Gomila Neprijatnosti

duchesse RSS / 29.10.2009. u 14:25

pelerine2.jpg 

 

 

CardyGreyMain.gif

 

Kupila sam štrikane čizme i pelerinu.

Da budem moderna.

I prikladne pantalone pride, da sve bude kako valja i dolikuje. To sam obukla juče ujutru, uprkos odavno usvojenoj politici da se za posao ne oblačim kao klovn. A sve zato što sam popodne išla u Pietro del Oro, na ručak sa mojom ekstremno fancy sestrom Majom.

Krećem se od ulaza ka parkingu, i uhvatim sebe kako pevušim:

Tanananananana taanananananana Batmaaan, Batmaaan...

Jebote, kako je nepraktična ova pelerina! Kako da namestim torbu? Ne mogu da je okačim preko ramena, ne mogu ispod pelerine. Moraću da je držim za ručku, iako za to nije predvidjena. Treba mi nova torba.

Fju, stigla sam do kola. Sada me bar niko neće gledati narednih 20 minuta.

Centralna brava, klin, kontakt, kvačilo, startuj motor, diži nogu s kvačila.

Jebote kako sam mogla da zaboravim da izbacim iz prve!!!??

Ajde opet. Kvačilo, kontakt brava, ubaci u neutralnu. Gde mi je USB sa muzikom? Iskobeljam ruke nekako iz pelerine, pa preturam po torbi par minuta.

Batmaaaan, Batmaaaaan, Batmaaaaan, Batmaaaaan...

Evo ga! Fju. Utaknem USB, i iz zvučnika se začuje milozvučni glasić Lily Allen. Seti se da spustiš ručnu pre nego što kreneš! Ok. Ajmo sada.

Jebeni djon jebene štrikane čizme mi se nekako zaglavio o patosnicu! Kako je to moguće?! Saginjem se i čupam patosnicu. Skidam pelerinu.

Na parkingu ispred posla, čekala sam samo 15 minuta na mesto. Trkala sam se za njega sa nafrakanom, groteskno crvenokosom apotekarkom u crvenom Jugu, i pobedila. Uz osećaj postignuća, navukla sam pelerinu i uputila se ka kancelariji.

Tanananananana taanananananana Batmaaan, Batmaaan...

-         Jao što ti je lepa pelerina! – vrisnula je Dragana kad sam ušla. – Samo... kakva ti je ovo budža?

Dragana pokazuje u pravcu mojeg poprslja gde se istakla linija zakopčanog sakoa. Izgleda kao da sam obukla WonderBra a onda nagurala novine u njega. Skidam pelerinu enormnom brzinom i dajem je Dragani, da proba. Stoji joj savršeno.

Dobra stvar je to što je juče temperatura bila dovoljno visoka da sam mogla većinu poslova koje sam obavljala van kancelarije da izvedem u sakou. Malo mi je bilo hladno, ali za lepotu se mora trpeti. Pred kraj radnog vremena je pak zahladnelo. Pao je i mrak, i nekako je bilo neprimereno da pelerinu ostavim u kancelariji, gde sam nameravala. Sačekala sam da svi napuste svoja radna mesta, pod izgovorom da je jako bitno da danas pošaljem Sabri ponudu, a onda sam navukla omraženi vuneni prekrivač sa rupom u sredini i uputila se ka parkingu. U ulazu sam naletela na čiču u odelu gradjevinskog radnika kako se olakšava. Simultano je poskakivao dok se otresao, i okretao za mnom.

Čiča koji piša: Imam osam hiljada dinara!

Ja (uzdržavam se od psovanja): Blago tebi!

Čiča me prati, nakon što se zakopčao, boguhvala, i dere se za mnom:

"Znam ja takve kao što si ti! Ti se kurvaš za trista evra!"

Ko mi kriv kad sam se suzdržala od psovki.

Kad sam stigla u restoran, prvo sam na brzinu skinula pelerinu, a onda sam shvatila da Maja kasni. Ne volim da stignem prva. Uvek me opterećuje kad moram da se pravim da u meniju ima nešto što me toliko interesuje da moram iznova i iznova da ga čitam. Zvala sam Miru, moju drugaricu koje se možda sećate iz bloga Peace Like A River, ali mi se nije javila. Verovatno je na nekom sastanku. Pozvala sam i Mariju koja je poznata iz istoimenog bloga, ali ona nije bila dostupna. I dok sam vodila debatu sama sa sobom da li sam dovoljno očajna da pozovem svoju mamu ili ne, primetila sam da za stolom dijagonalno sedi Milorad.

Milorad je mračna tačka u mojoj prošlosti. Pre jedno pet godina sam bila sa nekim drugaricama u nekom klubu pod uticajem alkohola i dala mu svoj broj telefona, što inače ne radim. Nikada. Posle smo izašli na jedan dejt na koji je on došao u poslovnom odelu, staklastih očiju, ruku koje se tresu, naručio dve čaše šampanjca – da, čaše- a onda mi natuknuo da mi "Može nabaviti šta god da mi treba." Posle je, na izlasku iz kafića, pokušao da me uhvati za ruku i poljubi, i nije shvatio da to što se ja savijam unazad ka zemlji ne znači da mu demonstriram da mogu da napravim most stojeći. Nisam mu se nikad više javila.

Zabijam nos u ekran mobilnog, koji je na svu sreću, dovoljno je velik da mi pokrije trećinu lica, a drugom rukom se hvatam za čelo, kao da me boli glava. I dok sam ja tako sedela kao idiot, pojavila se moja ekstremno fancy sestra Maja u štrikanim čizmama, prikladnim pantalonama i dugačkom džemperu koji joj je savršeno stajao. Imala je torbu koja se drži za ručku.

Ručak je prošao koliko-toliko u redu, ako izuzmemo činjenicu da je u mojim špagetama sa morskim plodovima bilo mnogo više špageta nego obično. Trudila sam se da neobavezno ćaskam dok sam smišljala načine kako da ne obučem pelerinu kad krenemo kući, i istovremeno trudila se iz petnih žila da ne gledam u pravcu stola za kojim je sedeo Milorad.

-         Jao što ti je lepa pelerina! – vrisnula je Maja i otela mi je iz ruke, preko koje sam prebacila skota kada smo ustale od stola u nameri da izadjemo. – Što je ne obučeš?

Nisam mogla pri zdravoj pameti da slažem da mi nije hladno te sam pribegla poluistini i objasnila joj da ne želim da privlačim pažnju kako bih izbegla da me primeti Milorad. Poverovala je! Kad smo izašli napolje, pak, nisam više mogla da koristim taj izgovor, i navukla sam prokletinju s nadom da ulično osvetljenje na putu ka kolima neće raditi preterano dobro.

I taman kad sam mislila da sam se izvukla, naletela sam ni na koga drugog do mog neprimereno mladjeg, brutalno iskrenog brata, Lazara.

-         De si bratoriiiiii! – prodrao se dok mi je "bacio kosku", a onda još jače uzviknuo. – Zašto si obučena kao slepi miš?

-         Nadam se da nisi očekivao da ću da te vozim kući na Bežanijsku Kosu.

-         Pa mogla bi, brate, ako ti je usput.

Palo mi je na pamet da uključim GPS i da mu pokažem gde se nalazi B. Kosa a gde Hotel Jugoslavija, ali sam bila slaba srca i popustila. Mogla bih da svratim da posetim stare roditelje.

Ako postoji neko na ovom svetu kome je savršeno svejedno kako sam se obukla to je moj tata, a mami, valjda, izgledam uvek lepo.

O Tempora! O Mores!

batman_imax.jpg

Disclaimer: This is a work of fiction. Any resemblance to real events, characters, names, and places is entirely coincidental


Komentari (41)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

partizanka.mira partizanka.mira 14:32 29.10.2009

Preporuka kao zamak :)

Čiča koji piša: Imam osam hiljada dinara!

Ja (uzdržavam se od psovanja): Blago tebi!

Čiča me prati, nakon što se zakopčao, boguhvala, i dere se za mnom:

"Znam ja takve kao što si ti! Ti se kurvaš za trista evra!"

Ko mi kriv kad sam se suzdržala od psovki.

duchesse duchesse 14:48 29.10.2009

Re: Preporuka kao zamak :)

E, ovo mi se zaista desilo. Pre par godina, though.
StEtOc|nA StEtOc|nA 18:27 29.10.2009

Tanananananana taanananananana Duchesse :D



Preporuka pošto sam naučio šta je pelerina

P.S. Ima neka tajna veza između tebe i matorih perverznjaka
duchesse duchesse 21:14 29.10.2009

Re: Tanananananana taanananananana Duchesse :D

Strašna je slika, zahvaljujem se i na njoj i na preporuci!
StEtOc|nA
Preporuka pošto sam naučio šta je pelerina

Ti naučio šta je, a ja morala da je nosim. Vidiš šta je to žensko, i u slepog miša će da se maskira samo da bude moderna.
StEtOc|nA
P.S. Ima neka tajna veza između tebe i matorih perverznjaka

Pazi, nemaš pojma šta sam sve doživela od matorih perverznjaka. Mene kad startuje nešto cca 10-20 god. starije od mene, to mi dodje kao piletina. Sve ću to opisati u nekom od sledećih brojeva...
endersgame endersgame 10:41 30.10.2009

Osmeh....

...na lice mi je jutros nabacio jedan od blogera.....i taman kada je počeo jenjavati svratio sam do tvog profila i pročitao text....i eto ga opet....
Obožavam ovakve priče..obične i svakodnevne....a kada neko još ima dara da je ispriča.....

Preporuka i moj izbor.... očekujem sledeći blog...do tada čitam one starije...

Veseli pozdrav
duchesse duchesse 10:57 30.10.2009

Re: Osmeh....

Hvala, endersgame, na poseti i preporuci!
Volim da zasmejavam ljude. Mislim, šta nam je ostalo ako ne možemo da se smejemo.
endersgame endersgame 11:52 30.10.2009

Re: Osmeh....

Nema na čemu....i ja volim da se dosta često našalim na svoj račun....a hvala bogu pa imam dosta materijala (pogledaj sliku'biće ti sve jasno ).....kao što često govorim-Mene majka-priroda redovno obilazi.....kako bi se s vremena na vreme podsetila da ne napravi opet istu grešku

...pošto mi iz potpalublja uvek kasno otkrivamo jedni druge da povežem ovu tvoju priču sa još jednom koju sam jutros pročitao
duchesse duchesse 12:01 30.10.2009

Re: Osmeh....

endersgame
...pošto mi iz potpalublja uvek kasno otkrivamo jedni druge da povežem ovu tvoju priču sa još jednom koju sam jutros pročitao

Eh, takav ti je život u ilegali, šta da se radi.
Dobar je text, ja tebi preporučujem druga StEtOc|nU. Ima par odličnih tekstova o parking servisu #$%"#$%#%!
natasavb natasavb 13:57 30.10.2009

Re: Osmeh....

endersgame
...pošto mi iz potpalublja uvek kasno otkrivamo jedni druge da povežem ovu tvoju priču sa još jednom koju sam jutros pročitao


Eh, takav ti je život u ilegali, šta da se radi.

ne znam da li znate , ali postoji nesto sto se zove neVIP portal.
igor moze da vas doda tamo ako zelite.
dosta ljudi sa bloga zna za to i od kad postoji, tekstovi iz potpalublja su postali vidljiviji i citaniji.
e sad, to ima svoje prednosti i mane ....
duchesse duchesse 14:00 30.10.2009

Re: Osmeh....

natasavb
neVIP portal

Nisam znala za to, hvala na informaciji! A kako da kontaktiram Igora?
natasavb natasavb 14:00 30.10.2009

Re: Osmeh....

zaboravih ovo da dodam.
citam te redovno i uzivam, ali ne stizem da komentarisem. :)

a i ponekad mi bude nezgodno. osetim se kao da sam upala na privatnu zurku za troje, pa samo polako zatvorim vrata i odem . :)
natasavb natasavb 14:03 30.10.2009

Re: Osmeh....

Nisam znala za to, hvala na informaciji! A kako da kontaktiram Igora?


izvini, ja kao da znas koje.
igor je 112358oo.
ako zelis da te doda ,mogu i ja da mu kazem.
duchesse duchesse 14:03 30.10.2009

Re: Osmeh....

natasavb
a i ponekad mi bude nezgodno. osetim se kao da sam upala na privatnu zurku za troje, pa samo polako zatvorim vrata i odem . :)

Haha, pa drugarica Mira, drug Cult i ja se stalno pitamo ko to čita a ne javlja se. Jes da smo malo preterali u onome što je Cult nazvao epistolarnom formom, ali svi su dobrodošli da se uključe u priču!
duchesse duchesse 14:07 30.10.2009

Re: Osmeh....

natasavb
Nisam znala za to, hvala na informaciji! A kako da kontaktiram Igora?


izvini, ja kao da znas koje.
igor je 112358oo.
ako zelis da te doda ,mogu i ja da mu kazem.


Da, vidiš, ja kao latentno asocijalna osoba nekako volim što moje tekstove čita grupa mala ali odabrana, ali nekad bi mi dobrodošlo malo više feedbacka. Za slučaj da jednog dana porastem i napišem knjigu.

Kontaktiraću ga ja, nema potrebe da se deranžiraš. Hvala i pridruži nam se češće!
112358oo 112358oo 00:22 31.10.2009

Re: Osmeh....

ja kao latentno asocijalna osoba

mislim da nema previše bojazni da će vam doći oni koji ne žele da pročitaju nešto drugačije, dovoljno je komplikovano da vas pronađu sve i sa portalom ,)

nego,
Dragana pokazuje u pravcu mojeg poprslja gde se istakla linija zakopčanog sakoa. Izgleda kao da sam obukla WonderBra a onda nagurala novine u njega. Skidam pelerinu enormnom brzinom i dajem je Dragani, da proba. Stoji joj savršeno.

ovde si me baš nasmejala :)
duchesse duchesse 11:40 31.10.2009

Re: Osmeh....

112358oo
ovde si me baš nasmejala :)

Drago mi je da jesam, služimo narodu!
endersgame endersgame 12:19 31.10.2009

Re: Osmeh....

natasavb

ne znam da li znate , ali postoji nesto sto se zove neVIP portal.
igor moze da vas doda tamo ako zelite.
dosta ljudi sa bloga zna za to i od kad postoji, tekstovi iz potpalublja su postali vidljiviji i citaniji.
e sad, to ima svoje prednosti i mane ....


Draga moja Natasa....ja sam ovde ...a) Gušter b) Novajlija c) Newbee d) Došao liftom

...zaokruži tačan odgovor (HINT-svi su tačni)

Hvala na obaveštenju....hvala i Igoru na ukazanoj časti što me je dodao....

Izvinjavamo se..mnogo se izvinjavamo za trolovanje....

A što se tiče veselog društva iz ćoška...pa.....kada vidim tako veselo društvo koje ima šta da kaže ja samo privučem stolicu...i pridružim se....a posle nekog vremena ako i vidim nekog da stoji sastrane i smeška se ja mu ponudim stolicu....što je veće društvo i veselje je veće....
112358oo 112358oo 09:10 01.11.2009

Re: Osmeh....

A što se tiče veselog društva iz ćoška...pa.....kada vidim tako veselo društvo koje ima šta da kaže ja samo privučem stolicu...i pridružim se....a posle nekog vremena ako i vidim nekog da stoji sastrane i smeška se ja mu ponudim stolicu....što je veće društvo i veselje je veće....

chani.ns chani.ns 12:32 30.10.2009

Pelerina.....

pončo, čarape sa šavom ......

Ne znam zašto ih jednostavno ne nazovu spravama za fizičko i psihičko maltretiranje ženskog roda

A uvek tako lepo izgledaju na nekom drugom...

Preporuka i pozdrav
duchesse duchesse 12:38 30.10.2009

Re: Pelerina.....

Ma to je sve jedna velika zavera protiv ženskog roda!
Hvala na preporuci i poseti!
4krofnica 4krofnica 16:51 30.10.2009

*

ma idi betmenka, pa to je najudobnija odeca!!
juce imala iste cizme i istu pelerinu rolku (torba preko ramena pa ispod!! nista ti nemogu lopovi a mozes jos svasta da sakrijes ispod...)
imam jos takvih superheroj-odezda

evo recimo dzemper kao obi van kenobi...
izuzetno udobno!
duchesse duchesse 17:11 30.10.2009

Re: *

Imam ja jedan ljubičasti Obi Wan džemper iz Benetona. Samo mi se ne slaže uz light saber!

E, a kad ispod pelerine-rolke (kakva je moja) staviš torbu, zar to ne izgleda iz profila kao obrnuti Kvazimodo?
4krofnica 4krofnica 17:26 30.10.2009

Re: *

ali ne! pa nenosimo valja ranceve Duch.? lepa duga torba preko guze....
jel moguce da si stvarno ovo nosila juce? kao i ja (el to znaci da smo moderne)=, ja nevideh nikog u toj kombinaciji do sad...)
E, mozemo da se udruzimo da spasimo grad od ZLIKOVACA!
ako cemo tvojim kolima, onda si ti glavna......si?
duchesse duchesse 20:36 30.10.2009

Re: *

4krofnica
lepa duga torba preko guze

Prokletstvo, kako se toga nisam setila!
4krofnica
jel moguce da si stvarno ovo nosila juce?

Njet juče, nego the day before. A, štrikane čizme su hit! Pelerinu neću da pominjem, smučila mi se!
4krofnica
E, mozemo da se udruzimo da spasimo grad od ZLIKOVACA!ako cemo tvojim kolima, onda si ti glavna......si?

Ako idemo mojim kolima, ja sam Batman, ti si Robin!
Vojvotkinja i Krofnica u borbi protiv nasilja na ulicama Beograda! Tanananananana tananananananana...
pnbb pnbb 22:01 30.10.2009

Re: *

Imam ja jedan ljubičasti Obi Wan džemper iz Benetona

u je al si ti punisicka ... svaki bi te tast pozeleo za snajku
duchesse duchesse 22:06 30.10.2009

Re: *

pnbb
Imam ja jedan ljubičasti Obi Wan džemper iz Benetonau je al si ti punisicka ... svaki bi te tast pozeleo za snajku

Jbg, udata, i to srećno.
EDIT: ALI, ako poznaješ konzula Nikaragve...
pnbb pnbb 22:09 30.10.2009

Re: *

Jbg, udata, i to srećno.

a sto onda jbg

slabo ti tastovi na to obracaju paznju, na te tehnicke detalje...
oni to teoretski

edit
e, nemoj sad da mi editujes

nestalo mi nesto nikarague, javi se za nedelju dana
duchesse duchesse 22:11 30.10.2009

Re: *

pnbb
Jbg, udata, i to srećno. a sto onda jbgslabo ti tastovi na to obracaju paznju, na te tehnicke detalje...oni to teoretski

Pa jbg jer svaka žena želi da bude poželjna za snajku nekom tastu, a ja više nisam u igri. Mislim, mogu tastovi da ne obraćaju pažnju, al šta da radim kad obraćam ja. Ali ako je konzul Nikargve... odlično bi se slagao sa mojim Beneton džemperom!
pnbb pnbb 22:14 30.10.2009

Re: *

duchesse
odlično bi se slagao sa mojim Beneton džemperom!

ok...
covek i ne sluti sta ga ceka...

bice samo jednog dana
.. this is not my beautiful house ....
duchesse duchesse 22:18 30.10.2009

Re: *

pnbb
covek i ne sluti sta ga ceka...bice samo jednog dana.. this is not my beautiful house ....

Ma kakvi, ne preti mu nikakva opasnost. Ipak ne bih menjala svog muža, ni za konzula Nikaragve, koliko god se slagao sa svim bojama Benetona.
StEtOc|nA StEtOc|nA 22:18 30.10.2009

Re: *

duchesse
pnbb
Imam ja jedan ljubičasti Obi Wan džemper iz Benetonau je al si ti punisicka ... svaki bi te tast pozeleo za snajku

Jbg, udata, i to srećno.
EDIT: ALI, ako poznaješ konzula Nikaragve... <_<


Valjda počasni konzul trgovac kožom (kožne suknje, kostimi za Catwoman - ako taj dobiješ na poklon šalješ meni)
duchesse duchesse 22:23 30.10.2009

Re: *

StEtOc|nA
Valjda počasni konzul trgovac kožom (kožne suknje, kostimi za Catwoman - ako taj dobiješ na poklon šalješ meni)

Auh da bre, zaboravih da mora da bude počasni. Hvala na podsećanju!
Ok, ako dobijem Catwoman kostim šaljem tebi, samo... nadam se da nije za tebe, tj da ne nameravaš ti da ga nosiš.
StEtOc|nA StEtOc|nA 22:28 30.10.2009

Re: *

duchesse
StEtOc|nA
Valjda počasni konzul trgovac kožom (kožne suknje, kostimi za Catwoman - ako taj dobiješ na poklon šalješ meni)

Auh da bre, zaboravih da mora da bude počasni. Hvala na podsećanju!
Ok, ako dobijem Catwoman kostim šaljem tebi, samo... nadam se da nije za tebe, tj da ne nameravaš ti da ga nosiš.


Ni ja ne pitam šta Betmen i Robin rade iza zatvorenih vrata...
duchesse duchesse 22:34 30.10.2009

Re: *

Ni ja ne pitam šta Betmen i Robin rade iza zatvorenih vrata...

Okaaaaay, samo, nekako, gledam tvoj avatar (koji je beskrajno simpatičan btw) i razmišljam kako mi se tu uklapa Catwoman. Nekako mi to dodje mnogo perverzno!
Ali, nema veze, kao što ti reče, to što se radi iza zatvorenih vrata, nisu moja posla...
4krofnica 4krofnica 00:23 31.10.2009

Re: *

nego Duch, da se vratimo na konkretno...spasavanje sveta...dok ti sredjujes makinu---ono:spojleri, neprobojno staklo, rakete lete iz farova, kamuflaza za 10 sredina geografskih....
ja cu da se pozabavim kostimima...evo moze ovako-skretanje paznje, narocito muskim protvnicima...pa ih sredimo dok su jos zbunjeni...

retro?

primam sugestije,, i juce videh mnoogo dobre maske za lice, tebi sam izabrala sa paunovim perom....?
duchesse duchesse 11:51 31.10.2009

Re: *

Evo počela sam radove na Ibizi, ne znam kako ti se svidja, treba još da dodam logo...



A što se tiče outfita, bolje ona prva slika, nekako je more revealing, bićemo popularnije.

4krofnica
i juce videh mnoogo dobre maske za lice, tebi sam izabrala sa paunovim perom....?

Ček da vidim da li je paunovo pero moderno.
4krofnica 4krofnica 12:58 31.10.2009

Re: *

auto kao stvoren! mackasti farovi...boja-svakako najbolje prilici.....
nego vidi da imamo neki odeljak u kolima za sminku, specijalno sediste za zlikovce koje golica dok ne priznaju.......garderober ....navigaciju, ...satellitsku tv, ...1 nakovanj da vezemo za necije nogice (sleep with fishes), ...primajuci deo za zvanicnike, kad zele da nam uruce cek za nase napore., (i naravno-stek tampona,'ebi ga/)
(a paunovo je uvek in za jednu vojvodkinju...)
duchesse duchesse 13:02 31.10.2009

Re: *

And so the legend was born!
pnbb pnbb 02:39 01.11.2009

Re: *

Ipak ne bih menjala svog muža, ni za konzula Nikaragve

hm, respect
cca 7 min bez muza... i to virtuelno...
a taman sam nasao jednog skoro pa konzula.. malo rabljenog doduse
ddsonik ddsonik 07:11 04.11.2009

pelerina

me podseti na Halloween vece (bese u subotu), gde se mnogo raznih maskiranih moglo videti, ali je Batmen nedostajao. ili Batwomen, ako tako vise volite
pozdrav
duchesse duchesse 08:28 04.11.2009

Re: pelerina

Ja je više nikad nisam obukla. Poklonila mami, pa će je ona nositi... bar dok ne skapira da u njoj izgleda like an old bat.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana