Društvo| Zabava| Život| Životni stil

Šta se radi u penziji!?

miloradkakmar RSS / 21.03.2010. u 14:58

   Napokon sam saznao, u penziju sam mogao da odem pre dve godine, mogu to da uradim i sutra, ali neću.Više od godinu dana okrećem telefone, šaljem dopise, zahteve, traženu dokumentaciju, taman sredim nekih deset godina radnog staža, ono se ispostavi da u tih deset nisu sređeno još dve. Sređeno je i to za pet minuta telefonskog razgovora. Pravnica u Fondu PIO zna svoj posao. Nije bilo dođite ili nazovite  za nedelju dana, nego razmotriću i sutra šaljem listing. I bi tako. Sve uslove po Zakonu ispunjavam. I ja se prepadoh. I ne znam šta ću. I ne znam gde ću. I ne znam šta ću da radim u penziji. Zar sam toliko radio da ne radim ništa!?

   Uhvatila me ona školska, pubertetske trema,  kao da trebam da odgovaram na času,  znam da skoro sve znam, i ako nisam naučio do sada neću nikada. Nema tih učitelja i profesora koji mogu da me nešto novo nauče o osnovama života i življenja. Pregrmeo sam što sam morao i što nisam. Sve mi se nudilo i ja budala prihvatao kao da se nude kolači, letovanje, karte za pozorište...Razmišljao sam tada, ne treba mi, a možda će zatrebati, neka stoji u ili oko mene, nisam dopuštao išta da mi promakne. Većina doživljenog, primećenog i osećenog se negde usput zagubilo, opet imam neki čudan osećaj da je većina putovala sa mnom, pritajeno, ili je to samo trag.

  Sigurno znam da ću u peniziji raditi pet stvari: čuvati unuku, pisati za blog i još po nešto, čitati, kuvati, šta je peto ne mogu da se setim.

 Penzioneri, stare kajle, počeli su da me vrbuju za pecanje, za penzionersku kuglašku ekipu, zovu na domine, kartanje, a posebno na izlete, druženja, sa vrlo jakim argumentom  idu ti i mama i tata, što ne bi i ti. Sem pecanja ništa me drugo ne privlači. Ma, i pecanje je gubljenje vremenam, buljiš u površinu vode i čekaš hoće li se koja ribica smilovati da zagrize, jednostavnije je otići u ribarnicu  - kupiš ribu, prođeš sokakom, sve sa pecaroškim priborom, zadovoljan ti i ribe u rečicama.

 Mogao bih da lutam gradom i mojom varošicom. Ponovo da ih upoznajem. Obićiću omiljena mesta, možda sretnem stare prijatelje. Odrodilo se, ko zna da li oni navraćaju, nekih više nema. Pa, i da ih sretnem, o čemu bi pričali, o tome kao se nismo videli 30 i koju godinu, o porodici, teškom životu, da li smo radili ono o čemu smo sanjali ili smo bili primorani da radimo šta nam je palo pod ruku kako bi preživeli. Još mi fali da me počnu gnjaviti politikom, traženjem pravde ili krivde, potvrde da su bili nemoćni da učine išta za sebe.

   Nešto mi ne dolazi šta bih mogao da radim u penziji. Pre 15 godina imao sam nameru da prodam stan i kupim kuću, posao je bio skoro završen, međutim, deca neće iz njihovog bloka i ja ih poslušao.Bila mi je želja da imam dvorište i bašticu, da nešto čeprkam, sadim, vadim, kalemim, kosim, prskam, zalivam, okopavam...tek toliko da ne zakržljam. Mogao bih da zakupim neko parče zemlje, tastovo jutro i nešto mi je daleko, i da uzgajam aromatično bilje. Kada to kažem deci, ponovo će mi se smejati. Šta se njih tiče šta ja radim u penziji.

   Mogao bih da putujem. Ne trebaju vize, treba samo da izvadim pasoš, godinu dana otežem. Mogao bih da skoknem do Mađarske, Austrije, Češke, Slovačke, pa i do Rumunije i Bugarske. A, šta ću tamo da radim? Morao bih prvo da  proučim šta bi me to zanimalo u tim zemljama, ranije bi mi bilo dovoljno da odem na pivo i vratim se kući, a sada nemam naviku ni u kafanu da  svratim. Šta ću u kafani, svako sebi plaća, moraš da paziš šta pričaš, svi šapuću za stolovima o vrag zna čemu ili se upiljili u ekrane sa nekim  parovima i rezultatima i čvrsto drže papiriće u rukama.

 Žena ove godine završava faks, mogao bih ja da upišem nešto. Ne bih mogao ove godine, morao bih se bar godinu dana pripremati, odamh u startu biti bolji od maldih, željnih rasturanja znanja, a imam i prijatelje profesore,  moram znati približno kao i oni.

 Mogu da učim i kod kuće, kome i čemu više da se dokazujem. Za penziju ne traže posebnu diplomu, niti se može napredovati u penzionerskom poslu.

 Setio sam se, peto, honorarni posao. Još prošle godine, pustivši u javnost priču da idem u penziju, dobio sam dve ponude da radim honorarno. Trebaće svaki dinar, a kažu i penzija će time da raste.

 Ako znate neki penzionerski posao, pomozite. Zahvaljujem.

 



Komentari (90)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

antonacci antonacci 15:10 21.03.2010

Idi tamo gde pre nisi bio

Evo šta možeš da radiš. Jedan prijatelj mog tate je prvih par godina po penzionisanju putovao po Vojvodini. Otišao bi na stanicu u Novom Sadu i izabrao neko selo gde nikad nije bio, platio kartu i otišao da ga vidi. Prošeta se, popije kafu u nekoj lokalnoj kafani, popriča sa klijentelom, obiđe crkvu, groblje, neku iskopinu, šta već ima, a uvek ima nešto da se vidi, i vrati se lepo kući u vreme večere. Našao je izgubljenu rodbinu, devojku iz studentskih dana, gomilu lepih sela, par prijatelja i dosta je dobro usavršio mađarski koji nije govorio jedno tridesetak godina.

A pošto ti lepo pišeš, možeš o svemu tome podrobno da nas obavestiš na blogu. A mi ćemo moći da ti zavidimo na slobodnom vremenu.
miloradkakmar miloradkakmar 15:39 21.03.2010

Re: Idi tamo gde pre nisi bio

Jedan prijatelj mog tate je prvih par godina po penzionisanju putovao po Vojvodini

To nije loša ideja.
Nisam bio u Titelu(jesam jednom davno, al' se ne sečam ), Bajmoku , Opovu, Srpskoj Crnji, Čantaviru...a mislio sam da sam bio u svakom mestu.

A pošto ti lepo pišeš, možeš o svemu tome podrobno da nas obavestiš na blogu. A mi ćemo moći da ti zavidimo na slobodnom vremenu

Spojiti lepo sa lepim.
Nemoj da mi zavidiš na slobodnom vremenu , vidiš na kakvim sa ja mukama.
antonacci antonacci 15:44 21.03.2010

Re: Idi tamo gde pre nisi bio

Nisam bio u ...


Ne znam kako stojiš sa sremačkim selima, ali ima ih milion, ne zna se koje je manje.
stefan.hauzer stefan.hauzer 18:06 21.03.2010

Re: Idi tamo gde pre nisi bio

Nisam bio u Titelu(jesam jednom davno, al' se ne sečam ),

Eh,Titelska opstina...
Kao covek koji je poreklom iz tog kraja(Sajkas) i jos uvek tamo odlazi kad god mu se ukaze prilika,toplo preporucujem!
Tisa,Dunav,breg,Ločka vodica,paraglajderi na bregu...eh...

evo malo paragljadinga(pesma,jbg...iskljuci ton)
miloradkakmar miloradkakmar 18:30 21.03.2010

Re: Idi tamo gde pre nisi bio

antonacci
Nisam bio u ...


Ne znam kako stojiš sa sremačkim selima, ali ima ih milion, ne zna se koje je manje.

Bio sam u Jameni, Adaševcima, Čereviću, Bukovcu ... vidiš , skoro nikako nisam bio u onom delu prema Beogradu.
miloradkakmar miloradkakmar 18:35 21.03.2010

Re: Idi tamo gde pre nisi bio

Kao covek koji je poreklom iz tog kraja(Sajkas) i jos uvek tamo odlazi kad god mu se ukaze sansa,toplo preporucujem!

Imam u Šajkašu drugare i drugarice.
Dobro me podseti. Do tamo bih mogao bajsom.
Aleksandar Vasović Aleksandar Vasović 19:41 21.03.2010

Re: Idi tamo gde pre nisi bio

a farma labradora? evo ja se nudim da pomognem strucnim savetom, hranjenjem i obukom. meni je rano za peMziju, ali ko velim da se pripremim za planiranu delatnost kad i ako istu docekam... pa da udruzimo rad i sredstva
miloradkakmar miloradkakmar 20:10 21.03.2010

Re: Idi tamo gde pre nisi bio

Aleksandar Vasović
a farma labradora? evo ja se nudim da pomognem strucnim savetom, hranjenjem i obukom. meni je rano za peMziju, ali ko velim da se pripremim za planiranu delatnost kad i ako istu docekam... pa da udruzimo rad i sredstva

Što da ne, ovde kod mene u blizini /za/kupimo salaš i uz tvoju stručnost, jer ja nemam pojma (što ne znači da ne mogu da naučim ), labradori ima samo da iskaču.
Oko salaša možemo da uzgajamo meksičku papriku.
Seme mi je ponudio profesor nsarski.
mikele9 mikele9 15:17 21.03.2010

Penzioner budućem penzioneru

Milorade u penziji (invalidskoj) sam od 2007 godine. Nije neki staž ali moram da ti kažem da nikada u životu nisam više radio! Za ove tri godine napravio sam četiri samostalne izložbe, ulja na platnu i grafika. Pored toga idem u nabavku, kuvam (najbolji pasulj na svetu, kaže moja žena), čitam, pišem za sebe i ovde na blogu, pecam sa neopisivim zadovoljstvom (od sedme godine života), družim se sa prijateljicama i drugaricama, šetam i vozim bicikl pored Save i Dunava i još bar stotinak stvari. Mani se treme, uživaćeš!
Nemoj da se prepustiš ovako

Pozajmljeno sa:www.srbijanet.rs
miloradkakmar miloradkakmar 15:52 21.03.2010

Re: Penzioner budućem penzioneru

Nemoj da se prepustiš ovako

Tih grupnjaka se bojim, u parku , banci, ambulanti...
Relativno mlad idem u punu starosnu penziju/40 godina staža/ zahvaljujući određenim beneficijama. Čisto da se sklonim , mladi da rade.
Ma, organizovaću ja sebi dan, ali ipak... verovatno dok se ne ušemim.

P.S. Mogli bi ovde kod mene da priredimo izložbu tvojih slika. Mi penzosi moramo da se pomažemo.
mikele9 mikele9 16:04 21.03.2010

Re: Penzioner budućem penzioneru

P.S. Mogli bi ovde kod mene da priredimo izložbu tvojih slika. Mi penzosi moramo da se pomažemo.

Eto vidiš, nismo mi bilo kakvi penzioneri, mi smo mislioci, poduzimaoci, delavci!
Za početak Kula Sibinjanin Janka

Pozajmljeno sa sajta Artinfo portal mog prijatelja Baneta.
P.S. Mene zvali matori članovi ULUS-a da uđem u novoosnovano društvo Veterana. Odbio s indignacijom! Godine nisu merilo starosti.
jesen92 jesen92 18:14 21.03.2010

Re: Penzioner budućem penzioneru

Relativno mlad idem u punu starosnu penziju/40 godina staža/ zahvaljujući određenim beneficijama.
...taman sam htela da postavim pitanje u vezi relativne mladosti...ma ajde milorade, kakav relativitet...i stariji od tebe jos uvek rade i ne mogu da dobace do tih 40god jos za koju godinu...Mislim da si pozurio i da odlazis pre roka....mogao si komotno da radis jos 10godina..
Za mladog(ne relativno mladog) penzionera:
.
miloradkakmar miloradkakmar 18:28 21.03.2010

Re: Penzioner budućem penzioneru

...Mislim da si pozurio i da odlazis pre roka....mogao si komotno da radis jos 10godina..
Za mladog(ne relativno mladog) penzionera:

Ako ove godine ne iskoristim tu zakonsku mogućnost, ko zna kada ću moći.
Pedeset godina radnog staža bilo bi mnogo, a u penziju možeš da odeš samo sa 40.
Mislim ja da radim, zato se i pitam ,šta.
miloradkakmar miloradkakmar 18:38 21.03.2010

Re: Penzioner budućem penzioneru

S. Mene zvali matori članovi ULUS-a da uđem u novoosnovano društvo Veterana. Odbio s indignacijom! Godine nisu merilo starosti.

Jedino ,ako ne budem znao za sebe, mogu da me učlane u neko penzionersko- veteransko- stračko udruženje.
Formiraću penzionersku omladinu.
jesen92 jesen92 18:57 21.03.2010

Re: Penzioner budućem penzioneru

Ako ove godine ne iskoristim tu zakonsku mogućnost, ko zna kada ću moći.
..po novom zakonu ne vaze olaksice?...50 bi bas bilo mnogo..tvoj slucaj je bas specifican i zato necu da te smaram vec da ti pustim muziku..

4krofnica 4krofnica 19:23 21.03.2010

Re: Penzioner budućem penzioneru

Tih grupnjaka se bojim, u parku , banci, ambulanti...

veci su grupnjaci nas koji radimo od jutra do sutra...i svi se gledamo belo po ceo dan misleci se dokle cemo da radimo za druge i izgrcemo im pare...
milorade, uzivaj u zivotu, taj posao ti je samo navika i obaveza koju si imao, sada ces moci da se posvetis sebi.
u pocetku nikom nije lako, ali vremenom pocnes da se opustas, planiras svojim tempom i vodis se svojim zeljama.
cestitam!
uzivaj!
miloradkakmar miloradkakmar 20:10 21.03.2010

Re: Penzioner budućem penzioneru

jesen92
Ako ove godine ne iskoristim tu zakonsku mogućnost, ko zna kada ću moći.
..po novom zakonu ne vaze olaksice?...50 bi bas bilo mnogo..tvoj slucaj je bas specifican i zato necu da te smaram vec da ti pustim muziku..


Gde je muzika ?
miloradkakmar miloradkakmar 20:31 21.03.2010

Re: Penzioner budućem penzioneru

4krofnica
veci su grupnjaci nas koji radimo od jutra do sutra...i svi se gledamo belo po ceo dan misleci se dokle cemo da radimo za druge i izgrcemo im pare...
milorade, uzivaj u zivotu, taj posao ti je samo navika i obaveza koju si imao, sada ces moci da se posvetis sebi.
u pocetku nikom nije lako, ali vremenom pocnes da se opustas, planiras svojim tempom i vodis se svojim zeljama.
cestitam!
uzivaj!

Hvala ti !
Meni se čini da sam kao slon utabao put od kuće do posla, naročito poslednjhi pet-šest godina kako idem isključivo peške. Ljudi koje srećem , na putu do posla, kažu da po meni mogu da navijaju sat.
jesen92 jesen92 23:12 21.03.2010

Re: Penzioner budućem penzioneru

Gde je muzika ?

..eto, a nisam u penziji...zurila i ispala mi negde usput...

miloradkakmar miloradkakmar 23:22 21.03.2010

Re: Penzioner budućem penzioneru

jesen92
Gde je muzika ?

..eto, a nisam u penziji...zurila i ispala mi negde usput...


Hvala .
nsarski nsarski 15:26 21.03.2010

Prvo, ali prvo,

pogledaj film Broken Flowers, Jima Jarmusha. Mozda ce ti se nesto "javiti":

miloradkakmar miloradkakmar 15:57 21.03.2010

Re: Prvo, ali prvo,

nsarski
pogledaj film Broken Flowers, Jima Jarmusha. Mozda ce ti se nesto "javiti":


Gledao, ali kad ja kod prvog gledanja Džarmušovih filmova isključivo slušam muziku i gledam slike.
Hvala ti, pogledaću ga još koji put.
antonacci antonacci 16:03 21.03.2010

Re: Prvo, ali prvo,

miloradkakmar
nsarski
pogledaj film Broken Flowers, Jima Jarmusha. Mozda ce ti se nesto "javiti":


Gledao, ali kad ja kod prvog gledanja Džarmušovih filmova isključivo slušam muziku i gledam slike.
Hvala ti, pogledaću ga još koji put.


Izvini što sad skrećem temu sa tvoje nadolazeće penzije, ali ako već voliš da gledaš njegove filmove, pogledaj Limits of Control, najnoviji njegov film. Dijaloga jedva ima, muzike se skoro uopšte ne sećam. A film je uživanje gledati. Prelep je.

U stvari, i ne skrećem s teme, neka ti to bude preporuka za gledanje u dokonim penzionerskim danima.
miloradkakmar miloradkakmar 18:44 21.03.2010

Re: Prvo, ali prvo,

Izvini što sad skrećem temu sa tvoje nadolazeće penzije, ali ako već voliš da gledaš njegove filmove, pogledaj Limits of Control, najnoviji njegov film. Dijaloga jedva ima, muzike se skoro uopšte ne sećam. A film je uživanje gledati. Prelep je.

Prihvatio. Volim da gledam filmove. Samo mi nekako na računaru sve malo, pa moram da sedim blizu...
dirtyharry dirtyharry 15:35 21.03.2010

Ako si dobar

sa engleskim, ima nekih poslova da bloguješ na engleskom, da pišeš tekstove za sve i svašta. Ima onih koji to plaćaju pa ako si zainteresovan eto mogućeg posla . Inače imam mnogo ideja šta bi moglo da se radi u penziji ali za sve treba po malo ulaganja, ko što ti već pomenu aromatično bilje . Inače za početak odmaraj i uživaj bar neki mesec.
nsarski nsarski 15:41 21.03.2010

Re: Ako si dobar

ko što ti već pomenu aromatično bilje


Evo, bas na tu temu. U posedu sam semena za habanero, serano, jalapeno i cayenne meksicke paprike, koje kod nas niko ne sadi, koliko znam. Ako te zanima da gajis egzoticne paprike (sve su ljute), javi se na pp i mozes da pocnes koliko sutra. (Ja sam svoju kvotu vec posadio, a daleko sam od peMzije:)))
miloradkakmar miloradkakmar 16:04 21.03.2010

Re: Ako si dobar

sa engleskim, ima nekih poslova da bloguješ na engleskom, da pišeš tekstove za sve i svašta.

Nisam , moram sve da obnavljam. Nisam imao prilike, sem u mladosti, da govorim ni engleski , ni ruski i kao da ih nisam ni učio. Razumem po nešto, mogu da pročitam, ali ni reči da beknem, strah da mi se ne smeju, ali i poštovanje prema jeziku.
Čim se obnovim , eto mene na tim blogovima.
miloradkakmar miloradkakmar 16:06 21.03.2010

Re: Ako si dobar

nsarski
ko što ti već pomenu aromatično bilje


Evo, bas na tu temu. U posedu sam semena za habanero, serano, jalapeno i cayenne meksicke paprike, koje kod nas niko ne sadi, koliko znam. Ako te zanima da gajis egzoticne paprike (sve su ljute), javi se na pp i mozes da pocnes koliko sutra. (Ja sam svoju kvotu vec posadio, a daleko sam od peMzije:)))

Javljam ti se.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 15:52 21.03.2010

Mogući izbor

Si razmišljao da se učlaniš u partiju kod Krkobabića i počneš da se baviš politikom, mislim profesinalno. Evo, mi ćemo glasati za tebe.
miloradkakmar miloradkakmar 16:18 21.03.2010

Re: Mogući izbor

Vojislav Stojković
Si razmišljao da se učlaniš u partiju kod Krkobabića i počneš da se baviš politikom, mislim profesinalno. Evo, mi ćemo glasati za tebe.

Hteo ovdašnji , lokalni, PUPS i Udruženje penzionera da pred Novu godinu kod mene u firmi nešto objavi. Rekoh im , ljudi Zakon ne dozvoljava, a oni , kakav zakon, mi smo izgradili tvoju firmu možemo da objavljujemo šta hoćemo, idemo do Predsednika... Uputio sam ih da pročitaju taj i taj Zakon. Rukovodstvo se naljutilo, tako da imam male šanse da me prime u svoju partiju.
Inače, ja bežim od politike, možda bih još i radio posao kojim se bavim da nije politike.
Hvala na ukazanom poverenju.
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:29 21.03.2010

Re: Mogući izbor

Ja bih svoju penziju želela da provedem čitajući i pišući.
Radi ono što voliš, sigurno si to zaslužio i zaradio.
lubitel lubitel 17:49 21.03.2010

Re: Mogući izbor

Osim citanja i pisanja,setnji Kalisom i opredeljenjem za PUPS,sta je sas sexom?
Caplinovska dilema!
myredneckself myredneckself 17:52 21.03.2010

Re: Mogući izbor

Mogu da učim i kod kuće, kome i čemu više da se dokazujem. Za penziju ne traže posebnu diplomu, niti se može napredovati u penzionerskom poslu.

почни да учиш нешто тешко, за шта ниси имао времена од посла и других обавеза, знам да имаш тога
ја ћу тако
nsarski nsarski 18:02 21.03.2010

Re: Mogući izbor

Caplinovska dilema!

Caplin nije imao dilema oko sexa. Njegov poslednji sin (Christopher James Chaplin) se rodio kad je Carliju bilo 73 godine.
miloradkakmar miloradkakmar 18:08 21.03.2010

Re: Mogući izbor

Jelica Greganović
Ja bih svoju penziju želela da provedem čitajući i pišući.
Radi ono što voliš, sigurno si to zaslužio i zaradio.

I meni je čitanje i pisanje prioritetan penzionerski posao, nego mi se čini da je to malo i da je to sasvim normalno.
Ja bih hteo još, još,još...
miloradkakmar miloradkakmar 18:13 21.03.2010

Re: Mogući izbor

lubitel
Osim citanja i pisanja,setnji Kalisom i opredeljenjem za PUPS,sta je sas sexom?
Caplinovska dilema!

Sve sam više ljubitelj.

Setih se jedne anegdote. Pre 20-30 godina , stariji komšija legao sa ženom i taman počeli, kad će on u jednom trenutku " je l' , bogati, koliko sam ja ono danas pojeo jaja."
miloradkakmar miloradkakmar 18:24 21.03.2010

Re: Mogući izbor

myredneckself
почни да учиш нешто тешко, за шта ниси имао времена од посла и других обавеза, знам да имаш тога
ја ћу тако

Što bi rekla moja žena, od tebe sam naučila da idem težim putem.
Mogao bih da učim latinski, grčki...
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 18:38 21.03.2010

Re: Mogući izbor

nsarski
Caplinovska dilema!

Caplin nije imao dilema oko sexa. Njegov poslednji sin (Christopher James Chaplin) se rodio kad je Carliju bilo 73 godine.


Imao je Bukovski: Hebati ili piti, pitanje je sad?
Najčešće nije mogao da se odluči, pa je radio istovremneo i prvo i drugo.


arianna arianna 18:49 21.03.2010

Re: Mogući izbor

Blago tebi, milorade da si dočekao penziju i od sveg srca ti želim da što duže uživaš u njoj.
Ako ti je do posla javi se pa se menjamo, na koji mesec.
Eh, kako bi meni leglo da sad mogu da odem u penziju.
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:51 21.03.2010

Re: Mogući izbor

Sex konačno dolazi na dnevni red. Nadam se.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 18:58 21.03.2010

Re: Mogući izbor

Jelica Greganović
Sex konačno dolazi na dnevni red. Nadam se.


Pa, imaće vremena, nije da neće.
miloradkakmar miloradkakmar 20:36 21.03.2010

Re: Mogući izbor

arianna
Blago tebi, milorade da si dočekao penziju i od sveg srca ti želim da što duže uživaš u njoj.
Ako ti je do posla javi se pa se menjamo, na koji mesec.
Eh, kako bi meni leglo da sad mogu da odem u penziju.

Hvala arianna, na lepim željama.
Ne znam da li bih mogao da radim tvoj posao.
Dogovorićemo se.
miloradkakmar miloradkakmar 20:39 21.03.2010

Re: Mogući izbor

Jelica Greganović
Sex konačno dolazi na dnevni red. Nadam se.

Normalno, kad se ode u penziju imaš vremene da ga sagledaš sa svih strana i da mu se razgoliti suština.
miloradkakmar miloradkakmar 20:40 21.03.2010

Re: Mogući izbor

Vojislav Stojković
Jelica Greganović
Sex konačno dolazi na dnevni red. Nadam se.


Pa, imaće vremena, nije da neće.

Bar će vremena biti.
lubitel lubitel 20:56 21.03.2010

Re: Mogući izbor

Ovoga puta sam pazio na Jelicinom blogu o Sexu.Kako ono bese,ahaaa...penzioneri bi najpre imali pravo da kupuju u zdravoj hrani po povlascenim cenama med,kikiriki,
brusince...kao preduslov i garanciju za penzionersko koliko toliko moguce bavljenje ovim omiljenim ljudskim pravom.Po Kostunicinom Ustavu.Naravno.
mikele9 mikele9 22:45 21.03.2010

Re: Mogući izbor

p
enzioneri bi najpre imali pravo da kupuju u zdravoj hrani po
povlascenim cenama med,kikiriki,brusince...kao preduslov i garanciju za penzionersko koliko toliko moguce bavljenje ovim omiljenim ljudskim pravom

Ma šta mi napriča! Ima da koristimo svoje omiljeno ljudsko pravo iz sve snage!

metro-portal.hr/.../zivot/ljubavnice-na-cjedilu
miloradkakmar miloradkakmar 23:35 21.03.2010

Re: Mogući izbor

lubitel lubitel
..kao preduslov i garanciju za penzionersko koliko toliko moguce bavljenje ovim omiljenim ljudskim pravom

Nikad, nisam sex shvatao kao pravo , pa ni sada. Možda više kao obavezu, ali ni to. Potreba je prava reč.
Da penzionerima to ne manjka pokazuje ovaj tekst koji mi je ponudio Gugl kada sam ukucao samo dve reči.( pogodi koje )
pnbb pnbb 17:11 22.03.2010

Re: Mogući izbor

i prvo i drugo.

kamo druga slika, ne verujem ja bas u to
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 18:28 21.03.2010

nikad manje vremena od kad sam u penziji

omiljena recenica mog oca
A ti ces biti penzioner sa studentkinjom i svi ce ti zavideti
Uostalom, deca su tako brzo porasla, provoditi vreme sa unukom, mislim da nema niceg lepseg!
miloradkakmar miloradkakmar 20:45 21.03.2010

Re: nikad manje vremena od kad sam u penziji

dusanovaiivanovamama
omiljena recenica mog oca
A ti ces biti penzioner sa studentkinjom i svi ce ti zavideti
Uostalom, deca su tako brzo porasla, provoditi vreme sa unukom, mislim da nema niceg lepseg!

To sam i ja čuo, ali češće sam slušao i viđao da ljude ubija dosada.
Naravno, unuka mi je na prvom mestu.
Studentkinja u junu završava studije, ali planira specijalizaciju u struci.
Hvala ti DiIM.
razmisljam razmisljam 00:55 22.03.2010

Re: nikad manje vremena od kad sam u penziji

ali češće sam slušao i viđao da ljude ubija dosada.


Будући да не делујеш као неко ко неће умети да испуни сваки дан, тешко да ће ти досада доћи главе. Колико се мени чини, извесније је да ћеш изнаћи толико активности да ће ти дани бити прекратки и нећеш постизавати, па те можда то може маличак једити. Али, снаћи ћеш се већ ти, не сумЉам .
miloradkakmar miloradkakmar 01:27 22.03.2010

Re: nikad manje vremena od kad sam u penziji

razmisljam
ali češće sam slušao i viđao da ljude ubija dosada.


Будући да не делујеш као неко ко неће умети да испуни сваки дан, тешко да ће ти досада доћи главе. Колико се мени чини, извесније је да ћеш изнаћи толико активности да ће ти дани бити прекратки и нећеш постизавати, па те можда то може маличак једити. Али, снаћи ћеш се већ ти, не сумЉам .

U pravu si, snalažljivost mi ne manjka, ideja imam, znanja ,volje i energije koliko-toliko, još da uspostavim dobru organizaciju...i svi preduslovi za prespektivnog penzionera su tu.
Gledam bivše kolege penzionere. Navrate u firmu i nama svima drago, ali minut-dva, nemamo vremena, a oni ga imaju na pretek. Izvesno vreme ne dolaze i na njih se zaboravi. Vozimo različitim drumovima.
razmisljam razmisljam 01:36 22.03.2010

Re: nikad manje vremena od kad sam u penziji

Vozimo različitim drumovima.


Сваком свој друм у своје време. А они који буду желели да им раскршћа буду истоветна, или да део премере заједничким корацима, наћи ће начина. Мислим да се заборављају само они који нису оставили никаквог трага у нама, били пеМзионери и располагали са неограничено много слободног времена, или запослени који не знају куд ударају.
miloradkakmar miloradkakmar 10:29 22.03.2010

Re: nikad manje vremena od kad sam u penziji

razmisljam
Vozimo različitim drumovima.


Сваком свој друм у своје време. А они који буду желели да им раскршћа буду истоветна, или да део премере заједничким корацима, наћи ће начина. Мислим да се заборављају само они који нису оставили никаквог трага у нама, били пеМзионери и располагали са неограничено много слободног времена, или запослени који не знају куд ударају.

Napisah , da sam kupio sve u i oko sebe, ako zatreba nekad, jer tada nisam mogao da razaznam šta je šta. Kasnije mnogo toga se pokazalo dobrim, sve loše ukazivalo mi je na dobro, ostalo se utopilo u sivilo , znači nije vredelo. Čovek se u životu najviše ograđuje od stvari i pojava od kojih trenutačno nema koristi , ne razmišlja da ponešto u nekoj budućnosti može da mu izazove osmeh i dragost.
Unfuckable Unfuckable 18:46 21.03.2010

za nekoga

tako živog duha ne sumnjam da će se snaći
Za početak, predlažem pecanje: samo na prvi pogled deluje penzionerski.

Inače, pitanje iz naslova je zaista provokativno, meni na moju ludu pamet pada skroz blesav odgovor, koji to - u svetlu najnovijih zakona - možda i nije:
Dakle, da me sada na ulici zaustave neki novinari / reporteri, s pitanjem "Šta se radi u penziji?", moj odgovor bi bio:
"Leži se u grobu, majkevamgaeksploatatorske!"
miloradkakmar miloradkakmar 20:53 21.03.2010

Re: za nekoga

Unfuckable
tako živog duha ne sumnjam da će se snaći
Za početak, predlažem pecanje: samo na prvi pogled deluje penzionerski.

Inače, pitanje iz naslova je zaista provokativno, meni na moju ludu pamet pada skroz blesav odgovor, koji to - u svetlu najnovijih zakona - možda i nije:
Dakle, da me sada na ulici zaustave neki novinari / reporteri, s pitanjem "Šta se radi u penziji?", moj odgovor bi bio:
"Leži se u grobu, majkevamgaeksploatatorske!"

Penzioneri na pitanje u naslovu, meni su najčešće odgovarali " ništa " i onda kada počnu da ređaju: idem na pijacu, hranim tovljenike, obrađujem tri jutra zemlje, idem u prodavnicu... Pa, što ode u penziju ? " Zaslužio sam ." To je više bilo statusno pitanje, nagrada za uloženi rad, nije bila bitna visina penzije, dok je danas upravo najvažnije šta piše na čeku.
mikele9 mikele9 22:52 21.03.2010

Re: za nekoga

"Leži se u grobu, majkevamgaeksploatatorske!"

'ajd za ovo majkevamgaeksploatatorske, ali bre Unfe nemoj da nas sa'ranjuješ, mi smo ti pemzionerska omladina, kako reče Milorad, budućnost je pred nama.

www.svadbanet.com/.../starac-ozenio-devojku
mladen.mladen mladen.mladen 18:47 21.03.2010

sky is the limit..

sad lepo da se spremiš i svetu da pričaš šta si radio i šta znaš,)

npr: www.ted.com

pozdrav Milorade!,)
libkonz libkonz 19:28 21.03.2010

Re: sky is the limit..

mladen.mladen

dobro došao nazad!
miloradkakmar miloradkakmar 21:03 21.03.2010

Re: sky is the limit..

mladen.mladen
sad lepo da se spremiš i svetu da pričaš šta si radio i šta znaš,)

npr: www.ted.com

pozdrav Milorade!,)

Drago mi je što si posetio moj blog.
Počeo sam ovde na blogu da brbljam o svemu i svačemu , sve su to neki unutrašnji nemiri..
Pozdrav Mladene!
libkonz libkonz 19:27 21.03.2010

Od juče gledam ovaj sajt

klikni, verujem da će ideje same pasti na pamet.
mariopan mariopan 20:06 21.03.2010

Re: Od juče gledam ovaj sajt

Evo ovako :

Dok sam radila sanjala sam ovu pemziju da jednom u životu mogu da se naspavam i odmorim.
Sada nemam vremena ni da sednem.

Prvo će ti biti jako neobično i malo traumatično ako si mnogo radio, to će strašno da ti nedostaje. Onda ćeš da se navikneš, kreneš da radiš nešto što si oduvek želeo ali nisi imao vremena, prosto sebi ne veruješ da to umeš i možeš - kad ono MOŽEŠ i UMEŠ. I krene ti, iznenadi te onaj elan pa kreneš to da radiš ko nenormalan i opet si u mašini, ali ovog puta ti držiš kočnicu.

Ja počela da učim grčki, nije da ne znam ali hoću dobro da ga znam, ( da ne bude Tarzanski grčki) trebaće mi.

Želim ti da u zdrvalju i ŠTO DUŽE trošiš svoju pemziju
miloradkakmar miloradkakmar 21:05 21.03.2010

Re: Od juče gledam ovaj sajt

libkonz
klikni, verujem da će ideje same pasti na pamet.

Davnšanja moja želja je da vidim Prag.
Kao da si znao, a znam da nisi.
Koristiće mi.
miloradkakmar miloradkakmar 21:12 21.03.2010

Re: Od juče gledam ovaj sajt

mariopan
Dok sam radila sanjala sam ovu pemziju da jednom u životu mogu da se naspavam i odmorim.

To je i meni prvo palo na pamet.
Poslednjih godinu dana ne radim vikendom i kažem sebi , spavaćeš do 9,00, a ja se od 6,30 vrpoljim, bez obzira kada sam legao, i ustajem u 7,00 jer ne mogu badava da ležim u krevetu. Otktrio sam da mi subotom i nedeljom prija pola sata popodnevne dremke.
Hvala ti na lepim željama.
Dr M Dr M 19:46 21.03.2010

Memoari

Ja poceo da pisem memoare...i izabrao naslov: "Sexoari". Sad skupljam gradju...
mariopan mariopan 20:07 21.03.2010

Re: Memoari

Dr M
Ja poceo da pisem memoare...i izabrao naslov: "Sexoari". Sad skupljam gradju...

Praktičan deo?
Dr M Dr M 20:31 21.03.2010

Re: Memoari

"Trula gradja, potopi se ladja.."..
mariopan mariopan 20:42 21.03.2010

Re: Memoari

Dr M
"Trula gradja, potopi se ladja.."..

Onda znači samo sećanja
miloradkakmar miloradkakmar 21:16 21.03.2010

Re: Memoari

Dr M
Ja poceo da pisem memoare...i izabrao naslov: "Sexoari". Sad skupljam gradju...

Doktore, ozbiljnog posla si se prihvatio.
Za građu ne brini, zar misliš da će neko proveravat.
Dr M Dr M 23:10 21.03.2010

Re: Memoari

Sećanja sve bledja, planova sve manje, pravo penzionersko stanje...
mirelarado mirelarado 20:32 21.03.2010

Није то мало!

Šta se radi u penziji
Sigurno znam da ću u peniziji raditi pet stvari: čuvati unuku, pisati za blog i još po nešto, čitati, kuvati, šta je peto ne mogu da se setim.


Ако наведеном додаш узгој мексичких паприка и лабрадора, обилазак околине, пецање, путовања, филмове, књиге и учење, пожелећеш да ти дан траје 48 сати...

Срећан ти рани одлазак у пензију, Милораде! То само значи да ћеш се бавити лепшим стварима. :))
miloradkakmar miloradkakmar 21:21 21.03.2010

Re: Није то мало!

mirelarado
Šta se radi u penziji
Sigurno znam da ću u peniziji raditi pet stvari: čuvati unuku, pisati za blog i još po nešto, čitati, kuvati, šta je peto ne mogu da se setim.

Ако наведеном додаш узгој мексичких паприка и лабрадора, обилазак околине, пецање, путовања, филмове, књиге и учење, пожелећеш да ти дан траје 48 сати...

Срећан ти рани одлазак у пензију, Милораде! То само значи да ћеш се бавити лепшим стварима. :))

Predložiću da penzionerski dan duže traje ili ću to ustanoviti sam za sebe.
Započeo sam uvodne radnje za lepše stvari.
Hvala ti Mirela !
selica_nena selica_nena 23:48 21.03.2010

Srećno, Milorade!

Objavi zbirku, za početak. I to će ti biti dobar povod da putuješ.
Pokušavam da zamislim sebe kao penzionerku i ne ide mi. Ima da rmbačim još 15 godina, a valjda ćeš do tada ti napraviti neki Vodič za penzionerske dane

miloradkakmar miloradkakmar 00:40 22.03.2010

Re: Srećno, Milorade!

selica_nena
Objavi zbirku, za početak. I to će ti biti dobar povod da putuješ.
Pokušavam da zamislim sebe kao penzionerku i ne ide mi. Ima da rmbačim još 15 godina, a valjda ćeš do tada ti napraviti neki Vodič za penzionerske dane

Antonacci mi dade dobru ideju , a ti dodade i konkretan posao.
Uglavnom sam bio tamo gde me posao odvodio. Obavim ono zbog čega sam došao i nazad u firmu. Sad je druga priča, tako da mogu da vidim i sporedne ulice, a ne samo glavnu.

Hvala Neno, na lepim željama.
trener92 trener92 11:15 22.03.2010

Milorade

Počni na vreme da "hraniš" mesto na Jegričkoj, navratim i ja tamo ponekad ( kada nađem slobodno vreme ,na pola puta , u blizini salaša
mikele9 mikele9 12:51 22.03.2010

Re: Milorade

Počni na vreme da "hraniš" mesto na Jegričkoj,

Biće ribe k'o šodera!
miloradkakmar miloradkakmar 13:36 22.03.2010

Re: Milorade

trener92
Počni na vreme da "hraniš" mesto na Jegričkoj, navratim i ja tamo ponekad ( kada nađem slobodno vreme ,na pola puta , u blizini salaša

Na kojoj strani , prema Sirigu ili prema Gospođincima, odnosno Žablju?
Ima jedno lepo mesto, Heverov salaš, blizu Siriga. Zgodno za pecanje i kampovanje.
Je l' dobro da počnem da " hranim " kukuruzom dok ne vidimo šta " ide "?
miloradkakmar miloradkakmar 13:59 22.03.2010

Re: Milorade

mikele9
Počni na vreme da "hraniš" mesto na Jegričkoj,

Biće ribe k'o šodera!

Jeftine su i dozvole. Godišnja je 4.600 dinara i može da se peca do mile volje.
mikele9 mikele9 20:19 22.03.2010

Re: Milorade

Jeftine su i dozvole. Godišnja je 4.600 dinara i može da se peca do mile volje.

Zovi me kad nahraniš mesto. Na kukuruz će da naleću šarani kapitalci.

srd-ozalj.hr/Ribepojedinacno/Saran.html
miloradkakmar miloradkakmar 23:43 22.03.2010

Re: Milorade

mikele9
Jeftine su i dozvole. Godišnja je 4.600 dinara i može da se peca do mile volje.

Zovi me kad nahraniš mesto. Na kukuruz će da naleću šarani kapitalci.

srd-ozalj.hr/Ribepojedinacno/Saran.html


Odabrao sam ovo mesto blizu temerinske Čarde.

Inače, za tebe i informacija da se u avgustu održava Likovna kolonija " Jegrička".
trener92 trener92 01:35 23.03.2010

Re: Milorade

miloradkakmar

trener92Počni na vreme da "hraniš" mesto na Jegričkoj, navratim i ja tamo ponekad ( kada nađem slobodno vreme ,na pola puta , u blizini salaša Na kojoj strani , prema Sirigu ili prema Gospođincima, odnosno Žablju?Ima jedno lepo mesto, Heverov salaš, blizu Siriga. Zgodno za pecanje i kampovanje. Je l' dobro da počnem da " hranim " kukuruzom dok ne vidimo šta " ide "?


Prema Sirigu! i kukuruz obavezno, ima da se natučemo ribe , što kaže Mikele, samo tako.
mikele9 mikele9 13:16 23.03.2010

Re: Milorade

Odabrao sam ovo mesto blizu temerinske Čarde.

Milorade!!!! To je Raj na zemlji! Hajde da se naselimo i ostatak (od oko 30, 40)
godina provedemo tu!
Inače, za tebe i informacija da se u avgustu održava Likovna kolonija " Jegrička".

Rado bih učestvovao ako me pozovu. Naravno poneo bih šestometarac i sve što ide pride.
mikele9 mikele9 13:20 23.03.2010

Re: Milorade

i kukuruz obavezno, ima da se natučemo ribe , što kaže Mikele, samo tako.
Sve znaš Majstore, nisi uzalud eminentni trener!
miloradkakmar miloradkakmar 23:27 23.03.2010

Re: Milorade


Milorade!!!! To je Raj na zemlji! Hajde da se naselimo i ostatak (od oko 30, 40)
godina provedemo tu!

Još kad zamirišu kotlići?!

Rado bih učestvovao ako me pozovu.

Pregovori , vrbovanje, podmićivanje, podilaženje... u toku.
Черевићан Черевићан 21:34 22.03.2010

пут унигде

пензионер, тужно звучи
живот значи просвирао
остатак му тек се слути
полако сам то спознао

сви планови, задњи копрц
од њих ништа бити неће
мењаће се здана удан
док је здравља, ето среће

а кад крену болештине
маштања нам бућ одреда
сами себи налик мисмо
бившег бљеска сенка бледа


што се пак Ваше посете Черевићу тиче , г. miloradkakmar. . . ми пасира.ХВАЛА.
miloradkakmar miloradkakmar 23:46 22.03.2010

Re: пут унигде

Zahvaljujem na utešnoj pesmi g. Čer.
Protiv istine nikad nisam išao.
што се пак Ваше посете Черевићу тиче

Vezuju me lepe uspomene.
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 17:02 23.03.2010

Pe M zija

Meni Milorad ne deluje kao neko za penziju. Predlazem da oformis band. Kakva crna penzija?
miloradkakmar miloradkakmar 19:14 23.03.2010

Re: Pe M zija

Jelena Pavlović
Meni Milorad ne deluje kao neko za penziju. Predlazem da oformis band. Kakva crna penzija?

Mogu da ga oformim i ništa drugo, sem da uživam u svirci.

Kao što uživam u Deep Purple.
omega68 omega68 18:15 24.03.2010

eh

kad bi mogli da se zamenimo...
videćeš, pored unuke ti ništa drugo neće trebati.
Znam po mojima
NNN NNN 14:46 25.03.2010

Šta da se radi...



...uživaj!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana