Društvo

sluzbeno nefunkcionisanje

antioksidant RSS / 20.05.2010. u 15:15

 

"Mislim da se radi o apsolutnom bezobrazluku, ne radi se o pravnim stvarima, nego moralnim. Očekujem da premijer hitno reaguje s obzirom da se radi o državnom službeniku i to ne bilo kom"

" Mislim da se radi o apsolutnom bezobrazluku, ne radi se o medicinskim stvarima, nego moralnim. Očekujem da premijer hitno reaguje s obzirom da se radi o državnom funkcioneru i to ne bilo kom "

u cemu je razlika?

jedna izjava komentarise nemoralno i legalno ponasanje  drzavnog sluzbenika koji je dao ostavku u jednoj drzavnoj instituciji, pokupio nemalu otpremninu i zaposlio se u sledecoj. ponasanje nemoralno ali zakonito. u potpunosti u skladu sa sadasnjim zakonskim okruzenjem za koje nikakve odgovornosti nema onaj ko te reci izgovara. biti ministar godinama ne donosi nikakvu odgovornost za sistem. kada se obraca biracima, tada smo isti. ni biraci ni ministar ne idu po fensi restoranima. ni biraci ni ministar nemaju nikakvu odgovornost za zakonodavstvo koje legalizuje nemoralno ponasanje. istina ministar je pitao pravnike ali pravnici su rekli ne - mozda nije moralno ali je ustavno. dakle za nase probleme su (sem vlasnika fensi restorana ) krivi i pravnici. mora da cesto rucavaju po tim restoranima... i sta cemo sad sa tim sto je nesto nemoralno ali zakonito? nista. pozvacemo na ignorisanje zakona i odgovornost prebaciti na drugog. ovoga puta premijera (poznatijeg kao "ja u potpunosti kontrolisem situaciju").

ovo dalje me plasi: "bez obzira što na to ima neka zakonska prava". to je izgovorio ministar ove drzave. "bez obzira što na to ima neka zakonska prava"...  dakle imati "neka zakonska prava" nema znacaja u ovoj zemlji...

a druga citirana recenica? e pa ona nikada nije izgovorena. fensi ministar ne misli da je cist bezobrazluk da ministar zdravlja zanemari sistem za koji je odgovoran i svoje zdravlje poveri nekome drugom. fensi ministar ne misli da se tu radi o moralnim stvarima vec o cisto medicinskim. moral je postao predizborna floskula. zakon je, kao sto vidimo, nebitan. ostala nam je dakle samo medicina...naravno nemacka jer je nemacka medicina najbolja na svetu

 

 

 



Komentari (17)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

mariopan mariopan 16:49 20.05.2010

Legalizovana je pljačka države...

,,,ili "sto načina kako maznuti novce" ..nije moralno ali je korisno (za njih) i još i zakonito? Super, to su nam eksperti za zakone, za pare i moral, sama elita.
dj dj 17:15 20.05.2010

sta se cudis....

.. imas onog fensi seljaka ex ministra koji afirmise kraduckanje (nisma citao ustav, bice da je kradja na malo po zakonu), imas fensi gradonacelnika koji ima neki specificni sistem vrednosti za koji bih ja kao laik rekao da je neustavan, imas ministra unutrasnjeg uvacenog sa kofercetom, imas ministra spoljnog koji aminuje izdavanje laznih pasosa zasluznim gradjanima po simbolicnoj ceni od milionce dolara...

bez obzira što na to nemam neka zakonska prava ja bih im svima j... mamicu
ecce-florian ecce-florian 19:28 20.05.2010

Da li Mlađin šef marketinga ćita blog?


cit


ecce-florian 14:23 20.05.2010
Da li Mlađin šef marketinga ćita blog?
Jesul ovo krenuli ipak prevremeni izbori kako generalno tako i za mesto premijera



"Ovde nema abolicije od odgovornosti onoga ko je nadležan... niko mi ne može reći da to premijer ne može da uradi", kazao je Dinkić i ponovio da će "to lično reći premijeru".

"Kad sam pročitao u novinama zaista sam bio šokiran. Tu ne sme biti nikakvih izgovora oko zakona, jasno je da Vlada može da razreši bilo koga sa bilo kog mesta", kazao je Dinkić.

Odgovarajuci na pitanje zašto zakonski nije sprečena mogućnost zapošljavanja posle uzimanja otpremenine, on je rekao da su se tome suprotstavili pravnici.

"Mi smo predlagali takvo rešenje kada se razgovaralo, onda su nam pravnici rekli da je to protiv Ustava, da ne možete ljudima sprečavati pravo na rad i takve stvari. Ja se, zaista, često sa pravnicima ne razumem", kazao je on uz ocenu da "naši zakoni nisu savršeni".

Dinkić je naglasio da se radi o političkom postavljenju i da ga ne interesuje pravna dimenzija.

"(Slučaj) ima moralnu dimenziju i siguran sam da ako niko drugi, onda premijer treba da preseče i da se taj slučaj reši jer je to bruka za vladu", kazao je Dinkić.


Za sve je kriv praunik



ovde

ovo tretiram kao univerzalni komentar. Samo idem i postavljam ,ajd da dodam da ne bude u suprotnosti sa disclaimerom.

I vreme je stalo. Nova stranka u Novoj 2007.

Da malo prekinemo političko- informativni program .
Zabavno-muzička redakcija


marco_de.manccini marco_de.manccini 19:57 20.05.2010

Re: Da li Mlađin šef marketinga ćita blog?

Tu ne sme biti nikakvih izgovora oko zakona

misliš da je ovo predizborni moto?
ecce-florian ecce-florian 20:36 20.05.2010

Re: Da li Mlađin šef marketinga ćita blog?

misliš da je ovo predizborni moto?

nikad se ne zna
antioksidant antioksidant 07:33 21.05.2010

Re: Da li Mlađin šef marketinga ćita blog?

ecce-florian
misliš da je ovo predizborni moto?

nikad se ne zna



a ovo je plakat?
g.radicevic g.radicevic 10:22 21.05.2010

Re: Da li Mlađin šef marketinga ćita blog?

a ovo je plakat?

ili muzikant urachunao i bakshish

ecce-florian ecce-florian 10:54 21.05.2010

Re: Da li Mlađin šef marketinga ćita blog?

Gde si bre Radičeviću
ma nemoj po njemu da sudiš o basistima
evo vidi
I ovaj lupa, ali to nije isto.
g.radicevic g.radicevic 11:35 21.05.2010

Re: Da li Mlađin šef marketinga ćita blog?

I ovaj lupa, ali to nije isto.


evE mee
taman posla da po njemu odmeram
a tek ovde što LUPA sa sve Miller-om i Wooten-om gratis

& pozdrav ti ofskroz

zilikaka zilikaka 20:19 20.05.2010

Slučajno

mi je poznato kako je ovaj problem rešen u jednoj od većih firmi. Prilikom potpisivanja ugovora o prekidu radnog odnosa, potpisuješ da se odričeš mogućnosti da ponovo budeš zaposlen u istoj firmi. Zar je to tako komplikovano?
antioksidant antioksidant 07:36 21.05.2010

Re: Slučajno

Zar je to tako komplikovano?

vidis da ne daju praunici...a i oni vise po fensi restoranima pa im se moze...

(hvala florianu na ukazivanje na krivca)
zilikaka zilikaka 17:57 21.05.2010

Re: Slučajno

Što kaš!
A u ti restorani jedu svakakve đakonije redom, pa pobesnu od nji!
stasava stasava 22:47 20.05.2010

Da li Ministar zdravlja cita blog?

Moralni zakoni za njih ne postoje, nisu bitni, pa po njihovim devalviranim merilima nikako i ne mogu da budu razlog za ostavku.Zapaljenje ili upala licnosti je gadna stvar. Mora covek da ocisti blato, ima jos posla da ne uradi nista, nece covek da se mesa u svoj posao. Citava javnost zgrozena, on je dodatno iritira psihoticnim izjavam da ga nikada niko nije ukorio, da je ostavku lako dati, da bi je i dao, samo da je Cvetkovic to trazio. Nije prekrsio zakon. Nije prekrsio zakon ni kad daje opasno lazne izjave o stanju naseg zdravstva. Krugolina je dosta pisala o zastrasujucoj razlici predstavljenog stanja zvanicnim statistickim podacima maternalne smrtnosti i pravog stanja. On, odgovoran za laznu statistiku, zna za pravo stanje, o pravom stanju prica na osnovu sopstvene lazne statistike. Ludilo, bolest sistema......On imenuje i odgovoran je za rad Komisija za spoljni strucni nadzor kvaliteta rada kada su u pitanju takvi smrtni slucajevi, a videli smo da ih je previse, mislim u realnosti, ovoj koju zivimo, ne u njegovoj. On ne krsi zakon kada u jednu takvu komisiju koja ispituje razlog smrti porodilje imenuje clana ginekologa koji je upravo pod istraznim postupkom zbog smrti novorodjenceta na porodjaju, nacelnika odeljenjea za visokorizicne trudnoce. Moralni zakon zgazen=ma koga je briga.Sta mislite, da li ce jedan lekar koji je pod istraznim postupkom zbog smrti u zdravstvenoj ustanovi napisati u izvestaju da je njegov kolega kriv za smrt porodilje, pa makar se to videlo i iz aviona? Sve to zna Ministar, o svemu obavesten, pokrio sve politikcim odlukama, ali zalosno je to sto od politicke volje zavise neciji zivoti. I dokazivanje krivice za neciju smrt. A mozda nista bolje nismo ni zasluzili, cim nam se to dogadja a mi cutimo. Dok se ne ugusimo u blatu.
miloradkakmar miloradkakmar 00:43 21.05.2010

Pre

dve godine sam tražio da idem na biro, uz otpremninu, do penzije. Nisu mi dali, pošto sam , kako mi je rečeno, bio na nekom polurukovodećem mestu / za koji ne važi tehnološki višak/, a i mnogo para, za moje prilike, bih dobio.
Vode ljudi računa da se ne pokvarim.
loader loader 01:23 21.05.2010

Službenica selica

... drzavnog sluzbenika koji je dao ostavku u jednoj drzavnoj instituciji, pokupio nemalu otpremninu i zaposlio se u sledecoj ...




Snalažljiva domaćica. Kako li tek mesi gibanicu ?!?!
mija12 mija12 11:47 21.05.2010

Da li neko zna ...

da li je dotična gospođa član neke partije i ako jeste koje ?

Nisu baš male funkcije na kojima je bila nekada i sada.
g.radicevic g.radicevic 12:00 21.05.2010

beskichmenjaci...

fensi ministar ne misli da je cist bezobrazluk da ministar zdravlja zanemari sistem za koji je odgovoran i svoje zdravlje poveri nekome drugom.


pa el si uchio u shkoli shta su to bezkichmenjaci.
sad kad ministar ima kichmu (i to ne neku falsh, vec nemachku)
ce da vidish kako ima da sve sredi
nachisto,



Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana