PODRŠKA ! STUTTEN !

Jelica Greganović RSS / 29.11.2007. u 18:13

 

 

 

Holandski đaci su, za petak, najavili nove demonstracije, u Amsterdamu i Hagu. Ovo je blog podrške.

 

Decu treba podržavati. Ni jedna država ne bi smela da pendreči svoju budućnost. Čak ni kada se budućnost buni, gađa jajima parlament i državnu televiziju, zato što ne želi da joj se poveća broj časova u školi, bez prethodno obezbeđene adekvatne nastave.

 

Kako god, ja nikako ne volim kada policija mlati klince. Bilo gde. Zbog bilo čega.

 

Šunjala sam se po netu da vidim šta se to dešava u Holandiji i kada sam videla snimke, na kojima se cerekaju i viču đaci, odmah mi se učinilo poznato i skoro domaće. U Holandiji nisam u životu bila, ali je pre godinu dana, Holandija bila kod nas. Holandija je stigla kod nas oličena u klincu, Majronu Flerenu. Majron je, đačkom, gimnazijskom, razmenom, stigao iz Horsta, pokrajine Limburg (J). Kod našeg Prestolonaslednika.

 

Na poklon nam je doneo keramičke kućice amsterdamske, gomilu spekulaas keksa u svim oblicima (tu me odmah kupio, crkla bih za cimet i đumbir), male lale drvene i još svašta nešto holandsko.

 

Majron je bio baš dobar dečak. Samo nije mogao da jede ništa što nije gotovo kupljeno u radnji, iz kesice, konzerve ili kutije. To sam shvatila već drugog dana. Majron je sa zaprepašćenjem gledao upravo skuvan ručak i ljubazno, sa usiljeno-srdačnim smeškom, pravio zen šare po tanjiru. Kraćom inkvizicijom Majron mi je priznao šta obično jede, kod svoje kuće i ja sam otklipsala u radnju po »gotovo«. Šta sad tu, nek uživa dete, baš ću ja da mu ugradim prirodnu hranu u životni opus, kako da ne...

 

Majron je sa Prestolonaslednikom išao u školu i uveče napolje. Sa svojom mamom je, telefonom, žvrgolio na holandskom. I sa drugarima smeštenim kod Prestolonaslednikovih školskih drugova. Posle tri dana bio je kao domać u našoj kući. Sa sve svojim holandskim. I mačke su Majrona prihvatile kao svog. Uvaljivale mu se u krilo i prele. Jedno dete više. Puna dnevna soba. Kud god kreneš, natrčiš na neko dete. Nema veze, kod nas je i tako gužva, kud' svi tu i mali Majron.

 

Nedelju dana je prošlo brzo, Majron je već postao i koristan (sam od sebe mi je nosio kese i korpe iz auta), kada je došlo vreme za rastanak. Uveče sam odvezla dvojicu skoro zarozanih pubertetlija pred gimnaziju (da nisu tako Veliki i Odrasli i Ozbiljni, garant bi se rasplakali).

Tamo nas je čekala gomila roditelja, holandske i domaće dece, nastavnika. Celu uličicu su zakrčili. To se smejalo, cikalo, dovikivalo. Nosili su jedni druge na leđima, ljubili se kao pred smak sveta, grlili i davili od smeha. Mi roditelji smo stajali malo sa strane i čuvali torbe. I one kese sa sendvičima i sokovima. Kad su autobusi krenuli, za njima je, uz vrisak, na zaprepašćenje neinformisanih prolaznika, trčala iz sve snage, gomila naših klinaca. Mahali su, vikali, smejali se bez daha. Holanđani u autobusu su, pripljeskali noseve na veliko, zadnje staklo, smejali se do ušiju, mahali i lepili dlanove u pozdrav.

 

Kuća nam je, još neko vreme, nekako bila prazna bez Majrona.

 

Ove jeseni je naš veliki sin otišao kod Majrona, u Horst, Limburg. Majronova mama se brinula o njemu. Njihove mačke su ga prihvatile kao svog. Nosio je kabanicu i kišnim Limburgom, biciklario samo tako...Mi smo njima poslali poklone, slovenačke potice i slovenački kuvar, slovenačko vino i slovenačke ukrasiće. A, oni su nam, ponovo, uzvratili spekulaasom (hvala im). Usput smo dobili i konzervu, samo je otvoriš, sipaš vodu i nikne lala. I njihov, limburški pekmez od jagoda, koje tamo rastu u ogromnim količinama, plus neki gadan koren za žvakanje (dugo je skupljao prašinu u kujni, ali se niko nije usudio da ga isproba). I sir u obliku klompe. I klompu u obliku sira.

 

Zbog svega ovoga, dok na you tubu gledam kako holandski panduri tuku holandsku decu, koja viču Majronovim jezikom, sve se nešto plašim da je tamo negde, među njima i naš Majron. I to mi se ni malo ne sviđa. Strašno je ružno.

 

Podržite holandske klince! I našeg Majrona!

 

p.s. Kazezoze, javi šta se dešava.

I dragan7557, koji je prvi upozorio na ovo...javi se!

 

 

Atačmenti



Komentari (134)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

bravar bravar 18:20 29.11.2007

bez naslova

Cvece je ukras baste,
leptir je ukras cveta,
a deca puna maste
deca su ukras sveta!

bravar bravar 18:23 29.11.2007

bez naslova

Sta je ovim ljudima???
Imaju li oni decu???
Kud plovi ovaj brod:(
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:25 29.11.2007

Nisam mogla

da verujem kad sam videla...konjima na decu...i onog klinju onolickog što ga pandur vuče, kao jako opasnog elementa. Sramota!
bravar bravar 18:30 29.11.2007

Re: Nisam mogla

Kad bi neko preveo vesti sa TV (mislim, ovo sa youtube-a). Zivo me interesuje kako komentarisu dogadjaje.
Nista ih ne razumem...
JJ Beba JJ Beba 18:33 29.11.2007

Re: Nisam mogla

Ovo je blog podrške.

Ni jedna država ne bi smela da pendreči svoju budućnost. Čak ni kada se budućnost buni, gađa jajima parlament i državnu televiziju....

slažem se sa tim. Ni jedna država ne treba da pendreči svoju budućnost ni fizički, ni psihički ni metaforično, ni nikako.
Što pendreče našu budućnost?
Imamo li mi budućnost?
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:33 29.11.2007

Ovo je dragan7557

juče okačio kod mene, na prošlom postu:


18.00 NOS žurnal Nl.
Večeras i noćas hitna sednica holandskog parlamenta o zahtevima "neposlušne" dece kojima je već rečeno da ih parlament neće podržati i da ima da se vrate u škole.

"Neposlušni građani" najavili veliki protest za petak u Amsterdamu.

Parlamentarci: za promenu zakona o školstvu (i drugih) potrebno od nekoliko mesece do godinu dana.

Deca: protest nastavljamo bez obzira na vladu i parlament.

Postaje jasnije šta se u stvari desilo i već prvi novinari nazivaju ovaj događaj REVOLUCIJOM.
Cela revolucija je počela u potkrovlju obične kuće a veliki vođa se zove van Hamburg srednjoškolac koji je preko Interneta pozvao nekoliko prijatelja na "obustavu rada" i kako sam večeras u intervju- u kaže to uradi iz zezanje mada nije očekivao nikakav odziv.
Tokom sledećih 11 sati je skupljeno 20.000 saučesnika a da kasnije "pratija" je brojala 57.000 aktivista koji su izašli na ulice i tako blokirali državnu "prosvetu".

Ovo je drugi put da se ovako nešto dešava u Nl. Prva Internet akcija učenika je bila 1999 i pripreme su trajale dva meseca. Vreme priprema je skraćeno na jedan dan bez ikakvih troškova po organizatora a za demokratsku elitu čitaj poslušni narod je izazvala i dalje izaziva milionske troškove.

Novinari koji komentarišu ove događaje slažu se da ovakav Internet poziv predstavlja budućnost građanskog angažovanja protiv vlasti i da ovakve stvari eksplodiraju kao bomba stvarajući "partiju za jednu upotrebu" bez troškova. Jednostavno jedan čovek pozove preko digitalnog sveta narod ustane i ...gotovo. Ništa skupe kampanje, arčenje tuđih para, praznoglave vođe polit establišmenta a vlast ko riba na suvom, bori se za opstanak. Internet demokratija par ekselans: brzo,jevtino i efikasno.
Dok parlament žvaće i preživa poverene mu narodne pare, Partije prave "programe" vlada se ubija od posla
i tsl. moderan građanin dobije E mail 50 ak 'iljada "neposlušnih" istrči na ulice, svesrdno se izdere i objasni
etabliranim doživotnim vođama da mogu da se nose u majčinu gde im je i mesto.

Oduševljenju novinara i komentatora koji su protiv idiotizma zvanog 'zvanična politika' ne kriju svoje zadovoljstvo
novim sada već u praksi provereno uspešnim revolucijama koja su ova naša "lenja" deca izmislila, koja i pored
opterećenja ukazuju na pravi put kojim treba ići.
Dokazano demokratsko sredstvo volja birača ovim dobija nove mogućnosti u borbi protiv rigidnog politikanstva i karijerizma večitih vođa.

Jelica Greganović Jelica Greganović 18:34 29.11.2007

Re: I ovo je dragan7557

juče okačio:

Den Haag 23.00

Od 22.00 se mogu videti žestoko nafracane dame i poneka Armani gospoda zalutali u kasne sate u Nl parlamentu
kako se po instrukcijama svojih partijskih lidera na visokom parlamentarnom nivou raspravljaju pro i kontra sa državnom sekretakom . icom za prosvetu koja je učinila ustupak od neverovatnih 40 sati godišnje TUĐEG života i koja je uzročnik ove Internet revolucije.

Deca su najavila da ostaju pri svome a to znači konfrontaciju u petak.
Etablirana vlast pokazuje u skoro potpuno praznoj sali svoje luksuzne toalete držeći isprazne govorancije a vodeća koalicija Hrišćansko demokratija (CDA), Socijalisti(PvDA i Hrišćanska unija (CU) ne prezaju od osude dece
i već oglodanih pretnji roditeljima.

Vidljiva nesposobnost političara da izađu iz svojih rigidnih stavova i da shvate nastalu situaciju reflektuje u stvari
floskulu samosvesnosti i samozadovoljstva vlasti koja je u stanju da vlada ako treba i batinom. Potpuna netolerantnost i slepo držanje autoriteta vlasti koja gubi vezu sa svojim izvorom nije ništa novo, ali je novo da ta ista vlast zna samo da preti a ako treba da upotrebi i batinu.
Jedan parlamentarac uporedi državnu sekret. sa kuvarom koji baci kamadinu mesa u tiganj pa čeka da se samo ispeče i da bude još i ukusno (Socijalistička Partija SP).

Dame luksuzno odevene pojedine ukrašene šljokicama (bivša po zlu poznata ministarka R.Verdonk) su biranim rečima napadale ili branile svoju vlast ističući da ovaj dečiji bezobrazluk nije ništa manje nego huliganstvo i još mnogo gore te da će odgovorni biti pozvani na odgovornost naravno ovi odgovorni za vaspitanje buduće pokorne generacije su roditelji i vaspitači (nastavni kadar) ali i oslonci vlasti u lokalnim
odeljenima vlasti.Naravno pravna država mora da štiti vlast jer je ista izvor "pravne države"

Deca koja naravno ne shvataju koliko je biti vlast teška i komplikovana stvar na sve odgovaraju veselo i argumentovano ukazujući napotpuno glupav zako školstvu. Vaspitne mere poput pendreka odjednom postaju primenjljiva na decu, naravno ako je u korist vlasti.

Vlast na poziciji BATINA JE IZ RAJA IZAŠLA sablažnjivo odbacuje bilo kakvu odgovornost za evidentne gluposti i maloumlje sadržano u zakonu nije ništa novo u demokratiji a hapšenje najslabijih koje država treba da štiti izleda postaje nova norma demokratije na beskrupulozan način.
7557
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:36 29.11.2007

A ovo je

pisao kazezoze:

super su klinci:)))
sad sam prochitao komentare klinaca oko najavljenog protesta u petak.
shkole se pozivaju na dozvolu roditelja, na organizovan protest preko LAKS-a, a neke su obezbedile i prevoz za Den Haag... klinci su svesni da se nishta nece promeniti na vecherashnjem vanrednom zasjedanju parlamenta.
oni trazhe kvalitet obrazovanja umesto kvantiteta, problem lezhi u velikom broju bespotrebnih chasova, koji im smanjuje slobodno vreme.
skupovi ce verovatno biti organizovani u A-damu i Den Haagu, mada ima predloga da se zbog udaljenosti protesti odrzhe pred lokalnim skupshtinama, shto bi povecalo brojnost protestanata.
klinci su naoshtreni da i dalje bombarduju jajima skupshtine i policiju, jer kontaju da ako budu previshe mirni da ih ovi na vlasti nece uzeti za ozbiljno.
nekad sam bash ponosan na ove moje mlade sugradjane))
LAKS je najavio krivichnu tuzhbu protiv policije u Middelburghu, a video snimci sa youtubea su im dokazi.
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:37 29.11.2007

Bebo, o

čemu ti to? Ko je tukao decu u Srbiji?
Kazezoze Kazezoze 18:56 29.11.2007

podrshka!

evo ovako, najnovije je to da parlament koji je sinoc zasedao, nije ispunio ochekivanja shkolaraca i da oni nastavljaju sa shtrajkom u petak. Glavni shtrajk je ovaj put u organizaciji LAKS-a, a ne kao prvi put spontan. LAKS je ustvari shkolski drzhavni sindikat, tako da su i demonstracije i zvanichne.To da se nebi klinci izjednachavali sa huliganima.
glavni shtrajk ce se organizovati na Museum Pleinu u Amsterdamu, a shkolarci rachunaju da ce ih biti oko 10 000.
po vazhecem zakonu deca od 12 - 16 godina mogu na shtrajk samo uz dozvolu roditelja koje se trebaju prijaviti po shkolama, dok deca od 17 - 19 godina mogu da uchestvuju u demonstracijama bez dozvole roditelja.
neke shkole su na sebe preuzele organizaciju prevoza.
Laks je podneo krivichnu prijavu protiv policije u Middelburgu, a dokazi su im video slike koje se vide na youtube-u.
klinci su naoshtreni da istraju u svojim zahtevima a to je smanjenje broja chasova i poboljshanje kvaliteta nastave.
bio sam na njihovom sajtu i bash su mi super, spominje se i Martin Luter King, iako im bash nisu potpuno jasne njegove ideje, ali ima medju njima dosta bistrih glavica.
Drzhimo palcheve Majronovim drugarima da dobiju ono shta trazhe, a ja odoh josh malo lutati po netu da vidim shta se pricha o tome.
pozz
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 19:00 29.11.2007

Re: Bebo, o

Ni jedna država ne treba da pendreči svoju budućnost ni fizički, ni psihički ni metaforično, ni nikako.


Kao da ih pendrece ukoliko konstantno moraju da idu iz svoje zemlje u potrazi za opstankom i radom, na drugom mestu. Pendrece ih tako sto ih zarad nekolicine kukavica drze zakljucane i iza nevidljivog zida kojim su opasani dvadeset godina u okviru kojih su porasli i odrastaju. A slazem se, policija je glupa jer samo glup covek moze slepo da slusa i izvrsava naredbe. I slazem se da roditelji treba da se pridruze svojoj deci. Ne mogu da verujem da se ovo desava u onom lepom Amsterdamu, Harlem je vrlo blizu....Ali, s druge strane, divno je videti da postoji svest o tome sta se desava u danasnje vreme i da omladina trazi svoja prava.
Puna podrska holandskim djacima.
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:20 29.11.2007

Hvala, Kaze,

na info. Bila sam na LAKS sajtu, samo mi holandski nešto škripi u poslednje vreme...
Budi drug, javljaj nam sutra šta se dešava :)
KafaJeGotova KafaJeGotova 23:55 29.11.2007

Re: Hvala, Kaze,

jelica
Bila sam na LAKS sajtu, samo mi holandski nešto škripi u poslednje vreme...

evo ovaj sajt moze da pomogne http://babelfish.altavista.com/
nije bas savrsen u prevodjenju ali moze donekle da pomogne.
ivana23 ivana23 00:03 30.11.2007

Re: Hvala, Kaze,

KafaJeGotova

jelicaBila sam na LAKS sajtu, samo mi holandski nešto škripi u poslednje vreme...evo ovaj sajt moze da pomogne http://babelfish.altavista.com/nije bas savrsen u prevodjenju ali moze donekle da pomogne.

Mozda ovaj

http://translator.live.com/Default.aspx
Tamara Ćetković Tamara Ćetković 18:35 29.11.2007

Podrška!

mila mila 02:18 30.11.2007

Re: Podrška!

Podrška deci uvek.
kuki kuki 18:42 29.11.2007

Svi su isti

Policajci su svuda policajci. Kruti, ograniceni, uskraceni, uskovidi .... jednom recju glupi.
Politicari su svuda politicari. Gramzivi, sebicni, narcisoidni, umisljeni .... takodje veoma glupi.
Bez obzira na zemlju, uredjenje, rasu, opredeljenja, nema razlike. Reaguju uvek isto na "poremecaje".
Zato i nisam iznenadjen reakcijom.

Ono sto me zaprepasuje je odsustvo roditelja. Gde su? Sto ne stite svoju decu? Sto ih ne podrzavaju?
Samo njihova reakcija moze da izmeni stav politicara i policije. Dok oni ne izadju na ulice, to ce biti samo "uvodjenje reda medju mlade delikvente" ili "eliminisanje ubacenih elemenata" ili vec neka poznata parola, a vec je konstatovano da dolazi od, po definiciji, glupih ljudi.
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:45 29.11.2007

Pravo da

ti kažem, kume Kuki, to sam se i ja pitala...i iskreno se nadam da će sutra i roditelji da pođu sa svojom decom. Ja bih sa mojima išla, pa ako bi da nekog tuku, bolje da, ako smeju dignu pendreke na odrasle, na roditelje, a ne na decu.
Nune Popović Nune Popović 20:16 29.11.2007

Strašno

Bravo Jelice, lep gest, nadam se da će se oglasiti holandska ambasada, kao i da će nam mediji preneti šta se zaista tamo događa - šta je sa našim mladim holandskim prijateljima koje onoliko batinaju pred kamerama kao da su nacisti. Pitam se šta li im samo rade kada nema kamera. Kada sam pre deset i više godina radio svoje performanse u BG, bio hapšen i ostalo, imao sam veliku podršku holandskih medija i naravno mojih vršnjaka iz Holandije koji su o tome izveštavali i brinuli za mene.


If the kids are united - sham 69

Jelica Greganović Jelica Greganović 20:25 29.11.2007

Strašno je i to

što se o tome malo govori, da nije bilo kazezozea i dragana 7557, ja to ne bih ni primetila...to je stvarno i tek strašno.
Hemičarka Hemičarka 18:47 29.11.2007

Podrska...

...holandskim djacima!

Btw, mi smo svojevremeno u skoli uglavnom protestovali zato sto nema grejanja zimi. Nisu nas tukli i uglavnom se sve zavrsavalo tako sto su nam casovi bili skraceni dok se ne obezbedi grejanje, uz savete da nosimo pidzamu ispod farmerica i da cupkamo.... :)
Tamara Ćetković Tamara Ćetković 18:50 29.11.2007

Leave ...

ivana23 ivana23 18:56 29.11.2007

Deca su buducnost

Srđan Mitrović Srđan Mitrović 19:06 29.11.2007

pa zar na ovaj veliki praznik!

evo mene, evo i podrške.

Jelica Greganović Jelica Greganović 19:18 29.11.2007

Re: pa zar na ovaj veliki praznik!

Hvala druže!
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 19:27 29.11.2007

Re: pa zar na ovaj veliki praznik!

drugarice jelice,
u svako doba.
smrt fašizmu...
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:29 29.11.2007

...sloboda

decama!
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 19:31 29.11.2007

Re: ...sloboda

ne mogu da verujem šta se to događa. ostavi čovek blog na par sati... i vidi šta nađe.
javljaj novosti.
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 19:23 29.11.2007

Ben San-Oslobodjenje-




Deca
Solomon Solomon 19:25 29.11.2007

Semper Fidelis !

Puna podrska klincima!
Kada smo mi protestvovali, secam se komentara nekih starijih "Neka, neka. Tukli vas malo sinoc. Tako treba!"
Jos su se onako slatko smejali. Taj nagon u ljudima mi nikada nije bio jasan. Zloba. I to jos okrenuta prema mladima. Uzas. Nikada necu dozvoliti sebi da budem na strani batinasa!
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:29 29.11.2007

Re: Semper Fidelis !

angie angie 19:34 29.11.2007

jagode & krv!

ivana23 ivana23 19:35 29.11.2007

Mir

Srđan Mitrović Srđan Mitrović 19:38 29.11.2007

Re: Mir

nekako je logično:
Let the Sunshine In
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:42 29.11.2007

Re: Mir

Srđan Mitrović Srđan Mitrović 19:44 29.11.2007

Re: Mir

ovo mi uvek oraspoloži:

ivana23 ivana23 19:45 29.11.2007

Re: Mir

Srđan Mitrović
nekako je logično:Let the Sunshine In

Jelica Greganović Jelica Greganović 19:47 29.11.2007

Srđane, a

jesi video isto takve zarazno smejuće četvorke...da otkineš...eno ih kod mene međ komentarima na prošlom postu...moraš da ih vidiš, preslatki su kako horski ciliču!
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 19:50 29.11.2007

Re: Srđane, a

evo odmah idem. biće potrebno dosta smeha danas da nas vrati u normalu.
ps. vratio sam se sa veeelikim osmehom.
evo link OVDE, tek da se nađe.
Strongman Strongman 19:45 29.11.2007

Dva puta proveravam datum.

Nije prvi april. Ne mogu da verujem. Opet zagledam snimak da vidim da nije "Top lista nadrealista". Dakle potpuno mi neverovatno.


prvo mi neverovatno da holandski klinci protestvuju. A posle mi jos neverovatnije kako panduri guse pobunu. .


potresen sam.



podrska za klince na ne vidjeno.
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:49 29.11.2007

Jaki, pravo da

ti kažem, juče su dragan 7557 i kazezoze pisali kod mene na postu o tome, nisam mogla da verujem da se oko toga nije digla veća frka. Onda sam videla snimak i tek tada nisam mogla da se načudim da to nije bilo u dnevnicima...a ja gledam masu dnevnika i toga stvarno nije bilo...neverovatno.
Strongman Strongman 19:50 29.11.2007

Re: Jaki, pravo da

[Lici mi na studenske proteste (daleko bilo) 1992 u Srbiji. Ima ih ali ih ne vidis u medijima.
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:52 29.11.2007

Ima još

tih snimaka na yuo tubu...da ne veruješ...fina zemlja Holandija, kako pendreče decu, ozbiljno...
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 19:54 29.11.2007

Re: Ima još

... a ovamo kao cvetaju lale. moš misliti.
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:00 29.11.2007

Cvetaju,

sve pod konac.
Filip2412 Filip2412 20:01 29.11.2007

Re: Jaki, pravo da

a ja gledam masu dnevnika i toga stvarno nije bilo...neverovatno.


i onda kad neko kaze da je fraee speach u zapadnom svetu na niviou Srbije u vreme slobe optuze te da si patrljak starog rezima...
na zalost, u svetu mnogo manje cvetaju ruze nego sto se kod nas misli, ja svakog savetujem da lepo emigrira ako mu se ne svidja Srbija ali samo bez nerealnih ocekivanja... bice vise para, i vise mogucnosti za pojedinca to je tacno...
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 20:02 29.11.2007

Re: Cvetaju,

pa hoće sad i decu "pod konac".
tako to krene, dans lale - sutra deca.
Kazezoze Kazezoze 20:10 29.11.2007

Re: Jaki, pravo da

sad sam bash nashao komentar jednog klinca koji objashnjava gde je pravi problem.
radi se o tome da su klinci od pola 7 do pola 6 naveche u shkoli, a posle ih cheka josh domaci kod kuce.
deca smatraju da je to previshe bavljenja shkolom i trazhe s pravom da se neshto promeni.
oni misle da treba da se napravi bolja organizacija nastave i trazhe kvalitet u odnosu na kvantitet.
drzhavni sekretar gospodja van Bijsterveldt trazhi odgovornost shkola za zadnje demonstracije tako shto ce se nadoknaditi nastava koju su djaci propustili. nishta nije rekla o mogucnostima ispunjavanja uslova koji djaci trazhe.
idem josh malo da trazhim po netu;-)
Strongman Strongman 20:10 29.11.2007

Re: Cvetaju,

Srđan Mitrović
pa hoće sad i decu "pod konac".
tako to krene, dans lale - sutra deca.



mada i u Francujskoj imaju dobro zezanje. Ono policija demonstranti.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 20:32 29.11.2007

Re: Cvetaju,

ivana23 ivana23 20:32 29.11.2007

Re: Jaki, pravo da

Kazezoze
sad sam bash nashao komentar jednog klinca koji objashnjava gde je pravi problem.radi se o tome da su klinci od pola 7 do pola 6 naveche u shkoli, a posle ih cheka josh domaci kod kuce.deca smatraju da je to previshe bavljenja shkolom i trazhe s pravom da se neshto promeni.oni misle da treba da se napravi bolja organizacija nastave i trazhe kvalitet u odnosu na kvantitet.drzhavni sekretar gospodja van Bijsterveldt trazhi odgovornost shkola za zadnje demonstracije tako shto ce se nadoknaditi nastava koju su djaci propustili. nishta nije rekla o mogucnostima ispunjavanja uslova koji djaci trazhe.idem josh malo da trazhim po netu;-)

Izvinjavam se, da nije slucajno neka greska - "od pola 7 do pola 6 naveche "? Da li skole rade od pola 7 ujutru,
jer to je onda 11 sati boravka u skoli!?
Kazezoze Kazezoze 20:54 29.11.2007

Re: Jaki, pravo da

Izvinjavam se, da nije slucajno neka greska - "od pola 7 do pola 6 naveche "? Da li skole rade od pola 7 ujutru,
jer to je onda 11 sati boravka u skoli!?

tako je rekao klinac, toliko su u shkoli, pa onda josh kod juce domaci i uchenje, tako da su klinci bukvalno celi dan zauzeti shkolom.
koliko mi je poznato proshle godine su predlaganini neki novi zakoni o shkolstvu, izmedju ostalog da se i deca iz vrtica drzhe chitav dan u vrticima kako bi oba roditelja mogla da rade puno radno vreme, ali ne znam da li je taj predlog proshao. secam se da se dosta raspravljalo o tome.
Djole Djole 21:07 29.11.2007

Re: Jaki, pravo da

Kaze, svuda je problem radno vreme roditelja. Na poslu je gazenje i onda kad dodjes kuci moras da si posvecen deci. Nema sanse. Onda jedan od roditelja trazi part-time. To postaje masovna pojava sto ekonomiju cini nekonkurentnom, sto umanjnjuje investicije, zaposlenost, time i budzetski priliv -> eto problema.
Dobro, Holandija je jedna od retkih koja ne bi trebalo da se brine, ali izgleda da su resili da u korenu rese problem, time sto natovare toliko posla da nema sanse iocemu da razmisljas.
Ja licno imam srecu da raidm na 5 km od kuce i stignem i oboje klinaca da odvedem i skolu i pokupim uvece (to je rezim 8:30 - 17:45). Zena ni u ludilu to ne bi stigla, treba joj 30 minuta do posla, minimum.
Znaci jednostavno, sistem je napet do pucanja.
kuki kuki 21:24 29.11.2007

Re: Ima još

Srđan Mitrović
... a ovamo kao cvetaju lale. moš misliti.

Svuda cveta Hiljadu cvetova
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 21:31 29.11.2007

Re: Ima još

ma vidiš da dušmani sade samo lale....
Strongman Strongman 21:34 29.11.2007

Re: Jaki, pravo da

ivana23
Kazezoze
sad sam bash nashao komentar jednog klinca koji objashnjava gde je pravi problem.radi se o tome da su klinci od pola 7 do pola 6 naveche u shkoli, a posle ih cheka josh domaci kod kuce.deca smatraju da je to previshe bavljenja shkolom i trazhe s pravom da se neshto promeni.oni misle da treba da se napravi bolja organizacija nastave i trazhe kvalitet u odnosu na kvantitet.drzhavni sekretar gospodja van Bijsterveldt trazhi odgovornost shkola za zadnje demonstracije tako shto ce se nadoknaditi nastava koju su djaci propustili. nishta nije rekla o mogucnostima ispunjavanja uslova koji djaci trazhe.idem josh malo da trazhim po netu;-)

Izvinjavam se, da nije slucajno neka greska - "od pola 7 do pola 6 naveche "? Da li skole rade od pola 7 ujutru,
jer to je onda 11 sati boravka u skoli!?




Zahebano. Moj klinac ide u Americku skolu od 8 do 5 popodne. A ima i domaci. Mnogo mi ga je zao. U njegovim godinama ja sam isao od 7:30 do 11:15 i od 11:30 do 3:15. Uz dva odmora, uzinu, kasnjenje...

A ovo je stvarno nehumano.

Da budem iskren cim se mi se Joca pobuni da mu nesto nije dobro ili nece da ide u skolu ja mu opravdam. Pravim se strog, za sve pare, ali popustam maksimalno.

Za njega ce posle radni odnos da bude sala. Sedi isto na poslu kao u skoli ali dobija i pare...
kuki kuki 21:49 29.11.2007

Re: Ima još

Srđan Mitrović
ma vidiš da dušmani sade samo lale....

Igra asocijacija: Hiljadu cvetova - kulturna revolucija - Mao - Kina - demonstranti - .....
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:56 29.11.2007

Ja još uvek

u podrumu čuvam tračicu za glavu, dobila iz Kine, na njoj piše:"Moje srce je ostalo na Tjen An Menu."
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 22:12 29.11.2007

Re: Ima još

kuki
Srđan Mitrović
ma vidiš da dušmani sade samo lale....

Igra asocijacija: Hiljadu cvetova - kulturna revolucija - Mao - Kina - demonstranti - .....

ti asocijacije, a ja zajebancije.

marumi marumi 01:59 30.11.2007

Re: Jaki, pravo da

idem josh malo da trazhim po netu;-)


Sta to toliko ima da se trazi, podrzava ili ne podrzava, navija za klince dok bi se za svoju decu isto trazilo da vise uce? A citava naduvana frka je izbila zbog sledeceg:
Klinci u Holandiji su imali 40 casova godisnje koje su mogli da ispune sami. Da li ce na tim casovima nesto da rade, da budu ''proudktivni'' ili da uce. Klinci kao i svi klinci su naravno te casove koristili da se zezaju. Ali skola nije zezanje, u skoli treba da se uci.
Osim toga Holandija ima i problem nedostatka nastavnog kadra pa se cesto ukljucuju nastavnici sa nepolozenim strucnim ispitom. Drzava trazi da se to poboljsa u korist KVALITETA nastave i skolstva u celini i da se tih 40 slobodnih casova ispunjava produktivnim ucenjem ali klinci to nece da ispuste.
E sad, pendrecenje je naravno za osudu. Holandija je pravna drzava i sigurno je da ce policajci koji su pendrecili odgovarati pred zakonom. Samo sta ako se ispostavi da su klinci provocirali, vredjali policajce. U Holandiji policija uglavnom praktikuje takticnost ali sta je policiju ovaj put navelo da pendreci to ce se dokazivati na sudu.
A gde su roditelji? Pa bice da se ne slazu sa protestima klinaca a da se slazu sa odlukom drzave da poboljsa kvalitet skolstva i casova.
Bumo videli i da se razumemo i ja sam protiv svakog pendrecenja.
U Holandiji postoji vrlo fleksibilan sistem skolstva. Klinci sami biraju predmete usmerene prema struci kojom nameravaju kasnije da se bave. Na kraju godine kada predju razred sa samo 5-6 (a ponekad i samo tri) predmeta na prozore stavljaju tasne i zastave jer su uspesno zavrsili godinu. Nije im bas nesto opterecen nastavni program ali zato kad se zaposle treba im dugo vremena da samostalno obavljaju posao odnosno da ''rastu'' u promociji.
Jelica Greganović Jelica Greganović 02:10 30.11.2007

Suština podrške deci

je u tome da niko ne sme da pendreči decu. Ni onda kada se bune zbog broja časova, ni kada se bune zbog nečeg desetog. Na snimku se vidi da su deca goloruka pred pandurom i da ga ne napadaju...Teško će dokazati da nije koristio prekomernu ili nepotrebnu silu i zloupotrebio svoja prava.
Ja imam potrebu da ih podržim. Moj stav. Možeš se sa tim ne slagati, ali moj post, moje mišljenje i izražava moj stav.
Ja ću uvek tražiti od moje dece da uče, ali nikada neću dozvoliti ili se složiti sa tim da ih iko bije.
marumi marumi 02:11 30.11.2007

Re: Jaki, pravo da

tako je rekao klinac

Svaki klinac bi tako rekao.:)))
Jelica Greganović Jelica Greganović 02:13 30.11.2007

Ne znam šta bi rekao svaki klinac,

ali snimak je jasan.
marumi marumi 02:17 30.11.2007

Re: Jaki, pravo da

Moj klinac ide u Americku skolu od 8 do 5 popodne. A ima i domaci. Mnogo mi ga je zao. U njegovim godinama ja sam isao od 7:30 do 11:15 i od 11:30 do 3:15. Uz dva odmora, uzinu, kasnjenje...

Holandski klinci idu od 8.15 do 12 h i pole podne od 13.15 do 15 h zavisno od uzrasta i skole koju pohadjaju do 16,30 h ali imaju pristojne pauze.
marumi marumi 02:21 30.11.2007

Re: Suština podrške deci

Jelica Greganović
je u tome da niko ne sme da pendreči decu. Ni onda kada se bune zbog broja časova, ni kada se bune zbog nečeg desetog. Na snimku se vidi da su deca goloruka pred pandurom i da ga ne napadaju...Teško će dokazati da nije koristio prekomernu ili nepotrebnu silu i zloupotrebio svoja prava.

Ko to tvrdi da policajac nije koristio prekomernu silu? Izvinite, ali delujete vrlo ostrasceno iako niste bas upuceni u detalje. Mozda nije na odmet sacekati reakciju roditelja dece, nisu ni holandski roditelji mutavi pa da im Srbi budu advokati.
marumi marumi 02:22 30.11.2007

Re: Ne znam šta bi rekao svaki klinac,

Jelica Greganović
ali snimak je jasan.

snimak se ne odnosi na ono sto je klinac rekao.
Jelica Greganović Jelica Greganović 08:13 30.11.2007

Ja se nikom nisam za

advokata nudila, niti mislim da su holandski advokati mutavi (i nadam se da ćemo to uskoro videti takođe). A sad ovako:

- da su holandski klinci iz čistog zezanja i duga vremena izašli na tri dana na ulice, samo da se igraju nečega...i da su tom prilikom jajima gađali ...šta god... e i tada bih mislila da to još uvek nisu razlozi da ih panduri pendreče.

-ostrašćeno delujem? Ja se izvinjavam što nisam napisala neku rubriku o automobilima ili placevima, pa da u nju uložim emocije i ostrašćenost. Imam troje dece i diže mi pritisak kada vidim kako obesni pandur lema tuđu decu do krvi.

Znam šta je prekomerna upotreba sile i ista se na snimku jasno vidi.
marumi marumi 09:08 30.11.2007

Re: Ja se nikom nisam za

Jelica Greganović
advokata nudila, niti mislim da su holandski advokati mutavi (i nadam se da ćemo to uskoro videti takođe). A sad ovako:- da su holandski klinci iz čistog zezanja i duga vremena izašli na tri dana na ulice, samo da se igraju nečega...i da su tom prilikom jajima gađali ...šta god... e i tada bih mislila da to još uvek nisu razlozi da ih panduri pendreče.-ostrašćeno delujem? Ja se izvinjavam što nisam napisala neku rubriku o automobilima ili placevima, pa da u nju uložim emocije i ostrašćenost. Imam troje dece i diže mi pritisak kada vidim kako obesni pandur lema tuđu decu do krvi.Znam šta je prekomerna upotreba sile i ista se na snimku jasno vidi.

Ne citate pazljivo sta pisu posetioci Vaseg bloga. Stajalo je da RODITELJI holandske dece nisu mutavi pa da im trebaju advokati (Srbi). Tako je stajalo.
Lepo Vam je objasnjeno o cemu se radi i NIGDE NIJE STAJALO DA SU KLINCI PROTESTE POCELI ''IZ ZEZANJA''

Nemate samo Vi decu. Ima mnogo roditelja koji imaju i po vise od troje. I njihov se pritisak dize kada na ulici ne mogu da prodju od okupljenih djaka koji vise lice na huligane nego na djake pa ne mogu ni da prodju pored njih jer ih iscikavaju, provociraju... Mnogi su i pod alkoholom.
Tuzno je to sto dve trecine emigrantske dece u Holandiji napusti skole bez ikakve diplome, onda se tesko zaposljava a krivac je uvek neko drugi. Sada cete i Vi u vatru sto jos i to spominjem ali to su veliki problemi u zemlji u kojoj je diskriminacija STROGO zabranjena zakonom pa Vi u Holandiji mozete videti autobuse na kojima pise: - Prijavite diskriminaciju na broj...'". To su, gospodjo majko troje dece VELIKI problemi jednog drustva koji se gomilaju, gomilaju, pa jednog dana eskaliraju.
Vi ste seli na stolicu sudije i sudite a sudjenje jos nije ni pocelo. Jos se nisu oglasili ni roditelji dece a Vi ste veci Papa od Pape a kako se to kaze. Smeta Vam tudji red pa postaviste i fotografiju lala koje su posadjene pod konac.
NIKO Vama nije osporavao Vas protest protiv pendrecenja i svako normalan to osudjuje. Ja to isto cinim ali na drugaciji nacin nego Vi. Mozda Vi ne umete drugacije. Neke stvari se nauce u zivotu.
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:25 03.12.2007

Sve sam shvatila,

naročito ovo oko diskriminacije u Holandiji...obzirom da mi živimo na Mesecu, pa nam vesti malo sporije stižu, sa par sto godina kašnjenja, a i ne izlazimo iz svoje države, te ne znamo. To što je negde diskriminacija strogo zabranjena, ne znači da je nema, na žalost...tako da se na to pozivati, baš vodu ne pije.
Obaška sam sad naučila da čitam boldovano, posebno boldovano i podvučeno. Šteta što niste udarili i neke bojice da trepću, da budete "glasniji". I da bolje stoji.
Jeste, provaliste me, smeta mi tuđi red. Ovde u Sloveniji je stvarno nered, opšte ludilo i dezorganizacija, muškatle rastu kako vole, pa kad vidim lale pod konac i malo reda, ja se odmah prozlim. I prosto ne umem drugačije. Za razliku od vas koji umete drugačije. Mada, koliko vidim teško prihvatate drugačije mišljenje, sem ako drugačnost nije usklađena sa vašom. Ali ću polako naučiti, život je dug. Još ako ga neko izbolduje biće efikasnije.

Na osnovu svega što sam videla, dajem podršku đacima.

p.s. A ovo što ste vi, marumi, napisali: "To su, gospodjo majko troje dece VELIKI problemi jednog drustva koji se gomilaju, gomilaju, pa jednog dana eskaliraju" se zove pronalaženje rupe na saksiji i ne bih znala čemu služi, sem da voda procuri ili što bi to bila posebnost Holandije? Jedino što je krajnje nepreporučjivo VELIKE probleme rešavati pendrecima, preko đačkih leđa, gospođo marumi, majko ne znam koliko dece...ako već volite da ste sarkastični.
Djole Djole 20:17 29.11.2007

Sve je ko na CNN-u 90-tih ...

... narodna milicija postupa po naredjenju ...
... pravna drzava deluje ...
Nema zezanja sa institucijama sistema.

A sad za ozbiljno - sta im je skrivio onaj jadnicak od metar i po sto ga onaj pandur odvuce? Pa mogao je i nekog veceg i jaceg da nadje da ga bije.

Nego, sta je zaista posredi? Samo povecanje broja casova ili ima neka prica koju i Vlada protura kao svoju? Tipa konkurentnost znanja, mora da se uci i tako to ...
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:23 29.11.2007

Ja stvarno

nisam mogla da verujem kada sam videla kako pandur vuče onog klinca, pa dakle stvarno, ako postoji prekomerna upotreba sile, ovo je bila slika i prilika toga.
Djole Djole 20:28 29.11.2007

Re: Ja stvarno

Ma panduri su panduri, svuda. Ono nasima tesko da neko moze da konkurise (u Evropi), ali to je to.
Evo sad videh Kazeov post gore, idem i ja malo da trazim.
strava strava 20:31 29.11.2007

Re: Sve je ko na CNN-u 90-tih ...

A sad za ozbiljno - sta im je skrivio onaj jadnicak od metar i po sto ga onaj pandur odvuce? Pa mogao je i nekog veceg i jaceg da nadje da ga bije.

Pa i ti kad radiš i treba nesto da preneseš prvo uzimaš one lakše stvari.
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 20:53 29.11.2007

Re: Ja stvarno

sam zapanjena. holanadski policajci su vazili za pristojan i uctiv svet. moja drugarica annehilde, holandjanka, pricala mi je da je dozivela shok kada je u usa videla policajce kako makljaju demonstrante, u njenoj zemlji to nije mogla ni da zamisli. ja sam pre par godina u sred roterdama startovala policjaca da mi objasni gde je neki kofishop i on se prvo ubio da mi objasni, a onda mi i nacrtao mapu na papircetu. meni ovo lici na uspanicene politicare koji su se gnusno zeznuli u koracima.

ako je prva internet revolicija bila vest da je 1989. na tkineskom rgu Tienanmen dogodio strašan pokolj prodemokratskih demonstranata (Kinezi su zagusili svaku informaciju, ali je procurila preko interneta), onda je organizacija holandskih djaka preko mreze a za jedan dan, druga internet revolucija.
Djole Djole 21:19 29.11.2007

Vesna ...

... ti panduri sto objasnjavaju - to nisu ovi sto biju. I kod nas je od skora pocela podela na pozornike i zandarmeriju. Pozornik je dobrica, ko onaj iz crtanog filma, a zandarmerija - to su ti sto postupaju po naredjenju - ili kod nas narodna milicija (Rade Pendrek iz nadrealista i tako to)
marumi marumi 02:06 30.11.2007

Re: Ja stvarno

onda je organizacija holandskih djaka preko mreze a za jedan dan, druga internet revolucija.

Auuuuu, revolicija bogte i to jos za poredjenje sa kinsekom? Da nije tuzno bilo bi smesno.
Da ne bi bilo zabune ponavljam da se ne slazem sa pendrecenjem ali se ne slazem i sa cinjenicom da klinci sve vise beze sa casova, da se skupljaju po ulicama i zezaju prolaznike umesto da pohadjaju nastavu. Ipak se treba prvenstveno informisati pe nego sto se solidarise sa jednom/drugom/trecom...stranom. Nije sve bas tako crno-belo pa na strafte.
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 08:58 30.11.2007

Re: Ja stvarno

marumi, ajmo malo koncentracije, nije ni tuzno ni smesno, samo je rec o ulozi novih tehnologija. da nacrtam:

1. pokolj na kineskom Tienanmenu ostao bi ko zna koliko dugo sakriven od svetske javnosti da te 1989. godine informacija nije procurila preko interneta i zapanjila svet. podatak je usao u sve moderne udzbenike komunikacija.

2. organizacija demonstracija u kojima ucestvuju hiljade demonstranata u slucaju holandskih ucenika je pripremljena za jedan dan, opet zahvaljujuci internetu. to je presedan i sigurno ce isto da udje u udzbenike, jer vise nista nije kao pre.

da li smo se sad razumeli?
marumi marumi 09:18 30.11.2007

Re: Ja stvarno

Vesna Knežević Ćosić
marumi, ajmo malo koncentracije, nije ni tuzno ni smesno, samo je rec o ulozi novih tehnologija. da nacrtam:1. pokolj na kineskom Tienanmenu ostao bi ko zna koliko dugo sakriven od svetske javnosti da te 1989. godine informacija nije procurila preko interneta i zapanjila svet. podatak je usao u sve moderne udzbenike komunikacija.2. organizacija demonstracija u kojima ucestvuju hiljade demonstranata u slucaju holandskih ucenika je pripremljena za jedan dan, opet zahvaljujuci internetu. to je presedan i sigurno ce isto da udje u udzbenike, jer vise nista nije kao pre.da li smo se sad razumeli?

Samo Vi ostro. Nemam nista protiv. I gledajte crtace i crtajte i skacite u vatru i...sta god hocete.

Kada smo mi isli na demonstracije u Hag zbog MNOGO OZBILJNIJIH stvari nama je holandska policija dodeljivala sendvice zato sto smo iz drugih gradova, putovali dugo svajcarskim/nemackim/holandskim... osmotracnim autoputevima pa je ta policija razmisljala da ce demonstranti mozda biti i gladni.

Ovde je rec o protestima djaka i zasto se klinci bune. Zasto ih je policija pendrecila to ce se videti na sudu. Nebojte se, Holandija nije Balkan gde procesi traju decenijama. U toj zemlji se ne mogu prodati/kupiti ispiti/doktorati. Trazi se i ceni znanje. Sudski procesi se resavaju po kratkom postupku osim ako se radi o medjunarodnim sporovima u kojima drzave ucesnice obstruisu procese, nedaju dokaze, stite krimose...

Hag je grad pravde a u Holandiji ima vise Hagova. Ja sam optimista. Optimista i da ce se sve ovo smiriti i valjano resiti. Flasa nije uvek pola prazna, ona je i pola puna.
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 20:55 30.11.2007

Re: Ja stvarno

marumi pobogu, ja zaista pojma nemam da ste vi isli na demonstracije i da ste dobijali sendvice, a ne kapiram ni kakve to veze ima sa mojim pokusajem da vam nacrtam sta sam htela da kazem, jerbo se nismo razumeli.

i ne znam kakve veze ima sa mojom opaskom o ulozi interneta u slucaju kineskog trga (info sta je bilo) i amsterdamskog trga (info o okupljanju) sa vasom pricom o kupljenim nekupljenim ispitima i doktoratima!?! sudskim procesima!?!

Jelena Pavlović Jelena Pavlović 21:50 30.11.2007

Re: Ja stvarno

Potpuno shvatam da su deca danas po malo dezorijentiisana i da im cesto treba "jaka" ruka-roditeljska volja i paznja, da se usresrede na ono sto bi trebalo da im bude bitno-skolu, a prvenstveno opstanak u ovom suludom vremenu. Ali, isto tako niko nema pravo da decu "umrtvljuje' obavezama, ili povecanim brojem casova kako bi ih drzali dalje od ulice i okupljanja po parkovima, coskovima i td. Slobodno dete porasce u slobodnog coveka. Mozda ovu situaciju zaista ne bi trebalo nazivati revolucijom vec djackom pobuniom. Ima tu, naravno raznih cinilaca koji su do te pobune doveli, ali kada vidim policiju kako koristi batinjanje, kako vuce i cupa dete, jer i taj sa sesnaest godina je dete, mada ne znam koliko su sva ta deca stara i u koje razrede idu, onda mi se sve okrene. Ima kulturnih policajaca, ima ih i lepo vaspitanih i ljubaznih u Holandiji mozda, u Engleskoj, cak i ovde u Americi. Medjutim, ne dao ti bog da im padnes pod pendrek. Ne dao ti bog da te slucajno zamene sa nekim drugim, ili da im tvoja boja koze ne odgovara.
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:27 03.12.2007

Sviđa mi se

ovaj bold, baš je nenametljiv.
strava strava 20:25 29.11.2007

Srednoskolci i crnci

Mislim treba biti obazriv kada se podrzavaju crnci i srednoškolci u njihovom protestu. Moze to nekom da se olupa o glavu. Znam da su srednoskolci u jednoj državi naterali višegodisnjeg predsednika da podnese ostavku. Ali ne smem da kažem o kojoj se drzavi radi zbog dobrih medjudržavnih odnosa. Ko sme neka kaže. Znam da smo jednom podržali i crnce u njihovom protestu pa nam se to posle olupalo o glavu. Ali ovde mi nije jasno da li holandska policija bije svoju holandsku decu ili decu ovih koji su dosli tu da rade?
Djole Djole 20:30 29.11.2007

Re: Srednoskolci i crnci

Biju koga stignu, a crnac ne crnac, nije bitno. Holandija je jedna od zemalja sa najmanjom segregacijom u EU
neverlander neverlander 21:08 29.11.2007

Danas

smo se bas svadjali na poslu oko toga. Imamo neke starije kolege (univerzitetske profesore) ciji su komentari bili - ma da su ih malo vise tukli, vratili bi se oni u skolu da uce. Ili - da, da, eto gde idu moje pare od poreza...
A meni samo para na usi!
Da se ne lazemo, njihov skolski program je malo smesan u odnosu na nas, ali je strasno da ovako tuku decu.
A jos je strasnije cuti takve komentare od odraslih. Zbog takvih je i Rita Verdonk divljala. Neki su je mrzeli, a mnogi tajno podrzavali. Cudan neki svet.
Strongman Strongman 21:35 29.11.2007

Re: Danas

neverlander
smo se bas svadjali na poslu oko toga. Imamo neke starije kolege (univerzitetske profesore) ciji su komentari bili - ma da su ih malo vise tukli, vratili bi se oni u skolu da uce. Ili - da, da, eto gde idu moje pare od poreza...
A meni samo para na usi!
Da se ne lazemo, njihov skolski program je malo smesan u odnosu na nas, ali je strasno da ovako tuku decu.
A jos je strasnije cuti takve komentare od odraslih. Zbog takvih je i Rita Verdonk divljala. Neki su je mrzeli, a mnogi tajno podrzavali. Cudan neki svet.



Ja popi#dim kad neko prica o tome da decu treba tuci. NIKAKO! Nema nasilj nad decom.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 21:41 29.11.2007

Re: Danas

neko mi reče da je na novom zelandu zakonom zabranjeno tući decu.
Strongman Strongman 21:42 29.11.2007

Re: Danas

Srđan Mitrović
neko mi reče da je nanovom zelandu zakonom zabranjeno tući decu.



Pa i u Americi.
Kazezoze Kazezoze 22:00 29.11.2007

Re: Danas

i u holandiji je, osim izgleda kad to radi zakon.
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:01 29.11.2007

Kada zakon

bije to je zakonski :(
Strongman Strongman 22:14 29.11.2007

Re: Kada zakon

Jelica Greganović
bije to je zakonski :(



A i kod mene u kuci je zakonski zabranjeno da se biju deca. Niti sme da se pusi ili psuje u njihovoj okolini.
asterix asterix 21:27 29.11.2007

Nemoj Jelice

Nemoj molim te tako strastveno nama da prichash o takvoj nepravdi, znash da smo osetljivi, za chas posla se okupimo i krenemo sa Spremte se spremte i autobusama u odbranu malog Majrona zbog kojeg se ujutro budimo sa mishlju da je nash:))
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:58 29.11.2007

To je

jače od mene :) a drugačije i ne umem.
Kazezoze Kazezoze 22:48 29.11.2007

evo i malo fotki

sa Museumpleina u A-damu




Jelica Greganović Jelica Greganović 22:52 29.11.2007

Auuu, Kaze,

reči nemam...
Nune Popović Nune Popović 23:51 29.11.2007

Re: evo i malo fotki

jadno i žalosno, stidi se Holandijo, j...li vas svi kofi šopovi kad ovako bijete decu
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:23 30.11.2007

Pogledaj Nune gore,

zamenila sam snimak(našla sam onaj što je juče poslao dragan7557)...dakle, neverovatna ostrašćenost u mlaćenju...ja ne znam kako neko misli time išta da postigne...samo pogledaj.
Nune Popović Nune Popović 00:28 30.11.2007

Re: Pogledaj Nune gore,

sramota, ogromna, potpuno nedpustivo, a posledice ovakvog nasilničkog ponašanja policije prema mladima tek će se osetiti po celoj Evropi, ne samo u EU. Pitam se gde su zaštitnici dečijih prava, institucije, ministarstva prosvete, zašto nema vesti o ovim događajima. Ovo vrlo lako može da postane negativan trend. Holanđani su prvo odbacili ustav EU, pa zatim počeli da zatiru i multikulturalizam, a sada biju decu.
Kazezoze Kazezoze 00:30 30.11.2007

Re: Pogledaj Nune gore,

na osnovu ovih snimaka shto si okachila je LAKS podneo krivichnu prijavu protiv policije u Middelburgu.
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:32 30.11.2007

Pravo da ti

kažem, kao što je ovde već pomenuto, ja se pitam gde su roditelji, posle ovakvih snimaka, sramota bi bila još veća, da ne odu sa decom, u petak...tu bitku protiv klinaca niko još nije mlaćenjem dobio. Neće ni ovi. Žalibože dece, dok oni to shvate.
marumi marumi 02:08 30.11.2007

Re: Pogledaj Nune gore,

Kazezoze
na osnovu ovih snimaka shto si okachila je LAKS podneo krivichnu prijavu protiv policije u Middelburgu.

I policija ce odgovarati, naravno.
A hoce li klinci pohadjati onih 40 casova godisnje ili ce se zabavljati i dalje? Bas me zanima da se vidi/cuje i druga strana medalje.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana