Ekonomija| Politika

$ 10.000 prihod svakom Srbinu, BONUS MALUS EKONOMIJA

dragan7557 RSS / 05.06.2010. u 08:00

 

$ 10.000 

je obećavao Faktor Mira i stabilnosti S.M tamo negde čini mi se 1989 u, isto mi se čini "Vreme Raspleta" vrhunskom literarnom delu koje je bilo Must za svakog Srbina iz tog vremena kada su građanske slobode bile ispred Zakona i Ustava a cigarete, benzin, njeft i ostalo se prodavalo sa kartonskih kutija, hauba auta i sličnih vrsta "tezgi"

Faktori i Protektori Liderstva (Regionalnog) su i tada videli da je to "Destrukcija Ekonomije" pa su po preuzimanju Vlasti obećali Pravedniju Budućnost u kojoj će buduće generacije kada dođu Strani Investitori, biti za Vjek Vjekova zbrinute a narod će moći da uživa u Farmi,24 sata Svadbi koja traje celu godinu, i Velikom Bratu.

U svojoj brizi za Narod su ga oslobodili vel'ke brige oko privrede, Darovali Novi Ustav a sada pošto su hitni poslovi oko sređivanja stanja u Zemlji, završeni rešili su da narod za svoju dobrotu, strpljivost i saradnju dobije i BONUS.

Posle Uspešne podele akcija na vlasništvo (društvena svojina) koje je bilo njihovo, narod je obeštećen  podelom  Akcija od € 1.000 (Vrednosne Papirčine) kao garant narodnog vlasništva nad Njeft Industrijom, dobro ekonomska računica je pokazala da je prvobitna suma bila malčice preterana ali je ipak isplaćeno 1.700 RSD po pravdi i obećanjima datim prilikom rušenja Faktora i njegovih. Vlas' UVEK ispunjava zadato obećanje.

Sada u toku Krize Drugovi u Vlasti su zbog dobrog vladanja odlučili u naše ime da se podeli Bonus Malus dobrim građanima iz vlasti (administracija državna i ostala) a ako preostane i nešto viška (Višak nije Bonus) i najstarija graždanija dobije svoj deo Kolača.

Prema pisanju današnjeg B92 Business a, pod naslovom "Penzionerski bonus za kilogram mesa" Širokogrudost i osobito Plemenitost i Rojalnost Naših drugova na vlasti, je doprinela da se Deo Kolača za podelu nazvan Bonus pretvori u ceo celcati Kilogram Jagnjećeg Pečenja (ne onog jevtinog Prasećeg), za penzionere i ostalu siromašnu populaciju, onu koja svojom ličnom i personalnom  krivicom još nije dostigla Prosek od $ 10.000 godišnje.

Od društvene svojine do Bonus Malus Ekonomije je uspešan i dugotrajan put trajao čitavih 21. godinu ali zahvaljujući Reformatorima i odlučnim Drugovima na Vlasti i oko Vlasti, Ekonomija Destrukcije je pretvorena u Modernu i iznad svega Profitabilnu BONUS MALUS Ekonomiju današnjice, dok zadovoljni Naši mogu da mirno deponuju primljene viškove = suficite Reforme (čitaj Tranzicije) u naše strane banke i nastave da uživaju u Farmi, 24 sata Svadbi ili Vel'kom Bratu.

I nemo' neki da se prejede od 1 i slovima jednog kilograma Jagnjećine, ostavite deo u zamrzivač, nikad se nezna šta nosi zima.

I na kraju da preporučim Bonus Malus Ekonomiju kao Novi pravac razvoja za našu privredno ekonomsku misao kao još jedan pokazatelj uspešnosti naše Tranzicije.

cerski

P.S. i pored toga što na kovanicu Bonus Malus Ekonomija posedujem sva autorska prava, dozvoljavam javnu upotrebu ove  kovanice, baš po ugledu na Ekonomiju Destrukcije.



Komentari (5)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Milan Karagaća Milan Karagaća 09:54 05.06.2010

Kontinuitet blagostanja

Dakle, prijatelju imamo kontinuitet u napretku i blagostanju i idemo u istom pravcu kako je projektovao tvorac plana o 10.000 $.Posle toga smo iskoristili komparativne prednosti kao naprimer to da su sankcije dobra stvar jer će omogućiti da do izražaja dođu naše mogućnosti.I došle su, narod je pokazao kako ume da se snalazi švercom svega i svačega počev od benzina na svakom ćošku na izvolte od pakovanja veličine unučića pa na više plastičnih litara i kanistera.Bio je to zaista lep period, ne moraš se lomatati pa ići u prodavnice, robne kuće, sve bre imaše na ulići-odeća, obuća, benzin, CIGARETE, lekovi, TV aparati, zamrzivači,i ostala oslobođena roba.
Onda dođe vreme obećanja i ludom radovanja- vreme trnzicije privatizacije i pljačke.Eto tu smo gde jesmo, a gde bi nam bio kraj da nije ove svetske zavere koja je ekonomski i finansijski slom izmislila samo da bi nama naškodila. No mi se dosetismo da se oslonimo na naš daleko poznati i priznati patriotizam pa još ekonomski, a onda otkrismo i bonuse u skladu sa onim "bonus p...., mir u kući"
dragan7557 dragan7557 13:36 05.06.2010

Re: Kontinuitet blagostanja


BONUS PENIS, PAX IN DOMUS
Dakle, prijatelju imamo kontinuitet

Tradicija je u nas uvek bila cenjena.
napretku i blagostanju i idemo u istom pravcu kako je projektovao tvorac plana o 10.000 $.

Kud ja pođoh ti produži je uvek bilo omiljeno u našem narodu.
Bio je to zaista lep period, ne moraš se lomatati pa ići u prodavnice, robne kuće, sve bre imaše na ulići-odeća, obuća, benzin, CIGARETE, lekovi, TV aparati, zamrzivači,i ostala oslobođena roba.


Naravno da je bio Sloba je bio slobodarski nastrojen čo'ek i znalo se bre, jasno ko je ko Vlast je bila vlast a šverceri šverceri. Na šverc nije plaćan porez a sankcijama je plaćano ratovanje po bivšoj domovini. I nisu tajkuni mogli da kupuju po inostranstvu kuće, bila je crna lista nepoželjnih u EU i US koji su sada svi postali POŽELJNI graždani posebno u UK.
Onda dođe vreme obećanja i ludom radovanja- vreme trnzicije privatizacije i pljačke.


Rani počeci Bonus Malus Ekonomije koji su stvari postavili na pravo mesto.
No mi se dosetismo da se oslonimo na naš daleko poznati i priznati patriotizam pa još ekonomski

Bez ove vrste nepostojećeg patriotizma sve teorije Bonu Malus sistema padaju u vodu, čak i kad nema poplava.

cerski
sentinel26 sentinel26 16:10 05.06.2010

Tranzicija komentara

Hvala na ponudi za autorska prava na BME, ali se bojim aps.M.mr.D i još nekih, naročito Nepomenika i njegovih slugu...

Pominješ nam Velikog brata,
Kad to čujem groznica me hvata.
.....................................

Posljednji emiter serijala o Velikom Bratu, TV Pink (alijas: TV Kursadžije ) i TV RTDS su toliko moćni da su me kaznili zbog teksta o Velikom bratu napisanom na B92...Tekst je bio satiričan,(istina daleko od nivoa Alkibijada Nuše ), ali to ne prolazi...

Povremeno je po neko pod zaštitom zemaljskih bogova...Perun je svakako najmoćniji...

dragan7557 dragan7557 20:19 05.06.2010

Re: Tranzicija komentara

Tranzicija komentara
Hvala na ponudi za autorska prava na BME,

Molim i drugi put.

Uzgred nešto si post'o strašljiv? A, čojstvo i junaštvo?

Pozdrav

cerski
sentinel26 sentinel26 22:09 05.06.2010

Re: Tranzicija komentara

dragan7557
Tranzicija komentara
Hvala na ponudi za autorska prava na BME,

Molim i drugi put.
Uzgred nešto si post'o strašljiv? A, čojstvo i junaštvo?
Pozdrav
cerski

Prijatelju,
Nije junaštvo uludo i nepotrebno poginuti, kad od toga nikome neće biti hasne osim za neprijatelje...
To se zove "luda pogibija"...

A za čojstvo se ne brinem jer nikoga ne mogu da ugrozim...

Kad bolje pogledam tvoj osnovni tekst, nešto se mislim, kada bi recimo danas Bogo morao marksistima da objašnjava od čega se pravi opijum za narod, mislim da bi imao grdne probleme...
Ključnu riječ ne bi mogao da izgovori...
U vrijeme njihove velike slave to je za njega bila šala...

Kakva je utjeha slijepcima koji sve vide... ?

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana