Kultura| Muzika| Umetnost| Zabava

Download: ATHEIST RAP - Price matorih pokvarenjaka

Inner Party RSS / 13.01.2010. u 22:09

0.jpg

 

 

Novosadska punk rock grupa Atheist Rap je u novembru prosle godine objavila svoj peti album. Album Price matorih pokvarenjaka sadrzi jedanaest novih pesama i u znak zahvalnosti fanovima koji, evo vec pune dve decenije, prate ovu grupu - moze se skinuti besplatno sa web stranice firme CONVERSE. Iako rade vec 20 godina i uprkos nekim promenama u line-upu Ateisti u Srbiji jos uvek imaju brojne fanove. A to je, pored konzistentno sjajne muzike koju prave, i zahvaljujuci cinjenici da ovaj bend svira bas svuda gde ih pozovu! Video sam ih letos, ni vise ni manje nego u selu Starcevo kod Panceva i sjajno sam se proveo!

Album

87.7 Mb

Uz album idu i omot i tekstovi. Pesama je jedanaest:

Nova Godina kod Majstor Bisera/ Reklama za Gej karburator servis "Bizzar" - Kidanje! Dakle album otvara spoken word uvod kojim se uspostavlja raspolozenje na CD-u. Mislim da se tu radi o porodicnoj veceri pred novu godinu. Za stolom, izmedju zalogaja, naduvani sin prica roditeljima neke svoje ideje o Gej karburator servisu... "Ako to ne upali nema ovoj zemlji pomoci, nikako".

Voglio Una Donna! -  Pank baladica u kojoj se smenjuju brzi i spori delovi. Momak startuje i muva devojku, ocajno se nada seksu ali do njega nikako ne dolazi. "Slusa se Turbonegro, prigusena svetla..."  Sjajno!

Ne bi bilo fer - Kalifornijsko pank rok prangijanje sa promenama ritma i puno melodije. Horsko pevanje se podrazumeva. Hit singl masivnih razmera, jedva cekam da ovo cujem uzivo ...

Takav je zivot -  Politicki "rant", nista odredjeno, ali zato pravo u sustinu problema:

Očito voliš da ti po jajima gaze dok ti šapuću slatke reči
i kada treba da te naguze - Ti uvek biraš najveći,
jer ako ne možeš da budeš zadovoljan
radije ćeš biti sav razjeban,
da od suza od kojih ti se pogled muti
nikako ne sagledaš činjenicu:
(da si stoka, dvonogo govedo, koje hipnotisano sledi svoje stado nebesko,
praznog stomaka, mozga ispranog,
pravolinijski ka nekoj novoj klanici.)To nismo samo Ti i Ja, odavno je kolektivna stvar
-zove evolucija, takav je život!Rad je od majmuna stvorio ljude, a politika od ljudi stoku.
Stoka se trudi da izgleda k'o ljudi, ali stalno ispadaju majmuni.
Jedan korad nazad - dva koraka nazad - krupni koraci, do granice opstanka!
Molim te, pomozi mi, hajde, života ti,
stvarno me zanima - u koju vrstu spadaš Ti?!

Surferska Katakomba -  Dozivljaji grupe Atheist Rap sa organizatorima svirke. Bend citira sam sebe i istice: "Mi imamo nivo!".

Spritzerboys -Prva nova pesma koju sam cuo letos od Ateista. I jako je dobro prosla i kod publike i kod mene. Ovo je takodje instant hitcina koja bi trebalo da se ne skida sa radio talasa (moram priznati da sam razocaran u vezi airplay-a ovih pesama). Ova fudbalska pesma govori o megdanima FK iz Cerevica (selo, mestasce kod Novog Sada) i o  posvecenosti i vernosti njihovih navijaca. Sjajna pesma!

Uprava - napolje!"Nesto tu mora da se menja!" Politicka pesma otpevana fudbalskim jezikom. Poruka koju prenose Ateisti je uvek univerzalna, zdravorazumska rekao bih.

Samo droga drzavu spasava -  Pesma o opasnostima drogiranja. Poucno, jer je vec duze vreme nenormalan broj nenormalnih u ovom drustvu. Istina. U sedam minuta! :-)

Njanjava -  Prelepa, melodicna ljubavna pesma. Cak ima i one Uuu aaa uuuu pratece vokale! Ali bez imalo patetike, naravno! Ovo je ipak gitarski mocna stvar...

Pesma za kraj -  Zasto sve sto je lepo ima kraj? Pesma zvuci kao Hladno Pivo tribute! Cak je i vokal k'o Miletov! A ja volim, obozavam, Hladno Pivo...

 

I sve to u  manje od 40 minuta koliko album traje. Kratko ali slatko!

Meni se ovo jako svidja. Mada, kad malo bolje razmislim, ne verujte meni bas toliko! Ja sam ipak fan Ateist Repa! Skinite Price matorih pokvarenjaka i procenite sami!

 

 

 

 



Komentari (6)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Inner Party Inner Party 22:31 13.01.2010

Ne bi bilo fer



Majko mila koja stvarcina! Kidanje!!!
Bili Piton Bili Piton 02:49 14.01.2010

Re: Ne bi bilo fer



Pa OK je ova...

Mislim, sta znam, nije moj fazon ali da sam onaj ko sacinjava plejlistu vrteo bih ovo, naravno, ima sasvim pristojan radio-frendli potencijal.
stefan.hauzer stefan.hauzer 03:20 14.01.2010

me too

Ja sam ipak fan Ateist Repa


Eh,potpisujem svaku rec...
Momci su majstori svog zanata
medjutim92 medjutim92 08:58 14.01.2010

I ja sam fan, ali..

.. ovo mi je najslabiji album dosad.. a sve ovo sto je dobro je opet prilicno tanko u odnosu na bilo koji raniji.. Ali uzivo su i dalje jedan od najboljih bendova ovde..

POPBOKS recenzija
Inner Party Inner Party 11:44 14.01.2010

Re: I ja sam fan, ali..

Meni se bas svidja ovo, cisti melodicni punk/HC bez puno upadica (tematske pesme, zezanje, repovanje, inserti iz filmova, pozajmljivanje tudjih rifova...) koje su ih krasile na pocetku karijere. Mislim, super je to bilo, ali ja volim kad se bendovi menjaju. Priznacete, ovi momci vise nisu u svojim dvadesetim. A kao sto kazu u Popboksu - bendovi danas zive od svirki pa treba sve pesme pisati za svirke i za fanove.

PS
Sad vidim da je Popboks objavio prikaz isti dan kad i ja ...
A ja mislio da katastrofalno kasnim!
alselone alselone 14:21 14.01.2010

Re: I ja sam fan, ali..

medjutim92
.. ovo mi je najslabiji album dosad.. a sve ovo sto je dobro je opet prilicno tanko u odnosu na bilo koji raniji.. Ali uzivo su i dalje jedan od najboljih bendova ovde..


Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana