Društvo| Jubileji| Zabava| Život| Životni stil

Dobra Deca Bloga B92

Unfuckable RSS / 12.12.2009. u 21:07

 Kada je blagi bog delio toplinu, empatiju i mentalnu živahnost, očigledno je da je jako pazio ko će mu sedeti u prvim redovima. Tako su se Tamo našle i neke, meni veoma drage Face :
Vlasta, Bili Piton, Skyspoter, Jelena Gall, maksa, vishnja, darkonduty, Jack Bauer, Margitina Mama, omega (i, zamalo - Srki Pajić) priznaćete da predstavljaju jako dobro društvo.
 

Mnoge stvari koje možete pročitati u tekstu koji će ići ispod ove skromne posvete Dobroj Deci Bloga B92, a najpre one koje bi se mogle prepoznati kao „predstaračko kukumavčenje" ne mogu se primeniti na Njih. Jednostavno, Strelci ne gomilaju godine, nego iskustvo, a njihova vatra ne pravi požare već greje i obasjava.  
Nekom, krajnje očaravajućom i šarmantnom igrom, Priroda ih je bogato nagradila večitom Mladošću Duha, bez obzira šta pisalo u krštenici ili iskakalo iz ogledala.
Tamo gde ostatak sveta vidi gromadu od problema, Strelci vide izazov koji nepodnošljivom i neponovljivom lakoćom rešavaju, tako da sa strane gledano izgleda kao dečija igra. Dok Škorpion besni, Vaga zamišljeno odmerava opcije, Strelac svoje situacije nosi i rešava sa vedrinom i osmehom.
Baš to je, skroz ozbiljnog i namrgođenog tipa kakvim sam voleo da se prodajem okolo u ranim dvadesetim, umelo da izbezumljuje : sva ta krajnje sumnjiva i neshvatljiva razdraganost, uprkos očevidne sveopće komplikovanosti okoliša. U neverici gledajući na tu neobjašnjivu količinu dobrih vibracija, topline i vere u ljude koje bespoštedno emituju, mađijajući sve oko sebe, tešio sam se da jednostavno ne raspolažu dovoljno dobrim podacima o svetu u kom žive.
Sada, kada nemam više neobavezujućih dvadeset i nešto, nisam više tako siguran u to :
ova Večita Deca itekako dobro znaju koliko Život ume biti gruba i surova Igra, ali i pored toga, nepobedivo, šarmantno i nesputano ga tretiraju upravo - kao Igru.
Svima Njima, toj Dobroj Deci Bloga B92, želim srećan rođendan. Ostanite mladi i nepobedivi.

  If we could be twice young and twice old we could correct all our mistakes.
  Čovek uopšte nema šanse da ispadne bar malo pametan kada ga spopadne taj krajnje neproduktivni refleks da analizira godine koje je preturio preko glave. Ceo život se ionako samo mahnito trudi da odraste i konačno postane čovek, a onda, kada se to navodno i dogodi, kao da pomalo ne zna šta bi sa svim tim blagodetima, i da li je to uopšte - To :
Razume fudbal bolje nego dok ga je igrao. Oseća posed neke neočekivane sile* koja lako rešava stvar, debelo sumnjičav spram njene upotrebne vrednosti u tom dobu. Još uvek daleko od stalnog katetera ali isto toliko udaljen od kvalitetno odigranog basketa. Još dalje od radosti dokoličarenja, ali ipak bliži kafani nego čekaonici doma zdravlja. Ne smeta mu toliko odelo koliko preferira farmerke. Oseća da garderoba sada više služi da pokrije nego da pokaže, ali osećaji ga često i ne zanimaju. Vidi dalje, što ne znači da i primećuje, a uglavnom bolje vari to što primećuje, osim kada mu ustupe mesto u busu, pitaju „Čiko, koliko ima sati?" , ali i sasvim iznenada kažu - „sačekaj malo, momak". Momak ? 'Ajde.
(*Bolje primećuje žene nego one njega, ali sa tom univerzalnom blef konstantom lakše izlazi na kraj)

  You know you are getting old when the candles cost more than the cake.  
  Povećava li se to brzina, kao na starim gramofonima : sa raskošnih 33 u, skoro nepropisnih i skromnijih 45, prema/ka, izvan svake sumnje i u svakom smislu rasklimatano-furiozno-zabavnih-78 ? 
Brzina - propadanja, uzdizanja ili usložnjavanja ionako složene procedure opstanka? Tko mari, uopće?
Ako brojke jure kao na taksimetru, moramo li i mi?
  And in the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your years
  To sizifovsko „costs-benefits" mozganje počne da se dešava nekako baš oko rođendana, i to baš nekako u određenom uzrastu. 
A to je baš taj uzrast „u sred ničega", kada lagano počnu da vas ubeđuju da više niste, pa skoro - ni za šta. 'Ajde?
Krajnje sumnjiv rad na objektu koji, kao kamila grbu, svukud tegli svoje detinjstvo, a višegeneracijsko i jedino pravo nasleđe mu predstavlja očevidan nesklad između brojki i stanja u glavi.
Ili što bi neko rekao : „Onoga u glavi sa onim na glavi".
  Valjda otuda, od tog laganog ali stalnog pritiska iz okruženja, onoga što nas ponekad ujutro prepadne u ogledalu (ali bar kvalitetno razbudi!) te pomalo sažaljivih pogleda za koje povremeno mislimo da smo spazili, dođe i ta čudna presabirajuća rabota, kao obavezni road to nowhere.
Ok, ne baš - nigde, jer neko je krajnje oštroumno otkrio da se ljudi najradije samoubijaju upravo oko svog rođendana (ili Nove godine).
To mu dođe kao neko podvlačenje crte u vidu spašavanja sveta od sebe, sebe od bilansa a bližnjih od mozganja oko poklona. Bilans bez balansa.
Bilansi, dakle umeju biti pogubni, iako iskreno mislim da oko bilansa ima ko bi trebalo mnogo više da brine (ne znam čita li blog, ali s MMF svakako povremeno proćaska).
Osim toga, bilansi nas snađu, pre ili kasnije, bavili se mi njima ili ne, čemu trud onda ?
Bilansi - ne hvala, dakle. Uostalom, nemoguće je podvući crtu dok meč još traje, mi još na terenu, a sudija još ne svira ni poluvreme.
Kada bude vreme za to - saznaćemo, ne brinem
  It takes a long time to grow young.
  Možda dodatnu motivaciju za sve te čudne ideje koje se ljudima vrzmaju po glavi baš oko rođendana čini skoro pa neočekivana, iz aviona vidljiva a „crvenim slovom" iznuđena, vremenski strogo ograničena i svakako preterana i nezaslužena trpeljiva ljubaznost okoline. 
  Moj Tatko, jedan od onih koji po sistemu „bolje ti njih nego one tebe" gazi furioznih 78 ležernošću 33 , ima za tu lako detektujuću pojavu zanimljivu repliku. Bolje reći - iskustveni ekstrakt mudrosti zrelog doba, : 
„Hajd' budite dobri i ljubazni prema meni 364 dana, a ovaj jedan možete slobodno i da me šamarate."
  The first forty years of life give us the text: the next thirty supply the commentary.

 

 

 



Komentari (627)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

vishnja92 vishnja92 21:08 12.12.2009

!!!!!!!!

sesili sesili 21:13 12.12.2009

Re: !!!!!!!!

Srećan rođendan!
mirelarado mirelarado 21:13 12.12.2009

Re: !!!!!!!!

Срећно свим стрелцима и стрелицама, знаним и незнаним!

Unfuckable Unfuckable 21:17 12.12.2009

Re: !!!!!!!!

za Prvu :




(ne goji...mnogo)
Bili Piton Bili Piton 21:20 12.12.2009

Re: !!!!!!!!

mirelarado
Срећно свим стрелцима и стрелицама, знаним и незнаним!



Znaci ne mogu da verujem, ovog strelca (istovetnog) imamo u kujni kao ukrasnu keramicku plocicu, pored Lava i Device (drugi znakovi u najuzoj porodici), mega!!

Anfaki, lafe stari
niccolo niccolo 21:21 12.12.2009

Re: !!!!!!!!

Срећно свим стрелцима и стрелицама, знаним и незнаним!

vishnja92 vishnja92 21:22 12.12.2009

Re: !!!!!!!!

za Prvu

eee, cek da dodjem sebi prvo (otprilike sutra-prekosutra)

hvala :)

Unfuckable Unfuckable 21:23 12.12.2009

Re: !!!!!!!!

ti mi trebaš Brate, eto telepatije !
Nigde ne mogu da iskopam jednu pesmu, ali zato bar znam Tko Umije
mirelarado mirelarado 21:29 12.12.2009

Re: !!!!!!!!

Bili Piton
mirelarado
Срећно свим стрелцима и стрелицама, знаним и незнаним!


Znaci ne mogu da verujem, ovog strelca (istovetnog) imamo u kujni kao ukrasnu keramicku plocicu, pored Lava i Device (drugi znakovi u najuzoj porodici), mega!!



(клик на цветић)

За Вишњу специјално. :)
topcat topcat 21:36 12.12.2009

Re: !!!!!!!!

Sve najbolje dragim strijelcima i streličicama!



Re: !!!!!!!!


"In my next life I want to live my life backwards. You start out dead and get that out of the way. Then you wake up in an old people's home feeling better every day. You get kicked out for being too healthy, go collect your pension, and then when you start work, you get a gold watch and a party on your first day. You work for 40 years until you're young enough to enjoy your retirement. You party, drink alcohol, and are generally promiscuous, then you are ready for high school. You then go to primary school, you become a kid, you play. You have no responsibilities, you become a baby until you are born. And then you spend your last 9 months floating in luxurious spa-like conditions with central heating and room service on tap, larger quarters every day and then Voila! You finish off as an orgasm!"
— Woody Allen
loader loader 11:21 13.12.2009

Re: !!!!!!!!

mirelarado
" Срећно свим стрелцима и стрелицама, знаним и незнаним! "

Oh, hvala... :) ... tako ste pažljivi .. :)

Nego, znate kako... Mi strelci ... jes da se rađamo u poznom, pomalo tmurnom delu godine, međutim - ideja o našem nastanku stvara se devet meseci ranije - kad svetlo buja :) ... I, to je otprilike naša suština :)

> > > > > > > > > . . . .
AlexDunja AlexDunja 11:29 13.12.2009

Re: !!!!!!!!

i vi:))
za vas posebna cestitka:

and may you stay forever young:)
kiselkasta kiselkasta 11:32 13.12.2009

Re: !!!!!!!!

mirelarado
Срећно свим стрелцима и стрелицама, знаним и незнаним!




hvala

cestitam i ja svim ostalim strelcima i strelicama, blogovskim i neblogovskim rodjendan :)
loader loader 11:48 13.12.2009

Re: !!!!!!!!

AlexDunja:

i vi :))

:))
Ništa vam do sada nije bilo sumnjivo?! .. :))

Hvala na čestit-ruži.. Predivna je. To iz photoshop-a, ili drpljeno jutros iz komšijine staklene bašte..? .. :)


dirtyharry dirtyharry 21:11 12.12.2009

jbga...

za dlaku pa prvi ...

EDIT:

Ovo svi znate a ja ovde dajem samo deo:

Znam da će biti još mladosti, ali ne više ovakve;
u prosjeku 1938a.
Ja neću imati s kim ostati mlad,
ako svi ostarite,
i ta će mi mladost teško pasti...

Zato slavite rođendane ali nemojte da starite.
Srećan rođendan
Gospodja Klara Gospodja Klara 21:18 12.12.2009

Re: jbga...

dirtyharry
za dlaku pa prvi ...

Za dlaku pa druga.
Evo kod mene je takodje rodjendan, nekolicina podivljalih tinejdžera na čelu sa mojom ćerkom-slavljenicom pravi buku (upravo su odneli šlag u spreju), uživam u zvucima njihove tek zagrižene mladosti, a moja kao da je bila juče.
(Moram ipak da idem da policajišem, brine me malo taj šlag...)
vishnja92 vishnja92 21:19 12.12.2009

Re: jbga...

za dlaku pa prvi ...

pa red je da neki strelac bude ovde prvi, sta se guras :))

kakav tekst...



hvala.
Unfuckable Unfuckable 21:21 12.12.2009

Re: jbga...

Gospodžo, primenite Metode

Btw, najzabavniji deo celog ovog pisanja je bio onaj neposredno pred kačenje, kada sam nemo blenuo u sve te čekboksove : sex i religiju sam odmah odbacio, ali mi je jako blizu bilo da čekiram "Porodica".
Jako.
dirtyharry dirtyharry 21:23 12.12.2009

Re: jbga...

vishnja92
pa red je da neki strelac bude ovde prvi, sta se guras :))

Gospodja Klara Gospodja Klara 21:33 12.12.2009

Re: jbga...

Gospodžo, primenite Metode


Ma kakve Metode dragi Unfuckable, toliko mi je sveže ono kad odu matorci negde a ti odmah napraviš žurku za 50, dodje 80, svi stanu bez problema, flajke lete sa terase, (naravno pre toga se čepovski unapred izviniš komšijama jer će biti ''možda malo bučno''), muzika, grupisanje i naj-zezanje naravno u kuhinji (mnogi su se tako smuvali), eh... Neka uživaju koliko god mogu u ovom brzo-prolazećem vremenu.
Baš me pogodi sa temom ovako sentimentalnu.

''Porodica''


Unfuckable Unfuckable 21:36 12.12.2009

Re: jbga...

Kuhinja je čudo, potpisujem
myredneckself myredneckself 21:41 12.12.2009

svim

sagitariusima srećni rođendani, i da budu...
blogovatelj blogovatelj 22:08 12.12.2009

Re: jbga...

Moram ipak da idem da policajišem, brine me malo taj šlag...)


Nisu odneli cekic da se zezaju, to je samo slag, pusti decu.
Najgore sto moze da se desi je da lizu slag.
Kao sto rekoh, cekic bi bio problem
ninasimone ninasimone 21:34 12.12.2009

Spremni za odstrel

Ceo zivot okruzena strelcima (mama + gomila prijatelja) i cesto mi ne preostaje nista drugo nego da se uzalud pracakam (riba u horoskopu) kad nanisane. Al' zato kad promase, a umeju debelo, mnogo su simpaticni I uvek, veeeelika srca
Unfuckable Unfuckable 21:38 12.12.2009

Re: Spremni za odstrel

da, oni umeju ponekad tako neposredno i bez zle namere da ti kažu da si kreten da to obara, imam to iskustvo.
Bili Piton Bili Piton 21:43 12.12.2009

Re: Spremni za odstrel

ninasimone
I uvek, veeeelika srca


To stoji, nije me sramota reci. Nismo zlopamtila po difoltu

A odlicno se slazemo medjusobno jer razumemo uzajamne falinke (umemo da budemo povrsni i egocentricni ali se - kaotakvi - provereno sjajno kapiramo)
ninasimone ninasimone 21:48 12.12.2009

Re: Spremni za odstrel

Bili Piton

A odlicno se slazemo medjusobno jer razumemo uzajamne falinke (umemo da budemo povrsni i egocentricni ali se - kaotakvi - provereno sjajno kapiramo)

yeap. Kad se dva strelca sloze, to je vec streljacki odred
omega68 omega68 22:55 12.12.2009

Re: Spremni za odstrel

umemo da budemo povrsni i egocentricni ali se - kaotakvi - provereno sjajno kapiramo

neverovatno koliko je istinito.

Razume fudbal bolje nego dok ga je igrao. Oseća posed neke neočekivane sile* koja lako rešava stvar, debelo sumnjičav spram njene upotrebne vrednosti u tom dobu. Još uvek daleko od stalnog katetera ali isto toliko udaljen od kvalitetno odigranog basketa. Još dalje od radosti dokoličarenja, ali ipak bliži kafani nego čekaonici doma zdravlja. Ne smeta mu toliko odelo koliko preferira farmerke. Oseća da garderoba sada više služi da pokrije nego da pokaže, ali osećaji ga često i ne zanimaju. Vidi dalje, što ne znači da i primećuje, a uglavnom bolje vari to što primećuje, osim kada mu ustupe mesto u busu, pitaju „Čiko, koliko ima sati?" , ali i sasvim iznenada kažu - „sačekaj malo, momak". Momak ? 'Ajde.
(*Bolje primećuje žene nego one njega, ali sa tom univerzalnom blef konstantom lakše izlazi na kraj)

Sja-jan tekst.Hvala.
Mada, nismo mi baš toliko dobri kakvim si nas predstavioA sad malo o tome kako sam ušao na ovaj post:
Vidim ja opet ovaj unf piše o nekim dobrim blogerima koji više nisu ovde.E, sad ću da uletim klizeći i da saspem sve što mislim o ukidanju onoga, pa vidim da se priča o onima koji su tu, pa vidim sebe pored nekih sa kojima nikako nisam ni u kakvoj vezi, pa ponovo vidim da me je unf turio u neki prvi red i zovem
ŽENO, odi da vidiš čudo!
Ona pogleda ( devica koja to nije ) i kaže Pa to je blog o strelcima
Onda mi je tek laknulo
Bar se nisam isprovaljivao kao prošle godine kad su mi jedva objasnili o čemu se radi
Jelena Gall Jelena Gall 22:58 12.12.2009

Re: Spremni za odstrel

mi, ovo sto kazu nina i unf?
booooooooooozesacuvaj.
mozda bili p, vec kad priznaje, sta mu ja mogu.
iris.davidovich iris.davidovich 23:51 12.12.2009

Re: Spremni za odstrel

Al' zato kad promase, a umeju debelo, mnogo su simpaticni I uvek, veeeelika srca

e, ali ne odustaju da su promasili, zar ne?
ja kod strelca najvise volim entuzijazam, sposobnost prepoznavanja i zelju za uspehom
a ne volem zavidljivost i malodusnost
moju (da li treba reci da je strelac) drugaricu zovemo pržacica
ladyhawk ladyhawk 01:50 13.12.2009

Re: Spremni za odstrel

omega68
umemo da budemo povrsni i egocentricni ali se - kaotakvi - provereno sjajno kapiramo

neverovatno koliko je istinito.

Bas, bas istinito. Mozda bi horoskop i mogao biti doveden u pitanje (izvini Krugolina), ali kad dodjete do opisa strelca, pa to je korpus delikti da je stvar naucno dokazana i neoboriva.

Sja-jan tekst.Hvala.
Mada, nismo mi baš toliko dobri kakvim si nas predstavioA sad malo o tome kako sam ušao na ovaj post:
i zovem
ŽENO, odi da vidiš čudo!
Ona pogleda ( devica koja to nije ) i kaže Pa to je blog o strelcima

Ovde je situacija obrnuta, strelica i devac, jedna nemoguca kombinacija u teoriji, ali funkcionise u praksi vec dvadesetak godina, madaaa, trebalo je navici se na krajnju suprotnost sebi.

Onda mi je tek laknulo


gordanac gordanac 21:36 12.12.2009

Zmijonosac / Ophiuchus

Ha!
Strelac...
Jes`, paz` da nije
Strelcovima je kokanda već "prošo voz"...

i
Nije nego...
Svako dete zna kako se zove znak onih rođenih sredinom decembra - Zmijonosac / Ophiuchus, eto kako.



Johannes Kepler's drawing depicting the location of the stella nova in the foot of Ophiuchus.

"Ophiuchus the 13th sign of the Zodiac - also known as Serpentarius, the Serpent Holder.

The constellation Ophiuchus has been known about since ancient times, but you wouldn’t know it.
It was never added to the Zodiac chart as astrologers said that the Sun went straight from Scorpius into Sagittarius, disregarding the fact that the sun travelled through Ophiuchus for 19 days before entering Sagittarius.

Basically then what that means is that there is another sign! a lost sign. Serpentarius is it’s name which would bring us perhaps lots of Serpentariuns?
"

Evo još detalja o znaku:
Ophiuchus

Svoj dobroj deci rođenoj oko ovog "mešanog" znaka želim sve nerođendane i rođendane sasvim i skroz srećne!
Unfuckable Unfuckable 21:39 12.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

pazi ovu al' ga je smislila !!!
Da sam Pižon, sad bih te banovao
vishnja92 vishnja92 21:40 12.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

Svako dete zna kako se zove znak onih rođenih sredinom decembra - Zmijonosac / Ophiuchus, eto kako

banovati, odmah.



edit - banuj i sebe, kakav je ovo nacin, prestize me opet :)))
ninasimone ninasimone 21:45 12.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

gordanac



Svoj dobroj deci rođenoj oko ovog "mešanog" znaka želim sve nerođendane i rođendane sasvim i skroz srećne!


A do kog do kog datuma je taj znak? (nisam uspela da nadjem na linkovima). Da znamo ko kosi a ko zmiju nosi.
gordanac gordanac 21:46 12.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

Unfuckable
pazi ovu al' ga je smislila !!!
Da sam Pižon, sad bih te banovao


vishnja:
banovati, odmah.



:))))
banuj
istinu govorim i ne odustajem
zvezdano nebo mi je svedok:

Ophiuchus it is
dixi
gordanac gordanac 21:49 12.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

ninasimone
gordanac



Svoj dobroj deci rođenoj oko ovog "mešanog" znaka želim sve nerođendane i rođendane sasvim i skroz srećne!


A do kog do kog datuma je taj znak? (nisam uspela da nadjem na linkovima). Da znamo ko kosi a ko zmiju nosi.

This is the Zodiac as some astrologers believe it should be:

ARIES = APRIL 19 - MAY 13
TAURUS = MAY 14 - JUNE 19
GEMINI = JUNE 20 - JULY 20
CANCER = JULY 21 - AUG 9
LEO = AUGUST 10 - SEPTEMBER 15
VIRGO = SEPTEMBER 16 - OCTOBER 30
LIBRA = OCTOBER 31 - NOVEMBER 22
SCORPIO = NOVEMBER 23 - NOVEMBER 29
OPHIUCHUS = NOVEMBER 30 - DECEMBER 17
SAGITTARIUS = DECEMBER 18 - JANUARY 18
CAPRICORN = JANUARY 19 - FEBRUARY 15
AQUARIUS = FEBRUARY 16 - MARCH 11
PISCES = MARCH 12 - APRIL 18


Unfuckable Unfuckable 21:49 12.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

Drago mi je zbog tvog ponositog stava ali...
neće zora zabeleti a ove besmislice odneće cybervetar kao prah i pepeo
(tiće'mene u Vage...ih, eto šlagvorta za trajni ban !)
ninasimone ninasimone 21:54 12.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

Unfuckable

(tiće'mene u Vage...ih, eto šlagvorta za trajni ban !)

jao, kuku, skorpiji reci da je vaga!!! A ja ispade aquarius.... e, to volem!
Unfuckable Unfuckable 21:56 12.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

nije joj ovo trebalo !!!
Bili Piton Bili Piton 21:59 12.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus



Sasvim neparlamentarno, dodao bih.....
ninasimone ninasimone 22:03 12.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

Bili Piton


Sasvim neparlamentarno, dodao bih.....

ako neko gleda "My Name is Earl" seriju, onda zna sta znaci "wakey, wakey, hands off snakey"
mirelarado mirelarado 22:04 12.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

И некако превратнички, подривачки потез!

Нисам очекивала да ће Горданац овде да усложњава и интензивира ситуацију.
topcat topcat 22:04 12.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

Dobro, uzmimo to kao prijedlog za razmatranje. Ništa još nije usvojeno.
(Još se oporavljam. )
gordanac gordanac 22:05 12.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

Unfuckable
nije joj ovo trebalo !!!

face the truth, Hawkeye, face the truth
Živi kao "vaga" sledeći deo svog života, malo li je da imaš dva horoskopska znaka, ti (u tekstu inače) zagovorniče "forever young" way of life ?!

Evo, samo sam još jednom pisala o horoskopskim znacima (zato se i sećam Zmijonosca)

"Inače, ma svima nama samo treba da mislimo da nas neko stalno voli i brine o nama, a pošto drugi ljudi izgledaju kao potpuno nepouzdani za to, onda smo smislili da se ceo univerzum ućuti i "namesti" za trenutak kad se mi rađamo i takav nas prati ceo život, određuje nam sudbinu i karakter i "beleži" nas kao važan trenutak svog postojanja. Koliko je to šašavo, postaje jasno kad shvatimo da se ravnamo prema svetlosti ponekad davno ugaslih zvezda, ali prija to ljudima...izgleda kao kosmička pravda da svakog od nas beleži univerzum i zato verovatno ljudi odlučuju da veruju u horoskope."
Unfuckable Unfuckable 22:05 12.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

Нисам очекивала да ће Горданац овде да усложњава и интензивира ситуацију

zovite Brajovića, nema nam druge.
Samo On može ovo da reši !
topcat topcat 22:08 12.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

A kad je Profesoru rođendan?
Bili Piton Bili Piton 22:10 12.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

Unfuckable

zovite Brajovića, nema nam druge.
Samo On može ovo da reši !





Unfuckable Unfuckable 22:10 12.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

A kad je Profesoru rođendan?

misliš da se seća ???
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 22:12 12.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

Unfuckable
zovite Brajovića, nema nam druge.
Samo On može ovo da reši !

Брајовић нешто куња, он је тренутно део проблема а не решења.
topcat
A kad je Profesoru rođendan?

Невероватно, а ја сам мислио да га ти знаш кад ме зовеш Професором. ;-)
topcat topcat 22:15 12.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

Predrag Brajovic

Невероватно, а ја сам мислио да га ти знаш кад ме зовеш Професором. ;-)

Opasno zabušavam zadnjih dana. Da nije od jetlega?
Čak je i Mirela the strpljiva pozvala moje jadne roditelje jer nisam pazila na času.
Eno ih pakiraju specijalitete...

mirelarado mirelarado 22:22 12.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

topcat
Čak je i Mirela the strpljiva pozvala moje jadne roditelje jer nisam pazila na času.
Eno ih pakiraju specijalitete...


Све у нади да ће ми они рећи шта сам ти предавала. ;-)
А... кад је оно беше теби рођендан?
gordanac gordanac 22:33 12.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

mirelarado
И некако превратнички, подривачки потез!

Нисам очекивала да ће Горданац овде да усложњава и интензивира ситуацију.

:))))))))))))
Si vid`la ?
El i tebe iznenadilo, ha?
Da nisam već potrošila svoj "pretposlednji" komentar na ovu "prevratničku i podrivačku" temu, sad bi ti kaz`la još svaštaikoješta, ali - jeretično je, ne sme se...
topcat topcat 22:39 12.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

mirelarado

А... кад је оно беше теби рођендан?

Ja se opijam s Profesorom. Već smo se dogovorili...; ))))
mirelarado mirelarado 22:52 12.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

topcat
mirelarado

А... кад је оно беше теби рођендан?

Ja se opijam s Profesorom. Već smo se dogovorili...; ))))


Е баш лепо, премда не знам да ли је педагошки исправно. Драго ми је због вас. :)))))
mirelarado mirelarado 22:56 12.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

gordanac
mirelarado
И некако превратнички, подривачки потез!

Нисам очекивала да ће Горданац овде да усложњава и интензивира ситуацију.

:))))))))))))
Si vid`la ?
El i tebe iznenadilo, ha?
Da nisam već potrošila svoj "pretposlednji" komentar na ovu "prevratničku i podrivačku" temu, sad bi ti kaz`la još svaštaikoješta, ali - jeretično je, ne sme se...


Имала бих и ја штошта да допринесем на тему Змијоносца, и како ме је то сазвежђе намучило ономад, ал' биће прилике. Домаћин нам је строг вечерас, па да га не љутимо. :)))))
Jelena Gall Jelena Gall 23:02 12.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

OPHIUCHUS = NOVEMBER 30 - DECEMBER 17

meni svejedno, ionako sam skorpija u podznaku.

al hoce neko da mi objasni zasto ovo OPHIUCHUS stalno citam kao OPICHIUS?
goco, to si i htela, djavole stari, priznaj!
gordanac gordanac 23:06 12.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

Jelena Gall
OPHIUCHUS = NOVEMBER 30 - DECEMBER 17

meni svejedno, ionako sam skorpija u podznaku.

al hoce neko da mi objasni zasto ovo OPHIUCHUS stalno citam kao OPICHIUS?
goco, to si i htela, djavole stari, priznaj!


ćutim, ne postojim, nema me k`o Jelene...
iris.davidovich iris.davidovich 23:40 12.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

(tiće'mene u Vage...ih, eto šlagvorta za trajni ban !)

e, sad si ga preterao, momak!

Kad sam videla naslov, ja sam se, pravo da ti kazem, prepoznala. Vec sam se spremila i da srecno pocrvenim,
Ali, onda sam videla da mi krijterij nije validan

a ima tu i nekoliko zabluda, kao npr ova:
Tamo gde ostatak sveta vidi gromadu od problema, Strelci vide izazov koji nepodnošljivom i neponovljivom lakoćom rešavaju, tako da sa strane gledano izgleda kao dečija igra. Dok Škorpion besni, Vaga zamišljeno odmerava opcije, Strelac svoje situacije nosi i rešava sa vedrinom i osmehom.

ja sam se mnogo vise nagledala strelceva koji besne, nego skorpija. toliko su me puta podsetili na semiti sema, onako idu ko furije s onim pistoljem na kapisle, dize se prasina, zemlja se trese, a onda upucaju rodjene noge, muss fuss rad


Vaga mozda odmerava opcije, al je srecno dete

potpis No 1:
Iris, Vaga nad Vagama

a na inace veliko iznenadjenje svih (ali bukvalno svih), uz obavezan komentar "ja sam mislio/la da si skorpija", el vidis sta svet misli o vama skorpijama kad mene upozna

potpis No 2:
Iris, the nad*kander jer je izgubila u finalu plejofa
(pomenuti blogeri su apsolutno u mom obozavanju)


nsarski nsarski 00:03 13.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

AQUARIUS = FEBRUARY 16 - MARCH 11

Jesus F. Christ - ja sam rodjen na pogresan datum da bih bio Aquarius!
Nema veze, blog je cool, Unf je cool - u njegovim ustima se ni sladoled ne bi istopio. Zato vas volim sve do neba, kojegod sazvezdje.
trener92 trener92 00:16 13.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

Unfuckable
pazi ovu al' ga je smislila !!!
Da sam Pižon, sad bih te banovao


ladyhawk ladyhawk 01:58 13.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

Da, zaista, u poslednje vreme videh da sam Zmijonosa. Gde je sad Krugolina da objasni neke stvari?

Unf, ulepsao si mi vece. Kasno sam se ukljucila, bili smo kod prijatelja da ga iznenadimo tortom, al' ispade da je on nas iznenadio s tri druge (od malina, cokolade i jabuka).

I jos jedno zapazanje, strelci su mahom, bar oni koje ja poznajem, sangvinici, dok su device, recimo, melanholici, a obe sorte jos i mesano kolerici.
ninasimone ninasimone 02:58 13.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

iris.davidovich


Kad sam videla naslov, ja sam se, pravo da ti kazem, prepoznala.

Tako jednom listala neku mnogo debelu i vaznu knjigu o astrologiji, sve glavom klimala koliko su mi pogodili, a onda shvatila da citam pogresan znak
vladimir petrovic vladimir petrovic 09:22 13.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

Unf
... Da sam Pižon, sad bih te banovao

Pa sta ja mogu kada sam ja - rak!
dirtyharry dirtyharry 09:52 13.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

ninasimone
Tako jednom listala neku mnogo debelu i vaznu knjigu o astrologiji,

Draga koleginice svinje su debele, a knjige su opširne ...
Dr M Dr M 12:02 13.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

svinje su debele, a knjige su opširne


Da, ali knjige mogu da budu masne a svinje ne mogu da se listaju...
dirtyharry dirtyharry 12:24 13.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

Dr M
knjige mogu da budu masne

To sad već zavisi od vlasnika istih ...

Dr M
svinje ne mogu da se listaju

Mogu, u mom kraju se listaju ovako.... Sve na listiće ...

PS: Nadam se da nisi vegetarijanac i da se društvo za zaštitu životinja sada neće oglasiti ...
maksa83 maksa83 12:52 13.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

toliko su me puta podsetili na semiti sema, onako idu ko furije s onim pistoljem na kapisle, dize se prasina, zemlja se trese, a onda upucaju rodjene noge, muss fuss rad

Najbolje je kada se igraju plastičnim eksplozivom jer pritupi misle da je plastelin, i onda se žacnu kada kreacija blows their whole leg off.
kiselkasta kiselkasta 13:09 13.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

Unfuckable
nije joj ovo trebalo !!!


i nije, ispade ja ovaj Zmijonosac / Ophiuchus, jos ce ispasti da ni sama ne znam ko sam!!!

e pa nisam, i gotovo!!!
Unfuckable Unfuckable 13:10 13.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

gordanac, unela si zbrku & pometnju međ' blogere
Dr M Dr M 13:15 13.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

u mom kraju se listaju ovako.... Sve na listiće ...


Sve na šnicliće...
U tom smislu sam vrlo načitan..
gordanac gordanac 14:05 13.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

Unfuckable
gordanac, unela si zbrku & pometnju međ' blogere

Rado bih dojasnila šta je moj gari Kepler `teo i započeo (a ima i na prvom linku), ali ne mogu jerbo sam - banovana (SuperNova SN 1604 označena je slovom N na slici na stopalu Zmijonosca)

Stvari postoje i pre nego što mi saznamo da postoje

"The reason why Ophiuchus is not a part of the western astrological zodiac is because that zodiac is defined on the basis of the sun spending an equal amount of time in twelve astrological sign s starting at the vernal equinox — this is called the tropical zodiac . There is also, for instance, a sidereal zodiac , which is based on the actual location of the stars in the sky, and which is used by Hindu and some Western astrologers. At present, the sun is in Ophiuchus from November 30 to December 17."

EDIT:



SN 1604

"Supernova 1604, also known as Kepler's Supernova, Kepler's Nova or Kepler's Star, was a supernova which occurred in the Milky Way, in the constellation Ophiuchus. As of 2009, it is the last supernova to have been unquestionably observed in our own galaxy, occurring no farther than 6 kiloparsecs or about 20,000 light-years from Earth. Visible to the naked eye, it was brighter at its peak than any other star in the night sky, and all the planets (other than Venus), with apparent magnitude −2.5.

The supernova was first observed in northern Italy on October 9, 1604. Johannes Kepler began observing it on October 17. It was subsequently named after him because of his book on the subject entitled De Stella nova in pede Serpentarii (On the new star in Ophiuchus's foot)."
Unfuckable Unfuckable 14:09 13.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

pazi ovako, taj Opičiju - fiju mož' se slika : šta sad mi treba svi da se ispomeramo jer je nekom palo na pamet tako ?
Nema pomeranja, ovo je moja stolica i ne dam je, valjda JA najbolje znam šta sam u horoskopu !
Dosta bre s tim reformama više !
Neću da budem Vaga, Vaga da budem neću
dirtyharry dirtyharry 14:14 13.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

Unfuckable
Neću da budem Vaga, Vaga da budem neću

E, raspitaj se bre malo, možda drugačije neće da te puste u Jevropu ... i ostale jevro-atlantske integracije ...
Vi'iš i ja sad stra'ujem da me ne vrnu kao nepodobnog ...
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 14:14 13.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

Neću da budem Vaga, Vaga da budem neću

Pa nemoj tako unfuck. Nije loše biti vaga što se toliko stresiraš. Uzmimo na primer moj slučaj.
Mnogo je gore biti jarac na pr. Ne zna se kome je gore, njima samima ili ljudima oko njih.
Unfuckable Unfuckable 14:20 13.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

nije stvar u tome, nemam ja ništa protiv Vaga.
Stvar je u principu bre !
Kako to, živiš milijun godina i onda se samo jedno jutro probudiš i kažu ti "e, nije to - to."
Pa, ne mogu jbt : jedva sam se pomiro s tim da nema Tita, ovo bi me dotuklo
Btw, to je baš zanimljivo : Jožek je rođen kao Bik a furao se kao Blizanac, pametan baja, pa - me - tan !
iris.davidovich iris.davidovich 14:22 13.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

Tako jednom listala neku mnogo debelu i vaznu knjigu o astrologiji, sve glavom klimala koliko su mi pogodili, a onda shvatila da citam pogresan znak


eto, ja videla Dobra Deca, a i ceo prvi pasus, i pomislila "ijaaaooo! you guys.." kad ono - izostavljena, i nije mi bilo jasno zasto, sve do kljucne reci
gordanac gordanac 14:25 13.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

Unfuckable
pazi ovako, taj Opičiju - fiju mož' se slika : šta sad mi treba svi da se ispomeramo jer je nekom palo na pamet tako ?
Nema pomeranja, ovo je moja stolica i ne dam je, valjda JA najbolje znam šta sam u horoskopu !
Dosta bre s tim reformama više !
Neću da budem Vaga, Vaga da budem neću

:)))))))))))))
pazi, kad postoje stvari kojima ni nebo nije granica...da budu podložne promenama (ili ne budu, baš zato)

Daklem, ostaješ štagoddasi do sada bio kao horoskopski znak, samo što sada znaš da postoji i Ophiuchus (u kom je Sunce - sada, stvarno). To nije razlog da se menjaš u Vagu, ali je (tako ja mislim) sasvim lepa informacija da možeš ako ti se ikada ushte. Ophiuchus kao mogućnost, potencijal, tamonešto što postoji, a ne mora da "pomera" nikog i ništa. I - ne pomera, ustvari, samo - postoji. I ima ime i ima SuperNovu u stopalu...Skroz cool lik, ustvari.

p.s.
i čita se u transkriptu (verovatno) Ofijuks (sa nečujnim, a postojanim "h" )
mirelarado mirelarado 14:30 13.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

Unfuckable
Neću da budem Vaga, Vaga da budem neću


А шта ти имаш против тог одмереног, уравнотеженог и надасве префињеног, истанчаног знака?!
Уосталом: "Увек се рађамо у погрешном знаку, а достојанствен боравак на овом свету значи да из дана у дан исправљамо властити хороскоп." (Фукоово клатно)
iris.davidovich iris.davidovich 14:36 13.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

Pa sta ja mogu kada sam ja - rak!

razumem tvoju frustraciju
gordanac gordanac 14:37 13.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

I sve je to zato što je decembar solsticijski mesec, u kom je dan najduže noći, solsticij, dan koji je ljudima bio najvažniji otkad postoje...ej, Sunce stoji tri dana skroz nisko na nebu i sve izgleda kao da više nikad ni neće izlaziti, zastrašujuća pomisao za kolektivno sećanje nas živuljki koje bez Sunca ne možemo nikako.
Decembar je sav magijski od toga, skoro svima

Evo ti jedna solsticijska pesmica, sasvim pomalo utešna :))

Unfuckable Unfuckable 14:39 13.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

da,da, znam ja taj rad : prvo bude kao, eto niko ništa ne mora, samo malo postoji kao opcija, a posle se samo izglasa pa osvane u nekom tamo Listu da od sutra ima da se vrši preregistracija horoskopskih znakova, uz neku skromnu nadoknadu, trt !

Ma nemam bre ništa protiv Vaga mirela, nego branim Principe, ako je već Gavrilo pucao ne dam i principi da puknu, to je !
ivana23 ivana23 14:48 13.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

gordanac
Decembar je sav magijski od toga, skoro svima. Evo ti jedna solsticijska pesmica, sasvim pomalo utešna :))


23. prosinac ~
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 14:50 13.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

Vidi ovako unfuck. Prihvati to kao još jednu opciju u životu koja ti može olakšati ostatak ovih zemaljskih dana. I sam si tekao da je Tile bio mudar. Rodio se kao bik a ceo život se gradio kao blizanac (lažni). I ovom slučaju ti imaš zvezdane dokaze da se gradiš kao neko drugi ako ti se učini zgodna prilika.
nsarski nsarski 14:53 13.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

Ofijuks


Jel' sam rekao da ima fijuk!
gordanac gordanac 14:56 13.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

Unfuckable
da,da, znam ja taj rad : prvo bude kao, eto niko ništa ne mora, samo malo postoji kao opcija, a posle se samo izglasa pa osvane u nekom tamo Listu da od sutra ima da se vrši preregistracija horoskopskih znakova, uz neku skromnu nadoknadu, trt !

Ma nemam bre ništa protiv Vaga mirela, nego branim Principe, ako je već Gavrilo pucao ne dam i principi da puknu, to je !

:)))))))))))
Nema šansi, Hawkeye, nikakvih šansi.
A evo i dokaza:
- radi se o broju DVANAEST koji ne može biti zamenjen brojem trinaest, bar ne u ovom našem ćošku civilizacije koji je već definisao 12 horoskopskih znakova i vreme meri brojem 12 (prebroj zvezdice na zastavi EU - nema veze sa brojem članica, trust me)

12 In Religion

"The number 12 is very important in many religions, mainly Judaism and Christianity, but some uses are to be found in pagan times.

In Antiquity there are numerous magical/religious uses of twelves. Ancient Greek religion, the Twelve Olympians were the principal gods of the pantheon. The chief Norse god, Odin, had 12 sons. Several sets of twelve cities are identified in history as a dodecapolis, the most familiar being the Etruscan League. In the King Arthur Legend, Arthur is said to have subdued 12 rebel princes and to have won 12 great battles against Saxon invaders.

The importance of 12 in Judaism and Christianity can be found in the Bible. The biblical Jacob had 12 sons, who were the progenitors of the Twelve Tribes of Israel, while the New Testament describes twelve apostles of Jesus; when Judas Iscariot was disgraced, a meeting was held (Acts) to add Matthias to complete the number twelve once more.

The Book of Revelation contains much numerical symbolism, and a lot of the numbers mentioned have 12 as a divisor. 12:1 mentions a woman — interpreted as the people of Israel, the Church or the Virgin Mary — wearing a crown of twelve stars (representing each of the twelve tribes of Israel). Furthermore, there are 12,000 people sealed from each of the twelve tribes of Israel, making a total of 144,000 (which is the square of 12 multiplied by a thousand).

There are 12 days of Christmas. The song Twelve Days of Christmas came from the traditional practice of extending Yuletide celebrations over the twelve days from Christmas day to the eve of Epiphany; the period of thirteen days including Epiphany is sometimes known as Christmastide. Thus Twelfth Night is another name for the twelfth day of Christmas or January 5 (the eve of Epiphany). Similarly, Eastern Orthodoxy observes 12 Great Feasts.

In Judaism, 12 signifies the age a girl matures (bat mitzvah).

In Shi'a Islam, there are twelve Imams, legitimate successors of the prophet Muhammad. These twelve early leaders of Islam are—Ali, Hasan, Husayn, and nine of Husayn's descendants.

In Hinduism, the sun god Surya has 12 names."

Tako da će se svet, kao i do sada, vrteti oko broja 12.

Siroti, neželjeni, svetlucavi Ofijuks samo - postoji. I nikome ne treba. 12 ruleZ :))))
Unfuckable Unfuckable 14:59 13.12.2009

Re: fijuk or pijuk ?

ja sve nekako (mudro, naravno) razmišljam - što je komplikovaniji izraz to je veća podvala
mirelarado mirelarado 15:03 13.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

Unfuckable
Ma nemam bre ništa protiv Vaga mirela, nego branim Principe, ako je već Gavrilo pucao ne dam i principi da puknu, to je !


Начелно подржавам, друже Анфе. Ионако се над овим слављеничким постом надвила опасност да крене трол о офијанцима (офитима), врррло занимљивој гностичкој хришћанској секти. :)))
gordanac gordanac 15:22 13.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

mirelarado
Unfuckable
Ma nemam bre ništa protiv Vaga mirela, nego branim Principe, ako je već Gavrilo pucao ne dam i principi da puknu, to je !


Начелно подржавам, друже Анфе. Ионако се над овим слављеничким постом надвила опасност да крене трол о офијанцима (офитима), врррло занимљивој гностичкој хришћанској секти. :)))

Kad je troll za ban, neka bude - zaslužen, tako se radi devojko!
Pa da dodam još jednu naučnu upotrebu iste reči:
Triassic Ophites
:))
Imam ja jednu priču o "Smaragdnim ofijuksima" ("Emerald Ophiuchus" )...
To je tek - fijuk!
mirelarado mirelarado 17:00 13.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

gordanac
Pa da dodam još jednu naučnu upotrebu iste reči:Triassic Ophites:))
Imam ja jednu priču o "Smaragdnim ofijuksima" ("Emerald Ophiuchus" )...
To je tek - fijuk!


Давај и те смарагдне! Ови геохемијски су сасвим згодно опичени, давај и фијук, цијеним да је Анфу опала пажња. :))))
gordanac gordanac 18:11 13.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

mirelarado
gordanac
Pa da dodam još jednu naučnu upotrebu iste reči:Triassic Ophites:))
Imam ja jednu priču o "Smaragdnim ofijuksima" ("Emerald Ophiuchus" )...
To je tek - fijuk!


Давај и те смарагдне! Ови геохемијски су сасвим згодно опичени, давај и фијук, цијеним да је Анфу опала пажња. :))))

:))
The Emerald Eye of Ophiuchus

"NGC 6572 is 1.5 magnitudes brighter than M57 and five times smaller. This makes for a bright, and as many discover, colorful planetary nebula. Wilhelm von Struve discovered it in 1925 and described it as one of the most curious objects in the heavens, ” a star surrounded by a bright green ellipse of fuzzy light.”"





`Ajd sad, kaži - zar nije jednostavno neodoljiv ?
Smaragd (emerald) je inače mnogo zanimljiv i kad nije u kombinaciji sa Ofijuksom, ali ovako, "smešten" u nebulu stvarno ovo sazvežđe čini beskrajno zanimljivim, meni bar...možeš lako smisliti čitavu bajku, simbolički, metaforički, mitski, magično, kakotevolja

vishnja92 vishnja92 19:39 13.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

al hoce neko da mi objasni zasto ovo OPHIUCHUS stalno citam kao OPICHIUS?

takodje, akutna disleksija
gordanac gordanac 19:43 13.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

vishnja92
al hoce neko da mi objasni zasto ovo OPHIUCHUS stalno citam kao OPICHIUS?

takodje, akutna disleksija

pa, prosto je vishnja
меџик је то, меџик


mirelarado mirelarado 19:54 13.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

gordanac
Ajd sad, kaži - zar nije jednostavno neodoljiv ?
Smaragd (emerald) je inače mnogo zanimljiv i kad nije u kombinaciji sa Ofijuksom, ali ovako, "smešten" u nebulu stvarno ovo sazvežđe čini beskrajno zanimljivim, meni bar...možeš lako smisliti čitavu bajku, simbolički, metaforički, mitski, magično, kakotevolja


Не само да је неодољив него је и прави поклон за стрелце и нарочито за стрелице које воле магичне приче и смарагдну светлост. :))
ninasimone ninasimone 20:04 13.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

dirtyharry
ninasimone
Tako jednom listala neku mnogo debelu i vaznu knjigu o astrologiji,

Draga koleginice svinje su debele, a knjige su opširne ...

Zato ja za moju tetku kazem da je obimna...
Kazezoze Kazezoze 21:10 13.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

ninasimone
dirtyharry
ninasimone
Tako jednom listala neku mnogo debelu i vaznu knjigu o astrologiji,

Draga koleginice svinje su debele, a knjige su opširne ...

Zato ja za moju tetku kazem da je obimna...

moja tetka je bila opshirna ko svinja
ninasimone ninasimone 22:43 13.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

Kazezoze

moja tetka je bila opshirna ko svinja

u oba slucaja, vilica radi bez prestanka...
vishnja92 vishnja92 08:58 14.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

меџик је то, меџик

medzik, dibidus :)
Не само да је неодољив него је и прави поклон за стрелце и нарочито за стрелице које воле магичне приче и смарагдну светлост. :))

ael smem ja i dalje da budem strelac ali da imam supernovu u stopalu? ?
mirelarado mirelarado 21:00 14.12.2009

Re: Zmijonosac / Ophiuchus

vishnja92
Не само да је неодољив него је и прави поклон за стрелце и нарочито за стрелице које воле магичне приче и смарагдну светлост. :))

ael smem ja i dalje da budem strelac ali da imam supernovu u stopalu? ?


Данас све смеш, Вишњичице!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana