Politika

mislim na koga mislim

antioksidant RSS / 03.12.2009. u 13:11

secam se neke predizborne kampanje kada je boris tadic, predsednik demokratske stranke, imenovao bozidara djelica za kandidata te stranke za premijera vlade srbije (miting u areni na novom beogradu na nedelju dana pred izbore).

boris tadic, predsednik republike srbije, valjda nesklon promenama, parlamentu srbije kasnije je predlozio dotadasnjeg premijera vojislava kostunicu  (onima iz vojvodine poznatijeg kao kostunica doktor vojislav).

secam se kada se u novinama kao kandidat demokratske stranke za mesto premijera srbije pominjao bojan pajtic a kao kandidat borisa tadica, predsednika demokratske stranke, najcesce je pominjan vuk jeremic.

boris tadic, predsednik republike srbije, valjda sklon .........(dopisite sami ako vam je jasno).....,  parlamentu srbije je predlozio dotadasnjeg ministra finansija mirka cvetkovica (i srecom ostavio jeremica na "cekanju").

dalje se secam kada je donosen sadasnji ustav srbije i debate koja je tada intenzivno vodjena ali se nikako ne secam prosirenja nadleznosti predsednika republike na oblast direktne kontrole rada ministara u vladi srbije (o predsednicima opstina i narocito neyavisnim institucijama ipak ne bih - izgleda da postoji razmimoilazenje u definisanju pojma "nezavisno").  narocito mi je promakao pojam "davanja sansi". 

s druge strane jako se dobro secam da u istom tom ustavu pise i da je vlada  odgovorna narodnoj skupstini.

dakle ne predsedniku republike. nikako predsedniku republike. nikada predsedniku republike.

mada, mozda je dole citiranu izjavu dao boris tadic, predsednik demokratske stranke? mozda je on zabrinut zbog cinjenice da neki ministri koje je imenovala demokratska stranka ne rade dobro? da li to znaci da drugi ministri rade dobro ili nema nikog ko bi se zabrinuo zbog njihovih eventualnih propusta? mozda je on zabrinut zbog cinjenice da neki predsednici opstina koje je imenovala demokratska stranka ne rade dobro? mozda je on zabrinut zbog cinjenice da neke nezavisne institucije cije je organe imenovala demokratska stranka ne rade dobro? a ako ih imenuje demokratska stranka kako su onda oni nezavisni?

u stvari, ja sam nekako izgubio interesovanje da shvatim na koga boris tadic tacno misli. da nastavim ja da zivim u neznanju. i naravno, izrazavam najdublju zahvalnost u ime neimenovanih ministara, predsednika opstina i institucija na sansi da se poprave.

pruziti sansu je jako velika i lepa stvar.

..............................

Prokuplje -- Pojedini ministri, predsednici opština i nezavisne institucije ne rade dobro, rekao je predsednik Srbije Boris Tadić prilikom posete fabrici u Prokuplju.

Tadić je međutim izjavio i da će tim ministrima dati još jedu šansu da se poprave. Predsednik je takođe rekao da se izveštaj državnog revizora o trošenju novca iz budžeta mora ozbiljno sagledati kako bi se otkrilo gde se ona troše bez odgovornosti i pokrića.

"Ne rade svi ministri dobro, ne rade ni svi predsednici opština dobro. Ni sve te nezavisne institucije ne rade dobro. To će morati da se menja", rekao je Tadić.

On nije želeo da imenuje ministre koji, kako je rekao, ne rade dobro.

"Mislim na koga mislim. Dajem im šansu da se poprave", rekao je Tadić.

.............................................

УСТАВ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Члан 112.


Председник Републике:

1. представља Републику Србију у земљи и иностранству,

2. указом проглашава законе, у складу с Уставом,

3. предлаже Народној скупштини кандидата за председника Владе, пошто саслуша мишљење представника изабраних изборних листа,

4. предлаже Народној скупштини носиоце функција, у складу са Уставом и законом,

5. поставља и опозива указом амбасадоре Републике Србије на основу предлога Владе,

6. прима акредитивна и опозивна писма страних дипломатских представника,

7. даје помиловања и одликовања,

8. врши и друге послове одређене Уставом.


Председник Републике, у складу са законом, командује Војском и поставља, унапређује и разрешава официре Војске Србије.

........................................

Члан 124.

Влада је одговорна Народној скупштини за политику Републике Србије, за извршавање закона и других општих аката Народне скупштине и за рад органа државне управе.

 

.....................................

 

 



Komentari (27)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

jasnaz jasnaz 13:38 03.12.2009

prvi!

antioksidant antioksidant 15:04 03.12.2009

Re: prvi!

jasnaz

nagrada za prvog je....


jos jedna sansa!!!!!!!!!!!!!!!!!
drug.clan drug.clan 13:43 03.12.2009

istorijska uloga

mene vise brinu one izjave o njegovoj "istorijskoj ulozi" u izgradnji infrastrukture... izgleda da je potpuno izgubio dodir sa stvarnoscu sto znaci da smo ga nadrljali ....
antioksidant antioksidant 15:04 03.12.2009

Re: istorijska uloga

svaki politicar ovde trazi svoje mesto u istoriji...
mozda zato i lutamo?
Goran Vučković Goran Vučković 20:44 05.12.2009

Après moi le déluge

mene vise brinu one izjave o njegovoj "istorijskoj ulozi" u izgradnji infrastrukture... izgleda da je potpuno izgubio dodir sa stvarnoscu sto znaci da smo ga nadrljali ....

Pet milijardi spoljnog zajma za razvoj infrastrukture u trenutku kada se na jedvite jade žica 200 miliona od Rusa... svi državni funkcioneri treba da pričaju kao jedan, da ne bi zbunjivali investitore... DS mora da se centralizuje da bi regionalizovala državu...

Zvuči prilično šizično na prvo slušanje/čitanje. A sa ovim zaduživanjem podseća malo na Slobu - posle mog mandata - potop.
antioksidant antioksidant 20:55 05.12.2009

Re: Après moi le déluge

DS mora da se centralizuje da bi regionalizovala državu...

zvuci vise nego sizoidno a zasluzuje poseban blog

koliko ne uspem da izbacim iz glave tu kolicinu ...... jer vikend je - imam pametnijeg posla - i napisacu ga
Goran Vučković Goran Vučković 21:01 05.12.2009

Re: Après moi le déluge

zvuci vise nego sizoidno a zasluzuje poseban blog

Mislim da je konkretno tu maznuo od Obame - šaljemo još vojske... da bismo se povukli
antioksidant antioksidant 21:28 05.12.2009

Re: Après moi le déluge

Mislim da je konkretno tu maznuo od Obame - šaljemo još vojske... da bismo se povukli

pa da, da bude vece povlacenje
Mali Sizif Mali Sizif 18:01 07.12.2009

Re: istorijska uloga

"Gde god nađoh čoveka, nađoh volju za moć, i još u volji sluge volju da bude gospodar", reče Niče i definisa suštinu savremene ( srpske) politike....
stopalo stopalo 14:08 03.12.2009

ma znas ti dobro na koga ja mislim

Председник Републике:

8. врши и друге послове одређене Уставом.

sve zavisi od toga kako se cita ustav.
da li se neko seca kad nam je profesor ustavnog prava markovic objasnjavao da 2 moze da se cita i 3, ako se tako dogovorimo.
dakle tadic moze ida postavlja i razresava ministre, predsednike opstina i pa te kojekakve nezavisne institucije ako se tako dogovorimo



i na kraju, zar te nije sramota da to pitas danas kad vec treci dan uzivamo blagodeti bezviznog rezima???

kao sto se nekad kostunicna vlada pitala: pa zar danas kad gori hilandar?
antioksidant antioksidant 15:07 03.12.2009

Re: ma znas ti dobro na koga ja mislim

i na kraju, zar te nije sramota da to pitas danas kad vec treci dan uzivamo blagodeti bezviznog rezima???

stidim se
Inner Party Inner Party 14:11 03.12.2009

Mangupi u nasim ...

Prokuplje -- Pojedini ministri, predsednici opština i nezavisne institucije ne rade dobro, rekao je predsednik Srbije Boris Tadić prilikom posete fabrici u Prokuplju.


... redovima.

Prvo sto mi je palo na pamet je da smo sa ovom izjavom ponovo dobili Vodju koji ce "Sve resiti".


antioksidant antioksidant 15:05 03.12.2009

Re: Mangupi u nasim ...

ponovo dobili Vodju koji ce "Sve resiti".

dobronamernog vodju!
pravog pedagoga
maksa83 maksa83 14:12 03.12.2009

briljantan

izbor prateće pesme. :)
antioksidant antioksidant 15:06 03.12.2009

Re: briljantan


tnx
marija.mt marija.mt 14:50 03.12.2009

ima jos...

Nezadovoljni i potpredsednici Vlade
3. decembar 2009. | 14:19 | Izvor: FoNet, Tanjug
Beograd -- Potpredsednici Vlade Srbije, Ivica Dačić i Mlađan Dinkić, slažu se sa ocenom predsednika Srbije Borisa Tadića da pojedini ministri ne rade dobro svoj posao.

Dan pošto je predsednik Tadić izneo kritike na račun pojedinih ministara koje nije želeo da imenuje, slične ocene iznela su i dva potpredsednika u Vladi Mirka Cvetkovića. Dačić i Dinkić priznaju da nisu zadovoljni radom svih resora u Vladi, ali tvrde i da ministarstva koja predvode njihove stranke, SPS i G17 plus, uspešno rade svoj posao.

Vicepremijer Srbije i lider SPS-a Ivica Dačić smatra da je potrebna rekonstrukcija Vlade Srbije, a da svaki ministar treba da zna "da mu je to životna uloga".

"Siguran sam da je rekonstrukcija vlade potrebna, ali ne želim da ocenjujem druge", rekao je Dačić na konferenciji za novinare u sedištu SPS-a komentarišući kritike predsednika Srbije Borisa Tadića koje je on u sredu izneo na rad ministara.

Dačić je kazao se u Vladi nije razgovaralo o uvođenju novih partnera, a ukoliko neko od ministara treba da bude promenjen to će svakako biti dogovor.

"Tu nema svađe. Tadićevu ocenu shvatam kao dobronamernu kritiku i svakom ministru treba da se kaže šta treba da poboljša u svom radu", rekao je Dačić.

Dačić je zaključio da je zadovoljan radom ministara iz SPS-a, ali da svi zajedno mogu bolje.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije Mlađan Dinkić slaže se sa ocenom predsednika Tadića da pojedini ministri ne rade dobro svoj posao.

"Smatram takođe da ima ministara, koji ne rade dobro svoj posao i podržavam ono što je predsednik rekao", izjavio je Dinkić na konferenciji za novinare posle sednice Vlade Srbije.

Dinkić je naglasio da se ne oseća prozvanim i dodao da je Tadić javno pohvalio njegov rad na otvaranju fabrike “Leoni“ u Prokuplju, ali da taj deo nije prenet u javnosti.
antioksidant antioksidant 14:58 03.12.2009

bas mi ga zao...

Dinkić je naglasio da se ne oseća prozvanim i dodao da je Tadić javno pohvalio njegov rad na otvaranju fabrike “Leoni“ u Prokuplju, ali da taj deo nije prenet u javnosti.



sramite se novinari
drug.clan drug.clan 16:24 03.12.2009

Re: bas mi ga zao...

antioksidant
Dinkić je naglasio da se ne oseća prozvanim i dodao da je Tadić javno pohvalio njegov rad na otvaranju fabrike “Leoni“ u Prokuplju, ali da taj deo nije prenet u javnosti.



sramite se novinari



u kakvom li su psih(ot)ickom stanju ministri kada im je toliko stalo do vozdove pohvale?
asparagus asparagus 15:07 03.12.2009

Ma bez brige Borise...

"Mislim na koga mislim. Dajem im šansu da se poprave", rekao je Tadić.

Opusteno, mi cemo im davati sansu jos decenijama, takav smo tupav narod...
antioksidant antioksidant 15:09 03.12.2009

Re: Ma bez brige Borise...

Mislim na koga mislim. Dajem im šansu da se poprave", rekao je Tadić.

vazno je samo da ne misli na dinkica (to nam je bar razjasnjeno)
Opusteno, mi cemo im davati sansu jos decenijama

precizno i surovo
zipo_64 zipo_64 15:37 03.12.2009

Re: Ma bez brige Borise...

Boris Tadic se polako gubi.
Vise nego ocigledno je da u stalnoj kampanji.
Na zalost u Srbiji se mediji vise bave opozicijom nego vlascu.
Zato i rade sta im padne na pamet. Alternative nema
RTS je postao njegvoa licna medjiska kuca.
antioksidant antioksidant 16:16 03.12.2009

Re: Ma bez brige Borise...

Vise nego ocigledno je da u stalnoj kampanji.

mislim da smo pogodili sustinu problema
(mada taj problem nije eksluzivno problem vlasti)
celokupni politicki resursi srbije su angazovani u konstantnoj predizbornoj kampanji
asparagus asparagus 16:47 03.12.2009

Re: Ma bez brige Borise...

RTS je postao njegvoa licna medjiska kuca.


Eh, da je samo RTS...
Biljana 77 Biljana 77 15:40 03.12.2009

Mislim,

dakle čistim.

antioksidant antioksidant 16:22 03.12.2009

Re: Mislim,

margos margos 22:13 03.12.2009

Re: Mislim,

thebee269 thebee269 17:43 03.12.2009

svetlo

Da bi presekao dalje diskusije ko je najzasluzniji za dobijanje bezviznog rezima predsednik Srbije g.Boris Tadic izdao je sledece upustvo:
MOLE SE GRADJANI REPUBLIKE SRBIJE, DA 19 DECEMBRA 2009, ZADNJI KOJI BUDE IZASAO UGASI SVETLO.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana