Društvo| Sport| Zabava| Život| Životni stil

Братя Кличко

Time Bandit RSS / 12.03.2010. u 18:49

 #4 UPDATE, Počeli pregovori oko mogućeg susreta Vladimira Klička i David Haye-a za ujedinjenje šampionskih titula u teškoj kategoriji po WBA, IBF i WBO verziji

David-Haye-001.jpg 

Desnoruki Englez David Haye (29yrs) treći bokser na svetu (663 poena) , odmah posle braće Kličko, sa solidnim rekordom od 24 pobede (22 nokauta) i jednom izgubljenom borbom (1 nokaut) bez nerešenih borbi, neposredno posle pobede sa znatno starijim i slabijim protivnikom John Ruiz-om (tek 34 na rang listi teškaša) u teškoj kategoriji po WBA verziji, izjavio je da je spreman za okršaje sa najboljim tj. braćom Kličko.

Menadžeri - promoteri oba zainteresovana boksera, Klička i Haye-a, već su stupili u kontakt i obnovili pregovore oko mogućeg susreta njihovih klijenata. Ova borba je preko potrebna Vladimiru, prvenstveno radi poboljšanja profesionalnog utisaka, i oporavljanja poslovnog potencijala van EU  koji je narušen u par zadnjih okršaja zbog izbora slabijih izazivača. To će ujedno biti i velika prilika za Vladimira da osvoji i treći pojas u teškoj kategoriji, po WBA verziji, koji je jedini ostao van domašaja agilne braće Kličko. Braća  su neporaženi šampioni u teškoj kategoriji, od 2004 godine,  u tri verzije, Vladimir po IBF i WBO, a Vitali po WBC.

Haye i Kličkovi su nastavili sa razmenom teških reči po medijima, što može da znači da će ovaj put ipak uspeti da ugovore sastanak ako se usaglase oko potencijalnog mesta okršaja, procenta od ukupne zarade, i nekoliko manje važnih pitanja... 

#3 UPDATE, Upcoming WBC heavyweight championship fight - Vitali Klitschko vs Albert Sosnowski

rtl_vitali_klitschko_500px.jpg 

25-tog Marta na konferenciji za štampu najavljena je odbrana titule (2) Vitalija Klička 39 (37) - 2 (2) - 0 po WBC verziji, izazivač je solidni Albert Sosnowski 45 (27) - 2 (1) - 0 koji se trenutno nalazi na 21 mestu po broju osvojenih poena u svetskoj konkurenciji. Po tom rangiranju Vitali je drugi sa 1055 poena neposredno iza brata Vladimira koji ima 1191 poen.

Poljak Albert The Dragon Sosnowski, na privremenom boksovanju u UK,  je lokalni evropski šampion (EBU) i nešto mlađi (31 godina) od Vitalija Klička (38 godina) kao i malo niži (oko 5cm). Sosnowski, koji nije ni najbolje rangirani Poljak u teškoj kategoriji (prvi je Tomazs Adamek koji je i četvrti u svetskoj konkurenciji) najavljuje ravnopravnu borbu sa Vitalijem uzdajući se u svoju agresivnost i snažne udarce kojima namerava da ugrozi Vitalija.

Ovaj meč, koji će se održati 29-tog Maja u Gelsenkirchen-u - Veltis Arena, u režiji preduzeća braće Kličko, teško da će ugroziti Vitalijevu šampionsku poziciju po WBC verziji, pre će biti da je to zagrevanje za neki od ozbiljnijih duela koji su još u fazi pregovora. 

#2 UPDATE,  Vladimir Kličko odbranio titulu po WBO verziji sjajnim left hook-om

 

Vladimir Kličko je sjajnim left hook-om u 12-toj rundi bacio na pod prvog izazivača po WBO verziji amerikanca Chambers-a. Vladimir je dominirao tokom svih 12 rundi , a Chambers je uneo malo živosti na početku duela kada je probao da učini nešto više na kraćoj distanci. Fast Eddie je tim pokušajima samo izazvao kod Vladimira veću aktivnost u ringu i presing koji ga je doveo u ozbiljne probleme već u 2 rundi. 

Vladimir Kličko je, kao što se i očeklivalo, dominirao svojim snažnim jab-om tokom duela, a Chambers-u je preostalo da se brani kako zna i ume, što je on i uspevao do poslednjih 13 sec u 12-toj rundi kada se srušio na pod posle snažnog i tačnog hook-a Klička, i ostao još dugo da leži u tom položaju... 

Fast Eddie nije bio pažljiv u toj 12-toj rundi i desilo mu se ono što je već opisano u osnovnom tekstu kao pre-match analiza bokserskih mogućnosti Klička i Chambers-a:

" Takođe i blok njegovih udaraca (Vladimira Klička) treba biti izveden sa obe ruke i čvrstim uporištem – rukavica prislonjenih uz čelo, i dobro balansirane pozicije tela, jer ako nije,  može biti lako probijen snažnim jab-om Vladimira i sledećim udarcima koji slede - hook-om ili straight cross-om."

Ovom odbranom titule Vladimir je poboljšao svoj rekord na 54 (48) - 3 - 0, a Chambers je pokvario svoj učinak na trenutnih 35 (18) - 2 (1) - 0 

#1 UPDATE, Pre-match 

Pre-match analize nisu naklonjene Chambers-u, i to naročito zbog sumnje u snagu njegovih udaraca i mogućnosti da njima iznenadi i ugrozi Vladimira Klička,

Slabo je i interesovanje za direktan prenos od strane vodećih mreža u USA, kao i drugih medija, jer se smatra da je razlika između Klička i Chambers-a suviše velika. Posle 12 uzastopnih prenosa Kličkovih borbi na HBO kanalu, a posle odustajanja David Haye-a, niz je prekinut jer HBO nije hteo da kupi prava prenosa za okršaj Klička i zamene za Haye-a Ruslana Chagaev-a. 

Predstojeća Kličkova odbrana titule nije interesantna za HBO jer se smatra da bi gledaoci videli meč koji je karakterističan za Klička i njegov stil, i da će to biti ponavljanje već viđenog. Sa stanovišta promotera nema mnogo atraktivnosti u predstojećem duelu jer dugogodišnja solidna pozicija Dr Steel Hamer-a, izostanak ozbiljnih izazivača kao i manja učestanost borbi,  doprinose padu interesovanja za borbe u teškoj kategoriji. 

Zainteresovani gledaoci mogu videti meč direktno preko sajta braće Kličko  www.klitschko.com ($14.95).  

************* 

Vladimir Kličko (53-3-0 47KO’s) se bori protiv izazivača Eddie Chambers-a (35-1-0 18KOs) 20-tog Marta u Nemačkoj, Diseldorfu - Esprit Arena, u teškoj kategoriji po verzijama WBO, IBF, IBO.

 

Titula u teškoj kategoriji po verziji World Boxing Association (WBA) ostala je za sada van domašaja braće Kličko, a ako se desi da je jedan od braće osvoji, to će biti jedinstven uspeh u profesionalnom boksu, da rođena braća budu svetski šampioni u svim verzijama ovog plemenitog sporta.  Vladimir Kličko je nosilac šampionskog pojasa u teškoj kategoriji po verzijama World Boxing Organization (WBO), International Boxing Organization (IBF), i Ring magazina. A njegov brat Vitalij je šampion u teškoj kategoriji po verziji WBC.

 

Dvadesetsedmogodišnji desnoruki Eddie Fast Chambers je najbolje rangirani bokser teške kategorije u USA (672 points) a osmi na svetu, visok 185 cm sa rasponom ruku od 191cm i težak oko 94.5kg.  Fast Eddie je sa 18  godina ušao u vode profesionalnog boksa (2000 godine), imao je više uspešnih borbi od 2005 godine do danas, a izgubio je jedino od iskusnog Alexander Povetkin-a na poene. Pobedom nad Alexander Dimitrenko-m, iz Ukrajine, u Julu 2009 godine kvalifikovao se za prvog izazivača šampiona u teškoj kategoriji po WBO verziji. 

Saša Dimitrenko 29-29-0 19Kos, 27 godina, visok 201cm i težak 115kg,  fizički i po stilu sličan Vladimiru Kličku nije predstavljao veći problem Chambers-u koji je više pravolinijski a direktno posle slabijeg jab-a Dimitrenka prilazio na kraću distancu i plasirao snažnije udarce. Uspešno je blokirao Dimitrenkove kombinacije, a u klinču je pokazao veću snalažljivost i plasirao brze i snažne udarce.

Najverovatnije će i predstojeći meč biti sličan ovom, jedini problem za Chambers-a je što je Kličko snažniji i na tehnički višem nivou od Dimitrenka a plasira tačnije udarce i teško dozvoljava prilaz na efikasnu distancu. Ako je Chambers unapredio rad nogu i kretanje, naročito bočno i više desno, to će mu svakako pomoći u borbi sa nezgodnim Kličkom. Malo živosti u odbrani, izbegavanje udaraca na većoj distanci, kao i fokusiranje na ispravan blok i efikasne kontra udarce, su elementi koje bi takođe Chambers trebao da podigne na viši nivo za predstojeći meč sa Vladimirom.

Vrlo često kada je protivnik manjih dimenzija, kao u meču sa Ray Austin-om, Vladimir the Steel Hamer, koristi  vrlo uspešno specifičnu kombinaciju dva udarca, jab-a i left hook-a. Tada protivnik nema mnogo izbora, jer u klasičnoj odbrani ako izbegne prvi udarac – jab trebao bi da izvede kontra-udarac cross iz te niže pozicije u koju je došao izbegavanjem jab-a. To protiv Vladimira nije moguće jer je na bezbednoj udaljenosti, a varijacija sa right body hook-om je rizična, a i da bi uspela potrebno je napraviti polukorak napred čime se gubi na vremenu i faktoru iznenađenja. Nasuprot Vladimira nije se dobro postaviti i više bočno, jer tada koristi već pomenuti snažni left hook. Takođe i blok njegovih udaraca treba biti izveden sa obe ruke i čvrstim uporištem – rukavica prislonjenih uz čelo, i dobro balansirane pozicije tela, jer ako nije,  može biti lako probijen snažnim jab-om Vladimira i sledećim udarcima koji slede - hook-om ili straight cross-om.

23-Feb-2008 godine u Medison Skquare Garden-u, u meču protiv vrlo dobrog levorukog Sultana Ibragimova, Vladimir je uspeo da objedini titule u teškoj kategoriji po WBO i IBF verziji. Vrlo dobri Ibragimov je pokazao nešto od moguće strategije koja može da bude delotvorna protivu Valdimira, a to se odnosi na smanjenje distance i udarce u telo.

 - Slip Kličkov power jab,  zatim kontra - left hook u telo, right uppercut, left hook, i na karaju power cross. Šta misliš Dan može li tako nešto da radi protiv Vladimira? 

- Ima dosta udaraca u toj kombinaciji, šta ćeš da radiš ako on krene desno ili ipak blokira taj početni left hook u telo?

- Ništa, ako nešto ne ide po planu beži nazad i čekaj sledeću priliku za sličnu kombinaciju.

- Vladimiru jedino može da doaka bokser Tajsonovog stila sa bobbing i dodging prilazom u klinč, tada Vladimir neće moći da koristi sto posto snažno svoj jab (zbog ugla jaba koji ide odozgo nadole i nema onu snagu koju ima pravolinijski jab), kaže Dan 

- Vladimir je malo lenj u pravilnom bloku desne strane tela,  drži glavu prilično visoko zbog lakšeg izvođenja udaraca, prvenstveno jab-a, a onda i drugih udaraca left hook-a kao i straight crossa. Manje kretanja i statičnost Klička bi mogao da ugrozi neko poput Chambers-a ako se pravilno pripremi za meč. 

- Ja bih tipovao na boksera siličnih fizikih dimenzija, možda Volujev ali on je tehnički daleko slabiji, kaže Dan, bilo je boksera koji su Vladimira bacili na pod Ross Purity, Corrie Sanders, Lamon Brewster, ali je on napredovao od tog vremena...



Komentari (12)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

jednatanja jednatanja 19:01 12.03.2010

Još jedna važna informacija

za dame: mlađi Vladimir je slobodan, pa ko voli tešku kategoriju, nek izvoli.
Time Bandit Time Bandit 19:08 12.03.2010

Re: Još jedna važna informacija

jednatanja
za dame: mlađi Vladimir je slobodan, pa ko voli tešku kategoriju, nek izvoli.



jednatanja jednatanja 20:16 12.03.2010

Re: Još jedna važna informacija

eto, OČIGLEDNO dobra prilika za singl dame, pa još i pravoslavac
seceranac seceranac 19:38 12.03.2010

Phd

Obojica su bili odlicni u skoli i imaju titule doktora nauka

PS. Danas je dan sportista intelektualaca
Time Bandit Time Bandit 20:06 12.03.2010

Re: Phd

Dobri, vredni i skromni momci.

Klitschko brothers named UNESCO Champions for Sport

The designation of the Klitschko brothers is a tribute to their exceptional success in the sport of boxing, their long-term commitment on behalf of the marginalized, their exemplary efforts to promote and support UNESCO’s Programme for the Education of Children in Need, and their valuable contribution to furthering the Organization’s ideals and objectives.
chicadacha chicadacha 22:41 12.03.2010

Povetkin

..a poznati su i po biranju protivnika. Jasno je da obojica, pogotovo Vladimir, već duže vreme izbegavaju Povetkina, kako bi zadržali šansu da udju u istoriju
Time Bandit Time Bandit 23:13 12.03.2010

Re: Povetkin

Povetkin nije u nekoj izglednoj kombinaciji, pre bi to bio David Haye trenutni haeavyweight title holder po WBA verziji a koji uspešno izbegava susret sa bilo kojim od braće Kličko. Na kraju ostaje da se nadamo da će ipak jedan od braće uspeti da zakaže borbu sa Haye-om, Vitali je bliži tome a Vladimir pokazuje više interesovanja...
stefan.hauzer stefan.hauzer 12:28 13.03.2010

Vitalij

Eh,jos uvek se secam meca sa Luisom,poslednji kvalitetni teskaski obracun.

Mis'im, da bi duel brace Klicko(ne bitno kojeg) i Povetkina...bio nesto najblize tome,jer smatram da su oni trenutno teskasi bez konkurencije.
Amerikanci i Britanci pokusavaju da naprave neku zvezdu,tj. Haye je primer toga,kao i sam Chambers.
Valujeva,Volujeva ili kako god vec,ne smatram bokserom.Tehnika,kretnja,kvalitetni udarci...sta je to?
Ocigledan je pad kvaliteta i vreme je da Kubanci izadju iz gvozdene zavese.
Time Bandit Time Bandit 14:22 13.03.2010

Re: Vitalij

Mis'im, da bi duel brace Klicko(ne bitno kojeg) i Povetkina...bio nesto najblize tome,jer smatram da su oni trenutno teskasi bez konkurencije.


витязь Povetkin 18(13KOs)-0-0, sedmi na svetu (667 points), je imao otvoren put do susreta sa Vladimirom Kličkom kao pobednik na mini IBF turniru koji ga je kvalifikovao kao prvog izazivača. Povrede su ga sprečile da se ta borba zakaže i moguće je da u ovoj godini dođe do nekog pomaka po tom pitanju.


stefan.hauzer stefan.hauzer 14:53 13.03.2010

Re: Vitalij

Slika govori vise od 'iljadu reci.

Povrede su ga sprečile da se ta borba zakaže i moguće je da u ovoj godini dođe do nekog pomaka po tom pitanju.


No,svi se nadamo...
ed_novipazar ed_novipazar 09:36 14.03.2010

Muamer Hukic

Sinoc je Muamer Hukic, bokserskoj bransi poznatiji kao Marco Huck odbranio titulu svjetskog prvaka u cruiserweight kategoriji. Amerikanac Adam Richards nije imao nikakave sanse protiv raspolozenog Hukica. Ovdje ga pominjem jer je komentator sinoc kao jednog od sljedecih Muamerovih protivnika u bliskoj buducnosti (svakako ne naredna dva-tri meca) pomenuo upravo Vladimira Klickova. Zivi bili pa vidjeli.

Muamer Hukic je inace novopazarac, rodjen u Uglu kod Sjenice a od 1992. zivi u Njemackoj pod cijom zastavom se i bori.
Time Bandit Time Bandit 16:09 14.03.2010

Re: Muamer Hukic


Marco Huck 28(21KOs)-1(1)-0 šampion u cruiserweight diviziji WBO verziji, i prvi na svetu (743 points), je vrlo dobar bokser ali prelazak u heavyweight kategoriju nije tako jednostavan. Najverovatnije da bi mu bilo potrebno najmanje 15 pobeda u novoj kategoriji (od toga 5 protivu prvih 10 najbolje rangiranih) da bi se kvalifikovao za izazivača Kličkovima.

A ima i dosta poslovnih problema, jer nekoliko mogućih zanimljivih i medijski interesantnih borbi trenutno nije moguće zakazati zbog stalnih povreda izazivača (3)Haye-a i (7)Povetkin-a, a drugi npr. (6)Nikolay Valuev 50(34)-2(0)-0 traži 4,5$ miliona za borbu sa (2) Vitalijem Kličkom 39(37)-2(2)-0 a Kličkovi nude maksimalno 2,5.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana