Literatura| Zabava| Život

Getting Reconnected

vladimir petrovic RSS / 12.08.2010. u 15:12

                                                                      Oni kažu: Pušenje ubija... Pušenje može usporiti krvotok i prouzročiti impotenciju

                                                         Ja kažem: Pisanje bloga ne ubija; ne utiče na krvotok, ne stvara impotenciju. Čak, koliko ja znam, ne biva ni uzrok nesanicama

 

Ovo nije pisanje o štetnosti pušenja, koje se gore pominje.  (Jedan moj drugar, koji pretenduje da je pametan samim tim što se bavi novinarstvom, kaže mi: «Kada hoćeš da oštriš svoje svadjalačke impulse, a oni nadodju svima nama, s vremena na vreme, ti pokreni, s osobama do kojih ti je stalo, razgovor o -  štetnosti pušenja». Meni baš sada to ne nedostaje; neka puši ko mora!). Zapravo, u pitanju je pre nekakvo objašnjenje koje dajem u želji da se ponovo uključim u svet blogera, nakon odredjenog odsustvovanja. Ujedno, pada mi na pamet, by the way, da je bolje biti The Blog-Addict nego The Tobacco-Smoking Addict. 

Ovo je letnji blog, jer leto još traje, mada je za mene već završeno. Les vacances sont finies S tim u vezi, intrigira me staro pitanje - da li i u kojoj meri fenomen gojaznosti/vitkosti, koje se najbolje primećuju baš leti, utiče na karakter čoveka.

Na to me je ponukala jedna izjava Opre Vinfri (Oprah Winfrey), slavne američke TV ličnosti, koja slovi za «damu s punijim stasom», što je primorava da se (povremeno) bori s pozamašnim viškom kilograma. Ta izjava glasi:  «People tell me not to lose weight, I might lose my personality. I tell them ‘Honey, it ain't in my thighs'».

Pitanje se samo od sebe postavlja: otkuda svetu (bar nekima) uverenje da bi mršavljenje moglo dovesti do ‘gubljenja već izgradjene ličnosti', odnosno da su karakterno bolje osobe s punijim stasom od mršavih?

Ovde, opet moram napomenuti da želim izbeći izravno govorenje o štetnosti gojaznosti, baš kao što sam izbegao pisanje o štetnosti pušenja uopšte, mada smatram da prekomerna telesna težina, kako kod žena tako i kod muškaraca -  škodi.

A onda, nakon one Oprine izjave, naleteo sam na jedno razmišljanje koje me je mnogo zabavilo - o tome kako žene vide muškarce. Dobro, neke žene:

 

"Muškarci apsolutno mogu da se poprave, ali samo na jedan način... To je nešto što sam ja godinama studirala... u životu i iz novina... i nadam se da ćete se složiti sa mnom.

Na osnovu tog proučavanja svi muškarci se dele na one punije, debeljuškaste i mršave. To je ta osnovna podela: debeljuškasti i mršavi! Sad mogu da vam kažem i to što sam zapazila kod jednih, a šta kod drugih.

Za ove punije i debeljuškaste mogu samo najpohvalnije da se izrazim. Oni su dobri muževi i domaćini, vesele su prirode, imaju dosta prijatelja. Kućevni su, vole kuću i umeju da žive. U životu su dosta realni, ne zanose se. Manje se bave politikom. Vole ženske, ali više kroz humor i razgovor. Vole da pojedu i popiju, ali u tome ne preteruju, jer ne piju iz očajanja, već iz radosti i dobrog raspoloženja.

Oni lepo spavaju i to, takodje, doprinosi da su stabilni, da imaju zdrave nerve, da umeju da se lepo ponašaju. Ne podležu kriminalu, jer, konkretno, nemaju zbog čega.

Obično radjaju zdravu i veselu decu, i to dosta dece.

Medjutim, koliko god mogu da se pohvalno izrazim o debeljuškastim, toliko sam puna zamerki na mršave.

Mršavi su ljuti, prgavi i nervozni.

Najveće skandale i iznenadjenja mogu da vam prirede mršavi. Oni ćute, ćute, i onda eksplodiraju!

Mršavi i mrzovoljni, uvek na kraj srca, nikad i ničim oni nisu zadovoljni. Nemaju dobar san što kasnije utiče na celokupno njihovo ponašanje.

Još u ranim godinama podležu čiru i drugim bolestima, koje dolaze od nerava, i to samo pogoršava njihovo ionako labavo stanje. Mršavi se kasnije žene, puni su nepoverenja... pate od ljubomore. Lice im je uvek u nekom grču, u nekoj grimasi koja druge ljude odbija. Uvek uzimaju neke fiks-ideje koje ne mogu da ostvare i onda zbog toga pate. Oni nemaju normalni temperament. To je kod njih uvek kao bes ili neko ludilo. To doprinosi da se žene često plaše mršavih.

To bi, eto, bilo u glavnim crtama.

A s tim u vezi, mogu da vam kažem i to da se svaki muškarac može, do odredjene mere, popraviti ako mu se popravi kilaža. Ako žena uspe da ga malo podgoji... dobrom, jakom kuhinjom, sa dosta začina koji otvaraju apetit. I uvek ima nešto novo i drukčije. Probajte i videćete!

Znam za mnogo slučajeva gde su mršavi ljuti i besni, postali relativno bolji čim su se malo podgojili.

Probajte, šta vas košta"?

 

Hm!

Kao što verovatno pogadjate, ovo je tekst - Dušana Radovića, iz knjige "Ženski razgovori".

Da li se i koliko Dušan Radović šalio, meni je teško da odredim.

Naravno, teško mi je i da poverujem da su "podgojene osobe" dobroćudnije i bolje za partnerstvo, iz prostog razloga što ja lično, so far, ne pripadam takvom soju ljudi.

Naime, ja osobno dajem prednost vitkosti, te se trudim da se pridržavam formule Get fit! Stay fit , ma koliko znam da je britanski književnik Antoni Berdžes (Anthony Burgess),  koji je najviše ostao upamćen po "Paklenoj pomorandži", jednom izjavio: "Keep-fit men are no good in bed". Valjda se šalio, jer mi izjava nekako deluje u stilu "kiselog groždja".

Naravno, kao pobornik telesnih vežbi (najviše u stilu: "10 minuta za seksi izgled", he, he, he), ja sam protiv preterivanja, jer od preteranog vežbanja, po teretanama i na drugi način, može da se - pobudali, kao što čovek pobudali od previše rada bez zabave.

A ako bih ovo pitanje «gojaznosti/vitkosti» preveo na svet blogera, pitam se da li bi se moglo zaključiti, na osnovu načina kako je napisan/komentarisan neki blog, da li je i koliko dotični bloger «podgojena» osoba, u smislu umiljatosti i finoće, a ne mršava osoba, u smislu nekoga sa ugradjenim svadjalačkim impulsima.

Na kraju, evo jedne stare, vrlo stare a dobre pesme na temu letnjeg doba (što neko reče: As perfect as the Summer!)"

Atačmenti



Komentari (86)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

miloradkakmar miloradkakmar 15:31 12.08.2010

Prvi

vladimir petrovic vladimir petrovic 16:10 12.08.2010

Re: Prvi

Za prvoga (Miloradkakmar)

Evo nekoliko Duškovih aforizama

Duško Radović:
Ko prvi devojci njegova devojka. Ko poslednji devojci njegova žena.

Mnoge žene mogle bi mnogo i lepo da vole, ali nemaju koga, a sve se prave kao da već nisu voljene. Sramota ih je da priznaju da nisu.

Prazna je kuća bez žene. Ako žene nema u kući, nema ko drugi da bude u njoj.

Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.

Hrabri muškarci treskaju vratima kad dolaze u kuću, a kukavice samo kad odlaze.

Muškarci čitaju novine, a žene čitaju romane. Muškarcima više odgovara mnogo kratkih uzbuđenja, a žene vole jedno,ali da traje dugo.

Muž je ime za onoga koji vas je nekad voleo. Žena je ime za onu koja je volela nekog drugog, a udala se za vas.

Tako je malo ljubavi medu ljudima. Ko ume da voli ne bi trebalo ništa drugo da radi.

Da je vaša žena nešto vredela, udala bi se za nekog drugog, ne bi čekala vas.

Ako rešite sve probleme svoje dece, ona neće imati drugih problema sem vas.

Blago babama i dedama, koji imaju unuke. Teško nama, koji imamo decu.

Dobro je imati oca i majku, ali je još bolje imati ćaleta i kevu. Svi očevi i majke masiraju svoju decu i iživljavaju se na njima, ali se samo sa ćaletom i kevom može iskreno razgovarati o tome.

Ima velike sirotinje medu našom decom, kojoj, sem para, roditelji nisu mogli ništa drugo dati.

Roditelji se zaprepaste kad čuju da im se deca drograju. Kad su ih poslednji put videli, nisu se drogirala.

Tucite svoju decu čim primetite da liče na vas.

Mi mnogo volimo da imamo, ali ne umemo da živimo od onoga što imamo. Ništa što imamo ne može nas učiniti toliko srećnim koliko nas može uciniti nesrećnim ono što nemamo.

U životu je dovoljno biti pametan samo dva puta: kad birate zanimanje i bračnog druga. Ko oba puta promaši, mora biti pametan celog života.

Ako vam se neka ptica posere na glavu, obrišite se diskretno i pravite se ludi, kao i uvek kada su vas posrali.

Pre nego što krenete da tražite sreću, proverite - možda ste već srećni. Sreća je mala, obična i neupadljiva i mnogi ne umeju da je vide.

Volite se kad niste zajedno, to je prava ljubav. Ko ume da se voli samo kad je zajedno, taj ne pravi pitanje sa kim je.

Mladi moraju da žive noću – beže iz dana koji su okupirali njihovi očevi i dedovi.

Na mladima svet ostaje, čim stariji donesu takvu odluku.

Ne vredi ni burazeru, ni baćo, ni druže, ni druškane, ni kume, ni rođače, ni pobratime – ništa to ne vredi dok se ne tutne i malo love.

Pošteni su pošteni zato što ne smeju ili ne umeju da budu nepošteni.

Samo siromašni znaju da ima i siromašnijih od njih. Bogati vide samo bogatije od sebe.

Teško je biti sam. Od toga je jedino teže kada su dvoje sami.

Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno.

Vi vredite samo onoliko koliko ste drugima potrebni.

Žena je kao zima, ima dobre i loše strane. Dobre strane joj se vide, a loše osećaju.

Druže, kad razmišljate o ženi svog života, dozvolite i majci da konkuriše za to mesto.

Nema lepše slike nego videti dve glave na jednom jastuku. Lepo je čak i onda kad su se našle na jednom jastuku, jer nisu imale drugi. Dobra je muka koja nas povezuje i loše je svako dobro koje nas razdvaja.
sesili sesili 15:42 12.08.2010

Svojevremeno

je Nada Knežević, naša sjajna pevačica i malo debeljuca, rekla da njeni kilogrami prijaju njenom glasu. A imala je glas!!!
vladimir petrovic vladimir petrovic 16:19 12.08.2010

Re: Svojevremeno

Sesili
...je Nada Knežević, naša sjajna pevačica i malo debeljuca, rekla da njeni kilogrami prijaju njenom glasu. A imala je glas!!!


Slažem se. Naročito je uobičajeno kod operskih pevačica da budu punijeg stasa, kao što je Montserrat Caballe:


Premda, koliko se sećam, Maria Callas nije bila debela, a bila je prva klasa, zar ne?
jinks jinks 07:35 13.08.2010

Re: Svojevremeno

naša sjajna pevačica i malo debeljuca, rekla da njeni kilogrami prijaju njenom glasu. A imala je glas!!!

Ali opet, neke od najvecih pevacica bile su tanke zene.

Negde sam cak cuo da je visina oko 155-160 idealna za pevanje, posto tada govorni aparat i neka rezonatna komora u telu imaju savrsene proporcije.
vladimir petrovic vladimir petrovic 08:24 13.08.2010

Re: Svojevremeno

Jinks
... Ali opet, neke od najvecih pevacica bile su tanke zene

Kao što sam gore već pomenuo, Maria Kalas (Μαρία Κάλλας) je bila vitka.


Volim njenu Tosku
scabies scabies 15:53 12.08.2010

Petroviću,

Jesi li ozbiljan??? Ili ja nešto ne razumem?
Sve po čemu se ljudi mogu podeliti na samo dve kategorije je neverovatno premalo da bi se na osnovu toga moglo bilo šta zaključivati. Uostalom, da ne pričamo kako postoji bar još i međukategorija. A ovu priču o divnim podgojenim osobama i mršavim nervčicima, možemo iz prve da pogodimo kakva je osoba smislila i kakve su osobe spremne da se sa tim saglase
Da ne tupim dalje... ko voli predrasude - samo napred.
natasavb natasavb 16:09 12.08.2010

Re: Petroviću,

scabie ne uzbudjuj se. mislim da je VP ipak poslusao druga, samo prica o pusenju svima dosadila, pa haj' malo da promeni.
ja mislim da nije ozbiljan i tako sam citala ovaj njegov blog.
i pored toga sa ovim sto si rekla se u potpunosti slazem.
A ovu priču o divnim podgojenim osobama i mršavim nervčicima, možemo iz prve da pogodimo kakva je osoba smislila i kakve su osobe spremne da se sa tim saglase


vladimir petrovic vladimir petrovic 16:39 12.08.2010

Re: Petroviću,

Scabies
... Jesi li ozbiljan??? Ili ja nešto ne razumem?

Ja sam samo citirao čika Duška.
docsumann docsumann 15:53 12.08.2010

Ni njemu težina nije smetala

da uđe u legendu - Vasilij Aleksejev

BebaOdLonchara BebaOdLonchara 15:58 12.08.2010

.

People tell me not to lose weight, I might lose my personality.

totalni nonsens. moguće je malo ljuljanje samopouzdanja i to češće (ili isključivo?) kod žena, i to je sve.

ako bi probali da imenujemo sve debele a zle ljude, spisak bi bio podugačak eto koliko sve to ima smisla.

ps. uelkambek, VP
vladimir petrovic vladimir petrovic 16:37 12.08.2010

Re: .

BL
totalni nonsens. moguće je malo ljuljanje samopouzdanja i to češće (ili isključivo?) kod žena, i to je sve.

Da.
Samo mislim da u svim delovima sveta postoji (manje ili više) uverenje, ili predrasuda, da su debeljuškaste osobe dobroćudnije od mršavih.

A opet, znam jednu američku pesmicu koja glasi:
She is fat and mean, and not my friend anymore...
Drugim rečima, prihvata se i to da i debele osobe mogu biti zlobne.

...ako bi probali da imenujemo sve debele a zle ljude, spisak bi bio podugačak


Ne, ne treba nikoga kamenovati. Dobro je da ima i debelih i zlih i nepoštenih, jer svet bi bio užasno dosadan kada bi ga nastanjivali samo vitki, dobri i pošteni, he, he, he... A opet, mislim da čovek treba da vodi računa, bar u mladjim godinama, da se ne udebljava preterano... Niko ne voli pivski stomak kod mladića...

uelkambek, VP

Tenk juri veliku mačku.
buba_truba buba_truba 16:46 12.08.2010

Re: .

vladimir petrovic
Niko ne voli pivski stomak kod mladića...

Ja ne volim ni kod starića.
vladimir petrovic vladimir petrovic 17:09 12.08.2010

Re: .

buba_truba
Ja ne volim ni kod starića

buba_truba buba_truba 11:43 13.08.2010

Re: .

Ipak, evo jednog kod koga mi 200 (+ još!) kila uopšte ne smeta.



Čujem da su ga sinoć izneli sa bine, posle nastupa na Nišvilu.
Ne može da hoda koliko je deb'o.
docsumann docsumann 14:17 13.08.2010

Re: .

vladimir petrovic
Niko ne voli pivski stomak kod mladića...


Ne budi tako siguran
vladimir petrovic vladimir petrovic 21:09 13.08.2010

Pivski stomak?

docsumann
vladimir petrovic
Niko ne voli pivski stomak kod mladića...

Ne budi tako siguran


Dobar ti je link.
Ali... to me vodi da mislim na večni problem shvatanja lepog, odnosno lepote uopšte. I na pamet mi pada - ko bi drugo do FMD (iz Braće Karamazova):

... Lepota je strašna, jeziva stvar! Strašna je jer je niko još nije dokučio niti će to ikada moći, zato što Bog stalno stavlja pred nas nove zagonetke. U lepoti se susreću dve obale i sve suprotnosti postoje naporedo. Ja nisam učen čovek, brate, ali sam mnogo o ovome razmišljao. Zaista, tajnama nema kraja. Mnogo je u životu nepoznanica za čovekova nejaka pleća. Rešavamo ih kako znamo i umemo i opet smo na suvom. Lepota! Nepodnošljiva mi je pomisao da čovek plemenitog srca i uzvišenog uma, koji je krenuo u život sa idealom Madone u srcu, završi u Sodomi. Još je strašnije što se čovek kome je Sodoma u srcu, ne odriče lako ideala Madone i što u dubini duše može da izgara od istinske čežnje za lepotom, kao u doba mladalačke naivnosti. Da, široko je ljudsko srce, preširoko. Voleo bih da nije tako. Sam djavo zna šta sve to znači. Ono što je razumu mrsko i sramotno, često je srcu milo i drago. Ima lil lepote u Sodomi? Veruj mi, mnogim ljudima je Sodoma lepa. Da li si znao za tu tajnu? Ono što me užasava je da lepota nije samo zastrašujuća, već i puna tajni. Bog i djavo se tu bore, a bojno polje im je ljudsko srce. Ali, ljudsko srce hoće da priča samo o sopstvenom bolu. Slušaj, sada ću ti reći šta ono govori...

(N. B. Boldiranje u tekstu je - moje)
docsumann docsumann 08:55 14.08.2010

Re: Pivski stomak?

Dobar ti je link.


Dobar ti je citat
vladimir petrovic vladimir petrovic 18:04 14.08.2010

Re: Pivski stomak?

Trudim se da ne dobijem pivski stomačić.



Mada ima nekih koji tvrde da su u pitanju geni, a ne preveliko konzumiranje piva. (Ja lično preferiram vino, kada sam u prilici)

Beer Bellies Caused By Genetics Not Alcohol
-------------------------------------------------------
A o ovakvom pivskom stomaku da i ne govorimo:
nurudin nurudin 21:32 14.08.2010

Re: Pivski stomak?

vladimir petrovic
Ja lično preferiram vino


Ја искључиво вино....

Владимире, није Вас дуго било?

Срдачан поздрав, и живели!

vladimir petrovic vladimir petrovic 07:27 15.08.2010

Re: Pivski stomak?

Nurudin
Владимире, није Вас дуго било?

Evo me ponovo, svakog četvrtka! Once a week is enough.
--------------------------------------------------------------------

"Čovjek nije biće koje je očišćeno od zla ili od dobra. Dobar je čovjek onaj koji u sebi ima više dobra nego zla. I zločinci, recimo, imaju neke ljudske impulse: izmedju dva klanja voljeće mačku, dijete, pticu, osjetiće ljubav. I Ofelija, simbol najčistijeg lika u literaturi, misliće na stvari na koje po svojoj čistoti ne bi smjela, zar ne? Ako se čovjek uzme kao čojstvo, onda bi Hasan bio bliži dobru. Hasan nema ideološkog opredeljenja. On kaže: ovaj je čovjek dobar, jer ne čini drugima zlo.
... Spas je ono što čovjek odabere kao svoj put. Ljudski put, jedino ispravan, moguće je izabrati. I sve je u tome. Ako čovjek izabere onaj drugi put: osvete, moći, mržnje, vlasti - nema mu spasa. Da Nurudin nije izabrao takav put, ne bi morao da strada. Spas za čovjeka to je njegova lična odluka. A život ima smisla jedino ako se pronadje put ljubavi.
Smrt je spas, rješenje, najveća sreća. Zamislite taj užas da živimo hiljadu godina. Sve bi izgubilo cijenu, ljepotu. Ne bismo znali da cijenimo ni ljubav, ni taj život koji zbog njegove kratkoće volimo".
(Meša Selimović, u razgovoru sa Miroslavom Djurovićem i Zuvdijom Hodžić)
nurudin nurudin 12:27 15.08.2010

Re: Pivski stomak?

Da Nurudin nije izabrao takav put, ne bi morao da strada


Krugolina Borup Krugolina Borup 15:59 12.08.2010

Nekada davno, davno...

...pre pojave ove naše sveznajuće nauke, tj. dok je čovečanstvo još bilo ekstra glupo, za ljude se govorilo da su određenog temperamenta, a taj temperament određivao je ISTOVREMENO kako karakter ličnosti, tako i njen fizički izgled.

Tako su kolerici (topli i suvi) smatrani impulsivnim, naglim, agresivnim prznicama, a telesnu građu im je karakterisala zdepastost i mišićavost.

Melanholici (hladni i suvi) su smatrani pesimistički natrojenim filozofima, a telesnu građu im je karakterisala mršavost i suvoća.

Flegmatici (hladni i vlažni) su smatrani lenjivcima koji se lako odaju svim vrstama poroka, a telesnu građu im je karakterisala gojaznost.

Sangvinici (topli i vlažni) smatrani su oličenjem svega onoga što čovek treba da bude, a telesno su bili taman kako treba.

Sve u svemu, karakter i fizički izgled bili su neraskidivo vezani.
marco_de.manccini marco_de.manccini 16:17 12.08.2010

Re: Nekada davno, davno...

еее, знао се ред тада, плитки и влажни на једну страну а упадљиво суви и дебели на другу.
vladimir petrovic vladimir petrovic 16:49 12.08.2010

Re: Nekada davno, davno...

Krugolina
... Sve u svemu, karakter i fizički izgled bili su neraskidivo vezani.


Znam da postoji izreka da posle odredjenog broja godina (valjda posle tridesete), čovek dobije izraz lica koje zaslužuje. Drugim rečima, inteligentan čovek, iako nije lep, obično nema glupo lice.

A što se tiče pivskih stomaka, kod muškaraca, valjda su podjednako ružni i kod pametnih i kod glupih, he, he, he...
Filip2412 Filip2412 05:22 13.08.2010

Re: Nekada davno, davno...

Sve u svemu, karakter i fizički izgled bili su neraskidivo vezani.
moj prijatelj tvrdi da su zene koje imaju veliku glavu zle a ove sto imaju malu dobre
sybil sybil 16:18 12.08.2010

Vladimire

Welcome Back!
Mršavi su ljuti, prgavi i nervozni.

ne znam da li su prirodno mrsavi takvi, ali ovi sto su na dijeti sigurno jesu.
vladimir petrovic vladimir petrovic 17:00 12.08.2010

Re: Vladimire

Sybil
...ne znam da li su prirodno mrsavi takvi, ali ovi sto su na dijeti sigurno jesu

Da, oni koji su na dijeti, bivaju nervozni. Tako bar kažu. Isto kažu i za one koji se usude odviknuti se od pušenja duvana.

Postoji jedna narodna izreka: Lakša je navika, nego oduka.
brandname brandname 00:30 13.08.2010

Re: Vladimire

Da, oni koji su na dijeti, bivaju nervozni. Tako bar kažu

Naravno. Šta je logičnije od toga? Od svakog straight-a se puca. Svako lišavanje izaziva frustraciju, koja rađa agresiju. (Druga je stvar kako će "zrela i zdrava" osoba to da ishendluje.) Pride se, na dijeti, čovek lišava šećera koji deluje kao psihoaktivna supstanca par excellence, u smislu modulacije raspoloženja. (Evo, ovde ću da kažem: "Beli šećer je droga - zabranimo ga!"
Mada je i to - kao i sve - krajnje individualno. Upravo otuda proizilazi sva naopakost tih karakterološko-tipoloških simplifikacija: beskorisne su. U populaciji postoji veći broj prelaznih, mešanih sub-tipova, nego tipičnih predstavnika. I neka je na tome hvala Bogu Ocu i Majci Prirodi, jer idiosinkratičnost je bogatstvo! Stoga je to u ozbiljnoj nauci napušteno pre stotinu godina, alajde.
sybil sybil 02:55 13.08.2010

Re: Vladimire

Pride se, na dijeti, čovek lišava šećera koji deluje kao psihoaktivna supstanca par excellence

pa ne mora da znaci. dijetu treba drzati pametno. npr. proteinska dijeta daje sitost i izaziva topljenje masti da bi se odrzao nivo secera u krvi.
brandname brandname 11:49 13.08.2010

Re: Vladimire

pa ne mora da znaci. dijetu treba drzati pametno. npr. proteinska dijeta daje sitost i izaziva topljenje masti da bi se odrzao nivo secera u krvi.

Ma, znam. To je, između ostalog, i svrha uzimanja složenih UH s niskim glikemijskim indeksom. (Mislio sam na koncentrovane šećere.)
Ali složićemo se da efekat razlaganja kompleksnih UH na proste nije isti kao kada uneseš čokoladu, npr., koja direktno pojačava sekreciju serotonina i endorfina - popularno, ali pogrešno, nazvanih "hormonima sreće".
topcat topcat 16:34 12.08.2010

Čemu?

A baš sam jučer prošla kroz mjesto Pižoni (Pisoni).


welcome back. ; )

u potpisu
Topcat, the ljubitelj tjelovježbe
(he, he, he)
vladimir petrovic vladimir petrovic 16:55 12.08.2010

Re: Čemu?

Topcat, the ljubitelj tjelovježbe
(he, he, he)

Možda imaš francuske krvi u sebi

They are known to drink good wine, enjoy chocolate and nosh on bread and cheese, yet French women are famous for their slim physiques. While 30% of Americans are 30 or more pounds overweight, only 11% of the French population is considered obese. Author Mirielle Guiliano sheds light on this topic in her book, French Women Don't Get Fat.

Premda ti preferiraš belo vino... ali ne smeta!
arianna arianna 21:29 13.08.2010

Re: Čemu?

mmm, gorgonzola i čokolada

a baš i ne volim da vežbam


stefan.hauzer stefan.hauzer 16:55 12.08.2010

.

moram kasti,da sam kao mali imao ludu ideju,da budem deb'o !
jedno vreme,sam pokusavao ali nikako mi nije islo,sve dok se jednom nisam dobrano ugojio. pa mi se stomak,onako otrembljesio,sve mi majce bile do pupka,a onda se zavalim u fotelju,gledam neki tv,flaša pepsija na stomaku,neke domaće kiflice tu sa strane i wau...bili su to lepi dani. a onda sam krenuo u srednju skolu,damnnn...sve je upropastila,moralo se smršati...ejjj,devojčice u srednjoj su brutalno surove,prema bucama...tu ne pomaze ni vojvodjanski šmek(a i smetalo mi kad smo igrali fudzbal,mal' po mal' i ja na gol,ee ne moz' tako )... =))
da,ali bile su to lude godine...sorc na po' guzice,vetar u kosi i sejk u ruci...yeah



stasava stasava 17:22 12.08.2010

povratak

Prvo, nekima si bas nedostajao, pa srecan povratak u blogerski, nekad nervozan, nekad dobrocudan svet, nezavisno od kilograma. Bez generalizacija i stereotipa, pa i bez psiholoskih kategorizacija i karakterizacija, neka veza postoji. Jer, preterana mrsavost ili preterana gojaznost, moze i cesto jeste poremecaj metabolizma, sto je psihosomatskog porekla, ili je posledica zavisnosti od jela, pica, duvana, sto je opet pokazatelj da je zakocilo tamo negde obicno u oralnoj fazi, pa to nikako ne moze da bude odraz zdravlja, znaci ravnoteze i smirenosti.
vladimir petrovic vladimir petrovic 18:19 12.08.2010

Re: povratak

Stasava
...Prvo, nekima si bas nedostajao, pa srecan povratak u blogerski, nekad nervozan, nekad dobrocudan svet, nezavisno od kilograma. Bez generalizacija i stereotipa, pa i bez psiholoskih kategorizacija i karakterizacija, neka veza postoji

Txs

milisav68 milisav68 17:23 12.08.2010

Još jedan

Summertime
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:41 12.08.2010

Ovde bi se

moglo postaviti i pitanje šta znači punija, a šta vitka osoba. Jer, ako je punija svaka žena koja ne može da uđe u broj manji od 36, a vitka svaka koja može da se oblači na dečijem odeljenju, odnosno da li je punija osoba svaka kojoj ne štrče koske na sve strane, onda...
mlekac mlekac 17:45 12.08.2010

Re: Ovde bi se

Jelica Greganović
moglo postaviti i pitanje šta znači punija, a šta vitka osoba. Jer, ako je punija svaka žena koja ne može da uđe u broj manji od 36, a vitka svaka koja može da se oblači na dečijem odeljenju, odnosno da li je punija osoba svaka kojoj ne štrče koske na sve strane, onda...

Ma to je individualno, Jelice.
Nego, evo ti jedna cica-maca koja ide uz temu
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:50 12.08.2010

Re: Ovde bi se

Ma, u pravu si...leto je...mačje doba



Idem da se pakujem, sutra sabaje idem u Beoograaaddd kratko, ali slatko.

marco_de.manccini marco_de.manccini 17:50 12.08.2010

Re: Ovde bi se

i wish i got a little ahead
instead of a big behind
vladimir petrovic vladimir petrovic 18:02 12.08.2010

Re: Još jedan

milisav68
...Summertime

Leta nikada dosta.

Dobar izbor.
vladimir petrovic vladimir petrovic 18:06 12.08.2010

Re: Ovde bi se

Jelica Greganovič
...leto je...mačje doba

Pa zar nije februar mačje doba?

A gde su mace, tu su i ribice
vladimir petrovic vladimir petrovic 18:14 12.08.2010

Re: Ovde bi se

marco_de.manccini
...i wish i got a little ahead
instead of a big behind


Tebi koji si scientifically minded, možda nešto kaže članak iz "Danasa", pod naslovom "Veći stomak, manji mozak", u kome se tvrdi da su bostonski istraživači ustanovili vezu između centralnog tipa gojaznosti i manje zapremine mozga.



Svašta naučnici pričaju!
ivana23 ivana23 18:14 12.08.2010

Re: Ovde bi se

Jelica Greganović Jelica Greganović 18:17 12.08.2010

Re: Ovde bi se

Jeste zbog ljubavi, ali leto im je prirodno stanje.

marco_de.manccini marco_de.manccini 18:19 12.08.2010

Re: Ovde bi se

Tebi koji si scientifically minded, možda nešto kaže članak iz "Danasa", pod naslovom "Veći stomak, manji mozak", u kome se tvrdi da su bostonski istraživači ustanovili vezu između centralnog tipa gojaznosti i manje zapremine mozga.

нисам те ништа разумео (изречено гладећи стомак).
nsarski nsarski 18:26 12.08.2010

Kad sam video tvoj blog, Horatio,

obradovao sam se kao da sam video najrodjenijeg!
Imas pravo, tema bloga je totalno letnja. Moze o njoj da se prica celu noc uz veceru, vino i tihu muziku.
Ja nemam neko posebno misljenje vredno pomena, medjutim, ona opaska koju je napravila Oprah (o kojoj imam veoma nisko misljenje, btw.) se, cini mi se odnosila na nesto drugo. Naime, ona je postala slavna i bogata u jednom gabaritu, i sada bi to bilo "razocarenje" njenih obozavalaca ako bi se pojavila u drugom. Ona, naravno, sa ovim koketira i pritom zaradjuje velike pare reklamirajuci mrsavljenje.

Ali, ako tako razumemo njenu opasku, mozda nije sasvim u krivu. Konkretno, pitanje za sve: da li mozete da zamislite Orsona Velsa ili Alfreda Hickoka kao mrsave i vitke ljude? Ja ne. Jednostavno, na "sebe" ne bi licili, if you know what I mean.
vladimir petrovic vladimir petrovic 20:21 12.08.2010

Re: Kad sam video tvoj blog, Horatio,

Nsarski
... obradovao sam se

Mogu ti priznati da si i ti mene obradovao ovim komentarom. To se ne dogadja često, jer ponekada ti vidiš i ono što ne stoji ni izmedju redova u mom pisanju, ali ovog puta si tačno pogodio na šta sam ciljao.

Naravno da ni ja nisam Oprin fan. Ne bi mi ona bila dražija ni da je mršava, ali sam se nje setio, što reče jedan ovdašnji uvaženi blogokolega, "konverzacije radi". U drugim slučajevima, ona svakako nije osoba koju treba citirati.

Medjutim, voleli je ili ne, ona jeste svojevrsni američki fenomen. Sa sociološkog stanovišta, prvenstveno.
Ali, ako tako razumemo njenu opasku, mozda nije sasvim u krivu. Konkretno, pitanje za sve: da li mozete da zamislite Orsona Velsa ili Alfreda Hickoka kao mrsave i vitke ljude? Ja ne. Jednostavno, na "sebe" ne bi licili, if you know what I mean.

Da. U tome je stvar.
I Duško Radović se zezao sa svojom junakinjom, i njenom pričom o prednostima podgojenih, ali ne isključujem da tu nečega ima.

A opet, kod Orsona Velsa i Alfreda Hičkoka, ja mislim da su u pitanju - izuzeci.
Ja znam mnogo izvanrednih režisera/glumaca koji uopšte nisu bili debeli.

Ja sam, u odgovoru Marku, naveo da neki bostonski istraživači ukazuju da tamo gde je manji mozak šanse za veće stomake su - veće. As simple as that. Mada ne verujem previše naučnicima, ponavljam da ima tu nečeg.

Uostalom, siguran sam da bi i ankete pokazale da su, kod plebsa, manje obrazovane osobe podložnije debljanju. Jedna moja tetka ne može da veruje da neka žena može biti inteligentna i - debela. Dobro, ona preteruje, ali ima i ona neku svoju logiku, polazeći od toga da se mnoge žene udebljaju jer se, narodski rečeno, previše opuste i unose više hrane u svoj organizam nego što je potrebno. Isto važi i za muškarce, naravno.

Postoji onaj vic: Pitali Lalu zašto je debeo. «Sumnjam na 'ranu», odgovori on.
Naravno, mogu postojati i još neki drugi razlozi, pored ovog navedenog.

Sve u svemu, neka ovo ostane kao letnja, lagana tema, koja se samo dotiče nekih ozbiljnih pitanja, ali ne nudi rešenja. Nisam imao takvih pretenzija, pa sam naglasio da se baš ne osećam previše sposobnim da o pušačima i debelima elaboriram.
Ali oni su tu, oko nas.

P. S. Mene je uplašilo ono što kaže Berdžes, da oni koji vežbaju, odnosno drže do svog izgleda, u krevetu bivaju slabi. Daleko bilo! (Horejšo se uplašio)
To me podseća na izreku da "čim se muškarac pojačano interesuje za sport, to znači da mu je opao interes za ženu", he, he, he...

Živelo leto!


nsarski nsarski 20:30 12.08.2010

Re: Kad sam video tvoj blog, Horatio,

Uostalom, siguran sam da bi i ankete pokazale da su, kod plebsa, manje obrazovane osobe podložnije debljanju. J

Pa, i ovo moze da se vidi kao circular argument. Naime, posto su manje obrazovani ljudi u proseku losije placeni, onad su, dakle, i siromasniji. A siromasniji jedu junk hranu (nemaju novca da kupe kvalitetniju), a junk hrana goji. Ergo, neobrazovani su debeli.

Postoji onaj vic: Pitali Lalu zašto je debeo. «Sumnjam na 'ranu», odgovori on.

Upoznaje Lala svog prijatelja Jocu sa svojom zenom, pa kaze: "Joco, ovo je moja zena Sosa. Prednja strana joj je ta gde je stavila bros!"


A opet, kod Orsona Velsa i Alfreda Hičkoka, ja mislim da su u pitanju - izuzeci.
Ja znam mnogo izvanrednih režisera/glumaca koji uopšte nisu bili debeli.

Dzarmush, na primer. Ali, sta je ovde cemu uzrok, to je pitanje? Ja mislim da nije ni jedno - telesna tezina nije u korelaciji sa talentom za reziju.
antioksidant antioksidant 20:40 12.08.2010

Re: Kad sam video tvoj blog, Horatio,

Naime, posto su manje obrazovani ljudi u proseku losije placeni,

kako gde
nsarski nsarski 20:41 12.08.2010

Re: Kad sam video tvoj blog, Horatio,

kako gde

U proseku, svugde.
mlekac mlekac 20:51 12.08.2010

Re: Kad sam video tvoj blog, Horatio,

vladimir petrovic


Postoji onaj vic: Pitali Lalu zašto je debeo. «Sumnjam na 'ranu», odgovori on.
Naravno, mogu postojati i još neki drugi razlozi, pored ovog navedenog.


Kao, recimo, hormoni...

Al' da ostanemo kod lala - moj je omiljeni kad su tri lale pricale cija Sosa pozamasnija.

Prvi ce ponosno:
- Moja je Sosa tako debela da nikad ne moze da sedi bez bar dve stolice!

Drugi ce na to:
- Ta nije to nista! Moja je Sosa tako debela da smo sve stokove morali razvaliti da bi mogla ic' kroz kucu!

A treci ce:
- Moja Sosa ima lepe plave oke...

Druga dvojica ga upitno gledaju. Kakve sad veze imaju plave oci????

- Moja Sosa ima lepe plave oke, sve ostalo je dupe!




antioksidant antioksidant 22:25 12.08.2010

Re: Kad sam video tvoj blog, Horatio,

nsarski
kako gde

U proseku, svugde.

хоћеш рећи да на пример у србији или црној гори или хрватској доктори наука имају у просеку већу зараду од просечних ... магистара на пример?

могућно. надам се тачно

и немој одмах ђоном, зезам се
nsarski nsarski 22:45 12.08.2010

Re: Kad sam video tvoj blog, Horatio,

хоћеш рећи да на пример у србији или црној гори или хрватској доктори наука имају у просеку већу зараду од просечних ... магистара на пример?

Pa, kod nas je moguce da postoje i neobrazovani magistri - oni zaradjuju najvise.



Ali, to su vec outliers
antioksidant antioksidant 20:06 13.08.2010

Re: Kad sam video tvoj blog, Horatio,

Pa, kod nas je moguce da postoje i neobrazovani magistri - oni zaradjuju najvise.

fixxerus fixxerus 18:56 12.08.2010

taj fazon:.








često zamišljam sebe
kako sad ja treba da pročitam svakome
neke svoje zajebancije
onako okupio se narod
pa sad uvežbani i zanimljivi caruju
a ostali se preznojavaju
a ja jadan rešio da bude na prirodno pa kako ispadne
pun ove svoje dece na papirima
sa nikad dvaput pročitanim tekstovima
xa to mi je specijalitet
strepim u čekajućem mraku
da li će me neko prepoznati po ideji ludog mi jezičenja
po brzopletosti ovomalo mozgovlja
po milovanju u sred pesničenja
po moravlju
tamo gde se očekuje najmanje reka po
ili tako neka druga fensi vodurina
i prikladna joj obskurina
a vid jaaa
oj mooooraaaaaaaaaaaaaaaaaavo oj mooraavooooo
pazi ja koji sam rođen kod vukovog spomenika
živim saldađ iz fado pljuvačke
moooooooje seeeloo raaaaa aaaa vno
pa glej kad ga uprskam do danelajembašsad
joooj šljivu ti poljubim
što u meso što u košpicu
pa el znaš ti nesrećo nijedna
da si najlepšija sve taka kaka si na svetu
aj
el znaš
sećam se tu skoro pre jedno 3es godina
dok sam jurio branda u sebi
odem ti ja u taj njujork preko sto quraca
pustix umetnički stomak
u potrazi za američkom lepotom
čuo sam bio da tamo ima nekix 12 do 15 dobrix riba
al one se sve urokaju u petak uveče
i krenu da štipaju dupeta redom
pa me to -redom- plašilo
znaš
misim
ja sam xteo da ja štipam
al da ne stavljam qurton ako se baš ne mora
iza toga sam u šes meseci pariza video dve doobre pice
od kojix je jedna ispostavilo se bila ukrajinka
a ova druga muškarac
misim lep pariz najlepši
al brate sve to po ulicama klubovima rođendanima ruuužno
pa sam seo u onaj ljuti voz
be se že iltakonešto
i dok sam pročitao novu begbedeovu zajebanciju
eto me za sat i20 u londonu
joooooooooj sine a tamo svi ružni
pazi kad svi
i stranci i domaći i ja

samo ti draga
sisu li ti poljubim i južnu moravicu nešto niže
dooleee
na izvoru
aj dosta i ja
diže mi se u sred morave

dakle samo ti draga
umeš da me žacneš
u subotu popodne
posle tix silnix uštipaka petkovix
kad se jedva usudiš da me pogledom pitaš
a šta ćemo sad nas dvoje
i pojaviš se sa čekićem u ruci
pa spontano krenemo u barem gipsarske radove
u tvom malom stanu koji je sačekao mene
kao oslobodioca
il da jebemo neke gadove
iz kablovske
što nam sneg zakrčio internet
pa jedva cuuuri
pa ćemo u nemogućnosti surfovanja
morati opet da ta milovanja
tvoje savršenosti
dovedemo do suza neizvesnosti
prokletog nedeljnog popodneva
koje je ustvari
početak poganog ponedeljka
a ja od ponedeljka prestajem da pušim
obrijaću se to definitivno
presadiću kosu
odrećiću se čokolade posle torte
okaniću se vanil šećera sa aromom burbona preko jagoda
počeću da radim tibetance
otići ću nemaboga da stanem u taj red za novi pasoš već 1
i sve tako nešto
i neću se više nikad pokriti preko glave
dok ti u taj jebeni ponedeljak
na budilnik ustaješ da naxraniš stoku
i svoje božanstveno telo
proguravaš kroz trolu do posla
umesto da te makar ja odvezem
dok čitam sa tvog trožilnog pogled-biča
ono: bar to možeš ux ti ti neznamvišeni kakodatenazovem
i to sve sa ovim mojim kaoautom
koji me čim kročim unj prvo raznim signalima izopominje
veži se nema benzina nema ulja nema struje some
jer si ostavio upaljene farove sinoć
jer novi zakon od nas oće
da oni gore danju noću
po suncu po kiši
čak i onda dok sam na tebi
dok neznam šta bix od divote
pa pokušavam da te gledam kako
najbolno-lepije dokrajaživotasamotebe
umem da želim
nebi li ukapirala
da te pre svega volim
a ovo drugo
jebeš ga
biće valjda nešto

od ponedeljka

ux već je utorak
a utorkom ne valja započinjati nešto
preko one stvari

uvlačiću stomak još ove nedelje




šta ću
vladimir petrovic vladimir petrovic 20:51 12.08.2010

Re: taj fazon:.

fixxerus
... iza toga sam u šes meseci pariza video dve doobre pice
od kojix je jedna ispostavilo se bila ukrajinka
a ova druga muškarac

Dobro si prošao.
Ne kaže se džabe: U Parizu dupe grizu!

u tvom malom stanu koji je sačekao mene
kao oslobodioca


Dokle će Srbi da se osećaju kao oslobodioci! Dosta s tim kompleksom, ako niko ne traži da ga oslobadjamo.
taj jebeni ponedeljak

Slažem se. Ponedeljak ume da bude jeben. Ja zato pišem četvrtkom. Veseli četvrtak, he, he, he...

Sofroniye Sofroniye 19:09 12.08.2010

Ispod brda...

najbolji kukuruz raste :)
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 19:09 12.08.2010

Veličina je u oku posmatrača

Kada je već reč o letnjim temama, pored velikih pivskih stomaka, leti, na plaži, može se još ponešto veliko videti.
Ne bih da nabrajam, a i zavisi ko i u šta gleda.
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:32 12.08.2010

Re: Veličina je u oku posmatrača

Kitovi?

vladimir petrovic vladimir petrovic 19:40 12.08.2010

Re: Veličina je u oku posmatrača

Jelica Greganović
Kitovi?

Odlično! Baš si me nasmejala, za stomačić sam se uhvatio!
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:55 12.08.2010

Vidi,

da tebi ne svrate ovamo naše ovdašnje Lale, mogli bi se uvrediti, znaš kako se kod njih kaže - Lepi i debeli...



uostalom, nisu sami



vladimir petrovic vladimir petrovic 20:31 12.08.2010

Is Semen Fattening

Uz rizik da ispadnem pomalo vulgaran, video sam i ovakve stvari: neke devojke koje se mnogo seksaju pitaju da li sperma koju apsorbuju - goji!

Velike su muke devojačke!
nsarski nsarski 20:34 12.08.2010

Re: Is Semen Fattening

neke devojke koje se mnogo seksaju pitaju da li sperma koju apsorbuju - goji!

To, razume se, zavisi od toga gde je apsorbuju. Ovakva recenica je zebelezena u Njujorku: " She had so many dicks in her mouth, no way she can qualify as a vegetarian!"
vladimir petrovic vladimir petrovic 21:03 12.08.2010

Re: Vidi,

uostalom, nisu sami

Da. Ovoga si se dobro setila. Na slikama vrhunskih starih majstora često se pojavljuju debeljuškaste gracije.

Pa je taj fazon napušten, tako da su modeli bile mršavice.

A ovih dana se poneki šašavi slikar vraća starom načinu. Ovde mislim na Fernanda Botera, koji se proslavio sa svojim debelim ženama (doduše, i muškarci su neprirodno debeli)




vladimir petrovic vladimir petrovic 21:08 12.08.2010

Re: Is Semen Fattening

Nsarski,
...no way she can qualify as a vegetarian!"

Ti očigledno imaš nešto protiv vegeterijanki.
Neke od njih će se možda i naljutiti, jer ako su vegetarijanke ne moraju biti i - kaludjerice!
nsarski nsarski 21:14 12.08.2010

Re: Is Semen Fattening

Ti očigledno imaš nešto protiv vegeterijanki.

Nemam nista. Moja cerka je vegan i zivi u Njujorku:))) To je valjda dovoljno uverljivo.

Nego, ona opaska se odnosila na nekog nevezanog (neko nesto cuo na ulici pa zabelezio) - ja mislim da je smesna.

ako su vegetarijanke ne moraju biti i - kaludjerice!


Nisu sve zene ili kaludjerice ili, jelte, slobodne. Ima uciteljica, sekretarica, stjuardesa...Bog ih sve blagoslovio.
buba_truba buba_truba 21:36 12.08.2010

Re: Veličina je u oku posmatrača

Vojislav Stojković
Kada je već reč o letnjim temama, pored velikih pivskih stomaka, leti, na plaži, može se još ponešto veliko videti. Ne bih da nabrajam, a i zavisi ko i u šta gleda.

Pod golem kamen, golem gušter.
Filip2412 Filip2412 05:39 13.08.2010

Re: Vidi,

Na slikama vrhunskih starih majstora često se pojavljuju debeljuškaste gracije.
pa ko ce slika mrsave bre, nema tu dovoljno materijala da se umetnik izrazi
docsumann docsumann 14:39 13.08.2010

Re: Vidi,

Da. Ovoga si se dobro setila. Na slikama vrhunskih starih majstora često se pojavljuju debeljuškaste gracije.


Takav je bio ženski estetski ideal u npr. doba Rubensa...



Interesantno je da je Mikelanđelo uvijek slikao izrazito muskulozne žene, što je nesumnjivo ukazivalo na njegovu sklonost ka sopstvenom polu...

jednatanja jednatanja 21:17 12.08.2010

Nedavno

se pisalo o tome kako su homo muškarci i hetero žene u generalnoj populaciji u proseku mršaviji nego hetero muškarci i homo žene tj lezbejke. Navodno zbog toga što muškarci (generalno) odabiru vitke osobe za partnere a ženama je (generalno) svejedno.

Inače se slažem sa Kru gore da su karakter i fizički izgled nerazdvojivi, takođe emocije kod žena utiču na kilažu. I iz nekog razloga, kod žena je pronalaženje utehe u hrani često u vezi sa nekom nestabilnošću na emotivnom planu. Biohemija je čudo.

vladimir petrovic vladimir petrovic 21:57 12.08.2010

Women Who Don’t Live Alone Add More Weight

Njujork Tajms je nedavno objavio članak "Study Says Women With Mate Get Heavier", sa tvrdnjom da se žene koje žive sa partnerom (mužem ili švalerom, svejedno je) brže debljaju nego žene koje žive same samcate.

myredneckself myredneckself 01:09 13.08.2010

Lepi i debeli?!

Vladimire, jesi li se dobro naodmarao? Drago mi je ako jesi.
I ja imam post sa letnjom temom, plaža, kupaći kostimi, itd. Ne bih se bavila tipovima ličnosti i gojaznošću iz teksta DR, ali zbilja, zašto se
Muškarci apsolutno mogu da se poprave, ali samo na jedan način..

za nekoga ko dobije na težini kaže - popravio se, a za onoga ko izgubi na težini - propao je?
Filip2412 Filip2412 05:12 13.08.2010

Re: Women Who Don’t Live Alone Add More Weight

Pozdrav Vladimire!

"Study Says Women With Mate Get Heavier"


and then they lose a mate and start dieting again
mara92 mara92 09:01 13.08.2010

Re: Women Who Don’t Live Alone Add More Weight

žene koje žive sa partnerom (mužem ili švalerom, svejedno je)

Објасни де ово: како са швалером да се живи? Швалер је швалер
kukusigameni kukusigameni 09:07 13.08.2010

Re: Women Who Don’t Live Alone Add More Weight

како са швалером да се живи?


Ima ono: posluga, bastovan i tako to.
vladimir petrovic vladimir petrovic 09:13 13.08.2010

Re: Women Who Don’t Live Alone Add More Weight

kukusigameni
...Ima ono: posluga, bastovan i tako to.

Baštovan ili drvodelja, što bi rekao DHL
vladimir petrovic vladimir petrovic 09:17 13.08.2010

Re: Women Who Don’t Live Alone Add More Weight

Mara92
Објасни де ово: како са швалером да се живи? Швалер је швалер

Ja baš juče na ulici, onako usputno, čujem dve žene kako pričaju za nekoga "koji živi sa švalerkom". Pravio sam se da ne čujem, jer mi je bilo neprijatno da tražim pojašnjenje o tome šta su tačno te dve dame mislile, he, he, he...

retro

bas ti je retro ovaj blog, a to je sad in.
dendi jedan, he, he, he....
vladimir petrovic vladimir petrovic 08:40 13.08.2010

Re: retro

Ana WithAFamilyNameTooHardToPron
...bas ti je retro ovaj blog, a to je sad in.
dendi jedan, he, he, he....


Ostavljajući skromnost po strani, pokušavam da budem raznovrstan, a naročito "pas comme les autres", da se razlikujem, koliko-toliko, od drugih, he, he, he...

kukusigameni kukusigameni 07:49 13.08.2010

Mrsavi i debeli

Milan Novković Milan Novković 08:48 15.08.2010

Podgojen,...

...A ako bih ovo pitanje «gojaznosti/vitkosti» preveo na svet blogera, pitam se da li bi se moglo zaključiti, na osnovu načina kako je napisan/komentarisan neki blog, da li je i koliko dotični bloger «podgojena» osoba, u smislu umiljatosti i finoće, a ne mršava osoba, u smislu nekoga sa ugradjenim svadjalačkim impulsima....

...nadgojen, dogojen....u name it :)

Moj moto (pozajmljen): "Odmah je lakše čim se teže diše" :) (ok, priznajem, teže se diše i u teretani kad se čovek "zaigra" :)
jasnaz jasnaz 09:36 16.08.2010

na temu

niccolo niccolo 18:30 16.08.2010

De si bre VP

nema te ko mleka...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana