Društvo| Ekologija| Ekonomija| Gradjanske inicijative| Moj grad

Lopovi su među nama!!!!

albicilla RSS / 16.04.2010. u 20:38

Neko je od građana Beograda, ali i čitavog sveta (ona je deo područja za ptice od međunarodnog značaja), ukrao Adu Huju. Ne znamo ni ko, ni zašto, ni s čijom dozvolom.

Stanje od pre sedam godina i stanje današnje (snimci iz 2002. i 2009):

24566_410687851741_592506741_502992.jpg 

Prijatelji beogradskog Ušća

http://www.facebook.com/group.php?v=wall&ref=mf&gid=113471705335684Komentari (36)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

background noise background noise 20:44 16.04.2010

Ma ti bre ne razumes

Nek idu ptice u zivotinje negde drugo da se igraju, sto dolaze u grad . . .
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 20:50 16.04.2010

Kartodrom?

Vidim ovu karting stazu na snimku, da li je zbog toga?
albicilla albicilla 20:51 16.04.2010

Re: Kartodrom?

dusanovaiivanovamama
Vidim ovu karting stazu na snimku, da li je zbog toga?


ne verujem, karting staze su obicno kratke, nista vece od ove
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 20:59 16.04.2010

Re: Kartodrom?

Prema prošlogodišnjim izjavama Đorđa Bobića, tadašnjeg gradskog arhitekte, predviđeno je da zona koja se obrađuje programom za plan „Ada Huja” postane rekreativna zona poput Ade Ciganlije. Da bi se to dogodilo, potrebno je najpre pripremiti teren, sanirati zagađene slojeve tla i rešiti problem kanalizacije. Akcenat je na tome da se dobije ekološki čist prostor. Planirano je da u Rukavcu Ade Huje bude izgrađena marina za čamce i nautički program Beograda. U jednom delu Ade Huje već postoji prostor gde se održava moto-karting, dok je ostatak potpuno neuređen. Investiraće se u sportske terene i druge objekte. U toku su ekološke analize i tehnički predlozi za sanaciju, a tadašnje procene su bile da bi Ada Huja mogla biti uređena do kraja 2010. godine.
Izgooglah na ovom sajtu..,
www.nekretnine-srbija.info/.../industrija-nije-za-obalu.html
srdjan.pajic srdjan.pajic 21:02 16.04.2010

Re: Kartodrom?

albicilla
dusanovaiivanovamama
Vidim ovu karting stazu na snimku, da li je zbog toga?


ne verujem, karting staze su obicno kratke, nista vece od ove


Samo da primetim, ta karting staza i ovo postrojenje pored postoji vec vise godina na Adi Huji, ako se ne varam. Vodio sam decu tamo pre barem 3 godine. Ma svejedno.
hogubadagri hogubadagri 23:40 16.04.2010

Re: Kartodrom?

srdjan.pajic
albicilla
dusanovaiivanovamama
Vidim ovu karting stazu na snimku, da li je zbog toga?


ne verujem, karting staze su obicno kratke, nista vece od ove


Samo da primetim, ta karting staza i ovo postrojenje pored postoji vec vise godina na Adi Huji, ako se ne varam. Vodio sam decu tamo pre barem 3 godine. Ma svejedno.Istina ja od 2004 idem tamo na karting za postrojenje znam da ima nesto, ali nisam obracao paznju pa ne mogu da tvrdim od kad, ali cini mi se da je i ono tu duze od godinu.
Ivan Marović Ivan Marović 02:09 17.04.2010

Re: Kartodrom?

hogubadagri
Istina ja od 2004 idem tamo na karting za postrojenje znam da ima nesto... ali cini mi se da je i ono tu duze od godinu.

Ja sam radio preko omladinske zadruge na Kartonci još pre rata i tad je Ada Huja bila puna nekog šuta.
hogubadagri hogubadagri 12:07 17.04.2010

Re: Kartodrom?

Ma ok ne kazem da nema problematike i da nisam video da nabijaju sut gde stignu. Samo komentarisem fotografije, ali videh posle objasnjenje za fotke u nekim od kasnijih komentara.
49 41 49 41 20:51 16.04.2010

Ako koza laze

rog ne laze!
gently5210 gently5210 20:57 16.04.2010

Zelenilo je out

Prvo,slika pre je iz 2002. godine dok je ova druga od 29.7.2009 godine godine(tada su zadnji put updateovani satelitski snimci Beograda na google earthu odakle je i snimak).
Tekst sa beobuild sajta u vezi sece drveca na Ada Huji iz 2007me godine,imaju i fotke na linku

Kao što se često kaže, "beogradske reke su njegovo najveće bogatstvo", njegov nezaobilazni resurs i sve zapaženiji adut, kojim samo nekolicina drugih gradova može da se pohvali.
Posebno se u poslednje vreme naglašava priča o strateškom i dugoročnom opredeljenju grada da napokon realizuje svoj dugo planirani silazak na reke kao i sa time povezan razvoj prilično zapuštenog priobalja.
Prvi koraci su napravljeni sa uspešnom revitalizacijom i oplemenjivanjem prostora Ade Ciganlije, nastavkom gradnje keja duž Dunava u Zemunu, dok se postavlja pitanje šta se dešava na ostalim gradskim obalama: Luka Beograd, Karaburma, Višnjica...?

Beobuild je dobijao dosta pritužbi građana u vezi razvoja situacije na području Ade Huje, što nas je navelo da izađemo na teren i lično ocenimo dešavanja vezana za taj prostor. Ada Huja je poluostrvo koje se prostire od Pančevačkog mosta do Višnjice i sobzirom na stepen zapuštenosti ovog poteza, opština Palilula pripremila je planove za uređenje. U tu svrhu je osnovano i preduzeće "Eko Zona Ada Huja" koja treba da realizuje predviđene planove i revitalizuje postojeci prostor što bi praktično omogućilo spuštanje Beograda na ovaj deo Dunava. Od osnivanja ovog preduzeća je proteklo najmanje 4 godine.

Sta se dogodilo u međuvremenu?

Trenutno stanje na terenu je dramatično i vrlo udaljeno od zamišljenog cilja. Zabrinjavajuće veliki deo Ade Huje je pretvoren u deponiju šuta, što je navodno potrebno da bi se Ada Huja zaštitila od plavljenja. Nasipanje šutom ne bi bilo problem kada bi se ograničilo na površinu samog poluostrva. Na žalost , Beobuild se lično uverio da se umesto toga nekontrolisano nasipa i samo korito rukavaca i priobalje Dunava, što potvrđuju i naše fotografije. Kroz ovaj proces menja se fizionomija rukavca i time ugrožavaju prirodni vodeni tokovi. Preduzeće Eko Zona delove obale "Dunavca"iznajmljuje privatnicima uz određenu naknadu. Ne bi li proširili iznajmljenu površinu privatnici dozvoljavaju građevinarima da dovoze šut koji se odlaže neposredno u Dunavac i pri tome profitiraju pošto se ulazak kamiona naplaćuje. Pitanje je zašto se uopšte dozvoljava ovako ozbiljno i očigledno uništavanje prirodnih resursa Beograda?

Nijedan predlog urbanističkih institucija naše zemlje za buduće uredjenje priobalja Dunava od marine Dorćol do Ade Huje ne predviđa nekontrolisano širenje ade, a nasipanje šutom se od leta ove godine drasticno ubrzalo. Ukoliko Grad ne reaguje na vreme, naći ćemo se u situaciji da ispravljamo teško i skupo ispravljive greške, koje uz malo dobre volje odgovornih tela mogu biti izbegnute.
Beobuild će i dalje budno pratiti razvoj ove teme i redovno obaveštavati svoje čitaoce.

http://www.beobuild.rs/read.php/182.html

P.S.U Generalnom Urbanistickom Planu 2021 stoji da se treba spojiti Zvezdarska suma sa Adom Hujom zelenim pojasom,a jedino sto znam je da 2021 godine ako ovako nastave nece biti ni Sume a koliko vidim drveca na Ada Huji nema.

Po istom tom gupu stoji da ce ada huja biti-sportsko rekreativna zona.Evo slike
http://www.urbel.com/cms_images/gup_2_3.gif
Naravno kao sto smo videli u Bulevaru lakse je prvo sazidati zgrade i staviti na kraju po neko drvo da ne bi smetalo tokom izgradnje...

P.S.Ne znam da li znate ali dobijamo trkacku stazu za formulu 2 na uscu,plan ce biti gotov do kraja juna.Naravno bice iseceno skoro 200 stabala i trajno ce park usce izgubiti svoju svrhu ali zaboga zivi se od para a ne od tog zelenila koje nicemu ne sluzi.
albicilla albicilla 21:27 16.04.2010

Re: Zelenilo je out

gradjani su ostali bez jos jedne prirodne sastojine vodoplavne vrbove sume, sto je vec postao ugrozen ekosistem, najcesce zamenjenen alohtonim klonskim topolama, a ovde i deponijom gradjevinskog suta

ko je za to kriv? gradsko preduzece eko zona ada huja? ili ko? ko upravlja adom hujom, ko to radi? kome idu novci?
mariopan mariopan 21:28 16.04.2010

Re: Zelenilo je out

P.S.Ne znam da li znate ali dobijamo trkacku stazu za formulu 2 na uscu,plan ce biti gotov do kraja juna.Naravno bice iseceno skoro 200 stabala i trajno ce park usce izgubiti svoju svrhu ali zaboga zivi se od para a ne od tog zelenila koje nicemu ne sluzi.

Ne mogu da verujem!

Bila sam skoro u Beogradu i videla gomile šuta prekoputa jednog restoranna...ne znam kako se zvao mali restorančić na obali gde smo sedeli, mislim Jaht klub ili tako nešto i iz bašte gde smo sedeli prekoputa se vidi samo šut, lomljeni beton i đubrište u vodi. Htedoh da pitam šta će to đubre u reci ali me nadglasaše da bolje da ćutim jer ne živim više u Beogradu A Višnjica je jedno divlje gradilište.
gasan gasan 12:32 17.04.2010

Re: Zelenilo je out

gently5210
zivi se od para a ne od tog zelenila koje nicemu ne sluzi.


Beograđani će uskoro, zahvaljujući svojim čelnicima, drvo moći da vide samo na internetu.
krkar krkar 21:27 16.04.2010

Hmm


Sudeći po donjoj slici ovo mi liči na ekološki princip G17 - ako ničeg nema ne može ni biti zagađeno.

Nije sigurno DS, oni balvane dele sirotinji za grejanje.
mariopan mariopan 21:29 16.04.2010

Re: Hmm

Nije sigurno DS, oni balvane dele sirotinji za grejanje.

Ne dele, balvani im sede u Skupštini.
miloradkakmar miloradkakmar 01:07 17.04.2010

Re: Hmm

mariopan
Nije sigurno DS, oni balvane dele sirotinji za grejanje.

Ne dele, balvani im sede u Skupštini.


ivana23 ivana23 00:23 17.04.2010

TrolЈосиф ПАНЧИЋ, Брибир, 5/17.4.1814. - Београд, 25.2/8.3.1888.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 05:13 17.04.2010

otomani i mi

alaha ti...

valjda su ovoliku sechu shuma po beogradu preduzimali samo josh otomani, inache poznati kao shumoseche.

ibrahim djilas-pasha...

Колорит

Било би лепо кад би неко ко је вештији са програмима за цртање од мене уједначио колорит између горње и доње слике.
albicilla albicilla 06:30 17.04.2010

jedan komentar sa fb

Dragoljub Isus Ristic HVALA da se neko u ovom gradu setio da pomene ADA - HUJU ja sam prohodao na ADA -HUJI a onda je za gradonacelnika dosao Zivorad Kovacevic koji je dunavac izmedju Stare Karaburme poceo nasipati djubretom [napravio gradsku deponiju ] zamenjuje ga nas cuveni gradonacelnik Branko Pesic koji intenzivira radove ada postaje poluostrvo dolazi fabrika hartije pa kartonka Avala zadnji udar na ono sto je ostalo od Ade i njenu floru i faunu zadao je Nenad Bogdanovic uz ciji je blagoslov sve unisteno jedini koji su odlazili i buinili se kod vlasti bili su alasi sa ADE -HUJE ali to nikog nikad nije interesovalo istina o ADI-HUJI treba da se zna u ovom gradu
albicilla albicilla 06:36 17.04.2010

stanje iz 2007

posto malo ko prati linkove, prenosim sliku sa beobuilda:

sticem utisak da se operacija unistavanja obale ovih razmera nikako nije mogla izvesti bez saglasnosti gradskih otaca
noboole noboole 07:21 17.04.2010

Unistiti park na uscu zbog formule 2 !???!

@gently:

Jesu li oni normalni? Koliko ce tacno parka da strada? Sa koje strane, dunavske ili savske? Obe?

Ukoliko je to tacno, ne smemo da dozvolimo da se ponovi bulevarski masakr.

Ma da li je to uopste moguce uraditi? Zar nije zasticeno nekim 'ckin zakonom?
dragannalovic dragannalovic 08:47 17.04.2010

Alasi i djilasi

Unistiti park na uscu zbog formule 2 !???!
Jesu li oni normalni? Koliko ce tacno parka da strada? Sa koje strane, dunavske ili savske? Obe?

Ukoliko je to tacno, ne smemo da dozvolimo da se ponovi bulevarski masakr.

Ma da li je to uopste moguce uraditi? Zar nije zasticeno nekim 'ckin zakonom?


Svejedno je da li je zaštićeno zakonom ili nije, da se poštuju zakoni i da postoji pravna država ne bi bilo ni korupcije, ni tajkuna, ni drvoseča, ni ovoga bloga, nemojmo se zavaravati.Masakra će biti, nije ih briga što će učiniti nov ekocid i opustošiti grad, već jesu i može im se,niti je bitno da li su u pitanju biljke ili gradjani, čak im nije važno ni da li će na sledećim izborima bilo ko više glasati za njih, bitne su im pare ili da makar imamo nekog tajkuna koji bi se založio za milost ekozajednice. Ako su već poklonili gradsko zemljište za onaj monstuozni magacin na Ušću, što ne bi još malo raskrčili za bolide koji lete 300 na sat.
moderatokantabile moderatokantabile 09:10 17.04.2010

Re: Alasi i djilasi

čak im nije važno ni da li će na sledećim izborima bilo ko više glasati za njih

Valjda su se umorili od dvanestogodišnje vladavine a i prikupili malo uštedjevine, pa će put nekog egzotičnog ostvra bogatog florom i faunom, samo još malo da nam ulepšaju grad.
Kako da sprečimo novi ekocid?
kakapo kakapo 11:05 17.04.2010

Re: Alasi i djilasi


Što se tiče auto trke u junu na Ušću ima ovde, http://24sata.rs/vesti.php?id=69794 sve sa planom staze. Štaviše najavljena je i probna trka za sledeću nedelju 25. aprila. Mada nije jasno da li je to istovremeno i plan buduće trkaće staze. Nije verovatno, pošto obuhvata i neke važne komunkacije.

gently5210 gently5210 11:36 17.04.2010

Re: Alasi i djilasi

To je za tu trku 24 sata Beograda sto ce se odrzati,za formulu 2 ce trebati manja staza,inace ovo su zvanicne informacije jer bivsi student penzionisanog profesora Mihajla Maletina je dosao Maletinu sa projektom te staze.A evo i zvanicnog resenja po kome se radi plan detaljne regulacije,obratite paznju na natpis multifunkcionalno SPORTSKO-kulturnog sadrzaja-

Skupština grada Beograda na sednici održanoj 29. decembra 2009. godine, na osnovu člana 46. Zakona o planiranju i izgradnji („Službeni glasnik RS”, br. 72/09 i 81/09) i člana 31. Statuta grada Beograda („Službeni list grada Beograda”, broj 39/08), donela je
ODLUKU
O IZRADI PLANA DETALJNE REGULACIJE MULTIFUNKCIONALNOG
SPORTSKO-KULTURNOG SADRŽAJA NA PODRUČJU „PARKA PRIJATELJSTVA” – UŠĆE, GRADSKE OPŠTINE NOVI BEOGRAD – ZEMUN

Član 1.
Pristupa se izradi Plana detaljne multifunkcionalnog sportsko-kulturnog sadržaja na području „Parka prijateljstva” – Ušće, gradske opštine Novi Beograd i Zemun (u daljem tekstu: Plan detaljne regulacije).

Član 2.
Cilj izrade Plana detaljne regulacije je stvaranje uslova za organizaciju sportsko-kulturnih događaja i manifestacija u okviru javnog parka na Ušću.

Član 3.
Granicom plana obuhvaćen je prostor Parka prijteljstva, blokovi 14 i 15 i deo bloka 10, između reka Dunav i
Sava, Brankovog mosta, Bulevara Nikole Tesle i hotela Jugoslavija, površine 91 ha.
Konačna granica plana detaljne regulacije će se utvrditi prilikom izrade i verifikacije koncepta, izuzetno
nacrta plana.

Član 4.
Plan detaljne regulacije sadržaće naročito: granicu plana i obuhvat građevinskog područja, podelu prostora
na posebne celine i zone, namenu zemljišta, regulacione linije ulica i javnih površina i građevinske linije sa
elementima za obeležavanje na geodetskoj podlozi, nivelacione kote ulica i javnih površina (nivelacioni
plan), trase, koridore i kapacitete za saobraćajnu, energetsku, komunalnu i drugu infrastrukturu, pravila uređenja i pravila građenja po celinama i zonama, ekonomsku analizu i procenu ulaganja iz javnog sektora lokacije za koje je predviđena izrada urbanističkog projekta i grafički deo.
Plan detaljne regulacije predstavljaće planski osnov za izdavanje informacije o lokaciji, lokacijske dozvole i
izradu urbanističko-tehničkih dokumenata.

Član 5.
Izrada Plana detaljne regulacije poverava se JUP Urbanistički zavod Beograda, koji je dužan da nacrt plana
izradi u roku od šest meseci od dana stupanja na snagu ove odluke.

Član 6.
Sredstva za izradu Plana detaljne regulacije obezbediće grad Beograd preko Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Član 7.
Za potrebe izrade Plana detaljne regulacije pristupa se izradi strateške procene uticaja planiranih namena
na životnu sredinu.

Član 8.
Nacrt plana detaljne regulacije biće izložen na javni uvid u prostorijama Skupštine grada Beograda. Podaci o
načinu izlaganja Nacrta plana na javni uvid i trajanju javnog uvida, oglasiće se u dnevnim sredstvima informisanja i u informativnim glasilima gradskih opština Novi Beograd i Zemun.
Nacrt plana detaljne regulacije dostaviće se na mišljenje gradskim opštinama Novi Beograd i Zemun.

Član 9.
Elaborat Plana detaljne regulacije izradiće se u tri primerka originala u analognom i digitalnom obliku,
koji će se po overi čuvati kod Skupštine grada Beograda kao donosioca plana, Sekretarijata za urbanizam i
građevinske poslove i Republičkog geodetskog zavoda I jedan primerak originala u digitalnom obliku za potrebe Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja i osam primeraka kopija u analognom i digitalnom obliku za potrebe Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove i Direkcije za građevinsko zemljište I izgradnju Beograda (po dve kopije), JUP Urbanistički zavod Beograda, Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda i gradskih opština Novi Beograd i Zemun (po jedna kopija).

Član 10.
Obaveštenje o donošenju ove odluke o izradi Plana detaljne regulacije oglasiće se u sredstvima dnevnog informisanja i u informativnim glasilima gradskih opština Novi Beograd i Zemun.

Član 11.
Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u „Službenom listu grada Beograda”.

Skupština grada Beograda
Broj 350-1158/09-S, 29. decembra 2009. godine
Predsednik
Aleksandar Antić, s. r.
albicilla albicilla 14:04 17.04.2010

Re: Unistiti park na uscu zbog formule 2 !???!

noboole
@gently:

Jesu li oni normalni? Koliko ce tacno parka da strada? Sa koje strane, dunavske ili savske? Obe?

Ukoliko je to tacno, ne smemo da dozvolimo da se ponovi bulevarski masakr.

Ma da li je to uopste moguce uraditi? Zar nije zasticeno nekim 'ckin zakonom?


Prenosim, plan je sledeci: Da se na Uscu napravi staza koja zadovoljava standarde za FIA licencu klase 2. Delom ce se koristiti postojece saobracajnice, a bice napravljeno i novo parce puta, tako da ce se unutar staze naci i podrucje na kome se sada odrzavaju koncerti (tipa Beer fest). Svi elementi ce biti ontazno/demontazni (zastitne ograde, tribine, satori). Pit lejn i boksovi ce biti duz Brankovog mosta, uz upotrebu postojecih garaza. Organzator trke ce biti nemacka firma City challenge (www.city-challenge.ag). U planu je jedan trkacki dogadjaj ove jeseni, u trajanju od tri dana, gde bi se vozile pripreme i trke za FIA GT kup, Formulu 3 i Nacionalni sampionat (verovatno samo ST, ili koja im je vec "najjaca" klasa). Razlicite nadlezne sluzbe su u procesu davanja uslova i saglasnosti za ovaj projekat (Gradsko zelenilo, Republicki zavod za zastitu prirode, Beogradski vodovod i kanalizacija...)
srdjan.pajic srdjan.pajic 03:04 18.04.2010

Re: Unistiti park na uscu zbog formule 2 !???!

albicilla
noboole
@gently:

Jesu li oni normalni? Koliko ce tacno parka da strada? Sa koje strane, dunavske ili savske? Obe?

Ukoliko je to tacno, ne smemo da dozvolimo da se ponovi bulevarski masakr.

Ma da li je to uopste moguce uraditi? Zar nije zasticeno nekim 'ckin zakonom?


Prenosim, plan je sledeci: Da se na Uscu napravi staza koja zadovoljava standarde za FIA licencu klase 2. Delom ce se koristiti postojece saobracajnice, a bice napravljeno i novo parce puta, tako da ce se unutar staze naci i podrucje na kome se sada odrzavaju koncerti (tipa Beer fest). Svi elementi ce biti ontazno/demontazni (zastitne ograde, tribine, satori). Pit lejn i boksovi ce biti duz Brankovog mosta, uz upotrebu postojecih garaza. Organzator trke ce biti nemacka firma City challenge (www.city-challenge.ag). U planu je jedan trkacki dogadjaj ove jeseni, u trajanju od tri dana, gde bi se vozile pripreme i trke za FIA GT kup, Formulu 3 i Nacionalni sampionat (verovatno samo ST, ili koja im je vec "najjaca" klasa). Razlicite nadlezne sluzbe su u procesu davanja uslova i saglasnosti za ovaj projekat (Gradsko zelenilo, Republicki zavod za zastitu prirode, Beogradski vodovod i kanalizacija...)


mixailo92 mixailo92 19:06 18.04.2010

Re: Unistiti park na uscu zbog formule 2 !

Da li su oni normalni? Nek naprave stazu za trke na njihovom Dedinju, a Ušće nek mi ostave na miru! Da li ima iko malo mozga u glavi, ili je stvarno cilj ove gradske vlasti da poseče sve do poslednjeg drveta u gradu? Počeli su na potezu od Slavije do Terazija, pa nastavili na Bulevaru, a sada je na redu Ušće.

Vidim da je stvarno krajnje vreme da se organizuje stranka zelenih u Beogradu.
moderatokantabile moderatokantabile 22:06 18.04.2010

Re: DS kao dinastija

mixailo92
Vidim da je stvarno krajnje vreme da se organizuje stranka zelenih u Beogradu.


Mislili su i na to , pa su podigli cenzus na 10000 potpisa potrebnih za osnivanje stranke, tako da je samo za overu potrebno 50000 evra, što bi dozvolili konkurenciju kada im ovako svima lepo! A kada bude trebalo već će kupiti glasove, sakupiće nešto i od prodatih platana.
loader loader 10:03 17.04.2010

Snimci...

Snimci deluju poražavajuće.
Kao da je neko izgužvao i išmirglao čitav predeo..
noboole noboole 10:59 17.04.2010

1+1

dragannalovic:
"... čak im nije važno ni da li će na sledećim izborima bilo ko više glasati za njih, bitne su im pare ili da makar imamo nekog tajkuna koji bi se založio za milost ekozajednice..."

Naravno, ljudima koji drze grad politika nije osnovno (gangstersko) zanimanje, pa i nisu ludi da se bakcu drustveno-korisnim radom (van eventualnog zglajznuca u zatvor) i sledeci mandat (i te cetiri godine im je puna kapa).

Ako nista drugo, mozemo makar da busimo gume 'ckin' formulicama.
petar310 petar310 23:28 17.04.2010

Veliki su to razbojnici

gently5210 gently5210 15:14 18.04.2010

Maratonci trce pored platana 198

Maratonci trče pored platana :)
18/04/2010 од p198
Platan broj 198, starosedelac Bulevara kralja Aleksandra, svedok je svih dosadašnjih beogradskih maratona (prvi je održan 1988. godine, 8. maja).Trkači maratona, polumaratona i Trke zadovoljstva prošli su i danas, kao i tokom prethodne 22 godine pored platana broj 198. Za ovu priliku posebno su pripremljene zastavice koje su podeljene najmlađim učesnicima trke.

Učesnici Trke zadovoljstva, neopterećeni rezultatom, već vođeni isključivo uživanjem u laganom trčanju ili šetnji, u velikom broju su obratili pažnju i na platan, i mogli su se čuti komentari poput: „Evo ga ono drvo što ga brane!“ ili „Vidiš, ovaj čika brani ovo drvo ovde da ga ne iseku,“ a jedan trkač je čak glasno uzviknuo: „Ne damo platan!“I vi kad budete trčali na maratonu sledeće godine – ne zaboravite na platan broj 198

Uzeto sa bloga platana 198,imate jos slika na linku :)
http://p198.wordpress.com/2010/04/18/maraton/
gently5210 gently5210 11:34 21.04.2010

Licemerje

Na dan planete Zemlje,sutra Dulic i kompanija vode decu da ciste ada huju i otpad koji je tamo,mozda i da se provozaju onom karting stazom.Vest je iz danasnje politike.Muka mi je.
albicilla albicilla 08:17 22.04.2010

Re: Licemerje

ne znam samo kako misle da deca uklone tone gradjevinskog suta???? po onoj, sta zna dete sta je 300 kila?

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana