Budućnost

SUBVERZIVNOST UŽIVANJA

Nebojša Spaić RSS / 16.03.2010. u 09:12

Kao individualna, lična, privatna situacija, uživanje je suštinski subverzivno i antikonzumentsko. Zato se u tu situaciju treba stalno, iznova, strateški pozicionirati. A i jer se u njoj uživa.

Tako sam, zahvaljujući knjizi pozvan da se slikam za TV sajtovanje, što mi je pružilo priliku da u Iguani sednem za bubnjeve i uživam u jednom od svojih prvih uživanja, tj. u sećanju da sam ih pre tridesetak godina svirao. I, uopšte, sve to oko knjige bilo je skroz super, uživanje u knjizi o uživanju, pa kud ćeš više. A upravo dodatno uživam u tome što odlazim, pa ću biti iskopčan na 3 meseca, ne planirajući čak ni blog da pišem, mada mož' bit zanimljivo.

Jer, vaistinu, braćo moja, samo otklon od globalizacijskog, političkog, medijskog, utilitarističkog, potrošačkog, marketinškog, advertajzingovanog, demokratskog, ekonomskog, poslovnog, uspehorijentisanog, korektnog, ljudskopravnog, komunikacionog, ITovanog, otelevizoranog, porukovanog, svega toga nametnutog, orobljavajućeg, može biti autentičan, i kao takav subverzivan, i samim tim uživalački. Na sve to, ako se još uživa u svemu onome u čemu je moguće, čulnom ili ne, tim bolje.



Komentari (8)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

cult cult 09:27 16.03.2010

?

"otklon od globalizacijskog, političkog, medijskog, utilitarističkog, potrošačkog, marketinškog, advertajzingovanog, demokratskog, ekonomskog, poslovnog, uspehorijentisanog, korektnog, ljudskopravnog, komunikacionog, ITovanog, otelevizoranog, porukovanog, svega toga nametnutog, orobljavajućeg, može biti autentičan"

U Iguani?
are you kidding?
aleksanadar aleksanadar 09:36 16.03.2010

Пучина је стока једна грдна

Ми нисмо исто, ни срце ни глава;
Моје су мисли несталне и нове;
Ја имам сновâ, а пук мирно спава.
ana_radmilovic ana_radmilovic 10:07 16.03.2010

zanimljivo :)

uživanje je suštinski subverzivno i antikonzumentsko

prateći linkove koje si postavio pade mi na pamet filozofija vina bele hamvaša...
on je bio jedan krajnje subverzivan tip u vreme madjarskog horor komunizma, al to je iz neke druge priče :)
parafraziraću jedan momenat, kao izmišljen da bude antikampanja antipušačkim kampanjama gde on kaže, otprilike, kako su nepušači jedna posebna ateistička sekta koja poništava uživanje radi uživanja, jer sva druga uživanja (jedeš i sit si, piješ i pijan si) su na neki način svrsishodna a samo je pušenje uživanje radi uživanja, jer ne služi ničemu, sem da ulepša trenutak - koji nestaje kao i dim...
lepše je on to, ali ovo bi bila suština priče
cartmanikus cartmanikus 10:13 16.03.2010

Re: zanimljivo :)

a samo je pušenje uživanje radi uživanja, jer ne služi ničemu, sem da ulepša trenutak - koji nestaje kao i dim...


zaista malo pushim ali kad se zapochne neka zanimljiva, kompleksna tema sa nekim ko ima i malo drugachije mishljenje pa se josh gadjamo argumentima, onda mi je pravi uzitak zapaliti cigaretu i gledati kako se misli roje oko onog dima...
cartmanikus cartmanikus 10:08 16.03.2010

pola bi sveta ubilo za ciniju pirinca....

"5. Ne prezrite tradicionalnu uživanje u muzici, knjizi, likovnosti, da kažemo umetnosti uopšte i dosezima duha kao takvog, al' spoznajte draškajuću, neurotičnu kompleksnu privlačnost IT-a."
krkar krkar 10:57 16.03.2010

Žal za mlados'


Sve ti je to, moj Spajo, žal za mlados' kad ti da bi nešto kresnuo nisu bili nužni ni buđelar ni elektronska sokoćala. Kad ti Ga trbuh nije zaklanjao i kad bi se uvek našla neka sa još manje sluha od tebe pa joj tvoje lupetanje po bubnjevima (po podrumima mesnih zajednica, NE u Iguani - ovo je nužan i dovoljan dokaz za nepogrešivo postavljanje dijagnoze nepovratne dekadencije) takođe nije smetalo da ponudi ili pristane, svejedno.
mikele9 mikele9 12:42 16.03.2010

Uživanje

Kao individualna, lična, privatna situacija, uživanje je suštinski subverzivno i antikonzumentsko.

I samim tim podložno atakovanjima sa svih strana: od mrzovoljnih (pre podne mrzeći sebe a posle podne ceo svet) pojedinaca, komšija, rođaka, slučajnih prolaznika...do vlasti i njenih specijalizovanih službi upravo stvorenih e da bi suzbili uživanje kao štetno i pogubno kako po pojedinca , tako i po državu na njenom putu u Evropu. Uživalac individum mora biti sposoban i obučen da svoje uživanje čuva u dubokoj unutarnjoj ilegali ali i spreman da ako bude otkriven, snosi konsekvence! Uživanje ljudi na Vlasti je već druga priča. Njima je dozvoljeno da uživaju javno na medijima, da seire, da ga bez posledica iskazuju glede, recimo seče zeleniša u neverovatnim razmerama i diljem ove jadne zemljice, budućoj gradnji Golden Gejtova preko Ade Ciganlije, gomilanja miliona eurosa naočigled osiromašenog i gladnog Puka....Tja, uživanje i UŽIVANJE!
Supermod Supermod 21:57 22.03.2010

Sajtovanje



Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana