Društvo| Istorija| Nostalgija| Život

Zemljotres(i)

Dr M RSS / 04.11.2010. u 09:38

O skopskom sam vec pisao:JULiJA `63

Taj je bio najveći, I prvi koji sam doživeo.

A  onda je krenulo…

 

Mart `64, amfiteatar, krupni profesor u izgužvanom , davnobelom mantilu, sa hirurškom kapom na glavi( bila mu je zaštitni znak, verovatno mu je služila I kao šlofkapa),  snažnim , krupnim glasom, potrebnim da se anatomija dobaci do poslednjeg, najvišeg reda,  počinje da govori o srcu..

Nas nekoliko pretendenata na jedno srce koje se krilo ispod čarobnih grudi zelenooke, medenokose  princeze Jadrana gledamo naizmenično na sat I profil predmeta svog obožavanja, dok profa polako gubi nit I sa priče o srcu kao centru kardiovaskularnog sistema prelazi na srce koje je središte moralnih kvaliteta  koje je mlada generacija izgubila…

…slušajući rokenrol,

“…a MI smo jurisali na bajonete I skakali na bunkere, I ničega se nismo bojali, I sad se ničega ne bojimo…”

…I, u trenutku kad smo pomislili da se sprema da skoči na katedru, da golim grudima zaustavi rafal iz bunkera, počeše da se talasaju klupe I lelujaju sedišta, nas mali kružok poče da se medjusobno optužuje za guranje klupa…

…nekoliko kolega iz Makedonije skočiše I povikaše u glas: “ZEMLJOTRES”!..iskusni ljudi, smireno, ali brzo, krenuše prema vratima…

…a naš profesor naglo prestade da produbljuje jaz izmedju generacija I, umesto da nastavi da skače na bunker, skoči kroz prozor koji je bio u nivou poda amfiteatra, otvoren da ulazi prolećno sunce I svež vazduh, I dočeka se na junačke noge, na metar ispod nivoa, u busenje proslogodišnje trave…

 

Godinu..ili dve..posle toga, trojka za preferans  zauzela djardinu, prvu do plaže; jedan seo na golu zemlju a naslonio se ledjima na smokvu, drugi  seo na neki X-100 roman, prilično smesna slika , k`o da je prilepio flaster na zadnjicu kalibra vangle #12; ja, koji nisam turista nego kućevlasnik, doneo od kuće stoličicu na rasklapanje,  veličine pogodne za odmor onih lutaka koje su se držale na bračnim krevetima ali baš da ne sedim u mešavini crvene paštrovićske prašine I retkih četinarskih iglica.

Počeli, ambiciozno, od 200 bula, završićemo do ručka, krenula licitaža, dalje, dalje, onaj što pridrzava smokvu izgovara, kao veliku, dotad neobjavljenu mudrost Kad dva dzentlmena kazu pass, u talonu leži As!... Krene rukom da proveri izreku..kad, smokva počne da mu se migolji iza ledja. Istovremeno, neki čudan vetar počinje da šušti kroz lišće a iz dubine dopire neki tutanj na donjoj granici čujnosti, nešto kao najlevlja dirka klavira..pa jos niže. Okolno žbunje počinje da drhti, onaj  X-100 romantičar  podiže pogled, tačno na vreme da vidi kako  Rihter I Merkali izmiču tlo ispod nožica moje stoličice koja se sklapa a ja se valjam po mešavini crvene prašine I četinarskih iglica.

Nikad nismo dokučili da li je u talonu bio neki kec…

 

Nedeljno aprilsko jutro,  pritisnem kvaku da otvorim vrata I krenem u ambulantu…vrata se jogune, neće da se otvore, samo čudno škripe. Čudno škripe I tavanske grede I patos koji mi se miče pod nogama. Klepeću biber-crepovi, ne svi odjednom nego u talasima, sa kraja na kraj krova.  Vec sam iskusan, znam šta je..Ali, gde je? Nije ovdašnji, domaći, u Juznom Banatu se ovako trese samo kad prolazi onaj, najveći guseničar. Na radiju muzika, na televiziji neka emisija za poljoprivrednike( te emisije uvek stave na program u vreme kad poljoprivrednici imaju najviše posla, nikad u podne ili uveče, kad pošten seljak ima malo vremena da da`ne dušom).  Odšetam do ambulante, pozovem telefonom roditeljsku kuću u Beogradu I cujem da se radio, u medjuvremenu, oglasio. Crna Gora. Moji odmah zvali komšije, one koji su nam, 15 godina ranije, prodali metar debele zidove, stare, rekoše, 400 godina, od kojih su moji roditelji  napravili kuću, sasvim skromnu, u skladu sa našim navikama I mogućnostima; komšije su zvali, ali ne I dozvali, telefon mrtav. Ja povežem..ako se ovde ovoliko osetilo, a epicentar u Crnoj Gori, plus mrtav telefon…uuuhh..da l` je tamo nešto ostalo?

Posle se uključila televizija, videli smo strašne slike..ali, sta je sa našim selom I meštanima? Zavoleli smo te ljude, tamo se ni vrata nisu zaključavala, kad kreneš na plažu..

Telefonska veza se uspostavila tek sledeceg dana.

U selu nije ostala ni jedna cela kuća..osim naše, izgradjene na samo jednoj steni, sa zidovima od metar.

Jedina šteta je bila razbijena flaša Balantajna, zaostala od predhodnog leta, greškom ostavljena na ivici najviše kuhinjske police.

Komšije su to leto provele u našoj kuci. Mi smo, tako, pomogli koliko smo mogli. Država je učinila još I više, dala je pomoć I kredite I šakom I kapom; naši susedi su od te pomoći I kredita uspeli da oprave svoju kuću u selu I da izgrade dve kuće, za oba sina, u Petrovcu. Verovatno je zato, kad smo se, kasnije, prisećali tog zemljotresa, njihova snaja govorila: “Zemljotres…za nas je to bio Dobrotres

 

Onaj od `99 je, u mojoj porodici, prošao gotovo neopaženo.  Dete je prespavalo a gospodja je otvorila samo jedno oko, onda kad je komšija prekoputaner  zakucao na naša vrata, u pidžami, sa pamučnom kapom na glavi I upaljenom svećom u ruci( ???), I upitao drhtavim šapatom: “Komšija, šta to bi”?

“ Ništa”, kažem ja “zemljotres”.

“Nisu bombe”?

“Nisu, zemljotres”.

“Pa, šta će sad da bude”?

“Ništa”, kazem mu, “Ti ćeš da popiješ jednu lozu, na eks, a ja cu da odgledam ovaj film do kraja. A onda, Ti nazad u krevet a ja na posao, eto šta će da bude”.

 

 

 



Komentari (92)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

myredneckself myredneckself 10:02 04.11.2010

Uhhh...

Ćao doktore,
ovih dana osećam se nasukano k'o kit (kažu da predviđaju zemljotrese?!)
treba mi samo još par spasonosnih zaveslaja, da budem opet k'o riba u vodi,
tj. jedna finansijska boca od strane hazbenda mi
(stig'o mi izveštaj sa kartice )
odoh na čitanje sada
Dr M Dr M 10:08 04.11.2010

Re: Uhhh...

(stig'o mi izveštaj sa kartice )


Stigao i meni, al` ja sam sopstveni hazbend...

Ukratko, i na mojoj kartici zemljotres..

Al` ja sam uplatio loto a jos nisam video izvestaj, ima nade..
sesili sesili 10:02 04.11.2010

To su

...živci! Kakvi: mamika hvata me panika! Šalim se malo, ali zaista nikakve vajde od panike. Mene je ovaj zeljotres prodrmao u kupatilu, ali stajala sam malo na pragu, izašla na terasu, mnogi su prozori ostali mračni. A u vreme bombardovanja, svake noći sam uredno, u spavaćici, odlazila u krevet. Jer, nažalost, mislim da ih je najviše poginulo napolju. Nije da se ne pazim, ali nekako mislim da zlo dođe svud - ako se namesti. Na pominjanje zemljotresa u bratskoj nam Crnoj Gori, naježim se od doprinosa koji samo plaćali 10 godina. Zaista - dobrotres!
Dr M Dr M 10:20 04.11.2010

Re: To su

To su
...živci


Za vreme Blitza, u londonskom pabu sede dva prijatelja. Padne bomba, bas blizu, jedan od njih skoci pod sank, onaj drugi sedi mirno i kaze prezrivo: "Al` si Ti kukavica"!
Ovaj ispod sanka mu odgovara:" Bas si mi Ti neki junak, bas, toliko si se ukocio od straha da nisi mog`o ni da se pomeris".
ja-je ja-je 10:03 04.11.2010

Ne dajte se MORAVCI!

MORAVCIMA želim iz sve snage, da ih ovo zlo od zemljotresa ojača.

Ostalima želim dobro jutro,
a ujni, stricu, bratu i sestri široku livadu i svetao dan, pesmom (kako sledi):

Srećno Moravci!
Dr M Dr M 10:23 04.11.2010

Re: Ne dajte se MORAVCI!

MORAVCIMA želim iz sve snage, da ih ovo zlo od zemljotresa ojača.


I ja, isto, ali da ojacavaju i na neke ugodnije nacine.
loader loader 10:11 04.11.2010

Panika uvezana ganglijama

Dr M,
hoćete li reći,
panika se leči praksom?

Dr M Dr M 10:30 04.11.2010

Re: Panika uvezana ganglijama

hoćete li reći,
panika se leči praksom?


Ima ponesto i u mentalnom sklopu..

Licno, nikad ne panicim...ali posle, kad adrenalin pocne da opada..pa, malo se tresem...
loader loader 10:47 04.11.2010

Re: Panika uvezana ganglijama

malo se tresem...


Važno je da je malo,
a ne mnogo
Dr M Dr M 11:00 04.11.2010

Re: Panika uvezana ganglijama

Važno je da je malo,
a ne mnogo


Do sledeceg stresa...
mashha mashha 01:29 06.11.2010

Re: Panika uvezana ganglijama

Dr M
Ima ponesto i u mentalnom sklopu..
Licno, nikad ne panicim...ali posle, kad adrenalin pocne da opada..pa, malo se tresem...

Moram da priznam da sam kao mala volela one bezopasne zemljotrese, obožavala prepričavanja ko je gde bio u datom trenutku i kako se zaljuljao, a sad... čini mi se da se i dalje tresem (zakasnela reakcija, šta ćeš... ) Osetih i onaj sinoć pa izgleda zato ni večeras nemam mira... a nemam ni lozu Ma pomoći će valjda i čaj od kamilice
DrM,
Dr M Dr M 01:42 06.11.2010

Re: Panika uvezana ganglijama

a nemam ni lozu


Kakva neopreznost! Molim Te, ne dozvoli da se to ubuduce desava..

Milo mi je sto si ovde..
Biljana 77 Biljana 77 10:21 04.11.2010

Taj poslednji

provela u Studenjaku. Trebalo je videti ... Poslednja tri sprata u bloku - ženski... Majko mila, perja i kokošaka, i cike ...

Jedini put kad sam se stvarno uplašila bilo je onda kada je bio zemljotres u Rumuniji, ne sećam se, početkom devedesetih. Igrala se na podu sa mlađim bratom kad je ormar, onaj od preko celog zida, krenuo da se naginja nad nama.

I kao dete, Grčka, samo što smo stigli na more, prva noć, ... ujutru se gradić ispraznio.. Mi naravno ostali, pa tek smo stigli. Bilo dan-dva većih talasa i gotovo.
Dr M Dr M 10:35 04.11.2010

Re: Taj poslednji

Jedini put kad sam se stvarno uplašila bilo je onda kada je bio zemljotres u Rumunij


Taj je, zbilja, bio gadan, iz dva talasa, posle prvog izadjem pred kucu, pola minuta kasnije drugi, vidim kandelabr pred kucom, klati se k`o metronom.

I ograda od simsira, trese se kao pas kad se otresa od kise..
jesen92 jesen92 10:46 04.11.2010

Re: Taj poslednji

kada je bio zemljotres u Rumuniji, ne sećam se, početkom devedesetih
...pa ne secas se zato sto si verovatno bila beba...zemljotres u Rumunili, onaj veliki, bio je 1977...
Dr M Dr M 11:06 04.11.2010

Re: Taj poslednji

zemljotres u Rumunili, onaj veliki, bio je 1977..


Jeste, i bas je bio gadan.Lepi grad koji nikad nije bio bombardovan, Mali Pariz, za trenutak postao gomila rusevina..
arianna arianna 13:38 04.11.2010

Re: Taj poslednji

Dr M
zemljotres u Rumunili, onaj veliki, bio je 1977..

Jeste, i bas je bio gadan.Lepi grad koji nikad nije bio bombardovan, Mali Pariz, za trenutak postao gomila rusevina..


Kao kroz maglu sećam se proleća, mislim da je bio mart '77. Na tek kupljenom color televizoru, marke EI Niš prikazivala se serija "Sandokan", negde posle devet uveče. U jednom momentu osetila se jaka tutanjava a odmah zatim i podrhtavanje tla. Trajalo je baš dugo.
Kasnije su bila još nekoliko manja potresa.Nama, u to vreme deci, ta noć rumunskog zemljotresa je bila krajnje zanimljiva, jer smo se igrali i bili na ulici, skoro do pred zoru. Mislim da je taj zemljotres imao jačinu preko 7 rihtera

iz tog perioda ostao mi je negde u pamćenju slogan: "Sandokan, Sandokan, beži što dalje van"
Dr M Dr M 13:44 04.11.2010

Re: Taj poslednji

"Sandokan, Sandokan, beži što dalje van"


Nikad nisam voleo serije, pa ni Sandokana, ali se secam pesmica koje su pevala deca iz parka oko moje kuce: "Sandokana boli glava, pustite ga neka spava.."
Onda ide neka Marijana sa bezobrazlucima..
mlekac mlekac 13:56 04.11.2010

Re: Taj poslednji

Dr M
"Sandokan, Sandokan, beži što dalje van"


Nikad nisam voleo serije, pa ni Sandokana, ali se secam pesmica koje su pevala deca iz parka oko moje kuce: "Sandokana boli glava, pustite ga neka spava.."
Onda ide neka Marijana sa bezobrazlucima..

A bio je faca!
Dr M Dr M 14:26 04.11.2010

Re: Taj poslednji

A bio je faca!


Sto bi rekla FB deca, cool lik..

Al`, faca za facu, a one oci..?
To sam mu zapamtio.
mlekac mlekac 15:24 04.11.2010

Re: Taj poslednji

Dr M
A bio je faca!


Sto bi rekla FB deca, cool lik..

Al`, faca za facu, a one oci..?
To sam mu zapamtio.


Ma idi!
Najjaca kombinacija - taman ten i kosa a svetle oci!
Dr M Dr M 17:35 04.11.2010

Re: Taj poslednji

Najjaca kombinacija - taman ten i kosa a svetle oci!


Ne merači, plz..
milisav68 milisav68 23:08 04.11.2010

Re: Taj poslednji

arianna

Kasnije su bila još nekoliko manja potresa.Nama, u to vreme deci, ta noć rumunskog zemljotresa je bila krajnje zanimljiva, jer smo se igrali i bili na ulici, skoro do pred zoru. Mislim da je taj zemljotres imao jačinu preko 7 rihtera

I meni ja ta noć ostala u sećanju kao prva noć provedana napolju u igri.
`99 mobilisan i razmešten u poluzavršenu kuću u okolnom selu.Budim se, kuća prazna.Ustajem, izlazim napolje, vidim svi su napolju i komentarišu da je bio zemljotres, a mene u toj panici niko nije probudio(sa kim sam ja ratovao).

Dok ovo pišem, javljaju da je bio još jedan zemljotres jačine 4,4 rihtera u 22 10h.
Dr M Dr M 23:21 04.11.2010

Re: Taj poslednji

javljaju da je bio još jedan zemljotres jačine 4,4 rihtera u 22 10h.


To je, verovatno, sleganje terena, samo sto je moguce da ce da dovrsi ono sto je bilo samo napola sruseno..

Edit: Sad na vestima pricaju da nema razloga za brigu, smirivanje terena..
Daj Boze!
razmisljam razmisljam 19:59 05.11.2010

Re: Taj poslednji

zemljotres u Rumunili, onaj veliki, bio je 1977...


Гадан? Нисам га ни осетила. Имали пробу фолклора, табанали по оним даскама на позорници Дома културе и изашли на паузу... Кад тамо, на улици људи у пиџамама, огрнути ћебадима, збуњени, уплашени, а ми се чешкамо по главама и ништа нам није јасно...
На једвите јаде нам разјаснише ситуацију, са све живописним причама. Готово да им нисмо веровали.
Dr M Dr M 20:04 05.11.2010

Re: Taj poslednji

Нисам га ни осетила. Имали пробу фолклора, табанали по оним даскама


Pa, ako ste igrali Glamoč, nije ni cudo..
razmisljam razmisljam 23:57 05.11.2010

Re: Taj poslednji

ako ste igrali Glamoč


Мало се заборавило, али је сасвим могуће да је била црногорска Врсута. Или можда словачки сплет. Или Нишава... Или...
Dr M Dr M 00:40 06.11.2010

Re: Taj poslednji

Или


Ma, samo nek` se pleše..
omega68 omega68 12:07 06.11.2010

Re: Taj poslednji

prikazivala se serija "Sandokan", negde posle devet uveče.

nešto mislim da je bilo u toku emisije 7.mladih
a možda sam ipak
jesyblesy jesyblesy 19:00 06.11.2010

Re: Taj poslednji

Ako su igrali Glamoc proizveli su jedan manji interni (u onom delu kada vodja povice OKRENI)zemljotres
Dr divan tekst kao i uvek
Dr M Dr M 20:33 06.11.2010

Re: Taj poslednji

Dr divan tekst kao i uvek



Hvala jesyblesy.

Divno sto si nam se pridruzila..
miloradkakmar miloradkakmar 10:32 04.11.2010

Sedim

u kafani, stolica hoće da pobegne ispod mene, razmišljam prva je...a , da nisam juče malo preterao...nisam, bio sam u tazbini , konobar prilazi i viče moje čaše igraju , razmišljam nisam sam il' je to bio zemljotres.
U po bela radnog dana kafana se napunila. Možda je do uveče još bilo zemljotresa , ali niko nije registrovao.
Dr M Dr M 10:40 04.11.2010

Re: Sedim

Možda je do uveče još bilo zemljotresa


Pa jes`, cim tresnes jos po jednu..
jesen92 jesen92 11:05 04.11.2010

secanja

...kada je stradao Bukurest ja sam bila na ulici u Beogradu...studentarija se kikotala ko zna zasto...i negde u Kolarcevoj poce da se izmice tlo pod nogama a nama i dalje nesto smesno...na Terazijama konstatovasmo da se nesto desava sto nam je potvrdio i luster u hotelu Moskva , onaj veliki, koji se njihao kao klatno....

..za drM.. i..

Dr M Dr M 11:10 04.11.2010

Re: secanja

studentarija se kikotala ko zna zasto


Sreca je kad se studentarija kikoce ko zna zasto.

Kad se studentarija umudri, znas da je neka velika nevolja..

Edit: Ja Tebi ne smem , da me na optuze za harassment u kabinetu..

Zato,
jesen92 jesen92 11:24 04.11.2010

Re: secanja

da me na optuze za harassment u kabinetu..
..razumem, mi treba delom da pokazemo da smo drugaciji...
Dr M Dr M 11:29 04.11.2010

Re: secanja

mi treba delom da pokazemo da smo drugaciji.

snezana mihajlovic snezana mihajlovic 11:52 04.11.2010

drm

al izdrma ova pričaaaaa,
juu!


___________________
-lepo-
Dr M Dr M 12:03 04.11.2010

Re: drm

snezana mihajlovic
al izdrma ova pričaaaaa,
juu!


___________________
-lepo-


Hvala Snezana

Lepo je kad se iscedi i nesto lepo, iz stvari koje to nisu..
mlekac mlekac 13:30 04.11.2010

Vala, Dok...

Bilo ih je, bilo...
Ja se onog Skopskog ne secam (akonto toga sto sam imala nepunih mesec dana), a onaj Banjalucki sam prespavala, al' su mi drugi ostali u secanju...

Onaj u Bukurestu pamtim po tome sto je moja mama, bas tada, krenula da me pokupi od drugarice. I taman mi zauzele busiju u dovratku, kad ona zvoni, a tata moje drugarice joj uzurbano otvara uz recenicu "Ulazite odmah unutra - zemljotres je!"

Naravno, posle smo ga godina zafrkavale da je on jedina osoba koje ljude tokom zemljotresa tera unutra umesto napolje...

I jedan muzicki pozdrav, da ti ide uz prvu pricu:
Dr M Dr M 13:37 04.11.2010

Re: Vala, Dok...

Onaj u Bukurestu pamtim po tome sto je moja mama, bas tada, krenula da me pokupi od drugarice. I taman mi zauzele busiju u dovratku, kad ona zvoni, a tata moje drugarice joj uzurbano otvara uz recenicu "Ulazite odmah unutra - zemljotres je!"


Nevezano za zemljotrese, moj tata je jednom, kad mi se ispred kuce zapalio auto, iz vatre spasao aparat za gasenje pozara...

Posle sam kupio drugi auto...a aparat za gasenje pozara sam vec imao..
angie01 angie01 15:13 04.11.2010

ima neshto u tom shto me nece(sh),

pu, pu,...daleko bilo!

meeesleeem, skroz sam u nekom djavoljem konekshnu sa tim Erdbeben-ovima, prvo mi majka bila jedini preziveli u celoj zgradi, u katastrofalnom skopskom zemljotresu, posle je ubacili u spasilachke ekipe-od chega je, iako malda-skroz osedela. Nigada vishe nije spavala bez upaljenog svetla.

posle-kada je bio rumunski-bila u kuci kod drugarice u Vrashcu-eto nashala kad-stojim naslonjena u ragastovu vreta, kad mi ode ceo oslonac sa sve zidom-svi vrishte, a ja kao u crtanom filmu gledam u chemu je shtos.

sledeci veliki- sedim u redakciji i Kneza milosha, 7. sprat, krene da ljudlja, cvajguze i sve baje se spakovali u sekundi, pa neshto tiho vriskaju-valjda ih sramora i zbris na vrata, ja ko tuka najgora, rulam u stolici na tohkove levo desno i nastavljam telefonski razgovor-kao vazno je!

posle onaj 99.-na 19. spratu zgrade chiji su temelji na buricima, odljuljalja sve sa krvetom vishe puta-grme noge u trku na stepenicama, dozivaju se komshije-zvone mi na vrata-ja opet uzorna plav'shica-a nisam, zapalim pushicu, pa upalim tv i ljulj, ljulj,...

sad ovaj-na istom 19. krene shejking, malo dete spava, veliko kernulo u klonjoaz- da vidi je l smo mi ok, a nishta ne govori-na mamu psiho blajhanu, i mislim se, da l da ustanem il da budum dete zabadava-i okrenem se na drugu stranu.

ujutro vidim shta i gde je bilo, ozbiljne rushevine, ima poginulih-posle pozovem nasheg druga blogera, jedinog kojeg znam da je tamo i kaze chovek da je bilo katastrofa, okolo sve porusheno, nije bilo struje, voda, kad je doshla nije za pice, ljudi ostali bez kuca,..skroz mi bila frka, ne znam, je l se neshto organizovalo za pomoc tim ljdima, kao shto bi bio red-vidim da je neka teta seizmolog neshto tupila, da eto tako ispadne kada ljudi ne grade dobro i po propisima-a ljudi gradili kako su jedino i mogli, da bi neki krov nad glavom imali.
Dr M Dr M 17:33 04.11.2010

Re: ima neshto u tom shto me nece(sh),


Sta da Ti kazem, ima nesto u tom..pu, pu, daleko bilo..

Samo...toliko nas strasnih stvari vreba sa svih strana da nam se od pu, pu pomalo suse usta..

A za ovo

nishta ne govori-na mamu psiho blajhanu


izvoli
macicd macicd 20:23 04.11.2010

Prvi zemljotres

koga se sećam je rumunski. Bila sam dete. Ostali zemljotresi nakon njega, a ni bombardovanje me nisu toliko uplašili koliko me je presekla eksplozija vojnog magacina 2006. godine. Tad sam već imala svoje dete. U takvim trenutcima se drugačije razmišlja.
Jedino što je važno je sačuvati prisebnost i živu glavu. Materijalna šteta se nadoknadi.





Dr M Dr M 22:20 04.11.2010

Re: Prvi zemljotres

koliko me je presekla eksplozija vojnog magacina 2006. godine. Tad sam već imala svoje dete. U takvim trenutcima se drugačije razmišlja.


Da, dete menja sve..

A taj magacin, mora da je bila gadna eksplozija, bas me interesuje da li je neko odgovarao..?

dobrodoslice..
macicd macicd 23:29 04.11.2010

Re: Prvi zemljotres

Hvala za .
Ne, niko nije odgovarao.
Nije bila samo jedna gadna eksplozija, trajalo je nekoliko sati. Uništavanje preostalih, neeksplodiranih mina je trajalo još godinu dana. U najavljeno vreme.
Od tada se ne plašim zemljotresa.






Dr M Dr M 23:37 04.11.2010

Re: Prvi zemljotres

Uništavanje preostalih, neeksplodiranih mina je trajalo još godinu dana. U najavljeno vreme.
Od tada se ne plašim zemljotresa.


K`o neka vakcinacija..
macicd macicd 23:39 04.11.2010

Re: Prvi zemljotres

Tačno tako.
Stekneš imunitet. Jeste da je veštački, al nećemo da cepidlačimo.
A nije lepo ni da trolujem.
Dr M Dr M 23:47 04.11.2010

Re: Prvi zemljotres

A nije lepo ni da trolujem.


Lepo je.

Nema blogosaobracaja bez trolejbusa..
macicd macicd 00:19 05.11.2010

Re: Prvi zemljotres


Nema blogosaobracaja bez trolejbusa.

E nisam se odavno ovako od nasmejala.
Pogledaj PP.




Dr M Dr M 00:44 05.11.2010

Re: Prvi zemljotres

Pogledaj PP.


Gledam al` ne vidim..
macicd macicd 01:23 05.11.2010

Re: Prvi zemljotres

Tu je
Dr M Dr M 01:34 05.11.2010

Re: Prvi zemljotres

Video i Re..
jesyblesy jesyblesy 18:57 06.11.2010

Re: Prvi zemljotres

i dalje ih unistavaju pre nedelju dve kunem se gruvalo je sa brda samo tako
macicd macicd 19:07 06.11.2010

Re: Prvi zemljotres

Zvanična informacija je da su završili. A na brdo više ne idem.

jesyblesy jesyblesy 19:34 06.11.2010

Re: Prvi zemljotres

ja na brdu ziviiiiiiiim i gruvaju jos ... lazu gamad jedna narod lazu a da gruva gruva
macicd macicd 19:55 06.11.2010

Re: Prvi zemljotres

Šta da ti kažem. Ja sam ispod brda izmedju fabrike i bolnice. Prvo sam pomislila da je fabrika pukla. Nisam znala šta me snašlo i gde je gruvalo. Nego, mani prirodne
lepote i seli se sa brda.
Dr M Dr M 20:37 06.11.2010

Re: Prvi zemljotres

ja na brdu ziviiiiiiiim i gruvaju jos



...nemoj da se bojis, nisi Tri za groš....

sonja.m je prva pocela sa stihovima..
jesyblesy jesyblesy 13:53 08.11.2010

Re: Prvi zemljotres

PA bi ,loogican nastavak bio:
Gruvanja se ne bojim ja tralalalala
Dr M Dr M 14:12 08.11.2010

Re: Prvi zemljotres


Jesyblesy, nisi Ti trizagros


Ti vredis tri careva grada..
mirelarado mirelarado 21:43 04.11.2010

Трусни Балкан

Одувек је тло на Балкану некако нестабилно, често подрхтава, као да му до нас, сиротих становника, није баш много стало. Црногорског добротреса једнако се добро сећам, као и оног '99.

Питам ћерку да ли се уплашила пре неко вече. "Шта ти је, мама?!" каже, "Навикла сам, од детињства: бомбардовање, па земљотреси..." Драже би ми било да није на то навикла.
СМС за помоћ Краљевчанима

Др М,
Dr M Dr M 22:34 04.11.2010

Re: Трусни Балкан

Навикла сам, од детињства: бомбардовање, па земљотреси..


Jadna nasa deca..

A posle nam krivo kad kazu Samo da diplomiram, pa da emigriram.

za Tebe i za cerku
libkonz libkonz 01:04 05.11.2010

A šta je to zemljotres?

Pozdrav iz Vojvodine
Dr M Dr M 01:10 05.11.2010

Re: A šta je to zemljotres?

A šta je to zemljotres?


Zemljotres je kad se zemlja trese

a zemljoljos je kad ljosnes o zemlju kad izlazis iz bircuza..

Pozdrav iz prestonice..
sonja.m sonja.m 13:55 05.11.2010

pozzzz

joj Doktore
glava me bole

Pozzzz
Dr M Dr M 17:19 05.11.2010

Re: pozzzz

joj Doktore
glava me bole


To je gadna kerefeka...
Ne pomaze apoteka.
Samo topla ruka neka
da Te mazi, ruka meka..

sonja.m sonja.m 00:09 06.11.2010

nastavak

Kada sunce s neba sadje
mene cudo uvek snadje
neka ceka ruka meka
meni treba kerefeka
Dr M Dr M 00:30 06.11.2010

Re: nastavak

meni treba kerefeka


...kad je tako lepa seka
brzo bude kerefeka...
da ne drhti ruka meka
prvo mora apoteka..
sonja.m sonja.m 07:20 06.11.2010

Re: nastavak

kad nas spase apoteka
sve ostalo neka ceka
nek je samo ruka meka
dok me pipka Dr deka



Dr M Dr M 08:50 06.11.2010

Re: nastavak


Dok je bio mladji deka
sve je teklo kao reka
al` jos osta iskra neka
samo mu je duša meka..
omega68 omega68 12:16 06.11.2010

Re: nastavak

ala ste opičeni...
ne znam da li smem da pričam svoj doživljaj iz 99?
Ma 'ajde, sve za iste pare.Dođe kod mene moja tadašnja devojka i taman se mi malo raskomotili, počeo laki peting, pa malo teži kad poče da ljulja; moji matori poskakali i udaraju po vratima da idemo napolje, ali kako da pronađemo donji i gornji veš?Prođe mi kroz glavu kako će da me bude sramota i mrtvog ako me matorci iskopaju golog ispod ruševina.Zagrlismo se kao Romeo i Julija.
To je ipak bilo presudno
Dr M Dr M 13:45 06.11.2010

Re: nastavak

Prođe mi kroz glavu kako će da me bude sramota i mrtvog ako me matorci iskopaju golog ispod ruševina.Zagrlismo se kao Romeo i Julija.


I onda smo mi opiceni..?

Kazem ja, iz svake situacije treba izvuci makar kap lepote.
sonja.m sonja.m 13:48 06.11.2010

Re: nastavak

Sve je mladji Dr deka
jer mu dusa nije teska
i brk mu se glasno smeska
dok ga ona iskra ceka
Dr M Dr M 14:30 06.11.2010

Re: nastavak


Mozda je omega, ipak, u pravu..

Iskra zgasne od cekanja
zato mora da se ganja
nema iskre bez kresanja
ni vatre iz starog panja..
sonja.m sonja.m 14:43 06.11.2010

Re: nastavak

omega nema pojma - mi ovako prizivamo zemljotrese,
one pitme od kojih se zemljina kugla provetrava.
ovo je zemljotresni pesnicki maraton.
ko voli nek izvoli - da ucestvuje.
sonja.m sonja.m 14:45 06.11.2010

Re: nastavak

Starog panja i iverja
za potpalu iskra dosta
ko se misli i okleva
za poplavu suza osta
Dr M Dr M 15:10 06.11.2010

Re: nastavak

ko voli nek izvoli


macicd macicd 16:55 06.11.2010

Re: nastavak


Ćutim. Čekam. Osluškujem.
Nit' zemljotresa, niti panja.
Ne pomaže apoteka.
Šta sad treba da se ganja?
sonja.m sonja.m 18:47 06.11.2010

Re: nastavak

U Vrcinu slava tesna
Ni za iglu nema mesta
Dodjes tamo takva presna
Da s' opeces na sto mesta
Dr M Dr M 19:07 06.11.2010

Re: nastavak

Ćutim. Čekam. Osluškujem.
Nit' zemljotresa, niti panja.
Ne pomaže apoteka.
Šta sad treba da se ganja



Starog panja i iverja
za potpalu iskra dosta
ko se misli i okleva
za poplavu suza osta


Lepo smo se ispricali
odgovore sami dali
ko ne predje korak mali
moze samo da se zali...
macicd macicd 19:23 06.11.2010

Re: nastavak

Lepo smo se ispricali
odgovore sami dali
ko ne predje korak mali
moze samo da se zali...


Primljeno k' znanju.
sonja.m sonja.m 19:38 06.11.2010

Re: nastavak

sonja.m
U Vrcinu slava tesna
Ni za iglu nema mesta
Dodjes tamo takva presna
Da s' opeces na sto mesta

ovo je, bre,,
maco za tebe
i ovo:

Misica ti okom sara
sa misici razgovara
nemoj nikad dzaka jesti
nemoj nikad macku grepsti

macicd macicd 19:47 06.11.2010

Re: nastavak

ovo je, bre,,
maco za tebe
i ovo:

Ma shvatila ja. Nego još sam gore sa jesyblesy na analizi gruvanja.
Ulepšaste mi (ti i Dr) ovaj grozan dan.

sonja.m sonja.m 20:17 06.11.2010

Re: nastavak

Nego još sam gore sa jesyblesy na analizi gruvanja.

Gde si to, bre?
Ja nisam odavde!
objasnjavaj, plz
macicd macicd 20:26 06.11.2010

Re: nastavak

Na Re: Prvi zemljotres.
Shvatih (išlo malo teže - ja sam plavuša) se da smo jesyblesy i ja iz istog grada.
Dr M Dr M 20:40 06.11.2010

Re: nastavak

jesyblesy i ja iz istog grada.


Svet je mali..Srpski Mancester?
macicd macicd 20:59 06.11.2010

Re: nastavak

Malo severnije od Srpskog Mancestera. Mada smo i takvu fabriku imali.


Dr M Dr M 21:13 06.11.2010

Re: nastavak

Malo severnije od Srpskog Mancestera


En-den-diiinu, u Para...
sonja.m sonja.m 21:38 06.11.2010

Re: nastavak

Lepo smo se ispricali
odgovore sami dali
ko ne predje korak mali
moze samo da se zali...


Ko koraca nije mali
on nam snove zari pali

Ko na zvezde laje jace
on trenira svoje (p)ace
macicd macicd 22:15 06.11.2010

Re: nastavak

sonja.m sonja.m 22:20 06.11.2010

Re: nastavak

My name: Jesyblesy
Birthday:
Relation type:
My country:
My city: P.r.ć.n
My hello phrase: eeej BRE!

DrM, pun pogodak!!!
Daaaa, P.r.c.n
Dr M Dr M 23:10 06.11.2010

Re: nastavak

pun pogodak!!!


A i ova LK, super!..

I moguca dopuna

omiljena aktivnost

omiljeni tip muskarca

kucni ljubimac:

sve u svemu:

Jesyblesy, ne ljuti se, plz, omega je bio u pravu!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana