Ogrubela sredina

vlatko_makedonec RSS / 18.10.2009. u 15:25

Kada god nešto pišem i beležim o društvenim događanjima, postavljam razna pitanja na koja baš i nemam neki odgovor, niti ga sredina daje. I još se od toga nisam umorio, ja još uvek postavljam razna pitanja. Sumnjam da ću na njih dobiti odgovor, ali barem se ne osećam zatupljeno i istrošeno.  Izgleda mi kao da se naše društvo umorilo od pitanja, da postadosmo jedna zatvorena i ogrubela sredina, nikada naviknuta na različitost, toleranciju, upornost, nikada dovoljno istrajni u stvarima sa kojima se suočavamo. Pa dobro... ne mora društvo da reaguje, ja ću reagovati, makar i ovako. Izabrao sam način, naći ću sredstva usput, jer ih trenutno nemam. Ali ne dozvoljavam da otupim. Mogao bih, čini mi se, sate trošiti komentarišući okolnosti i sredinu u kojoj živim, ali ne dozvoljavam ni to. Ne dozvoljavam da me se uvuče u svaku pojedinost, pa da zaboravim kuda zapravo idem.



Komentari (1)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

honey_bunny honey_bunny 16:14 18.10.2009

...

Dobrodošao u svet blogovanja

I još se od toga nisam umorio, ja još uvek postavljam razna pitanja. Sumnjam da ću na njih dobiti odgovor, ali barem se ne osećam zatupljeno i istrošeno.


Dobro je dok se pitamo jer nam je to prvi korak ka odgovoru. Pitam se, dakle postojim


Mogao bih, čini mi se, sate trošiti komentarišući okolnosti i sredinu u kojoj živim, ali ne dozvoljavam ni to. Ne dozvoljavam da me se uvuče u svaku pojedinost, pa da zaboravim kuda zapravo idem.


A ovaj deo sam citirala jer mi se posebno dopada. To me podsetilo na neke ljude, zakerala kako bih ja rekla, koji stalno imaju primedbu ali od nje dalje ni makac. Nit' akcije, nit' rešenja.

Srećno putovanje ma gde pošao

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana