Ofsajd iliti nepotrebno znanje

MightyNora RSS / 09.12.2007. u 15:03

Uvek sam se fascinirao fleksibilnošću sveta da odredjene stvari približi kroz plastične primere. Neki od njih su me apsolutno oduševili. I mogli bi da se nazovu nepotrebnim znanjem. Ali takođe smatram da ako se ne bi bavili ovom mentalnom gimnastikom nikada ne bi napredovali. Generalno, dovitljivost je jedna od karakteristika koje treba da vežbamo.

 

Muškarci umeju nekada da pričaju sopstvenim jezikom. Uglavnom je to jezik fudbala. I postoji trenutak kada se žene oko njih samo pogledaju, odmahnu glavom i pređu na svoje teme. Apsolutno razumem. I poštujem. U tom „približavanju svetova“ čuo sam najbolji opis ofsajda za žene. Ovo nije pokušaj da se objasni neobjašnjivo, naprotiv, mislim da većina žena ne želi da zna šta je ofsajd jer im to ne pričinjava ništa bitno u životu. Mislim, totalno mi je jasno. Ni muškarce ne interesuje baš do u detalja čemu sve te maske za lice, piling kreme i losioni (plastičan primer)... Neke rituale treba poštovati i ako ih ne razumete. Takvi treba i da ostanu.

 

Dakle objašnjenje ofsajda ide ovako:

 

Otišla si u kupovinu sa svojom prijateljicom. U prodavnici sezonske robe je rasprodaja. Odeće više nema u velikim količinama, cipela je možda samo po par, po koja torba tu i tamo. Ali ti je jedna zapala za oko. Baš bi ti išla uz onaj komplet koji si kupila pre neki dan. Nesreća je da se jedna žena dočepala torbe pre tebe, i sad je razgleda zajedno sa još dve. Nikako da se odluči koju će da uzme. A ti baš ovu moraš da imaš.

 

Stojiš u redu za kasu. Ispred tebe, direktno na kasi, je dotična koja razgleda sve tri torbe. I nećka se. Nikako da se odluči. Spušta „tvoju buduću torbu“ pored sebe i uzima drugu koju razgleda. Tu ti ulećeš sa paklenim gerila planom – ko prvi torbi, torba njena.

 

Pošto si „osumnjičenu“ pratila do kase, sve stvari, zajedno sa novčanikom si ostavila kod drugarice. Ona stoji par koraka od tebe. Ali bi bilo vrlo neuljudno da se proguraš ispred gospođe i kažeš „Ja sam se odlučila za ovu“. Mora da izgleda spontanije. Okrećeš se drugarici i namigneš i ...

 

Ako ti prijateljica baci novčanik direktno u ruke, ne dobijaš ništa. I dalje čekaš. Novčanik treba da se baci ispred tebe, da bi ti mogla da kreneš napred, uhvatiš novčanik direktno ispred kase i zauzmeš željenju poziciju, uz mali osmeh i onda pređeš u napad na torbu. Ali nikako ne smeš da kreneš pre nego što ti prijateljica baci novčanik. To bi bilo već apsolutno providno.

 

Dakle, kao na slici:

ofsajd.1642.JPG 

 

Korak jedan: Prijateljica ti baca novčanik unapred tako da ti ostavlja prostora da „spontano“ utrčiš ispred, uhvatiš ga i bezbedno pređeš ispred neodlučne gospođe.

 

Korak dva: Ti krećeš tek pošto je novčanik napustio ruku tvoje prijateljice. Ovo je krucijalan trenutak. Nikako ranije. Tada bi cela situacija izgledala namešteno i providno. Ako bi krenula ranije, prodavačica bi sigurno rekla: „Gospođa je prva došla, sačekajte molim Vas“. Tek pošto je novčanik izleteo iz ruke tvoje prijateljice, slobodno možeš da kreneš za njim.

 

Korak tri: Utrčavajući, namerno pomalo nespretno (juuu, izvinite, pardon stav), ali bezbedno hvataš novčanik. Okrećeš se prodavačici i uz mali osmeh kažeš:“Koliko košta ova torba? Da li primate kartice?“

Dakle, ako je prodavačica golman, neodlučna gospođa poslednji igrač odbrane pre golmana, a ti napadač iz protivničkog tima, ofsajd se svira ako se ti nađeš ispred gospođe pre nego što ti drugarica baci novčanik. U svim ostalim situacijama si sigurna.

 

U muškom svetu se cela akcija završava onoga trenutka kada si ti u drugoj prostoriji i čuješ vrisak iz dnevne:“ Gooooooooooooooooooooooolllll, golgolgolgolgolgolgol.....“

 

Korak četiri: Zadovoljna izlaziš iz radnje sa svojom novom torbom.

 

Ko kaže da žene i muškarci nemaju zajedničkih tačaka po pitanju fudbala. Imaju i više nego što mislite. Inače, ceo primer mi je ispričala moja prijateljica. Hvala joj na tome. Uzdravlje.

Atačmenti



Komentari (24)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

nsarski nsarski 15:18 09.12.2007

Sve je sjajno

osim naslova. Ovako opisan gooooool bi svaki sudija priznao - jer nije bio ofsajd! Mozda je postojala opasnost od ofsajda i ponistenog gola, ali to se u ovom slucaju nije desilo. Potpuno regularan zgoditak.
MightyNora MightyNora 15:33 09.12.2007

Re: Sve je sjajno

Pa zavisi kako gledas. Moze da bude opasno da se napravi kontrafaul laktanjem u protivnickom sesnaestercu. Ili da, ne daj boze, sudija svira indirek zbog opasne igre. Nikad ne znas za koga sudija navija.
Jaril Jaril 16:22 09.12.2007

Генијално

Сви којима сам ово прочитао (а и ја са њима) су занемели од генијалности описа :))

Хвала :)

Значи зато манекенке (шопинг фрикови) и фудбалери (зарада фрикови) иду заједно :))
MightyNora MightyNora 21:14 09.12.2007

Re: Генијално

Значи зато манекенке (шопинг фрикови) и фудбалери (зарада фрикови) иду заједно :))


Dakle preporuka, alal vera :)

Pozz

evo sad sam se vratila iz shoppinga

pala sam s nogu. 6:1 za nas!
Kazezoze Kazezoze 18:01 09.12.2007

Re: evo sad sam se vratila iz shoppinga

pala sam s nogu. 6:1 za nas!

haha, a jesi li nauchila shta je ofsajd?
mislim objashnjenje je do j...ja)))))))))))

Re: evo sad sam se vratila iz shoppinga

naravski! nikad boljeg objasnjenja!
MightyNora MightyNora 21:15 09.12.2007

Re: evo sad sam se vratila iz shoppinga

I jel bilo uletanja u ofsajd? Mislim, u shoppingu...:)

Pozz

Re: evo sad sam se vratila iz shoppinga

diskretno, DAAA.
ChainReaction ChainReaction 18:47 09.12.2007

Da nije

seksistički, bio bi čak simpatičan!
bronx bronx 19:10 09.12.2007

Re: Da nije

ChainReaction
seksistički, bio bi čak simpatičan!

seksisticki nego sta
dragoljub dragoljub 19:12 09.12.2007

Re: Da nije

seksistički,


zašto
ChainReaction ChainReaction 19:23 09.12.2007

Re: Da nije

Zato što ne podnosim kada bilo ko govori o tome kako muškarci nešto, dok žene nešto drugo. Da li je to dovoljan razlog?
dragoljub dragoljub 20:21 09.12.2007

Re: Da nije

Da li je to dovoljan razlog?


.....dovoljan
MightyNora MightyNora 21:05 09.12.2007

Re: Da nije

Nisam imao nikakvu nameru da nesto bude seksisticki. Ako Vam se tako ucinilo primetite poslednju recenicu bloga. ZENA mi je ispricala celu pricu. I imam veliki broj prijateljica koje imaju mnogo veci broj odlazaka na fudbalske utakmice nego ja.

Nikada mi nije namera da bilo koga uvredim na bilo koji nacin. I ako iscitate kako blog pocinje, provalicete da je dovitljivost tema. Primer je samo primer. I moze da vam se svidja ili ne. To je na vama da odlucite.

Ali izgleda da cu morati da prihvatim da ljudi citaju one stvari koje im odgovaraju da vide. I imate pravo na svoja gledista. To ne osporavam. Naprotiv, uvek volim da prihvatim konstruktivnu kritiku. I hvala vam na kometarima. Prihvatio sam to sto ste hteli da kazete.

Uzdravlje.

Mighty

dragoljub dragoljub 23:40 09.12.2007

Re: Da nije

za mene nije seksistički ,samo sam pitao ChainReaction zašto misli da jeste ona odgovorila ja nisam hteo da ulazim u raspravu jer ima stav kakav ima njeno pravo

a ja sam priču poslao prijatelju i sad čekam reakciju verujem da će da se nasmeje kao i ja

ček sam i dao preporuku pre toga
MightyNora MightyNora 23:46 09.12.2007

Re: Da nije

Tacno tako Dragoljube, tacno tako. Svako ima pravo na svoje misljenje To se valjda zove sloboda govora. I hvala Vam za preporuku, jako mi znaci. Pisemo se i dalje :)

Pozz
dragoljub dragoljub 00:55 10.12.2007

Re: Da nije

Pisemo se i dalje :)

svakako:)


Pozz
angie angie 19:12 09.12.2007

ovo je pricha

totalnog shoping amatera!
MightyNora MightyNora 21:13 09.12.2007

Re: ovo je pricha

Jeste, ja sam totalni amater shoper :)
stevie stevie 19:22 09.12.2007

predrasude i razumevanje

ono sto je jos bitnije i zanimljivije je kako predvideti i izbeci offside zamku, kao svaki ubojiti prednji red.
ima u "the full monty" sjajno objasnjenje dance moves zanimljive luckaste sheffield-ske skupine - nesto tipa "i onda izbegnes arsenalovu offside zamku".
u stvari, evo tacno kako:


shopping fever me ne zanima, pritom me prilicno iritira, ali na fudbal uvek idem, ili makar gledam.
osim u srbiji vec dugo, dugo.

feminine, football-loving stevie
MightyNora MightyNora 21:19 09.12.2007

Re: predrasude i razumevanje

Hahaha, fenomenalno :) Preporuka. Ofsajd znanje primenjeno u praksi :)
mariopan mariopan 19:09 10.12.2007

Re: predrasude i razumevanje

Pa svaka cast za objasnjenje , ja zaista nisam znala sta je ofsajd a toliko drame kada gledaju utakmicu , znaci to je namestaljka ? A ja kad vidim takvu torbu , bez pardona se malo izlaktam , duge noge za trcanje na kasu se podrazumevaju , neka vicu UAAA OFSAJD bas me briga. Nama zenama ta torba znaci vise nego vama taj gol. Mislim vise al po dranju kojim vi proslavlajte gol ne bi se reklo. Mi vristimo u sebi. Odlican opis )))))
MightyNora MightyNora 20:05 10.12.2007

Re: predrasude i razumevanje

Hvala, hvala, mislim ipak treba zahvaliti i mojoj prijateljici na svestranoj pomoci u poznavanju fudbalsko-shoping tema. Prenecu joj pozdrave i cestitke :)

Pozz

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana