Nostalgija| Region| Satira| Zabava

Sportski komentatori - vesele uspomene i tuga današnja

Milutin Milošević RSS / 22.03.2010. u 12:55

Vahidin Musemić u izglednoj šansi i ništaaa... ali opet Musemić dolazi do lopte, udarac i golman brani, lopta se odbija do Musemića koji upućuje snažan udarac lijevom nogom... prečkaa, Musemić ovaj put glavom i opet je promašio jeb'o mu ja mater smotanu!!!

(Mirko Kamenjašević, 2 godine suspenzije)

imagesmicrophone.gif

Komentatori su nezaobilazni deo naše sportske istorije i današnjice. Njihovi glasovi ostaju u ušima kao sastavni deo svih sportski zbivanja. Njihova stručnost pomaže nam da bolje shvatimo šta se događa na borilištu. Njihova revnost pomaže nam da dobijemo sve informacije o događaju koji gledamo. Njihovi gafovi pamte se i ulaze u svakodnevni govor. Njihovi lapsusi deo su posla i prepričavaju se godinama. Ali njihove greške i nestručnost dovode nas do ludila i odluke da promenimo kanal ili ukinemo ton.

Radivoje Marković
Radivoje Marković
Mi stariji sećamo se legende Radio Beograda Radivoja Markovića, koji je postavio etalon radio prenosa do danas neprevazidjen (OK, danas je radio prenos skoro mislena imenica, ali sada već tradicionalni Jordan Ivanović daleko je od Raćinog standarda). Narednu generaciju činili su Marko Marković na radiju (koji se dovoljno rano dosetio da je na estradi bolja para pa je zabatalio sport)  i Dragan Nikitović. Nikita je prenosio sve i svašta, ali boks bez njegovih komentara nije bio to. Muvao se tu i veseli Vladanko Stojaković, ali je sa godinama sve nerazgovetnije pričao i sve mu je teže bilo da spakuje tečnost iz čašice u podočnjake.

Mladen Delić
Mladen Delić
Plejadu i sjajnih i manje blještavih komentatora činili su oni iz drugih radio i TV centara. Ima li ikoga ko nije čuo svevremeno "Ljudi, da li je ovo moguće"? Mladena Delića. "Kreativnost" Ivana Tomića sa Hrvatskog radija do sada nije zabeležena (recimo: Svi Rijecani pored sanka, popijte jednu za Jankovic Janka!). Jedina dama među legendama je Milka Babović sa svojim šljokicama i tirkiznim kompletićima. Pa Sreto Šćepanović iz Sarajeva, čiji glas valjda i danas čujemo u Nedelji kad je otiš'o Hase. Gaf Đurkovića na Olimpijadi u Los Anđelesu je takodje sjajan. Posle 5:1 (ako se dobro sećam) naši vaterpolisti su izjednačili do kraja meča sa SAD i tako osvojili zlatnu medalju. Milorad se najpre izradovao, a onda nestao na 15-tak minuta (dok se spremalo proglašenje), da bi po ponovnom uključenju rekao da je otišao da nazdravi čašicom loze sa kolegama. Pa Boris Mutić ili Božo Sušec - smirena i stručna gospoda. Najneposredniji je bio Mirko Kamenjašević iz Sarajeva sa onim gore citatom i jednom još poznatijim:

- ... slobodan udarac sa nekih 35 metara izvodi Bukal... topovski udarac i gol... kurac gol, prečka… sjedi mali pička ti materina, ništa ne vidim. (6 meseci suspenzije)

Sećam se dva meni najsmešnija lapsusa iz tih vremena. Na Olimpijadi u Moski 1980. godine, boksuju Bugarin i Afrikanac (mislim da je bio iz Senegala). Bugarin je prirodno bio belac, a Afrikanac prirodno crnac. Bugarin nosi crveni šorc i belu majicu, Senegalac u žuto-zelenoj kombinaciji. A Popovski kaže: Da bi ih lakše razlikovali, reći ću vam njihove brojeve (veličine cirka 15 x 15 cm, na ledjima boksera srednje kategorije)!

Njegov imenjak Mihajlovski prenosio je mečeve nekog svetskog ili evropskog prvenstva u fudbalu, sredinom osamdessetih. Španija grca, igra nula, katastrofa. Tokom prvog poluvremena i polovine drugog, Zvonko par puta kaže kako se (visoki) napadač Španije Hulio Salinas uopšte ne vidi na terenu. Negde u sedamdesetom minutu, Salanas se zagreva i ulazi u igru. Zvonko ladno odćuti i nastavi da prenosi.

E, onda je krenula era Dobrosava Gajića i Duška Koraća. Gajić je neverovatan primer kako u jednoj Bastilji neko čije su sportske osobine tri nivoa ispod Baneta Bumbara, koga jedva razume i rodjena majka i ko nema pojma ni o jednom sportu može da bude ne samo komentator, nego i urednik sporstke redakcije. Nadobudnom Koraću se izgleda u snu javilo prividjenje da je on komenator sa harizmom te decenijama već moramo da trpimo njegovu ignenioznost.

Sledili su Memedović i Šarenac. Memed je izgleda uspeo sebe da razume pre nego gledaoci, te je shvatio da mu je bolje da hvata jesetre po Sibirskim prostranstvima nego da se nateže sa inventivnim sportovima tipa bejzbol. Šarulja je bio dobar dok se držao košarke, mada je i tu istrajan sa svoja "pola koša razlike" (alo, bre, a koliko je pola koša od trojke?). No, ona blamaža sa otvaranja Olimpijade u Pekingu pokazala je da mu je bolje da ostane pod obručima.

Ovo danas ne može niko da pohvata za glavu i rep. U redu, ustalilo se nekoliko komentatora tenisa, koji svoj posao rade solidno (srećom njihovom, naši teniseri i dalje relativno dobro guraju pa ima šta da se prenosi). TeVeLizija Beograd je krenula stopama Dragiše Pinkojevića i rešila da sport svede na zabavu. Sportske vesti sve više čitaju neke blajhovane koje se u sport razumeju kao Marica u kriv...olov. Specijalne emisije povodom planetarnih sportskih dogadjaja pretvorile su se u nagradne igre za potrebe sponzora, prenosi povremeno izmedju reklama daju i sliku sa terena, a stručni konsultanti sada su glumci, pevači, madjioničari, ugledna lica Velikog Brata.

I ne možeš da ih pohvataš ko gde prenosi. Svi tezgare po raznim Sport klubovima, Arenama ili Eurosportovima. Doduše, ponekad je to i dobro, u slučajevima retkih dobrih, kao što je Gojko Andrijašević koji prenosi fudbal (nešto ga u poslednje vreme nisam čuo). Srećom oslobodi nas onaj maneken za fabriku duvana koji ode u Bosnu.

Šta ćemo onda? Ako ne uhvatimo Miću Dušanovića na HDZTV-u, ostaje nam samo da upotrebimo čuveno dugmence "MUTE".

 

***

 

Ove nedelje očekuje nas:

- Igraju se mečevi četvrtfinala ULEB Kupa. Partizan gostuje Makabiju u prve dve utakmice (utorak i četvrtak)

- Sony Ericsson Open, Miami. Kvalifikacije počinju danas (naših nema ni u muškoj ni u ženskoj konkurenciji), a mečevi u glavnom žrebu u sredu. Svi naši najbolji teniseri su prijavljeni za turnir

- Cele nedelje u Torinu se održava Svetsko prvenstvo u umetničkom klizanju (na žalost žeMskog dela publike, Plušenko je otkazao učešće). Preview

- U toku je Svetski šampionat za žene u krlingu - cela nedelja za gledanje.

- Od srede do nedelje u Kopenhagenu se održava Svetski šampionat u biciklizmu na drumovima

- U fudbalu nacionalna prvenstva i kupovi

Atačmenti

  • 01.jpg / 93.18 / KB image/jpeg
  • 02.jpg / 22.27 / KB image/jpeg
  • 03.jpg / 14.12 / KB image/jpeg


Komentari (148)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Milutin Milošević Milutin Milošević 12:57 22.03.2010

Komentatori

Bio le komentara o komentatorima na ranijim blogovima, ali nisam mogao da odolim da ovo ne napišem.

Ono što me danas posebno nervira kod komentatora je:

Veznik "sa"

Ovu grešku najčešće prave komentatori tenisa. Verujem da se njihovi nastavnici maternjeg jezika prevrću u foteljama i sofama kad čuju da će serva biti SA novim loptama i da je greškom teniser odigrao SA ramom reketa, ili da je bokser načeo protivnika SA direktima. Uostalom, ako već dan može da počne SA Rama margarinom, što ne bi i sa ramom reketa.

Naravno

Da znaju naši nadobudni komentatori da je "prirodno" sinonim za "naravno" (narava je stara reč koja znači priroda - u Slovenačkom se još uvek koristi), verovatno ne bi govorili da je igrač prirodno (naravno) promašio gol ili da je prirodno (naravno) napravio nepotreban faul.

Kakav/fenomenalan

Sve što se dešana na terenu je u rangu "fenomenalno". Drugim rečima: "kakav udarac!" itajrad. Ne postoji dobro, samo vrh, tebra. Više je nego smešno da ovakve epitete izgovaraju istog trenutka kad igrač šutne loptu, mnogo pre nego što se vidi učinak šuta. Ponekad se koriguju, ali samo ako lopta pogodi korner zastavicu umesto gola.

Hajp

Mogu da razumem da današnje generacije žive sa marketinški uzrokovanim visokim adrenalinom, ali ne razumem da zbog toga sve vreme prenosa komentator govori kao da je poslednjih deset sekundi finala svetskog prvenstva u košarci a rezultat izjednačen. Sve mi se čini kao da su popili neku vijagru sat pre prenosa. Alo, bre, oladite malo. Olakšajte se se pre prenosa pa dodjite da nam na miru prenosite dogadjaj i uzbudjujte se kad za to ima razloga.

Statistika

Dobro, važno je znati jednu količinu podataka ali, kao što sam napisao u jednom ranijem blogu Basket:

Današnja generacija komentatora uklopila se u šematizovanu NBA košarku. Oni više ne prenose utakmicu, oni bljuju statističke podatke. Koliko puta su timovi igrali u svim mogućim takmičenjima i kakve su rezultate (i u procentima) ostvarivali u svakom od njih. Pa kao specijalitet koliko je ko puta pobedio u kojoj dvorani, pa onda i sa kojom najvećom ili najmanjom razlikom u svakoj od hala (mora da ima nešto u parketu ili boji sedišta). Najmanje u svakom drugom napadu daju podatke o procentu šuta, bilo za 1, 2 ili 3 poena, za strelca i celu ekipu. Koliko koja ekipa i svaki njen igrač prosečno postiže poena; ukupno i po svakoj četvrtini; u redovnom delu takmičenja ili u plej-ofu. O svakom igraču gde je sve igrao (posebno unas), koliko poena postiže prosečno, kada je počeo da igra koju ligu, pa u sitna crevca.

Vaš posao je da pratite igru a ne da se igrate direktora Statističkog zavoda.
libkonz libkonz 13:14 22.03.2010

Re: Komentatori

Bio le komentara o komentatorima na ranijim blogovima, ali nisam mogao da odolim da ovo ne napišem.

odlično napisano, kao i obično.

ovo sam već par puta pominjao, ali zar naše televizije ne vide da svugde u svetu dva čoveka prenose fudbal (i ne samo fudbal), od kojih je bar jedan novinar, a drugi obično neki stručnjak, najčešće trener ili bivši igrač.
Način na koji je HRT birao tandem za prenos rukometa u poslednjih nekoliko godina treba da bude putokaz svima kako se majstorski radi.
U pravu si, baš me briga za statistiku i šta je koji igrač doručkovao tog dana.
oort oort 13:23 22.03.2010

Re: Komentatori

lično me sistematski nervira aca stojanović sa njegovim izletima: "ali o tome nešto kasnije".
Milutin Milošević Milutin Milošević 13:48 22.03.2010

Re: Komentatori

dva čoveka prenose

Može ovo. Samo, ima jedan gušić, ranije na moto trkama, koji dovede konsultanta i onda mu non-stop upada u reč i priča bez prestanka

Ima još jedna sjajna ideja koji je recimo koristio komentator Svetskog prvenstva u letovima na Planici, prošlog vikenda, na Eurosportu. Na web stranici ES postoji e-mail, pa svako može da pošalje komentar ili predlog, što je komentator koristio, davao odgovore, itd. Sjajno.

Usput, tip nije samo prenosio dogadjaje u stilu "ovaj skočio ovoliko", nego je vrlo dobro komentarisao nerazumne odluke o pomeranju zaletišta
Atomski mrav Atomski mrav 13:59 22.03.2010

Re: Komentatori

Usput, tip nije samo prenosio dogadjaje u stilu "ovaj skočio ovoliko", nego je vrlo dobro komentarisao nerazumne odluke o pomeranju zaletišta

Da, baš je bilo zanimljivo pratiti letove, to je primer kada komentator dobro radi svoj posao.

Što se tiče dvojice komentatora ili kombinacije komentator + stručni saradnik (da ga tako nazovemo), to je dobro funkcionisalo na rahmetli 3K kod prenosa američkog fudbala (Golalić i Jurišević)... mislim da su njih dvojica mnogo doprineli da se taj sport "primi" i kod nas.
Atomski mrav Atomski mrav 14:11 22.03.2010

Re: Komentatori

Sad sam se setio i dvojca sa bosanske OBN televizije - likovi se non-stop zezaju, možda i preterano ali makar nije dosadno pratiti prenos... u kombinaciji sa bosanskim naglaskom u izgovoru imena klubova i igrača, stvarno bude zabavno.
libkonz libkonz 14:12 22.03.2010

Re: Komentatori

Ima još jedna sjajna ideja koji je recimo koristio komentator Svetskog prvenstva u letovima na Planici, prošlog vikenda, na Eurosportu. Na web stranici ES postoji e-mail, pa svako može da pošalje komentar ili predlog, što je komentator koristio, davao odgovore, itd. Sjajno.


genijalno!

Može ovo. Samo, ima jedan gušić, ranije na moto trkama, koji dovede konsultanta i onda mu non-stop upada u reč i priča bez prestanka

e, tu treba imati talenta, da vodiš program, da je drugi pomoćnik, ali da umeš i da saslušaš sagovornika i ne prekidaš ga. Ko bi to znao od naših komentatora, to jeste pitanje.
doloreshaze doloreshaze 14:30 22.03.2010

Re: Komentatori

Acu sam volela da slusam dok je komentarisao Engleze, i jedan deo Primere kasnije na b92, ali onda je Bekam dosao u Real, a Aca se prekvalifikovao sa fudbala na traceve. Te gde su vecerali Bekam i zena mu, te u kom se parku igraju njihova deca i svakojake nebuloze... Tokom lige sampiona 2006. otvoreno je pokazivao svoje simpatije prema svemu sto nije Barselona, i u finalu me je vise iznervirao on nego Sol Kempbel onim golom! Kad je onomad komentarisao evropsko prvenstvo, latila sam se zaludna posla da zapisujem bisere i kacim ih na zidu facebook grupe (kad ih ne mozes pobediti... zapisuj im provale)
Kada cujem informacije tipa: Celzi u gostima u prvih 13 minuta daje gol u 42 posto slucajeva, a kada se to desi onda u narednih 25 minuta daje jos jedan gol 76 posto... i slicno, jedva odolim da gadjam tv prvom stvari koja mi padne saka. Izgleda, ipak, da mi se prag tolerancije vinuo u visine jer je moj televizor uspesno preziveo i sledecu situaciju:
Nisam vise ni sigurna da li je u pitanju LS ili Premijer liga, ipak, u glavnoj ulozi je Drogba. Aca je bio tako ljubazan da nam u sred tekme objasni kako je ekonom Celzija uspeo da Drogbu dovede na prag sloma zivaca. Naime, Didije insistira da mu se u mokre kopacke, a u cilju susenja istih, stavlja L'Equipe, a nesrecni ekonom je jednog dana u te svrhe upotrebio Sun i izazvao rusvaj! Aca nam je preneo citavu tu dramu do detalja, a o desavanjima ''u polju'' (njegov izraz) tek nesto usput. I tako...

P.S. Jako mi je zao sto se nisam rodila kad su legende o kojima pricate u tekstu komentarisale fudbal, pa moram da se zlopatim sa danasnjim legendama, ali me ni oni nece naterati da prestanem da uzivam u najvaznijoj (sporednoj) stvari na svetu.
Preporuka za tekst!
Milutin Milošević Milutin Milošević 14:54 22.03.2010

Re: Komentatori

Par bisera proteklog vikenda:

Eurosport, utakmica PSV - Tvente:
- Toite je igrač ... (kratka pauza) ... saigrač Didijea Drogbe u reprezentaciji Obale Slonovače. Da pitam samo komentatora kako bi njemu bilo da mu na poštanskom sandučetu piše "Pera Perić", kolega sportskog komentatora "Đure Đurića"?
- Nkufo, legenda evropskog fudbala. Jel neko čuo za ovoga baju?
Sutrašnji meč Zenit - Spartak.
- Spartak vodi 0:1

Usput, Dolores,
o kojima pricate

Na Blogu se ne persiramo
Lionsgate Lionsgate 15:09 22.03.2010

Re: Komentatori

Vaš posao je da pratite igru a ne da se igrate direktora Statističkog zavoda.

Chika Milutine, to je originalan nacin prenosa NBA utakmica, koriste ga i NBC i TNT. 2 komentatora sa TV mreze i 1 ili 2 bivsa profesionalna igraca. Bivsi profesionalci, Tom Tolbert i Charles Barkley su napravili zavidne TV karijere bas na statistici i tracevima. . . uostalom slicnu foru imate i u teniskim prenosima, strucni komentatori su i Patrick Mcenroe, Jim Courier, Mats Vilander. Tezimo globalizaciji, zar ne?
Milutin Milošević Milutin Milošević 15:20 22.03.2010

Re: Komentatori

Tezimo globalizaciji, zar ne?

Kao da su učili od Bregovića

Mislim, ta statistika je možda za Amere, ali mi smo valjda (bili) malo drugačiji
rade.radumilo rade.radumilo 15:23 22.03.2010

Re: Komentatori

Ja poslednjih 10god gledam trke formule 1 na holadnskoj televiziji. Niš' ih ne razumem pa mi je lakše. Ove naše "eksperte" odslušam jednom godišnje pa mi je zlo, pogotovu kad dovedu onog Brkića u studio...
doloreshaze doloreshaze 15:53 22.03.2010

Re: Komentatori

''Na Blogu se ne persiramo''



vazi
Lionsgate Lionsgate 16:32 22.03.2010

Re: Komentatori

Mislim, ta statistika je možda za Amere, ali mi smo valjda (bili) malo drugačiji

Chika Milutine, moji prvi prenosi NBA utakmica, doduse snimljeni, su bili u KST-u, prve polovine '80-tih jos. Naravno, bili su u originalu sa americkim komentatorima, sa sve statistickim podacima u svakom komentaru. Eto, mi koji smo se tada lozili na Byrda, Magica, Jabara, Dr.Juliusa u toj zagusljivoj rupi smo nekako navikli na to, NBA nikako ne ide bez statistike (pogotovo ako gotivis matematiku). . .
Milutin Milošević Milutin Milošević 16:55 22.03.2010

Re: Komentatori

pogotovo ako gotivis matematiku

Moja prva ljubav
Ivanaxe Ivanaxe 20:40 22.03.2010

Re: Komentatori

Milutin Milošević

ali ne razumem da zbog toga sve vreme prenosa komentator govori kao da je poslednjih deset sekundi finala svetskog prvenstva u košarci a rezultat izjednačen. Sve mi se čini kao da su popili neku vijagru sat pre prenosa.

Samo bih da priupitam gosn autora otkud zna kako izgleda covek posle popijene vijagre?
Cisto da prenesem drugaricama, da imaju u vidu za ubuduce.

Komentatorima Eurosporta koji su prenosili karling na Olimpijadi morala sam da posaljem mejl s molbom da se predstave, jer Eurosport Srbija nema podatke o svojim komentatorima.
Trebalo mi je tri sata da ih naknadno izguglam.

Acu "Dame i gospodo" Stojanovica, osim ove recenice po kojoj je postao po zlu poznat na Serbian openu, ne ljubim i zbog nebitnih tracerskih podataka koje, u stilu "red slanine-red sunke" sipa zajedno sa statistikom.
Ne mozes da razdvojis da li je vazniji procenat pogodjenih jedanaesteraca ili ko je spavao sa cijom surnjajom.
NNN NNN 22:34 22.03.2010

Re: Komentatori

O statistiKi

Ja volim statistiku u basketu (u odbojci postoji statističar čak u stručnom štabu, ali o tome kasnije), međutim poenta je da statistički podaci budu relevantni (u NBA se to radi zadivljujuće dobro, a naši nesposobnakovići ne znaju čak ni prenos da rade, a kamoli da prate relevantnu statistiku).
Primer: Kada gledamo EL, pa bude neki spaktakularan potez (asistencija, zakucavanje, blokada..) i posle toga bude neki prekid (faul) - morončine vraćaju faul 5 puta (boli me dupe za faul, nisam zbog toga seo da gledam košarku).
Primer za relevantnu statistiku je da je Radmanović bio najbolji igrač Lejkersa u finalu protiv Bostona (to niko živ ne bi rekao ). U principu, to bi se jako teško videlo na terenu (osim ako neko baš to prati), ali postoje statistike da to i dokažu (to je ono +/-).
Jedino kad je Radman bio u igri Lejkersi su bili u plusu (da ne dužim sa detaljima, evo primera: u 5. utakmici u kojoj je Pirs (MVP) dao 38 poena, samo 7 je dao dok ga je čuvao Radman (u 1. i 3. četvrtini i LAL su bili u plusu), ostalih 31 dao kad su ga čuvali Volton i Brajant (i LAL su bili u minusu), a tako je bilo i za ostale utakmice manje-više.
A volim i kada su ljudi koji rade statistiku maštoviti (pa pokažu raspodelu boje kose Denisa Rodmana).


O ložnjavi

Volim kad se komentatori, naravno pod uslovom da imaju zbog čega. Ne volim mrtva puvala.
reanimator reanimator 23:30 22.03.2010

Re: Komentatori

oort
lično me sistematski nervira aca stojanović sa njegovim izletima: "ali o tome nešto kasnije".

Takodje.
Nikada mu nisam oprostio što je devedeset i neke, u toku utakmice rekao : "..malo kasnije ću vam ispričati zašto Kostakurtu zovu Bili..." i nije se više oglasio po tom pitanju.
krkar krkar 23:38 22.03.2010

Re: Komentatori

Bio le komentara o komentatorima na ranijim blogovima, ali nisam mogao da odolim da ovo ne napišem.

Ono što me danas posebno nervira kod komentatora je:


Kad je već o jeziku reč - i ti si prihvatio jednu sportskokomentatorštinu:

- Igraju se mečevi četvrtfinala ULEB Kupa. Partizan gostuje Makabiju u prve dve utakmice (utorak i četvrtak)


Pogrešna rekcija.

Ne može se gostovati NEKOME.

Gostuje se KOD NEKOGA.
NEKOME se ide u goste.

Od sportskih komentatora sam (i) po ovom pitanju digao ruke, ali ti mi nekako deluješ perspektivnije
dolybell92 dolybell92 04:05 23.03.2010

Re: Komentatori

Jako mi je zao sto se nisam rodila kad su legende o kojima pricate u tekstu komentarisale fudbal, pa moram da se zlopatim sa danasnjim legendama, ali me ni oni nece naterati da prestanem da uzivam u najvaznijoj (sporednoj) stvari na svetu.
Preporuka za tekst!


Bitna razlika je što ti ne pamtiš vreme bez televizije,
jer su skoro svi navedeni reporteri (legende)poznati
po radio prenosima, koji su , naravno bitno drugačiji...
a Milka Babovič, iz perioda crno-bele tehnike TV...

Samo je jedno sigurno, veoma se vodilo računa o samom prenosu
i utakmici koja se odigravala,
a ne o opštim - enciklopedijskim podacima koji nikoga ne interesuju.

Milutin Milošević Milutin Milošević 09:21 23.03.2010

Re: Komentatori

Samo bih da priupitam gosn autora otkud zna kako izgleda covek posle popijene vijagre?
Cisto da prenesem drugaricama, da imaju u vidu za ubuduce.

Pretpostavljam da se oseća uzbuDŽeno. Ako ima neka dobrovoljka medju drugaricama mogli bi i da proverima, da ne ostane sve na rekla-kazala.
NNN NNN 09:28 23.03.2010

Re: Komentatori

O Šarencu

Ja ga volim (iako me užasno nevira kad kaže "najveća moguća prednost" ).
Za razliku od (ne)slavnih prethodnika i kolega sa RTS-a, bar se razume u košarku (provali odmah kad je promenjena odbrana, dok ostali ne razlikuju korake i faul u napadu).
I generacijama će ostati u amanet njegovi prenosi iz Indianapolisa.
(npr. ono njegovo "bajanje" protiv Amera - "poznat kao dobar izvođač slobodnih bacanja", je dalo rezultate)

Najviše sam voleo prenose iz srećnih vremena 92-ke koje je radio Ilija Kovačić (verovatno i zbog Sakramenta) Peeđaa! Vlade! Bibi! Bomba!
Milutin Milošević Milutin Milošević 09:30 23.03.2010

Re: Komentatori

Od sportskih komentatora sam (i) po ovom pitanju digao ruke, ali ti mi nekako deluješ perspektivnije

Mlad sam još, imam vremena da naučim. Odbij mi malo na brzopletost
Milutin Milošević Milutin Milošević 09:34 23.03.2010

Re: Komentatori

bar se razume u košarku

To je tačno ali, kao što napisah, bolje je da se nje drži a ne da budalesa na otvaranjima Olimpijada.

Kad smo kod basketa, u poslednje vreme mi se smuči kad vidim onog veselka (ne znam kako mu je ime) koji prenosi košarku na Sport klubu i njegove najave utamica. Ono kad on stoji u mraku i najavljuje timove. Tragedija jedna
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:47 23.03.2010

Re: Komentatori

Pretpostavljam da se oseća uzbuDŽeno. Ako ima neka dobrovoljka medju drugaricama

Pa, ne uzimaju drugarice vijagru zar ne bi bilo verodostojnije pozvati drugove sa iskustvom da iznesu svoje osećaje za filing nakon konzumiranja iste.
uros_vozdovac uros_vozdovac 13:25 22.03.2010

Eh da ja prokomentarišem

sintagmu "ukazivanja pomoći". Ta je sintagma toliko otvrdnula, zapeklo to da nije više ni moguće da se ukaže da taj problem postoji i da oni klupski lekari mogu prosto da "pruže pomoć" a trener bi mogao da ukaže na jadan kvalitet i propuste u igri.
Srećom, često golmani "odbrane neodbranjivo"! Mada da je neodbranjivo ne bi bilo ni odbranjeno, ali dobro, hajde da malo preteramo.


Htedoh samo da ukažem.
Atomski mrav Atomski mrav 13:33 22.03.2010

Re: Eh da ja prokomentarišem

Ili "neugodna povreda"... postoji li ugodna povreda?
bubamarac bubamarac 14:45 22.03.2010

Re: Eh da ja prokomentarišem

Ili stopostotna sansa. Da je stopostotna bio bi gol.
Ili, danas mu nista ne ide od noge. Totalno pogresno.
011-495 011-495 13:26 22.03.2010

A gde je...

"nase lane sa Korane"
"kako Safet trci,ne bi ga stigla cela Luksemburska zandarmerija sve sa biciklama"
"po levoj strani Tigana...evo ga prodire...Tigana prodire...evo Ti ga na"

Jedino si zaboravio da pomenes pretecu ovih danasnjih, Ristu Kuburu, ako me pamcenje dobro sluzi.
Atomski mrav Atomski mrav 13:39 22.03.2010

Re: A gde je...

I Risto se manuo sporta, viđao sam neke njegove priloge o dijaspori u Australiji...
A tek Milojko Pantić i Nedeljko Kovinjalo...
Milutin Milošević Milutin Milošević 13:42 22.03.2010

Re: A gde je...

Risto je bio negde u generaciji Dobrosava. I, zaista, manuo se i on ćorava posla.

Pazi ovaj Milojkov biser

Lionsgate Lionsgate 14:55 22.03.2010

Re: A gde je...

Risto je bio negde u generaciji Dobrosava. I, zaista, manuo se i on ćorava posla.

Risto je imao probleme sa poslodavcima, dobio je otkaz i godinama se sudi. . . medjuvremenu je od one gromade od coveka postao totalna olupina, mozete ga videti kako lunja po keju oko hotela Jugoslavija. A covek je bio neprevazidjen u ubacivanju svoje poezije u prenose
Atomski mrav Atomski mrav 14:56 22.03.2010

Re: A gde je...

A covek je bio neprevazidjen u ubacivanju svoje poezije u prenose

Na stadionu se okupilo pedeset hiljada duša...
Atomski mrav Atomski mrav 14:57 22.03.2010

Re: A gde je...

Risto je bio negde u generaciji Dobrosava.

Sad nešto razmišljam, na šta li je ličio sastanak kolegijuma sportske redakcije u ta vremena...
markostamenic markostamenic 15:15 22.03.2010

Re: A gde je...

Lionsgate
A covek je bio neprevazidjen u ubacivanju svoje poezije u prenose


...i gromovit udarac, ali golman Pandurovic je bravuroznom paradom sputao zestinu njegovog suta..
foghorn foghorn 18:43 22.03.2010

Re: A gde je...

Lionsgate
Risto je bio negde u generaciji Dobrosava. I, zaista, manuo se i on ćorava posla.

Risto je imao probleme sa poslodavcima, dobio je otkaz i godinama se sudi. . . medjuvremenu je od one gromade od coveka postao totalna olupina, mozete ga videti kako lunja po keju oko hotela Jugoslavija. A covek je bio neprevazidjen u ubacivanju svoje poezije u prenose

Глисто Танџара је годинама био београдски извештач Другог програма Радио Загреба, који је суботом увече имао уобичајени комбиновани пренос кошаркашких утакмица Прве лиге СФРЈ, а ти преноси су се одлично чули на УКТ подручју у Београду и околини. Радио је био идеалан медиј да у пренос унесе поетске тренутке, права смехотресна олимпијада.
krkar krkar 23:46 22.03.2010

Re: A gde je...

Risto je imao probleme sa poslodavcima, dobio je otkaz i godinama se sudi. . . medjuvremenu je od one gromade od coveka postao totalna olupina, mozete ga videti kako lunja po keju oko hotela Jugoslavija. A covek je bio neprevazidjen u ubacivanju svoje poezije u prenose


Risto je debelo pre otkaza prolupao, dibidus.

Ne znam je li otkaz bio dat po zakonu ali svaki šef bi mu ga dao.
Kiza car Kiza car 13:54 22.03.2010

A Petar Denda...

zvani "Jaki"?

Jaka odbrana, jak šut, jak faul...

Mislim da jedino nije rekao "Jak tajm aut"!
Atomski mrav Atomski mrav 13:55 22.03.2010

Re: A Petar Denda...

I ono njegovo: "Nema koša, ima faula!"
Milutin Milošević Milutin Milošević 14:01 22.03.2010

Re: A Petar Denda...

Tu je on, negde u nivou sa Šaruljom
Kiza car Kiza car 14:03 22.03.2010

Re: A Petar Denda...

Meni je on original naslednik Dobrosavov.
aleksandarz92 aleksandarz92 16:25 22.03.2010

Re: A Petar Denda...

Tu je on, negde u nivou sa Šaruljom

S' ovim se nikako ne slažem. Ako ništa drugo, Šarenac bar zna košarkaška pravila. Ne lupa o faulovima u napadu kad igrač stane u aut ili sviraju 3 sekunde. Kod ostalih je svaka lopta koja se dosudi za ekipu u odbrani zbog faula u napadu.
oort oort 14:02 22.03.2010

ček ček

nije spomenut kovinjalo...
Milutin Milošević Milutin Milošević 14:10 22.03.2010

Re: ček ček

Nisam mislio baš da sve meTnem ovde, ali što da ne. Evo od Nedeljka bisera:

- Evo naše maratonke Biljane Jeftić" (zove se Olivera, a Biljana je folk pevačica)
- Teško je bilo, ali kako kaže naš narod, sve je dobro što se loše svrši
- Ova takmičarka je imala dobar rezultat na Njujorškom aerodromu, a takode učestvovala je i na Beogradskom aerodromu.
oort oort 14:11 22.03.2010

Re: ček ček

a ja mislio da nije spomenut jer se ovde radi o sportskim komentatorima :)
dirtyharry dirtyharry 14:12 22.03.2010

Gazda

jeste dugačko ali malo da se iskupim za ono nejavljanje . Ima baš dobrih:


Zvonko Mihajlovski: "Navijači ne prestaju da navijaju iako pada kiša"

Z. Mihajlovski: "Dejan Stanković je umetnik i ništa više, a biti umetnik i ništa više u njegovom poslu znači - biti sve."

Z. Mihajlovski, USA '94, Bugarska - Meksiko : "Kampos je sada bio laki boj."

Z. Mihajlovski, Euro '96, Hrvatska - Danska : "Smajhel je sada bio laki boj."

Z.Mihajlovski: "Lopta kadkad ume da bude djavolja koža naduvana vazduhom"

Z.Mihajlovski: "Statistika je kao bikini: otkriva sve, a ne pokazuje ništa"

Z. Mihajlovski, Njukasl - Barselona: ''Faustino Asprilja je rodjen i odrastao u vrletima istočnih Kordiljera."

Z. Mihajlovski (jedan od derbija): "Evo izlaze Partizanovi igrači......a evo i naših"

Z. Mihajlovski: "Krilo nikad ne pada daleko od beka."

Zvonko Mihajlovski, Partizan - Groningen, Kup Pobednika Kupova 80-i-neke: "On je pravi golgeter. Njegov posao je gol. Njegov hobi je gol. Verovatno i kada spava sanja gol."

Z. Mihajlovski, hokej, Rusi i još neko: "Okrenuo ga je na kocki leda koja bi stala u čašu viskija"
Z. Mihajlovski, C.Zvezda-Helsinki, 1997.:"Finci danas nisu bili fini, ali je Crvena Zvezda bila bolja"

M.Pantić, isto takmicenje:"U stazi sedam je Sandej Bada iz Nigerije. Dakle, Nedeljko Bada, staza sedam."

M. Pantić, YU-Iran (France '98): "Naši nikako ne mogu da probiju njihovu odbranu, jer im je šesnaesterac prepun Peruanaca."

Milojko Pantić, Zvezda-Bayern, Beograd: "Ovaj sudija je poznat po tome što kartone deli kao novogodišnje konfete"

M. Pantić (krupan kadar na protivničkog igrača): "Ovo je čovek koji je napao našeg Dejana - sa ledja"
Milenko Pantić, Yu-Nigerija, Beograd
"Prodato je 30000 gledalaca...pardon ulaznica!"


Nedeljko Kovinjalo, prenos jednog od važnijih svetskih takmičenja u aletici: "Evo naše maratonke Biljane Jeftic" (zove se Olivera, a Biljana je folk pevačica)

N. Kovinjalo, Goteborg 95, 10000m: "Ko je to sa brojem
dvadesetpethiljadastosedamnaest?"

N. Kovinjalo, Goteborg 95, maraton: "Ova takmičarka je imala dobar rezultat na Njujorškom aerodromu, a takodje učestvovala je i na Beogradskom aerodromu."

N. Kovinjalo, Goteborg 95, koplje: "Stiv Bekli je visok - i tačno 87 metara!"

Nepoznati komentator utakmice Hajduka kome je to bila poslednja utakmica: "Go, go,... *****,prečka."

Kovačić: "Evo Bishopa, ili sveštenika."

Gojko Andrijašević, TV Palma, utakmica Salkea 04, za Salke igra broj 23 Marko Kurz: " Lopta do *****."

B. Mutić: "Mičel! Treći zgoditak! Zaslužio je da mu kažemo cijelo ime. Bravo, Hoze Miguel Gonzales Martin Del Kampo Mičel!"

Komentator trke formule 1 na BK TV posle udesa Šumahera i Kultarda:"Vidimo Šumahera koji ide da se razračuna sa Kultardom. Po njegovim nervoznim pokretima vidimo da je nervozan kao papričica."

Vladanko (Zvijezda sa nekim francuskim timom u kupu UEFA): "I to je lagana lopta za golmana Stojanovića", a poslije minut:" Ne, izgleda da je ipak bio pogodak".

Vladanko Stojaković (očigledno blago pijan): "Na stadionu se okupilo oko 30 hiljada dinara".

Vladanko Stojaković, stoti derbi: I oko lopte su Stefanović, Kovačević i Petković (oko lopte su bili Krupniković, Sakić i Adžić)

CROATIA-PARTIZAN"KRALJ JE U SVOJ GOL URADIO 7 BRAVA I 5 ALARMA ALI IZGLEDA DA MU TO NIJE POMOGLO(5:0)" Svaka čast momci!

Srdjan Knežević, Olimpijada, gimnastika. Takmičarka je preskakala kozlić i gadno pala povredivši članak i ruku! Srle je skoro plačnog glasa rekao: JADNA DEVOJČICA, PA KO ĆE JE RAZUMETI AKO NEĆU JA!!

Srle Knežević..opet gimnastika...Svetlana Boginskaja na tapetu: "Pa pogledajte dragi gledaoci ovo telo. Boginskaja je najvisočija od svih gimnastičarki i vidi se na njenoj izduženoj figuri. Jednom rečju - ŽENA!"...

Knežević prenosi gimnastiku na olimpijadi i neki momak je na onim spravama tek će ovaj:" Pogledajte samo kako je gradjen ovaj mladić. Svaka majka bi ga poželela u svome domu, a tek ti predratni švalerski brčići..."

D.Gajić: "Zoran Savić je imao malu porodičnu neprijatnost ovih dana. Umrla mu je majka"

i Dobrosav jos jedared..... Partizan-Timsistem...."Ulazi Kjacig bek Timsistema".....on je inače centar.....
-olimpijada 1996:yu-sad (Gajic)
"Američki košarkaši su visoki 2 i više metara"

M. Djurković posle Dejinog pasa u prazno: "Pa gde je taj Masaro?"

Najveća legenda Djurković prenosi plivanje: "Sada Popov vodi za gotovo celu dužinu bazena i Amerikanac će uspeti da osvoji zlato samo ako Popov počne da se davi...."

"Kiša pada oko korner zastavice, kiša pada po celom terenu."

"Ko je njega uopšte i zvao u reprezentaciju, ja njega ne bi ni zvao, on je poslednji čovek kojeg bi ja pozvao da igra..."
Sutra protiv Španije(baraz,pobedili smo1:0, znate ono "Ne vidim od ljudi koji su ispred nas... pardon..
mislim da je gol postigao Katalinski"minut nakon što smo dali gol "Bravo Katalinski, to je pravi čovek za reprezentaciju,njega je trebalo odmah zvati, bravo Katalinski, Katalinski je danas naš spasitelj..."

Jugoslavija-Rumunija 4:4 fudbal u ono vreme kada je Susic zaigrao za reprezentaciju.Ne znam tačno ko je prenosio: " Susic je igrač koji bi trebao malo više da dribla i da koristi svoju tehniku i kontrolu lopte. Evo ga upravo to i radi... Susic,Susic,Susic i......ma ne sam Safete, ne sam.Kakva sebičnost mladog i neiskusnog Susica.."



Miljan Miljanić, gost u studiju na otvaranju Euro '96,(tog dana je prethodno bio na svadbi Save Miloševića): "Meni je bugarski carinik rekao da vi ste navijali za nas kad smo ****** Nemce."

B. Mutić, Italija '90, Spanija - J. Koreja: "Ako je tu bilo paučine, sada je više nema. Kvang Hvang Bo iz Jukonga u svom 24.tom nastupu za reprezentaciju postiže zaista nevjerojatan zgoditak."

Vlada Olić: "Toni Kukoč ide 1 na 1... I najzad mu je ušlo!"
Atomski mrav Atomski mrav 14:16 22.03.2010

Re: Gazda

Najdoski skače ali nažalost preko prečke...
Lionsgate Lionsgate 16:49 22.03.2010

Re: Gazda

A meni je ovaj od legendarnog Delića vrh:
Ako se utakmica završi 1-1, igraće se produžeci, pa ako i onda ostane nerešeno, nova utakmica će se igrati u sredu... Ja imam avionsku kartu za ponedjeljak... Da li će oni meni dozvoliti da promenim kartu? Kako ću se ja vratiti?
Kiza car Kiza car 11:55 23.03.2010

Re: Gazda

Zvonko Mihajlovski (SP u fudbalu u SAD):"Evo nas u Čikagu, na stadionu Soldžer Fild, ili što bi mi preveli Stadionu JNA."*?????
dirtyharry dirtyharry 14:25 22.03.2010

Evo i malo da se vidi

Milutin Milošević Milutin Milošević 14:31 22.03.2010

Re: Evo i malo da se vidi

Pazi ovu najavu sportskih dogadjaja 1980 godine (cela plejada komentatora Televizije Zagreb je tu)

vludvig vludvig 15:08 22.03.2010

Re: Evo i malo da se vidi

Ovo je fenomenalno!

Nego, mene nervira jedan komentator tenisa kako započinje meč: "Dobro veče, dobri ljudi!"
Milutin Milošević Milutin Milošević 15:43 22.03.2010

Re: Evo i malo da se vidi

Ima i ovaj dobar Mladenov

Jelica Greganović Jelica Greganović 23:47 22.03.2010

Re: Evo i malo da se vidi

E, ove Sande se i ja što sam od sporta operisana sećam...sve su klizačice nosile aljine na šljoČice, samo su nju grešnu oblačili u kevine šustikle...
Milutin Milošević Milutin Milošević 09:41 23.03.2010

Re: Evo i malo da se vidi

samo su nju grešnu oblačili u kevine šustikle...

lidiaz lidiaz 15:22 22.03.2010

Chip i Dejl

Juce na tenisu, sto ponekad gledam preko neta sa domacim komentatorima, Pesikan valjda:
"A Evo ga i Chip Dejl"
Trener Jelene Jankovic je Chip Brooks, sto je ovaj naveo u svim ostalim slucajevima osim kod veverica.
Milutin Milošević Milutin Milošević 15:30 22.03.2010

Re: Chip i Dejl

A, ja sam pametno pratio sve na Eurosportu. Čak je i ona tetka bila OK. Malo su se zezali sa Jeleninom haljinom (a ko ne bi, mogu samo da zamislim šta bi joj uradila Milka Babović), u stilu, zalaže se za ekologiju, samo da ne počnu ptice da sleću na nju

A za mama Snežanu su rekli da posle svakog Jeleninog dobro udarca otpije gutljaj vode iz flašice, te da je verovatno najredovnija u toaletu na stadionu.
foghorn foghorn 19:02 22.03.2010

Re: Chip i Dejl

Milutin Milošević
A, ja sam pametno pratio sve na Eurosportu. Čak je i ona tetka bila OK. Malo su se zezali sa Jeleninom haljinom (a ko ne bi, mogu samo da zamislim šta bi joj uradila Milka Babović), u stilu, zalaže se za ekologiju, samo da ne počnu ptice da sleću na nju

A za mama Snežanu su rekli da posle svakog Jeleninog dobro udarca otpije gutljaj vode iz flašice, te da je verovatno najredovnija u toaletu na stadionu.

Од када су увели коментаре на српском на Евроспорту, не могу да прежалим она два лика који су на енглеском преносили мото-трке за Гран при. Не затварају уста све време, падају у карасевдах горе него Милојко Пантић док је уздисао за Мери Лу Ретон током ОИ у Лос Анђелосу 1984, али су сваки пут бескрајно занимљиви.
oort oort 15:37 22.03.2010

đuza je vrh

"klizaj, klizaj, ovo je bitka za bazu!"
rade.radumilo rade.radumilo 15:52 22.03.2010

Re: đuza je vrh

Klizaj, klizaj... eskiviraj napadaj...
NNN NNN 22:08 22.03.2010

Re: đuza je vrh

"Polutka je prolajala od muke"
miloradkakmar miloradkakmar 15:46 22.03.2010

Fudbal

- U fudbalu nacionalna prvenstva i kupovi

Zar ovo još neko gleda ?!
Gledam engleski i španski fudbal. Totalno smanjim ton kada Engleze komentariše Kovinjalo.
Milutin Milošević Milutin Milošević 15:54 22.03.2010

Re: Fudbal

Mislim da sam video neku najavu za Inter uveče. Sad ću da proverim

Evo šta sam našao:

Arena sport uživo

Utorak
20:02 FUDBAL - ŠPANSKA LIGA: Sporting - Deportivo (A4)
20:27 FUDBAL - NEMAČKI KUP: Werder - Augsburg (A1)

Sreda
20:00 FUDBAL - ŠPANSKA LIGA: Barcelona - Osasuna (A3)
20:30 FUDBAL - NEMAČKI KUP: Schalke 04-Bayern M. (A1) Apsolutni derbi
20:40 FUDBAL - ITALIJANSKA LIGA: Inter - Livorno (A4)
22:00 FUDBAL - ŠPANSKA LIGA: Valencia - Malaga (A3)

Četvrtak
20:00 FUDBAL - ŠPANSKA LIGA: Getafe - R. Madrid (A4)

Usput, dobra košarka u utorak na Sport klubu
20:45 Euroleague: Barcelona - Real M. (DIR)
aleksandarz92 aleksandarz92 16:17 22.03.2010

Re: Fudbal

Usput, dobra košarka u utorak na Sport klubu
20:45 Euroleague: Barcelona - Real M. (DIR)

Biće bolje košarke na RTS-u u to vreme
ivana23 ivana23 16:35 22.03.2010

Re: Fudbal

Milutin Milošević
Mislim da sam video neku najavu za Inter uveče. Sad ću da proverim. Evo šta sam našao:


Ne moras da nabrajas, ovde je sve lepo poredjano...

TV program
Milutin Milošević Milutin Milošević 16:58 22.03.2010

Re: Fudbal

Idi, bre, Ivana, pa ko će ovo sve da pregleda (i pogleda)

Ja ovo probrao, onako kao dobar domaćin
gorstak92 gorstak92 15:54 22.03.2010

Gajić

Je ubedljivo najgori komentator koga sam video.
Često je prenosio košarkaške utiakmice i više od pola prenosa je izveštavanje o broju na dresu igrača i njihovoj visini. Ako ti promakne taj detalj još je i podnošljiv, ali ako počneš da se nerviraš jako je zajebano.

Jednom prilikom smo, vraćajući se sa basketa na Poštaru, svratili u Halu Pionir i gledali neku ultra dosadnu košarkašku utakmicu.
Crvena Zvezda igrala protiv nekih Bugara i razvalila ih sa više od 40 razlike.
Ulaz je bio besplatan i pored nas trojice bilo je još samo par vojnika.

I kad smo ugledali Dobrosava
Odmah je krenulo skandiranje: Gajić nema pojma! Gajić nema pojma! Gajić nema pojma!
I tako do kraja utakmice. Promukli smo od ,,navijanja".
Kažu da se čulo na prenosu:)))

ugledna lica Velikog Brata

Ovo bre u CV da se stavi!
Ako već nisi bio učesnik ono može da se kaže: redovno pratim dešavanja u kući velikog brata i imam veliki procenat uspešnosti u sms glasanju.
Milutin Milošević Milutin Milošević 16:14 22.03.2010

Re: Gajić

Ulaz je bio besplatan i pored nas trojice bilo je još samo par vojnika.

Podseti me na gaf jedog od stare garde (ovo je stalno pominjao moj pokojni tast):
Na jednoj sasvim nevažnoj utakmici okupilo se tako desetak gledalaca. Komentator pročita sastave ekipa, a onda iz zezanja reče: A sad bih mogao da vam saopštim i imena gledalaca.

to su bili gafovi
Colin_bgd Colin_bgd 16:10 22.03.2010

Neprevazidjeni Dobrosav...

Mene je najvise nerviralo (a i danas me to nervira), sto se nije otvoreno znalo koji komentator za koga navija, i onda lepo moze da se nastavi sa poslom. A ne sve kao Milojko Pantic, okoreli zvezdas, a kao glumi (a nekad i ne), neku objektivnost, mozes misliti. Ovde u Engleskoj se tacno zna ko za koga navija, i to se ne krije, naprotiv, ljudi bas emotivno pristupaju i pokazuju osecanja prema rezultatima svog kluba, ali fer i korektno komentarisu ostale, i nikom nista. Gafova ima koliko hoces, ali ni prineti nasim strucnjacima.

Moji omiljeni su Dobrosav Gajic, kada je cele kosarkaske sezone 1986/87, kada je Partizan imao najmladji tim ikada (Divac, Paspalj, Djordjevic, itd), on uporno, na svakoj utakmici govorio “mladi Grbovic”, a Goran Grbovic bio ubedljivo najiskusniji u tadasnjoj ekipi. I Risto Kubura, ciji su prenosi kosarkaskih utakmica iz Beograda u jugoslovenskoj radio mrezi, subotom popodne/uvece, vise i od legende, jer lupetanja i poetska izrazavanja koja je on koristio to niko danas ne moze ni da se seti, a kamoli da ponovi...

Ako treba da izdvojim omiljeni citat bilo kog komentatora, onda je to “Brucic Petar, juri kao vetar...”
Milutin Milošević Milutin Milošević 16:18 22.03.2010

Re: Neprevazidjeni Dobrosav...

Pazi dva sjajna gafa komentatora za koga čak i ne znam ko je:

Milos Topalovic

- "Sledecih par minuta ovog snimka proticu u znaku Georgi Hadzija i ove kretenske reklame za kecap"
- "Obratite paznju, na stadionu u Istanbulu samo policijski psi nemaju brkove!?"

A evo i još par Dobrosavljevih:

"Dobro vece, postovani gledaoci ponovo smo smesteni medju golubovima"
"I cetvrti poen Savica, i Litvanija sada vodi sedam - tri..."
"Ovo je takmicar iz San Marina, male ostrvske drzavice usred Atlantskog okeana..."
"U publici je mnogo zanimljivih ljudi kao na primer ovaj covek sa bradom"
"Zoran Savic je imao malu porodicnu neprijatnost ovih dana. Naime umrla mu je majka."
Colin_bgd Colin_bgd 16:37 22.03.2010

Re: Neprevazidjeni Dobrosav...

"Zoran Savic je imao malu porodicnu neprijatnost ovih dana. Naime umrla mu je majka."

Mislim, sta reci o ovome. Covek je stvarno neprevazidjen. Da mi je samo znati po kojoj je on liniji postao to sto je postao...
gorstak92 gorstak92 17:11 22.03.2010

Re: Neprevazidjeni Dobrosav...

I Risto Kubura, ciji su prenosi kosarkaskih utakmica iz Beograda u jugoslovenskoj radio mrezi, subotom popodne/uvece, vise i od legende, jer lupetanja i poetska izrazavanja koja je on koristio to niko danas ne moze ni da se seti, a kamoli da ponovi...


Nažalost ima samo jedan youtube klip sa Ristom, ali dovoljan:

Urnebesno je bilo ono Zvonkovo sa svetskog prvenstva: I igrači su istrčali na Džoint stadion!
Milutin Milošević Milutin Milošević 17:43 22.03.2010

Re: Neprevazidjeni Dobrosav...

E, grdan Risto pesnik

- Na najvišem Evropskom uzvišju
foreverton foreverton 18:12 22.03.2010

Re: Neprevazidjeni Dobrosav...

Sjećam se da je davno u NIN-u o Gajiću bio jedan strašno duhovit tekst,tipa ličnost nedelje,njegova karikatura,a naslov fenomenalan "U PRILICI DA ISTAKNEM"
Bili Piton Bili Piton 16:34 22.03.2010

Potpuno



sjajan blog, uzivam
mariopan mariopan 19:57 22.03.2010

Re: Potpuno

Bili Piton


sjajan blog, uzivam

Da se pridružim
domazetovic.andrej domazetovic.andrej 18:00 22.03.2010

Knezevic...

I srusila je letvicu najlepsim delom zenskog tela...

I onaj lik iz Rijeke - "kisa lije, pevaju Delije..."

I onaj lik iz Zagreba sto je komentarisao utakmice Cibone - kada je psovao Slavnica, a zaboravio da iskljuci mikrofon...
Bili Piton Bili Piton 18:17 22.03.2010

Re: Knezevic...

domazetovic.andrej


I onaj lik iz Zagreba sto je komentarisao utakmice Cibone - kada je psovao Slavnica, a zaboravio da iskljuci mikrofon...


"Kolega Anzulovicu da li se cujemo...?"
Milutin Milošević Milutin Milošević 18:35 22.03.2010

Re: Knezevic...

I onaj lik iz Rijeke - "kisa lije, pevaju Delije..."

Ivan Tomić - pomenuo sam ga u uvodnom tekstu. Nadjoh neke njegove bisere:

- K'o raketa, k'o kometa, poletio je Damir Desnica, ali je zapucao prema nasem davno zaboravljenom, ali nikad prezaljenom Trstu.
- Crno mace s Morace - Dejan Savicevic.
- Molto bene, Davor iz Cesene - Davor Jozic.
- Nas delija Panter Pantelija - Dragan Pantelic
- Bijelo lane sa Korane - Rajko Janjanin
- Ode Zvezda u nebesa... (pauza od pet sekundi, duza nego vecnost za navijace CZ)... zgoditkom jagodinske haubice Nikolic Jovice (1984., gol u Ljubljani koji je prakticno doneo Zvezdi titulu, a Olimpiju poslao u Drugu ligu).
- Vinkovacka balerina ostala bez benzina - Sulejman Halilović
- Malisa iz Nisa - Piksi.
- Dzevad Prekazi dobro gazi.
- Kerefeke Jasmin Dzeke.
- 'K vragu ovaj svijet k vragu i nogomet nek me čuje i sjeverni i južni pol Besek dao treći gol''...sa utakmice Dinamo - Sarajevo 3:0
- Ajme meni majko mila,Zagrebačkog Černobila,Vardar-Dinamo 5:1
- eci,peci,pec u maksimiru izgubio gojko zec!!!
domazetovic.andrej domazetovic.andrej 18:59 22.03.2010

Re: Knezevic...

A setite li se Mihajlovskog sa "bekhend paralela pasing šot"?

Ili kada u poslednjim trenutcima utakmice gde se lomi rezultat i gužva je pred golom Zvonko čita koliko stanovnika ima grad u kome se igra utakmica, pa kolike je površine, pa...
Milutin Milošević Milutin Milošević 19:07 22.03.2010

Re: Knezevic...

A setite li se Mihajlovskog
Od njega ima nekoliko tomova. Na primer:

I zavrsen je jos jedan pokretni praznik fudbalskih slika.
Kakav udarac, pocepao je vazduh na vodonik i kiseonik.
Faustino Asprilja je rodjen i odrastao u vrletima istocnih Kordiljera."
"Najdoski je odlicno skocio ali nazalost samo preko precke.
Dok je lopta u vazduhu da vam saopstim spisak timova.
Krilo nikad ne pada daleko od beka.
Koncert zvizduka za igrace, cisto da se malo muzicki obrazuju!
Lopta je proletela paralelno sa ibarskom magistralom!
To je bila veca opasnost za avione tipa Avaks nego po gol Pandurovica.
I lopta je sada pukla kao staklena kugla od porcelana.
(Prica o Maradoni, o karijeri, titulama itd) "A onda je kudravi gaucos krenuo krivudavim putem kokainskih noci!
Zavrsen je jos jedan derbi vecitih rivala, fudbalska predstava van granica prostora i vremena!
Ni lose vreme, ni svi minusi gospodina celzijusa nisu mogli da pokvare ovu fudbalksku predstavu!
Albert Nadj- peripetum mobile prve vrste Partizana!
Zbog ovakvih udaraca R. Karlosa osnovace se drustvo za zastitu lopte!
... je toliko brz da mu konstantno preti opasnost od radara, i kazne zbog prekoracenja brzine!
Mihailo Pjanovic moze da se poredi sa Mitrom Miricem, zataji, ali kad eksplodira, nacija je na nogama
Ovaj momak ima 60 kg plus 10 tona znanja
Taj pogodak je bio tajni savez lopte, Larsonove noge, i okvira gola.
Unfuckable Unfuckable 19:15 22.03.2010

Re: Knezevic...

"Kolega Anzulovicu

e taj je uvek kada Hrvati imaju loptu govorio "šansa, šansa", a kada Partizan ili Zvezda napadaju, onda je bilo "opasno, opasno"
Bili Piton Bili Piton 19:24 22.03.2010

Re: Knezevic...

Unfuckable
"Kolega Anzulovicu

e taj je uvek kada Hrvati imaju loptu govorio "šansa, šansa", a kada Partizan ili Zvezda napadaju, onda je bilo "opasno, opasno"


LOOOOOOOOL
mirelarado mirelarado 20:26 22.03.2010

Re: Knezevic...

Bili Piton
domazetovic.andrej
I onaj lik iz Zagreba sto je komentarisao utakmice Cibone - kada je psovao Slavnica, a zaboravio da iskljuci mikrofon...


"Kolega Anzulovicu da li se cujemo...?"


Да се надовежем још једним Анзуловићевим бисером: "Драги гледаоци, на Максимиру пада киша. Киша пада по цијелом терену, киша пада и око корнер-заставице..."
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:13 22.03.2010

Re: Knezevic...

Crno mace s Morace - Dejan Savicevic

Atomski mrav Atomski mrav 09:39 23.03.2010

Re: Knezevic...

e taj je uvek kada Hrvati imaju loptu govorio "šansa, šansa", a kada Partizan ili Zvezda napadaju, onda je bilo "opasno, opasno"

Izvesni g. Jergić, sportski komentator sa TVNS, kad bi prenosio odbojku, običavao je da komentariše dosuđen aut, pecanje ili slično u korist Vojvodine sa "Sreća, poen za Vojvodinu"...
Milutin Milošević Milutin Milošević 18:32 22.03.2010

I Hrvati imaju mlade snage...

... slične našim novim komentatorima. Pazi ovaj uvod mladjahnog Bruna Kovačevića
Gospodje, majke, djevojke sa malom djecom, sklonite ih ispred televizora

Imaju i Bosanci nove uzdanice - Baho Topalbećirević
Italijani slabo koriste krila, lijevo ide Zambrota ali desno nemaju nikoga... osim Berluskonija"

Nego, nismo pomenuli Slavka Cvitkovića:
"Kompjuteri su kao iz doba kad je Nikola Tesla krenuo u karlovačku gimnaziju"
mostarac mostarac 19:13 22.03.2010

Hm...

Ima ih i bilo ih je svakakvih, i interesantnih i dosadnih i ovakvih i onakvih.
Ali definitivno najjaci utisak na mene ostavljaju pojedinci koji kopiraju strane komentatore.
Tako neki pri prenosu pojedinih fudbalskih utakmica sadasnjih liga sirom ex-Yu, prilikom pogotka kopirajuci brazilske komentatore razderu se ...gooooooooooooooooooooooooooolllllllllllll, sto meni redovito natera suze na oci.
Od muke.
Unfuckable Unfuckable 19:18 22.03.2010

Re: Hm...

kad smo kod kopiranja i stranih uticaja:
nije loše kada se u studio, kao pomoć dovede neki sportista ili trener, koji će malo pripomoći tokom prenosa.
Problem (redovno) nastaje kada se iznenada otkrije da ne ume da spoji dve proste rečenice.
Milutin Milošević Milutin Milošević 19:20 22.03.2010

Re: Hm...

ne ume da spoji dve proste rečenice

Što je za očekivate glede intelektualnih sposobnosti većine djelatnika u pojedinim sportskim granama
4krofnica 4krofnica 19:56 22.03.2010

Re: Hm...

hvala Milutine sto me izbavi danas iz ove prolecne depresije.
sjajan tekst, komentari

volim da gledam na HRT-u umetnicko klizanje...jedan strucnjak, jedan voditelj,
komentarisu kad klizac/ica zavrsi, bez suvisnih informacija.
iris.davidovich iris.davidovich 23:14 22.03.2010

Re: Hm...

da. ako se secam dobro, sarenac je dovodio marina sedlaceka, i to je bilo super - covek koristi prenosu i pri tom je dovoljno elokventan i nekako vrlo pristojan
inace, milutine: kos je 2 poena, trojka je trojka. pola kosa = 1 poen
Atomski mrav Atomski mrav 09:37 23.03.2010

Re: Hm...

U poslednjih par prenosa Partizanovih utakmica u EL, stručni konsultant je bio Darko Russo i dobro je obavio taj posao...
hogubadagri hogubadagri 20:36 22.03.2010

auto

Automoto sportove dobro stucno i pismeno komentarisu Veljko Petrovic i Aleksandar Babic doduse Babic ima malo monoton ton ali zna znanje
Atomski mrav Atomski mrav 09:36 23.03.2010

Re: auto

Zna znanje ali ne ume da završi rečenicu... to je jako iritiralo tokom prenosa F1.
Ovaj dvojac sa FOX-a je katastrofa, brbljaju li brbljaju a nemaju pojma a uz to uopšte se ne trude da isprate dešavanja na stazi već pričaju ko zna o čemu. Srećom, tu je HRT gde su se komentatori malčice upristojili kad se Šumaher povukao iz F1 - dok je on harao, oni su kolektivno svršavali nakon svake pol pozicije, pobede, najbržeg kruga...
stefan.hauzer stefan.hauzer 20:38 22.03.2010

tandem snova(i zagubljeni musketar)

Prenos OI Atlanta 96',kao i uvek svi cekamo atletska naticanja...konacno,docekavsi i na ekranu ugledavsi,atletika pocinje...a sportski pozdrav iz Atlante salju nam Nedeljko Kovinjalo i Milojko Pantic,sa izgubljenim pomocnikom Zarkom Koracem!

Inace,blog je
polarno_prase polarno_prase 21:31 22.03.2010

Uh

Ali gde nađe Miću Dušanovića za pozitivan primer??? Hrvati ga redovno turaju da prenosi tenis (navodno mu je to specijalnost) a sva njegova ekspertiza se svodi na razlikovanje forhenda i bekhenda i na mudre izjave u stilu: ''vrlo bitan poen''.
Gledao sam HRT kada je Nađa Higl osvojila ono zlato, a Mićo sav razočaran kako je Nađa ''ni kriva ni dužna'' (sic!) stigla prva.

Sve u svemu, od domaćih komentatora - Višković (ne samo za tenis već i za fudbal), pa nekoliko praznih mesta, pa ostali.
Milutin Milošević Milutin Milošević 09:51 23.03.2010

Re: Uh

Ali gde nađe Miću Dušanovića za pozitivan primer??? Hrvati ga redovno turaju da prenosi tenis (navodno mu je to specijalnost) a sva njegova ekspertiza se svodi na razlikovanje forhenda i bekhenda i na mudre izjave u stilu: ''vrlo bitan poen''.

On je izgleda iz generacije Gajića
jaksa scekic jaksa scekic 22:23 22.03.2010

Vladanko

:" U svecanoj lozi sedi Draza Mihajlovic,.xxx..i ostali drugovi" umesto Draza Markovic..

zamal nije pao u nesvest kad se vratio i pustili mu snimak

J
Milutin Milošević Milutin Milošević 10:09 23.03.2010

Re: Vladanko

jaksa scekic
:" U svecanoj lozi sedi Draza Mihajlovic,.xxx..i ostali drugovi" umesto Draza Markovic..

Jedan predsednik Saveza izvidjača Srbije je tako najavio Aleksandra Rankovića umesto Bakočevića na Skupštini. Možep da zamisliš Bakonju kad se okreće onako ukočenog vrata i zabezeknuto ga gleda?

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana