Zabava

Engleska i Ja XVI – Satisfaction

dirtyharry RSS / 06.12.2009. u 00:13

Kada bi mi neko nekad ranije, pre Engleske, pomenuo Satisfaction na temu muzike, uvek mi je na pamet padala legendardna pesma Roling Stonsa i nezaboravni rif Kita Ričardsa. Međutim to će posle ovog dana na farmi da se promeni.
Ujutru kao i uvek se skupljamo ispred autobusa gde je zbor, a onda neki idu na branje jagoda a neki na krpljenje plastenika i pravljenje istih. Endrju kaže meni i Panti da čekamo ovde Donzija jer nas dvojica radimo sa njim. Krema i Miki su se unezverili kao prase kad piški u baru. Opet se misle da su ispaljeni i da idu na branje jagoda. Razumem ih i ja bih bio isti takav. Međutim Endrju im kaže da idu da rade nešto na drugom polju. Neverovatan izraz sreće na licu kada čuješ da ideš da radiš nešto što nije branje jagoda.
Ubrzo na zbornom mestu ostajemo samo ja i Panta. Reko' da nas nisu zaboravili. Nisu, zapad je ovo, ne zaboravlja se prosta radna snaga nikad.
Donzi dolazi sa jednim čudom od traktora i vuče molju omiljenu mašinu, hidrauličnu ručnu bušilicu. Panta gleda i pita se šta je ono, kakva je ono skalamerija.
Panta:"Je li Pušo, šta je ono?"
Ja:"Ništa ne pitaj."
Panta:"Što?"
Ja:"Videćeš, najebali smo danas. Zažalićeš što si došao da radiš na plastenicima."
Panta:"Ma jes, pa radio sam već nekoliko dana i nije toliko strašno, od onih šipki koje si ti skidao, šta može da bude gore?"
Ja:"Videćeš, moli samo Boga da ne radimo ovo ceo dan, inače smo se sjebali ko niz basamake (tur. stepenik)."
Bog je izgleda tada bio odsutan. Panta je bio nevernik pa se nije molio a mene očigledno nije čuo.
Idemo polako ja i Pantelija za traktorom dok Donzi polako grabi onom karakondžulom od istog uz brdo. Stižemo na vrh brda tačno iznad kampa. Kaže Donzi da ovde sada na vrhu brda treba da se buši i da se postave šipke za plastenike sa obe strane. Panta klima glavom u fazonu, "ma nema problema" a ja počinjem da gutam knedle i da psujem u sebi. Imali smo pre nekoliko dana muke da postavimo šipke u podnožju istog brda, tu sam se isekao. Na vrhu brda mogu da mislim samo koliko je onolika voda koja pada svaki dan sprala tlo i koliko će one stene sa kojima smo se susretali pre koji dan da izađu na površinu sada. Nisam ni slutio koliko sam bio u pravu.
Auger_Gas_2man.jpgNamontirali smo sve i čekamo da Donzi pusti mašinu u pogon. Panta je ravnodušan a ja se osećam kao u zubarskoj stolici, znam da će da bude veselo samo ne znam koliko. Počinjemo da bušimo. Šipka treba da se pobije u zemlju nekih šestdesetak centimetara. Još joj spirala nije ni ušla u zemlju, kada je zakovala u nešto. To smo osetili i ja i Panta. Bušilica nas je bacila po pola metra u stranu i stala. Mrdamo šipku i burgiju levo desno u kompletu jer se ne zna šta je u zemlji, pokušavamo da izbegnemo stenu ako može, a ako ne, onda je vadimo i onda moraju Miki i Krema da rade, odnosno pajser i macola, respektivno. Prvo pa muško. Neće šipka ni da mrdne. Vadimo je napolje i gledamo koliko se burgija na samom vrhu iskrivila. Donzi uzima mali čekić i počinje da mlati šipku pokušavajući da je ispravi. A ja prisvajam pajser i macolu, pošto sam se pokazao kao vrlo kvalifikovan za rukovanje istima. Mlatim macolom preko pajsera i osećam da se sa svakim udarcem kamen u rupi drobi i puca. Završavam sa mlaćenjem i vadim delove polomljenog kamena, samo sada to radim polako, znam da me je prošli put to isto stenje izujedalo. Više od petnaest minuta smo se zadržali samo kod te jedne rupe a ima ih mnogo.
Vidim Pantu koji je već počeo da uzdiše. Mislim se samo, valjda ćemo imati više sreće sa ostalim, možda ova engleska zemlja i nije toliko loša. Zajebo sam se naravno. Kada vidim na kakvoj zemlji ovi Englezi uzgajaju jagode, kakva je ovo kaldrma, pa one ljude u Srbiji treba čovek da strpa u zatvor što im je onakva zemlja neobrađena. Šipka već posle prvih desetak centimetara mora da udari u neki kamen manji ili veći. Sada podsećamo na one radnike što rade na pneumatskim bušilicama što razbijaju asfalt. S tim što na svaki kamenčić psujemo. Polako radimo i jedva čekamo pauzu koja je ipak prilično brzo došla. Trpam onih nekoliko tost sendviča u usta jedan preko drugog, jedva se suzdržavajući da ne pojedem i celofan. Gladan sam kao vuk, radim kao konj a posao je pasji. Oooo, Orvele, Orvele, ‘de si sada.
Ja:"Pantelija, si prso?"
Panta:"Nisam još."
Ja:"Znači držiš se?"
Panta:"Aha."
Ja:"Dobro, drži se samo, za nekog ili za nešto, mada ako ovo budemo radili ceo dan ima da se držimo i ja i ti za onu stvar."
Panta:"Vidim."
Ja:"Krkali smo, ‘ajde na posao."
Nastavljamo dalje. Šipka udara u nešto i počinje da pišti i zavija, kao kada se dva metala grebu jedan o drugi. U jednom trnutku počinje toliko da biva glasno da nam uši para tolika buka kao da smo u valjaonici metala a ne na sred polja. Panta me gleda ali ja ne prestajem da bušim. Pritiskam još više, udaramo u nešto ponovo i bušilica nam skoro ispada iz ruku. Još više se nerviram i počinjem još jače i brže. Šipka ne ide dalje. Pritiskamo još jače. Ništa. Nešto počinje da smrdi kao kada se metal vari sa električnim aparatom i ja shvatam šta se dešava. Jesam tvrdoglav kao mazga, ne, kao dve mazge, ma kao celo krdo mazgi, ali ovo sada nema smisla. Ne treba ići glavom kroza zid, mada ja praktikujem i to, samo gledam da ne bude moja glava u pitanju. Vadim šipku, imam šta i da vidim. Vrh je skroz crn, spirala na burgiji je slepljena kao da je tenk pregazio, a metal je toliko vruć da ne možeš da ga držiš u rukama. Bacam onu šipku u stranu a gledam krišom Donzija u kabini traktora kako se češka po glavi i gleda nas. Interesuje me šta li je pomislio u tom trenutku. Nastavljam dalje kao da ništa nije bilo. Ponovo rade Miki i Krema, odnosno pajser i macola, respektivno. Krema i ja svoj bes iskaljujemo na Mikiju. Efekat je evidentan, kamenje pršti na sve strane iz one rupe.
Počinje da greje sunce i to baš da peče. Ne volim kišu, tačnije govna mi se jedu više od ovog engleskog vremena ali sada bih više voleo da pada sneg koliko sam se pregrejao. Počinjem polako da osećam umor u rukama ali to je tek početak. Treba ceo dan da se gura a još nije ni podne. Iako je zemlja na vrhu brda skroz suva i kada krenemo da bušimo počinje i prašina da se diže, od nekud zemlja i dalje isparava i ona vlaga nas ubi skroz. Znojim se ne malo, jesam naviko da radim ali ovo već spada u rudarstvo. Ona prašina se lepi svuda. Panta je opremljen u punu ratnu opremu i majicu nikad ne skida dok sam ja standardno go do pola, samo u šortsu i "radničkim" patikama. Panta je do sada već nabacio standardan look & feel rumunskog radnika. Vrat i ruke su mu crne do lakata dok je ispod majice beo kao sir. Ja sam sa druge strane crn kao zemlja. Šta da radim uvek sam voleo reš pečenu kožicu kad krcka. Tamo negde imam waterproof ali to je opet samo za slučaj elementarnih nepogoda. Ruke me već solidno bole, cenim ga sada da ćemo taman na polovini da budemo za vreme ručka, što bi značilo da ćemo ceo dan da rovarimo. Nije mi sada za to što ću da radim i što me sve živo boli, nego što je Panta još u mnogo gorem stanju nego ja a za ovu bušilicu mi treba i on. Mogu da vučem jednog konja ali dva ne mogu. Guramo nekako do ručka. Meni je baš dobro došla kratka pauza ali Panta mi je već sada u očajnom stanju. Jedva smo izbušili zadnjih par rupa.
Ja:"Šta je bilo Pantelija? Si prso?"
Panta:"Prso sam!"
Ja:"Pa šta da ti kažem momak. Teško je, moraćeš neko vreme sam."
Panta:"Da, da."
Ja:"Vidiš da sve znaš. Drži se samo."
Panta:"Za koji moj da se držim. Vidiš da smo propali kao ona stvar kroz tipave gaće."
Ja:"Ajde, ajde. Pa tek je podne još samo ovoliko koliko smo terali do sada i gotovo."
Posle ručka smo se malo povratili i nastavljamo dalje. Mada nije trebalo mnogo da se ponovo vratimo u prethodno stanje. Sa svakom novom rupom smo sve više i više umorni. Panta je prso skroz a ja ne mogu sam da radim na bušilici, treba mi i on, pa se i ja mnogo više umaram pokušavajući da tu skalameriju održim u ravnoteži. Imamo još četiri sata najmanje da guramo ovo. Panta se sada već samo drži za bušilicu i kako se ista nakrene na neku stranu a ja pokušavam da je vratim, osećam da vraćam nazad i nju i Pantu.
Ja:"Panto zapni bre malo, samo se držiš za tu bušilicu."
Panta:"Ma ne mogu bre čoveče."
Ja:"Možeš, možeš, samo još malo."
Panta:"Ma ne mogu bre, prso sam skroz."
dscn0064z.jpgJa već polako počinjem da se nerviram. Donzi iz kabine isto vidi šta se dešava i da ćemo da zanoćimo ovde ako se nešto ne promeni pa rešava da nam pomogne. Sada trojica nas radimo na dotičnoj skalameriji. Ja sa jedne strane već toliko besan da mogu da ujedam. Sa druge strane Panta koji je sada već tu samo da ga ima na broju i Donzi dolazi i hvata se na samoj sredini bušilice i gura na dole. Jeste da ide mnogo bolje ali opet ima toliko kamenja u ovoj usranoj engleskoj zemlji da posle svaki desetak centimetara izvodimo manevre za izbegavanje istog. Srce mi toliko brzo kuca da mislim da će da eksplodira. One vene koje su mi se nastanile na ramenenima su nastavile sada i dalje da okupiraju ostatak mog tela i vidim da ih sada imam i po grudima. Kako i ne bi kada sam ceo dan zapeo kao konj. Jedna šipka se zaglavila i neće ni na jednu stranu. Ne možemo ništa da uradimo. Psujem ja u sebi sve na nebu i na zemlji. Zovem Donzija i teram ga da se popne na šipku koju pokušavamo za pobijemo u zemlju. On se čudi šta li mi je sada palo napamet ali staje na istu. Šipka ima horizotalnu rupu na vrhu. Ja hvatam pajser provlačim kroz istu i počinjem da okrećem kao svrdlo. Donzi se drži za mene jer ne može da održi ravnotežu i da stoji na onome. Guram ali neće da krene. Još više besnim i zapinjem. Odjednom se čuje pucanje kamenja negde dole i šipka ide polako ali sigurno dalje.
Donzi:"Dobra ideja. Kako si se setio?"
Ja onako besan:"Mi na našem fakultetu učimo svašta, ovo je sitnica."
Osim toga ja imam i najveći pedigre od svih nas što smo došli ovde, samo sam ja sa sela sada. Ostalo su sve gradska deca. Panta počinje da se smeje i da psuje Bogija i sve one bazene i sportske terene na prospektima koje smo videli. Tako smo povremeno nastavljali dalje samo ja i Donzi dok je Panta imao vremena da se malo odmori i predahne. Tako sam ja svoj bes istresao više na pajseru, nego na Panti koji manje više sada pri kraju nije ni mogao da se upotrebi ni za šta.
Posao je takav da ti glava ne treba uopšte. Tačnije glavu smo poneli samo da nam ova buđava engleska kiša ne pada direktno u stomak. Pri samom kraju rovarimo opet sva trojica i odnekud izbija moja alat uživo, Miki i Krema. Mi smo taman uhvatili zalet i sada ako stanemo negde može lako da se desi da posle ne možemo da nastavimo dalje. Ne obraćam pažnju na njih a oni stoje na desetak metara od nas. Kada smo završili sa ovom rupom gledam ih a oni umiru od smeha. Krema se smeje ali Miki vrišti od smeha.
Ja:"Šta ti je bre Pajseru šta se smeješ toliko?"
Miki se i dalje toliko smeje da ne može da dođe do daha. Ja se okrećem da vidim ovu dvojicu, ne znam šta su videli. Ništa mi ne izgleda čudno. Panta je seo na zemlju a Donzi se penje da pomeri traktor do sledeće rupe.
Ja:"Ejjjjjj, Pajseru, šta ti je bre? "
Miki:"Trebao si da vidiš na šta ličite pa bi ti onda sve bilo jasno."
Ja:"Aj, pričaćemo u Bermudanu sada me ovi indijanci čekaju a ionako ne možeš ništa da kažeš, ćeš da se zadaviš."
Još tih par sati sam se n puta posvađao sa Pantom i hteo još da ga izmaltim što ne drži onu bušilicu. On se vuče kao prebijen. Usput sam pitao već Donzija da li može da mu nađe zamenu jer ne mogu da držim i njega i bušilicu više. Od toga ništa nije bilo. Koga da nađeš sad ovde u ovoj vukojebini. Jedva sam isterao taj dan a Panta ga je odavno završio. Samo je igrom slučaja tu bio prisutan. Jedva čekam da se istuširam i sperem onih par kila prašine što sam pokupio usput. I dalje sam besan kao ris ali i srećan što se završilo.
Idem onako smrknut ka Bermudanu, pored mene ide Panta koji sada izgleda kao da je doživeo veliku penetraciju od strane celog puka vojske.
Ja: "Ajde sad pajseru sad kaži šta si se onoliko smejao tamo? Šta si to toliko smešno video?"
Miki:"Si gledao nekad spot za Satisfaction?"
Ja:"Misliš na Satisfaction od Stonsa?"
Miki:"Ma jok bre, kakvi Stonsi. Nago one sisate snajke što buše sa onim pneumatskim bušilicama."
Ja:"Pa trebao sam da pretpostavim šta gledaš. Ne, pojma nemam šta ti je to."
Miki:"E kada se vratimo to prvo treba da vidiš. Tako ste izgledali vas trojica kao na tom spotu."
Ja:"Miki počinješ da me zabrinjavaš. Od punog kampa devojaka ti mene vidiš kao neku sisatu pekarku tamo."
Miki:"Ma ne bre pajseru. Kada budeš video spot, sve će da ti bude jasno, ali trebao si samo da vas vidiš na šta ličite. Ti si zapeo kao konj, stego zube i svaka žila ti se vidi. Donzi se onako bledunjav zarumeneo kao da su ga obarili ali Panta je bio najsmešniji. Obraščići mu se drmaju a onaj njegov smešan kačket mu igra na glavi i skače. Pa udari u jedno uvo pa ona vibrira i skačka dok ne udari u drugo uvo, pa onda ponovo. Za ono je trebala kamera."
Ja:"He, he, he, pa definitivno, voleo bih da sam mogao da nas vidim."
Panta:"A sad se smeješ a gore si hteo da me odrobijaš."
Ja:"Ma jedi govna bre, vučeš se ko da te jebo ceo puk vojske, ne mogu da nosim i tebe i sebe."
Panta:"Ma ne mogu bre čoveče."
Ja:"A šta ja treba da radim što ti ne možeš. Oćeš paunde, pa zapni onda."
Panta:"Ma jebi se."
Ja:"Pa sad jebi se, a koliko se sećam i ti si držao predavanje Ceniću dok je još bio tu kako treba da radi i da zapne."
Znam ja šta je bio problem, ali hoću da i on vidi moj, a moj problem je bio on. Nego nema veze i taj dan se završio. Koliko sam ja tada penio i dalje za ono tele vezano za semafor, toliko je Miki penio za Satisfaction. Na kraju sam rekao sebi čim stigneš u Srbiju prva stvar koja će da bude kad stigneš kući je da nađeš taj spot na Internetu. Verovali ili ne to je i bila jedna od prvih stvari koje sam uradio.



Komentari (31)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

mirelarado mirelarado 00:43 06.12.2009

:)))

Није лако у Енглеској, земљи каменитој, ратар бити!
Сатисфекшн је што сте тај радни дан преживели и што си испричао ову причу.

Признај да си, у боју с бушилицом, Пантом и камењем, зажалио за оном бербом јагода.

dirtyharry dirtyharry 08:55 06.12.2009

Re: :)))

Сатисфекшн је што сте тај радни дан преживели и што си испричао ову причу.

Jeste i hvala .

mirelarado
Признај да си, у боју с бушилицом, Пантом и камењем, зажалио за оном бербом јагода.

Naravno da jesam. Sa druge strane imalo je sve svojih prednosti ali pisaću o tome. Najgore je što smo očekivali nešto skroz drugačije. Ja kao dete sa sela sam se najmanje razočarao jer takve stvari, mislim poslove tog tipa radim i kući .
Ovakav posao sam mrzeo jer mi treba još jedan konj da vuče a mnogo mrzim kad sam bespomoćan i ništa ne mogu da uradim, onda besnim
mirelarado mirelarado 00:36 08.12.2009

Re: :)))

dirtyharry
Ovakav posao sam mrzeo jer mi treba još jedan konj da vuče a mnogo mrzim kad sam bespomoćan i ništa ne mogu da uradim, onda besnim


A кад си бесан, лакше се запиње, искалио си срџбу на оном камењу. :))

П.С. Беше ли ти оно сада у Риму, или сам нешто погрешно схватила?
dirtyharry dirtyharry 09:03 08.12.2009

Re: :)))

mirelarado

A кад си бесан, лакше се запиње, искалио си срџбу на оном камењу. :))

da, ali čim krenem da radim odmah bi mogao da bijem Pantu jer ne može da mrda .....

mirelarado

П.С. Беше ли ти оно сада у Риму, или сам нешто погрешно схватила?

Jesam, još dan-dva sam u Rimu, pa onda nazad...
mirelarado mirelarado 21:05 08.12.2009

Re: :)))

dirtyharry
Jesam, još dan-dva sam u Rimu, pa onda nazad...


Уживај и за нас. Обиђи све што стигнеш.. :))

Oвај део највише волим. На врху тврђаве има тераса, види се цео Рим, са свих страна.

dirtyharry dirtyharry 13:05 10.12.2009

Re: :)))

mirelarado
Уживај и за нас.

Jesam vala

mirelarado
Oвај део највише волим. На врху тврђаве има тераса, види се цео Рим, са свих страна.

Bio sam i obišao sve što sam mogao za tih nekoliko dana tamo. Inače bio sam i na Kastelu , super je bilo. Napisaću možda jedan blog o tome ali trebaće malo vremena za nešto ozbiljnije
miloradkakmar miloradkakmar 01:14 06.12.2009

Nije

valjda engleski kamen tvrđi od našeg !?

Odavno htedoh da te pitam : je l' jedeš jagode ?


dirtyharry dirtyharry 09:00 06.12.2009

Re: Nije

miloradkakmar
valjda engleski kamen tvrđi od našeg !?

E, na svu sreću nije, ali ga bre ima ko pleve. Zamisli da obrađuješ zemlju gde recimo odmah 5-10cm ispod površine nalaziš kamenje veličine pesnice. Na mnogim površinama zemlju ne oru, jer će samo izvaditi to kamenje iz dubine duše...

miloradkakmar
Odavno htedoh da te pitam : je l' jedeš jagode ?

He, he, pa jedem ali evo, pouzdano znam da Panta i dan danas ne jede . Tada kada sam brao sam jeo mislim oko pola kila dnevno, svaki dan
4krofnica 4krofnica 11:27 06.12.2009

*

covek bi pomislio da je busilica 2 metra i teska 120kg. al' kad vidim kako ste mrsavi, momci, pade mi na pamet nesto malo lakse...
kako samo opisujes to neprobijanje, zabole me stomak od muke, mogu misliti kako ste se nacrncili sa tom busilisom. sto kaze Mirela, sigurno ste pozeleli branje jagodica....
da psuje Bogija i sve one bazene i sportske terene na prospektima koje smo videli

koliko puta vam je to proslo pred ocima!!hehe, eh da ste znali, ko zna da li biste se upustali u ovu neznu avanturu, ....
ne da si uklopio ove cice i njihov satisfaction! odlicno!(da su vam uletele ovakve koleginice, mozda bi vam lakse bilo..)
dirtyharry dirtyharry 19:01 06.12.2009

Re: *

4krofnica
covek bi pomislio da je busilica 2 metra i teska 120kg.

He, he. Pa bušilica jeste otprilike oko 2m dužine ali je teška oko 25kg. Nije to puno ali ako držiš to na rukama ceo dan onda nije baš ni prijatno ...

4krofnica
koliko puta vam je to proslo pred ocima!!h

Boilje ne pitaj....

4krofnica
ne da si uklopio ove cice i njihov satisfaction! odlicno!(da su vam uletele ovakve koleginice, mozda bi vam lakse bilo..)

Definitivno bi ...
Unfuckable Unfuckable 12:34 06.12.2009

jagodna polja

dirtyharry dirtyharry 18:43 06.12.2009

Re: jagodna polja

Unfuckable
jagodna polja

Ne da si ga ubo...
'de se samo ovoga seti
Mogu da ti kažem da su i nama tada bilo Strawberry fields forever....
dunja73 dunja73 00:21 07.12.2009

---

Hajde , hajde , sreca u nesreci konsekvence Jagodice Bobice , zamisli da
si bio ,
naprimer .. Oper.



dirtyharry dirtyharry 20:40 07.12.2009

Re: ---

dunja73
naprimer .. Oper.

Idi bre Dunja, jedva na internetu nađoh koji je taj
Nisam upućen...
4krofnica 4krofnica 21:01 07.12.2009

Re: ---

jedva na internetu nađoh koji je taj


idi bre Hari u persun
dunja73 dunja73 00:17 08.12.2009

Re: ---

Idi bre Dunja, jedva na internetu nađoh koji je taj

Taj , Taj ...Niti operise , niti peva , samo... tschuva ...
margos margos 09:42 07.12.2009

I' bre...

Mlados' ludos'... Garant da nisi sad pribeležio - nikad ne bi. To su one situacije koje su ti tako cool i fenomenalne kad si mlad, a posle samo, kad te neko pita, kažeš 'čuti... bilo je ludo i zabavno, al ne ponovilo se...'

Ipak, ostane nešto trajno - i kad dođeš do nekog dobrog posla, nastaviš da ceniš sve one koji čine da tvoj život i posao budu lakši... Nekad kad se nađem u starom društvu od pre i-haj godina sa bivšim mužem - zgledamo se i pitamo jesmo li bili normalni i da l smo neke stvari sanjali. Moleraje, prodaje čestitki, sezone na moru, majstorisanja...
Aj' bre, ne podsećaj me
dirtyharry dirtyharry 20:46 07.12.2009

Re: I' bre...

margos
Garant da nisi sad pribeležio - nikad ne bi.

U baš tako... krenulo je bez ikakvog planiranja, pokušao sam da spucam sve u par nastavaka, ali ne može. Ovo pišem kao najkompetentniji od dotične ekipe ...

margos
kad dođeš do nekog dobrog posla, nastaviš da ceniš sve one koji čine da tvoj život i posao budu lakši...
Naravno.

margos
Moleraje, prodaje čestitki, sezone na moru, majstorisanja

He, he, pa znam kako je i ja nisam mnogo bolji, ali po meni to tako mora da ide i moje iskustvo je da su ti ljudi mnogo bolji ljudi nego oni kojima je sve palo u krilo odjednom ...
Život piše romani ...
margos margos 23:37 07.12.2009

Re: I' bre...

Život piše romani ...
To mi bilo smešno kad sam bila mala... A zaklela sam se da nikad neću reći ono 'e da mi je ova pamet a one godine' - al rekoh jednom, nadam se da neću više. Ovo je čisto zbog radi onog nikad ne reci nikad. :)))
vladimir petrovic vladimir petrovic 12:28 07.12.2009

Eh, ta Engleska

Vi (mislim na društvance) ste baš lepo zabavljali u Engleskoj.

Priznajem, nisam znao da se, kada se Engleska malo zagrebe, pojavi - Crna Gora!
Otkud toliko kamenje tamo?

Primećujem da (na duhovit način) voliš životinjke
Gladan sam kao vuk, radim kao konj a posao je pasji.

Jesam tvrdoglav kao mazga, ne, kao dve mazge, ma kao celo krdo mazgi, ali ovo sada nema smisla
Mogu da vučem jednog konja ali dva ne mogu

A ovo postaje polako "demode", jer sada su Rumuni u EU, pa će naši radnici ići tamo kod njih, da zaradjuju lovu, he, he, he...
Panta je do sada već nabacio standardan look & feel rumunskog radnika


Kad ovo pominješ ne mogu da ne pomislim na Engleskinje
Tačnije glavu smo poneli samo da nam ova buđava engleska kiša ne pada direktno u stomak.

Jer ne znam kako su Engleskinje reagovale, ali kažu da one vole kod mladića stomak (sa pločicama, po mogućstvu) i ono ispod, a ne iznad. Da na (gornju) glavu ne obraćaju pažnju, he, he, he...
dirtyharry dirtyharry 20:50 07.12.2009

Re: Eh, ta Engleska

vladimir petrovic
Otkud toliko kamenje tamo?

E, to sam se i ja pitao. Psovao sam sve što ima i na nebu i na zemlji zbog toga ....

vladimir petrovic
Jer ne znam kako su Engleskinje reagovale, ali kažu da one vole kod mladića stomak

Ha, ha. Pa ne znam, moguće. Možda sam ja izbirljiv ili se nisam kretao po pravim mestima ali za sve moje vreme provedeno tamo nisam video nijednu Engleskinju za koju bih mogao da kažem waw, kako super izgleda...

vladimir petrovic
, jer sada su Rumuni u EU, pa će naši radnici ići tamo kod njih

Pa verovao ili ne, još uvek ima Rumuna koji dolaze kod nas da rade. Recimo mnogo njih dođe u okolinu Niša i Prokuplja ujesen kada se beru višnje (marele), tako da ni kod njih tamo ne cvetaju ruže...ali ko zna, možda se i to promeni
topcat topcat 19:04 07.12.2009

: ))

Tako ste izgledali vas trojica kao na tom spotu.


Mene cijela prica vise podsjeca na nesto ovako :

dirtyharry dirtyharry 20:52 07.12.2009

Re: : ))

topcat
Mene cijela prica vise podsjeca na nesto ovako :


E jesi ga našla hehehe, svaka ti čast. Baš se setih detinjstva. Koliko sam voleo ovaj crtać. Mogu da ti kažem da nismo bili mnogo bolji od ove dvojice... Tu smo negde ...
topcat topcat 01:56 08.12.2009

Re: : ))

dirtyharry

E jesi ga našla hehehe, svaka ti čast. Baš se setih detinjstva. Koliko sam voleo ovaj crtać. Mogu da ti kažem da nismo bili mnogo bolji od ove dvojice... Tu smo negde ...


Nije isto, ali podsjetio si me na moja dva prijatelja koji su htjeli biti od koristi i dali se u nekakvo bušenje. Pola sata su neuspješno bušili da bi napokon skužili da im svrdlo stoji naopako.
Kako im je to uspjelo, stvarno nemam pojma...
dirtyharry dirtyharry 19:08 08.12.2009

Re: : ))

topcat
Pola sata su neuspješno bušili da bi napokon skužili da im svrdlo stoji naopako.

e ti su još bolji nego mi .....
Ovde ne možeš da pogrešiš samo moraš da zapneš
crossover crossover 05:05 08.12.2009

Грлом у јагоде

Је л’ то био онај велики, "свемирски" John Deere трактор?

Ево ти Satisfaction, бољи него онај од Стонса:

dirtyharry dirtyharry 09:59 08.12.2009

Re: Грлом у јагоде

crossover
Је л’ то био онај велики, "свемирски" John Deere трактор?

Da, baš takvih par komada smo imali ....

crossover
Ево ти Satisfaction, бољи него онај од Стонса:

He, he, nisam znao za ovu obradu. Mogu da ti kažem da je bilo trenutaka kada smo se ovako osećali ....



u blatu do kolena, kiša pada kao navijena, samo još što nema ko da puca na nas ...
nivano nivano 20:33 10.12.2009

zanimljivo

procitah sve tvoje tekstove, bas su mi bili zanimljivi....ja sam dovozio aute iz engleske za srbiju, pa sam isto imao zanimljivih dogadjaja po engleskoj...u potrazi za autima obisao sam bas dosta ,al uvijek mi je bilo zanimljivo kupovati aute od ljudi sa sela...dosta njihovih farmera kao dodatni posao je prodavalo aute, kombije itd....a i uvijek se posao sklapao u kuci uz sok ili kolac,dok po gradovima to nikad nije bio slucaj....

neznam jel ste koristili mrezu za mobilni Lebara??kako je to jeftino, kad bi zavrsio sa zvanjem prema ex-yu drzavama, onda bi zvao rodbinu u usa, kanadi a to je tek dzabe
dirtyharry dirtyharry 20:10 12.12.2009

Re: zanimljivo

nivano
neznam jel ste koristili mrezu za mobilni Lebara??

Nismo, imala je neka kvaka 44. Zoveš neki broj pa ubaciš neki kod pa onda zoveš Srbiju i bilo je ultra jeftino ali to ne znam ko je izbunario, posle pri kraju boravka nije moglo više ...
ddsonik ddsonik 09:31 11.12.2009

I can get no...

satisfaction, on strawbery fields

Nekako mi je jasno da ova tvoja prica ima happy end, jer ne bi mogao ni da pises da nema, ali je mi je svaki nastavak dovoljno intrigantan da se pitam - sta je dalje bilo?

da, i hvala ti na tako detaljnom opisu - ako ikad budem morao da postavljam staklenike, uzecu tvoju pricu kao dobra prirucnik

pozdrav
dirtyharry dirtyharry 20:12 12.12.2009

Re: I can get no...

ddsonik
da, i hvala ti na tako detaljnom opisu - ako ikad budem morao da postavljam staklenike, uzecu tvoju pricu kao dobra prirucnik

Naravno, da se zna kako se zarađuju pare na zapadu ...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana