Beograd Vukovi - šampioni američkog fudbala u regionu

Rade Rakocevic RSS / 15.11.2007. u 14:35

 

 Ako vam je vec dosadilo da gledate nase sportiste kako gube vec dobijene meceve u posljednjim trenucima utakmica, pogledajte donji snimak posljednjih 88 sekundi finalnog meca regionalnog prvenstva u americkom fudbalu SELAF (www.selaf.com) izmedju Beograd Vukova i Budapest Wolves odrzanog 27.10.2007. godine na terenu na Adi u Beogradu. Vukovi su gubili 0.20 u drugoj cetvrtini i 14-27 na 1:28 prije kraja utakmice, i ipak postali SAMPIONI!

 A koga zanimaju najvazniji detalji sa cijele utakmice (bez tona):

 Nevjerovatna utakmica, ovako nesto se rijetko vidja u sportu, poput trojke Djordjevica ili gola Radanovica! Moram da kazem da ovi momci igraju bez ikakve naknade, samo zato sto vole ovaj sport, a da mnogi od njih istovremeno studiraju ETF, FON, ekonomiju ili su zaposleni, i zato je ovaj rezultat jos znacajniji.

Siguran sam da ce ovaj sport dobiti sve vise paznje u buducnosti i da ce Ubrzo postati jos popularniji kod nas, jer ovi momci to zasluzuju, a i sponzori se polako javljaju (list Politika je pisala da je vec sada treci najposjeceniji sport u Srbiji, poslije fudbala i kosarke). Pored Vukova, treba istaci i tim iz Novog Sada Dukes, koji su bili odlicni cijele sezone i izgubili od Mađara u polufinalu i od Vukova u finalu, kao i tim iz Kleka Knights koji su treci najbolji tim u Srbiji.

 Vukovi su ove godine postali sampioni regionalne lige SELAF kao i prvaci Srbije (www.safsrbija.com). U Srbiji se ovaj sport igra zvanicno vec cetiri, pet godina, a danas postoji 12 timova koji igraju sa opremom i mnogo vise onih koji igraju bez opreme. U regionalnoj ligi su ove godine igrali timovi iz Beograda, Novog Sada i Kragujevca, kao i timovi iz LJubljane, Rudersdorfa u Austriji i Budimpeste, sledece godine se ukljucuje tim iz Zagreba i najmanje jos jedan iz Austrije ili Madjarske. Sledecih godina ocekujemo i timove iz Sofije, Bukuresta, Istambula, Bratislave, bice veoma zanimljivo ali VUKOVI ce ostati upisani kao sampioni SELAF-a i Srbije za 2007. godinu, a siguran sam da je to samo pocetak za tim za koji se nadam da ce postati jos jedan sinonim za sportski i sampionski Beograd



Komentari (13)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

jinks jinks 14:54 15.11.2007

Tokom prenosa

ostalo je nejasno ko je bio prethodni prvak Selaf lige. Komentator je rekao "titula je iz Kragujevca dosla u Beograd", kao i "ponovljeno finale Selaf lige od prosle godine" (sto bi znacilo da su Budimpestanski Vukovi bili prethodni pobednici) ... Da li su prethodni prvaci bili ekipa iz Budimpeste ili ekipa iz Kragujevca ... mada to i nije toliko vazno kada se odgleda zadnjih minut i po utakmice (pogotovo sto je tih minut ipo pocelo sa onim letecim spasavanjem 3. downa na nekoliko inca od gubitka napada :)
Rade Rakocevic Rade Rakocevic 14:58 15.11.2007

Re: Tokom prenosa


Prosle godine su prvaci bili Kragujevac Wild Boars, pobijedili su Vukove Beograd u finalu, ali te godine su ucestvovali samo timovi iz Kragujevca, Beograda, Novog Sada i Ljubljane.
Doctor Wu Doctor Wu 15:03 15.11.2007

Re: Tokom prenosa

sledece godine se ukljucuje tim iz Zagreba i najmanje jos jedan iz Austrije ili Madjarske. Sledecih godina ocekujemo i timove iz Sofije, Bukuresta, Istambula, Bratislave

A naša braća iz Republike Srpske? :)
nikolla90 nikolla90 20:53 15.11.2007

Re: Tokom prenosa

Zvao me je drugar da idem sa njim da gledam ovu tekmu, odbio sam ga zbog lošeg vremena i žao mi je zbog toga.. Ovo je havarija, svaka čast!!
Rade Rakocevic Rade Rakocevic 21:27 15.11.2007

Re: Tokom prenosa


Nadam se da ce uskoro da pocne osnivanje timova americkog fudbala i u komsiluku, u Hrvatskoj je za sada samo jedan klub, Zagreb Thunder, a znam da postoji interes u Sarajevu za formiranje kluba, ne znam za Banja Luku i ostale gradove, ali bi to bila mnogo zanimljiva liga

Jacques De Molay Jacques De Molay 15:14 15.11.2007

Brat mi igra u podmladku Vukova.....

u tzv. B timu. Momci koji su osvojili SELAF su zaista neponovljivi. Gubiti 20-0 i pobediti je podvig za respekt. Pratio sam vecinu njihovih utakmica ove godine. Drago mi je da vidim da sve vise ljudi dolazi da ih gleda, posto zaista nemaju nista od ovog takmicenja sem sopstvenog zadovoljstva kada pobede (a to za njih to nije malo). Nadam se i da ce se konacno naci neko da ih makar malo finansijski potpomogne, kako bi osigurali svoju dominaciju u ovom takmicenju. Gospodine Rakocevicu svaka cast za ovaj tekst! Preporuka. Kao mladi kolega broker, sa zadovoljstvom citam sve vase tekstove, ali ce mi ovaj ipak zauvek ostati najdrazi. Veliki pozdrav i veliko hvala sto se VUKOVIMA i na ovaj nacin odali priznanje.
Rade Rakocevic Rade Rakocevic 19:22 15.11.2007

Re: Brat mi igra u podmladku Vukova.....


Hvala, Vukovi su to zasluzili. Pozdravi brata, drago mi je da imamo slicna interesovanja ;-)
Vukovi Beograd Vukovi Beograd 17:03 15.11.2007

Za čopor sad znate...

vidjamo se u subotu,

pozdrav

G
Rade Rakocevic Rade Rakocevic 19:23 15.11.2007

Re: Za čopor sad znate...


Obavezno, titule se moraju proslaviti !
Radovan Nastić Radovan Nastić 19:33 15.11.2007

sjajno.

Muda, ono sto nemaju nasi metroseksual fudbaleri.


pozdrav.
andjelija andjelija 20:25 15.11.2007

bez obzira na

rezultat bas su nam slatki igraci :))
sashaNS sashaNS 20:54 15.11.2007

Ja gledala

tu utakmicu na TV-u. Bilo je bas uzbudljivo. Komsija mi je u Dukes-ima, pa sam tako taj sport pocela
da pratim. Malo :)
EL EN EL EN 00:08 23.11.2007

A naš market


Za sport, putovanja, lov, ...
može se reći da su uvek prave teme.
A šta reći za market. Zna se od čega raspoloženje zavisi.
Kada Rade kaže trend vam može biti prijatelj,
verujem da se odmah rodi nada i većina pomisli, sada će "naš očekivani trend",
bez obzira kakvog je zdravlja market i u kakvoj je psihofizičkoj kondiciji.

Evo prilike, bolje reći izazova, onog berzanskog,
da stručnjaci ili još bolje, znalci ( samo ne experti)
da izraze kojom putanjom i kako će ovaj naš market proći.
Ima nas koje nas to interesuje, pa bar da razmišljamo...

EL EN

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana