Društvo| Ekonomija| Hronika| Politika

Verica Barać i suočenje sa sadašnjošću

libkonz RSS / 19.06.2010. u 08:48

Neke od izjava Verice Barać:

hrabra žena
hrabra žena
21.04.2009. Stranke na vlasti najgrčevitije brane javne fondove, javne nabavke, javna preduzeća i ne dozvoljavaju njihovu kontrolu upravo zato što se iz njih finansiraju političke partije.

07.04.2010. Višegodišnje kontinuirano donošenje štetnih odluka dovelo je do opasnosti da Srbija uskoro ostane bez svih luka na Dunavu, što je ne samo privredni i saobraćajni, već i bezbednosni problem.

08.06.2010. To su imena koja inače stalno vidimo i zaista su onako drastični primeri kršenja zakona, ali još drastičniji primeri kako državne institucije za njihove potrebe, za njihove privatni interes krše zakone i poništavaju opšti odnosno državni interes. Tu bi svakako mogao da misli na Miškovića, Beka, Danka Đunića, Vlahovića, Hamovića, Lazarevića, Kostića i verovatno ih ima još.

21.08.2008.Procenjivanje imovine NIS-a, posle potpisivanja sporazuma sa Rusijom je obmanjivanje srpske javnosti. Dinkićeva priča, da se procena vrši zbog akcija koje građani treba da dobiju je čista manipulacija i skupljanje jeftinih političkih poena. Ne možete da date akcije veće od tržišne vrednosti, odnosno od onoga za koliko je NIS prodat. Jednostavno, novca ima koliko ga stvarno ima, a ne koliko neko proceni, pa još posle prodaje. Ako prodate kuću za 5.000 evra, pa je posle prodaje procenite na 15.000 evra, koliko imate u džepu?

Saopštenja za javnost Saveta za borbu protiv korupcije:

26.05.2009. Pritisci i pretnje Savetu za borbu protiv korupcije, sa brojnim najavljenim i podnetim krivičnim prijavama protiv predsednice Saveta, su deo permanentnog pokušaja zastrašivanja Saveta, koji se nažalost, sada prenosi i na medije. Savet će, bez obzira na pretnje, i dalje stavljati na sajt dokumentaciju i predstavke vezane ne samo za Luku «Beograd» već i za ostale fenomene sistemske korupcije.

07.06.2010. Savet za borbu protiv korupcije saopštava da je jedini razlog zbog kojeg se predsednica Saveta, Verica Barać, nije pojavila na današnjem skupu "Korupcija - društveni problem i sociopatološka pojava u modernom društvu" taj što joj je dan uoči održavanja pomenutog dogadjaja javljeno da se njeno učešće otkazuje.

02.02.2010.Saopštenje koje je izdala Liberalno-demokratska partija povodom gostovanja predsednice Saveta u emisiji «Kažiprst» 27. januara 2010. godne, je politički pamflet na dve stranice, a ne demant činjenica, koje nisu, niti mogu biti sporne, jer su te činjenice dva puta bile na proveri Vrhovnog suda Srbije.

Činjenice su:

- Da je Čedomir Jovanović bio predsednik Tenderske komisije za privatizaciju «Veterinarskog zavoda»;
- Da metod prodaje tenderom u privatizaciji znači da se za preduzeće traži strateški partner, a ne kupac koji će platiti veću cenu, zbog čega je postavljen kvalifikatorni uslov da se kupac najmanje godinu dana morao baviti proizvodnjom i trgovinom hrane i farmaceutskih proizvoda za životinje;
- Da taj kvlaifikatorni uslov nije ispunjavala «Zakstra» u momentu podnošenja prijave na tender, niti je u tom momentu imala pravno valjano formiran konzorcijum koji ispunjava kvlaifikatrone uslove, što znači da je «Zekstra» morala biti diskvalifikovana u ovom tenderu;
- Rad Tenderske komisije, na osnovu kog je doneta odluka da se preduzeće proda «Zekstri» i njenom partneru, ocenjivao je Vrhovni sud, i to dva puta, i oba puta je poništio rešenja doneta na osnovu odluke Tenderske komisije (presude Vrhovnog suda U275/04 od 28. maja 2004. i U3890/04 od 27. januara 2005. godine), što znači da je Tenderska komisija donela nezakonitu odluku, i to pre svega zbog pritisaka koje je vršio predsednik komisije (pogledati zapisnike sa sednice Tenderske komisije).

Suština je sledeća - tender je bio namešten, i svi koji su u ovom postupku radili, kršili su zakon. Činjenica da zbog toga nisu odgovarali, govori nam da institucije koje treba da utvrde odgovornost za kršenje zakona, zapravo kontrolišu isti oni ljudi zarad čijeg interesa je zakon prekršen.

Oslobađajuće sudske presude u skorije vreme:

21.05.2010. Bivši viceguverner Narodne banke Dejan Simić i visoki funkcioner SPS-a Vladan Zagrađanin osobođeni su svih optužbi za mito u aferi "Kofer".

18.06.2010. Predsednica Sudskog veća Osnovnog suda u Zrenjaninu Ljiljana Aćimović navela je da nije dokazano da je optuženi Mile Dragić počinio krivična dela zloupotrebe službenog položaja i nezakonitog držanja vatrenog oružja za koja ga tereti optužica.

25.04.2010. Prvi osnovni sud u Beogradu odbacio je u četvrtak optužnicu protiv šestorice navijača "Patrizana" i oslobodio ih optužbe za ugrožavanje sigurnosti novinarke Brankice Stanković.

Čekamo da saznamo: Protiv ministra Slobodana Milosavljevića DRI je podnela prekršajnu prijavu zbog nenamenskog trošenja novca iz republičkog budžeta za 2008. godinu. Prijava se odnosila na projekat Srbija - Dunavski sliv.  Da pogađamo ishod?

Moj komentar:

Naša aktuelna vlast je od režima Slobodana Miloševića pokupila sve ono najgore, samo su oni mnogo veštiji. Znaju u DS da su izgubili većinu glasača koji su tokom devedesetih i prvih godina ovog veka glasali za njih. Ali populistička politika REŽIMA Borisa Tadića daje rezultate. Izgubili su manji broj glasača, ali su dobili nove i dogurali do 40%. Sve što je potrebno je da BT ponavlja svoju mantru: "Srbija je lider" i narod je srećan. Kao što je Slobodan Milošević otvarao autoput Subotica - Novi Sad po ko zna koliko puta, tako i Boža Đelić potpisuje SSP sa EU. Do sad su ga bar tri puta odmrznuli, sudeći po vestima. Srbija je duboko zaglibila u blatu licemerja i poltronstva i ja više stvarno ne vidim nadu da će se tu nešto promeniti. Ali, pobedili smo Nemce, sad će i Tadić da se slika sa fudbalerima, a prodaćemo i Telekom, pa će biti para. Milina. 

 

Atačmenti



Komentari (19)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

mariopan mariopan 09:07 19.06.2010

Jao!

Ne mogu ni da komentarišem, samo da preporučim.
Ovo je svojevrstan dnevnik uvreda, ništa više.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 10:18 19.06.2010

Re: Jao!

Nemam šta da dodam, sem još jedno Jao!
maca22 maca22 16:10 20.06.2010

Re: Jao!

Preporuka, isto.
sesili sesili 09:11 19.06.2010

Juče

su javili da Mile Dragić nije kriv!
niccolo niccolo 10:25 19.06.2010

Re: Juče

A kad je pa bilo ko i osuđen...Našoj vlasti i nije cilj da nekoga osude već da ga uhapse specijalci uz kamere kako bi delovalo da se vodi borba protiv kriminala, a onda ne prikažu nikakve dokaze u sudskom postupku. Time ubiješ dve muve, em medijski deluje da se boriš protiv kriminala, em deluje da sudije ne rade svoj posao kako treba pa onda treba vlast da ih kontroliše...
NNN NNN 09:32 19.06.2010

Verica Barać

je uz Brankicu Stanković osoba sa najvećim mudima u Srbiji!
docsumann docsumann 10:52 19.06.2010

Re: Verica Barać

Verica Barać
je uz Brankicu Stanković osoba sa najvećim mudima u Srbiji!

Prvi put sam je gledao (slušao) u Utisku Nedelje i bio najprijatnije iznenađen njenom rječitošću, inteligencijom, sposobnošću da se problemi sagledaju dubinski i suštinski, kao i konkretnošću u predlaganju potrebnih mjera. Njena direktnost i oštrina su mi djelovali prosto nespojivi sa njenom vedrom i smirenom pojavom. Mnogo mi se dopala u tom nastupu, a kasnije sam samo učvrstio ovakvo mišljenje o njoj.
Vidim da je tako percipirana i od samih građana Srbije.
Interesantno da je i u Crnoj Gori najveći laf u borbi sa sumanutošću režima upravo jedna žena - Vanja Ćalović (e,nju bih već i ženio)
Doctor Wu Doctor Wu 11:38 19.06.2010

Re: Verica Barać

Vanja Ćalović (e,nju bih već i ženio)

A Vericu Barac ne bi, a? Koji crnogorski nacos, !

Zezam se, da nisam srecno ozenjen ni sam se ne bih bunio kad bi Vanja prihvatila moj poziv na veceru.
docsumann docsumann 12:18 19.06.2010

Re: Verica Barać

A Vericu Barac ne bi, a? Koji crnogorski nacos, !

He, he... moram priznati da su srbijanke i vojvođanke bile i ostale moja najslađa slabost
gorstak92 gorstak92 12:55 19.06.2010

Re: Verica Barać

NNN
je uz Brankicu Stanković osoba sa najvećim mudima u Srbiji!

miloradkakmar miloradkakmar 10:17 19.06.2010

Kad

se zakonodavac plašio zakona!?

Krokodili i ajkule.
dragannalovic dragannalovic 11:53 19.06.2010

Džak i politika

Ali populistička politika REŽIMA Borisa Tadića daje rezultate. Izgubili su manji broj glasača, ali su dobili nove

Rekao bih da nije u pitanju politika, osim ako se ne uzme u obzir to što je ova korumpirana vlast uspela toliko da osiromaši gradjane da mogu da kupuju glasače za džak brašna. To se upravo sada dešava i u Boru a gradjani javno izjavljuju da će da glasaju za onoga ko im ponudi najveći džak.
Cenim i podržavam rad i napore Verice Barać ali kako stvari stoje pre će nju da zatvore nego bilo koga od svih tih pristojno i nepristojno obogaćenih big bossova i političara.
Filip Mladenović Filip Mladenović 14:36 19.06.2010

Gde su druge Verice, Brankice, Svetlane..?

Verica Barać, Brankica Stanković i Svetlana Vukajlović su tri osobe sa integritetom, znanjem i talentom, koje bi svaka normalna zemlja cenila i promovisala kao VREDNOST. A gde su druge Verice, Brankice i Svetlane, oba pola!?
apectator apectator 16:12 19.06.2010

Re: Gde su druge Verice, Brankice, Svetlane..?

A gde su druge Verice, Brankice i Svetlane, oba pola!?

Cudi me kako ne vidis nikog vise.Ja mislim da je ocigledno da Rodoljub Sabic vec dugo,godinama, u mnogim prilikama potvrdjuje i integritet i znanje i hrabrost.I sve cesce mu se u tome pridruzuje i Sasa Jankovic.Pa zar i upravo aktuelni sukob oko skandaloznog predloga zakona o elektronskim komunikacijama to ne potvrdjuje?
maca22 maca22 16:10 20.06.2010

Re: Gde su druge Verice, Brankice, Svetlane..?

Svi oni. Svaka cast.
Biljana 77 Biljana 77 12:56 21.06.2010

Re: Gde su druge Verice, Brankice, Svetlane..?

Eh.. pa da je više Verica i Brankica i Rodoljuba.. zar bi Srbija izgledala ovako?

+ obratiti pažnju na njihova imena.. Nameće se izvesna simbolika.
Kraja Kraja 16:09 19.06.2010

...iskreno...

....nemam vise poverenja u "arhive" nasih javnih glasila, isuvise cesto mi se dogodilo da na neka pretrazivanja dobijem
404 Error - File Not Found

...pa i na blogu nam se dogadjalo da autor ili "vis maior" obrisu gomile postova...

...prijatno me je iznenadio http://bokisingl.wordpress.com/ i toplo preporucujem, jer autor ne komentarise, vec samo "trpa" vesti koje ne bi trebalo zaboraviti...

...ovo ne smatram trolom, vec informacijom na pravom mestu, jer kad nestanu verica i rodoljub i sasa, ostacemo na milost i nemilost (ovo drugo izvesno) pokupovanih "javnih" glasila...

...zato molim blogere da sto cesce koriste linkove u svojim komentarima, kako bismo informacije dobijali iz vise izvora...svakako, cenio bih i da dobijemo jos linkova poput navedenog bokisingl-a...

ps...izvinjavam se morao sam....

ovi nam vode drzavu....Dve skupštine u Kraljevu
mariopan mariopan 22:11 19.06.2010

Re: ...iskreno...

ovi nam vode drzavu....Dve skupštine u Kraljevu

Hvala Krajo , ovo me razveselilo neopisivo, pa oni se i tuku oko fotelja i vlasti, daće Bog (kad već niko drugi neće) pa će se pobiti međusobno da se i ovaj narod spase?
libkonz libkonz 14:41 21.06.2010

Objavljena presuda

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana