тјаша

Черевићан RSS / 15.11.2007. u 13:18

 

састав на тему . . . . кацмо оно расли  

вода медитерана откида , еноје . баш  ми пријатно овако изваљеном у љуљашки ,у застакљеној тераси над валетом ,а ветрића орканског није да нема ,вазда је он присутан у новембру овде & утом, ............... у ушесима рефрен песмице "дунавом плови јелен срогови" слушане шездесетих века одлепршалог у кафани "плави дунав" унашем Селу. уфалширани вокал коњасте певаљке уистину  је умео да нас одобровољи заљубљене , а младе . . . . . . .дали је носталгија  у питању или само доконо присећање ?успешна у свему Тјаша (и имена посве посебног) све нас је слудила то лето .са родитељима први пут је дошла у посету код наше сеоске докторке мире, рођакејој. отац њезин, са козијом брадицом, самоуверен,вазда је нешто објашњавао уњквим гласом жени му ,једној повученој видно срозаној физички, са којом се свакодневно шетао нуздунав глибавом обалом.

- болесна је ,прочу се по Селу ,јако, на живцима, изнутри.

а Тјаша ,пегава ,са два лепа курјука ,у телу налик пупољку у цвату,одмах нам се прикључила обзиром да је са дуулетом ,докторкиним сином ,ишла свуда ,а он бијо наш нераздвојни пајташ.ми се купамо удунаву ,она испред свих ,стмоглавце  уводу , те изрони камен ,а дубина прилична ,знамо.ми пецамо на ноклу ,а она на глисту ;

резултат : њена вршка нанизана до горе ,а нанашим се тек која беласа.пењемо се надуд - прва је  у врху .чудо једно од физичке спремности.а лепа. фудбал, срамота ме приповедати ,волела је на крилу ,зуји ко спринтер,а голове само забија . кад брани пак ,ма брука за нас једном речју ,немош јој гола завући - па тотије .

причљива ,казивала нам је страшне приповетке које је слушала од баке по матери са којом су живели .бака јој је била из мађарске ,ал из оног дела нуз карпате права енциклопедија тајновитости о ванпирима , vamp.jpgнама небаш познатој теми , тада, па стога занимљивој.да се љуби са неким од нас нико није смео ни да је упита јер смо се бојали да је  и утом боља ,па да се небрукамо .

а сви одреда смо баш то једино са њоме прижељкивали. . . .онда један дан објави да јој је рођендан и даћемога прославити у башти докторкине куће зване мендерлеј .позвала нас је све.родитељи су већ припремили закуску, дууле наместио грамофон и донео плоче , а  ми остали  само се окупили .забава поче , предложи  домаћин   да се играмо врући фота ( оно знате,  сљубљењем) 

Опа .

предлог  прихваћен ,папирићи са именима написани ,беше нас замало ,пола пола,

игра крену, дууле  извлачи имена и онда  изабрани  одлазе ушупу  у дну баште . . никад да дођем наред  , ал' ни Тјашу још неизвукоше,па се све надам . . . утом  дууле извуче: моја сека софија  и Тјаша .

безвезе.

но, деси се и тако.одоше њи две ушупу ,  пол енка грми зграмофона ,

anka1.jpgкад у једном моменту  моја софија ко да је керови вијају протрча крајнас па насокак док Тјаша достојанствено, без речи оде  право у кућу .ми се само згледасмо , чусмо неко препирање и онда господин њезин тата  нас обавести да Тјаши одједном није нешто добро па се извињава у њено име ,но да ми само наставимо да се забављамо.

наравно сви се спувасмо те убрзо  разиђосмо затечени недореченошћу , бадава је

дууле инсистирао да останемо .

зар без Тјаше ?

уствари само се преселисмо у башту кафане "плави дунав" ту ома заћошком ,

препуну мириса липе  у цвату у којој се неко под напито  друштво ловаца баш  забављало  песмом "дунавом плови јелен срогови " текста  адекватног , и баш заглависмо . . .

враћам се узору кући ,лепо ми ,кад на басамцима ајнфорта седи моја сека софија

сва уплакана:

- шта сте вас две то засрале и растуриле друштво , ја откапије

- ти ћути ,узврати уплакана ,баш си скочијо да ме браниш.

- браним од кога , наслућујем нешто баш неваља

- па оте луде , указује

- ајд лепо редом шта је било ,нико ништ незна - па Она није нормална  ,једва ће сека ,чим смо усле  ушупу Она сврата навали да  ме љуби и дира . . .  чекај да ниси мало избркала , почех је одгуривати- чекај мало ти јер ми се свиђаш , видно узбуђена ће Она ,ја уствари волим женске ,  мушке презирем , ал' о овом ником немој рећи  ,молим те, убиће ме стари.

- у моменту смучило ми се све ,одгурнух је уплашена , те побегох код мајке

  у стару кућу да могу да се исплачем , јебла вас Тјаша ,ни име јој није ко наше.

ко посран ,сећам се ,седох поред ње на басамке и пригрлих је нежно ,тешећи.

 

у носу одједноми , мирис липе ,  фрушкогорске , и то овде  у сред  Медитерана .

Ха . . . .  беше нас разноразних .

ипак , живот нису дани који су прошли, него дани  . . . . .које смо запамтили .



Komentari (112)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

v.stojkovic v.stojkovic 13:39 15.11.2007

Tiha gitara i čaša vina

Nostalgija prijatelju nego šta, ali ne za Čerevićem i Dunavom, kako ti se možebit učinilo, već za danima dečaštva i mladosti (puberteta i adolescencije, kako bi rogobatno rekli psiholozi). Čerević je na istoj obali na kojoj je i bio, a i Dunav plovi u istom smeru, kao i tih šezdesetih godina prošlog veka, a dani mladićki... e to je već druga stvar.
Moram da priznam da bi mi priča bila lepša, da si ti otišao u šupu sa tom pegavom, možda bi promenila mišljenje, ko zna, ali takva je fota.
Черевићан Черевићан 14:41 15.11.2007

сан (или) ко и да је било ние

госн v.stojkovic-у има она народна . . . све је исто самоми ниналик . . .акоћете веровати на реч лажљиву НИКАД после тога нисам ни чуо за тјашу. без трага нестала. ма свакако би јој се одужио макар зарад стреса моје Секе рођене .хвала на коментару.
cincili cincili 13:54 15.11.2007

vazda

uzivala citajuci...

u vienni sneg veje li veje, vetar ga nosi niz dunav...sve do "dunava plavog"...ako je jos tamo...
Черевићан Черевићан 14:35 15.11.2007

снег , штајето ?

ето неправде cincili , јер намалти га . .никад , од жељенам дападне макар да се усликамо сањим уз ове зидине старе. лепоје што сте снама.
Kazezoze Kazezoze 13:55 15.11.2007

pricha o tjashi

je vec odavno u mapi sa vashim prichama , ali je uvek prijatno to josh koji put prochitati.
uvek se nasmejem zbunjozi koja je nastala nakon nemilog dogadjaja))
naravno preporuchujem!
Черевићан Черевићан 14:32 15.11.2007

сам' да Ви, велим

Kazezoze понављање причица које помињете овде на блогу радим свесно.не зато што истих мањка, не, него једно је кад је иста прича била као коментар, данекажем трол постирана у оквиру сличне теме,а посве другу тежину има кад се као самосталан састав подвргнут коментарима понуди. увек сте ми драг гост. а за похвалу ,па ХВАЛА!
kuki kuki 17:38 15.11.2007

A kad ce ona prigodna

Присети ме тај догађај на једну из нашег села ,јединицу ГаздаПроке , Јуцу .
Черевићан Черевићан 21:08 15.11.2007

ој девојко навр села мога

kuki , висте баш неки шерет уистину а и меморија памћења вам је посве ОК , кад се . . . . хималајке присетисте. ха, можда се и она промува овуда у поводу . .неког нашег новог освајања еверестовог. хвала на потсећању.
vidomir pavlovic vidomir pavlovic 22:09 15.11.2007

Re: ој девојко навр села мога

novo ој девојко навр села мога



HA HA HA HA HA
AlexDunja AlexDunja 14:04 15.11.2007

niste valjda,

posle pecali sami?
Черевићан Черевићан 14:22 15.11.2007

пецароши

јесмо AlexDunja јер у времена која помињем то је била једна од јединих забава деце одрастале нуздунав .
фала на дружењу.
jasnaz jasnaz 14:34 15.11.2007

. dvorište svih bajki


Sjajno

U najlepšoj ulici na svetu raslo je najlepše detinjstvo na svetu i u njemu bila najlepša kuća na svetu, sa još lepšim dvorištem. I najvećim ikad viđenim drvetima oraha, i kapijom koja škripi najčudnije na svetu.

I grmom sa belim bobicama.

I jednom devojčicom i četiri dečaka i svim bajkama ovoga sveta. I jednom njenom. Napravljenom tamo jednom, kada je detinjstvo poraslo:

I kada se preselila u jedno manje dvorište, čarobno, ali ne toliko. I kada je već sasvim znala da bajke smišljaju. Neki slični njoj. I da nisu žive.
Jednog letnjeg, jednog od najbistrijih jutara, krenula je da potraži jednu kuću i u njoj pronađe nešto važno. Zadubljena u misli o važnom, kako je ugledala grm – ne znam. Mislim zbog sunca.

I bajke koja je htela da bude živa. I sećanja koje se meškoljilo i videlo: napred – nazad.

I ljubavi.

U malom dvorištu, na putu ka važnoj kući, lajao je mali pas i kroz malu ogradu virilo par malih grana velikog grma – belih bobica. Od kojih je u dvorištu svih bajki pravila eliksir života i ogrlice za dečake: da se ne izgube kada krenu u pohod na veliko zeleno brdo.

Bobice svetle i uvek mogu da nađu povratak.

Odlomila je parče grane i sa strepnjom nekoga ko poznaje tajnu ogrlice od belih bobica stigla u svoje malo dvorište. Da li bi uspelo... I ubola je grančicu u zemlju, poklopila je teglom i poželela joj da procveta.
Kroz dve godine zacaklile su prve. A te jeseni na njena vrata pokucao je jedan koji je izgledao kao da mu je potrebna ogrlica.

Nosi je u svim prilikama. Kada ga pitaju odakle mu i čemu služi, osmehne se tako da bobice sklone sjaj.

Sjajno
Черевићан Черевићан 15:12 15.11.2007

бобице сећања

ма jasnaz ово сјајно је . . . .БАШ СЈАЈНО. Браво! уистину носталгија уме кадгод да испровоцира унама креативну реч. лепо је дружити се сВама.
jasnaz jasnaz 15:19 15.11.2007

Re: бобице сећања & moj naklon

uvek uspešnoj vam provokaciji da se
družim sa Vama
& hvala na sjaju pohvala .
Pape Pape 15:22 15.11.2007

Golubinci, i šire

Pazite ovo.

"Tamburaši iz Golubinaca gaje na repertoaru stare zaboravljene pesme svog podneblja koje sakuplja ravnatelj orkestra Ilija Žarković Žabar po celom Sremu. To su pesme koje se već dugo ne pevaju i računa se da nisu ni zapisane, a još ih pamte stariji žitelji Golubi-naca, i šire. Treba pomenuti neke naslove: Vetar piri a zima se širi, Na kraj šora tri javo-ra, Pastirče mlado i milo, Perem ruke u belom lavoru, Majka Mari kose plela, ‘Aj’mo gore, gore u javore, Dunavom plovi jelen s rogovi’, Pade listak na livadu, Cvet’o grašak po planini, Zvona Starog Slankamena, i još neke. Većinu ovih tamburaši predstavljaju na svojim nastupima a sve su zapisane (note, harmonije, tekstovi) u knjizi Svirac svira Ilije Žarkovića koja izlazi iz štampe početkom 2004. godine".

Knjiga je izašla 2006.


Черевићан Черевићан 15:49 15.11.2007

трагом тамбураша

фала Pape на инфо. ето штива за оне склоне . . . . завиривању у прошлост те потсећању.а богами и за оне који се по први пута сусрећу са бившим . а што се поменуте музике тиче та је рањива засрца . .верујте на реч . требајесе пазити .
лепо је што сте снама
d j o l e d j o l e 15:33 15.11.2007

I ovde,

а ветрића орканског није да нема
bas juce, krenula kosava
Черевићан Черевићан 20:21 15.11.2007

моје обичај

d j o l e , кад ветар нестаје да велим . . благо заставама, а тога овде намалти па има једно 10 месеци,остале месеце дува . .поветарац интензитета двоцифрених бофора.добро дошли.
LemonPie LemonPie 15:51 15.11.2007

Hvala sto pisete na ovom blogu :-)

ипак , живот нису дани који су прошли, него дани . . . . .које смо запамтили


ovo je tako tacno, podsetilo me na jednu slicnu Darelovu recenicu iz Justine, da je sad ne citiram pogresno... i on je, slicno vama, belezio dogadjaje ne onim redosledom kojim su se desili, jer to bi bila istorija, vec onim redom kojim su za njega postali bitni

jos jednom, hvala

Черевићан Черевићан 20:26 15.11.2007

пружена рука другарства

LemonPie , мени је огромна част учињена чином дозволе да на б92 своје саставе постирем а посебно ми је драго да Вам се они ето чине симпатичним.за разлику од поменутог дарела кои је мајстор свог заната ,ја само у својој доконости покушавам од заборава спасити време којем сам судионик био.па колко успем. драгомије да смо се упознали.
jesen jesen 00:00 16.11.2007

Re: пружена рука другарства

,ја само у својој доконости покушавам од заборава спасити време којем сам судионик био.па колко успем
..pa uspeva vam, ne brinite....Nekada mi je bilo cudno zasto moja baba stalno prica o proslosti, pa po sto puta jedno isto...bilo nekad i dosadno....Sad tek shvatam da je ona htela vreme neko proslo ,a za nju vazno, od zaborava da sacuva....pa eto i mi, tadasnji slusaoci, zapamtismo neke dogadjaje kao da smo ih i sami proziveli.....Al' posto zivot tece brzo zacas se nadjes s druge strane obale pa pocnes neke druge mlade da davis sa vremenima proslim...a njima malo zanimljivo malo dosadno...al ipak ostaje i u njima nekog traga iz vremena koje sami nisu proziveli.....i tako u krug......
angie angie 17:15 15.11.2007

znam da nije ta atmosfera...

Черевићан Черевићан 20:35 15.11.2007

ма тојето

angie угођаји радничких ресторана нисуми страни јер цео свој радни век међ радницима проводим и једно је уочено да песма у таковом окружењу . . . .никад није мањкала. добро буде и шамарчина и која груба реч али . .јебемлига . .тоје живот. и немогу казати да сам за музику дугмета па још беличастог незаинтересован. хвала на песми.па, дружимосе.
Dobrosav Dobrosav 18:56 15.11.2007

Жал за младос'

"А тој време неће да се врати"
Черевићан Черевићан 20:42 15.11.2007

штоје прошло . .је прошло

госн Dobrosav-е, па и нетреба да нам је намера да враћамо време него нека то буде жеља да га за трајања личног у сећању сачувамо у оном светлу . .у каквом га доживесмо кадгод, ако је то уопште могуће .радује ме кад сте снама,фала на коментару.
Zelenovic Zelenovic 19:51 15.11.2007

Puj za mene i

preporuka, sta drugo? Jos cu te razmaziti ako pocnem da objasnjavam zasto. Pozdrav onoliki.
Черевићан Черевићан 20:48 15.11.2007

офали

госн Zelenovic -у , тим својим препорукама које у мојем случају немањкају доводите ме у дилему да помислим или како литерарног (упс) укуса немате или да себе почнем меркати другачије . .предшпиглом. захвалан за иово дружење те фалу тексту.
Zelenovic Zelenovic 20:56 15.11.2007

Re: офали

Ne mogu da ti odgovorim sada, osmeja, ali na tebe narocito motrim. I uzivam, da.
AlexDunja AlexDunja 00:28 16.11.2007

Re: офали

Zelenovic
Ne mogu da ti odgovorim sada, osmeja, ali na tebe narocito motrim. I uzivam, da.

a i ja vas samo gledam:)))
Time Bandit Time Bandit 20:06 15.11.2007

Eh Cher, mozda sretnete

Tjashu ponovo negde na Maditeranu pored fudbalskog terena, ali sada sigurno znate sta Vam je ciniti (samo bez vrucih fota) ...



Черевићан Черевићан 20:57 15.11.2007

сусрету усусрет

видом окраћао поменуту Тјашу би ладно мимоишао и да је којим случајем сретнем овде у световом пупку ,а што се, сад бих казао млаких фоота тиче, паааа . . нимије тренутна ситуација таква да се преко интернета фалим јер милами Ташта управо улази устан у повратку ишетње.можда неком приликом лагоднијом Time Bandit -у, то појасним . хвалаВам на коментару.
nikola svilar nikola svilar 21:40 15.11.2007

BULEVAR BORISLAVA PEKIĆA (27/x)

Da sam se letos, dok sam bio u krizi, ubio – praktično onog trenutka kada je moja do sada najteža depresivna epizoda dosegla vrhunac - nikada ne bih posetio 52. međunarodni sajam knjiga u srpskoj prestonici niti bih ikada razgovarao sa svojim velikim herojem iz detinstva, akademikom Pavićem. Sećam se, ruke su mi se tresle, kroz čitavo telo i ekstremitete prolazili su mi žmarci, glava mi je trnula od bola – ali mislio sam: lekovi će pomoći, vredi i dalje živeti, sve će naposletku ispasti dobro...

Pošto sam toga dana ispod podesta jednog od stepeništa što vode na galeriju sćućuren za stolom popio kafu čitajući Politiku, koju su u lepim belim kesama besplatno delili posetiocima na ulazu u Pantovićevo zdanje – iscepao sam, presavio i položio u novčanik interesantan tekst male Minje Bogavac o mizoginiji. Ustvari... lažem. Dopala mi se njena fotografija.

Teglio sam istu tu „Politikinu“ kesu koja je na moju veliku radost bila prepuna raznovrsne literature: “High Fidelity” Nicka Hornby-ja, “Kieślowski on Kieślowski” Danusje Stok, Черевићанове “У печалбади“, “Sebi pod kožu“ Igora Mandića, “Les particules élémentires” Michel Houellbecqa, dok sam pod miškom nosio “Nove drame” Biljane Srbljanović prelepih plavih korica iz koje su s vremena na vreme, malo po malo ispadali svi bezobrazni dijalozi njenih likova kao da su znali kakav ih je čistunac upravo kupio.

- “Jebi se.” (“Amerika, drugi deo”, Danijel, strana 18., Otkrovenje Beograd 2004.)

- “Molim?” – zaprepašteno me je pogledala prodavačica na štandu
dok se njena koleginica na tu istu psovku simpatično nasmejala.

- “Šta se ti smeješ, krmačo!” (“Supermarket, soap opera”, Mali, strana 139.)

- „Kako se usuđujete?!“ – odmah se uozbiljila i ona.

- “Što si tako nadrkana? Imaš neki problem?” (“Supermarket, soap opera”, Mali, strana 139.)


Sa venca Danila Kiša sišao sam na bulevar Borislava Pekića i na štandu Derete spazio prosedog književnika kako sedi za stolom i svojim vernim čitaocima drhtavim rukopisom sedamdesetdevetogodišnjaka parafira primerke vlastitih knjiga.

- “Pavić, brka mu i lule!“ – uzbudih se i poželeh da priđem malo bliže da osmotrim situaciju, eventualno kupim knjigu i dobijem potpis sa posvetom ali ispod miške Biljanina drama glasno prosikta:

- “Ti si budala.” (“Amerika, drugi deo”, Irena, strana 56.)

Akademik se okrenu. Gledao je u mom pravcu.

- “Ti si jadna, nesigurna, nesrećna budala.” (“Amerika, drugi deo”, Irena, ista strana) – dobaci mu.

O nebesa! Zagledao sam se u čuvenu prošupljenu ljuskastu tavanicu... Molio sam Boga da u svom onom metežu sajma nije čuo. To je bio čovek na čijim pričama sam odrastao, pročitavši “Mali noćni roman” odabrao sam budući poziv, završio studije arhitekture.

Pošto videh da sa Srbljanovićkinim tekstovima nema šale, polagano se udaljih od štanda za kojim je sedeo Pavić i počeh da pravim mesto u kesi da odložim “problematičnu” knjigu.

- “Pičko! Stvarno si pička!” (“Supermarket, soap opera”, Diana, strana 158.) – prozrela je moju nameru i počela da se dernja.

Tada mi je prekipelo. Silovito zveknuh knjigu preko korica, pa onda još jednom, pa još jednom... Ljudi u prolazu počeše da se okreću i gledaju me sa čuđenjem. Neki čak davahu komentare.

- “Prekini. Praviš budalu od sebe.” (“Amerika, drugi deo”, Danijel, strana 23.) – ponovo mi se obrati.

- Umukni više! – procedih, nekako strpah drame u kesu sa ostalim knjigama i zavezah dupli čvor od ručki kese. Potom se vratih na štand Derete odlučan da pazarim šta sam naumio.

- “Kome da napišem posvetu?” – upitao me stari Hazar par minuta kasnije.

- “Meni.”

- “Dobro. Kako se zovete?”

- “Zar me ne prepoznajete gospodine Paviću?”

- “Mi se znamo?”

- “Dabome, mislim da smo i u izvesnom srodstvu, ja sam... “ – predstavio sam se.
Čim je čuo moje ime, pružio mi je ruku i nasmešio se:

- “Pa dobro, gde ste Vi celo ovo vreme? Kako vam je gospođa mati?”

- “U onome stanju u kakvom ste ju ostavili. Puno Vas pozdravlja.” – našalio sam se.

Hemijska olovka pravila mu je izvesne probleme.

- “Dakle, vi ste napisali ‘Onog koji jede knjige'?“

- „Da.“ – odgovorih kratko.

Mučio se oko potpisa. Sad je bilo sasvim jasno da nešto nije u redu sa pisaljkom. Istrošila se.

- „I? Da li Vam se film dopao?“ – upitah ga pošto je nekako uspeo da praznom hemijskom potpiše knjigu.

- „A šta Vi mislite, gospodičiću?“

- „Ja se iskreno nadam se da jeste. U suprotnom - propao mi je posao... bez obzira šta drugi mislili o tome.“

- „Znate kako mladiću, veoma mi se dopao ali da budem potpuno iskren, scena sa kasapljenjem „Predela slikanog čajem“ – nije. Čak šta više, uznemirila me je. Znate li Vi uopšte koliko vremena je potrebno da se napiše roman? I to takav bestseler?!“

- “Puši kurac!” (“Supermarket, soap opera”, Diana, strana 165.) – sasvim razgovetno začulo se iz moje kese.

Stajao sam kao potpuni tikvan i crvenio se.

- „Molim? Ne čuh. Šta ste rekli?“

- „Rekoh, to je mali omaž profesore...“ – krenuh da spašavam stvar.

- „Pobogu, kakav je to omaž? Tako brutalno iseći knjigu, potom ju ispržiti u sosu na laganoj vatri i servirati sa kriškama paradajza u francuski hleb! Šta ste uopšte hteli time da kažete?“

- „Da glavni lik konzumira dobru literaturu. Videli ste na početku kako iz frižidera prepunog knjiga vadi i baca ustajali Tarantinov skript u kantu?! Loša literatura, razumete? Usmrdela se. Dok Vaš roman to nije... Konzumira se sa zadovoljstvom...“


(utornik 23/10/07)
Черевићан Черевићан 22:06 15.11.2007

завидан, асе трудим

ето нама празника . .угођаја оку . . мотива души кад се мој омиљени коментатор nikola svilar одобровољи те се прилогом постре. јоооој, па што тако неумем да састављам саставе. . баш се једим. покушавам и да веџбам насамо кад ме нико нечита . . ал неиде.но сам ипак сретан кад се нађем у његовом друштву испадне да сам га ја мојим школским саставом затројку намамио да се искаже. па итоје нешто. јелте?
вазда сте ми драг гост, Господине Свилар
dracena dracena 23:34 15.11.2007

Re: BULEVAR BORISLAVA PEKIĆA (27/x)

Nikola, ne znam da li ti je pisanje profesija ili hobi, ali mislim da ćeš pisanjem (ako dosad nisi) napraviti lepu karijeru. Imaš dubinu (koja još uvek nije sasvim došla do izražaja), čini mi se i um. senzibilitet, a slikama se služiš veoma spretno. Samo napred.
nikola svilar nikola svilar 14:53 16.11.2007

diletant, razume se

„Čim počnem da pišem – odmah znam da ne zarađujem novac!“
– slikar Kapor negde je to dobro primetio.

Hvala Vam Dracena na podršci.

Ups, samo da se nešto ovde pogrešno ne protumači jer ja veoma cenim radove spisateljice Srbljanović - konstruisao sam i jednu potpuno obrnutu situaciju od ove opisane u (27/x). Depresivac Nikola, ovaj put sa Pavićevim romanom pod miškom, slučajno u jednom foajeu pozorišta susreće upravo nju i ljubazno pokušava da započne razgovor ali knjiga na uvrnut način „postaje bezobrazna“ prema Biljani te njemu postaje veoma, veoma neugodno.

Treba se samo prisetiti kakve on sočne „psovkičice“
koristi u svojim delima lepe književnosti. :)

I to je ispalo vrlo smešno, ali (27/x) čini mi se, mnogo bolje funkcioniše zato što je „žrtva“ bezobrazluka jedan dobroćudni vremešni gospodin kakav je naš čika Miša Pavić.


dracena dracena 18:18 16.11.2007

Re: diletant, razume se

Nisam previše razmišljala o samom sadržaju, a pogotovu ne o poznatim ličnostima koje pominješ u ovoj priči. Čak do zaključka nisam ni došla na osnovu ove priče, nego nekoliko prethodnih, a ova mi je samo potvrdila ono mišljenje koje se postepeno formiralo u proteklom periodu.

Ne bih ovde i sad raspravljala o kvalitetima drugih pisaca. Ovo što se ovde na blogu dešava, ovi talasi kreativnosti velikog broja ljudi, ova raznovrsnost, maštovitost, sve finiji i čistiji izraz, sve je to daleko zanimljivije i uzbudljivije od praćenja karijera priznatih pisaca.

Psovka i drugi bezobrazluci mi ne smetaju, ako knjiga (priča, pesma) ima druge kvalitete. Smeta mi kad ih upotrebljavaju da bi zamaskirali nedostatke (prazninu, plitkost i bezidejnost), ali opet, ne sama psovka, nego nedostaci i njihovo maskiranje (koje smatram podvalom).
nikola svilar nikola svilar 19:50 16.11.2007

Re: diletant, razume se

Svaka Vam zlatna Dracena. Možda epizodu (28/x) o susretu Lene
i režisera prilepim baš na Vaš blog. Još jednom hvala.
dracena dracena 08:53 17.11.2007

Re: diletant, razume se

Samo izvoli, u svako doba. Biće mi zadovoljstvo i čast.
Черевићан Черевићан 13:06 17.11.2007

епанећу драцена

ондак ја остајем безмог личног г.свилара а Он ми је био еталон да се на бази поређења саставанам неуобразим, била је прва моја реакција на прочитано.онда попих камилицу полуопружен у љуљачки на тераси повр кровова валете . . дан предиван, сунчан . . .што галеб нисам алби знао ди летити . . .и потом разумно закључих да гђа драцена треба да има предност као женско но све се потајно надајући притом да поменути г свилар неће моје саставе будуће . . . баш алалити дибидус.
nikola svilar nikola svilar 14:27 17.11.2007

Re: епанећу драцена

taman posla, šta vam pada na pamet g. svetislave.
vidite, eno i u profilu mi jasno stoji

ime i prezime
adresa stanovanja: blog Черевићанa, inženjera sa Malte. :)

šalu na stranu, meni lično ovo je najdraži blog.
silne godine, bogato iskustvo, provereno znanje, širina,
umerena ekscentričnost koju volim etc. i naravno originalan jezik.
nema toga baš u preteranim količinama.
(barem literatura koju ja "jedem" )

najviše mi se dopala ona vaša priča o dasi koga je
prepolovio autobus negde u nekom selu u vojvodini
pa atmosfera u kafani dok se nesretni vozač opija od bola...

i ona će već doći na red... strpljenja samo.
Черевићан Черевићан 18:57 17.11.2007

смиренми немирми

буп . . .можда се и шире начула ова моја олакшица рокнута сасрца након појашњења г свилара. сад немарим, вољно сам сагласан да . .гостује по блугу б92 дигод оће . .но да се ипак . . . јако не удаљава
nikola svilar nikola svilar 11:21 19.11.2007

/-

Ne zamerite, tekst uklonjen zbog korekcija.
Nadalje čitati na u sklopu romana “Audio zgrada”
na blogu Čerevićana.
Черевићан Черевићан 15:58 19.11.2007

нежурити иако . . .време истиче

г nikola svilar па код гђе Грегановић би свакако био читанији обзиром на бројније посете њезином блогу, али . . . тиха вода . . . . биће . . .где журити, често се питам затечен преосталим временом личног трајања које ми стампеду наликовати почиње

Re: нежурити иако . . .време истиче

Che,
Vi ste jedan od mojih najomiljenijih coskova bloga. Nesto kao klub u koji ulaze samo clanovi.
Vrlo vam ide uz imidz to da se pretvarate kako ste oronuli, ali ja Vam nista ne verujem.
nikola svilar nikola svilar 17:57 19.11.2007

Re: нежурити иако . . .време истиче

Vrlo vam ide uz imidz to da se pretvarate kako ste oronuli, ali ja Vam nista ne verujem.


:) Stari je to šarmer. Valja mi ga u epizodu ubackiti sve sa Lenom, An... .... .. .

Meni preostaje samo pusto da se nadam da ću u tim
godinama tako mlad i svež duh sačuvati
kao g. Svetislav, domaćin nam maltežanin, razumese
Черевићан Черевићан 21:35 19.11.2007

Тена

ево ме забринутог што адекватно сремачко име овом неназирем а да тако, умоменту ,на лепоту оне која га носи указује.збиља, гдеје гђа Штивичић својим прилозима. њени састави су ми били угодно окупљалиште када сам се пре , има томе година једна, овом блогу, окуражијо приступити мојим измишљотинама.
него г свилар опис ентеријера Лениног обитовалишта ме умоменту намами те се заљубих уњега.од локације у Пилотовој улици (онако успут , имао сам ту част да ме поменути заљубљеник плавих висина понешто лично о архитектури подучи) до нестандардног ентеријера. заљубљеник сам наиме књига, камара књига, јер одрастах у дединој библиотеци, књиге су ми биле прве играчке, но неким погрешним магнетом касније намамљен у воде грађевинараства пропустих прилику да ми бављење писаном речи буде позив. Ово штоВи сада, траћећи време, читате само је дуг мој . . времену када ми је указивано да у знању језика лежи богатство, а међ корицама књига да се крију истине које ако дознамо ето нам . . немира засвагда. Ваљда ме зато и не залудише начисто. Додуше . . ни језика неизучих.
Черевићан Черевићан 21:42 19.11.2007

ту ућошку па изволте

каваљерски је узвратити Ана ( и остало) да ми је милина у таковом , ко Вашем, се друштву затећи, а у Вашој сумњи увези срозаностими ето мени мотива да и сам . . . у природни процес неверовати почнем
nikola svilar nikola svilar 10:29 20.11.2007

Jadac, gosn. Svet!

(онако успут , имао сам ту част да ме поменути заљубљеник плавих висина понешто лично о архитектури подучи)



Sad nam morate (ništ`senemora) barem jednu anegdoticu, utisak o prof. Deroku kroz komentar prostreti... da spasimo zaborava. Posedovao sam jedno vreme njegovu knjižicu “Sveta gora” (znam da je voleo sam naslovne strane da ilustrira) a zadivljen, ki momak mlad, gledao crteže iz “Monumentalni spomenici srednjovekovne Srbije” (lupetam napamet, ne zamerite, davno bilo pa se zaboravilo no ponešto znam i pamtim...)

Sumnjam da postoji ili da će u dogledno vreme postojati ulica koja će nositi ime tako nekog našeg arhitekte ili graditelja. Zato Beograd o kojem ja pišem, ili bar pokušavam da pišem, jeste izrazito „nikolasvilarovski“ Beograd. U njemu, bez obzira na sve ovo što se oko nas dešava na prvom mestu opstaju i cene se vrednosti nauke, umetnosti i kulture...

U sumorno kišovito oktobarsko jutro dečak (aa...škicim, možebiti pok. slikar Mojović) na prozoru odmah crta sunce, ljudi u gradskom prevozu preko monitora instaliranih u autobusu umesto Marfijevih čitaju Njutnove zakone, u novčarkama među dinarima nose se citati iz... aaa...memoara Ž. Pavlovića , pubertetlije na trafikama kupuju magazine i masturbiraju na autoportrete Ivanovićke, Nadežde, Pavlović-Barilli (ups, ovde treba biti oprezan), plavuše diskutuju o naučnicima, deca umesto fudbalera i kornjača nindža u album sa sličicama lepe reprodukcije umetničkih slika...svi su nasmejani, sve je to jedan divan san... ...iz koga buđenja nema deco... ...mada budilnik neprestano zvoni... ..u... život... u...košmar...
nikola svilar nikola svilar 10:51 20.11.2007

dedina biblioteka

заљубљеник сам наиме књига, камара књига, јер одрастах у дединој библиотеци, књиге су ми биле прве играчке,


ovo me podseti.. jedan lep, topao opis bakine biblioteke nudi i
popularni žaoka ilivam sting u svojoj knjižici "broken music"
urezalo se dobro u depresivne vijuge mi

no da ne duljim više, devalviraću
srdačan pozdrav do narednog posta
Черевићан Черевићан 21:52 20.11.2007

homo univerzale

довољноје јер казати незнам ништа прикладније о г. дероку у овом моменту. и шта ја данас са толике временске дистанце би се могао сетити атрактивнијег од оног што сам Поменути о себи написа или други далеко школованији одмене у поводу Универзалног рекоше, тјст прибележише, г свилар.
но ћу ипак једну сликицуму окачити . . .намерницима на потсет.



Черевићан Черевићан 21:56 20.11.2007

побакиној библиотеки ријући

у наредном лутању по рафовима овдашње насловима пристојно опремљене књижаре стинга ћу потражити. хвала.

Milina je citati Vas!

у носу одједноми , мирис липе , фрушкогорске , и то овде у сред Медитерана
Kazu da se mirisi pamte duze od svega. Cak i kad zaboravimo sta je mirisalo, ista aroma donosi istu emociju. To je dokazao ne cuveni Amer (sad mi se ne da da mu ime potrazim, predaje na Columbia Universitety).
Saosecam za miris lipe. I jos dodajem miris divlje smokve na Mediteranu, sto je vrlo retko ovde gde sad zivim.
Черевићан Черевићан 22:47 15.11.2007

воњови

знате Ana(иостало) ја дете сеоско одвајкада са мирисима се борих.пре свега специфични мирис села, мемљивих горњих соба укући у које се улазило само заславу ил кад домаћин умре па га тамо усандуку изложе за дреку фамилији и рођацима , мирисе винских подрума , мирисе штала те марвене балеге , прашњавих сокака, мирис очишћене рибље крљушти те дунава и глиба обалом,мириси леба смашћом и паприком, воћа миомири , липе и да не помињем, јорговане беле . .такође.но остао ми је 1 мирис у сећању засвагда. негде у трећем р.средње школе тема писменог исрпског је баш била . .мириси.беше пролеће давне 1961 па се нашој душици наставници тема учинила адекватна.е сад јасам похађао техничку школу и својим саставима штрчао у разреду, јер другари ( био чист мушки разред) нису поседовали литерарних склоности тако да је оцена мојег састава била еталон душици за поређење осталих. утодоба ко и сваки лептир зујоглави заљубљен бејах и . . некако спонтано наслових тај школски састав . .нема лепшег мириса одсиса . . .у складу наслова и тему разрадих.следећег часа душица ома сврата
- бруко једна, да знаш да си добијо 1 за безобразлук . . . . а 5+ за приступ теми
отада, кадгод угледам надпојасне женске израслине неможе да ме мимоиђе и мирисих све глувљим ухоми присутан.онај Ваш Амер саколунбије . .је управу 100 посто.
елем, за медитеран сте управу. он је обележен мирисима (бар на малти) шкрте али ароматичне флоре док мириси воде медитеранове те запишаних столетних зидова валете су . . непревазиђени.
хвала Вама на потсећањуме . . на тинејџерскеми дане.

Re: воњови

the pleasure is all mine
nikola svilar nikola svilar 22:12 15.11.2007

ne zamerite, I`m back :)

тјаша - prelepo ime. valja mi ga negde iskoristiti...

но, деси се и тако.одоше њи две ушупу , пол енка грми зграмофона ,

nedavno slusam neke "novije" radove pomenutog -
big bend ga prati dok natenane svinguje grunge Kobejnov.
po mom skromnom mišljeniju - čudesno. preporučujem.

ипак , живот нису дани који су прошли, него дани . . . . .које смо запамтили .
sjajno rečeno. velika mudrost

samo me molim vas g. svetislave podsetite na ime rada i autora slike -
ima ona, ubeđen sam u čika jansonu, no ta mi knjiga poodavno nije pri ruci
vidomir pavlovic vidomir pavlovic 22:29 15.11.2007

IZVINITE NA UPADANJU ...

GOSN CHER...IZVINITE I POMOZITE MI PRIJATELJI BLOGERI

Žena mi je u bolnici već 5 dana ima temperaturu 38,5 pa je panadolom skinu na normalu kad tablete izlape temperatura opet ode na 38,5 i tako već danima.

Sve je počelo sa gripom pila je panadol diklofenak oko 4 puta većinom na gladan stomak. Počeo ju strahovito boleti stomak te je odvedoh u bolnicu gde je i ostala. U krvi su joj našli neku infekciju. Pitali su da li imamo mačku ili kera ili pticu neku. Nemamo ništa ali naša drugarica ima sijamsku maćku. Da li je moguće da je progutala dlaku pa da joj to pravi žarište temperature. Plašim se već 5 dana je pod temp. slabije i jede...

MOLIM VAS KO JE DOKTOR I KO SE RAZUME DA MI NAPIŠE ŠTA BI MOGLO BITI. NIKADA NIJE BOLOVALA . DALI DIKLOFENAK MOŽE DA BUDE RAZLOG...
HVALA PUNO I IZVINJAVAM SE G. CHERU, ZNAM DA JE DOBRA DUŠA I DA MI NEĆE ZAMERIT
Kazezoze Kazezoze 22:45 15.11.2007

Re: IZVINITE NA UPADANJU ...

Ana WithAFamilyNameTooHardToPron je doktorka, mozhesh joj se javiti privatnom porukom, verujem da ce ti pomoci ukoliko mozhe.
Черевићан Черевићан 22:51 15.11.2007

чак штавише

г. vidomirе pavlovic-у , ако је болест у питању предност у коментарима да уступимо онима који се у лечење разумеју.
изволите . . . упућени.
vidomir pavlovic vidomir pavlovic 22:58 15.11.2007

Re: чак штавише

hvla g. CHER.. znao sam da je Vaše srce veliko i humano. Nemogu se obraćati privatno ženi koju ne poznajem Ako pročita i ako poželi napisaće mi i sama. Mislim da ova temperatura ipak nije normalna a ovde još uvek nagađaju...
HVALA SVIM LJUDIMA DOBRE VOLJE ZA POMOĆ
vidomir pavlovic vidomir pavlovic 23:03 15.11.2007

Re: чак штавише

OVDE JE PROBLEM što su malteški doktori veoma sumničavi i nesigurni u sebe. Inače u medecini sve im ide sporo i traljavo tako da mi iz srbije imamo fobije i strahove od njihovog lečenja.
NIJE MI JASNO ŠTA SE ČEKA TOLIKO TO NIJE BAŠ MALA STVAR TA TEMPERATURA I KO ZNA DOKLE ĆE ČEKATI JOŠ...
bronx bronx 23:11 15.11.2007

Re: IZVINITE NA UPADANJU ...

Sve je počelo sa gripom pila je panadol diklofenak oko 4 puta većinom na gladan stomak. Počeo ju strahovito boleti stomak te je odvedoh u bolnicu gde je i ostala. U krvi su joj našli neku infekciju. Pitali su da li imamo mačku ili kera ili pticu neku. Nemamo ništa ali naša drugarica ima sijamsku maćku. Da li je moguće da je progutala dlaku pa da joj to pravi žarište temperature. Plašim se već 5 dana je pod temp. slabije i jede.



cekajte .......kazete u krvi su joj nasli NEKU INFEKCIJU koju infekciju?zatim okojoj je bolnici rec koje uradio laboratoriski nalaz. da ln ga imate? mislim infekcia u krvi mora da bude izazvana nekom baktrijom, ()virusom iili parazitom ) to se leci antibioticima ali je vazno da se zna kojom baktrijom je izzvana infekcia da bi mogli odgovarajuci lekovi da se prepisu.gde ste vi? jel'ste u srbiji?
vidomir pavlovic vidomir pavlovic 23:24 15.11.2007

Re: IZVINITE NA UPADANJU ...

neznam koja je infekcija doktor kaže da ni oni neznaju Laboratorijski nalaz stiže tek sutra. neznaju koja je bakterija još uvek , leče je antibiotikom panadalom dva komada ujutro i veče i neke žućkaste pilule kaže novi lek...
vidomir pavlovic vidomir pavlovic 23:24 15.11.2007

Re: IZVINITE NA UPADANJU ...

neznam koja je infekcija doktor kaže da ni oni neznaju Laboratorijski nalaz stiže tek sutra. neznaju koja je bakterija još uvek , leče je antibiotikom panadalom dva komada ujutro i veče i neke žućkaste pilule kaže novi lek...
vidomir pavlovic vidomir pavlovic 23:25 15.11.2007

Re: IZVINITE NA UPADANJU ...

nisam na malti sam zato se i brinem
bronx bronx 23:44 15.11.2007

Re: IZVINITE NA UPADANJU ...




da vam kazem ne vredi da je lece antibioticima ako se nezna tacno koja bakteria je u pitanju.nisu fer ( ubolnici im treba toliko dana za laboratoriski nalaz) gde se to salje na analizu? apsolutno trrazite second opinion znaci neko ko se bavi infekciskim bolestima. da ste test uradili u nekoj privatnoj laboratoriji vec bi imali rezultat
ja nisam medecinski strucnjak ali imam iskustva malo sa tim. kad su u pitanju ovakve stvari bolnice su nepouzdane ,ukoliko nisu neke sa veoma poznatim strucnjacima kiji se time bas bave. morate da vrsite pritisak na njih i da postavljate pitanja zato sto su takve stvari kod njih rutinske .
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:46 15.11.2007

Da nije ova?

Tjaša Vezjak, miss Alpe Adria 2006.

vidomir pavlovic vidomir pavlovic 23:57 15.11.2007

Re: IZVINITE NA UPADANJU ...

Hvala Vam puno na trudu, videću sutra šta će da mi kažu. sad sam je zvao dobro je nema temperaturu
Čujemo se sutra i hvala Vam od porodice PAVLOVIĆ PUNO
bronx bronx 00:08 16.11.2007

Re: IZVINITE NA UPADANJU ...

u svakom slucaju diclofenaki li vec kako se zove je los lek,pogotovu na prazan stomak
probajte probiotic (dodatak ishrani) ali je mnogo vise od toga.to mozete da joj date na prazan stomak.evo link iz viko.http://en.wikipedia.org/wiki/Probiotic
u svakom slucaju je otkazao imuni sistem.srecno.
Kazezoze Kazezoze 00:11 16.11.2007

Re: чак штавише

evo ja sam joj poslao privatnu poruku, pa kad prochita...
Черевићан Черевићан 00:12 16.11.2007

па сад неверуј

ипоред добре воље да Вас удостојим одговором . . нећу бити од помоћи г Свилар. наиме јутрос кад сам текст припремао за пост на гооглу под вампирима ту слуку нађох. сада ,неколико пута прегледах слике . .а ние да и нема . .нитрагајој. јебига . .ванпирска посла. sorry
за пола енку сам иформисан . .још се неда. алалму.
Черевићан Черевићан 00:21 16.11.2007

сумњичав бити невреди

гђо Greganović, лепо је што сте снама. е сад да дама наслици . .спорцки изгледа . . личи, немош касти. а опет дал је то оне тјаше кћер треба бити врач погађач атоје незахвално. усваком случају на трудуВам хвала
Черевићан Черевићан 00:27 16.11.2007

лекари су . .да лече

г Павловићу знате како се каже сутра је паметније одјуче, стога сачекајте смирено налазе па тек тада наравски по упутству лекара поступите.нехитрити, мој би Вам савет био , уосталом она је на болничком третману , но свака (стручна) информација је добро дошла . . .
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:40 16.11.2007

Jes' vala

Če, a i...ova Tjaša je malo žuljevita.
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 09:52 16.11.2007

Re: Jes' vala

Jelica Greganović
Če, a i...ova Tjaša je malo žuljevita.

Nju za sekretaricu Ambasade Srbije u Sloveniji.
Черевићан Черевићан 10:26 16.11.2007

жуљ дожуља = Тјаша

па ние дасе приказана неби могла малко подгојити ради ероцких удобности гђо Jelicе Greganović јер овако малкоми шкрипаво делује замоје сремачке навике .ноштајазнам, ал и закерати у мојим годинама ние баш примерено. јелда?

Re: IZVINITE NA UPADANJU ...

Vidomire,
Sad sam Vam pisala.
nikola svilar nikola svilar 14:51 16.11.2007

usnula žena, iskeženi đavo i svetleći konj

ne mari g. svetislave. pronađoh beležnicu...
mislim da je u pitanju švajcarac John Henry Fuseli
pripada stilu romantizma, slika je naslikana negde
pred kraj osamnaestog veka – a ima veoma prijatan naziv.
zove se „košmar“

brrrrr.... :)

(ako je to to, a mislim da jeste)
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:54 16.11.2007

Če, ovo

su prave godine za zakeranje...kud ćeš bolji alibi od toga, ja već vežbam zakeranje.
Черевићан Черевићан 15:29 16.11.2007

климоглав

гђо Jelicе Greganović јер Ви сте женско и то Вама и пасира ,чак и шарма утоме се назире, ко уме да назре, додуше. нама пак олињилим (назови) мушкима >60 . . луксуз закерања . .ипак непасира. мислим поуздано то наслућујем!
Черевићан Черевићан 15:38 16.11.2007

дате . . питам

стевидли г Свилару ја несвесно поступих по оној нароцкој . . . .питајме да ми одговориш . . те ненадано проширих свој дрангуларијум заборава ( врло скорашњег) ето исатим подацима ослики Кошмар названој .(акојетото ) .ХвалаВам . . .иаконие.
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 09:25 16.11.2007

Živeo Če

Kao što obično biva sa tekstovima gdina Čerevićana asocijacije i relacije se samo otvaraju. Ne bih ja ovde o mnogim asocijacijama i slikama i mirisima. Samo sam hteo ovo, a podsetio me Nikola Svilar:

Čitajući priču o Tjaši pade mi na pamet da nešto slično Če-ovoj prozi i poeziji pročitam. Učini mi se da bi dve donje knjižice zadovoljile taj uslov sličnosti. Te preko KNJIZARA.CO.YU naručim obe. Učinilo mi se da bi to moglo biti interesantno i drugima koji ovo čitaju pa zato stavljam ove informacije na uvid. Naravno, uz izvinjenje Če-u što trošim njegov prostor na ovako prozaičan način.

Stojanović Svetislav, Vrsajkov Sonja - ilustrator; "Pečalbade" 125 str. "Budućnost" Novi Sad, proza, tiraž 250
Stojanović Svetislav, Mihajlović Vesna - ilustrator; "Muk opsidijana" 76 str "Budućnost" Novi Sad, poezija, tiraž 250
Черевићан Черевићан 10:13 16.11.2007

етовамгана

поруменех са мером (до чела повисоког) зарад оваке етерске фале која сујети ние да неприја, да се нелажемо KRALJуMAJMUNA . но штаје тује, једино знам да нисте погрешили наруџбом . .хи,хи .НЕОБИЧНО сте ми драг коментатор . . . овог пута!
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 10:31 16.11.2007

Re: етовамгана, i gore i pozadi

до чела повисоког)

Opet kopča.
Vic o ljudima sa malo kose.
Oni što su ćelavi gore - mnogo misle.
Oni što su ćelavi pozadi - dobri su u krevetu.
Oni što su ćelavi i gore i pozadi - misle da su dobri u krevetu.

Stari vic koliko i ja, a može biti da sam ga već negde citirao. Izgleda da se i ja pridružujem građevincima sa krečom u glavi.

Черевићан Черевићан 12:30 16.11.2007

косна сториа

ма немош одгена побећи патовамје KRALJуMAJMUNA ..а не дасамје имо ,плаву па гргураву ма свимије фалили ,женске посебно волеле дају увијају изаушију кад им се прилика давала. мора да су ме завидни урекли, казали би сујетни.ми науци пак усмерени оправдање у генима нађосмо но да небих био искомплексиран кад ме неко викне ла виће ја својевремено (ис)пустих браду тако да ме сада нико другачије иневиче до . .брадоња. и сви намирени.
него ја за та главина ћелављења имам и народну информацију - живијо народ! Важило је кадгод да ко ћелави спотиљка ние баш казановаст здраво јер тог женске вазда касеби натежу шакама у смислу . . .још . . па и коса оде.они пак што счела бескосе постепено остајаше ти су били креветско зло јер су такве женске вазда отискивале у стилу . . . . .. . .ма доста бре више . е сад ово строго међнама ( ја счела кренух убескосност. . . .).
mariopan mariopan 12:31 16.11.2007

Re: етовамгана, i gore i pozadi

Nije krec samo u glavi ;-) eto vica koji se ovde dobro promio , da svaki muskarac posle (?) godina postaje gredjevinac. Ima u glavi krec u bubregu kamen a dole visak. ))
Ne zamerite mi , g. Cerevican na ovom malom ispadu inspirisao me Kraljmajmuna )
Uvek mi je veloko uzivanje procitati Vase sastave na temu bilo koju jer nas sve povedete uvek drugim putem da stignemo opet tamo odakle smo i sami nekad prosli , pa se tako vratimo zaboravljnim mirisima , osecanjima , igrama...a sta je zivot nego igra. Okupili ste opet fino drustvo pa mi je bilo zadovoljstvo procitati i komentare.....a secanja moja nekako su vrlo slicna vasima...iste smo igre igrali ...ista strepnja i osecanja ..pa za trenutak i ja se setih plivanja u Savi i skoljki i glibovite obale i fote..i onih , punih nade ocekivanja da se ta i ta fota moraju, bilo kada poljubiti....iskopate iz nas samo najbolje i hvala za to.Pozdrav
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 13:58 16.11.2007

косна сториа, Tjašina

ма доста бре више .

Biće da je to sa opadanjem kose kod muških ipak stvar hormona. Da znate da zvanična medicina kaže da je to od viška muških hormona (skraćeno: mormona).
A zvanična medecina kaže da je to od nedostatka intelegencije i da ono dođe mnogo češće nego kod intelektualaca-intektualaca. Ili u prevodu na JEZIK (ko je ovo izmislio za naziv BHS jezika-svaka čast) služi ga k'o budalu ona stvar. Pa vi birajte u kojoj ste grupi.
Ne znam da li sve to ima veze sa lepom Tjašom. Ali mislim da ovakva simpatična priča ne može bez viška mormona kod autora.
Черевићан Черевићан 14:26 16.11.2007

ма колуду даме тео . .ал ние

есадме дотукосте KRALJуMAJMUNA овим љечничким констатацијама кое ме , посве искрено, умормоне разврста, а ја таман пустих машти навољу понет коментарима јер оно на ИКЈУ кад су тели да нас кадгод тестирају одустасмо колективно (нас 4 дизача тегова) да се комисија необрука преднама тако да ми . . . . . . оста недоречена заврзлама са ћелављењем. а да је било икакве конпаративности салудама по питању батине . . па зар мислите да би се ја сада подстаре дане млатио теренским послом и то још помалти . мајок, но би бијо негде вишљи саветник за поменуте ниже непримерености . . . . интелектуалцима.

Re: косна сториа, Tjašina

Moracu da vas razocaram.
Celavost ima veze sa muskim hormonima, ali kolicina nije presudna, vec senzitivnost u celavim delovima tela, a to je nasledno.
Ana
doktor za hormone
Черевићан Черевићан 15:03 16.11.2007

разноразности, ниеданеима

волим да прочитам Ваше коментаре на Б92 јер . . има нечег уњима mariopan, а кад мени лично учините част да се на мој састав надовежете,е то онда је и задовољство одистинско.нелажем.
елем, постоји лепеза тема окојимасе овде може распредати.умело би се и уозбиљити па растресати о актуелним важностима но у овим ж. годинама ме активности укоимами све више аргумената мањка немаме. о струци распредати ал уметничким оком кратковидо гледано па је самим тим и визура спрчена . . .можда би се и нашао понеки заљубљеник у путне правце па да коресподенцију коментарску успоставимо можда чак и на поетској основи. историја лажљивица је немимоилазна посебно овде кад се сваки дан раменом очешем о неки историјски ћошак или прођем сокаком у којем је каравађо , кажу/лажу се потукао са неким битним витезом ал страшљивим, па ти веруј ил оно друго. и такомисе , тај сачулатац, живот лични. . сам наметнуо као тема и отуд . . и присећања, којих сваки од читаоца има умеморији, па им се учини прочитано знано, а мени бива драго да сам допринео томе да се себе присете. и мени задоста . . .као награда.
ето, успоздрав.
да, а што се вица са почетка Вашег коментара тиче па . . . мени је то грађевинац судбина .прво што зато школе изучих а потом ме временом трајање приведе истој титули. укратко дибидус грађевинац .
Черевићан Черевићан 15:17 16.11.2007

с'видо обрта

г-дине KRALJуMAJMUNA како гђа Ana(и остало) стручно и аргументовано неке наслућујуће јасноће потврди.
ма вазда се осећам сензитиван, ако се тако каже, посебно на нерутавим деловимаме, само незнам штамије данас, но ћу радити на томе да поменути континуитет задржим . Ана хвала Вам на нади коју ћелавим удверечи указасте.
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 15:56 16.11.2007

Da li je Tjaša bila senzitivna

Moracu da vas razocaram

Ana&ostalo neka ste razočarali ali ste usput i nasmejali, mene posebno. Od mene imate pozdrav a sigurno bi vas pozdravio i Če-ov senzitivni deda, čuveni alternativni doktor za hormone, da je nazočan&prisutan.
mariopan mariopan 16:28 16.11.2007

Re: разноразности, ниеданеима

Zar imate zivaca da citate moje komentare ? Nemojte mi takvu cast ciniti , molim vas, ma u mojim komentarima ima "necega " samo pameti nema , tu vam je vizura potpuno omanila , jer da pameti imam drzala bih se vasih i nekih drugih tema gde je lepota u svemu i izrazu i secanju i osecanju ..ma u svemu a ja se kao manijak i skriboman bez kormilara lomatam po nekim neresivim i od pocetka sveta neresenim temama....ko da ih ja mogu razmrsiti..pa otud mi sad dolazi jos veca trema da cete mozda neku moju grozotu procitati...moracu vrlo da pazim sta pisem i kako pisem....posebno sto ovde ima takvih bisera da se ja samo kao voajer mogu pojaviti. Sad od treme ne mogu ni da mrdnem..neko vreme cu samo citati ...svako neka radi sta ume bolje bi mi bilo. Pozdrav i vama i zastavama namalti.)))

odgovor (ne?)krunisanim kraljevima

Nista ljudsko mi nije strano
49 41 49 41 16:47 16.11.2007

Re: косна сториа, Tjašina

KRALJMAJMUNA
ма доста бре више .Biće da je to sa opadanjem kose kod muških ipak stvar hormona. Da znate da zvanična medicina kaže da je to od viška muških hormona (skraćeno: mormona).A zvanična medecina kaže da je to od nedostatka intelegencije i da ono dođe mnogo češće nego kod intelektualaca-intektualaca. Ili u prevodu na JEZIK (ko je ovo izmislio za naziv BHS jezika-svaka čast) služi ga k'o budalu ona stvar. Pa vi birajte u kojoj ste grupi.Ne znam da li sve to ima veze sa lepom Tjašom. Ali mislim da ovakva simpatična priča ne može bez viška mormona kod autora.


Od hormona i mormona.
O, hormonima sam skoro neuk; sem osnovnog u vezi hromozoma. Zvanicnu i nezvanicnu medicinu nisam nikad studirao; sem usput.

Jedan poznati institut; koji se dugogodisnje bavio ispitivanjem nasih "najblizih" rodjaka po Darvinu je posmatrao
gugogodisnji bracni par majmuna. Gradjevinac (muzjak) je svoje majmunske obaveze ispunjavao samo jednom u 6 meseci; pa neka i redje prema svojoj dugodisnjoj Ljubi.
Radi dugododisnje celovitosti ispitivanja; odveli su majmunu dugogodisnju ljubu iz kaveza i "poturili" mu u kavez
nepoznatu mladu majmunicu.
Pasivni gradjevinac (dal' je bio Kralj majmuna; celav i sa koje strane- niko nije naveo?!?) poceo je da nasrce svakodnevno na mladu majmunicu. Sto je najinteresantnije; mlada majmunica nije pokazala ikakve znake protiv sulude agresije.
49 41 49 41 17:02 16.11.2007

Re: етовамгана, i gore i pozadi

KRALJMAJMUNA
до чела повисоког)Opet kopča.Vic o ljudima sa malo kose.

Oni što su ćelavi gore -zene ih lupale po celu vicuci: Prestani, Prestani!
Oni što su ćelavi pozadi - zene ih lupale po zatiljku vicuci:"Jos, jos, jos"!
Oni što su ćelavi i gore i pozadi - samarani su sa obe strane.

Stari vic koliko i ja, a može biti da sam ga već negde citirao. Izgleda da se i ja pridružujem građevincima sa krečom u glavi.

KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 17:16 16.11.2007

Re: odgovor (ne?)krunisanim kraljicama

*Nista ljudsko mi nije strano

Ništa strano nije mi strano. Pozdrav još jednom.
Черевићан Черевићан 19:41 16.11.2007

ко каже да су мајмуни . . мајмуни

причица Вам кратка, ал слатка 49 41 , но поруком бременита . мислим којето наслутијо. наиме Мајмун Грађевинац је тачно проценио потребну меру партерки и само то спровео у живот. и као што и сами пишете ниједна се бунила ние. учимо . . одмајмуна. драгомије дасте снама.
Черевићан Черевићан 19:53 16.11.2007

ма схормонима најебиси

KRALJуMAJMUNA па уопште нисте далеко одединогми посла, биоје наиме гинеколог и . . .присећам се како смојим другарима се гурам око застакљених врата ординације ка тераси небили кроз процеп на завеси макар наслутили шта то деда тим тетама . . шапуће међ високо раскреченим ногама по плафоном. додуше онда још ти хормони . . нису били ни измишљени, ал да је нешто увези њи било, слутијосам напредан. но да нераспечим тему . . .
MuadDib MuadDib 23:09 16.11.2007

Re: косна сториа

они пак што счела бескосе постепено остајаше ти су били креветско зло јер су такве женске вазда отискивале у стилу . . . . .. . .ма доста бре више .

...а у преводу на простачки: сиђи, животињо!
Ха ха, ово је само израз солидарне подршке пошто смо веома сличне космате конституције, с тим што ми брада није ни знања, ни звања, ни *рања већ - лењости.
Прича о Тјаши ми је и ономад изазвала коментар баш завршном реченицом коју су и вечерас уочили многи коментатори - паа, тешко да неко броји живот по прошлим данима, али зато по онима који се памте, - романи настају, какве новеле...и тешко да некоме од нас младих кроз измаглицу замућену додатно ајванхоом, шетерхендом, маштаријама верна и бељајева, не извиру очи, прамен или глас тјашин: нема ни целих 45 година како сам скоро читаво полугодиште другог основне боловао шарлах, обилазили и доносили ми шта има за домаћи...али кад ме посетила снежана гардићка плавоока у јакни боје малине са белом крагном од вештачког крзна, упитног а самосвесног погледа, оде ми температура намах са 38 на 39&9.
Прошао шарлах, одселисмо из рударског места убрзо потом у веће, па највеће а у најдубљој шкрињи малог ми мозга светли ватра из шпорета на дрва те кухињице где сам на отоману сновидео, а уместо П.Енке звучи оркестар Били Вона и ''месече сребрни/плови далеко ти...па да се задрхти и без температуре. Shit, Чер, баш му га дадох по патетици и таман хтедох да замолим да престанете са провокацијом исте кад, управо сада, новобеоградски љути бетон кренуо да засипа први снег...густ, као онда.
Черевићан Черевићан 23:35 16.11.2007

ето вама грудвања

обрадовали сте ме посетом MuadDib-е ,хвала, те наравски вашим уникатним присетом шарлаха личнога кад умалко непрокључасте на . . бази посете снежанине. е то име снежана и овај одзаправи ваш лично -нбгдски снег мени директ сећање усмерише на сремскарловчана бранка претечу ероцког у поезији где у једном стиху испровоциран (ваљда) надпојасним израслинама ондашње неке сремице надахнуто указао . . како би се млађан грудо . наравски ни на крај памети ми није помисао дали је можда са поменутом снежаном било . . грудвања . . дапростите ?
абраденам . .сестре беституларне.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana