Eksperimenti u blogovanju

SKLISKE VEŽBE

mikele9 RSS / 31.03.2010. u 23:17


                                                                             Raymond Queneau-u  u spomen

 

garlic.jpg 

 

No 1

Na dan Uskrsnuća Gospodina našeg Isusa Krista po ortodoksnom ili pravoslavno srpskom kalendaru (a o tom bi se dalo progovorit neku!), dakle na pravoslavni Vaskrs, izišel sam popiti kavicu s mljekom...i kupi mi glavicu, dve, belog luka, rekla mi je žena. Kaj god!, pa danas je sve zaprto, odgovoril sam joj. Naći ćeš, naći, nije to kod nas tako strogo... Uzput sam bacil dvije vrećice smeća i odista!!! Točno vis-a-vis kafeterije Orfei u kojoj sam namjeravao popit kavicu, vidim otvoren dućan sa ispred izloženim zelenišem! Kupil sam za 50 RSD u mrežicu upakirane četiri glavice češnjaka. Sada sjedeći u vrtu Orfei-a i srčući preljep produženi esspresso s mljekom (može se mjerit s onim u Zvečki), pišem si u tekicu ovaj nevjerojatan događaj! Iak sam oženjen Srpkinjom, nikak ne mrem pojmiti to glede vjere kod Srba! Samoproglasivši se za Nebeski narod, Srbi se spram Božića, Uskrsnuća a bome i spram ostalih crkvenih praznika i njihovih nadaleko razglašenih Slava, odnose svak na svoj način. Nikakovih tu pravila nema. I njihova crkva i najviši crkveni oci su skloni prihvattiti različita tumačenja i izmjene od kojih mi je najčudnovatija ona da se za posnu slavu može, bez ikakve primisli o sagrešenju, jesti rumeno pečeni cucek!Kaj da vam velim, kad bolje promislim, morda ima nekaj u toj vjerskoj demokraciji!

No 2

Viđi, mi nikad nijesmo mnogo držali do crkve i popova, iako ih ima i bilo ih je u našoj familiji i bratstvu. Koliko me pamćenje služi a služi me ka slona, okupljali smo se i slavili samo našu slavu Svetog Nikolu i Božić. No moram reć, da je, za ovih dvades pošljednjih godina i kod nas  a i ođe u Srbiju, narod poaveta za crkvom. Svi su se ispokrštavali, metanišu po hramova, crkve niču ka po onoj Zmaj Jovinoj: Đe goj nađeš dobro mjesto, ti, umjesto drvo, crkvu posadi. Evo sad za Vaskrs, jaja su planula s pjaca, farbali su ih u četvrtak i Veliki Petak, peku se janjci i prasad, čine se razne torte i mijese sitni kolači....Brate mili! Neđelja je, Vaskrsni dan, svi bi trebali da su po kuća u, kako ono zovu, krugu porodice, radnje zatvorene, saobraćaja jedva da ima...Riješim ja da izađem i popijem kafu a žena mi veli: kupi mi bijela luka, zafalilo mi je. Čuš, bijela luka! Ada jadna danas je Vaskrs, sve je zabravljeno, povrnem joj. Naći ćeš ti sigurno, odgovori mi. Jednom davno, kad mi je svega bilo preko...onoga, reka sam: Sve što ne možeš zamislit, što ti na’m ne može pas, ni u san doć, sve je moguće u zemlji Srbiji a bogomi i u Montenegru! I zaisto, ni 50 metara od kafića Orfej, đe sam mnio popit kafu, u otvorenoj butigi kupio sam četiri glavice bijela luka!

No 3

Da smo mi kojim slučajem na vlasti, zapamtio bi me ijedan koji otvorenu radnju drži na najveći Pravoslavni Praznik! Jes da sam kupio četiri glavice belog luka koje mi je poručila žena ali piljarnica je bila otvorena! Nisam izdržao, pitao sam vlasnicu : Gde će vam duša kad na dan Vaskrsa držite otvorenu radnju? A gde bi vi kupili taj luk da je nisam otvorila, mirno mi je odgovorila bezbožnica. Jedva čekam nove izbore pa da uvedemo red u ovu nazovi demokratsku raspojasanu i kriminalnu državu! Inače kafa u Orfeju je baš po mom ukusu, jedino ne znam kojoj stranci pripada vlasnik, možda je naš?

No 4

Religija, pripadnost ovoj ili onoj veri je ndividualno i intimno pravo svakog građanina Republike Srbije. Mi se zalažemo za toleranciju, koegzistenciju, suživot. Ja lično poštujem sve konfesije i sve njihove praznike, slave i manifestacije samo ako su u civilizovanim okvirima i ne vređaju ili atakuju na tuđa osećanja i običaje. A da budem iskren, odgovaralo mi je što sam mogao da ženi kupim beli luk. Nisam se dugo zadržao u Orfeu iako im je produženi s mlekom skoro kao u Rimu.

No 5

Pa bar bi vernicima trebalo da bude poznato da je Isus propovedao ljubav prema bližnjem svom. Ova naša piljarnica izdržava nas šestoro. Neka je to i nasušna potreba ali je i ljubav, prvo prema mojima ali i prema mušterijama. To su moji bližnji, bez njih ne bismo opstali. Ako mi je to jedini greh, sigurna sam da će mi ga Bog oprostiti.

No 6

Pa narafski da je otvorena! Neće nama valjda Beograd određivati kada ćemo kupovati beli luk?! Ako ćemo pravo, jedan Uskrs je već bio, šta je ovo, repriza, postpremijera? I još nešto, ’oćel nama Amfilohije određivati dane za pazarenje ili je u pitanju samo beli luk? Da i ne pominjem moju ženu! Tri dana smo kupovali i pazarili a njoj baš na dan Uskrsa zafalio beli lukac! Sreća da mi je Orfei bio usput.

No 7

Iako sam katolik, poštujem praznike mojih komšija i prijatelja pravoslavaca. Ali mi nikada neće biti jasno zašto se njihova crkva tako tvrdoglavo drži starog kalendara, kada se osim u slučajevima Božića, Uskrsa i Slava, u svemu ostalom vlada po novom kalendaru i tako funkcioniše. Uostalom nisam samo ja kupio taj prokleti beli luk, nego i moj komšija, ortodoksni pravoslavac. Eto u brzini mi je izleteo pleonazam! Iznerviran, svratio sam u Orfei i hvala bogu, popio odličan produženi esspresso s mlekom i malo se smirio.

No 8

Iskreno i od srca ću vam reći, nama je potpuno svejedno da li je ili nije otvorena piljarnica, kako za onaj prvi tako i za ovaj Uskrs. Kupila sam beli luk za Taratorsalatu i gospođi vlasnici dala nekoliko naših brošura. Ljubazno sam je zamolila da ih pomno prouči jer nam je Apokalipsa pred vratima. 2012 godine će nastupitiono što je Evangelista Jovan opisao u svom Otkrivenju. Još sam dodala opraštajući se, da će uskoro biti irelevantno u koji dan pada Uskrs ili Božić.

No 9

Supa se natiho kuva u šerpenji, juneća sa dve velike koske pune srži, u rerni pola praseta, već se zarumenela kožica a za salatu...!, shvatim da nemam beli luk. Imam krastavce ali luk ne. A kakav je to Tarator bez belog luka? Kažem mužu koji je krenuo napolje da popije kafu i bez mog zvocanja popuši nekoliko cigareta: Kupi mi usput belog luka. Za kafiće verujem da su otvoreni ali prodavnice...Uskrs je...ne verujem da išta radi, reče mi on. Naći ćeš nešto otvoreno, sigurna sam, Vojvodina je ovo, Novi Sad, ima nas od svake fele...Naravno da je našao otvorenu piljarnicu. Tarator je bio: prste da poližeš. Malo je kasnio, ne mnogo, svratio je da popije kafu u Orfei, odavno ga je odabrao, tu mu staje autobus četvorka.

No 10

Izdajice Srbskog roda! Samo takvi mogu da drže otvorene radnje na dan Vaskrsa! Isti su kao cigančine i ješe i madžaroni! Zatrli bismo mi to i zapalili ali se urotili protiv nas, jebala ih ljudska prava i Nataša Kandić! Ali neka ih, i Adolf je krenuo u pohod sa malom grupom odabranih! A i moja keva! Nije da ne volim Tarator salatu ali ona postaje jedna od njih kad na Vaskrs kupuje beli luk, nije mogla ranije da smisli šta joj treba! Pljuje na rođenog sina. Niko bre više ne mari za Srbstvo! Jebeš mi mater, dođe mi da je se odreknem javno...preko Kurira, Pressa ili Pravde!

No 11

A zašto su za Ramazan ili Bajram sve radnje i prodavnice otvorene? U onom njihovom Ustavu lijepo piše da je republika Srbija država srpskog naroda i svih građana koji u njoj žive! Nekako mi je u dubini duše bilo milo što je piljarnica bila otvorena. Ne samo zato što sam Ramizi mogao donijet  bijela luka, nego i zato što sam još više utvrđen u svoju vjeru! Alah je Veliki! Muhamed je njegov prorok!

No 12

Ja jesam mala, idem u Osnovnu školu ali niko od mojih ne ume da mi objasni kako to da je Isus dva puta uskrsao!? Mama mi je Mađarica i njen Uskrs slavimo 25. decembra a onda prođe neko vreme i opet slavimo, sada tatin Uskrs 7. januara iduće godine! Mama me upisala na veronauku, ja ću da te građanski vaspitavam, rekla je. Pitala sam veroučitelja a on se zapetljao u nekakve Julijanske i Gregorijansle kalendare, ništa nisam razumela! Meni je to i dalje misterija. Isus je jedan i kako onda može da uskrsne prvo jednom a onda prođu dani a Isus opet uskrsne? Šta mu se u međuvremenu dešavalo, šta je radio? Pitam ja jutros mamu po hiljaditi put a ona meni: Bolje idi i kupi mi dve, tri glavice belog luka, treba mi za salatu. Šta ću, poslušam, znam da preko puta kafića Orfei postoji mala piljarnica koja je uvek otvorena. Kupila sam beli luk i sa čežnjom prošla pored Orfei-a, jedva čekam da porastem pa da i ja sednem u baštu i popijem toplu čokoladu. Moj tata tu pije produženi sa mlekom, puši i čita novine.

No 13

Muka mi je od tih njihovh uskrsa, božića, slava, klanjanja pred popovima! Davno je rečeno: religija je opijum za narod! Oko mene sve opijumaši, religijski narkomani i sve ih je više! A socijalisti, svi se pokrstili, ljube popovima ruke, prvi Dačić, krste se i kad treba i kad ne treba. Popovi postali faktor bre, i Tadić im se klanja, svi čekaju šta će sinod da kaže. Pa to još proglasili za državne praznike! Smučilo mi se i krenem da popijem kafu u Orfei kafiću, lepa bašta, produženi s mlekom odličan, pomislim, da se malo smirim. Kupi usput beli luk, reče mi žena. Oćeš, jadac, danas je sve zatvoreno, znaš da je Uskrs, kažem ja sa malo zlobe u glasu. Ima jedna piljarnica preko puta onog kafića gde ti piješ kafu, odgovori moja bolja polovina. Jebeš takve vernike, zaista je bila otvorena i kupio sam taj prokleti luk! Kad smo mi bili na vlasti svakome se znalo njegovo mesto. Šta nam je doneo taj višepartijski sistem!  Samo sranja! Onda sam za inat odužio s pijenjem kafe!

No 14

Млогу воламда дојдем во Нови Сад! Луђе пријатни, каде год се обрнам, све убаво. Ова година се потрефи да дојдовме на Ускрс. Улици пусти, сите по кућа. Добив желата да си на двор попијем едно кафе и реков на жена ми. Е баш добро, купи ми успут две главице белог лука, ми рече. Каде бе да го најдем женска глава, денас је Ускрс! Знаш онај кафић Орфеи, е, преко пута њега... Добро, добро де, ке го најдем, реков и појдов на двор. Отворено беше и купив лукац. Нешто си мислам, ебем ти ја то верување, да не зборам нешто уште  полошо, дека на Ускрс, еј бе, на Ускрс, дућаните работат! Од голема мука сврати у Орфеи и попив ено подобро кафенце!  



Komentari (48)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

miloradkakmar miloradkakmar 23:52 31.03.2010

Otvorio

sam dvorišna vrata , prošetao do bašte , iščupao sedam strukova mladog belog luka i za tili čas sam ponovo bio u kući. Za to vreme žena mi je izmutila 2u1.
mikele9 mikele9 10:22 01.04.2010

Re: Otvorio

Otvorio
sam dvorišna vrata , prošetao do bašte , iščupao sedam strukova mladog belog luka i za tili čas sam ponovo bio u kući. Za to vreme žena mi je izmutila 2u1.

Dragi Milorade, to se zove Idila u najlepšem smislu te reči!
jesen92 jesen92 23:57 31.03.2010

No 12

..e ova mala bas nema pojma...nisu vaskrs i bozic jedno isto bez obzira na kalendar...
mikele9 mikele9 10:25 01.04.2010

Re: No 12

.e ova mala bas nema pojma...nisu vaskrs i bozic jedno isto bez obzira na kalendar...

Jeseni draga, naslov je SKLISKE VEŽBE a sećaš se onog kad ciga policajcima kaže: "Šta znaju deca šta je 300 kila?"
Ivanaxe Ivanaxe 00:22 01.04.2010

Ne znam broj, a nije ni vazno

Sve razumem, ali mi je ostao nejasan Uskrs u decembru/januaru.
Po kom je to kalendaru?


A pogled na salatu iz hebrejskog ugla?
mikele9 mikele9 10:34 01.04.2010

Re: Ne znam broj, a nije ni vazno

Sve razumem, ali mi je ostao nejasan Uskrs u decembru/januaru.
Po kom je to kalendaru?

Svi mi imamo pravo na zabunu i digresiju a kamo li osmoškolska devojčica. Prelistaj udžbenike pa ćeš lako shvatiti koju i kakvu konfuziju mogu izazvati u tvojoj, mojoj , njenoj...glavi.
A pogled na salatu iz hebrejskog ugla?

Moja dobra drugarica i prijateljica koja živi u Jafi, obećala mi je da će mi napisati opširno o hebrejskom jelovniku (i salatama) kada bude imala vremena. Bićeš na vreme obaveštena.
GajaR GajaR 07:56 01.04.2010

stara kajla

Nemoj Mikele brate da više vežbaš. Bolji si od Rejmonda Kenoa. Sada zasuči rukave, zašilji pero pa na pravi posao.
Samo da znaš da navijam za tebe...
mikele9 mikele9 10:37 01.04.2010

Re: stara kajla

Samo da znaš da navijam za tebe..

Hvala ti Gajo, inače sad sam baš u procesu šiljenja pera i to labuđeg.
jasnaz jasnaz 10:09 01.04.2010

1




CL
mikele9 mikele9 10:46 01.04.2010

Re: 1

Hvala Jasna, Cvetko mi je bio profesor likovnog u gimnaziji (u Titogradu) a imao sam i tužnu dužnost da mu kao predsednik ULUS-a govorim na sahrani.

sjajno!

mikele9 mikele9 10:48 01.04.2010

Re: sjajno!

sjajno!

Draga mama, izuzetno mi je drago što sam od tebe dobio ovakvu pohvalu!

Re: sjajno!

i mamama treba odmor od majcinskih stvari :)
mirelarado mirelarado 11:10 01.04.2010

Скрсу - шатровачки

Е, бр'те, сине, значи, мислим, волим ја да испоштујем све те празнике, па одлазак родбини на гајбу и то, али овај Скрсу баш ми преседе. Мислим, зн'чи, остао сам без пљуга, а то, брате, не подносим. Одем да их купим, кад оно, мислим, сине, зипа кад нисам мог'о да верујем, трафике затворене. Све затворено, браттте! Прозујим по крају, једва нађем неку малу продавницу код Џолета, где ћале купује вопи. Уђем, кад оно, мислим, зн'чи, имају и пљуге и бели лукац за кевино неко шпиковање. И тако се снабдем и пљугама и тим луком, још успут свратим и до родног кафића, да испоштујем ортаке. Пописмо фука и то ти је то, зн'чи, брате, царски.
Dr M Dr M 11:28 01.04.2010

Re: Скрсу - шатровачки


Vr`, ćale si, br`te, sestro...
mikele9 mikele9 12:21 01.04.2010

Re: Скрсу - шатровачки

mirelarado

LEGENDO!
mikele9 mikele9 12:24 01.04.2010

Re: Скрсу - шатровачки

Dr M
Re: Скрсу - шатровачки

Vr`, ćale si, br`te, sestro...

Pa žemka LEGENDA, ćale, sestra, tebra Mirela!
mirelarado mirelarado 13:19 01.04.2010

Re: Скрсу - шатровачки

Много волим Стилске вежбе, а ти си ове Склиске мајсторски написао, лако ми је било да се надовежем.
mikele9 mikele9 13:27 01.04.2010

Re: Скрсу - шатровачки

mirelarado
Много волим Стилске вежбе,

И ја, волим и Цацу у метроу а највише како је то превео Данило Величанствени Киш!
Ево сад се сетих свог првог сусрета са Стилским вежбама! Било је то давно, на црно-белом ТВ-у сам гледао и слушао Перу Квргића који је маестрално извео Стилске вежбе, баш у Даниловом преводу.
Воздра шатровкињо.
jasnaz jasnaz 13:38 01.04.2010

: : зa kevamirelu:



кацлу je zakon!

mirelarado mirelarado 13:42 01.04.2010

Re: : : зa kevamirelu:

jasnaz
кацлу je zakon!


Јасназ

Ништа без лук(а)ца!


mikele9 mikele9 14:00 01.04.2010

Re: : : зa kevamirelu:

Волим што вас имам!
Ево да се засладите, Таратор салата.
dirtyharry dirtyharry 12:53 01.04.2010

Aj sad malo ja

Moj tata je radio nekad davno u prodavnici kada reč privatna svojina još uvek bila jeres. Milion put se dešavalo da ga nego u neko gluvo doba noći zove da otvori prodavnicu (koja je jedno 500m od moje kuće) jer mu je zafalilo nešto.

Inače moj tata danas drži dragstor privatno (koji je sad preko puta) i danas se dešava stalno da ga za Božić, Uskrs i bilo koji drugi državni praznik kada bi trebalo da je sve zatvoreno neko zove da otvori jer mu nešto zafalilo.
Problem je kad otvoriš da uslužiš jednog onda dođe još njih 15 u to uglavnom onih koji se vode kao inventar već, pa onda moraš da budeš ceo dan tu
mikele9 mikele9 13:10 01.04.2010

Re: Aj sad malo ja

Inače moj tata danas drži dragstor privatno (koji je sad preko puta) i danas se dešava stalno da ga za Božić, Uskrs i bilo koji drugi državni praznik kada bi trebalo da je sve zatvoreno neko zove da otvori jer mu nešto zafalilo.

Žao mi tate ali ipak kapne neka lovica. Inače, ubeđen sam da je Džizus drvodeljao i za
Pashu ako je bilo posla i ne verujem da ima bilo šta protiv ako su dućani otvoreni za Uskrs ili Božić. Pa ko će bolje da te razume nego on?
Pozdrav mladom a već VIP prijatelju!
dirtyharry dirtyharry 14:25 01.04.2010

Re: Aj sad malo ja

mikele9
Žao mi tate ali ipak kapne neka lovica. Inače, ubeđen sam da je Džizus drvodeljao i za
Pashu ako je bilo posla i ne verujem da ima bilo šta protiv ako su dućani otvoreni za Uskrs ili Božić. Pa ko će bolje da te razume nego on?

Ma mora tako i ljudi uvek zaborave nešto a nije ni samo do para onaj kome zafali bi platio i više. Više mu dođe kao usluga, sve te ljude znaš, pa ne možeš da ih odbiješ .


mikele9
Pozdrav mladom a već VIP prijatelju!

Otpozdravljamo evo sad sam se dao na ozbiljnije teme. Pišem "putopis" o Rimu koji će Mireli naročito da bude zanimljiv, nego ko da sabere sve te detalje i utiske pa se polako prisećam, ako budem ekspeditivan možda izađe još večeras
mikele9 mikele9 15:26 01.04.2010

Re: Aj sad malo ja

pa ne možeš da ih odbiješ

Ma nisam ja mislio ozbiljno, šalio sam se, i treba da se pomažemo.
Pišem "putopis" o Rimu koji će Mireli naročito da bude zanimljiv

I meni, iako mi se žena vratila iz Rima pre pet dana. Hoću da pročitam tvoju "verziju" Rima.
dirtyharry dirtyharry 15:43 01.04.2010

Re: Aj sad malo ja

mikele9
I meni, iako mi se žena vratila iz Rima pre pet dana. Hoću da pročitam tvoju "verziju" Rima.

Ma računam da će moja verzija biti ok, samo nikako ne mogu da je skratim na neku doglednu dužinu. Ako prvi deo uspe i svidi se narodu ići će posle toga još dva. Videćemo šta kažu ljudi za prvi deo, pošto ne bih da davim previše. Sad imam višak slobodnog vremena pa sam se raspisao nešto .
mikele9 mikele9 15:48 01.04.2010

Re: Aj sad malo ja

Prijatelju mladi, VIP obavezuje, samo navali da pišeš. Šalim se za ono VIP ali zaista nastavi da pišeš, odličan si.
dirtyharry dirtyharry 20:49 01.04.2010

Re: Aj sad malo ja

mikele9
Prijatelju mladi, VIP obavezuje, samo navali da pišeš. Šalim se za ono VIP ali zaista nastavi da pišeš, odličan si.

ene ga, skrpih ga nekako ljubi ga tata šugavo, nikad ovoliko vremena nisam potrošio na jedan blog. Sad će da vidimo šta će ljudi da kažu. Da li će da kažu oćemo još ili će da kažu, nemo' da staješ na muku zemljacima
mikele9 mikele9 21:35 01.04.2010

Re: Aj sad malo ja

Odoh da čitam i javljam ti se
Vera Johnson Vera Johnson 19:55 01.04.2010

opet ti

mikele, meni suze na oci, ovaj put od smeha. hvala!
mikele9 mikele9 20:13 01.04.2010

Re: opet ti

opet ti
mikele, meni suze na oci, ovaj put od smeha. hvala!

Vera nek' si se ti meni nasmejala do suza, smeh produžava život a to nam svima želim.
mariopan mariopan 21:17 01.04.2010

Re: opet ti

E, hvala što si me podsetio, pa ja nemam belog luka uopšte..oma ujutru na pijacu da ne kupujem baš na Uskrs pa još u toj piljarnici daleko mi je Novi Sad

Super ti taj beli lukac ( na slici) , pošto glavica?
mikele9 mikele9 21:33 01.04.2010

Re: opet ti

E, hvala što si me podsetio, pa ja nemam belog luka uopšte..oma ujutru na pijacu da ne kupujem baš na Uskrs pa još u toj piljarnici daleko mi je Novi Sad

Reci ti meni prvo kako si sa zdravljem a onda, okreči li ono što si naumila? Ako treba ja ću da ti donesem lukac!
Super ti taj beli lukac ( na slici) , pošto glavica?

Ovo je od jednog drugara Leskovčanina, dođe mi kao rođeni brat, nismo se dugo čuli
al će za tebe da bidne pojeftino
mariopan mariopan 18:03 02.04.2010

Re: opet ti

mikele9
E, hvala što si me podsetio, pa ja nemam belog luka uopšte..oma ujutru na pijacu da ne kupujem baš na Uskrs pa još u toj piljarnici daleko mi je Novi Sad

Reci ti meni prvo kako si sa zdravljem a onda, okreči li ono što si naumila? Ako treba ja ću da ti donesem lukac!
Super ti taj beli lukac ( na slici) , pošto glavica?

Ovo je od jednog drugara Leskovčanina, dođe mi kao rođeni brat, nismo se dugo čuli
al će za tebe da bidne pojeftino

Okrečila šta sam naumila, sve oprala, izginula od posla, a znaš šta me najviše nervira? Pa čim gosti odu nastavljamo krečenje i opet ona bela prašina na sve će da legne kao prah šećer, a tako sam lepo sve spremila, samo miriše ( bežim napolje sa cigaretama da zavese ne povuku koji dim)

Sad upravo čekam decu i goste, kuvam, torta sprema (za nedelju) večeras post a jaja ovarbana umetnički - ma ja sam zmaj žena nema šta

A zdravlje? Ma dobro je čim ja sve ovo postizavam, hvala na pitanju, skroz sam na to zaboravila.
Pozdrav i bacamo od Uskrsa jelda?
mikele9 mikele9 18:47 02.04.2010

Re: opet ti

A zdravlje? Ma dobro je čim ja sve ovo postizavam, hvala na pitanju, skroz sam na to zaboravila.

Nemoj da se igraš i nemo bona zdravlje da zaboravljaš, postizavaj ali polako.
Pozdrav i bacamo od Uskrsa jelda?

Ja kao počeo od jučeraske al' malo lažuckam sebe i oko sebe
mariopan mariopan 21:30 02.04.2010

Re: opet ti

mikele9
A zdravlje? Ma dobro je čim ja sve ovo postizavam, hvala na pitanju, skroz sam na to zaboravila.

Nemoj da se igraš i nemo bona zdravlje da zaboravljaš, postizavaj ali polako.
Pozdrav i bacamo od Uskrsa jelda?

Ja kao počeo od jučeraske al' malo lažuckam sebe i oko sebe

Ok, malo vežbaj dok ja ne pristignem, ovi moji još putuju pa sam nervozna, samo dimim
Javljam se kada odu, ondak će mi (valjda) biti lakše da bacim)
miloradkakmar miloradkakmar 17:55 03.04.2010

Re: opet ti

Javljam se kada odu, ondak će mi (valjda) biti lakše da bacim)

Je l' mogu da se vama dvoma pridružim u bacanju?
Nameravam već par meseci, uvek nešto iskrsne.
mikele9 mikele9 19:00 03.04.2010

Re: opet ti

Je l' mogu da se vama dvoma pridružim u bacanju?

Dobrodošao Milorade brateprijatelju! Što nas je više jači smo!
Jelica Greganović Jelica Greganović 10:37 02.04.2010

Zavidim br. 1

, miloradu, na mladom belom lukcu...
U kuhinji mi vise dva venca belog luka, onog pravog, musavog, kupljenog na Đermu. Ovaj čisti, beli, mutantski, ne trošim. Prvi venac je već podobro očupan, tako da moram da se penjem na detinju stoličicu da dohvatim prvu sledeću glavicu.
A, ovog ostalog što se tiče, da preselim ovo sa svog bloga kod tebe, taman mu je tu mesto:



Fale pravoslavci, izvolite...
mikele9 mikele9 18:55 02.04.2010

Re: Zavidim br. 1

Zavidim br. 1
, miloradu, na mladom belom lukcu...

Ej! Prošetao sam do bašte...! Rekao sam mu Idila na delu...latifundista jedan uživajući, i još ga čeka rukom vjerne ljube umućena 2 u 1!
A, ovog ostalog što se tiče, da preselim ovo sa svog bloga kod tebe, taman mu je tu mesto:

Hvala, dopalo mi se i na tvom blogu a i ovde mu što kažeš ništa ne fali.
Fale pravoslavci, izvolite...

U ovo se ne upuštam, javiće se valjda Pravo Slavci?
stefan.hauzer stefan.hauzer 12:20 02.04.2010

hehhe,odlicne price.

Secam se,drug i ja klinca dva,slusamo mog starog kako prica o njegovom zdravlju!(zapanjujuce kako izgleda vitalno i zdravo za svoje godine)
Ja,nikad nisam verovao u te njegove price o zdravoj 'rani,već sam uvek,pa i sad,jeo ono sto mi se jede.Moj prijatelj,s' druge strane,upijao je ˝mudrost˝ mog starog.Goovorio je stari tada,belog luka i rasola,a recenice o zdravlju bi obavezno zavrsavao,kad god mi lose to ja pojedem i popijem i ko' nov sam.
Meni,koji sam na to navikao,da matori prica price svog starog,nisam posebno obracao paznju na to,a moj prijatelj i dan danas,cim mu je lose...glavicu luka pojede,dok je rasol ipak za one s' tvrdjim stomakom!

...je li tako Moke?

mikele9 mikele9 19:05 02.04.2010

Re: hehhe,odlicne price.

kad god mi lose to ja pojedem i popijem i ko' nov sam.

Moj Stefane, stari ti je indijski mudrac, ako ne veruješ uzmi de prelistaj Vede, pa ćeš tamo naći šta su pametni ljudi pisali i govorili o belom luku, ohahaj godina unazad. A najbolje je da ga jedeš dok ti ništa ne fali pa ti i ubuduće ništa neće faliti. rasol obožavam ali zna da protera kad nemaš mere
Topli pozdrav od Žuge iz zemlje Safari...Samo se hrabri, koji jedu beli luk i piju rasol, dokopaju slave...Ajd u zdravlje, zbogom žohari...
Черевићан Черевићан 14:19 02.04.2010

асоцијација

Jelica Greganović Jelica Greganović 14:40 02.04.2010

Re: асоцијација

mariopan mariopan 18:05 02.04.2010

Re: асоцијација

Черевићан

mikele9 mikele9 19:10 02.04.2010

Re: асоцијација

Черевићан

асоцијација

Gos'n Čer pa vi odista imate maštovitoasocijativnu imaginaciju van uobičajenih kategorija! Dobro ću odsad razmisliti kad uzmem u ruke glavicu....
omega68 omega68 17:04 02.04.2010

ovo je genijalno

gospodine

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana