marko

antioksidant RSS / 03.11.2009. u 19:35

- danas nam je marko crtao konjove.

- marko?

- da, marko.

- koji marko?

- pa vojnik.

- pa zar on nije zavrsio vojsku?

- sta ti to znaci?

javlja se mala crta izmedju stisnutih obrva, mada Osmeh ne nestaje

- pa svako bude vojnik neko vreme, pa posle ne bude...cekaj, cekaj... sad se secam, zar nisam video marka pre nekoliko nedelja kada se oprastao s vama, i kad se slikao za uspomenu?

- pa jeste.

- pa otkud opet on?

- pa dolazi da nas vidi.

- i da vam crta?

- i to.

nezainteresovan za dalji razgovor odlazi da parkira 135 automobila ispod fotelje

............................

prilozi za recnik:

*vojnik - kada si zensko u vrticu ti si ili vaspitacica ili zivka, ako si musko ti si vojnik

*konjov - verovatno konj, mada cesto ima rogove. ne daje mleko a ni sok. brzo trci

.............................

stav:

podrzavam civilstvo. moze da bude i korisno i lepo. simple as that

 

 

 



Komentari (12)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

AlexDunja AlexDunja 19:42 03.11.2009

:)

*vojnik - kada si zensko u vrticu ti si ili vaspitacica ili zivka, ako si musko ti si vojnik

ovo je jednostavno sjaj no!
podrzavam!
loader loader 00:46 04.11.2009

Re: :)


Takođe... :)

potpukovnik na civilnom služenju
thug_b thug_b 21:57 03.11.2009

ih, sto ste naivni...

i to vase dete: "dolazi da nas vidi", "i da vam crta". dolazi da vidi vaspitacicu (vaspitacice?-whichever)! ko zna sta rade (znace) ti konjovi na crtezima!!!
no, svejedno,
stav:
podrzavam civilstvo. moze da bude i korisno i lepo.
deca mogu da pozele da crtaju vise i da saznaju da se konjovi zovu i konji. a moze da bude i vise zivota na ovome svetu...
konjovi + mozda konji + crtezi + deca + vaspitacica&naivnivojnik + mozda vaspitacicina&naivnivojnikova deca + ... = simple as that

couldn't be more simplier and prettier:)
miloradkakmar miloradkakmar 23:06 03.11.2009

Srećem

ih svakodnevno, dobri momci, doprinose, niko više i ne gleda ih preko kao " civilnjake ", pošto su svi iz mesta...
" Otrči, u prodavnicu , kupi mi hleb , mleko, jogurt .. "
" Hoću , tetka... "
Poslušni , kao kada su bili u civilstvu .
Imam jednog u firmi , dolazi u 7 i odlazi kada mu je smena.
Ispekao zanat. Vredan. Omiljen.

P. S. Ipak, i dalje više volim " pravu " vojsku . Možda i ne !? Ali to je moj problem .
ivana23 ivana23 00:12 04.11.2009

Za malisu...

jesen92 jesen92 01:05 04.11.2009

bravo

..za marka koji dolazi da vidi decu i da im crta.....dobro, ako dolazi i zbog neke vaspitacice nije ni to nista lose...
kiselkasta kiselkasta 08:41 04.11.2009

Re: bravo


i za marka i za ostale,
kod nas je pre par godina bio slucaj da su tako jednog premestili u drugo zabaviste, ovaj moj klinac bio utucen danima, da bi se posle ispostavilo da kad mu zavrsi smena u jednom zabavistu, vojnik svrati do njih malo da se igraju i bio je drazi od vaspitacica, jer ipak je on decak, pa su mu dopustali da ravnopravno ucestvuje u igri
thug_b thug_b 09:37 04.11.2009

Re: bravo

kad sma bila mala nesto sam se razbolela pa nisam isla u obdaniste godinu-dve. rutina je bila da me se ujutru vodi u parkic. u parkicu ujutru nije bilo dece jer su bila u obdanistu. pored parkica je kasarna. u kasarni zive vojnici, to znate. vojnici su nesto najdivnije na svetu, mislila sam ja tada, najmocniji, a ni nalik na ostale ljude. oni decu znaju po imenu i po imenu ih dozivaju cim ih spaze. skupljaju se pored zice, razvlace veeelike osmehe i saginju se da se sa decom pozdrave i da se sa njima bolje vide dok ih pitaju kako su i svasta jos. iz dzepova vade bombone i vocke, preslisavaju pesmice ako imas novu, zasmejavaju, izvode i trikove, a kad je lepo vreme izvode i vratolomije po drvecu i sa loptama.
sad kad se setim i razmislim, sigurno sam bila preslatka, ali bar polovina repertoara i manira mogla je biti zanimljiva i studentkinjama koje su me cuvale.
ako dolazi i zbog neke vaspitacice nije ni to nista lose...

elem, i tako "racionalizovano", to mi je i dalje jedno od najlepsih i, jos vaznije, a s obzirom na susrete sa vojnicima od tada pa na dalje, jedno od najznacajnijih secanja. nemate pojma koliko me raduje da cujem da je ponegde, sa ponekim vojnicima i decom, opet tako.
Biljana 77 Biljana 77 14:01 04.11.2009

Mare, care!

odlazi da parkira 135 automobila ispod fotelje
Sweet as that.
Civilka - uvek. Vrištali su nešto onomad kod eiza (i neki moji drugari ) kako je civilno služenje bez veze, prava vojska rules i slično. Civilna je korisna. Redovna (pod oružjem ili kako god da se zove) je čisto i potpuno gubljenje vremena i novca i za čoveka i za državu.
opetnaistommestu opetnaistommestu 14:27 04.11.2009

Re: Mare, care!

Pa, nekad je i civilka isto tako gubljenje vremena i novca, pogotovo iz vizure osobe koja služi civilku. A nekad je i sramotno i neverovatno izrabljivanje tela i duha čoveka. Nekad je i traćenje čovekovih mogućnosti i znanja i to je ono što mi najviše smeta. Kada bi država uposlila svakog vojnika na civilnom služenju na način da iskoristi njegove sposobnosti i stručnost... Eee!

Ovo pričam jer i sam trenutno služim civilno. Služim u vojnoj instituciji i kada sam došao prvi dan pitali su me da li se razumem u to i to u u skladu sa tim su mi dali posao koji umem da radim stručnije nego neko drugi (druga je priča da je to smešan posao za koji je potreban nizak nivo stručnosti, a treća što sam našao tri druge, ozbiljnije stvari na kojima su mogli pametnije da me iskoriste). Realno, od stotinak zaposlenih u toj instituciji, što vojnih lica, što civila, niko ne ume da obavi taj posao ni blizu produktivno kao ja. Obim posla koji sam postigao u prethodnih 8 meseci (skidam se na početku decembra) ne bi uspeli da ostvare za, bez preterivanja, 8 do 10 puta veći vremenski period. O kvalitetu dda ne govorim! U to sam se uverio jer sam video šta su radili pre nego što sam došao. Ponavljam, posao je po standardima prosečnog obrazovanog omladinca retardiran, ali to nije poenta.

Na odsluženje su pored mene došla i dva drugara sa faksa. Njih su bacili na fizikaliju isprekidanu blejanjem. A mogli su mnooogo više da učine za instituciju, pa samim tim i za državu.
Biljana 77 Biljana 77 14:48 04.11.2009

Re: Mare, care!

nekad je i civilka isto tako gubljenje vremena i novca... A nekad je i sramotno i neverovatno izrabljivanje tela i duha čoveka.
Slažem se, Žmu i mnogi prijatelji su služili civilnu. Ali kakva god da je, bar postoji potencijal da se uradi nešto korisno. U služenju redovne vojske ja taj potencijal ne vidim.
antioksidant antioksidant 15:02 04.11.2009

Re: Mare, care!

U služenju redovne vojske ja taj potencijal ne vidim.

nema vaspitacica

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana