Ljudska prava| Religija| Roditeljstvo| Satira

Mali sexy đavoli

alexlambros RSS / 12.04.2010. u 20:53

AleXandar Lambros

Papa je konačno odlučio da se oglasi povodom pandemičnog seksualnog zlostavljanja dece u katoličkoj crkvi:

„Iako su počinjeni strašni i veliki gresi, naš Gospod uči nas da okrenemo drugi obraz i oprostimo onima koji su grešili protivu nas. Zbog toga, uprkos strašnim nedelima koja su počinili, crkva mora da nastavi dalje i oprosti toj deci.

Kao što je Isus rekao - ‘Ko je među vama bez greha neka prvi baci kamen'. Moramo poslati jasnu poruku stotinama, možda hiljadama, dece čiji su grešni načini mnoge crkvene sluge naveli na požudu i kršenje zaveta celibata. Crkva im oprašta njihove grehe i gleda na njih sa saosećanjem a ne netolerancijom."

„Opraštajući ovoj deci, uglavnom dečacima između 5 i 10 godina koji idu u crkvu, papa je ispoljio pravo hrišćansko milosrđe", povodom papinog oproštaja silovanoj deci, izjavio je otac Thomas O'Malley, pripadnik njujorške nadbiskupske dijeceze i jedan od mnogih sveštenika umešanih u skandal seksualnog zlostavljanja maloletnika. „Papa kaže, da su na neki način, i ovi mladi grešnici, takođe žrtve. Praštajući im on šalje važnu poruku da empatija, suprotno onome što kritičari po sekularnim medijima pišu, postoji u modernom katolicizmu."

„Papa je pokazao veliku ljubav i saosećanje, kao i Isus prema skupljačima poreza i prostitutkama" - izjavio je tada bostonski kardinal Bernard Law. „Uprkos svemu onome što su uradili kako bi ugrozili karijere tolikih sveštenika, da ne pominjem izlaganje opasnosti svešteničkih besmrtnih duša, crkva prihvata ove maloletne zavodnike i izazivače otvorenih ruku. Papine reči i dela dokazuju da je crkva spremna da okonča patnje i započne proces isceljenja".

Oprost su tada mnogi crkveni učenjaci pohvalili kao najnapredniji čin Vatikana još od Drugog Vatikanskog koncila 1962. godine.

„Ovakvo kršenje tradicije ne može se preceniti", istakao je svetovni administrator Bruce McConnachie iz losanđeleske nadbiskupije. „Na kraju krajeva, po crkvenoj doktrini, čin zavođenja sveštenika smatra se teškim grehom protiv božijih zakona, koji su kažnjivi večnim paklenim mukama. Zbog ovoga bi mali seksi dečaci morali biti zahvalni. Pokazujući takvu volju da oprosti i zaboravi, papa je poslao jasnu poruku - iako su ti dečaci učinili toliko toga da podriju i obore sveštenički zavet na celibat, oni još uvek zaslužuju ljubav boga."

Margaret Leahy, 39, iz Somervila, domaćica i majka jednog od navodnih zavodnika, izrazila je olakšanje povodom papinog oproštaja.

„Mesecima sam strahovala da će moj i na desetine drugih dečaka koji su počinili greh sa ocem Haloranom pre nego je premešten na sigurno u drugu parohiju kako bi ga zaštitili od daljih iskušenja njihovih prepubertetskih ruku, otići u pakao zbog onoga što su učinili", izjavila je ova majka. „To je najgori osećaj za jednu majku. Ali zahvaljujući papinom oproštaju, moja noćna mora konačno je gotova. On je u to vreme imao samo osam godina. Nije mogao da zna. Hvala Vam, Vaša Svetosti, što ste mom malom Timotiju dali drugu šansu za iskupljenje".

Međutim, nisu svi u katoličkoj crkvi podržali papin čin.

„Kakvu to poruku papa šalje deci? Da je u redu zavoditi sveštenike?" izjavio je jedan baltimorski sveštenik koji je želeo da ostane anoniman zbog sudskog procesa koji je u toku. „Papa u suštini najmlađim pripadnicima crkve poručuje - ‘Samo napred, pustite da vam otac taj i taj zavuče ruku u gaćice na probi crkvenog hora, papa će vam na kraju oprostiti'. Bez straha od večnog prokletstva kako će ovi mladi zavodnici da shvate šta rade".

"Dok odvratni sekularni humanizam nastavlja da urušava naše najsvetije institucije, Vatikan čini opasan presedan", nastavio je ovaj sveštenik. "Od crkvenih vlasti tražimo pravdu a ne zgodna politička rešenja koja održavaju status kvo. Ovi grešnici moraju odgovarati za štetu koju su naneli".

 

 



Komentari (40)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

uros_vozdovac uros_vozdovac 21:02 12.04.2010

Nisam

li ovo video pre neki dan? I što ne mogu da ga nađem da proverim sećanje?
mariopan mariopan 21:56 12.04.2010

Re: Nisam

uros_vozdovac
li ovo video pre neki dan? I što ne mogu da ga nađem da proverim sećanje?

Blog koji je napisala Jelica Greganović , "Kad jaganjci progovore".? Možda si to video?
Pisala je o konkretnim slučajevima zlostavljanja dece i koliko se dugo to zataškavalo, malim kaznama za utvrđene slučajeve i slično..
tompinchns tompinchns 21:58 12.04.2010

Re: Nisam

Nisam
li ovo video pre neki dan? I što ne mogu da ga nađem da proverim sećanje?


Imaš Jeličin blog od pre neki dan o slovenačkim sveštenicima "Kad jaganjci progovore".
uros_vozdovac uros_vozdovac 22:05 12.04.2010

Re: Nisam

tompinchns
Nisam
li ovo video pre neki dan? I što ne mogu da ga nađem da proverim sećanje?


Imaš Jeličin blog od pre neki dan o slovenačkim sveštenicima "Kad jaganjci progovore".


Ma ovo je pravi Déjà vu. Čitao sam Jelicu, to je ok, ali mogao sam da se zakunem da sam pretrčao preko ovog posta pre neki dan. Kad sam stigao kući - nigde ga nema. Pre neki dan... Sada je tu. Avaj izgledao da sam i ja prolupao.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 21:08 12.04.2010

ne razumem

chekaj, ako sam dobro razumeo,

Crkva oprashta greshnoj deci jer su ih fratri silovali?
mostarac mostarac 21:15 12.04.2010

Hm

Ovo neka parodija!?
Humoreska?!
Vic!?
loader loader 21:15 12.04.2010

Odluka crkve da bude javna

DakleM, sexualna revolucija je definitivno probila tvrdokornu branu kanona crkve i naselila se međ hormone obavijene mantijama ... Da se to prizna, od strane nosilaca mantija. A potom, da se kaže šta dalje: zadovoljavanje nestašnih hormona, ili molitveni obred. Da crkveni velikodostojnici kažu šta od ta dva biraju. A ono drugo da se osudi i protera!

Naravno, ovi koji se ogrešiše o civilne zakone i koji povrediše decu - da odgovaraju ! Po zakonu ! I to najvišom kaznom, jer - njihovo nedelo teže je od nedela nekog dobroti nevičnog građanina !
mariopan mariopan 21:26 12.04.2010

Re: Odluka crkve da bude javna

Zgrožena sam.
ZGROŽENA SAM!
...neka im je Bog u pomoći toj jadnoj deci i svoj drugoj deci koja ikada kroče u te "crkve", leglo razvrata i sramote - FUJ.
A papa neka se moli za spas svoje duše ako uopšte veruje u Boga, i neka nikome ne prašta ništa jer je pravo da to radi upravo izgubio, nije zaštitio najnežniji izdanak čovečanstva - decu, već razvratnike i bolesnike u mantijama. FUJ.
loader loader 21:47 12.04.2010

Re: Odluka crkve da bude javna

papa neka se moli za spas svoje duše ako uopšte veruje u Boga

Vera?! Tu je prevashodna vera u svoju ulogu - a taj ulog taštine nije mali! Zamislite da vas pola sveta ljubi u ruku. Prija? Pa, naravno. Papama to očigledno godi. Otud tako tvrdokorno čuvanje "crkve". Što više zakoni građanski prodru u crkvenu tamu, to je i autonomnost, tj. apsolutizam pape manji, što znači i manje đakonija za taštinu njegovu. Neka zato ne čudi ovoliki otpor da se prizna i osudi, ili dozvoli da bude osuđeno, zlodelo nad decom. Ništa nelogično, ništa novo. Rekosmo već - jedino veliki pritisak javnosti može da pomakne stvari. Papa to svakako neće. Primiće, recimo, najviđenije ustaše u vreme kad zverstva nad srpskim življem uveliko traju, ali će, evo, sasvim suzdržan biti kad mu pomenete da treba da primi informaciju o seksualnoj zloupotrebi dece od strane njegove produžene kandže !

Dakle, papom se ne treba ni baviti. Samo pritisak javnosti odškrinuće ta teška i tamna vrata !
Inner Party Inner Party 21:19 12.04.2010

Cujem ...

... da ce papa Benedikt da poseti London i da postoji inicijativa da ga 'apse odma' na aerodromu...

Mogli bi sto se mene tice.
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:02 12.04.2010

Re: Cujem ...

Cujem ...
... da ce papa Benedikt da poseti London i da postoji inicijativa da ga 'apse odma' na aerodromu...

To sam i ja danas čula. Podržavam inicijativu iz dna duše.
babmilos babmilos 21:20 12.04.2010

uh

e, lud si alex 200 gradi... divim ti se na snazi da pričaš o... ovome, bez ijedne psovke.
ivana23 ivana23 21:29 12.04.2010

Pitanje

Zasto nije prilozen link originalne izjave?
mostarac mostarac 21:30 12.04.2010

Re: Pitanje

ivana23
Zasto nije prilozen link originalne izjave?

Ma ja mislim da je ovo zajebancija
AlexDunja AlexDunja 21:40 12.04.2010

Re: Pitanje

Ma ja mislim da je ovo zajebancija

pa pise da je satira.

crna, gorka,
jeziva...
ali takva i treba da bude da bi izazvala reakciju.

way to go, toyboy!
Filip2412 Filip2412 21:55 12.04.2010

...

Sto se mene tice voleo bih da nikakve religijske organizacije ne postoje, ali kad pogledam na velike institucije tipa katolicka crkva, strah me vata pri pomisli sta bi se desilo da se uruse i kolapsiraju, sta ce tolika masa sledbenika posle? Nemoj da pronadju nesto jos gore da slede i veruju...
Dejan Ninkovic Dejan Ninkovic 05:02 13.04.2010

Re: ...

Filip2412
Sto se mene tice voleo bih da nikakve religijske organizacije ne postoje, ali kad pogledam na velike institucije tipa katolicka crkva, strah me vata pri pomisli sta bi se desilo da se uruse i kolapsiraju, sta ce tolika masa sledbenika posle? Nemoj da pronadju nesto jos gore da slede i veruju...



vrlo interesanto....
inco inco 22:22 12.04.2010

Silovatelja naseg nasusnog daj nam...

Najveca ironija je sto sam negde do drugog pasosa zaista pomislio da su to izjavili. Uopste me ne bi cudilo. Ali glede samog zlostavljanja, ponovicu se...

Ako cemo iskreno, prvo zlostavljanje u tom nizu ucine roditelji time sto zigosu dete kao vernika i ispiraju mu jos neformiran mozak, i teraju ga da prisustvuje tupavim ritualima i uopste dolazi u kontakt sa ovakvim zverovima... Ne zaboravimo da su u vecini ovakvih slucajeva bas roditelji odigrali kljucnu rolu gurajuci sopstveno dete u ralje bescasca. `Svestenik` to dete ne mora ni da pipne, vec samim cinom inicijacije dete je zlostavljano... A cak i kad ga pipne, i kad se dete pozali, oni preko svoje ugradjene dogmatike ne mogu da predju pa misle da dete izmislja. Ne svi, ali mnogi... I kakva onda kazna treba za roditelje, ako vec za ove intrinzicne monstrume treba dozivotna/smrtna? Da je prava i pravde, roditelji bi trebalo da dele kaznu sa zlostavljacima.

E sad, roditelji a i mnogi drugi ce to pravdati na milion nacina, cudna je boljka dogmatskog verovanja, ali u esenciji to jesu cinjenice. Kako bi reagovali kad bi roditelji neko dete indoktrinirali od malih nogu u neku drugu ideologiju? Recimo uclane svoje dete sa nepunih godinu dana u - radikale (samo kao primer, moze to da bude sve od fasista do libertarijanaca). I onda ga teraju da ide na stranacke skupstine od malih nogu? I onda ga neki cika radikal ispipka... Zasto se onda drugacije reaguje kad je rec o ne-politickim (bar ne direktno) ideologijama poput religije?
nestor92 nestor92 23:09 12.04.2010

Re: Silovatelja naseg nasusnog daj nam...

Ako cemo iskreno, prvo zlostavljanje u tom nizu ucine roditelji time sto zigosu dete kao vernika i ispiraju mu jos neformiran mozak, i teraju ga da prisustvuje tupavim ritualima i uopste dolazi u kontakt sa ovakvim zverovima.


Da, takvi roditelji prakticno nude dete na tanjiru obesnim pronosiocima Blagovesti. Sram ih bilo! Svaki roditelj koji pomene Boga svom potomku treba da bude obesen. I nakon toga streljan. A zatim da sedne na elektricnu stolicu.

A Biblija je ustvari Kama Sutra.



Inco je malo pretjerao
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:00 12.04.2010

Đubre matoro,

crkva mora da nastavi dalje i oprosti toj deci.

Kao što je Isus rekao - ‘Ko je među vama bez greha neka prvi baci kamen'. Moramo poslati jasnu poruku stotinama, možda hiljadama, dece čiji su grešni načini mnoge crkvene sluge naveli na požudu i kršenje zaveta celibata. Crkva im oprašta njihove grehe i gleda na njih sa saosećanjem a ne netolerancijom."


ima 100 godina i laže, nije ga sramota.
Ja stvarno na ovako nešto ostajem bez pristojnih reči. Ne bih da komentarišem ovu odvratnost licemernu, perverznu, bolesnu, odvratnu. Đubrad.

Edit: Gde piše da je satira? Ja sam i tako stigla samo do pola, pa mi se pripovraćalo od muke...a uopšte me ne bi čudilo da su ovako nešto saopštili, liči na njih. Dakle, jesam pala na fintu?
nestor92 nestor92 23:10 12.04.2010

Re: Đubre matoro,



Dakle, jesam pala na fintu?



Ladno
ivana23 ivana23 23:15 12.04.2010

Re: Đubre matoro,

Jelica Greganović
Edit: Gde piše da je satira? Ja sam i tako stigla samo do pola, pa mi se pripovraćalo od muke...a uopšte me ne bi čudilo da su ovako nešto saopštili, liči na njih. Dakle, jesam pala na fintu?

Tagovano.

Pala i ja, trazila link...
mostarac mostarac 23:16 12.04.2010

Re: Đubre matoro,

Dakle, jesam pala na fintu?

I ja sam
Coco Rosie Coco Rosie 23:33 12.04.2010

Re: Đubre matoro,

mariopan mariopan 07:57 13.04.2010

Re: Đubre matoro,

mostarac
Dakle, jesam pala na fintu?

I ja sam

I ja, ali ostajem kod svog komentara , i dalje to sve mislim.
tompinchns tompinchns 08:19 13.04.2010

Re: Đubre matoro,

Jelica Greganović
Gde piše da je satira? Ja sam i tako stigla samo do pola, pa mi se pripovraćalo od muke...a uopšte me ne bi čudilo da su ovako nešto saopštili, liči na njih. Dakle, jesam pala na fintu?


I ja sam se upecala! Bilo mi muka već posle prvog pasusa, ali nastavila da čitam i sve treptala od neverovanja! Ali sam kupila!
Jelica Greganović Jelica Greganović 08:57 13.04.2010

Re: Đubre matoro,

I ja, ali ostajem kod svog komentara , i dalje to sve mislim.

Potpisujem.
tompinchns tompinchns 11:06 13.04.2010

Re: Đubre matoro,

Jelica Greganović
I ja, ali ostajem kod svog komentara , i dalje to sve mislim.

Potpisujem.


Ja od muke nisam ni znala sta da komentarisem, tako da potpisujem vase komentare!<_<

Coco Rosie Coco Rosie 23:41 12.04.2010

miss kitty

Jelica Greganović Jelica Greganović 08:58 13.04.2010

Re: miss kitty

tajatehno tajatehno 20:40 13.04.2010

Re: miss kitty

Coco Rosie

Imamo i mi nase kandidate za ovakve fotografije,nego kada bi kod nas neko tako nesto objavio,ne mora da bude patrijarh,dovoljno je vladika bio bi ziv zakopan.
escherichije_colic escherichije_colic 20:31 14.04.2010

Re: miss kitty

Imamo i mi nase kandidate za ovakve fotografije,nego kada bi kod nas neko tako nesto objavio,ne mora da bude patrijarh,dovoljno je vladika bio bi ziv zakopan.


Objavljivao je Peđa Azdejković fotomontažu pokojnog patrijarha na telo Madone (ne one crkvene) Pitaj ga kako je uspeo da se otkopa ...
Dejan Ninkovic Dejan Ninkovic 05:42 13.04.2010

sexy beni XVI

Satira:) bilo u "Onion-u" novinama. Ali sa ovima nista nije satiricno.


BTW Ko ode u vatikan i jos uvek se lozi na te fore je coban na kvadrat:) Ekipa se sa Ultimate (Lav jede malog robica, for fun:) Fajt arene presvukla, pregazila Tiber i smislila novi "naucno-zabavni" program.

Palio sam se i na Maye,terao zenu da idemo sred svinjskog gripa.Vukao je sa plaze da gleda kamenje. Obisao sve uzduz i popreko jesenas od Beliza do Meride. 2012 kraj sveta i te fore. Corak prijatelju:)

Kol'ko ovaca ima za sisanje u danasnje vreme mi je veca intriga od hiljada godina vatikanskog blebetanja i brojanja zvezda.A o ovim drugim divljacima da ne pisem. Nisu tema bloga.

Poz za domacina blogoslovljenog Alexlambrosa!






dolybell92 dolybell92 07:32 13.04.2010

Inicijativa

sesili sesili 09:17 13.04.2010

Re: I ja sam se upecala...

... ali, srećom, imam nizak pritisak, pa to što mi je "ripio" samo mi je pomoglo. Taman sam mislila da Timotijevu majku vode kod jačeg psihijatra. Ali, tek kroz komentare sam shvatila da je to ironija. Pa i tada je strašno!
tajatehno tajatehno 20:33 13.04.2010

Zastarelost

Zasto nisu malo sacekali da zastare predmeti zbog krivicnog gonjenja.Trebali su da pitaju,ima ko zna.
ministar2008 ministar2008 19:35 14.04.2010

Aktuelno...

Dosao novi mladi pop u seosku crkvu. Velecasni ga savjetuje. Kad ti dodje djevojka i kaze da se ljubila s momkom to je 2x oce nas, ako su spavali 3x, ako su imali oralni sex 4x. Sljedeceg dana dolazi djevojka u crkvu na ispovjed.
- Oce grijesila sam
- Bog je milostiv on prasta, reci o cemu je rijec
- Sinoc sam bila sa momkom i ljubili smo se
- 2x oce nas i Bog ce ti oprostiti... See More
- Ali to nije sve, vodili smo ljubav
- 3x oce nas i Bog ce ti oprostiti
- Ali nije ni to sve, imali smo oralni sex
- 4x oce nas i Bog ce ti oprostiti
- Ali nije ni to sve, imali smo analni sex
- Pop neznajuci sta sad, primjeti crkvene djecake kako prolaze pored ispovjedaonice i izleti da ih priupita. Znate li vi sta daje velecasni za analni sex ?
- Nekad Milku, nekad Snickers, kako kad..
escherichije_colic escherichije_colic 20:33 14.04.2010

Re: Aktuelno...

escherichije_colic escherichije_colic 20:38 14.04.2010

Iskreno

Dok je nama Pahomija, nema smisla da se nešto preterano gnušamo na pedofiliju u katoličkoj crkvi. Veća crkva - veći broj incidenata seksualnog zlostavljanja.

Svojevremeno čuo anegdotu o proti jedne sremske parohije - kako je čovek "ljubio" ženu (ali ne svoju) na oltaru, ni manje ni više. Da stvar bude gora, popadija ga uhvati na delu. A da stvar bude još gora, cela priča se zataška da ne bi ispadao skandal.
Dawngreeter Dawngreeter 12:53 16.04.2010

Popustljivko

Papa je dobar covek siroke ruke. To je cesto dobra osobina, medjutim u ovom slucaju mislim da je to velika mana. Ovo je nista vise nego popustanje pred naletom greha koji nagriza moralne osnove citavog covecanstva.

Mozda mi sada mislimo da je dobro za nasu dusu ako oprostimo toj deci medjutim sta je rezultat tog prastanja? Ta deca ce odrasti u potpuno moralno propale ljude koji ce mozda zavrsiti i na nekim vaznim funkcijama u drustvu. Ako su bili ovako gresni, bezobzirni, bahati i jednostavno zli u mladosti sta li tek mozemo ocekivati od njih kasnije?

Smatram da treba otvoriti poseban popravni dom za prevaspitavanje ove opake dece koja svestenike vidi samo kao objektivizovane seksualne predmete. Morate razumeti da svestenici vise nece moci svoje haljine da nose bez da prvo pomisle "da li deca u crkvi vide da sam ja covek ispod ovog privlacnog konfekcijskog artikla koji se tako lepo slaze sa ovom dizajnerskom kapicom?" Zamislite da ne mozete vise da uzivate u svojim omiljenim odevnim predmetima zbog straha da time prizivate maloletne nasilnike u slatkim odelcima koji ce samo da vam pritrce i bezobzirno kleknu pred vas. Apsolutno nedopustivo. Popravni dom je jedino resenje. Taj popravni dom bi se mogao izgraditi i finansirati iz budzeta EU, a predlazem da njime upravljaju svestenici koji bi se rotirali na po nekoliko meseci, da ne dodje do iscrpljenja usled energicnog prevaspitavanja.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana