Mokracom do beba!

Daniela Stojkovic RSS / 15.11.2007. u 20:21

Trudni ste! Cestitamo! Vasa zelja za bebom ce se za 9 meseci ispuniti. Ovo je momenat da pomognete onim manje sretnim zenama koje ne mogu tako lako ostati u drugom stanju. A kako? Lako, samo se - popiskite!

WC za bebe!
WC za bebe!
Jutros sam bila kod ‘kucnog doktora’. Sve me boli! Imam temperaturu i kasljem, grlo upaljeno i crveno kao baboon guza … Sedim i cekam na red, na stolu pored masa nekih brosura, casospisa, cak i neka reklama lokalne operske pevacice – casovi pevanja. Pomislih – sjajno, pa sad imam i glas kao Tom Waits.

Naslov “Da li ste tek ostali u drugom stanju?” privukao mi je paznju. Da li znate da  jedan od sest parova ima problem da ostane u drugom stanju? Za mnoge je VIF jedino resenje da dodu do zeljene bebe. U VIF terapiji je nezamenljiv hormon hCG ili “human Chorion Gonadotrofine. (prim. ime ne morate za zapamtite!) A isti se nalazi u velikim kolicinama u urinu novopecenih trudnica. Mozda je ovo za nekoga otkrivanje tople vode, ali ja zaista nisam znala da jednim takvim jednostavnim cinom, kao sto je otici na WC, mozete toliko mnogo da ucinite za druge.

U brosuri koju izdaje pokret “Majke za Majke” nadoh jos korisnih informacija. Izmedu ostalog i da je nivo hCG najveci u prvih 4 meseca trudnoce, da kao trudnica mozete biti ‘donor urina’ do 16 medelje trudnoce, da million litara urina donsi samo nesto vise od par grama hormona hCG …

Stoga drage moje nove trudnice – piskite!


 

Atačmenti



Komentari (12)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Daniela Stojkovic Daniela Stojkovic 20:23 15.11.2007

Da li ...

... netko zna da li se ova praksa sprovodi i u Beogradu?
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:43 15.11.2007

Ovo prvi put

čujem...da sam znala, tri puta sam bila trudna, to je najmanje što sam mogla da uradim za nekoga ko ne može da ima bebu...
Daniela Stojkovic Daniela Stojkovic 20:27 16.11.2007

Re: Ovo prvi put

ma nisam ni ja imala pojma, doduse mislih da otkrivam toplu vodu zenama koje su bile u drugom stanju. Zar nije fantasticno da s takom malo truda mozes da pomognes toliko mnogo?
Strongman Strongman 02:18 16.11.2007

Neke stvari su

toliko jednostavne a mogu da pomognu.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 11:13 16.11.2007

pa evo...

ja nisam trudna ali kad se to desi, ima da piskim samo po flasicama
pojma nisam imala o ovome.
Daniela Stojkovic Daniela Stojkovic 20:28 16.11.2007

Re: pa evo...

BebaOdLonchara
ja nisam trudna ali kad se to desi, ima da piskim samo po flasicama
pojma nisam imala o ovome.


I ja isto, ima da piskim sve u 16!!!
Brooklyn Brooklyn 11:56 16.11.2007

jel sigurno

da taj hormon ne moze da se proizvede sinteticki za mnogo manje pare?
oort oort 12:46 16.11.2007

Warning

Sada lekari koriste hCG za kontrolu stanja rane trudnoće. i evo šta se mojoj ljubi desilo...
ostane ona u drugom stanju, odemo kod doce, sve super, doca je pošalje da izmeri hCG, bila je neka vrednost, doca baš nije bio srećan, hteo je da vrednost bude viša, prepiše inekcije progesterona i za nedelju dana da opet iskontrolišemo hCG, par dana kasnije počne neko slabo krvarenje, mi se pomirimo da je bio spontani, ipak odemo na hCG, ispostavi se da je lagano pao, doca da uput za kiretažu, mi odemo u front, tamo drugi doca odradi utrazvuk i pita moju ljubu "a šta ćete vi ovde?" "ne razumem" "pa sa trudnoćom je sve u redu"... i da ne dužim, eno nje casa, trudna sve u 16...
ergo, nauka traži eksperimente. molim sve koje su u stanju... piškite!
JJ Beba JJ Beba 17:46 16.11.2007

Re: Warning

ovo je fenomenalno. zašto je VIF tema tako slabo prisutna u javnosti? Ovaj problem treba da bude vidljiviji u javnosti a VIF terapija dostupnija parovima koji imaju problema .
Trudnice piškite u flašice!
Daniela Stojkovic Daniela Stojkovic 20:29 16.11.2007

Re: Warning

Eto primera. Nadam se da je sada sa Ljubom i bebom sve ok?
asterix asterix 16:51 17.11.2007

Kod nas je bar lako:

Mi ionako svi pishkimo u Savu i Dunav pa to onda prechishcavamo i kupamo se, kuvamo a mnogi i piju tako da kapiram da smo puni tog hormona hCG, zato kod nas to i ne pominju.
JJ Beba JJ Beba 17:04 17.11.2007

Re: Kod nas je bar lako:

asterix
Mi ionako svi pishkimo u Savu i Dunav pa to onda prechishcavamo i kupamo se, kuvamo a mnogi i piju tako da kapiram da smo puni tog hormona hCG, zato kod nas to i ne pominju.

jbg, još da smo svi trudni, pa d' izvozimo
:)

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana