Društvo| Ljudska prava| Mediji| Politika

Blizanci (Insajder 3)

Goran Miletic RSS / 18.12.2009. u 02:24

jaganjci
jaganjci
Odgledali smo i treći „Insajder" posvećen navijačkim grupama i njihovim blizancimau vidu „nacionalno svesnih organizacija". I jednima i drugima je zajedničko da ne vole Srbiju (tj. njen civilizovani oblik prikladan XXI veku), preziru građane koji u njoj žive (vole samo „srpski narod", ali ne i građane), umeju jedino da vas sačekaju u mraku, a inače su totalne kukavice. Što se tiče razlika, navijači su zaduženi za „crnu zonu" i sve ono što je sa one strane zakona, pa se iz razloga diskrecije neće pojaviti u „Insajderu", a slabo će svratiti i na suđenja u kojima su u ulozi optuženog. Njihova braća bliznaci („Obraz", „Naši" i „1389") su sušta suprotnost - veoma rado se pojavljuju čak i na mediju za koji tvrde da je totalno izdajnički (B92) i pokazuju zavidno obožavanje zakona, države, zaklinju se na nenasilje i tumače nam Ustav. Način tumačenja najvišeg pravnog akta je otprilike sledeći : „Otkud vam ideja da je normalno što je sneg beo, pa takvo nešto nigde ne piše u našem Ustavu ?" Učili su od Šešelja, to je očigledno.

Od tri najčešća modela ponašanja gospode iz pomenutih mrziteljskih organizacija, u večerašnjoj emisiji sva trojica su izabrala onaj prvi model koji je dosadan i glup, ali prilikom čijeg upražnjavanja misle da su namagarčili sve koji ih gledaju. To je način u kome oni glume jaganjce, jariće, i slični nežni podmladak domaćih životinja. U ovoj verziji oni nikome ne prete („Gde ste vi čuli da mi pretimo"), oni se zalažu za nenasilje („mi smo tolerantni"), oni čekaju („Šta znači ČEKAMO VAS ?" - „Pa to znači čekamo vas"), vole umetnost (fotomontaža zgrade B92 u plamenu je „umetnička sloboda"), a eventualno nasilje svaljuju na „omladinu koja je isprovocirana").

Dok sam ih večeras slušao, pomislio sam za trenutak da bi mogli da osnuju neku Koaliciju za nenasilje i toleranciju, jer je ispalo da im u Srbiji jedino smetaju gejevi, pomalo B92 i anti-srpska vlast, ali da svoje nezadovoljstvo iskazuju bacanjem hrizentema, karanfila i ruža na pomenute subjekte. Šalu na stranu, količina laži i način na koji oni izgovaraju nesitine je sasvim fascinantan za one koji ih prvi put slušaju, a za druge koji češće gledaju TV - već suviše dosadan i bezobrazan. Iz gomile totalnih gluposti koje su izgovorili izdvojila se jedino činjenica da „Obraz"opravdava ubistvo Brisa Tatona time što on NIJE nosio majicu „Srbija" (iako su to „pisale neke novine"), već majicu kluba za koji je navijao (nisam znao da se u Beogradu ne sme nositi majica „drugog kluba") i da je „pokazivao homoseksualne afinitete". Dakle, ispada da „Obraz" očekuje da se prvo razmotre ova dva pitanje (majica i seksualna orijentacija Tatona) pre nego što se pređe na razmatranje odgovornosti onih koji su ubili Brisa Tatona.

Što se tiče gospodina Ivanovića iz nesrećne organizacije „Naši", on se kandidovao da ga se odreknu sve patriJotske organizacije. Čas tvrdi da je protiv droge, nasilja i kriminala, čas obožava Kristijana, pa se vrati na ljubav prema Crkvi, oda dobro čuvanu tajnu da je veroučitelj, ali i da nemaju baš neku saradnju sa istoimenom organizacijom iz Putinove Rusije (patriotski bi bilo reći da imaju izvrsnu saradnju).

Što se tiče njihove braće blizanaca koji se lažno predstavljaju kao navijači, za njih smo jedino saznali dve skromne stvari. Prvo, imali su probu hora (spremili su i izveli premijerno par novih pretnji-pesmica Brankici i B92). Drugo, bili su u sex shopu i kupili lutku i radili ono što se sa takvim lutkama ne radi - šutirali su je i bušili, misleći da su mnogo pametni i da su MNOGO JAKI. Da sve ove pretnje nisu krajnje ozbiljne i da oni nisu spremni da ih realizuju možda bi i mogli da se svemu smejemo. Ovako, možemo samo da budemo zabrinuti zbog kukavica koje napadaju iz mraka obmotani šalovima i okruženi grupama sledbenika koji ne razumeju ni sami sebe, a kamoli okolinu.

Par sati posle „Insajdera" uhapšena su dvojica navijača koja su incirala pretnje na utakmici. Kao i uvek, pozdravljam ovu reakciju policije uz dva tradicionalna pitanja: „Kada će biti uhapšeni ostali, naročito oni koji mnogo gore prete, a veoma su poznati?", „Kojom kaznom će na kraju ovi uhapšeni biti kažnjeni i da li će se tijekom suđenja braniti sa slobode (ja se kladim da hoće, a i da će kazne biti uslovne ili novčane".

Ono što me najviše zabrinjava je što svi predstavnici vlasti pričaju samo o pretnjama i nasilju na i oko stadiona, a niko ne pominje pretnje i nasilje van stadiona, ono koje vrše organizovane ili poluorganizovane grupe bez pozivanja na pripadnost sportskim klubovima. Nismo glupi, nasilje i pretnje na sportskim terenima su samo jedan deo priče.

Atačmenti



Komentari (76)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 03:05 18.12.2009

Res, non verba!

Ono što me najviše zabrinjava je što svi predstavnici vlasti pričaju samo o pretnjama i nasilju na i oko stadiona, a niko ne pominje pretnje i nasilje van stadiona, ono koje vrše organizovane ili poluorganizovane grupe bez pozivanja na pripadnost sportskim klubovima. Nismo glupi, nasilje i pretnje na sportskim terenima su samo jedan deo priče.


Mene zabrinjava to što se nadležni samo oglašavaju. Izražavaju svoju zgranutost, spremnost, namere, želje i pozdrave... Ali šta su tužilaštvo, policija, bezbednosne agencije, gradske i republičke službe konkretno uradile? Šta naši zvaničnici RADE?

Dela, ne reči!
Goran Miletic Goran Miletic 03:10 18.12.2009

Re: Res, non verba!

Još gore je kada svi (uključujući tužilaštvo) kažu: "to je veliki problem", a policija i tužilaštvo "prikupljaju obaveštenja, na osnovu kojih ĆE ODLUČITI O PODNOŠENJU KRIVIČNE PRIJAVE".

Većina laika misli da je podnošenje krivične prijave velika stvar, a to ustvari može da uradi bilo koji građanin...
siddhartha siddhartha 04:21 18.12.2009

Re: Res, non verba!


Mene zabrinjava to što se nadležni samo oglašavaju. Izražavaju svoju zgranutost, spremnost, namere, želje i pozdrave... Ali šta su tužilaštvo, policija, bezbednosne agencije, gradske i republičke službe konkretno uradile? Šta naši zvaničnici RADE?

Dela, ne reči!

Nasi zvanicnici "rade svoje poslove" za koje su placeni... sto bi se uzbudjivali i brinuli zbog nekog ko njima zapravo nista nazao ne radi, niti ce.... oni su "bezbedni" a na nama je da se odbranimo kako znamo......
cakiteror cakiteror 09:00 18.12.2009

Re: Res, non verba!

Ja sam nekako navikao da se u Srbiji na nasilje ne odgovara!
Ali ono sto je meni fascinantno kod te "dece" je to da su oni politicku demagogiju doveli do savrsenstva!!! Svaki njihov odgovor podseca na nekog portparola neke politicke, "propatriotski" orijentisane partije.
Ja se zaista, ali zaista plasim da se Brankici neko zlo ne desi! Sve me ovo nazalost podseca na brojne scenarije kojima smo bili svedoci! Nasa drzava ZNA kako da se izbori sa huliganima i siledzijama! ONA TO NE ZELI!!!
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 16:06 18.12.2009

Re: Res, non verba!

ono sto je meni fascinantno kod te "dece" je to da su oni politicku demagogiju doveli do savrsenstva!!! Svaki njihov odgovor podseca na nekog portparola neke politicke, "propatriotski" orijentisane partije.

I ja sam stekao utisak da su napredovali u javnom nastupu. I dalje pričaju gluposti, ali imaju unapred spremne i izverzirane odgovore, izgovaraju ih sa mnogo više samopouzdanja, sve boljim držanjem i dikcijom (u upoređenju sa njihovim nastupima od pre godinu-dve). Ti dečki se tripuju da vode mnogo visoku politiku.

Kada su Vacića iz 1389 i Obradovića iz Obraza uhapsili zbog zabrane javnog okupljanja na dan neodržane Parade ponosa (umesto zbog otvorenih poziva na nasilje i linč), osudili su ih na višednevnu zatvorsku kaznu. Međutim, nadležni u kazneno-popravnoj ustanovi su ih stavili da kaznu odsluže zajedno i da dele zatvosku ćeliju. U fazonu: nek' se deca na miru dogovaraju o daljim zajedničkim akcijama. Zamislite samo koliko su ih kaznili i popravili time što su im omogućili da danonoćno kuju planove u zatvorskom okruženju... Pa osnovna stvar u svim krimi filmovima je da kriminalce iz bratskih gangova ne držiš u istoj ćeliji!

Ali ne, kriminalci su navijači i huligani. Ovo su fini momci, u sakoima, očešljani, blagoglagoljivi...
Bili Piton Bili Piton 16:14 18.12.2009

Re: Res, non verba!

Srecko Sekeljic

I ja sam stekao utisak da su napredovali u javnom nastupu. I dalje pričaju gluposti, ali imaju unapred spremne i izverzirane odgovore, izgovaraju ih sa mnogo više samopouzdanja, sve boljim držanjem i dikcijom (u upoređenju sa njihovim nastupima od pre godinu-dve). Ti dečki se tripuju da vode mnogo visoku politiku


To je sve tacno, ali treba reci i to da je Insajderu u slucajevima sva tri intervjua (Vacic, Ivanovic, Obradovic) bio neophodan cvrsci i iskusniji voditelj da ih razbucava na svakoj krivini i lomi argumentima - jer, ono sto sva trojica u sustini tokom intervjua rade je prevrtanje, premetanje, izvrtanje i driblanje na sitno tipa "gde ste vi vidli da sam ja to reko".

Uvek se nerviram koliko nasi voditelji ne znaju kako da vode razgovor u svoju korist. S druge strane, ako neko sutra zbog toga moze da im ispali pistolj u glavu, i ne cudi me da su tako krotki.
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 16:31 18.12.2009

Re: Res, non verba!

Uvek se nerviram koliko nasi voditelji ne znaju kako da vode razgovor u svoju korist. S druge strane, ako neko sutra zbog toga moze da im ispali pistolj u glavu, i ne cudi me da su tako krotki.

Da, kao kad su Vacića suočili sa fotomontažom zapaljene B92 na njegovom Facebook profilu, a on počeo da zamuckuje. Prvo nešto kao: ne znam dal' imam baš tu fotku na mom profilu. A već u sledećoj rečenici kreće da priča o tome kao o umetničkoj slobodi, pa čak i o namerama da naprave grafit lomače ispred zgrade B92. E u tom trenutku je trebalo da bude potpuno poražen u stilu hardtalk emisije, ali se to poglavlje razgovora završilo sa njegovim osmehom...
dj dj 16:45 18.12.2009

Re: Res, non verba!

Bili Piton


To je sve tacno, ali treba reci i to da je Insajderu u slucajevima sva tri intervjua (Vacic, Ivanovic, Obradovic) bio neophodan cvrsci i iskusniji voditelj da ih razbucava na svakoj krivini i lomi argumentima - jer, ono sto sva trojica u sustini tokom intervjua rade je prevrtanje, premetanje, izvrtanje i driblanje na sitno tipa "gde ste vi vidli da sam ja to reko".

Uvek se nerviram koliko nasi voditelji ne znaju kako da vode razgovor u svoju korist. S druge strane, ako neko sutra zbog toga moze da im ispali pistolj u glavu, i ne cudi me da su tako krotki.


bravo bili. ono bi bolje uradili vrlo dobri ucenici neke srednje skole. na ono lupetanje sagovornika iza kamere su cuje kao neki podsmeh.. coktanje... to je reakcija novinara televizije koja pretenduje da edukuje ovo drustvo? onako se prica na pijaci i u kafani, tako diskutuju radisa i dragica, ona pop lazic i velja ilic... a sad vidim i u redakciji vase televizije. masala
Bili Piton Bili Piton 16:45 18.12.2009

Re: Res, non verba!


Srecko Sekeljic
hardtalk


Zato i jeste Tim Sebastian faca, prvo bi ih hipnotisao kao zmija zabu, pa sazvakao i ispljunuo, all within 20 minutes.

Vezbao je mladi obrazovac pred ogledalom kako treba da se drzi, pa morace onda i voditelj...
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 17:03 18.12.2009

Re: Res, non verba!

prvo bi ih hipnotisao kao zmija zabu

...zatim pojeo najveću žabu...
pa sazvakao i ispljunuo, all within 20 minutes.

Chuck Norris style.

dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 17:42 18.12.2009

Re: Res, non verba!

Falio mi je sinoć neko kao Aleksandar Stanković.
A izvrdavanje im je bilo potpuno primitivno, mogu da zamislim kako je iritantno voditi onakav razgovor.
K'o kad je Bart srušio veliku scenografiju kod Krastija u emisiji na očigled publike i rek'o:'I didn't do it'
Bili Piton Bili Piton 17:47 18.12.2009

Re: Res, non verba!

dobrosavljevic_m
Falio mi je sinoć neko kao Aleksandar Stanković


Ovog casa sam hteo da ga pomenem. Moze o njemu da misli ko sta hoce, takvog, upornog, tvrdoglavog a dovoljno hitrog na jeziku i bistre glave (jos) nemamo.

dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 17:48 18.12.2009

Re: Res, non verba!

Moze o njemu da misli ko sta hoce, takvog, upornog, tvrdoglavog a dovoljno hitrog na jeziku i bistre glave (jos) nemamo.

Amin
Exitus Letalis Exitus Letalis 18:47 18.12.2009

Re: Res, non verba!

bravo bili. ono bi bolje uradili vrlo dobri ucenici neke srednje skole. na ono lupetanje sagovornika iza kamere su cuje kao neki podsmeh.. coktanje... to je reakcija novinara televizije koja pretenduje da edukuje ovo drustvo? onako se prica na pijaci i u kafani, tako diskutuju radisa i dragica, ona pop lazic i velja ilic... a sad vidim i u redakciji vase televizije. masala

ma da.
da me metne ko za kralja, ja bih znao kako valja ...
zar nije dovoljno što vidimo ko je veroučitelj?
il ko je dete diplomate?

znam da bi svako bolje umeo. naročito oni koji to nikad neće ni uraditi.
bolje da nije ni pravila emisuju/e, jel tako?
kad vać ne ume.
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 18:47 18.12.2009

Re: Res, non verba!

Moze o njemu da misli ko sta hoce, takvog, upornog, tvrdoglavog a dovoljno hitrog na jeziku i bistre glave (jos) nemamo.
Amin


Bili Piton Bili Piton 18:50 18.12.2009

Re: Res, non verba!

Exitus Letalis

bolje da nije ni pravila emisuju/e, jel tako?
kad vać ne ume.


Ne, to uopste niko nije ni rekao ni pomenuo (osim tebe). Naprotiv.

Citaj sta pise.
Bili Piton Bili Piton 18:59 18.12.2009

Re: Res, non verba!

Srecko Sekeljic



Da se kojim slucajem desilo da su Obradovic ili ova druga dva tipa, iznervirani upornoscu i tvrdoglavoscu novinarskih pitanja a la Stankovic, ustali, bacili mikrofon i besno izjurili iz studija u pola razgovora, bio bi to gem set & mec za Insajder.
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 19:01 18.12.2009

Re: Res, non verba!

znam da bi svako bolje umeo. naročito oni koji to nikad neće ni uraditi.
bolje da nije ni pravila emisuju/e, jel tako?
kad vać ne ume.

Emisija je dobro koncipirana i pokriva temu na način na koji nijedna druga na vaskolikom etru u Srbiji ne uspeva.

Ali npr. Kusturica, koji je nešto nešto iskusniji u srbovanju od ovih klinaca, je posle samo kraćeg razgovora sa Aleksandrom Stankovićem - i to u sopstvenoj kući - puk'o, izvervir'o se i prekinuo intervju. Rečju, pokazao je slabost. A ovi su se junačili - i to u "neprijateljskom okruženju". Govorim samo o tehnici, o tips&tricks vođenja hardtalk intervjua: potrebno je poentirati tokom žive diskusije, a ne iz off-a, u postprodukciji.

Bilo kako bilo, Insajder je i dalje naša najbolja emisija koja praktikuje (i promoviše) istraživačko novinarstvo.
dj dj 19:24 18.12.2009

Re: Res, non verba!

Exitus Letalis

ma da.
da me metne ko za kralja, ja bih znao kako valja ...
zar nije dovoljno što vidimo ko je veroučitelj?
il ko je dete diplomate?

znam da bi svako bolje umeo. naročito oni koji to nikad neće ni uraditi.
bolje da nije ni pravila emisuju/e, jel tako?
kad vać ne ume.


uh bre, jel ti to sestricina vodila razgovor pa si se tako potresla.. emisija je odlicna, razgovori sa njima trojicom katastrofalni.. sto tu nije jasno?
sanja_idf sanja_idf 16:12 19.12.2009

Re: Res, non verba!

dobrosavljevic_m
Moze o njemu da misli ko sta hoce, takvog, upornog, tvrdoglavog a dovoljno hitrog na jeziku i bistre glave (jos) nemamo.

Amin


Amin?! Kako jako patriotski...

Ima bistrih glava i hitrih na jeziku, ali bojim se da im genitalije fale... Brankica ima celicne jajnike, meni je to sasvim dovoljno.

Umesto tipicne srpske "deponije", mogli biste se okrenuti realnosti. Mastanje i sanjanje ostavite za noc. Necu citirati Djindjica, ko do sada nije zapamtio ne mora se ni truditi - suocite se sa realnoscu, Superman ne postoji i nece postati voditelj samo da bi se vama 'dizao'... moral. Angelina Jolie ima bore i jako je ruzna ujutru. Ivica Dacic je i pored svoje proslosti danas ministar. Djindjic je mrtav, a Obama je dobio Nobelovu nagradu za mir. Brankica Stankovic je prodrmala sve ono sto hitri na jeziku hitro izbegavaju vec desetinama godina.
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 18:08 19.12.2009

Re: Res, non verba!

Amin?! Kako jako patriotski...

Ima bistrih glava i hitrih na jeziku, ali bojim se da im genitalije fale... Brankica ima celicne jajnike, meni je to sasvim dovoljno.

Umesto tipicne srpske "deponije", mogli biste se okrenuti realnosti. Mastanje i sanjanje ostavite za noc.

'Ajde ne preteruj.
palilula92 palilula92 05:52 18.12.2009

tragicno stvarno tragicno

Gorane,

nisam jos uvek videla 3ci deo Insajdera, valjda su ga postavili na internet. Covece, najezila sam se. Koja strahota, a ovo si dobro napisao:


Ovako, možemo samo da budemo zabrinuti zbog kukavica koje napadaju iz mraka obmotani šalovima i okruženi grupama sledbenika koji ne razumeju ni sami sebe, a kamoli okolinu.



stvano je neshvatljivo koji su ti ljudi, gde su rasli, ko ih je vaspitavao, sa cim se bave u zivotu kad se tako ponasaju

a ovo je kljuc:

„Kada će biti uhapšeni ostali, naročito oni koji mnogo gore prete, a veoma su poznati?"


Do god nasa vlast ne resi da sistematski iskoreni ovakvo ponasanje, svi ce mo biti Ceca.
palilula92 palilula92 06:06 18.12.2009

Re: tragicno stvarno tragicno

Exitus Letalis Exitus Letalis 18:50 18.12.2009

Re: tragicno stvarno tragicno

stvano je neshvatljivo koji su ti ljudi, gde su rasli, ko ih je vaspitavao, sa cim se bave u zivotu kad se tako ponasaju

pa eto, jedan je veroučitelj u mnogim osnovnim školama.
jedan je dete nekog diplomatskog službenika, sam reče - nisam živeo na zapadu zato što mi se sviđa,
nego otac radio u diplomatiji.

eto, on ga je vaspitao.

to što se i uprava partizana oglasila posle dva dana, big dil.
što nisu suspendovali košarkaše koji su se pridružili.
adam weisphaut adam weisphaut 20:19 18.12.2009

Re: tragicno stvarno tragicno

jedan je dete nekog diplomatskog službenika, sam reče - nisam živeo na zapadu zato što mi se sviđa,
nego otac radio u diplomatiji.

Ne znam zašto, ali se meni brišu postovi čim spomenem taj podatak koji je on sam izrekao...
Obren Markov Obren Markov 08:07 18.12.2009

Re: Blizanci

Odgledali smo i treći „Insajder"

Nešto mi je falilo sinoć... Obrađeni su navijači, ultradesničari, političke stranke... a militantno i vlastohlepivo krilo SPC je samo spomenuto. Površinski, gotovo kao uzgredna tema.
sesili sesili 08:21 18.12.2009

Re: Blizanci

Gledala sam Insajder sa gorkim ukusom u ustima i strahom u srcu. Imate pravo kad kažete da se pretvaraju da su jaganjci i da misle da im VERUJEMO. Jedino rešenje sinoć je bilo da se prekine utakmica, kada već klubovi "ne znaju" ko to radi, a igrači pevaju sa njima! Skandal i kriminal.
cakiteror cakiteror 08:49 18.12.2009

Zasto volim Brankicu

zato sto ima MU.A!!!
Zasto se bojim za Brankicu???
Zato sto je nezasticena!!!
Cocoa Cocoa 08:54 18.12.2009

Dramska sekcija

Cela ta smejurija sa hapšenjem služi samo kao još jedna od prestava dramske sekcije kartela. Nema šanse da bilo ko od ovih magaraca bude zaista uhapšen, jer su i magarci i oni koji bi trebalo da ih hapse na platnom spisku iste firme.

Svi su izgleda zaboravili momka koga su ovi majmuni ubogaljili za ceo život, snimatelja B92 koji više neće hodati normalno. Ne čudi me, pošto je i nesrećni ubijeni Francuz polako počeo da tone u zaborav, jer je vreme prošlo od njegovog ubistva prešlo gornju granicu srbskog kokošjeg pamćenja.
cakiteror cakiteror 09:05 18.12.2009

Re: Dramska sekcija

Cocoa
Jer su i magarci i oni koji bi trebalo da ih hapse na platnom spisku iste firme.

S zaljenjem se slazem...
ja tvrdim da u toj istoj policiji sede oni ljudi koji su mlatili studente i demonstrante 90-ih, isti oni koji su dozvolili da ljudi dobiju batine na gay paradi. Ako su oni i otisli u penziju, onda tu sede oni koji su njihovi ucenici...
corn mouth corn mouth 18:38 18.12.2009

Re: Dramska sekcija

prestava

namegiver namegiver 09:22 18.12.2009

Huh

Po cenu toga da me proglase nasilnim homo-balkanikusom moram da kažem sledeće:
Sinoć je Obrazov pulen izgovorio jednu istinu: Nekada se ponos i čast brane perom, a nekada mačem. Već dugo on i njemu slični gaze i ponos i čast, a bojim se da primitivci ne razumeju poziv na odbranu časti perom. Mada možda je potrebno da opet prvo Balašević napiše nešto tipa: Krivi smo mi, da se iz pepela digne: Arhanđel s'mačem spreman, da i tu alu satre...

p.s.
Kada sam na forumu Nacionalnog stroja, još onomad, zatražio da me uvrste u listu novosadskih jevreja odbili su me zbog čisto srpskog imena i pored mojih navoda o poreklu čisto ženskom linijom. Nekada ne vredi okrenuti i drugi obraz.
nevolja nevolja 18:32 18.12.2009

Re: Huh

namegiver

p.s.
Kada sam na forumu Nacionalnog stroja, još onomad, zatražio da me uvrste u listu novosadskih jevreja odbili su me zbog čisto srpskog imena i pored mojih navoda o poreklu čisto ženskom linijom. Nekada ne vredi okrenuti i drugi obraz.

Znaci,definitivno su sado-mazo
cakiteror cakiteror 09:36 18.12.2009

A, Amfilohije?????

Taj momenat mi je bio najbolesniji!!!!
Kada je Bozovic pricao kako su se oni savetovali sa Amfilohijem!!!
STRASNO!!!!
Ko je on da se pita kako se obracunati sa huliganima!!!
Pa te ubice samo i uzimaju u usta "SVETE OCE" SPC-a!!!
STRAAAAAAAAAAAAASNO!!!
angie01 angie01 10:27 18.12.2009

Re: A, Amfilohije?????

a njegov proglas protiv gej parade!

Skaradno!

To k'o da je Sotona pisao!


malo sam gledala sinoc-moj najveci utisak je da je pogreshno zvati onu dvojicu morona i dati im medijski prostor- jer na njihovoj razini razumevanja su i pripadnici njihovih grupa- to treba po kratkom postupku-ukiniti, pohapsiti, kazniti!

nedopustiv primitivizam, vandalstvo, huliganstvo, kriminal! To je ono shto oni shire i poruchuju- a josh arogantno pokushavaju da preskoche direktne odgovore i izvrcu sushtinu- pa ekipa poklonka je tapshala i navijala-prosto je neophodno adekvatno sankcionisanje!
adam weisphaut adam weisphaut 10:40 18.12.2009

Re: A, Amfilohije?????

malo sam gledala sinoc-moj najveci utisak je da je pogreshno zvati onu dvojicu morona i dati im medijski prostor

Greška, nište ne razotkriva ove idiote, nego kad pričaju duže od 5 minuta, meni su mnogo opasnije umivene verzije ovih istih koje vidimo u skupštini. Sa prvima si načisto.
cakiteror cakiteror 10:40 18.12.2009

Re: A, Amfilohije?????

angie01
a njegov proglas protiv gej parade!Skaradno!To k'o da je Sotona pisao!malo sam gledala sinoc-moj najveci utisak je da je pogreshno zvati onu dvojicu morona i dati im medijski prostor- jer na njihovoj razini razumevanja su i pripadnici njihovih grupa- to treba po kratkom postupku-ukiniti, pohapsiti, kazniti!nedopustiv primitivizam, vandalstvo, huliganstvo, kriminal! To je ono shto oni shire i poruchuju- a josh arogantno pokushavaju da preskoche direktne odgovore i izvrcu sushtinu- pa ekipa poklonka je tapshala i navijala-prosto je neophodno adekvatno sankcionisanje!

BRAVO!
Milan M. Ćirković Milan M. Ćirković 12:55 18.12.2009

Re: A, Amfilohije?????

angie01

To k'o da je Sotona pisao!

Ja jedino ne vidim cemu ovde sluzi ta poredbena recca "k'o". U Srbiji se vec poodavno, na svim nivoima, a posebno u Sluzbi u kojoj je doticni pukovnik, upraznjava (cak neskriveni) satanizam.
angie01 angie01 13:21 18.12.2009

Re: A, Amfilohije?????

Sa prvima si načisto.


pa ti si,...a sledbenicima je sve to super, valjda im treba pokazati konkretnije shta je to shto oni rade, od pushtanja njihovih idiotarija u etar-onima kojima je jasno, sabrali su sve shto treba i bez njih, a ovako deluje-da eto prolazi i ovaj vandalizam i da ima pokrice-jer drzava ne reaguje adekvatno!
angie01 angie01 13:24 18.12.2009

Re: A, Amfilohije?????

Ja jedino ne vidim cemu ovde sluzi ta poredbena recca "k'o".


dear mr Cirkovicu-there, there,..i ja sam uochila, (pretpostavljam i mnogi drugi), i sve ostale potrebne slichnosti-chak i fizichku-al, ajd da budemo korektni, ako je to uopshte sa ovakvim likovima moguce i pozeljno!
dj dj 14:29 18.12.2009

Re: A, Amfilohije?????

da neko ima muda pa da privede amfilohija, velju ilica, ove pajace od sinoc.. ma i baticu dragana djilasa da objasni sistem vrednosti po kom je on vaspitan i koji zeli da nametne dvomilionskom gradu... da svi oni sudiji objasne sta kaze ustav, sta se sme a sta ne sme u srbij,... ma jok, nego evo im udarni termini, pa repriza, pa replika na repliku
adam weisphaut adam weisphaut 16:34 18.12.2009

Re: A, Amfilohije?????

a sledbenicima je sve to super

Sledbenike je nemoguče razuveriti, ali ne treba pocenjivati sposobnost malog čoveka da prepozna totalnog kretena...
angie01 angie01 17:28 18.12.2009

Re: A, Amfilohije?????

ali ne treba pocenjivati sposobnost malog čoveka da prepozna totalnog kretena...


pa kako onda presvucheni shesheljevci dobijaju glasove i mogu da prodaju onaj fejkovani marketinshki preobrazaj,...ni najmanja namera mi nije da bilo koga potcenjujem-samo je iskustvo pokazalo da ih ne treba pustiti-kao da da je to normalno, a eto, svi ce videti- jer ili ne vide, ili im bash tako odgovara!
politicki_konkretan politicki_konkretan 10:58 18.12.2009

Zar državi treba tumač za jasne poruke???

U ovoj verziji oni nikome ne prete („Gde ste vi čuli da mi pretimo", oni se zalažu za nenasilje („mi smo tolerantni", oni čekaju („Šta znači ČEKAMO VAS ?" - „Pa to znači čekamo vas", vole umetnost (fotomontaža zgrade B92 u plamenu je „umetnička sloboda", a eventualno nasilje svaljuju na „omladinu koja je isprovocirana".

Meni zaista nije jasno zašto tužilaštvo na osnovu naivnog "Čekamo vas" ili fotografije zgrade u plamenu nemože da pokrene postupak protiv tih organizacija. U krajnoj liniji, trebalo bi da postoji neki sudski veštak ili nešto slično, koji bi bio u stanju da konstatuje nešto što se i zdravim razumom vidi, da je neka poruka pretnja ili pozivanje na nasilje i da na osnovu toga organi odrade svoj deo posla i obezbede poštovanje Ustava i Zakona.
Nadmudrivanje sa golobradim mladićima je svakako lepo i poželjno, ali im prvo treba oduzeti oružje iz ruku pa onda možemo lepo svi zajedno preispitivati nacionalne interese, patriotizam i sve ono o čemu se ne slažu sa većinom ili manjinama.
Država treba da dokaže da ne stoji iza tih organizacija i da ima dovoljno moći da se suprotstavi pojedincima bilo da su u mantijama ili u bilo kojim drugim formalnim i neformalnim državnim ili paradržavnim organizacijama.
hogubadagri hogubadagri 11:26 18.12.2009

tbcomh

„Obraz"opravdava ubistvo Brisa Tatona time što on NIJE nosio majicu „Srbija" (iako su to „pisale neke novine", već majicu kluba za koji je navijao (nisam znao da se u Beogradu ne sme nositi majica „drugog kluba" i da je „pokazivao homoseksualne afinitete". Dakle, ispada da „Obraz" očekuje da se prvo razmotre ova dva pitanje (majica i seksualna orijentacija Tatona) pre nego što se pređe na razmatranje odgovornosti onih koji su ubili Brisa Tatona.


Ovo bas i nije istina rekao bih da ste dali malo vise slobode sebi u interpretiranju ove izjave, no to nije ni bitno htedoh nesto drugo da kazem.

Dok ovi uhapseni ulaze na glavni, a izlaze na sporedni ulaz ne zadrzavajuci se ni momenta u supu nema nama nikakvog pomaka pa makar Brankica snimila jos milion Insajdera sa snimcima svakog pojedinca sta je uradio.

ps Dobar je i deo koji cinimi se niste spomenuli ali svi od reda negiraju bilo kakvu povezanost, ili je bar umanjuju, sa politickim strankama, a redovno na skupovima imaju strancka obelezja.
Bili Piton Bili Piton 12:57 18.12.2009

Re: tbcomh

hogubadagri
„Obraz"opravdava ubistvo Brisa Tatona time što on NIJE nosio majicu „Srbija" (iako su to „pisale neke novine", već majicu kluba za koji je navijao (nisam znao da se u Beogradu ne sme nositi majica „drugog kluba" i da je „pokazivao homoseksualne afinitete". Dakle, ispada da „Obraz" očekuje da se prvo razmotre ova dva pitanje (majica i seksualna orijentacija Tatona) pre nego što se pređe na razmatranje odgovornosti onih koji su ubili Brisa Tatona.


Ovo bas i nije istina rekao bih da ste dali malo vise slobode sebi u interpretiranju ove izjave


Kakve ekstra slobode je sebi dao Miletic?

Evo sta je receno od reci do reci u relevantnom segmentu Insajdera:

VODITELJ: ...isto tako se desi da navijaci Partizana ubiju francuskog drzavljanina u centru Beograda, nakon sto je atmosfera raznim izjavama u javnosti bila lepo podgrejana pred paradu ponosa. Jel osecate ikakvu odgovornost zbog toga?

OBRADOVIC: Mozete li vi meni najpre da kazete da li cemo ikada u javnosti cuti odgovore na sledeca pitanja: kako je moguce da se na svim medijima govori o tome kako je taj...nesretnik navodno nosio majicu cak sa natpisom "Srbija", da je bio bez ikakvih obelezja i slicne budalastine, a zapravo kad pogledate snimke vidite jasno da je nosio vrlo vidna obelezja svoje navijacke grupe? Vi znate sta to znaci u tom svetu, to znaci direktno bacanje rukavice u lice, to znaci direktno izazivanje...

VODITELJ: I treba ga ubiti?

OBRADOVIC: Dozvolite - da li ce ova javnost ikada imati prliku da cuje odgovore na recimo sledeca pitanja - da li je tacno da je pomenuti iskazivao homoseksualne sklonosti tog dana na ulicama Beograda, da li je tacno da je on sa svojom grupom izazivao navijace Partizana i ostale Srbe koji su se nalazili tog dana na ulicama Beograda? Da li cemo ikada dobiti odgovore na ta pitanja? Pa mi vi onda recite...

VODITELJ: Covek je ubijen i vi necete....

OBRADOVIC: Ne, meni je veoma zao sto je doslo do tog dogadjaja, nemojte da ovde sada vi poturate neka izvitoperena misljenja, nesto sto ja nisam rekao. Naravno da zalim zbog toga, to jeste za zaljenje. Ali mi stalno govorimo o posledicama, nikad ne lecimo uzrok...

Ne vidim sta je Miletic u boldovanom pasazu konstatovao a sto se ne bi dalo zakljuciti iz ovog dijaloga. Gde je on to konkretno sebi dao malo vise slobode?



Goran Miletic Goran Miletic 13:46 18.12.2009

Re: tbcomh

Gde ja ta moja veca sloboda ???? Sto sam koristio rec "afinitet" umesto "sklonost" i sl.

Sustina i posledice su tu, a i ne vidim da sam sebi dao malo vise slobode...
Bili Piton Bili Piton 14:17 18.12.2009

Re: tbcomh



A da vidis kad se ubrzo ispostavi da je zapravo Taton seksualno zlostavljao beogradsku decicu po haustorima uzduz Obilicevog venca sve ih usput terajuci da vicu "Kosovo je srce Albanije" te ga je zapravo stoga stigao gnev s punim pravom izazvanih Partizanovih navijaca i drugih Srba na ulicama Beograda....glupi smo bre sto odmah nismo pronasli i prepoznali uzrok ovom nemilom dogadjaju za kojim eto i Obradovic zali.

Da ne pominjemo to sto je kelnere gadjao rukavicama s logom svoje navijacke grupe.
Exitus Letalis Exitus Letalis 18:58 18.12.2009

Re: tbcomh

„Obraz"opravdava ubistvo Brisa Tatona time što on NIJE nosio majicu „Srbija" (iako su to „pisale neke novine", već majicu kluba za koji je navijao (nisam znao da se u Beogradu ne sme nositi majica „drugog kluba" i da je „pokazivao homoseksualne afinitete". Dakle, ispada da „Obraz" očekuje da se prvo razmotre ova dva pitanje (majica i seksualna orijentacija Tatona) pre nego što se pređe na razmatranje odgovornosti onih koji su ubili Brisa Tatona.

tačno, ja sam bila šokirana.
bario mačo srbe!
fuj!
toga treba u ćorku na 20 godina pa da vidi malo ... kako se tamo gleda
na biblijsko i hrišćansko ponašanje i vaspitanje ...
hogubadagri hogubadagri 23:27 18.12.2009

Re: tbcomh

ok nisam lepo cuo onda deo njegove izjave izvinjavam se mozete da sklonite komentar sad sam proverio ucinilo mi se da je drugacije nesto rekao
Bili Piton Bili Piton 23:54 18.12.2009

Re: tbcomh



Ma nema ljutis, desilo se da sam citao tvoj komentar taman dok je u drugom prozoru isla emisija i bas taj njen deo (sam kraj), pa sam se bio naostrio (otud i rucni transkript). Nisam mislio da se svadjam vec da pokazem da je Miletic zapravo vrlo dobro preneo tacno ono sto je Obradovic i rekao - ni manje ni vise.
dj dj 14:09 18.12.2009

nasilje nadamnom

posle ubistva tatona vlast i omladina joj su danima blokirali grad, setali i laprdali, apelovali sami na sebe i sprdali se sa zravim razumom. i onda zacutase.. nikom nista.. usralo ih sa vizama i svinjskim gripom, raja ko raja zaboravila na navijace .. i onda brankica opet zatalasa i opet smradovi izadju iz svojih kabineta, pocaste nas nekom mudroscu i natrag u rupe.. do sledeceg ubistva ili neke glupave emisije gde je jedino strasno to sto taksativno bude navedeno sta sve kriminalci rade i sta im sve drzava tolerise...

a vi sa B92... pa lepo vam kaze rosavi srbin.. pa jel ste pustili vidimo se u citulji.. pa jel sat vremena pre insajdera na vasoj televizi isao direktan prenos vredjana vase novinarke.. jel ste mozda prekinuli prenos, iskljucili ton.. odreagovali na bilo koji nacin ili ostaje sve na duhovitom voditelju koji se jadan ponadao da ce ovi prestati.. ne, cak uzme brankica pa malo domontira insajder sa najsvezijim materijalom.. pa lepo, ko ce da joj montira ako je ne daj boze ubiju nakaze, ma to bi tek bilo do jaja, indeks gledanosti bi bio veci od farme i srvajvla zajedno... ma boli vas uvo za pravdu i moral, vazan je publicitet i lova koaj sa njim stize.. jadni ste, isti ste ko i oni
Anonimni Pojedinac Anonimni Pojedinac 14:53 18.12.2009

Re: nasilje nadamnom

dj
posle ubistva tatona vlast i omladina joj su danima blokirali grad, setali i laprdali, apelovali sami na sebe i sprdali se sa zravim razumom. i onda zacutase.. nikom nista.. usralo ih sa vizama i svinjskim gripom, raja ko raja zaboravila na navijace .. i onda brankica opet zatalasa i opet smradovi izadju iz svojih kabineta, pocaste nas nekom mudroscu i natrag u rupe.. do sledeceg ubistva ili neke glupave emisije gde je jedino strasno to sto taksativno bude navedeno sta sve kriminalci rade i sta im sve drzava tolerise...

a vi sa B92... pa lepo vam kaze rosavi srbin.. pa jel ste pustili vidimo se u citulji.. pa jel sat vremena pre insajdera na vasoj televizi isao direktan prenos vredjana vase novinarke.. jel ste mozda prekinuli prenos, iskljucili ton.. odreagovali na bilo koji nacin ili ostaje sve na duhovitom voditelju koji se jadan ponadao da ce ovi prestati.. ne, cak uzme brankica pa malo domontira insajder sa najsvezijim materijalom.. pa lepo, ko ce da joj montira ako je ne daj boze ubiju nakaze, ma to bi tek bilo do jaja, indeks gledanosti bi bio veci od farme i srvajvla zajedno... ma boli vas uvo za pravdu i moral, vazan je publicitet i lova koaj sa njim stize.. jadni ste, isti ste ko i oni


Apsolultno se slazem. I B92 i ostale novine i mediji imaju moc, ako zele da stanu uz svoju koleginicu, da nesto ucine, da se solidarisu ne samo sa njom, nego samim tim da brane i same sebe i svoju slobodu. Ako tuzilastvo i sudstvo ne mogu nista, nemojte da onda vi (B92) da prenosite i izvestavate o utakmicama Partizana ( u ovom slucaju), zar nije tako i Seselj bio u nemilosti neko vreme? Oni nece prestati da se prave blesavi dok god ih ne zaboli, a zabolece ih nedostatak medijske paznje, da vidis kako ce brzo uprava da dovede razne 'grupe gradjana' u red. Nesto se mora i MOZE uciniti.
dj dj 17:37 18.12.2009

Re: nasilje nadamnom

vidis, ne misle oni tako. veranu je vazna cena sekunde, draganu djilasu je vazan svaki glas. u vreme one nesrecne neodrzane gej parade B92 je iz dana u dan objavljivao proglase tih organizacija (obraz, 1398..), interviujisao njihove lidere.. zamisli 3-4 puta dnevno po 5 minuta.. pa izreklamirali su ih vise nego sto bi oni mogli sami u tri zivota. ide intervju sa nekim obrazovcem od 3 minuta a onda daju 15 sekundi nekom sociologu da kaze da li je to govor mrznje.. ..ej bre... pa ostavite ih na njohovim forumima, na poljanama iza dragstora, u haustorima.. neka sire svoje ideje od uha do uha pa da vidimo koliko ce njih da se skupi. pa kad se skupe svakog za uvo, u celiju i gotovo...ma jok.. ajmo na sva zvona pa ce onda svaki dokoni djilkos koji ne zna sta da radi taj dan popodne da zna da moze da vija pedere. svako normalan zna da u srbiji ima par hiljada tih obrazovaca i jos par miliona onih kojima su ti i takvi raspadi drazi o bilo kog feminiziranog intelektualca, onda besramni djilas kaze ono svoje o sistemu vrednosti i nikom nista. ni izvini te, glup sam, ni pusite ga moze mi se.. nista nista nista..
Bili Piton Bili Piton 17:41 18.12.2009

Re: nasilje nadamnom

dj
vidis, ne misle oni tako. veranu je vazna cena sekunde, draganu djilasu je vazan svaki glas. u vreme one nesrecne neodrzane gej parade B92 je iz dana u dan objavljivao proglase tih organizacija, interviujisao njihove lidere.. zamisli 3-4 puta dnevno po 5 minuta.. pa izreklamirali su ih vise nego sto bi oni mogli sami u tri zivota. ide intervju sa nekim obrazovcem od 3 minuta a onda daju 15 sekundi nekom sociologu da kaze da li je to govor mrznje.. ej bre... pa ostavite ih na njohovim forumima, na poljanama iza dragstora, u haustorima.. neka sire svoje ideje od uha do uha pa da vidimo koliko ce njih da se skupi. pa kad se skupe svakog za uvo, u celiju i gotovo...ma jok.. ajmo na sva zvona pa ce onda svaki dokoni djilkos koji ne zna sta da radi taj dan popoden da zna da moze da vija pedere. svako normalan zna dau srbiji ima par hiljada tih obrazovaca i jos par miliona onih kojima su ti i takvi raspadi drazi o bilo kog feminiziranog intelektualca, onda besramni djilas kaze ono svoej o sistemu vrednosti i nikom nista. ni izvini te, glup sam, ni pusite ga moze mi se.. nista nista nista..


Sve skroz tacno. BTW i Veran je delovao bledunjavo i kao djacic koji odgovara na casu, nimalo samouvereno.
cbronson cbronson 17:52 18.12.2009

Re: nasilje nadamnom

po mnogima ovde jedino bi on sa svojim metodama bio od neke pomoci

on je hapsio, zatvarao, proterivao, kaznjavao i ukidao
Bili Piton Bili Piton 18:13 18.12.2009

Re: nasilje nadamnom

cbronson


on je hapsio, zatvarao, proterivao, kaznjavao i ukidao


Ne mora on, sasvim bi se dobro pokazali i ovi momci

dj dj 18:28 18.12.2009

Re: nasilje nadamnom

cbronson
po mnogima ovde jedino bi on sa svojim metodama bio od neke pomoci

on je hapsio, zatvarao, proterivao, kaznjavao i ukidao


jste carlse bronsone, il on ili hromi daba, mozda eventualno i super hik.

ono sto sam hteo da kazem je da dokle god su vodje borbe protiv nasilja licemeri, lazovi i kukavice od te borbe nema nista.. svi ti borci su tu samo zato sto je to na neki nacin profitabilno a ne zato sto im je to posao ili moralna obaveza. znam da cu tesko da nadglasam buku koja nastaje od tapsanja brankice po ramenu ali pitao bih je da li je recimo pre nego sto je sinoc usla u montazu da doda najnovije snimke razgovarala sa direktorom ili urednikom svoje televizije i pitala zasto je to islo u udarnom terminu, bez ikakve ograde. gledam nju i jugoslava na nekoj konferenciji za stampu gde se oni cudom nacudise gospodinu iz partizana (mislim da je bio predrag danilovic) sto se on ne ogradi od navijaca. e pa brankice srce, kad se ti ogradis od verana i danilovic ce od grobara...
angie01 angie01 18:38 18.12.2009

Re: nasilje nadamnom

vidis,

nista nista nista..


igzaktli!


a prenos molebana-shto kaze ovaj rahitichni obrazovac- koji grad su rushili bre, to je bio protest omladine Srbije za nepravdu oduzimanja kosova- na svim stranim medijima-lepo prokomentarisan ochiglednim uchestvovanjem drzave u lomu i haosu- na jednoj stanici nema ni teksta koji prati sliku, samo veshto izmontiran koshtunije kako poduze prstic i besno pljucka u mikrofon, pa snimak pobesnele mase koja krece u divljanje, pa crvenim krugovima obelezeni milkani u civilu sa voki tokijima, koji pokrivaju huligane i za kraj, hameri sa laznim suzavcima i posadom koja sa podignuta tri prsta odpozdravlja vandalima!

pa dule kosovkadevojka savic, sebi dozvoljava da kaze za muchki ubijenog francuza, da mi eto ne znamo pravu pozadinu tog gnusnog ubistva, je l , jel te, nelogichno je da je on samo nirno sedeo, a dechica ga umlatila, a pri tome on bio vec par dana u Bgdu- pa da ti se smuchi zivot!
dj dj 18:38 18.12.2009

Re: nasilje nadamnom

moram da dodam, da ne bude nesporazuma, brankici svaka cast, samo treba ostati na zemlji i ne ocekivati od drugih da urade ono sto sam nisi spreman da uradis. ok brankice, navali na ministre, navali na predsednika, gradonacelnika, sudstvo.... neka rade svoj posao kao sto ti radis svoj. ali ne padaj na glupe fore dezurnih tapsaca po ramenu
Exitus Letalis Exitus Letalis 19:14 18.12.2009

Re: nasilje nadamnom

on je hapsio, zatvarao, proterivao, kaznjavao i ukidao

političke protivnike ali i jevreje i homoseksulace, ne zaboravi.
da su se, daleko bilo, on i hitler ujedinili, ne bi ostao nijedan živ jevrejin.

nama treba neko kao sudija falkonea iz italije.
dadoše po njemu ime jednoj sudnici u spec. sudu.
da sam na mestu familije tražila bih da skinu.

ubijen sa 350 kila eksploziva zajedno sa ženom i tri telohranitelja

Milan M. Ćirković Milan M. Ćirković 19:18 18.12.2009

Re: nasilje nadamnom

cbronson
po mnogima ovde jedino bi on sa svojim metodama bio od neke pomoci

on je hapsio, zatvarao, proterivao, kaznjavao i ukidao

Zanimljivo je da ti Ruzvelt, Cercil ili de Gol nisu nesto pali na pamet, a svako od njih je prema fashistima primenjivao izrazito represivne mere; valjda se vidi gde su ti ideoloski koreni i na koga najcesce mislis...
Exitus Letalis Exitus Letalis 19:23 18.12.2009

Re: nasilje nadamnom

ili ovakav ...

cbronson cbronson 19:34 18.12.2009

Re: nasilje nadamnom

Milan M. Ćirković

cbronsonpo mnogima ovde jedino bi on sa svojim metodama bio od neke pomocion je hapsio, zatvarao, proterivao, kaznjavao i ukidaoZanimljivo je da ti Ruzvelt, Cercil ili de Gol nisu nesto pali na pamet, a svako od njih je prema fashistima primenjivao izrazito represivne mere; valjda se vidi gde su ti ideoloski koreni i na koga najcesce mislis...

ja sam samo primetio da vecina blogera insistira na primeni dzugashvilijevih metoda, nista vishe... ko se prepoznao, prepoznao se.
inace, ni u americi, engleskoj i francuskoj nisu zabranjene desnicarske organizacije. u nekim zemljama eu stranke desne orijentacije ucestvuju u vlasti.
Bili Piton Bili Piton 19:40 18.12.2009

Re: nasilje nadamnom

cbronson

inace, ni u americi, engleskoj i francuskoj nisu zabranjene desnicarske organizacije. u nekim zemljama eu stranke desne orijentacije ucestvuju u vlasti.


Da ali se u tim zemljama zbog desnicarskih organizacija ne otkazuju uredno zakazane javne manifestacije, narocito ne ako te organizacije prete krvlju po plocnicima (ups, pardon, ne prete time nego prete da ce biti izazvane da proliju krv).
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 20:30 18.12.2009

Re: nasilje nadamnom

'Desničarska organizacija' mi zvuči kao sweet talk za ove.
Milan M. Ćirković Milan M. Ćirković 03:24 19.12.2009

Re: nasilje nadamnom

cbronson

ja sam samo primetio da vecina blogera insistira na primeni
dzugashvilijevih metoda, nista vishe... ko se prepoznao, prepoznao se.
inace, ni u americi, engleskoj i francuskoj nisu zabranjene desnicarske
organizacije. u nekim zemljama eu stranke desne orijentacije ucestvuju
u vlasti.

Sasvim tacno fakticki, ali interpretacija je krajnje problematicna. Upravo je u interesu autenticne desnice (gde se i licno prepoznajem, da ne bude zabune), da se na pravo mesto stave idioti i kreteni koji svakim svojim gestom predstavljaju pravu suprotnost svemu sto ozbiljna evropska desnica predstavlja i za sta se zalaze jos od Tokvila, Miraboa, Lafajeta, itd. (liberalizam, individualizam, niski porezi, slobodno trziste, minimalna drzava, prosvetiteljska tradicija, stabilna i bogata srednja klasa, klasicno obrazovanje). Oni blate upravo desnicarske ideje za naredne godine i decenije. U njihovom slucaju, pravo mesto je zatvor (za one za koje se korektnom medicinskom ekspertizom dokaze mentalno zdravlje), po mogucstvu sa nekim drustveno-korisnim radom, kopanjem krompira, obradjivanjem ono mnogo zapustene zemlje u Srbiji, itd.
dboki dboki 14:46 18.12.2009

nasi

"Šalu na stranu, količina laži i način na koji oni izgovaraju nesitine je sasvim fascinantan za one koji ih prvi put slušaju, a za druge koji češće gledaju TV - već suviše dosadan i bezobrazan."
a za trece koji ih poznaju, iz perioda srednje skole ('90te) -slusali punk (i izdali ga), duvali travu na sceni, opijali se, mnogi presli na mnogo jace droge, neki se odvikavali u crnoj reci, a sad, kad su "odrasli" svi su listom presli u skute vrbicke crkve. FUJ
tajatehno tajatehno 15:05 18.12.2009

Nistarije

Odgovornost nistarija koje su govorile u Insajderu je ista kao odgovornost Legije za ubistvo Djindjica,cisto tehnicka.
One prave, koji su ih stvorili i omogucili im zastitu i logistiku necemo nikada da cujemo.
aleksandra.jan aleksandra.jan 18:05 18.12.2009

SPC

Nakon izjave Bozovica da se za sve - cak i obezbedjene ambasada konsultovao Amfilohije, pitam se, da li ce, posto je ocigledno SPC postala sastavni deo vlasti ove zemlje, neko nekoga da tuzi<_< - za krsenje zakona i ustava! Jer ne postoji nijedan clan ijednog zakona a ni ustava po kome pored izvrsne, sudske i zakonodavne imamo i crkvenu vlast! A ako imamo, dajte da izglasamo i njeno rukovodstvo, pa da budemo nacisto.
zazijavalo zazijavalo 18:49 18.12.2009

Re: SPC

Svako ima vlast kakvu zaslužuje.
zilikaka zilikaka 21:20 18.12.2009

Re: SPC

Nakon izjave Bozovica da se za sve - cak i obezbedjene ambasada konsultovao Amfilohije

..ja sam ostala "PAF"! Da je krenula čaršijska priča o tome, pa da ne veruješ, ljudi svašta izmišljaju, al' ovako
Reče čovek mrtav ladan, ko da je to najnormalnija stvar na svetu, da se popa pita za sve! I da je njegova poslednja!
Jer ne postoji nijedan clan ijednog zakona a ni ustava po kome pored izvrsne, sudske i zakonodavne imamo i crkvenu vlast!

Taman i da postoji, da li bi to značilo da su u takvim trenucima u stalnom zasedanju Predsednim Skupštine, Vrhovnog suda i sl. i da odluke kako će se policija postaviti donose konsenzusom?
Poražavajuće je što nam profesionalci javno i na sva zvona obnarodovaše da se ne mešaju u svoj posao kad zatreba.
Niti će!
Samo me zanima da li će prvi sledeći put kada, daleko bilo, bude neka elementara nepogoda, požar ili ozbiljnija industrijska havarija dovesti istog, da ga pitaju šta im je činiti!
alexlambros alexlambros 22:35 18.12.2009

brankicu

odlikovati!

recimo ordenom sv Save prvog reda, za pokazanu hrabrost i istinoljubivost sto je za mene najvisi izraz rodoljublja!

za patriotske organizacije .... jad i beda od zemlje i njene mladosti ....

jad i beda i od vlasti ...

angie01 angie01 11:50 19.12.2009

Re: brankicu

alexlambros
odlikovati!recimo ordenom sv Save prvog reda, za pokazanu hrabrost i istinoljubivost sto je za mene najvisi izraz rodoljublja!za patriotske organizacije .... jad i beda od zemlje i njene mladosti ....jad i beda i od vlasti ...


sveseslazem!

bat,..ono shto me nervira u svim ovakvim sluchajevima, shto se na svetlost dana iznose stvari koje su za zakonsko sankcionisanje- a ispadne da se samo laprda oko toga, akteri se prave blesavi, odgovorni josh vishe i kao vrhunac-prete onome ko je podatke pokazao, (kao to je njena privatna stvar),-potpuno porazna primitivna, krimogena i nefunkcionalna drzava!

kakav Watergate, umesto da postoji akcija zakona, u ovom i bezbrojnim drugim sluchajevima, samo se svede na info-i kasniju kafansku reciklazu!
apatrid1000 apatrid1000 02:51 20.12.2009

Hriscanin...

Ma, znate sta je meni uzasno...? Sto sutra-prekosutra, (a zasto ne i - danas) ja moram da se pravdam zato sto slavim krsnu slavu i zato sto sam pravoslavni hriscanin... A zbog koga...? Zbog tih kvazipravoslavaca i kvazipatriota kao sto je ''Obraz'', ''Nasi'', ''Vasi'' ili ''Ne Znam Ko''...
Najbolji reprezent pravoslavlja koga smo imali poslednjih par decenija bio je patrijarh Pavle, a ja sam sigruan da bi se taj sveti covek gnusao svakog nasilja u ime bilo kakvog srpstva, a kamoli pravoslavlja... Pobogu, ljudi, pa u Ustav SPC je upisano da SUPRUZNIKA druge vere imas pravo da preobratis (ako mozes) LJUBAVLJU, a ne nikakvom represijom (koja je BTW cak i zabranjena)...
I sada se pojavljuju likovi koji TUKU ljude zato sto imaju drugacija ubedjenja, a sve pod plastom ''zastite pravoslavlja''...???!!! Pa ja ne mogu da opisem sada kakva je to budalastina, stvarno... Da li je Taton nosio ovu ili onu majicu, pa kakva je to budalastina, majko moja mila... Jednako glupo kao i ono da li je policajac Trajkovic licio na ''grobara'' kada mu je Uros ''pripaljivao'' cigaretu (niposto ne ''spaljivao lice'', izvin'te ''nedodirljivi'' gos'n Borovicu...)
Poenta je -ono sto momci pricaju pred kamerama nema blage veze sa pravoslavljem, niti sa icim hriscanskim... Oni o hriscanstvu znaju koliko i ja o mrescenju lososa u Severnoj Americi....
Dakle, kao hriscaninu mi je tesko da slusam budalastine o ''zastiti'' hriscanstva i bla, bla, bla, od strane ljudi koji o tome nemaju ama bas nikakvog pojma...
A voleo bih kada bi ti klinci shvatili da ''biti dobar pravoslavac'' podrazumeva i ''biti dobar Srbin'', ali da ''biti dobar Srbin'' uopste ne podrazumeva i ''biti dobar pravoslavac''... Kada to budu shvatili, nece se tako nadobudno slikati, nego ce ih kamera zateci sa prstom na celu (ako ispod cela ista i imaju...)...
nemanja24 nemanja24 14:38 22.12.2009

GDE JE SAD B92 A I DRUGI

http://www.alo.rs/vesti/22490/Srpski_malisan_prebijen_u_Italiji


Gde je sada b92 da saopsti ovo ? Gde je sada bilo koja Tv-stanica ?I sada kad dodam...
na to da vi u Italiji ( Verona ) mozete da kupite vino sa etiketom
Adolf Hitler-a , treceg rajha , Musolini-a , itd itd ... jasno vam je
ko je u stvari nacionalista/desnicar/fasista/ ....samo me boli sto se po nama Srbima pljuje lazima ......i
netacnim informacijama i stvara se namerno slika u kojoj onaj koji voli
svoju zemlju, voli svoj narod, svoju tradiciju, svoju veru biva optuzen
za sirenje nacionalne i verske mrznje / netrpeljivosti ...


A primera ovakvih....milion.... TRAGEDIJA.....

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana