Literatura| Umetnost| Životni stil

Pisma Tabukiju

mikele9 RSS / 11.04.2010. u 23:28

Nikad nije kasno.

Koristim ovu priliku da obavestim one koji čitaju moj blog, da, iako Devica u Horoskopu, što bi trebalo da podrazumeva(?!) preciznost, temeljitost, sitničavost, poređanost i redoslednost, kretanje unapred određenim i utvrđenim stazama... ja se godinama borim protiv toga u sebi, rušim ga i ruiniram, iznenađujem i sebe i to u sebi...i objavljujem tekstove koji jedan sa drugim nemaju nikakve veze. Volim to što radim, prija mi da se javim sa onim što me u ovom ili nekom budućem trenutku ponese i ponuka da ga objavim. Evo, upravo kao ovo što sledi.

plaviobl.jpg 

DEVETNAESTO PISMO

Dragi gospodine Antonio,

U pravu ste potpuno. Duhovito ali i resko Bredberi upozorava, dobro poznavajući prošlost, da moramo dati sve od sebe i pojedinačno i zajedno, da se prošlost ne ponovi, da ne postane budućnost!

Mirko Kovač u knjizi UVOD U DRUGI ŽIVOT u priči U ZNAKU DEMIJURGAROĐAKO TINA, piše: Niko nije u stanju da definiše budućnost a mi smo to uradili.Tu se komunizam uhvatio u koštac s metafizikom.Vreme je samo jednim svojim zamahom podiglo masku s lica budućnosti i mi smo u magnovenju spazili prazninu.

Filosofski rečeno a i biološki, budućnost nam je u povratku kosmičkom prahu, elementima od kojih smo sazdani. Ne samo u Hrišćanstvu se nad rakom kaže: Od praha si nastao,u prah se vraćaš. Budućnost nam je u bilionitom deliću karike cikličnog lanca života, odnosno Prirode.

Ono što nas zanima,to nije brojkama odredljivo vreme.Nas štaviše,zanima njegovo ukidanje u tajni zamenjivanja predanja i proročanstva koje reči „jednom“ daje dvojaki smisao prošlosti i budućnosti a time i njegov sadržaj potencijalne sadašnjosti,piše Tomas Man u JOSIF I NjEGOVA BRAĆA. Na to ću reći : Sadašnjost je prošlost u kojoj spoznajemo budućnost.

Nestanak je spona koja nas spaja s onim što smo bili,pa samim tim i s onim što ćemo biti.S večnim prostorom zagrobnog života kojim se u nedogled prostire neugasla ljudska duša.Univerzalna ljudska supstanca, napisala je Dušica Potić u članku IMPERIJA MESA, povodom objavljivanja knjige Adama Džonsona PARAZITI POPUT NAS u Kulturnom dodatku POLITIKE, subota 13.avgust 2005.

U HILjADU I JEDNOJ NOĆI u priči „Basnoslovna povest o tučanom gradu“ (343 noć) Emir Musa gorko kaže: O ti tajno rođenja i smrti!Zašto nam se i roditi kad mremo?Zašto nam i živeti-kad smrt donosi zaborav životu? Ili nešto „pitomije“ iz iste knjige (423 noć):......sve dok im ne dođe Ništiteljka svih naslada,Razdvajačica svih društava i prijatelja, Zulumćarka i Pljačkašica i zamkova i čatrlja, Neimarka grobnica i Snabdevačica svih grobalja.

OJ STAROSTI ČOVEČIJA NAKAZO, uklesao je na svoju buduću nadgrobnu ploču đed Milić Petrović. Imao sam devet godina, pitao sam ga šta to i zašto radi? Đed Milić mi je pokazao pergament svojih nadlanica, išaran venama i staračkim pegama i rekao: Pogledaj mi šake,pogledaj mi lice koje je zborano kao hrastova kora,da li možeš da zamisliš da sam i ja nekada imao devet godina kao ti sad, da sam bio dete? Voleo sam ga i klimnuo sam potvrdno ali u glavi nikako nisam mogao da pronađem vezu između devetogodišnjeg dečaka i ovog prastarog starca. E vidiš (znao je šta se dešava u mojoj glavi), baš zato sam ovo i uklesao.

Vreme je neprijatelj svemu, veli Pindar a Borhes: Vreme je reka koja me odnosi ali ja sam reka;ono je vatra koja me sažiže ali ja sam vatra.

Ne znam da li ste gledali film ČETIRI VENČANjA I SAHRANA. Metju u crkvi nad odrom svog ljubavnika Gareta, pre nego što je izgovorio stihove Vinstona Hju Odena : Zaustavite sve satove,isključite telefone, utišajte pse da ne laju....Sada zvezde nisu poželjne,pogasite ih sve, jer ništa više nema svrhe...., rekao je: Voleo je sahrane više od venčanja, jer, govorio je, bar u njima imaš šansu da učestvuješ.

Zanimljivo je mišljenje Marine Cvetajeve koje u knjizi NEOVDAŠNjE VEČE u priči MAJKA I MUZIKA  govori o dečjem poimanju budućnosti : Za dete ne postoji budućnost,već samo ono što je – s a d a (koje je za njega - u v e k).

Pjer Mabij u OGLEDALU ČUDESNOG pak veli: Strahu od budućnosti, ti daješ dragocenost trenutku sadašnjosti.

Glavni lik NESLANE ŠALE Itala Zveva, Mario Samilji, rekao je u basni vrapcima: Vi koji uopšte ne marite za budućnost,o budućnosti sigurno ništa ne znate. I uspevate da budete radosni ako ništa ne znate?..........Ali ptičice su bile bolje pripremljene: Mi smo sadašnjost........a ti,ti što živiš za budućnost, da li si srećniji?

Baš sam zabrazdio! Počeo sam da „filosofiram“ bez ikakve potrebe! Ponašam se kao oni koje sam kritikovao:“ Nema teme na koju JA ne mogu da reagujem „pravom“ istinom!“ Molim Vas da mi ne zamerite mnogo, povukla me tema. Paskal kaže: Misli dolaze nasumično i odlaze nasumično.Ne postoji način da se one zadrže ili da se trajno poseduju.Misao mi je pobegla:pokušavajući da je zapišem umesto toga zapisujem da mi je pobegla. Jedan od glavnih razloga što vam pišem to što vam pišem je i taj, jer se bojim da mi misao ne pobegne.

Postoji još jedna mogućnost! Ipak moram da nastavim, to je jače od mene! U priči REBUS vi ste napisali: Ponekad,rešenje neke zagonetke možemo da prihvatimo samo ovako:SANJAJUĆI. Pa postavljate tezu: Možda zato što je razum bojažljiv...što mu je draža komplikacija prepuna šupljina i tada naša volja prepušta rešenje snu. Bilo bi besmisleno tvrditi da snovi nagoveštavaju, predviđaju ili čak jasno „crtaju“ budućnost. Ali možda se delići budućnosti, zapretani i umotani u osnovnu potku sna, zaista nalaze u našim snovima. Možda je i Frojd shvatajući „bojažljivost“ razuma, toliko pažnje posvetio snovima?

U delu SPUTNIK LjUBAV Haruki Murakamija, Sumire piše u Documents 1: Pa kako,onda,čovek da ne razmišlja ozbiljno (već ispružen u polju,bezbrižno posmatra kako nebom plove beli oblaci i osluškuje kako trava raste) i još da izbegne sudar (Tras!)? Teško?Ne,nije!Makar s aspekta čiste logike,to je jednostavno.C,estsimple. Sanjati!Neprestano sanjati.Ući u svet snova i tamo ostati.I tamo živeti doveka.U snovima nema potrebe praviti distinkciju među stvarima.APSOLUTNO nema.Zato što,kao prvo,tamo ne postoje granice.

Salman Ruždi (koga ću sigurno često citirati) u SATANSKIM STIHOVIMA kroz razmišljanje Mirze Saida o svojoj ženi Mišal, piše: Oni su joj pričali čak i svoje snove,mada je samo nekoliko njih sanjalo više nego jedan put mesečno, jer su bili i suviše siromašni da bi mogli da podnesu takav luksuz.

Branko Miljković, jedan od najvećih pesnika mog naroda, pesmu POEZIJU ĆE SVI PISATI počinje: San je davna i zaboravljena istina koju više niko ne ume da proveri.

Dopalo mi se ŽIVOT JE SASTANAK iako vi tvrdite da je to otrcana fraza a posebno nastavak : SAMO ŠTO MI NE ZNAMO KADA, SA KIM, KAKO I GDE? Ponekad to što ne znamo kada, sa kim, kako i gde, donese sa sobom draž novog, nepoznatog ali primamljivog, uzbuđenje, saznanja...a može da bude i neprijatno, poražavajuće, da bude smrtno opasno. Citiraću vam pasus iz knjige KAP ŠPANSKE KRVI velikog srpskog pisca Miloša Crnjanskog: Još pre nekoliko dana niste ni znali da postojim...ni želeli, ni tražili...a sada govorite o smrti. Mladi grof Hiršberg u državi Ludviga I Bavarskog, zaljubljuje se u špansku igračicu Lolu Montez, čiji skandalozan život godinama puni stranice evropske štampe. Poznaje je samo tri dana, na brigu i staranje poverio mu je njen ljubavnik a njegov najbolji prijatelj, ona, Lola želi da osvoji i potčini samog Ludviga, dakle, prvi sastanak se održao pre samo tri dana a on je spreman da se ubije ako ne uspe da je osvoji.

Verovatno ste u pravu kada tvrdite da je to otrcana fraza zbog česte zloupotrebe ali to ne znači da nije istinita. Posebno zbog toga kako dalje kažete: ŠTO MI NE ZNAMO KADA, SA KIM, KAKO I GDE i što ne znamo šta nam to može doneti ili oduzeti. Upotrebom se stvari pa i fraze „otrcavaju“ i „ofucavaju“ ali setite se dragi Antonio koliko vam prijaju stare udobne cipele u odnosu na nove, još nerazgažene.

Ljubazno vas pozdravljam, M.P



Komentari (57)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

loader loader 23:44 11.04.2010

Vreme u unutrašnjem džepu


Pomenuto je, vreme. Odvede me to sad u daljinu. Obuzimaju me česte sumnje da vreme zapravo ne postoji. San možda. On je... pa, čini se da je postojaniji od vremena. Pogledam u zid. Puno puta sam na taj način zurio u pojam vremena. Kad se to pitanje nametne, ja se nesvesno zagledam u zid, ovde, kraj monitora. Zid i vreme tako dođu u neku čudnu komparaciju. Zid čvrst, a sazdan od saznanja da će se kad-tad neminovno urušiti. Vreme bez čvrstine, svo fluidno i rastegljivo, a deluje neporušivo. Hm... Stoga, zid mi je prozor vremena. Znam da nema ni jednog, ni drugog. Moja misao lako prodire kroz zid, i teče brže i dalje od vremena. Zato je tu. Misao.
mikele9 mikele9 08:37 12.04.2010

Re: Vreme u unutrašnjem džepu

loader
Vreme u unutrašnjem džepu

zid mi je prozor vremena. Znam da nema ni jednog, ni drugog. Moja misao lako prodire kroz zid, i teče brže i dalje od vremena. Zato je tu. Misao.

miloradkakmar miloradkakmar 00:23 12.04.2010

Ne možemo

nikako da se uhvatimo za rep.
Dok ne postanemo čista energija, dok se ne poistovetimo sa vremenom, Neko će nam ponuditi nešto treće. Postaćemo travka, kamen, stonoga... ili mi sami sa ovom pameti i u ovom obliku. Gde smo bili nigde, šta smo radili ništa, samo što toga nećemo biti svesni, a možda će se svest drugačije zvati.
loader loader 00:55 12.04.2010

Re: Ne možemo

Ali, Milorade, sve to su sastojci i pojmovi koji se nalaze u jednoj, zajedničkoj tegli, velikoj do beskraja, skučenoj do nepodnošljivosti :)
mikele9 mikele9 08:39 12.04.2010

Re: Ne možemo

nikako da se uhvatimo za rep.

Ja mislim da je u tome i suština i smisao, treba do kraja života juriti svoj rep.
Filip Mladenović Filip Mladenović 01:06 12.04.2010

BRANKO MILJKOVIĆ o vremenu

"JEDNO JE VREME U GLAVI, A DRUGO U SRCU."
mikele9 mikele9 08:43 12.04.2010

Re: BRANKO MILJKOVIĆ o vremenu

"JEDNO JE VREME U GLAVI, A DRUGO U SRCU."

Treće u očima, četvrto u prstima, peto u nogama koje hodaju, šesto u samom vremenu koje ne postoji, sedmo u vremenu koje je ti, ja...

Nikad nije kasno

Volim faktor iznenadjenja. Kad dovoljno prozivis steknes Ono sto zovu mudrost, a u stvari misle dosada. Onda mozes primenjujuci isustva prethodnih dogadjaja da predvidis sta ce biti. K'o voli sah, super mu je, a k'o voli avanturu - nema srece.

Nego, mikele, jesi ti nekad citao Harija Kunzrua? Preporucujem. Cini mi se da bi ti se dopao. mozes da probas jednu njegovu pricu koju Sam prenela kod mene na blogu: "Raj, Bohemian". Ne modu da kopiram link kad blogujem sa telefona, Ali naslov bloga je isti pa ne bi trebalo da bude tesko da se nadje

PS EVO
mikele9 mikele9 08:49 12.04.2010

Re: Nikad nije kasno

Volim faktor iznenadjenja.

I ja, zato ih često priređujem drugima ali pre svega sebi. Ponekad ume da ispadne čarobno!
Nego, mikele, jesi ti nekad citao Harija Kunzrua?

Nisam ali ću prvo pročitati "Raj, Bohemian" pa idem dalje.
P.S. Pozdravi mi bebicu, poljubi je za mene
mikele9 mikele9 21:00 12.04.2010

Re: Nikad nije kasno

For Sunita, the world was a kind of tragic game.

He smiled and started to tell me about a party, a guest list, a secret venue. I took out my phone to punch in the contact number

Hvala na preporuci, dopao mi se. Ima li išta od njega prevedeno?

Re: Nikad nije kasno

ne znam, ali njegove knjige koje preporucujem su:
Transmission
The Impressionist
My Revolutions
Sjajno umece pisanja, krajnje nepredvidljiva radnja, sve potpuno drugacije, pune tajni koje ljudi sakrivaju i od samih sebe
mikele9 mikele9 12:26 13.04.2010

Re: Nikad nije kasno

Transmission
The Impressionist


Hvala ti, intrigiraju me naslovi
dirtyharry dirtyharry 07:54 12.04.2010

...

Nemam mnogo da dodam moj iskusni prijatelju. Samo mogu malo da začinim:

mikele9 mikele9 08:52 12.04.2010

Re: ...

Nemam mnogo da dodam moj iskusni prijatelju. Samo mogu malo da začinim:

Imaš dragi moj Harry, tvoji začini doprinose kvalitetu.
margos margos 09:38 12.04.2010

Re: ...

A meni, opet, kad pročitam TIME, najpre ovo na pameti...

Dragi Mikele, sve češće mislim da nemamo pojma - ni o čemu. Nikad pametniji i nikad gluplji nismo bili, svi zajedno.

mikele9 mikele9 10:33 12.04.2010

Re: ...

A meni, opet, kad pročitam TIME, najpre ovo na pameti...

Dobro ti je palo na pamet! A Dado je za mene The Best, N0 1, odavno. Kako je pevao MAKEDONIJU sa Janezom Bončinom, a? Ma sve bre, čim otvori usta, Kosmos se razgali!

Dragi Mikele, sve češće mislim da nemamo pojma - ni o čemu. Nikad pametniji i nikad gluplji nismo bili, svi zajedno.

Smiješano najlakše se pije.
jesen92 jesen92 21:55 12.04.2010

Re: ...

..vreme je nesto izmedju jave i sna...proslost, sadasnjost i buducnost se preplicu i saplicu u tom tesnacu...


mikele9 mikele9 12:34 13.04.2010

Re: ...

..vreme je nesto izmedju jave i sna...proslost, sadasnjost i buducnost se preplicu i saplicu u tom tesnacu.

Vreme je bezmerno kao i Kosmos, nema početak ni kraj ako ga meriš našim zemaljskim merama, minutima, satima, danima, godinama. Ali svako od nas ima svoje lično i neotuđivo vreme u kojem se sadrži i ono beskonačno, bezmerno....kovitlac svega što je postojalo, postoji i postojaće.
Hvala za Gipsy song
jasnaz jasnaz 08:19 12.04.2010

svo vreme





Gde ti je kuća, prijatelju?
Imaš li pravac?
I dovoljno vremena?

Gde ti je kuća, prijatelju.
Tu je
svo vreme
Tvog sveta.








mikele9 mikele9 08:59 12.04.2010

Re: svo vreme

Gde ti je kuća, prijatelju?
Imaš li pravac?
I dovoljno vremena?

Gde ti je kuća, prijatelju.
Tu je svo vreme
Tvog sveta.


Nemam kuću prijatelju,
svi pravci su moji,
vreme sam ja.

Rekoh nemam kuću prijatelju,
zato i nosim svoje vreme
u jednom od svetova.
kukusigameni kukusigameni 09:11 12.04.2010

Magbet

"Život nije drugo do senka koja luta,
siroti glumac što na pozornici kočoperi se i šepuri,
u svoj kratki čas
i potom za njega ne čuje se nikada više."
mikele9 mikele9 11:36 12.04.2010

Re: Magbet

"Život nije drugo do senka koja luta,
siroti glumac što na pozornici kočoperi se i šepuri,
u svoj kratki čas
i potom za njega ne čuje se nikada više."


kukusigameni kukusigameni 16:24 12.04.2010

Re: Magbet

Mikele tvrdi da...

mikele9 mikele9 19:32 12.04.2010

Re: Magbet

Mikele tvrdi da...

Jesi li čitao Pereira tvrdi da... ili gledao film sa Mastrojanijem? Čista desetka!
Mnogo volim Tabukija, ovo je jedno od "pisama" iz moje neobjavljene knjige koja nosi gornji naslov.
kukusigameni kukusigameni 19:45 12.04.2010

Re: Magbet

Čuj čitao!?
stefan.hauzer stefan.hauzer 09:57 12.04.2010

jabuka

Secam se djedovih reci,sta je to zivot!?
Sine,zivot ti je ova jabuka!Velika,rumena,slatka...a ti nemoj brzo da je pojedes,nego polako,oseti je.Pojedi je celu,do kraja...nemoj da ostavljas pola jabuke ko' sto znas!Jedi tako,da znas sta si pojeo,da iskoristis sve sto ti nudi...
(Inace,jabuku sam pojeo za minut.Bas sam je osetio!)

Forever young,I wanna be forever young...
mikele9 mikele9 10:40 12.04.2010

Re: jabuka

Popih hladno pivo ušima i ne da mi je leglo...brate prijatelju Stefane!
Sine,zivot ti je ova jabuka!

Djed je rekao pravu stvar ali svako od nas jede svoju jabuku kako želi, ume i zna.
jesen92 jesen92 22:09 12.04.2010

Re: jabuka

mikele9 mikele9 12:37 13.04.2010

Re: jabuka

jesen92
Syndi Lauper, its OK
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 10:48 12.04.2010

O, mladosti

Jelica Greganović Jelica Greganović 10:54 12.04.2010

Re: O, mladosti



pozdrav od

mikele9 mikele9 19:35 12.04.2010

Re: O, mladosti

O, mladosti

Vojislave, volim ja i svoju starost, volim sve moje godine, "nemam žal za mladost."
Hvala ti za Preleta
mikele9 mikele9 19:38 12.04.2010

Re: O, mladosti

pozdrav od Jelica Greganović

Black bull?! A satovno vreme curi, kaplje...treba promeniti gumicu.
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:06 13.04.2010

Re: O, mladosti

Black bull?!

Da, iz horoskopske grupe "Bici".
mikele9 mikele9 12:51 13.04.2010

Re: O, mladosti

Da, iz horoskopske grupe "Bici".

Lele glup li sam! Ali 'ajde ću idem na popravni i mlogo se izvinjavam na grupu "Bici".
ddsonik ddsonik 14:16 12.04.2010

bas

Ovde ima toliko stvari koje ne bih hteo da zaboravim da mi pada na pamet da delove istetoviram, da ne zaboravim dok sam ziv.



A kroz ovu pricu

Za dete ne postoji budućnost,već samo ono što je – s a d a (koje je za njega - u v e k).


prolazim svakodnevno sa mojom dvogodisnjom princezom i super je to resetovanje.

Nedostaju mi ovakvi razgovori, zaista sam uzivao
mariopan mariopan 14:45 12.04.2010

Re: bas

...i na kraju ?
Gde si bio - nigde, šta si radio - ništa.

Nadam da ipak ostaje nešto iza nas, neka sećanja, osećanja, saznanja, upisana u genetski kod ljudske rase kao zajedničko dobro svih nas? Inače ništa ne bi imalo smisla a i u haosu postoji smisao samo ga nama "nije dato" videti i shvatiti - što ne znači da ne postoji. Nadam se.


mikele9 mikele9 19:45 12.04.2010

Re: bas

ddsonik
A kroz ovu pricu
Za dete ne postoji budućnost,već samo ono što je – s a d a (koje je za njega - u v e k).
prolazim svakodnevno sa mojom dvogodisnjom princezom i super je to resetovanje.
Nedostaju mi ovakvi razgovori, zaista sam uzivao

Neka ti je živa, zdrava i vesela princezica, za nju


Hvala ti na komplimentu.
mikele9 mikele9 19:50 12.04.2010

Re: bas

...i na kraju ?
Gde si bio - nigde, šta si radio - ništa.

Nadam da ipak ostaje nešto iza nas, neka sećanja, osećanja, saznanja, upisana u genetski kod ljudske rase kao zajedničko dobro svih nas? Inače ništa ne bi imalo smisla a i u haosu postoji smisao samo ga nama "nije dato" videti i shvatiti - što ne znači da ne postoji. Nadam se.

Draga mariopan, sama si odgovorila šta za nama ostaje, samo izbaci ono : nadam se.
Uostalom š'a nas briga! 'ajmo kao što je pevao Brana Petrović:
"Proživi život prožabuj žabu
na smrt obrati pažnju kada budeš mrtav
u predelu lepšem od ovog predela
koji je lepši od predela svih."
mariopan mariopan 21:36 12.04.2010

Re: bas

mikele9
...i na kraju ?
Gde si bio - nigde, šta si radio - ništa.

Nadam da ipak ostaje nešto iza nas, neka sećanja, osećanja, saznanja, upisana u genetski kod ljudske rase kao zajedničko dobro svih nas? Inače ništa ne bi imalo smisla a i u haosu postoji smisao samo ga nama "nije dato" videti i shvatiti - što ne znači da ne postoji. Nadam se.

Draga mariopan, sama si odgovorila šta za nama ostaje, samo izbaci ono : nadam se.
Uostalom š'a nas briga! 'ajmo kao što je pevao Brana Petrović:
"Proživi život prožabuj žabu
na smrt obrati pažnju kada budeš mrtav
u predelu lepšem od ovog predela
koji je lepši od predela svih."

I to što kažeš
AlexDunja AlexDunja 15:40 12.04.2010

...

mikele9 mikele9 19:53 12.04.2010

Re: ...

AlexDunja blagodarim najsrdačnije!
AlexDunja AlexDunja 21:05 12.04.2010

Re: ...

AlexDunja blagodarim najsrdačnije!

nema na cemu.
fascinira me, svaki put
kad cujem,
zrelost, emocionalnost
o vestini i talentu ne treba...

sjajno!
a tako jednostavno
i bez ukrasa.

jesen92 jesen92 22:55 12.04.2010

Re: ...

mikele9 mikele9 12:55 13.04.2010

Re: ...

AlexDunja
nema na cemu.
fascinira me, svaki put
kad cujem,
zrelost, emocionalnost
o vestini i talentu ne treba...

sjajno!
a tako jednostavno
i bez ukrasa.

Bez lažne skromnosti (kojoj inače nisam sklon), prijaju mi tvoje reči
mirelarado mirelarado 13:58 15.04.2010

Re: ...

AlexDunja
fascinira me, svaki put
kad cujem,
zrelost, emocionalnost
o vestini i talentu ne treba...

sjajno!
a tako jednostavno
i bez ukrasa.


Сјајно, заиста.
mikele9 mikele9 08:36 16.04.2010

Re: ...

mirelarado
Сјајно, заиста.

Pogordicu se, uznecu se, podici cu nos...
Hvala Mirela, mnogo mi znaci to sto si napisala i sto tako mislis!
mirelarado mirelarado 20:42 16.04.2010

Re: ...

mikele9
mirelarado
Сјајно, заиста.

Pogordicu se, uznecu se, podici cu nos...


Нећеш, Микеле, ниси тај тип.
А за мене је литерарна искреност, којом одише сваки твој текст, најважнија и не може се ничим надоместити.
mikele9 mikele9 21:04 16.04.2010

Re: ...

Нећеш, Микеле, ниси тај тип.

Neću Mirela, to sam što sam i drago mi je što sam. Juče smo u Novom Sadu okupljeni oko Jelice, što reče Milorad kao da se znamo 100 godina, progovorili neku i o iskrenosti u pisanju. Neiskrenost se vrlo brzo sama razotkrije. Ja iskreno živim i svoj život.
Hvala
gordanac gordanac 16:17 12.04.2010

*****

El ovaj Antonio Tabucchi?
El se Š njime dopisuješ, ha?
Evo pisma i jezika koje (mislim) Tabucchi najbolje razume:



Ovako mu ondaK napiši adresu:

Antonio Tabucchi
devojačko Pessoa

Zadnja Pošta
Cape Verde

(tamo da putujem, karta u jednom pravcu, ništa pisma, ništa vreme, ništa ništa, samo saudade,...)
mikele9 mikele9 19:59 12.04.2010

Re: *****

El ovaj Antonio Tabucchi?
El se Š njime dopisuješ, ha?
Evo pisma i jezika koje (mislim) Tabucchi najbolje razume:
Ovako mu ondaK napiši adresu:

Antonio Tabucchi
devojačko Pessoa

Zadnja Pošta
Cape Verde

Taj, taj, moj dragi Antonio koji obožava
(tamo da putujem, karta u jednom pravcu, ništa pisma, ništa vreme, ništa ništa, samo saudade,..

i govori portugalski ako ne bolje nego maternji mu italijanski a ono egal!
I ja bih...što kažeš karta u jednom pravcu. Hvala ti
nsarski nsarski 20:19 12.04.2010

Re: *****

tamo da putujem, karta u jednom pravcu, ništa pisma, ništa vreme, ništa ništa, samo saudade,..

Ostrvo Brava, petak, i nista.
Smesteno ovde:
mikele9 mikele9 21:03 12.04.2010

Re: *****

nsarski

Ostrvo Brava, petak, i nista.
Smesteno ovde:

Profesore kupujem, ne pitam šta košta!
nsarski nsarski 21:15 12.04.2010

Re: *****

Profesore kupujem, ne pitam šta košta!

Nema sta da se kupuje - odes i boravis.

Evo ti jedan Blue Bayou

mikele9 mikele9 21:23 12.04.2010

Re: *****

Nema sta da se kupuje - odes i boravis.

Počinjem sa pakovanjem. Boraviću dok me ne izbace.
Evo ti jedan Blue Bayou

Linda Ronstad...prefinjeno, obuhvata, obuzima...
Черевићан Черевићан 19:23 12.04.2010

тајна . . псссс

уме живот да нас слуди
да'с надамо без разлога
промакну нам деценије
но небуде ниш'т од тога

а чекасмо с пуно вере
да ће можда нас усрати
па немуштим недореком
тајну тајне ми сазнати

шема знана , ајчило је
њих без броја а пре нас
и баш нико не сазнаде
у каквој је тајни спас

mikele9 mikele9 20:05 12.04.2010

Re: тајна . . псссс

шема знана , ајчило је
њих без броја а пре нас
и баш нико не сазнаде
у каквој је тајни спас


spasa tajnog,
niti ima nit' je bilo,
ni saznanja nekog bajnog,
odsanjasmo što nam milo.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana