Indecent Exposure

duchesse RSS / 03.11.2009. u 10:58

Disclaimer: Sve ličnosti i dogadjaju opisani u ovom tekstu su izmišljeni. Bilo kakva sličnost sa živim ili mrtvim osobama, i sadašnjim ili prošlim situacijama je posve i sasvim slučajna. Ovog puta ozbiljno.

 

Warning: Ovaj tekst sadrži eksplicitan materijal. Osobe slabijeg zdravlja ne bi trebalo da čitaju.

 

***

 

‘Sit thee down, and have no shame,
   Cheek by jowl, and knee by knee:
What care I for any name?
   What for order or degree?

Alfred, Lord Tennyson

 

Bilo je to pre nešto više od godinu dana, kada sam prvi put otišla privatno na pregled kod ginekologa. Odmah da ustanovimo da nemam ništa protiv socijalnog zdravstva per se, nego, jednostavno, više nisam mogla da podnesem da provodim neodredjene količine vremena u čekaonicama punim najrazličitijeg sveta. Da. Ja sam od onih koji su se u skorije vreme tako često pominjali na vestima, a koji ne tolerišu različitost. Kriva sam. Volela bih da imam dovoljno volje i snage da dodjem u Dom Zdravlja ranim jutrom, predam knjižicu, sednem na polu-raspalu stolicu u zagušljivoj čekaonici, i raspredem priču o cervikalnim polipima sa starijom gospodjom pored sebe. Ali ja to ne mogu. Slaba sam. U takvim situacijama, obično se trudim da ne gledam oko sebe, i ne čujem šta ljudi pričaju, sve vreme koncentrisana na vrata ordinacije, osluškujući i nadajući se da ću uskoro doći na red za pregled. Ali negde pred kraj prvog sata čekanja, koncentracija mi popusti i onda sam primorana da slušam o nečijim zdravstvenim problemima, i u roku od 15 sekundi sam uverena da sa mnom upravo to isto nije u redu. Tako sam jednom, posle iscrpljujuće dugog perioda provedenog u čekaonici, ušla u ordinaciju i na doktorkino pitanje na šta se žalim konstatovala da imam kandidu, kondilome, cistu na jajniku, anovulatorne cikluse, sekundarni infertilitet i rak grlića materice. Kao da moja hipohondrija nije dovoljno veliko mučenje, u čekaonicama se po pravilu nadje par političkih eksperata, koji vode dubokomislenu i visoko informisanu raspravu o stanju u zdravstvu, koja se završi zaključkom da je Boris Tadić lično kriv za činjenicu što je doktorka primila nekog preko reda te da ga stoga treba poslati na prinudni rad u rudniku soli. Još ako svojim prisustvom skup uveliča neko kome nije u skorije vreme palo na pamet da se okupa, neprijatnostima nikad kraja. A kad čovek, to jest žena, ide kod ginekologa, zaista joj ne trebaju dodatne neprijatnosti.

Zato idem u polikliniku Perić, koju je, svega par godina nakon demokratskih promena, otvorio Mirin tata (Miru poznajete iz priče Peace Like a River), a gde lepo pozoveš, zakažeš pregled, dodješ u dogovoreno vreme, i budeš pregledan od strane tima probranih stručnjaka.

Moj termin je bio u 18h. Stigla sam tačno na vreme, sela u čekaonicu, bila uredno ponudjena sokom od strane Milice, zanosne medicinske sestre sa divnom, dugom, plavom kosom, uzela u ruke jedan od onih magazina koje nijednom drugom prilikom ne bih čitala, i naišla na vest o porodjaju Jelene Karleuše. Sa nevericom sam pokušavala da odredim visinu štikli na cipelama u kojima je gospodja sa ogromnom mašnom u kosi a sedeći u invalidskim kolicima napustila porodilište, kada sam osetila kako mi nečija ruka pada na rame. Uhvaćena na delu, poskočila sam i pogledala na gore, gde je stajao moj novi ginekolog, koji je, sigurna sam, u tom trenutku došao do zaključka da sam notorna seljančura, koja gaji pobožnu admiraciju prema liku i delu Jelene Karleuše. Kao oparena, ustala sam na noge lagane, bacivši magazin, i osetivši kako mi lice gori od sramote, podvrisnula:

-          Idemo?

-          Hajde. – rekao je, gotovo očinski, i pogurao me ka ordinaciji.

-          Ja Vam se izvinjavam na kašnjenju, Jovanka. – nastavio je – Nemam običaj da ne poštujem vreme mojih pacijenata, ali danas sam nešto kasnije stigao iz bolnice, imao sam intervenciju kod Vaše drugarice, Mire. Vi ste preko nje došli kod mene, jel tako?

Ja, izgleda, ne uspevam da održim pokeraški izraz lica jer se doktor istog trenutka baca na objašnjavanje:

-          Ne brinite se, super je ona, bila je to rutinska stvar, minimalna procedura, imala je stvarno i dosta sreće pošto se sve uglavnom samo sredilo.

-          Super, baš mi je drago. - odgovaram, sa artificijelnim olakšanjem. Nemam pojma o čemu je pričao.

-          Svucite se.

Ova rečenica me uvek uhvati nespremnu.

Dok sam ležala na stolu, dišući duboko u očajničkim pokušajima da se opustim, i gledala na ekranu svoj grlić materice uveličan do iznemoglosti, doktor je okrenuo glavu ka vratima i viknuo:

-          Milice!

Trznula sam se.

-          Ne brinite se, Jovanka, nisam ugledao nikakve nemani u vašem cerviksu... Miiiiliiiiceeeee!

Milica ulazi u ordinaciju i ostavlja vrata širom otvorena. Uverena sam da cela čekaonica gleda u moj grlić materice, ako ni u šta drugo.

-          Izvolite doktore?

-          Milice, molim Vas, dodjite po briseve i pogledajte ovaj grlić materice, vidite? Kao u devojčice od 13-14 godina koja još nije seksualno aktivna. – pokazuje doktor entuzijastično, dok Milica sa interesovanjem spušta glavu do visine koju je doktor demonstrirao i zagleda.

-          Milice, molim Vas da pozovete Mirka da ovo vidi. Jovanka, Vama ne smeta da Vas pogleda jedan naš student?

Zatečena sam.

-          Nema problema.

Milica uvodi nabildovano stvorenje u doktorskom mantilu, sa spojenim, crnim obrvama, i tarzankom. Ja sam zgrožena.

-          Mirko, pogledajte ovo, molim Vas. Ovo se retko sreće kod žene od 27 godina...

Žene?!

-          Tako izgleda potpuno zdrav grlić materice.

-          Kao da je seksualno neaktivna. – potvrdjuje Mirko znalački klimajući glavom.

Imam potrebu da vrisnem: da li bi još neko iz čekaonice možda želeo da dodje da se edukuje?!

Umesto toga crvenim i gledam u plafon.

Kad su Milica i Mirko otišli, zatvorivši za sobom vrata, na čemu sam im beskrajno zahvalna, ostali smo sami doktor i ja, da uradimo ultrazvuk.

-          Vi ste retko staložena osoba, Jovanka. – počeo je doktor da ćaska prijateljski dok mi je preturao sondom po reproduktivnim organima. – Većini žena bi smetalo da ih pregleda student. Moram da Vam priznam da je to zaista pohvalno... i neuobičajeno za vaš pol.

-          Hvala Vam! – smejem se kao šiparica-školarka. Posebno je to osećanje kada vas pohvali čovek koji ima pristup vašem intimnom području. – Mada, ja bih pre rekla da je to samo privid. Znate, ja sam konstantno pod stresom.

-          A čime se bavite? – ups.

Zaista, čime se ja bavim? Završila sam Filološki fakultet, jedno vreme sam radila u ljudskim resursima, a sad prodajem Colour Catcher na veliko.

-          Ja sam sales manager u jednoj privatnoj firmi. – fju. Izvukla sam se.

-          Prodaja nije posao za ženu. – odgovara doktor sa izrazom iskrenog gadjenja.

Ženu?!

-          Evo je jedna malecna hematična cista na levom jajniku... – pokazuje mi ekran na kojem se meškolji nešto sivo i nešto manje sivo, dok se ja pravim da razlikujem te oblike. - ...jako mala, ovo nije čak ni operativan nalaz.

Doktor ima jako umirujuć glas, što je redak kvalitet za pripadnika njegove profesije. Ne preterano, ali dovoljno dubok, i prijatno hrapav. Intonacija njegovog govora nema prevelike amplitude, što dodaje na utisku samouverenosti i pribranosti. Rado bih mu to rekla, ali shvatam da to ne bi bilo sasvim primereno situaciji.

-          Pa što ste se sneveselili, Jovanka? – pita me on sa dubokom simpatijom u glasu, te se ne usudjujem da mu objasnim da nisam veoma zabrinuta zbog toga što imam cistu.

-          Pa šta ćemo onda raditi sa tom cistom? Jel je treba pratiti? – opet sam se izvukla.

-          U principu, najbolji lek za ovakvu vrstu ciste je trudnoća.

-          Samo ako će da bude bezgrešno začeće. – izletelo mi je ogromnom brzinom i potpuno bez učešća voljnih procesa. Osećam da sam opet pocrvenela.

-          Haha! – veselo će doktor. – Ništa, onda ćemo 6 meseci na pilulu, pa ćemo pratiti razvoj situacije. Ko zna, - sigurna sam da me je pogledao vragolasto – do tada možda pronadjete nekoga s kim biste napravili dete.

-          Ne verujem, doktore. – odgovorila sam sa velikim olakšanjem što smo se najzad našli na tematici koja mi je veoma bliska. – U mojim godinama, teško je prevariti se tako brzo.

-          Nemojte tako, – odgovara on umirujuće i posve neizvežbano. – ja nisam nikada izgubio nadu u to da ću jednog dana izgubiti glavu, a za mene se već može reći da sam u ozbiljnim godinama...

Tendenciozna pauza.

-          Ne bi se reklo! – odgovaram veoma očekivano.

-          Hvala Vam. – uzvraća on i seda za sto gde na parčetu papirića piše svoj broj telefona. – Kontrola za 6 meseci, a ako u medjuvremenu bude bilo nekih nepredvidjenih razvoja, javite mi se odmah, i primiću Vas u Višegradskoj. Ok?

Jel on mene muva?

-          Ok, hvala Vam. – odgovaram i stišćem mu pruženu ruku.

Izlazimo zajedno na hodnik gde ga Milica kritikuje kako se suviše dugo zadržao. Pacijenti čekaju. Doktor me prati do vrata, otključava ih, hvata me šakom za rame, i kaže:

-          Strašna je Milica. Evo jutros sam pokušao da joj se pohvalim kako sam kupio majicu na kojoj piše Blondies Only i otkačila me je u sekundi.

Jesam li već pomenula da imam plavu kosu?

-          Pozdravljam Vas, Jovanka!

-          Prijatno! – kezim se nekontrolisano i silazim niz stepenice veoma stare zgrade u strogom centru grada, na kojima srećem Mirka koji mi je pre petnaest minuta zagledao medjunožje.

-          Ćao Jorgovanka!

Odlučna sam da ništa neće pokvariti moje dobro raspoloženje.

Jel me doktor muvao? Smesta se laćam telefona i okrećem Miru. Mira se ne javlja. Okrećem Mariju, i dobijam voicemail. Pada mi na pamet da pozovem svoju mladju sestru Maju, ali brzo odustajem od te ideje. Ona je suviše strejt za ovakvo nešto. Dok silazim niz ulicu ka kolima ne mogu da obrišem glupav osmeh s lica. Zove me Mira.

-          E Džo, sorry, imam neku delegaciju, nemam ni minut slobodan.

-          Ma onako sam te zvala, - objašnjavam užurbano - Bila sam kod Jevtića na pregledu, pa sam htela da ti pričam šta je bilo.

-          Jao, ja već godinu dana pokušavam da zakažem pregled kod njega, i nikako da nadjem vremena da odem.

-          Zar nisi bila danas u Višegradskoj? – pitam krajnje nediplomatski. – Učinilo mi se da je rekao da te je video danas.

-          Ma sigurno me je pomešao s nekim. – ubedljivo će ona. – Nego, jel sve ok sa tobom?

-          Našao mi je cistu na jajniku. – žalim se. - Rekao je da je u pitanju nešto benigno, ali čini mi se da nije toliko bezopasno, pošto mi je dao broj mobilnog da mu se javim u slučaju da mi se promeni stanje.

-          Ma dao ti je broj mobilnog iz nekog drugog razloga...

Ja se nekontrolisano kezim. Sigurna sam da zvučim kao idiot.

-          Misliš?

-          Ma da. Drma ga kriza srednjih godina. Sveže razveden, kaže ćale da je totalno pomahnitao. Kupio sportska kola, muva sestrice, sačuvaj bože.

Osećam se blago rečeno izduvano.

Što mi žene umemo da budemo smešne!

 

 

716hen.jpg

 

 



Komentari (68)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

4krofnica 4krofnica 12:23 03.11.2009

*

spremna koka za juhu...//
duchesse duchesse 12:25 03.11.2009

Re: *

Odvažila si se da pročitaš uprkos upozorenju?
kiselkasta kiselkasta 12:32 03.11.2009

Re: *


preporuka
duchesse duchesse 12:35 03.11.2009

Re: *

kiselkasta

preporuka

Hvala, i ti si bila hrabra...
4krofnica 4krofnica 12:44 03.11.2009

Re: *

Odvažila si se da pročitaš uprkos upozorenju?


pa i ja sam koka! a znas kol'cki nam je mozak a i njega koristimo - 20percenta..
duchesse duchesse 12:52 03.11.2009

Re: *

4krofnica
Odvažila si se da pročitaš uprkos upozorenju?


pa i ja sam koka! a znas kol'cki nam je mozak a i njega koristimo - 20percenta..

E al zato, sigurna sam da će pevci odustati, ne kod upozorenja o eksplicitnom materijalu, no kad vide sintagmu "pregled kod ginekologa".
4krofnica 4krofnica 13:01 03.11.2009

Re: *

gresis Duch., gresis...
biliv ju mi, bar sedmorica -nece izdrzati
no neverujem da ce se oglasiti..
duchesse duchesse 13:04 03.11.2009

Re: *

4krofnica
no neverujem da ce se oglasiti..

Eeeee to je tačno. Zapravo, namerno sam izabrala temu da vidim muške reakcije.
StEtOc|nA StEtOc|nA 13:04 03.11.2009

Re: *

duchesse
4krofnica
Odvažila si se da pročitaš uprkos upozorenju?


pa i ja sam koka! a znas kol'cki nam je mozak a i njega koristimo - 20percenta..

E al zato, sigurna sam da će pevci odustati, ne kod upozorenja o eksplicitnom materijalu, no kad vide sintagmu "pregled kod ginekologa".


Ja nisam pevac nego krelac...

Da imam dušu verovatno ne bih znao da li da se smejem ili plačem. Pošto je nemam, uglavnom sam se smejao. Ginekološki pregled - kako to apstraktno zvuči sa stanovišta prosečnog homo-balkanikusa

Svaka čast za tekst.
partizanka.mira partizanka.mira 13:17 03.11.2009

Re: *

Ja nisam pevac nego krelac...

Krelac ili pevac, biće dobra večera...
duchesse duchesse 13:17 03.11.2009

Re: *

StEtOc|nA
Ja nisam pevac nego krelac...

Pevac ili krelac, biće dobro pečenje, kao što kažu u crtanom filmu.
StEtOc|nA
Svaka čast za tekst.

Svaka tebi čast što si se oglasio.

Sve je počelo kada sam od drugarice čula da je njena komšinica u strasnoj vezi sa svojim ginekologom. Onda sam se setila nekih uvrnutih i neumesnih komentara od raznih doktora koje sam izmenjala u životu. Onda sam se setila jednog druga koji je doktor, krajnje neuglednog izgleda, ali sa devojkom formata vrhunske sponzoruše. A pošto sam juče obećala da ću da stay fresh, nisam mogla da odolim a da ne smućkam te ideje u priču.
I da sedim i gledam kako će reagovati muški deo publike.
chani.ns chani.ns 13:18 03.11.2009

Re: *

Ma pevci ce pazljivo procitati, samo nece ostavljati komentare

Garant ih zanima sta se desava iza zatvorenih vrata.

Pozdrav
duchesse duchesse 13:20 03.11.2009

Re: *

chani.ns
Ma pevci ce pazljivo procitati, samo nece ostavljati komentare

Neće svi, ima onih koji imaju urodjeni strah/gadjenje. Treba da vidiš mog muža kad ide sa mnom kod ginekologa, kakve face pravi što mora samo da sedi pola sata u čekaonici.
Prosto mi dodje žao da ga cimam, pa ga vodim samo kad je nešto bitno u pitanju, što treba da čuje.
chani.ns chani.ns 14:22 03.11.2009

Re: *

A... moj je bolji. Dok sam bila trudna nije odvajao nos od vrata. Jedva je docekao da ga doktorka jedared pozove unutra. Posle se sam pozivao sve dok se nisam porodila. naravno ne zbog prizora nego da cuje sta se desava.
duchesse duchesse 14:34 03.11.2009

Re: *

Pa kad čoveka interesuje, treba da se informiše!
Nego, i dalje nam je StEtOc|nA jedini pevac medj kokama.
chani.ns chani.ns 14:42 03.11.2009

Re: *

Mozda su ga poslali u izvidnicu
bauer. bauer. 18:06 03.11.2009

Re: *

o cemu se radi ovde?

duchesse duchesse 18:30 03.11.2009

Re: *

bauer.
o cemu se radi ovde?

strašna je sličica.
StEtOc|nA StEtOc|nA 19:23 03.11.2009

Re: *

duchesse
Pa kad čoveka interesuje, treba da se informiše!
Nego, i dalje nam je StEtOc|nA jedini pevac medj kokama.


Da, samo ja i endersgame...

ipak koji su moji motivi bivstvovanja među kokama:




ili pak:



ili sam samo:



shumska shumska 07:19 04.11.2009

Re: *

Eeeee to je tačno. Zapravo, namerno sam izabrala temu da vidim muške reakcije

kako se ovo radi?
namerno izabere tema? kako se nadje zanimanje da bi se videle muške reakcije glede teme?
duchesse duchesse 08:49 04.11.2009

Re: *

StEtOc|nA
ipak koji su moji motivi bivstvovanja među kokama

posve kreativne prirode, ja bih rekla...

shumska
kako se ovo radi? namerno izabere tema? kako se nadje zanimanje da bi se videle muške reakcije glede teme?

Pa ovako. Sediš u kancu, telefon ne zvoni, ništa se ne dešava, tebi je dosadno. Počinješ da se pitaš: "Da li da pišem o poseti ginekologu, ružnom vremenu ili SEKi? Hm. Ne sećam se da sam čitala neki blog na ovu prvu temu." Onda se setiš svog muža koji na pomen G od ginekologa i T od tampona dobije napad panike, i pomisliš, baš me zanima kako će reagovati muški članovi bloga. I onda čitaš njihove komentare.
StEtOc|nA StEtOc|nA 16:24 04.11.2009

Re: *

shumska
Eeeee to je tačno. Zapravo, namerno sam izabrala temu da vidim muške reakcije

kako se ovo radi?
namerno izabere tema? kako se nadje zanimanje da bi se videle muške reakcije glede teme?


Staviš sliku polugole devojke negde odmah kod naslova... preporuke same pljušte, a sigurno će biti i reakcija i komentara
maki100 maki100 16:10 03.11.2009

Sve si super napisala...


Svaka ti je na mestu a i tema je super. Mene uvek trgne cuvena recenica "Rasirite noge i opustite se", to je ipak oksimoron...
Ja sam imala "srecu" da na porodjaju u Frontu ordinira grupa studenata na praksi. Divota. Dok mi je anesteziolog davao epidural objasnjavao je stavku po stavku sta radi a mene stvarno nije zanimalo u koji deo kicme mi gura plastiku i pod kojim uglom. Jos propratni govor da se to radi izmedju 2 kontrakcije, da zena mora da bude opustena (?) a kicma prava... Samo sto nisam zajecala "Nemojte vise, molim vas, stvarno me ne zanima".
Ne secam sa da su ikoga od nas pitali da li im smeta publika. Valjda se podrazumeva da smeta, al da ce sve jedno biti.
duchesse duchesse 18:34 03.11.2009

Re: Sve si super napisala...

maki100
"Rasirite noge i opustite se", to je ipak oksimoron


Uuuuu grupa studenata, mogu samo da zamislim kako je to bilo lepo. Meni je mama pričala da je, kad se poradjala s bratom, imala sličan ugodjaj. Naime, brat se nezgodno okrenuo i omotao pupčanu vrpcu oko vrata, pa je doktor pozvao svoje učenike da napipaju kako to izgleda.
chani.ns chani.ns 21:02 03.11.2009

Re: Sve si super napisala...

Ali treba i doktore razumeti.

Naime, Novim Sadom kruzi anegdota u kojoj je glavni akter cuveni ginekolog iz Betanije (novosadsko porodiliste).
Posle celodnevnog dezurstva u kojem je imao vise desetina komplikovanih intervencija (ruke su mu sve vreme do lakata bile u ....), on lepo sedne u kafic preko puta Betanije da popije kafu na miru i isprazni mozak od prizora kojih se nagledao u proteklih 24 sata i verovatno razmotri mogucnost da postane homoseksualac jer ne zeli vise ni jednu da vidi do kraja zivota.
Taman covek srkne kafu, kad mu prilazi jedna od onih sto prose po kaficima sa recima: "Daj mi pet banki da ti pokazem pi**u".

lakipingvin lakipingvin 21:20 03.11.2009

Re: Sve si super napisala...

chani.ns

endersgame endersgame 17:57 03.11.2009

Jos jedan krelac...hm..hocu reci pevac...

...se javlja....javio bih se i ranije ali nisam imao vremena da pazljivo procitam tekst...samo sam preleteo da vidim o cemu se radi....sada sam ga procitao....i javljam se sa komentarom...

Prvo.....preporuka za temu i za samu pricu.....malo mi je bezveze da to stalno ponavljam ali moram kad je dobra

Drugo....tema kao tema kod mene ne izaziva gadjenje jer je pola moje familije u medicini (cak imam i jednog ginekologa ) ....znam gomilu prica iz ordinacije i mogao bih dosta toga da kazem ali sam malko ogranicen vremenom....
E sad.....sto se tice veza izmedju ginekologa i pacijentkinja to je kao kada bih se ja zaljubio u moju doktoricu-proktologa
Vise mi smesno i komicno nego neukusno i tragicno ali ....to je samo moje misljenje.....

Veseli pozdrav
duchesse duchesse 18:37 03.11.2009

Re: Jos jedan krelac...hm..hocu reci pevac...

endersgame
E sad.....sto se tice veza izmedju ginekologa i pacijentkinja to je kao kada bih se ja zaljubio u moju doktoricu-proktologa


Ma jes i komično i neukusno, a malo i bolesno, don't you think?

Inače, čestitam i tebi i svim ostalim muškim čitaocima koji su pročitali tekst do kraja na emancipovanom pogledu na ove stvari. Potpisujem da bi moj muž odustao na prvoj rečenici.
mladen.mladen mladen.mladen 19:22 03.11.2009

Re: Jos jedan krelac...hm..hocu reci pevac...

Potpisujem da bi moj muž odustao na prvoj rečenici.

pa mislim da sam tek u poslednjih godinu dve sposoban da slusam o ovako necem.. mislim.. celog zivota nas uce da su devojcice.. te ovo te ono i taman pomislimo kako rece Radovan.. da nijedne rupe nemaju! a onda dodjemo u godine i odnose kad s nama dele sve te neke svoje stvari.. mislim.. nije u redu.. vi ste za nas visa bespolna bica! ,)
endersgame endersgame 21:46 03.11.2009

Re: Jos jedan krelac...hm..hocu reci pevac...

duchesse


Ma jes i komično i neukusno, a malo i bolesno, don't you think?

Inače, čestitam i tebi i svim ostalim muškim čitaocima koji su pročitali tekst do kraja na emancipovanom pogledu na ove stvari. Potpisujem da bi moj muž odustao na prvoj rečenici.


Etika pre svega...e sad...i ginekolozi imaju dusu i "ladne prste" pa moraju i oni jednom da se ozene.....ako se neki zaljubi u pacijentkinju-onda jos i mogu da razumem....ali ako izigrava petla u kokosincu onda bi ga toplo preporucio za supu....

A da ponovim....meni "zenski" problemi i teme nisu uopste strani.....lakse mi je da pricam sa nekom zenom o tome nego da sa nekim muskarcem komentarisem fudbalsku utakmicu.....mislim....fudbal bas nesto i ne pratim a.....ma razumes....
duchesse duchesse 08:59 04.11.2009

Re: Jos jedan krelac...hm..hocu reci pevac...

mladen.mladen
pa mislim da sam tek u poslednjih godinu dve sposoban da slusam o ovako necem.. mislim.. celog zivota nas uce da su devojcice.. te ovo te ono i taman pomislimo kako rece Radovan.. da nijedne rupe nemaju! a onda dodjemo u godine i odnose kad s nama dele sve te neke svoje stvari.. mislim.. nije u redu.. vi ste za nas visa bespolna bica! ,)

Svojevremeno mi pričao bivši da je on, kad je bio mali, bio toliko istripovan od devojčica, pogotovo lepih, da je bukvalno verovao da mi ne piškimo i ne kakimo. Onda je bio jako razočaran kad je skapirao da je to fizički neizvodljivo, pa je modifikovao svoje uverenje da iako smo primorane to da radimo, to kod nas nije neprijatnog mirisa. Evo sad se pitam, zaboga kako sam mogla da budem u vezi sa likom koji je toliko vremena posvetio razmišljanju o ženskim fiziološkim potrebama?!
mladen.mladen mladen.mladen 16:04 04.11.2009

Re: Jos jedan krelac...hm..hocu reci pevac...

ne znas ti... (onaj pogled unezverenog secanja) nikom ne pozeleti da sazna,,

,)
pnbb pnbb 19:04 03.11.2009

pregled

hm da
slicna stvar se desila i meni
bio kod ortaka , na faxu, da mi pogleda zub

i sad, krenuo on da radi, kad u sred, posla - u je.. aj dolazite svi ovamo, da vidite .. jebote kolika rupa
i sad tu se jedno 10 kandidata za zubara pripravnika tiska oko razjapljenih celjusti, neki bi i da cacnu sondom.. odbij bre

sreca te imam dobre zube pa nisam morao cesto da idem

al stvarno, '... kolka rupa. .' bas nema smisla.. vredja pacijentov integritet...

ps - molim citaoce sklone lascivnim paralelama da prostacke komentare zadrze za sebe.. nema smisla.. . . mada vec i sam vidim jedno bar 2-3 zgodna..
duchesse duchesse 09:01 04.11.2009

Re: pregled

E sad, zamisli kad je tebi bilo neprijatno da čuješ takve komentare i da ti studenti zagledaju usta, kako je nama nesrećnicama.
mladen.mladen mladen.mladen 19:17 03.11.2009

mene to mnogo potrese..

treba covek da se iskida da dodje do trena kad sedi pred nekom i samo je gleda.. a njima to posao. i kad je tako, onda ne znam sta bih im radio kad ga rade ovako. lakse mi je da cujem da ima problem s etikom prema ovima i onima, ali ovaj problem s etikom ne bih prastao niti bih racunao olaksavajuce okolnosti. grrr
4krofnica 4krofnica 19:59 03.11.2009

Re: mene to mnogo potrese..

iskida da dodje do trena kad sedi pred nekom i samo je gleda
idi bre Mladene....bas se potresas,
da vidis na onkoloskom kad dolaze zene na pregled, pa samo se smenjuju: iz sobice udje jedna gola do pojasa a druga izlazi i tako se setaju .(kao da su na audiciji za soft porno, kao da je sve to normalno..)..pred ekipom doktora koje bole cose....za njihove atribute..

a moj licni em personalni je nevidjeni macan, ko voli latino tipove-e takav je...i ti jedva istupis pred njega, onako kao eva,..a on te postavi ispred sebe, okrene glavu od tebe,....kao da je krucijalno da se koncentrise na culo uha i krene da vrti rukama po dojkama, kao da namesta radio stanicu...
pis zivi...
mladen.mladen mladen.mladen 21:22 03.11.2009

Re: mene to mnogo potrese..

drug mi je pricao da mu na praksi il staziranje kako vec zovu to krajem studija u Beogradu, dosla medicinska sestra.. izasla iza paravana, dal u raskopcanoj beloj bluzi il samo u sandalama na onim platformama od plute, onako, savrsena jedna... i pregledali on i doktor nju.. ona ustade i stade da cavrlja.. tako par minuta..
- Obucite se, rece doktor na posletku..
- Ju da.. ja zaboravila..

Kad je usla sledeca.. 18 god, 185cm visoka, doktor mu dade potpis i kao pusti ga kuci, kao u redu je kolega, da se ne maltretirate vise.. i izadje on, ona osta iza paravana..
4krofnica 4krofnica 22:14 03.11.2009

Re: mene to mnogo potrese..

eee doktore, doktore...
bocvena bocvena 23:49 03.11.2009

Re: mene to mnogo potrese..

idi bre Mladene....bas se potresas,


U stvari , mislim da bi Mladen bio odličan ginekolog, on već poseduje natprirodne moći skroziranja veličine ženskog polnog organa i mnogo ga zanimaju teme kao što su prenosive polne bolesti i sredstva za kontracepciju.
a on te postavi ispred sebe, okrene glavu od tebe,....kao da je krucijalno da se koncentrise na culo uha i krene da vrti rukama po dojkama, kao da namesta radio stanicu...
pis zivi...

Da nije isti onaj kod koga sam i ja bila? Samo ovaj nije okretao glavu i sve vreme je nešto mrmljao sebi u bradu (možda se preslišavao lekcije sa fakulteta, pošto je , brat bratu, bio bar 10 godina mladji od mene). A onda je na pola pregleda ušao neki njegov drugar (ništa beli mantil, civilka) i najnormalnije posmatrao pregled. Čak je i nešto klimao glavom, kao potvrdjuje nalaz . Meni na kraju došlo da im ispostavim račun za šou.
Krofnice, a da osnujemo nas dve nešto kao Majka hrabrost, ali da se borimo za prava žena na dostojanstven pregled grudi?

EDIT: Pohvale za domaćicu!
mladen.mladen mladen.mladen 00:08 04.11.2009

Re: mene to mnogo potrese..

nema potrebe bocvena.. dovoljno sam njihovih prijatelja upoznao.. sta mislis odakle mi te moci? sad kad ih imam mladen ginekolog bila bi posve suvisna i zadovoljena persona na ovom belom svetu. ,)
bocvena bocvena 00:16 04.11.2009

Re: mene to mnogo potrese..

sad kad ih imam mladen ginekolog bila bi posve suvisna i zadovoljena persona na ovom belom svetu. ,)

U pravu si:)
4krofnica 4krofnica 00:17 04.11.2009

Re: mene to mnogo potrese..

ma pusti bocvena, borim se ja vec i za te porodilje, ali ko ce tim doktorima dolijati...
moz' biti da je isti samo ako si ga videla i pala ti vilica na pod...tako i ostavljas knjizicu..dodjes na salter i das knjizicu sestri, ona pita kod koga ces a ti otvoris usta, i tako ostanes,....odmah znaju na koju gomilu da te metnu......stvarno je baja,.....
dostojanstven pregled grudi

tako nesto, draga, ne postoji!
skines se i predas (ne, to je ono drugo...)
mislim da bi Mladen bio odličan ginekolog

nisam smela da se javim na prehodnom postu, decko je bas zagrejao stolicu vizavi teme......sta ja znam, idem emocijom.nisam bubalica)
bocvena bocvena 00:39 04.11.2009

Re: mene to mnogo potrese..

skines se i predas (ne, to je ono drugo..

idem emocijom.nisam bubalica.)


Baš me razgali, vraćala sam se tri sata kući po ovom kijametu, sigurno sam zapatila i ptičji i krmeći i obični grip, sad mi malo lakše.
duchesse duchesse 09:08 04.11.2009

Re: mene to mnogo potrese..

4krofnica
da vidis na onkoloskom kad dolaze zene na pregled, pa samo se smenjuju: iz sobice udje jedna gola do pojasa a druga izlazi i tako se setaju

Eeee, krofnice, pazi ovako. Ja još nisam čula da je ribu doktor muvao ili delio uvrnute komplimente u državnoj praxi. Pretpostavljam da tamo uglavnom paze na reputaciju, a ni sestre nisu bogznakako mlade i lepe. E a kad završi smenu pa ode u privatnu kliniku, pa se pojavi u belom mantilu pred zanosom sestrom s dugom plavom kosom, ili mu dodje na pregled neka skockana ribetina koja ga gleda kao boga, pa da vidiš kako proradi pevac u njemu.

E al ima još jedna stvar koju još nismo razmotrili, a to je:
Kako žene reaguju? To jest, sigurno ima žena kojima to imponuje, kao što se iz pričice vidi.
E, da li onda ta extra pažnja dolazi u paketu usluge, ili...?
4krofnica 4krofnica 12:54 04.11.2009

Re: mene to mnogo potrese..

Duch, kad kad zagazis u 4tu deceniju, svaki kompliment je dobro dosao...

naravno da se mnogima to svidi, neke se 'prime' , neke potisnu . Ali vise mislim da dottori vise vole u privatnoj da skipkaju sesre, a imam i blizak primer jednog koji nije svrljao godinama u drzavnoj, ali u privatnoj-odmah se zalepio za sestru jednu, rasturio svoju porodicu...

mene ti mantili nikad nisu privlacili, a ni uniforme...
samo oni tihi, umetnicki cutolozi...sa kojima nikad nisi sigurna na cemu si...
duchesse duchesse 13:04 04.11.2009

Re: mene to mnogo potrese..

4krofnica
samo oni tihi, umetnicki cutolozi...sa kojima nikad nisi sigurna na cemu si...

Uh, ja sam prošla kroz tu fazu, i izašla iz nje, kada sam došla do zaključka da oni uglavnom ćute zato što zaista nemaju šta da kažu. A ako imaju, ne žele. A nešto mi se smučilo da zavrćem ljudima ruke da komuniciraju sa mnom.

4krofnica
mene ti mantili nikad nisu privlacili

Ja, da sam single i u prilici, doktora ne bih ni sekvojom takla. Upravo zbog gorepomenutih sestrica. Previše to vremena provodi na poslu, još kad se nadje neka da podilazi njegovom uverenju da je bog...
Cenim muškarce sa skromnijim egom.
4krofnica 4krofnica 13:19 04.11.2009

Re: mene to mnogo potrese..


doktora ne bih ni sekvojom takla
scabies scabies 15:16 04.11.2009

Re: mene to mnogo potrese..

Ja još nisam čula da je ribu doktor muvao ili delio uvrnute komplimente u državnoj praxi. Pretpostavljam da tamo uglavnom paze na reputaciju, a ni sestre nisu bogznakako mlade i lepe.
Grešiš. grdno grešiš
Ja sam čula mnogo uvrnutiju priču iz ordinacije jedne državne ginekološke klinike, ali pošto je iz treće ruke ne znam koliko je nadograđena...
Nego, ima tu jedna interesantna stvar koja nije baš mnogo poznata... Zbog prirode posla i područja rada, Etika propisuje da se ginekološki pregled ne sme raditi bez prisustva medicinske sestre. To bi trebalo da bude faktor koji bi smanjio mogućnost zloupotrebe službenog položaja. Koliko je meni poznato, to se nigde ne poštuje kod nas. Kao što postoje ginekolozi koji zaborave, naročito kad je pacijentkinja mlada i atraktivna, da pregled počinje speqlumom pa tek onda ide manuelni pregled. I svašta još nešto...
duchesse duchesse 15:25 04.11.2009

Re: mene to mnogo potrese..

scabies
Ja sam čula mnogo uvrnutiju priču iz ordinacije jedne državne ginekološke klinike, ali pošto je iz treće ruke ne znam koliko je nadograđena...

Hajde, hajde, hajde, hajde, ispričaj je! Evo uzimamo u obzir da je iz treće ruke i da si se ogradila! With a cherry on the top?

scabies
Etika propisuje da se ginekološki pregled ne sme raditi bez prisustva medicinske sestre.

E, vidiš, kod mog dr. (naglašavam Mog ne Jovankinog) sestra je tu tokom pregleda i kolposkopije, a ode kad se radi UZ. Inače, nisam znala za ovo pravilo, thanx 4 the info.
scabies scabies 15:37 04.11.2009

Re: mene to mnogo potrese..

Meni je samo neverovtno da su u Srbiji još uvek najzastupljeniji oni ginekološki stolovi koji izgledaju kao sprave za mučenje iz petnaestog veka. Sa sve onim držačima za noge koji su kao zamke i koji onemogućavaju bilo kakav pokret, sem veselog klaćenja nogama... Ako pacijentkinja ne želi da aktivno sarađuje, ne vidim svrhu da se primora na pasivnu saradnju. Ali to je ta srednjovekovna medicina koja je prilagođena lekarima i njihovom komforu, a ne komforu pacijenta...
U svakom slučaju, ja sam za to da svi stolovi ovako izgledaju:
scabies scabies 15:49 04.11.2009

Re: mene to mnogo potrese..

Hajde, hajde, hajde, hajde, ispričaj je! Evo uzimamo u obzir da je iz treće ruke i da si se ogradila!
Ma nije ni bitna cela priča, na kraju ginekolog u zaključanoj ordinaciji, otkopčava pantalone dok pacijentkinja leži na stolu. Kao, pomislio da i ona to hoće, i tako to... Ne znam da li je istina, ponavljam, ali meni ne deluje nemoguće.
I još nešto... Ja bih uvela obavezno poligrafsko ispitivanje za buduće ginekologe sa pitanjem da li imaju fantazije o sexu na ginekološkom stolu. Pa ko zezne poligraf - može u praxu
pnbb pnbb 15:54 04.11.2009

Re: mene to mnogo potrese..

Kad je usla sledeca.. 18 god, 185cm visoka,

ispade da samo takve i idu kod ginekologa..

niko da isprica kakvu saljivu pricicu o , recimo, totalno neuobicajenoj pacijentkinji od 162 cm, 85 kg, 49 god... sveze okupanoj jos prosle subote...
duchesse duchesse 20:30 04.11.2009

Re: mene to mnogo potrese..

bocvena
Pohvale za domaćicu!


duchesse duchesse 20:37 04.11.2009

Re: mene to mnogo potrese..

scabies
U svakom slučaju, ja sam za to da svi stolovi ovako izgledaju:

Ali u roze boji!
scabies
na kraju ginekolog u zaključanoj ordinaciji, otkopčava pantalone dok pacijentkinja leži na stolu.

aaaaaaaaaaaaaa kakva priča, kakva situacijaaaa! Ludilo!
Ja lepo kažem da su pogrešno koncipirane one priče o tome da ginekolozima nije do toga jer im se smuči. Ima razloga zašto oni biraju tu specijalizaciju, sigurno!
lakipingvin lakipingvin 19:17 03.11.2009

preporuka


duchesse duchesse 09:08 04.11.2009

Re: preporuka

Hvala
dunja73 dunja73 23:44 03.11.2009

--

Uf , dooobra si ti , svasta! Meka .
Mene ne bi zaboravio dugo ..ni on , ni studenti . ..
duchesse duchesse 09:11 04.11.2009

Re: --

Hehe, dunja, to nisam ja, to je Jovanka. Ovog puta ozbiljno. Ja još nisam imala čast da se na mom pregledu izredja grupica studenata, jer se to uglavnom dešava u državnim bolnicama, a ja sve što mogu završavam privatno. Ali jednom sam stvarno, u privatnoj ordinaciji, videla mladog stažistu, koji iz nekog razloga prati jednog doktora i prisustvuje pregledima. Na svu sreću te to nije bio moj doktor.
dunja73 dunja73 10:52 04.11.2009

Re: --

Hehe, dunja, to nisam ja, to je Jovanka. Ovog puta ozbiljno. Ja još nisam imala čast da se na mom pregledu izredja grupica studenata


Ma , ne bih ja bila ni protivna da studenti prisustvuju , zasto da ne? Ali , bez unaprednog dogovora , da se derendza , da ne zatvara vrata , i to neko kazanova ponasanje u ordinaciji ..
Ako ukljucim srpsku polovinu glave - onda bih i ja kacila petlove , medjutim ovom drugom polovinom je " selber schuld -sama kriva .
miloradkakmar miloradkakmar 23:58 03.11.2009

Da li !?

Sve ličnosti i dogadjaju opisani u ovom tekstu su izmišljeni....Ovog puta ozbiljno.

...koja se završi zaključkom da je Boris Tadić lično kriv za činjenicu što je doktorka primila nekog preko reda...


Prepopruka za tekst.
duchesse duchesse 09:11 04.11.2009

Re: Da li !?

Hvala na poseti i preporuci!
ddsonik ddsonik 04:56 04.11.2009

Price iz ordinacije

Da, ti doktori su cudna sorta, a ni pacijenti nisu nista bolji

Ne znam za ginekologa, mada sam bio par puta sa zenom u vreme trudnoce, ali inace su te posete lekarima krajnje cudna iskustva (ne pada mi na pamet ni jedan 'zgodniji' izraz) i izbegavam ih. Nije mi frka, majka me je vodila kroz deciju hirurgiju, gde je radila, dok sam jos bio klinac i sve mi je to ok.
Mislim da suvise dobro poznajem koliko ustvari mogu (ili ne mogu) da mi pomognu, pa onda radije vodim sam racuna o svom zdravlju. Ponekad naravno ne moze da se izbegne - a onda nastupaju razna ludila

I ne znam sto se te sobe nazivaju ordinacije - valjda zbog ordinarnog ordiniranja

Hvala na prici
puno pozdrava

naravno, preporuka, ja to nekako zaboravim da pomenem
duchesse duchesse 09:15 04.11.2009

Re: Price iz ordinacije

ddsonik
Da, ti doktori su cudna sorta, a ni pacijenti nisu nista bolji

Slažem se 100%. Mi uglavnom kukamo na doktore, a ne setimo se da se pitamo kako mi izgledamo u njihovim očima. Eto i ja sam ovde opisala napaljenog doktora koga drma kriza srednjih godina, a već pomenuh, poznajem lika koji je dr. a kojeg je ujurila pacijentkinja.

ddsonik

I ne znam sto se te sobe nazivaju ordinacije - valjda zbog ordinarnog ordiniranja



Hvala tebi na poseti i preporuci!
Kazezoze Kazezoze 09:47 04.11.2009

Re: Price iz ordinacije

Mi uglavnom kukamo na doktore, a ne setimo se da se pitamo kako mi izgledamo u njihovim očima. Eto i ja sam ovde opisala napaljenog doktora koga drma kriza srednjih godina,

Ma nije samo kriza srednjih godina, nekad zna doci i do teshkih depresivnih stanja.
Znam jednog doktora (fiktivno nazvanog dr. Pera) koji je bio danima u depresiji, takvoj depresiji da su mu u glavi odzvanjala dva glasa...

Prvi glas je bio opushten i teshio ga je:
"Pero, nemash razloga za depresiju i ovakvu bezvoljnost, to je bio samo seks bez emocija…
Nisi ti ni prvi ni poslednji doktor koji je "kresnuo" svoju pacijenticu. Uostalom, nemash stalnu vezu pa ne mozhesh reci kako si nekog prevario...
Uostalom, svi doktori to rade, to je danas normalno...
Opusti se choveche, ti sluchajevi "za jednu noc", danas su potpuno uobichajeni.."

A drugi glas ga je podsecao:
"Pero, ti si veterinar..."
duchesse duchesse 09:57 04.11.2009

Re: Price iz ordinacije

cakiteror cakiteror 14:43 04.11.2009

Re: Price iz ordinacije

duchesse

Ahahahahahha
Savrseno
iris.davidovich iris.davidovich 17:57 05.11.2009

Hej,

ma ovo je nista strasno. sreca tvoja te (verovatno) nikad nisi cula urologe!
duchesse duchesse 08:23 06.11.2009

Re: Hej,

Jeeeeel? Imaš neku priču koju bi podelila sa nama?
Inače, nije se sve ovo meni desilo, nešto je iz tudjih priča, nešto je iz ličnog iskustva, a nešto poetska sloboda. Sve sam smućkala da stvorim što "bolji" utisak.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana