Društvo| Reč i slika| Život

Odelo mrtvog čoveka

Srdjan Staletović RSS / 22.01.2010. u 15:57

Gaša se ugojio...

...te su mu sve košulje kratke, rukavi na džemperima jedva nešto do ispod lakata, a pantalone od raznih materijala razvuku mu se po nožurdama i napnu k'o strune. Izrazito je visok zbog čega mu se stomačić-bojlerčić iz profila još više ispolji. I svakoga dana pipkajući stomak po nekoliko puta dođe te nam svima saopšti kako je „dobio sise". U kombinaciji sa nekoliko verzija kariranih šešira tipa agent-slobodni strelac, Gaša je svakako uočljiv.

Gaša troškari...

...pa je tako uoči Nove godine počastio sebe „ajfonom". Mazio ga je i pred nama pakovao u „gaće" od Apple štofa, nesvesno ga pipkajući svakih nekoliko sekundi dok bi, sedeći za stolom, slušao šta drugi pričaju. Kupio je prošle nedelje nove pantalone (mada najvećeg broja, liče kao otrgnute s mlađeg brata) i novu jaknu od nepromočivog materijala. Ponosan što pripada rodu morske odeće, poigravao se s priveskom o jakni na kojem se ispisuju podaci vlasnika kako bi mu je izgubljenu vratili ili utopljenog identifikovali, ne daj Bože. I nije hajao za cenu jakne od 14 hiljada dinara.

Gaša se zbunio...

...kad je juče otvorio plastični privezak s jakne i pročitao nepoznatim rukopisom ispisano ime Emmir Rosenwald, New York 3111, Heat Av. Naseo je na priču koju smo podgrevali mogućnostima da je jakna skinuta s utopljenika, prošla hemijsko čišćenje i zavaljena (kao seknd hend) na skuplje police fensi radnje iz koje je podgojeni dobrica pokupio jer većeg broja nije bilo, a manju je mogao samo do lakta da navuče.

Gaša se uživeo...

...u ulogu žrtve prevare kojom je doveden do tačke u kojoj ga opsedaju duhovi pokojnika severno-afričkog imena. Pokazivao nam je jaknu na ivici gađenja što je uopšte dodiruje, pretraživao joj džepove kao da je ubledeli utopljenik pred njim i poskakivao pred mišlju da će morati ponovo da je mete na leđa, kao plašt pokojnika, baš na dan kada se u Srbiji bira novi patrijarh.

Gaša je pretraživao...

...prvo džepove kako bi našao račun, a potom i internet ne bi li identifikovao p

nije ova, ali liči
nije ova, ali liči
rvog vlasnika njegove tamne jakne. Ozbiljno me je pogledao kroz cvikere kad sam mu predložio da pretraži bazu nestalih osoba FBI-ja dostupnu na globalnoj mreži, a potom i telefonski imenik Njujorka, jer Emmir ako je živ, važan je čimbenik u procesu dokazivanja kako ni u fensi radnji u Srbiji roba nije dobra.

Gaša se zapalio...

...zbog ideje da se u jakni pre njega preznojavao neki američki ćale i povremeno se češkao po kolenima zamišljajući kome su sve te nesretne nogavice mogle da stiskaju butine, pre nego ih je on (istina teško) navukao na svoje. Odleteo je u fensi radnju tržnog centra da se izgalami na osoblje i razmisli o tome kako najbolje da reaguje.

Gaša se pokunjio...

...saopštavajući nam kasnije da je čitava kolekcija jakni opremljena ispisanim privescima sa ovim čudnim imenom i za sve to smislio naslov: „ma, to im je neka fora". A mi se već bili spremili za pagansku verziju udebljanog nam Gaše u mrtvačkoj odeći. Propade zgodna prilika.

Gaša se ugojio...

...i biće da je to ključ ostalih ludorija kojima je ovih dana sklon.

Atačmenti



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana