,..teshko je to reci za emisije koje koketiraju najnizim ljudskim strastima,..but,..ja gledala u kenjadi i usa i najsrashnija pitanja su vezana za neku shkakljivu tajnu- prevare ili sl,..ovako nechega, shto je u domenu krimo-patologije-nema,..jer je to za sud i psihijatra!

emisija jeste licencna- ali samo model,koncepcija, ....a svaka zemlja se trui da opravda dobijanje iste, (kupovinu), e sad, da li bi ovako neshto proshlo reviziju-sunjam!

i tamo negde u svetu postoje hanteri za likove, koji bi bili najzanimljiviji za koncpt i gledanost nekog show programa,..kao shto su verovatno oni nafatali suzanbojl, ali chisto sumnjam, da za emisuju koju kod nas vodi tanja, bilo ko propushta zenu kojoj je glavna tajna to shto je incestno silovana i bazira neprijatna pitanja u tom prvcu-jer je to chista morbidarija!

Pitnje je- ko osmihljava pitnja i propushta kandidatekod nas?


pa i srbija ima talenta je licencna- pa ne moze ni da prismirdi originalu i nekim sestrama bliznakinjama!
angie01 angie01 17:51 10.10.2009

Re: *****

Upravo, jer:


pa nije trik u tome- da li oni znaju i da li su pristali- nego shto to ovaj konkretni sluchaj NIJE u domenu masovne zabave- ni uchesnica, ni takovo pitanje- saglasila se ona s tim za pare ili ne,..pa mozda mi neki i pristali da govore o groznijim stvarima,...nego kako su je organizatori pustili kao uchesnika i ko je smislio ovakva pitanja- a za javnu zabavu.

ova zena je sluchaj- kojoj treba pomoc.
margos margos 20:27 10.10.2009

Re: *****

izvini, a na koj nachin moze BILO KO da dozivi ovakvo pitanje?

Kad sam prvi put upoznala prostitutku i razrogačenih očiju je pitala o njenom poslu - a ona mi krajnje ozbiljno pričala o problemima sa lošim kondomima, kao poslovnom problemu, jer kad pukne, pa mora na kiretažu i onda dva dana ne može da radi i gubi klijente i lovu - zapitala sam se koliko paralelnih svetova ima pored mog o kojim nemam pojma.

Nekom je ovo pitanje normalno i deo njegovog sistema poimanja života i sveta, to htedoh da kažem.
die hard die hard 23:46 10.10.2009

Re: *****


a ja bi ih, vidiš, puštao u svakoj srednjoj školi klincima - pa da lepo vide na delu šta ume "štangla" zaista da proizvede, tj da život nije igrica ili bedni film b produkcije


Jeste to tacno Unfuckable, nego deca ne bi ni gledala taj movie.Nasli bi oni nacin.
trener92 trener92 02:48 11.10.2009

Re: U prilog ovome sto je margos napisala...

spartanka_afrodita


Hvala ti, ovo jeste dokaz koliko se to pažljivo priprema , ali mislim da u ovom slučaju koji sam pomenuo na neki način treba da snose bar neke posledice.
trener92 trener92 02:53 11.10.2009

Re: Ti izgleda nisi gledao...

Domazet
Unfuckable
Meni ništa manje vulgarni nisu bili snimci Brisa Tatona u postelji pod grčevima i nevoljnim radnjama - pa se to prikazivalo u svakoj informativnoj emisiji. :(

a ja bi ih, vidiš, puštao u svakoj srednjoj školi klincima - pa da lepo vide na delu šta ume "štangla" zaista da proizvede, tj da život nije igrica ili bedni film b produkcije
...Paklenu pomorandzhu?

A ovo o chemu chitam je po meni patologija a ne kriminal. Da preciziram, patologija pomenute novinarke i kriminalna neodgovornost drushtva (u celini, da se razumemo, oni koji gledaju su na neki nachin sauchesnici) koje joj dozvoljava da svoju patologiju pretvara u (lukrativnu) profesiju...


Zahvaljujem, ovo je možda najbolji opis svega onoga što se dešava u pomenutoj emisiji.
Unfuckable Unfuckable 02:59 11.10.2009

Re: Ti izgleda nisi gledao...

oni koji gledaju su na neki nachin sauchesnici) koje joj dozvoljava da svoju patologiju pretvara u (lukrativnu) profesiju...

hej Domi
gledaš li vesti ponekad, kako stojiš s tim ?
trener92 trener92 03:02 11.10.2009

Re: *****

angie01
Upravo, jer:


pa nije trik u tome- da li oni znaju i da li su pristali- nego shto to ovaj konkretni sluchaj NIJE u domenu masovne zabave- ni uchesnica, ni takovo pitanje- saglasila se ona s tim za pare ili ne,..pa mozda mi neki i pristali da govore o groznijim stvarima,...nego kako su je organizatori pustili kao uchesnika i ko je smislio ovakva pitanja- a za javnu zabavu.

ova zena je sluchaj- kojoj treba pomoc.


I to je ono što uporno pokušavam da kažem, Da li je baš sve dozvoljeno uraditi za pare?I To je pitanje za taj medij i za RRA, Ministarstvo ili već nekog nadležnog. Nešto sam i razmišljao:
Kako to da nikom nije došlo na pamet da to predstavi u Skupštini?
Ako su mogli u nekom kontekstu da pominju tekst Predraga Azdejkovića, zbog čega neko ne bi uzeo kao primer ovu emisiju i prikazao kolika je beskurpuloznost ljudi u nastojanju da zarade novce.I da li postoje granice do kojih može da se ide? Ustvari da pokaže kolika je erozija morala u ovom društvu!
trener92 trener92 10:33 11.10.2009

Re: *****

Ako ostavimo po strani da li je samo pitanje Tatjanino neumesno ili nije, treba da znamo da se ne radi o - autorskoj emisiji. To nije Tatjanina emisija, već je mustra preuzeta iz inostranstva,

vladimir petrovic

Bez obzira na ovo ,što sam citirao, smatram da ne može da bude opravdanje za ono što je urađeno.Ni ja nisam za zabrane, ali o nekoj vrsti kazne , da se shvati već jednom gde su granice o kojima govorim sve vreme.
Rejlem Rejlem 08:46 12.10.2009

Re: *****

Slažem se da učesnici sami pristaju na ono što im sledi kod Vojtehovske, i njih mi uopšte nije žao.
Ali protiv sam toga da se ovakva gadost od programa emituje u neprikladno vreme, u udarnom terminu, kad deca mogu to da gledaju.
Mislim da bi reakcija RRA trebalo da ide u tom smislu. Bljuvotine su za termin kad nikom ne mogu da naštete, dakle ne pre 11 noću.
Naravno, ako se u emisiji otkrije neko krivično delo, počinioca treba goniti.
A njeno pravdanje emisije ("to što ja puštam u emisiji je doprinos borbi protiv nasilja"....bože pomozi.
miloradkakmar miloradkakmar 00:28 10.10.2009

Sreća

moja , pa ne gledam takve i slične emisije.
Moguće da sam pogrešno protumačio

Nisi, a i da jesi to se kosi sa svim moralnim i profesionalnim normama,. dobrim ukusom , odnosom prema ljudskom biću...
Šta može ko imperiji u državi !?
U šta se pretvori Tatjana ???
trener92 trener92 00:43 10.10.2009

Re: Sreća

miloradkakmar

U šta se pretvori Tatjana ???

Šta da ti kažem , ja užasnut, ne zbog toga što nisam čuo takve i ko zna još kakve stvari , nego što niko ne reaguje, to tako ide već ne znam koliko , malo se kritikuje, po novinama , i tu se završava cela priča.
ivana23 ivana23 00:47 10.10.2009

Re: Sreća

trener92
miloradkakmar
U šta se pretvori Tatjana ???Šta da ti kažem , ja užasnut, ne zbog toga što nisam čuo takve i ko zna još kakve stvari , nego što niko ne reaguje, to tako ide već ne znam koliko , malo se kritikuje, po novinama , i tu se završava cela priča.

Sto rece mirela, to nije nas izum, emisija je licencirana i smisljena u nekoj drugoj zemlji...
mirelarado mirelarado 00:57 10.10.2009

Re: Sreća

miloradkakmar
U šta se pretvori Tatjana ???


Не знам ништа о њеном раду, али је учествовала у оном протесту против насиља у Пионирском парку. Какво лицемерје!
Exitus Letalis Exitus Letalis 00:57 10.10.2009

Re: Sreća

Tatjana Vojtehovski - "Hvala na vremenu koje ste oduzeli sebi i od sebe" (Jedan pa tri, TV Pink)

gde nestadoše sve one emisije sa yutube - jedan pa tri koje je vodila ova voditeljka?
koja je uvek govorila protiv nasilja.

kao da sama tv pink nije nasilje nad zdravaom pameću.i da, dal neko može da nađe neku njenu izjavu protiv nasilja, sem kad se iznebuha pojavila u
pionirskom parku kad smo se svi šokirali...
mirelarado mirelarado 00:59 10.10.2009

Re: Sreća

Па не знам ЕЛ, ја се нисам шокирала. Била је најављивана.
Exitus Letalis Exitus Letalis 01:07 10.10.2009

Re: Sreća

U šta se pretvori Tatjana ???

a šta je pa bila?
ko da se ne sećate onih jezivih emisija sa bk pa ih "autorski" prenela na pink - tri pa jedan.
ko sve nije bio gost.
i kapetan dragan koji je tada gradio gof igrališta širom srbije da dovede bogataše.
pa ceca i sergej trifunović, tugeder, oma posle njenog koncerta...
žena je uvek bila strava i užas... nije se ni u šta pretvorila.
to je ona, samo nije imala prilike da se pokaže ....
sinergija92 sinergija92 02:36 10.10.2009

Re: Sreća

mirelarado
miloradkakmar
U šta se pretvori Tatjana ???


Не знам ништа о њеном раду, али је учествовала у оном протесту против насиља у Пионирском парку. Какво лицемерје!


A vidis ja, pak, uopste ne mislim da bi trebalo "igrati na tu kartu" da je voditeljka (ili cela emisija) zagovarala nasilje, gotovo sam siguran da ni Tatjana licno ne zagovara nasilje, cak to cesto u javnosti i istice, da je izuzetno osetljiva na ta pitanja itd. (bilo je nesto i u nedavnoj emisiji skrivena kamera-"Nemoguca misija" ), za nikakve tuzbe za vredjanje licnosti i slicno takodje mislim da nema pravnog osnova, jer se ucesnici verovatno potpisivanjem nekih ugovora odricu takvih mogucnosti, dalje...ne mislim ni da bi trebalo insistirati na krsenju novinarskog kodeksa, jer iako je neko iskljucen iz strukovnog udruzenja on opet moze voditi emisiju...znaci, zakon nije prekrsen, ali je preksen obavezujuci kodeks RRA i da je to ono na cemu bi se moglo insistirati..u redu, ne promovisete nasilje, vi sve ovo radite zbog novca, ali bezskrupulozno i prekrsili ste obavezujuci kodeks, elementarne moralne norme, pa stoga snosite posledice - propisane sankcije...i tu onda dolazimo na rak ranu naseg drustva: sprovodjenje zakona, poneki dobar zakon i donesemo, ali da sprovodimo...e to je vec diskreciono pravo.....
.......................
trener92 trener92 02:39 10.10.2009

Re: Sreća

to je ona, samo nije imala prilike da se pokaže ....
Exitus Letalis


Ovo si dobro rekla, nažalost tako je , a to se vidi i po njenim reakcijama.
trener92 trener92 03:13 10.10.2009

Re: Sreća

ali je preksen obavezujuci kodeks RRA i da je to ono na cemu bi se moglo insistirati..u redu, ne promovisete nasilje, vi sve ovo radite zbog novca, ali bezskrupulozno i prekrsili ste obavezujuci kodeks, elementarne moralne norme, pa stoga snosite posledice - propisane sankcije.

sinergija92


I To bi bilo nešto, bar za početak,
Doctor Wu Doctor Wu 08:10 10.10.2009

Re: Sreća

EL
kao da sama tv pink nije nasilje nad zdravaom pameću.

Ok, kaži to svom Peri Lukoviću.
shumska shumska 08:28 10.10.2009

Re: Sreća

U šta se pretvori Tatjana ???

idem po redu čitajući komentare, možda je neko ovo i pomenuo dole- ali nju je najbolje nazvao alexlambros na nekom svom blogu - Markiza de (novi) Sad
koje licemeje - u izjavi lupeta koliko se bori protiv nasilja u porodici - a žrtvu istog pita da li je doživela orgazam dok je silovao otac. umobolija teškog stepena...
Exitus Letalis Exitus Letalis 08:37 10.10.2009

Re: Sreća

Doctor Wu
EL
kao da sama tv pink nije nasilje nad zdravaom pameću.

Ok, kaži to svom Peri Lukoviću.

naravno, da sam mu rekla.
da se složim jednom i s tobom.
vishnja92 vishnja92 21:04 10.10.2009

Re: Sreća

sinergija92

nemoj da se samopovredjujes, nije vredno toga :)
die hard die hard 23:48 10.10.2009

Re: Sreća

Sto rece mirela, to nije nas izum, emisija je licencirana i smisljena u nekoj drugoj zemlji...


I sta onda, kriva je ta neka druga zemlja? Za nase sranje?
ivana23 ivana23 23:53 10.10.2009

Re: Sreća

die hard
I sta onda, kriva je ta neka druga zemlja? Za nase sranje?

Ti se bas izrazavas u duhu te emisije.
mirelarado mirelarado 00:07 11.10.2009

Re: Sreća

ivana23
die hard
I sta onda, kriva je ta neka druga zemlja? Za nase sranje?

Ti se bas izrazavas u duhu te emisije.


И не само то. Логичко закључивање ти није јача страна, die hard. Нико нам други није крив, поготово зато што не умемо да учимо из туђих негативних искустава, него их некритички преузимамо, као да нам властите брљотине нису довољне.
treger92 treger92 00:12 11.10.2009

Re: Sreća

Evo ja sam ostao bez para pa bi za pare recimo došao u emisiju gde se govori o dranju kože živom čoveku, pa recimo silovo bi voditeljku i mazao je izlučevinama jer bože moj ja sam znao da da ona pristaje na to.Gledajući njene emisije stekao sam utisak da joj je žao što ona nije silovana pa zavidi tim nesretnicima.Po nekima ovede znači dozvoljeno je prenositi na TV ubistvo silovanje ako se to radi za pare i dobrovoljno.Pa šta znači treba bolesnima dati pare da bi drugi bolesnici to gledali.Ovde se uopšte ne radi o tome da li su ti ljudi znali već o tome da takve emisije jednostavno ne mogu u javnost.
margos margos 00:19 11.10.2009

Re: Sreća

treger92

Al to ipak tebe ne sprečava da pričaš bljuvotine - javno. :(
die hard die hard 00:45 11.10.2009

Re: Sreća

Ok, kaži to svom Peri Lukoviću.

kakva je nebuloza dobila ovoliko preporuka, bas sjajna je ova Srbija i ovaj blog.
Goran Vučković Goran Vučković 00:50 11.10.2009

Re: Sreća

kakva je nebuloza

Možda je ta poruka ipak imala nekog smisla? EL je posle odgovorila kao da su se razumeli...
trener92 trener92 02:32 11.10.2009

Re: Sreća

treger92
Evo ja sam ostao bez para pa bi za pare recimo došao u emisiju gde se govori o dranju kože živom čoveku, pa recimo silovo bi voditeljku i mazao je izlučevinama jer bože moj ja sam znao da da ona pristaje na to.Gledajući njene emisije stekao sam utisak da joj je žao što ona nije silovana pa zavidi tim nesretnicima..Ovde se uopšte ne radi o tome da li su ti ljudi znali već o tome da takve emisije jednostavno ne mogu u javnost.


Pročitao sam pažljivo tvoj komentar. objasnio, si slikovito svoja razmišljanja i u poslednjoj rečenici napisao ono sa čim se slažem, Samo bi zamolio da mi navedeš , to mi nije jasno , u kojem komentaru si pronašao da je neko opravdao ili tvrdio ovo što ću citirati

Po nekima ovede znači dozvoljeno je prenositi na TV ubistvo silovanje ako se to radi za pare i dobrovoljnoPa šta znači treba bolesnima dati pare da bi drugi bolesnici to gledali.

???
trener92 trener92 02:37 11.10.2009

Re: Sreća

die hard
Ok, kaži to svom Peri Lukoviću.

kakva je nebuloza dobila ovoliko preporuka, bas sjajna je ova Srbija i ovaj blog.


Hvala ti za komentar, samo objasni šta je to nebulozno u komentaru koji si citirao?
I šta si želeo da kažeš navodeći broj preporuka tom komentaru?
topcat topcat 03:31 11.10.2009

Re: Sreća

trener92

I šta si želeo da kažeš navodeći broj preporuka tom komentaru?

Mislim da je htio poručiti da će uskoro objaviti svoj blog. To do sada nije napravio iz solidarnosti - da nas zaštiti od toliko mudrosti na jednom mjestu. Do sada smo ga nalazili po okolnim blogovima, što je puno manji pritisak jer se recimo od Buda do tebe malo izluftamo...
treger92 treger92 13:24 11.10.2009

Re: Sreća

Pa video si valjda da ljudi pravdaju emisiju tako što govore kako si ti nesrećnici upoznati sa pitanjima i da su pristali za pare da učestvuju i sami sebe bacaju u g...a samo da bi uzeli pare.Mislim da bez obzira što ti ljudi dobrovoljno za pare rade to ipak ne treba prikazivati na TV.Uloga jednog takvog medija, kao što je TV nije da afirmiše izopačenosti nego da se bori protiv njih na naučnim osnovama.Ovako pojedinci objašnjavaju i pojavu fašizma u našoj državi kao pravo svakog da iznese svoje stavove.Kratko i jasno da je pala neka "uvreda SPC" digla biu se ogromna prašina.
Goran Vučković Goran Vučković 13:32 11.10.2009

Re: Sreća

Uloga jednog takvog medija, kao što je TV nije da afirmiše izopačenosti nego da se bori protiv njih na naučnim osnovama

Još samo da se smisli poslovni model usklađen sa tim ciljem...
trener92 trener92 17:52 11.10.2009

Re: Sreća

treger92
Pa video si valjda da ljudi pravdaju emisiju tako što govore kako si ti nesrećnici upoznati sa pitanjima i da su pristali za pare da učestvuju i sami sebe bacaju u g...a samo da bi uzeli pare.Mislim da bez obzira što ti ljudi dobrovoljno za pare rade to ipak ne treba prikazivati na TV.Uloga jednog takvog medija, kao što je TV nije da afirmiše izopačenosti nego da se bori protiv njih na naučnim osnovama.Ovako pojedinci objašnjavaju i pojavu fašizma u našoj državi kao pravo svakog da iznese svoje stavove.Kratko i jasno da je pala neka "uvreda SPC" digla biu se ogromna prašina.


Video sam šta je napisano, ali to nisam razumeo kao davanje opravdanja takvoj emisiji, nego kao odgovor na moje pitanje da li može da se tretira kao zakonski prekršaj da li tu ima posla za tužilaštvo da pokrene postupak . a što bo ja jako voleo da se dogodi. Siguran sam da je to u pitanju a to zaključujem i na osnovu kasnijih komentara, pretpostavljam na koje komentatore misliš
loader loader 00:35 10.10.2009

Krater u moralu

trener92 trener92 00:45 10.10.2009

Re: Krater u moralu

loader


Crna rupa, i sve će da proguta!
loader loader 00:52 10.10.2009

Re: Krater u moralu

Crna rupa, i sve će da proguta!
Ma, kakvi...
Zatrpaćemo je komentarima :))
trener92 trener92 01:33 10.10.2009

Re: Krater u moralu

loader
Crna rupa, i sve će da proguta!
Ma, kakvi...
Zatrpaćemo je komentarima :))

Da jedino tako, ne vidim drugi način, kad se niko ne oglašava a dobro kaže ovaj čovek

"Psiholog Žarko Trebješanin smatra da su na TV Pink ovim pitanjem prešli sve granice dobrog ukusa. „Gledao sam ranije te emisije i mislim da su skandalozne, ali pitanje da li je žrtva silovanja doživela orgazam u seksualnom odnosu sa sopstvenim ocem je vrhunac neukusa! Ne razumem, prvo, da neko može to da emituje, a zatim da Radiodifuzna agencija ne reaguje! Ne znam ni zašto nisu reagovale nevladine organizacije za zaštitu žena, jer se na ovaj način promoviše nasilje nad žrtvom silovanja. Ovakve emisije su mentalni striptiz i ponografija”,

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana