Politika

Presuda ICJ o proglašenju nezavisnosti Kosova

Jelica Greganović RSS / 22.07.2010. u 13:58

netherlands.1124749260.netherlands-_den_haag_x_delft_073.jpg

Edit:

Proglašenjem jednostrane nezavisnosti Kosova nije prekršena Rezolucija 1244 SB UN, smatra sud, kao što smatra da nije prekršen ni ustavni okvir, niti neki od propisa međunarodnog prava.

(10 sudija za i 4 protiv ove presude)

 

Za koji minut će Medjunarodni sud u Hagu (ICJ) saopštiti svoju savetodavnu presudu o tome da li je jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova bilo u skladu sa međunarodnim zakonima.

S obzirom da je moj prethodni blog na tu temu tako pun komentara, da se jedva snalazim, a da pretpostavljam da ćete želeti da komentarišete i diskutujete o uskoro, zvanično proglašenoj presudi, otvaram ovaj blog na tu temu. Verujem da će nam tako biti lakša komunikacija i da će sve biti preglednije.

 



Komentari (415)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Sofroniye Sofroniye 14:04 22.07.2010

Mnogo buke ni oko cega

Nece se tu nista promeniti :)
Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 14:46 22.07.2010

Re: Mnogo buke ni oko cega

Nece se tu nista promeniti :)

Ma idemo novi krug. Koliko sutra krenuće Koštunica da priziva Naci(onalno) Konc(entrisanu), Puj Spas Za Sve Nas, Vladu (i sve prateće institucije), Nema Odmora Dok Traje O(bnova)slobađanje!

A za dokone, dok slušaju MSP, evo malo obrazovanja o Filosofiji prava

Philosophy of Law
http://www.iep.utm.edu/law-phil/

Philosophy of law (or legal philosophy) is concerned with providing a general philosophical analysis of law and legal institutions. Issues in the field range from abstract conceptual questions about the nature of law and legal systems to normative questions about the relationship between law and morality and the justification for various legal institutions.

Topics in legal philosophy tend to be more abstract than related topics in political philosophy and applied ethics. For example, whereas the question of how properly to interpret the U.S. Constitution belongs to democratic theory (and hence falls under the heading of political philosophy), the analysis of legal interpretation falls under the heading of legal philosophy. Likewise, whereas the question of whether capital punishment is morally permissible falls under the heading of applied ethics, the question of whether the institution of punishment can be justified falls under the heading of legal philosophy.

There are roughly three categories into which the topics of legal philosophy fall: analytic jurisprudence, normative jurisprudence, and critical theories of law. Analytic jurisprudence involves providing an analysis of the essence of law so as to understand what differentiates it from other systems of norms, such as ethics. Normative jurisprudence involves the examination of normative, evaluative, and otherwise prescriptive issues about the law, such as restrictions on freedom, obligations to obey the law, and the grounds for punishment. Finally, critical theories of law, such as critical legal studies and feminist jurisprudence, challenge more traditional forms of legal philosophy.

Table of Contents

1. Analytic Jurisprudence
   a. Natural Law Theory
   b. Legal Positivism
     i. The Conventionality Thesis
     ii. The Social Fact Thesis
      iii. The Separability Thesis
   c. Ronald Dworkin’s Third Theory
2. Normative Jurisprudence
   a. Freedom and the Limits of Legitimate Law
     i. Legal Moralism
     ii. Legal Paternalism
      iii. The Offense Principle
   b. The Obligation to Obey Law
   c. The Justification of Punishment
3. Critical Theories of Law
   a. Legal Realism
   b. Critical Legal Studies
   c. Law and Economics
   d. Outsider Jurisprudence
4. References and Further Reading
cbronson cbronson 17:19 22.07.2010

Re: Mnogo buke ni oko cega

TEkst Rezolucije UN br. 1244
Dodatak 2
Treba da bude postignut dogovor o sledećim načelima, radi pomaka prema rešenju kosovske krize:
1. Neposredan i proverljiv prestanak nasilja i represije na Kosovu.
2. Proverljivo povlačenje sa Kosova svih vojnih, policijskih i paravojnih snaga prema ubrzanom rasporedu.
3. Razmeštanje na Kosovu, pod okriljem Ujedinjenih nacija, efikasnog međunarodnog civilnog i bezbednosnog prisustva, koje će delovati na način koji bude utvrđen na osnovu Poglavlja VII Povelje, tako da bude sposobno da garantuje postizanje zajedničkih ciljeva.
4. Međunarodno bezbednosno prisustvo uz znatno učešće Severnoatlantskog pakta mora da bude razmešteno pod objedinjenom komandom i kontrolom i da bude ovlašćeno da uspostavi bezbedno okruženja za sve ljude na Kosovu i da olakša svim raseljenim licima i izbeglicama bezbedan povratak svojim domovima.
5. O uspostavljanje privremene administracije za Kosovo kao dela međunarodnog civilnog prisustva pod kojim ljudi Kosova mogu da uživaju značajnu autonomiju u okviru Savezne republike Jugoslavije, odlučiće Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija. Privremena administracija će da omogućuje prelaznu administraciju dok uspostavlja i nadgleda razvoj privremenih demokratskih institucija samouprave koje treba da osiguraju uslove za miran i normalan život svim stanovnicima Kosova.
1. Nakon povlačenja, dogovorenom broju jugoslovenskog i srpskog osoblja biće dozvoljeno da se vrate da bi obavljali sledeće funkcije:
2. -Vezu sa međunarodnom civilnom misijom i međunarodnim snagama bezbednosti;-Obeležavanje/čišćenje minskih polja;-Održavanje prisustva na srpskim istorijskim lokalitetima;-Održavanje prisustva na ključnim graničnim prelazima.
6. Bezbedan i slobodan povratak svih izbeglica i raseljenih lica pod nadzorom Kancelarije Visokog komesara Ujedinjenih nacija za izbeglice i neometani pristup Kosovu organizacija za humanitarnu pomoć.
7. Politički proces u pravcu uspostavljanja privremenog okvirnog spoprazuma koji obezbeđuje značajnu samoupravu Kosovu, uz puno poštovanje sporazuma iz Rambujea i načela suvereniteta i teritorijalnog integriteta Savezne republike Jugoslavije i ostalih država u regionu, i demilitarizaciju OVK. Pregovori između strana radi postizanja dogovora ne treba da odlažu niti da narušavaju uspostavljanje institucija demokratske samouprave.
8. Sveobuhvatni pristup privrednom razvoju i stabilizaciji kriznog regiona. Ovo će da uključuje primenu Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope uz široko međunarodno učešće radi dalje promocije demokratije, ekonomskog napretka, stabilnosti i regionalne saradnje.
9. Obustavljanje vojnih aktivnosti zahtevaće prihvatanje načela iznetih u tekstu iznad ovoga uz ostale prethodno utvrđene zahtevane elemente koji su utvrđeni u napomeni uz ovaj tekst.1 Zatim će ubrzo da bude sklopljen vojno-tehnički sporazum koji treba, između ostalog, da utvrdi dodatne modalitete, uključujući uloge i funkcije jugoslovenskog/srpskog osoblja na Kosovu:

mislim da je sasvim jasno da je prekrsena rezolucija un i to u delu u kojem garantuje suverenitet i teritorijalni integritet svih zemalja u regionu.
medjunarodni sud pravde laze i podriva ugled ujedinjenih nacija i svesno i sa namerom pokusava da ih dovede u zabludu.
ivankagrump ivankagrump 18:28 22.07.2010

Re: Mnogo buke ni oko cega

Samo sto nije bilo krsenja suvereniteta Srbije, jer je on na Kosovu bio suspendovan... ne mozes da prekrsis nesto sto ne postoji, ne?
cbronson cbronson 19:20 22.07.2010

Re: Mnogo buke ni oko cega

ivankagrump
Samo sto nije bilo krsenja suvereniteta Srbije, jer je on na Kosovu bio suspendovan... ne mozes da prekrsis nesto sto ne postoji, ne?

kao sto sam i napisao, prekrsena je odredba rezolucije 1244, sud laze un da to nije ucinjeno, imate gore boldovan tekst i mozete sami da se uverite.

poenta je da rezolucija garantuje suverenitet i teritorijalni integritet, a teritorijalni integritet je povredjen donosenjem deklaracije. tacka.
gorio92 gorio92 19:23 22.07.2010

Re: Mnogo buke ni oko cega

i načela suvereniteta i teritorijalnog integriteta Savezne republike Jugoslavije i ostalih država u regionu,


Nigde tu nema Srbije.
ivana23 ivana23 19:37 22.07.2010

Re: Mnogo buke ni oko cega

gorio92
i načela suvereniteta i teritorijalnog integriteta Savezne republike Jugoslavije i ostalih država u regionu,

Nigde tu nema Srbije.

Srbija je državno – pravni naslednik SRJ i SCG.
cbronson cbronson 20:14 22.07.2010

Re: Mnogo buke ni oko cega

ivana23

gorio92
i načela suvereniteta i teritorijalnog integriteta Savezne republike Jugoslavije i ostalih država u regionu,Nigde tu nema Srbije.Srbija je državno – pravni naslednik SRJ i SCG.


ne samo naslednik, vec i konstitutivna drzava tih zajednica.
predatortz predatortz 14:06 22.07.2010

Narodna mudrost

Kome je suđeno da bude heban, njemu same gaće spadaju!

Ništa dobro biti neće...
ivana23 ivana23 14:08 22.07.2010

***

sesili sesili 14:08 22.07.2010

Evo

gledam, slušam i strepim.
antioksidant antioksidant 14:10 22.07.2010

Re: Evo

sesili
gledam, slušam i strepim.

и шта кажу?
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:17 22.07.2010

Re: Evo

Predsedavajući objašnjava da li su nadležni, ko je šta i na osnovu čega tražio, šta je dovelo do toga, nadležnosti GN UN...a mene baš zanima da li je predsedavajući iskoristio svoj "zlatni glas"...
antioksidant antioksidant 14:20 22.07.2010

Re: Evo

хвала јелице.. пренеси кад буде нешто... изгибо` од нервозе... већ је 3:20
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:27 22.07.2010

Re: Evo

Komotno možeš da odeš da dremneš par sati ili ako te pritislo da rodiš blizance, jer koliko ja vidim taktika predsedavajućeg je da nas baci u komu ili uspava, pa onda brzo saopšti presudu i šturne iza pliš zavese...
antioksidant antioksidant 14:35 22.07.2010

Re: Evo

ili ako te pritislo da rodiš blizance

одох до немачке на операцију па кад се врнем...
Ribozom Ribozom 14:46 22.07.2010

Re: Evo

Izvestavajte, jer su neki nesrecnici na poslu i nemaju pristup sednici MSP-a.
Mozda ovakav tip 'maratosnko-politicko-muzickih' blogova ipak bolje stoje Mitrovicu (MSP-ovizija 2010)
milisav68 milisav68 15:01 22.07.2010

Re: Evo

Ribozom
Izvestavajte, jer su neki nesrecnici na poslu i nemaju pristup sednici MSP-a.
Mozda ovakav tip 'maratosnko-politicko-muzickih' blogova ipak bolje stoje Mitrovicu (MSP-ovizija 2010)

link
Kazezoze Kazezoze 14:13 22.07.2010

A sta kaze Paul?



Ko pobjedjuje?
antioksidant antioksidant 14:17 22.07.2010

Re: A sta kaze Paul?

Kazezoze


Ko pobjedjuje?

миша бркић је рекао да ће да буде нерешено, дакле паул би требало да једе из обе кутије...
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:19 22.07.2010

Re: A sta kaze Paul?

Pol za sada ćuti k'o riba, da ne završio na salatu.
Spiridon Spiridon 14:20 22.07.2010

Re: A sta kaze Paul?

миша бркић је рекао да ће да буде нерешено


znaci opet penali
mlekac mlekac 14:24 22.07.2010

Re: A sta kaze Paul?

Spiridon
миша бркић је рекао да ће да буде нерешено


znaci opet penali

Jos se igraju produzeci, ali verovatno...
ivanivica ivanivica 14:24 22.07.2010

Re: A sta kaze Paul?

Spiridon
миша бркић је рекао да ће да буде нерешено


znaci opet penali

Jok, 0:0. Za Srbiju, naravno.
mlekac mlekac 14:26 22.07.2010

Re: A sta kaze Paul?

ivanivica
Spiridon
миша бркић је рекао да ће да буде нерешено


znaci opet penali

Jok, 0:0. Za Srbiju, naravno.

Ovo je bio korner - posle 25 minuta obavestili su nas da ce ipak da nas obaveste, t.j. da se nisu proglasili nenadleznim!
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:29 22.07.2010

Re: A sta kaze Paul?

миша бркић је рекао да ће да буде нерешено

Dakle dva produžetka, pa jedanaesterci...
buldozer92 buldozer92 18:56 22.07.2010

Re: A sta kaze Paul?


[url=http://en.wikipedia.org/wiki/United_States_Declaration_of_Independence][/url]
nurudin nurudin 14:20 22.07.2010

Зависи....

... ко је надлежан...





yugaya yugaya 14:23 22.07.2010

Re: Зависи....

CNN ne prenosi uzivo - znaci moz' da ispadne i nesto dobro po nas
antioksidant antioksidant 14:24 22.07.2010

Re: Зависи....

yugaya
CNN ne prenosi uzivo - znaci moz' da ispadne i nesto dobro po nas
а мтв?
nurudin nurudin 14:24 22.07.2010

Re: Зависи....

Јелице, имам предлог...

Отворите лицитацију, неку врсту кладионице, па можда нешто и зарадите...

Имате времена, док преДсеДник ишчита...

Срдачан поздрав!

yugaya yugaya 14:27 22.07.2010

Re: Зависи....

а мтв?


nope, nigde nista
antioksidant antioksidant 14:31 22.07.2010

Re: Зависи....

nope, nigde nista

па то је ОК!!!
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:31 22.07.2010

Re: Зависи....

Отворите лицитацију, неку врсту кладионице, па можда нешто и зарадите

N'umem...ja to s klađenjima ič ne razumem, a vi ako volite, samo izvol'te, a poreska će da nas prati s četvore oči i trlja ručice.
mlekac mlekac 14:31 22.07.2010

Re: Зависи....

yugaya
CNN ne prenosi uzivo - znaci moz' da ispadne i nesto dobro po nas

A i vest im je tek druga na spisku vesti...
lakipingvin lakipingvin 14:32 22.07.2010

Re: Зависи....

balkainsight kaze 9:5 za shiptare :(

http://www.balkaninsight.com/en/main/news/29621/]
antioksidant antioksidant 14:32 22.07.2010

Re: Зависи....

a poreska će da nas prati s četvore oči i trlja ručice.

пореска ће реаговати само ако су паре укључене, дакле примај уплате у динарима и мирна си
antioksidant antioksidant 14:34 22.07.2010

Re: Зависи....

lakipingvin
balkainsight kaze 9:5 za shiptare :(

а ко је написао чланак? ако није миша бркић немој ништа да верујеш...
mlekac mlekac 14:37 22.07.2010

Re: Зависи....

lakipingvin
balkainsight kaze 9:5 za shiptare :(

http://www.balkaninsight.com/en/main/news/29621/]


Al' ce Katalonci da se obraduju!!!!
antioksidant antioksidant 14:39 22.07.2010

Re: Зависи....

Al' ce Katalonci da se obraduju!!!!

што? да није потписао фабрегас????
lakipingvin lakipingvin 14:40 22.07.2010

Re: Зависи....

antioksidant
lakipingvin
balkainsight kaze 9:5 za shiptare :(

а ко је написао чланак? ако није миша бркић немој ништа да верујеш...

ma nemam pojma svi linkovi preoptereceni pa ovi se jedini usudili da prognoziraju i kazu da su svi znali odluku juce :( ...bas da vidim jel su paula koristili ili sta..
Ribozom Ribozom 14:42 22.07.2010

Re: Зависи....

Kad malo bolje razmislim to je super vest.
nurudin nurudin 14:43 22.07.2010

Re: Зависи....

antioksidant
пореска ће реаговати само ако су паре укључене, дакле примај уплате у динарима и мирна си


Предлажем да место динара, приликом клађења, користимо "бамбије", нпр. три бамбија за нас, два за Албанце...
Не знам само како се на албанском каже бамби?
mlekac mlekac 14:43 22.07.2010

Re: Зависи....

lakipingvin
antioksidant
lakipingvin
balkainsight kaze 9:5 za shiptare :(

а ко је написао чланак? ако није миша бркић немој ништа да верујеш...

ma nemam pojma svi linkovi preoptereceni pa ovi se jedini usudili da prognoziraju i kazu da su svi znali odluku juce :( ...bas da vidim jel su paula koristili ili sta..

Nije niko potpisao, samo stoji u zaglavlju Pristina i danasnji datum.

Kao i tvrdnja da je Beograd juce obavesten o tome.
draft.dodger draft.dodger 14:43 22.07.2010

Re: Зависи....

Jelica Greganović
Отворите лицитацију, неку врсту кладионице, па можда нешто и зарадите

N'umem...ja to s klađenjima ič ne razumem, a vi ako volite, samo izvol'te, a poreska će da nas prati s četvore oči i trlja ručice.


Ručice imaju deca, poreska ima pipke!
lakipingvin lakipingvin 14:47 22.07.2010

Re: Зависи....

mlekac
lakipingvin
antioksidant
lakipingvin
balkainsight kaze 9:5 za shiptare :(

а ко је написао чланак? ако није миша бркић немој ништа да верујеш...

ma nemam pojma svi linkovi preoptereceni pa ovi se jedini usudili da prognoziraju i kazu da su svi znali odluku juce :( ...bas da vidim jel su paula koristili ili sta..

Nije niko potpisao, samo stoji u zaglavlju Pristina i danasnji datum.

Kao i tvrdnja da je Beograd juce obavesten o tome.

ma da ali zaista zivo me zanima da li pale ili stvarno znaju znanje...
lakipingvin lakipingvin 14:48 22.07.2010

Re: Зависи....

antioksidant
Al' ce Katalonci da se obraduju!!!!

што? да није потписао фабрегас????

ivanivica ivanivica 14:32 22.07.2010

"Balkan Insajt":

MSP doneo odluku u korist Kosova

Krenulo je licitiranje. Ajmo, još malo pa nestalo
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:35 22.07.2010

Re: "Balkan Insajt":

Sad objašnjava predistoriju Kosova...auuu, ovo će da potraje...
mlekac mlekac 14:40 22.07.2010

Re: "Balkan Insajt":

Jelica Greganović
Sad objašnjava predistoriju Kosova...auuu, ovo će da potraje...


Pa da je prvo procitao odluku, svi bi se razbezali i niko ne bi ostao da cuje obrazlozenje...

Ne moze to tako - trebalo je to obrazlozenje smisliti i napisati - e, sad, ima da slusamo!
antioksidant antioksidant 14:40 22.07.2010

Re: "Balkan Insajt":

ivanivica
MSP doneo odluku u korist Kosova

Krenulo je licitiranje. Ajmo, još malo pa nestalo

Balkan Insight has been unable to independently verify this information.
ivana23 ivana23 14:36 22.07.2010

***

Palata mira ispunjena gotovo do poslednjeg mesta

Glavna sudnica MSP, u kome je počelo čitanje savetodavnog mišljenja o legalnosti jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, ispunjena je danas gotovo do poslednjeg mesta. Među zainteresovanim slušaocima u glavnoj sudnici su i predstavnici svih pet stalnih članica SB, kao i Generalne skupštine UN. Prema rečima sekretara suda Andreja Poskakukhina, ovo je najveće interesovanje koje se pamti u istoriji tog organa UN. Za današnje zasedanje akreditovano je 96 novinara kamermana i fotografa vodećih svetskih medija, kao i još 60 zaiteresovanih predstavnika raznih organizacija.
Unfuckable Unfuckable 14:36 22.07.2010

ja, evo

ne dišem
freehand freehand 14:53 22.07.2010

Re: ja, evo

Unfuckable
ne dišem

Skoči u vodu, pa ako oboriš rekord da bar neke fajde bude.
Vlasta92 Vlasta92 15:00 22.07.2010

Unfe,

ako mi ti umreš od gušenja, ja skačem bandži džamp bez bandži detalja
srdjan.pajic srdjan.pajic 15:22 22.07.2010

Re: ja, evo

Unfuckable
ne dišem


Ni ja, al' ne Zbog Kosova, nego zbog dima od cigareta, u ovom kaficu u kome "radim". Posle cu isto tako da ne disem, biciklom uz moje brdo, opet ne Zbog Kosova, nego zbog olovnog vazduha koji se stegao nad Beogradom, mozes da ga seces pa da pravis tegove za udice za pecanje.



njanja_de.manccini njanja_de.manccini 15:23 22.07.2010

Re: ja, evo

srdjan.pajic
Unfuckable
ne dišem


Ni ja, al' ne Zbog Kosova, nego zbog dima od cigareta, u ovom kaficu u kome "radim". Posle cu isto tako da ne disem, biciklom uz moje brdo, opet ne Zbog Kosova, nego zbog olovnog vazduha koji se stegao nad Beogradom, mozes da ga seces pa da pravis tegove za udice za pecanje.




evo ga jos jedan gasterbajter koji zanoveta
srdjan.pajic srdjan.pajic 15:37 22.07.2010

Re: ja, evo

njanja_de.manccini
srdjan.pajic
Unfuckable
ne dišem


Ni ja, al' ne Zbog Kosova, nego zbog dima od cigareta, u ovom kaficu u kome "radim". Posle cu isto tako da ne disem, biciklom uz moje brdo, opet ne Zbog Kosova, nego zbog olovnog vazduha koji se stegao nad Beogradom, mozes da ga seces pa da pravis tegove za udice za pecanje.




evo ga jos jedan gasterbajter koji zanoveta


Pa ima nas, došli smo da, patrijocki, u domovini, dok nam tek treću nedelju temeljito "rade" pasoš, ispratimo ovo Konačno Rešenje. Ali svejedno, sve to nije razlog da se trujem u kafani/na ulici, dok patim, ovako na duhovnom planu, mislim zbog odluke suda.

Nego, ka'će taj lebanMo, da i ja vidim Kustu, uživo? I onog Koštunicu koji se u medjuvremnu preselio na gajbu kod Dementora. Prošli put sam propustio taj happening.

draft.dodger draft.dodger 15:46 22.07.2010

Re: ja, evo

Opet MOLEBANCIJA!

Kad čujem za taj MOLEBAN, spuštam roletne.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 16:33 22.07.2010

Re: ja, evo

ja, evo
ne dišem

ivana23 ivana23 14:41 22.07.2010

***

Moleban je zakazan za 17h!!!

Taman pred izricanje savetodavnog misljenja MSP.
inco inco 15:46 22.07.2010

Re: ***

Alaj ih zeznuse, sad ce morati da nabrzaka menjaju moleban u zalopojku.
Spiridon Spiridon 14:41 22.07.2010

..

tih da nam je sada neki Maradona da ovako resi stvar u nasu korist ...

draft.dodger draft.dodger 14:49 22.07.2010

Re: ..

Spiridon
tih da nam je sada neki Maradona da ovako resi stvar u nasu korist ...



...



yugaya yugaya 14:50 22.07.2010

Re: ..

a za one (ove) sa jeftinijim ulaznicama dok cekaju da neko javi rezultat, mali muzicki predah :



mlekac mlekac 14:52 22.07.2010

Re: ..

yugaya
a za one (ove) sa jeftinijim ulaznicama dok cekaju da neko javi rezultat, mali muzicki predah :





Vidim je da ce Jelica da pise i treci blog na istu temu - da bi ljudi STVARNO raspravljali o odluci.

Ovaj se pretvorio u zurku pod imenom "Cekajuci sud..."

Opa! Pominje se Lex Specialis!

Cek, cek, deklaracija ne krsi pravne norme, al' sad ce da nas obaveste da li je i legalna...
Spiridon Spiridon 14:52 22.07.2010

Re: ..

draft.dodger
Spiridon
tih da nam je sada neki Maradona da ovako resi stvar u nasu korist ...



...





jel ovo Spasic?
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:54 22.07.2010

Re: ..

Sud zaključuje da proglašavanje nezavisnosti...nije prekršilo ni jednu odredbu međunarodnog opšteg prava...nazdravlje, za sad...a sad čita dalje...
antioksidant antioksidant 14:58 22.07.2010

Re: ..

draft.dodger
Spiridon
tih da nam je sada neki Maradona da ovako resi stvar u nasu korist ...



...




овај је познат по ауто головима
antioksidant antioksidant 14:59 22.07.2010

Re: ..

Cek, cek, deklaracija ne krsi pravne norme, al' sad ce da nas obaveste da li je i legalna

freehand freehand 15:00 22.07.2010

Re: ..

tih da nam je sada neki Maradona da ovako resi stvar u nasu korist ...

A šta fali Kuzmanoviću i Vidiću?!
Sem što je Maradona, jel'te, Jupiter...
draft.dodger draft.dodger 15:01 22.07.2010

Re: ..

Predrag Spasić, AUTOGOLGETER!!!
mlekac mlekac 15:02 22.07.2010

Re: ..

antioksidant
Cek, cek, deklaracija ne krsi pravne norme, al' sad ce da nas obaveste da li je i legalna


Pa tako ovi preveli na info kanalu. Posto kupila, po to prodala...
antioksidant antioksidant 15:05 22.07.2010

Re: ..

Pa tako ovi preveli na info kanalu. Posto kupila, po to prodala...

ма ок, него да извучем да би било видљивије...
колико капирам - нема норме која забрањује доношење декларације (што смо знали) још да видимо да ли је доношење легално...
mlekac mlekac 15:06 22.07.2010

Re: ..

antioksidant
Pa tako ovi preveli na info kanalu. Posto kupila, po to prodala...

ма ок, него да извучем да би било видљивије...
колико капирам - нема норме која забрањује доношење декларације (што смо знали) још да видимо да ли је доношење легално...

Tako sam i ja ukapirala.
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:14 22.07.2010

Re: ..

Ako smo već kod Pogsa, ova bi bolje odgovarala...

draft.dodger draft.dodger 15:17 22.07.2010

Re: ..

antioksidant
draft.dodger
Spiridon
tih da nam je sada neki Maradona da ovako resi stvar u nasu korist ...



...




овај је познат по ауто головима


Ilustracija...
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 14:53 22.07.2010

I?

šta kažu?
Vlasta92 Vlasta92 14:59 22.07.2010

Re: I?

Kažu da će dati mišljenje kada podsete na tumačenje dato u aktima i faktima
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:59 22.07.2010

Re: I?

...sud smatra da Rezol. 1244 spada u okvir međunar. prava u odnosu na koje će biti doneta presuda...
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 15:01 22.07.2010

Re: I?

a što ne odgovore sa DA ili NE kao sav normalan svet. ne možeš da budeš "malo trudan"
lakipingvin lakipingvin 15:01 22.07.2010

Re: I?

Srđan Mitrović
šta kažu?


http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2010&mm=07&dd=22&nav_id=447068]
dal da placem il da se smejem
freehand freehand 15:01 22.07.2010

Re: I?

Jelica Greganović
...sud smatra da Rezol. 1244 spada u okvir međunar. prava u odnosu na koje će biti doneta presuda...

Ne reci?!
Znači - ?
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 15:01 22.07.2010

Re: I?

dal da placem il da se smejem


bliži sam suzama. ali onim od besa
antioksidant antioksidant 15:07 22.07.2010

Re: I?

lakipingvin
Srđan Mitrović
šta kažu?


http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2010&mm=07&dd=22&nav_id=447068]
dal da placem il da se smejem

није ми јасно одакле им моје слике?
49 41 49 41 15:15 22.07.2010

Re: I?

Jelica Greganović
...sud smatra da Rezol. 1244 spada u okvir međunar. prava u odnosu na koje će biti doneta presuda...


A,... sad je meni jasno.
Bio je u pravu moj pok. otac; "Dzaba sto tuce avijacija, dok pesadija ne umarsira - nisi osvojio teritoriju."
milisav68 milisav68 15:16 22.07.2010

Re: I?

antioksidant
lakipingvin
Srđan Mitrović
šta kažu?


http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2010&mm=07&dd=22&nav_id=447068]
dal da placem il da se smejem

није ми јасно одакле им моје слике?

BIA snajka BIA.
antioksidant antioksidant 15:16 22.07.2010

Re: I?

BIA snajka BIA

али БИА ваљда само прислушкује, није ваљда да и слика
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:19 22.07.2010

Re: I?

sad sud objašnjava skladnost i neskladnost proglašavanja nezavisnosti u odnosu na rez. 1244, tj. njene odredbe i ciljeve
milisav68 milisav68 15:22 22.07.2010

Re: I?

antioksidant
BIA snajka BIA

али БИА ваљда само прислушкује, није ваљда да и слика


Biljana 77 Biljana 77 15:08 22.07.2010

Lakše malo,

sobalićete server.
jaksa scekic jaksa scekic 15:09 22.07.2010

jebajga

SSSS
TANJUG 22S197 1601 2207
UPR/SPR:HITNO
H I T N O
POSLEDNJA VEST
MEDJUNARODNI SUD PRAVDE U HAGU
SAOPSSTIO JE DA DEKLARACIJA O NEZAVISNOSTI
KOSOVA NE PREDSTAVLJA KRSSENJE MEDJUNARODNIH
PRAVNIH NORMI
mlekac mlekac 15:11 22.07.2010

Re: jebajga

jaksa scekic
SSSS
TANJUG 22S197 1601 2207
UPR/SPR:HITNO
H I T N O
POSLEDNJA VEST
MEDJUNARODNI SUD PRAVDE U HAGU
SAOPSSTIO JE DA DEKLARACIJA O NEZAVISNOSTI
KOSOVA NE PREDSTAVLJA KRSSENJE MEDJUNARODNIH
PRAVNIH NORMI

Kasnis Jaksa, to smo napisali pre 17 minuta...
jaksa scekic jaksa scekic 15:12 22.07.2010

Re: jebajga

mlekac

jaksa scekicSSSSTANJUG 22S197 1601 2207UPR/SPR:HITNOH I T N O POSLEDNJA VESTMEDJUNARODNI SUD PRAVDE U HAGU SAOPSSTIO JE DA DEKLARACIJA O NEZAVISNOSTI KOSOVA NE PREDSTAVLJA KRSSENJE MEDJUNARODNIH PRAVNIH NORMIKasnis Jaksa, to smo napisali pre 17 minuta...



Prvi petlovi u loncu zavrse
antioksidant antioksidant 15:12 22.07.2010

Re: jebajga

jaksa scekic
SSSS
TANJUG 22S197 1601 2207
UPR/SPR:HITNO
H I T N O
POSLEDNJA VEST
MEDJUNARODNI SUD PRAVDE U HAGU
SAOPSSTIO JE DA DEKLARACIJA O NEZAVISNOSTI
KOSOVA NE PREDSTAVLJA KRSSENJE MEDJUNARODNIH
PRAVNIH NORMI
појма немају
миша бркић јуче рекао да ће бити нерешено...

(за сад је речено да нема правне норме која забрањује декларацију о независности али није речено да је предметна декларација легална)
тањугу треба неки правник да растумачи образложење
antioksidant antioksidant 15:15 22.07.2010

Re: jebajga

Kasnis Jaksa, to smo napisali pre 17 minuta...

није исто написано млекац, немој сад да ми мењаш причу
mlekac mlekac 15:18 22.07.2010

Re: jebajga

antioksidant
jaksa scekic
SSSS
TANJUG 22S197 1601 2207
UPR/SPR:HITNO
H I T N O
POSLEDNJA VEST
MEDJUNARODNI SUD PRAVDE U HAGU
SAOPSSTIO JE DA DEKLARACIJA O NEZAVISNOSTI
KOSOVA NE PREDSTAVLJA KRSSENJE MEDJUNARODNIH
PRAVNIH NORMI
појма немају
миша бркић јуче рекао да ће бити нерешено...

(за сад је речено да нема правне норме која забрањује декларацију о независности али није речено да је предметна декларација легална)
тањугу треба неки правник да растумачи образложење


Cekaj, da li sam dobro ukapirala - pravna norma nije prekrsena, ali nisu delovali u okviru deklaracije posto su zaboravili da obaveste potparola UN i da dobiju njegovu saglasnost???

Nisam pravnik, samo pokusavam da skapiram...
jaksa scekic jaksa scekic 15:19 22.07.2010

Re: jebajga

antioksidant

jaksa scekicSSSSTANJUG 22S197 1601 2207UPR/SPR:HITNOH I T N O POSLEDNJA VESTMEDJUNARODNI SUD PRAVDE U HAGU SAOPSSTIO JE DA DEKLARACIJA O NEZAVISNOSTI KOSOVA NE PREDSTAVLJA KRSSENJE MEDJUNARODNIH PRAVNIH NORMIпојма немајумиша бркић јуче рекао да ће бити нерешено...(за сад је речено да нема правне норме која забрањује декларацију о независности али није речено да је предметна декларација легална)тањугу треба неки правник да растумачи образложење



U Hagu pravni komrpomis, odluka u Njujorku
HAG, 22. jula ( Tanjug ) - Medjunarodni sud pravde u
Hagu opredelio se danas za kompromisno ressenje
saopsstenjem da deklaracija privremenih vlasti u Prisstini o
nezavisnosti Kosova ne narussava medjunarodno pravo.
Na taj naccin, sud u Hagu nije priznao pravo kosovskih
Albanaca na otcepljenje, a odluku o daljem procesu ressavanja
problema Kosova prepustio je Generalnoj skupsstini UN.
MSP se danas izjassnjavao o pitanju - da li je
jednostrana deklaracija Privremenih institucija samouprave na
Kosovu o nezavisnosti (od 17. februara 2008. godine) u
saglasnosti s medjunarodnim pravom?.
To pitanje je, na inicijativu Srbije, postavila Generalna
skupsstina UN oktobra 2008. godine.
Sud se, medjutim, nije opredelio za direktan odgovor -
niti da samoproglassena nezavisnost jeste u skladu s
medjunarodnim pravom, niti da nije.
MSP saopsstava da deklaracija o proglassenju
nezavisnosti ne narussava medjunarodno pravo, jer ga se taj akt
Prisstine prakticcno ni ne doticce.
"Medjunarodne pravne norme nemaju nikakvu aktivnu
odredbu kojom se ograniccavaju deklaracije o nezavisnosti.
Prema tome, mozzemo zakljucciti da Deklaracija od 17. februara
ne krssi medjunarodne pravne norme", navodi se u odluci suda.
Sud je precizirao da ne raspravlja o pravu na
samoopredljenje ili pravu na nuzznu secesiju.
MSP je zapravo ostao u okvirima svog mandata, koji
podrazumeva da se bavi sporovima izmedju drzzava, kao i na
ccinjenicu da medjunarodno pravo niti priznaje pravo
secesionisticckim pokretima na otcepljenje, niti im ga zabranjuje.
"Sluccaj Kosovo" je tako vrachen u Generalnu
skupsstinu UN, a Srbija je dobila priliku da ispravnost svoje
politike potvrdi na jesen u Njujorku.
(Kraj)spr/bdj
antioksidant antioksidant 15:27 22.07.2010

Re: jebajga

Medjunarodni sud pravde u
Hagu opredelio se danas za kompromisno ressenje
saopsstenjem da deklaracija privremenih vlasti u Prisstini o
nezavisnosti Kosova ne narussava medjunarodno pravo.
Na taj naccin, sud u Hagu nije priznao pravo kosovskih
Albanaca na otcepljenje, a odluku o daljem procesu ressavanja
problema Kosova prepustio je Generalnoj skupsstini UN.

дакле није прекршено међународно право доношењем декларације?
не видим компромис
srdjan.pajic srdjan.pajic 15:27 22.07.2010

Re: jebajga

jaksa scekic
SSSS
TANJUG 22S197 1601 2207
UPR/SPR:HITNO
H I T N O
POSLEDNJA VEST
MEDJUNARODNI SUD PRAVDE U HAGU
SAOPSSTIO JE DA DEKLARACIJA O NEZAVISNOSTI
KOSOVA NE PREDSTAVLJA KRSSENJE MEDJUNARODNIH
PRAVNIH NORMI



Ja mislim da mi sad treba da ukinemo taj sud, a?

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana