Društvo| Politika

Odbrani filozofski

lidiaz RSS / 07.11.2010. u 12:51

 

 

Prica prva.

U nekim zacecima studentskog parlamentarizma, negde tamo pre 20 godina, trebalo je da izaberemo predstavnike. Ko ne zna, fizika je mala i skoro se svi znamo. Neka nedemokratska tradicija bila je da se studenti trece i cetvrte godine dogovore ko ce od studetanata sa trece godine biti student prodekan. Mandat je dve godine, a mi smo zavrsavali na vreme. Na nasem smeru na cetvrtoj smo mene i Peru izvukli iz sesira (bukvalno), pa smo otisli na sednicu NNV gde je bilo raspravljano o izboru. Vec po pretodnom dogovoru sa kolegama sa naseg smera sa trece znali smo ko je kandidat. I pocne sednica, i mi kazemo sta ima da kazemo. Al' ne lezi vraze, javi se izvesni kolega, koji kaze kako to nije demokratski, i kako to treba promeniti, i bude podrzan od grupe vecitih studenata.

Tad nismo uradili nista. Izvesni kolega je kasnije bio "izabran" za studenta prodekana, bio jedan od “lidera” studentskog protesta '92, posetio Slobu tokom istih, i bio jedan od vodecih “volontera” u Panicevoj kampanji. Kasnije se suskalo da je u JUL-u.

Sad, koliko znam, nije u politici.

Prica druga.

Gore pomenuti izvesni kolega “izabran” je na skupu nas izvucenih iz sesira i ostalih izabranih. Na kome su svima nama samo podeljene funkcije. Mene su preskocili posto sam bila odsutna, a nisu me znali. Mada smo se svi znali, narocito su mladji znali starije. Tad su izabrani razni, a na uticajnu funkciju, ne secam se tacno koju, postavljena je izvesna Aneta Mihajlovic, ona ista sto je kasnije bila novinarka i javna licnost.


Prica treca.

Kraj maja i juni '92, ja pripremam poslednje ispite i spremam se u Svedsku na EP u fudbalu. Uvode nam nepravedne I nicim izazvane, i, kao posledicu, izbacuju nas sa EP. Ali meni stize pismo da idem na letnju praksu u Nemacku od prvog jula. Pera zavrsava ispite I sprema se da krene u Ameriku. Pocinje studentski protest '92. Glavna baza su tri fakulteta na studentskom trgu, Filozofski, Filoloski i PMF, a studenti drugih fakulteta su rasporedjeni. Pera I ja kao aktivisti (iz sesira) dolazimo na prvi sastanak i u raspodeli posla zapadne nam zajedno sa izvesnom Violetom kancelarija, relativno neatraktivna pozicija. Izvesni kolega iz prve price je u samom vrhu. Tu se pojavljuju mnogi, jedan je kasnije ispred Gradjanskog saveza bio pomocnik u Ministarstvu zdravlja.

Nasa neatraktivna kancelarija postaje malo atraktivnija onog momenta kad pocinje da stize novac. Nas troje, Pera, Violeta i ja, radili smo po smenama. Ko god je dolazio sa prilogom, dolazio je kod nas, ko god je dolazio sa predlogom ili podrskom, dolazio je kod nas. Tad sam pricala sa Mirom Bobic, popila kafu sa Ljubom Tadicem (glumcem, ne tatom). Cerka Dafine Milanovic, ona sto je kasnije poginula, donela je veliki novcani prilog. Neki covek je doneo peceno prase. Ljudi su donosili svasta.

Nas troje smo uredno primali novac i ostalo, belezili sve u svesku, izdavali kad su nam glavesine trazile, ali smo zahtevali racun. E onda sam ja dosla jedno vece i Pera mi je saopstio da od sada kljuc od kasice ne stoji kod nas, kao ni sveska, vec kod glavesina, i da samo Violeta ima pristup novcu.

Pera je ubrzo otisao u Ameriku, ja se pridruzila kompjuterasima, a Violeta je takodje zavrsila u Gradjanskom savezu.

U pocetku, dok smo nas troje kontrolisali kljuceve novac se trosio namenski, nije smeo da se kupuje alkohol, samo sokovi, cigare obicne, ne skupe. Posle su mi rekli da su vidjali viski I skupe cigare.


Par meseci posle, po mom povratku iz Nemacke, drugarica, koja je jos veci idealista nego ja, rekla mi je da radi u Panicevoj kampanji. Ja sam se prosetala par puta, pravila joj drustvo, pomagala. Videla sve one glavesine iz prethodnog studentskog protesta. Ona mi je pricala o ogromnim racunima koje su razni donosili.


Tog leta '92 moj idealizam je nestao.

 



Komentari (34)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

aurelije aurelije 14:13 07.11.2010

„Karijeristi“

Nikad nisam voleo ljude koji se trpaju na „moćne“ pozijcije koji još od 1. godine ulaze u sva moguća studentska udruženja, grade sebi neki imidž utrpavanjem svugde i svagda, krenu od dna pa se grčevito bore da postanu predsednici studentskog udruženja, posle prodekani... Uporedo napreduju ka parastudentskim firmama: ZPU, Kabeza itd. A naravno, umrežavaju se sa fakultetskom vrhuškom i stranačkim podmlatkom obično stranaka koje su na vlasti ili oko nje.

Uvek su mi bili se činili ljigavim dupeuvlakivačima, rade samo za svoj interes i maštaju o životu bez mnogo rada i muke, sa puno zabavljanja, prijema...
lidiaz lidiaz 14:19 07.11.2010

Re: „Karijeristi“

Na pocetku mog studiranja bilo je onih koji su se usunjali u te neke studentske strukture, ali to je bio jednopartijski sistem (na zalasku), i niko od mladjih nije bio u partiji :).
maca22 maca22 14:29 07.11.2010

Re: „Karijeristi“

aurelije
Nikad nisam voleo ljude koji se trpaju na „moćne“ pozijcije koji još od 1. godine ulaze u sva moguća studentska udruženja, grade sebi neki imidž utrpavanjem svugde i svagda, krenu od dna pa se grčevito bore da postanu predsednici studentskog udruženja, posle prodekani... Uporedo napreduju ka parastudentskim firmama: ZPU, Kabeza itd. A naravno, umrežavaju se sa fakultetskom vrhuškom i stranačkim podmlatkom obično stranaka koje su na vlasti ili oko nje.

Uvek su mi bili se činili ljigavim dupeuvlakivačima, rade samo za svoj interes i maštaju o životu bez mnogo rada i muke, sa puno zabavljanja, prijema...

...i ti si tada imao izbor, da sediš, učiš, družiš se sa ljudima koji nisu takvi i gledaš svoja posla. Jel tako?
ime_korisnicko ime_korisnicko 15:45 07.11.2010

Re: „Karijeristi“

lidiaz

Najlepse molim da se ne zaborave demokratska postignuca cuvenog junose Nemanje Devica, koji je na odusevljenje jos cuvenijih istoricara Cvetkovica i ekonomiste Nikolica, jos kao enfant terrible raskrinkao zlocine partizana, inace ozloglasenih fasista.
(mrzi me da linkujem i minuli rad ove dvojice - kome je do mazohizma nek se potrudi sam)

aurelije aurelije 23:11 07.11.2010

Re: „Karijeristi“

Ili su bili zbunjeni tranzicijom jednopartiskog u višepartijski sistem (jedan im nije obećavao budućnost, drugi je bio još nejasan) ili su stvarno bili idealisti :)

Ovi posle nisu imali nikakvih dilema, tačno su znali kojim se putem ide.
aurelije aurelije 23:31 07.11.2010

Re: „Karijeristi“

Naravno da sam se bavio učenjem. Faks o kojem pričam je FON. Mi smo se samoorganizovali napravili forum www.fonforum.org i terali svoje mimo svih organizacija studenata i faksa. Profesori su nas ganjali, pretili nam, obarali na ispitima... Pa su nam nudili da forum pređe na fakultetske servere ali uz strogo moderisanje pričanja o profesorima, što smo glat odbili. Mi smo bili više u duhu slobode, nas su nadanjivali free source pokreti, antiglobalizacija i slični ideali, kako je jedan moj drug to definisao: „Ua Microsoft, ua Coca cola“ i gadio nam se ološ na faksu.

Posle smo imali sukob sa organizovanim organizacijama. Jedno vreme nas je jedna od njih (Kabeza) linkovala kao da smo njihov forum, pa su nam obarali sajt. Onda su nam nudili da zaradimo novac postavljajući banere na forum ili organizovanjem studenata na razna putovanja, manifestacije i slično. Ali nismo se dali, sami smo skupljali pare za domen, za hardver, za promo materijal...

Dobra stvar na Fonu je velika podeljenost odseka. Tu su trla baba lan menadžmenti (3 odseka). Tu idu oni kojima je ideal da čitav život pametuju i ništa ne urade. A odsek za inf. sisteme je inženjerski. Tu ne idu foteljaši mada i tu prođe neki karijerista koji posle faksa radi za (para)državne strukture (PKS je npr. raj za vezare). No oni ionako zarade manje para od dobrih informatičara u privatnim firmama, ne napreduju u IT struci u kojoj je jako teško održati korak sa tehnološkim promenama.
maca22 maca22 14:26 07.11.2010

U Paralmentu

U Parlamentu Filozofskog fakulteta (takodje i univerziteta) sedi stranački podmalak koji dirigovano glasa.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 15:24 07.11.2010

kurvini sinovi

Tog leta '92 moj idealizam je nestao.


kapiram da je u srbiji, a i u izraelu, a i bilo gde valjda, idelaizam neispravan pristup, pragmatično, samo pragmatično - što je govorio pokojni đinđić.
ja gledam to kod izre, min. turizma, brate, radimo sa crnim đavolom ako nam donosi kintu. mada ovde o čemu govoriš u srbiji je bedak, jer su to najsvetiji, najpravedniji pravednici i sveti mučenici naše političke borbe koju je nama naša borba dala. ali vole da puše skupe pljuge, piju skivi, voze se u najnovijim džipovima, i uopšte kenjaju i ispiraju mozak političkim pravedništvom. jebi ga. mogu da razumem da te je razočaralo sve to.
maca22 maca22 15:28 07.11.2010

Re: kurvini sinovi

Imam utisak da je autorka bloga zakljucila da ako postoje studenti koi se bune protiv partijskog podmlatka koji je ileglano okupirao sutdentski Parlament - e da su i oni isto tako zli foteljaši, po nekoj logici "svi su oni isti". Grešim li?
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 16:19 07.11.2010

Re: kurvini sinovi

mislim da je ukazala da je opšte stanje demokratskih prilika u srbiji žalosno, ta da je nekim primerima pokazala da to nije od juče tako, nego da je oduvek tako.
maca22 maca22 16:32 07.11.2010

Re: kurvini sinovi

Ne, sad je drugačije.
Nemoj te biti zarobljeni u svom iskustvu i lamentirati nad izgubljenim idelaima i sličnom mlaćenju prazne slame.
Vi ste svi imali besplatno visoko obrazovanje, jel tako?
Toga više nema.
Možda mislite da se sada samo plaća?
E nije ni to. Sad ga postaje nemoguće isfinansirati i postaje privilegija bogatih ili se guli koža sa porodica. Stvari odlaze brzo dođavola.
I zato ova tema i ovi setni razgovori ne pripadaju pod ovaj naslov.
lidiaz lidiaz 16:41 07.11.2010

Re: kurvini sinovi

Srđan Fuchs
Tog leta '92 moj idealizam je nestao.


kapiram da je u srbiji, a i u izraelu, a i bilo gde valjda, idelaizam neispravan pristup, pragmatično, samo pragmatično - što je govorio pokojni đinđić.
.

Ma moras biti idealista kad si mlad. Pritom, u Izraelu masa ovih koji postanu kasnije lopovi, vlast, ne pocnu od obdanista, kompromituju se mnogo kasnije.
lidiaz lidiaz 17:12 07.11.2010

Re: kurvini sinovi

maca22
Imam utisak da je autorka bloga zakljucila da ako postoje studenti koi se bune protiv partijskog podmlatka koji je ileglano okupirao sutdentski Parlament - e da su i oni isto tako zli foteljaši, po nekoj logici "svi su oni isti". Grešim li?

Da, gresis.
Sad autorka bloga treba da te obori na ispitu

Nasi foteljasi su bili oni so su se pobunili, a, sada sa obe distance, pocinjem da sumnjam da su vec tada bili partijski podmladak, samo mi to nismo znali. Ja na to mislim kad kazem da sam izgubila ideale. Ideale da mozes da se boris za sebe, a ne da budes samo pion.

Krajem '99 i pocetkom 2000 u pokusaju da odemo iz zemlje, zatekli smo se u Parizu. U nekom momentu stigao je mladjani Mihajlo (ne secam se prezimena), clan DSa i Otpora. I ispricao nam je kako iza Otpora ustvari stoji DS koji ih salje na kurseve po Evropi. I kako su stajali i iza studentskih protesta '96. A samo se javnosti predstavljalo kako je to nepoliticki.
Tad mi je nekao bilo OK da Mihajlo uz podrsku opozicionog DSa radi to sto radi "u ime opsteg dobra", a da recimo Nemanju Djordjevica treba oterati.

Sad vidim posledice toga, kad se mladjani vise i ne kriju.

Jako je opasno kad Univerzitetom pocinju da upravljaju stranke, i tu je skolarina najmanji problem. Kategorija budzetskih studenata jos uvek postoji, a i u moje vreme samofinansirajuci su placali (tad su se zvali vanredni), samo mnogo manje.

lidiaz lidiaz 17:13 07.11.2010

Re: kurvini sinovi

maca22
Ne, sad je drugačije.
Nemoj te biti zarobljeni u svom iskustvu i lamentirati nad izgubljenim idelaima i sličnom mlaćenju prazne slame.
Vi ste svi imali besplatno visoko obrazovanje, jel tako?
Toga više nema.
Možda mislite da se sada samo plaća?
E nije ni to. Sad ga postaje nemoguće isfinansirati i postaje privilegija bogatih ili se guli koža sa porodica. Stvari odlaze brzo dođavola.
I zato ova tema i ovi setni razgovori ne pripadaju pod ovaj naslov.

E pa hvala na komplimentima.
maca22 maca22 17:42 07.11.2010

Re: kurvini sinovi

lidiaz
Nasi foteljasi su bili oni so su se pobunili, a, sada sa obe distance, pocinjem da sumnjam da su vec tada bili partijski podmladak, samo mi to nismo znali.

Ja jesam. Mislim, bilo je ocito, samo nam je odgovaralo.

lidiaz
Jako je opasno kad Univerzitetom pocinju da upravljaju stranke, i tu je skolarina najmanji problem. Kategorija budzetskih studenata jos uvek postoji,

Ali to je sada najveci problem. Vrlo praktican i vrlo realan. Nema tu ideala kad naidjete na tako nesto. A raznim smicalicama i smanjenjem broja budzetskih mesta to je svedeno na minimum.

Ne kapiram ovo za komplimente, ali dobro. :)
ime_korisnicko ime_korisnicko 18:02 07.11.2010

Re: kurvini sinovi

Srđan Fuchs

idelaizam neispravan pristup, pragmatično, samo pragmatično - što je govorio pokojni đinđić.


lidiaz

Krajem '99 i pocetkom 2000 u pokusaju da odemo iz zemlje, zatekli smo se u Parizu. U nekom momentu stigao je mladjani Mihajlo (ne secam se prezimena), clan DSa i Otpora. I ispricao nam je kako iza Otpora ustvari stoji DS koji ih salje na kurseve po Evropi. I kako su stajali i iza studentskih protesta '96. A samo se javnosti predstavljalo kako je to nepoliticki.
Tad mi je nekao bilo OK da Mihajlo uz podrsku opozicionog DSa radi to sto radi "u ime opsteg dobra", a da recimo Nemanju Djordjevica treba oterati.

Sad vidim posledice toga, kad se mladjani vise i ne kriju.

Jako je opasno kad Univerzitetom pocinju da upravljaju stranke, i tu je skolarina najmanji problem. Kategorija budzetskih studenata jos uvek postoji, a i u moje vreme samofinansirajuci su placali (tad su se zvali vanredni), samo mnogo manje.




I?
Jel doslo, mozda, vreme da se, bar iz dijaspore, glasno primeti kako je Car Preteča go?
Ili da jos malo u rupu odlazemo pricu o kozjim usima i makijavelizmu?
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 08:09 08.11.2010

Re: kurvini sinovi

maca22
Ne, sad je drugačije.
Nemojte biti zarobljeni u svom iskustvu i lamentirati nad izgubljenim idelaima i sličnom mlaćenju prazne slame.
Vi ste svi imali besplatno visoko obrazovanje, jel tako?
Toga više nema.
Možda mislite da se sada samo plaća?
E nije ni to. Sad ga postaje nemoguće isfinansirati i postaje privilegija bogatih ili se guli koža sa porodica. Stvari odlaze brzo dođavola.


I zato ova tema i ovi setni razgovori ne pripadaju pod ovaj naslov.


nekako mi je ova poslednja misal naglo odskočila od prethodne tirade, tako da mi nije najjasnije u kakvom je odnosu sa prethodno rečenim, ali dobro. jedino što uspevam da shvatim je da je liberalkapitalizam podjednako otrovan neprijatelj kao mladi nafurani karijeristi s univerze, sa čim se delimično dam i saglasiti.
Ivan Marović Ivan Marović 12:52 08.11.2010

Re: kurvini sinovi

lidiaz
U nekom momentu stigao je mladjani Mihajlo (ne secam se prezimena), clan DSa i Otpora. I ispricao nam je kako iza Otpora ustvari stoji DS koji ih salje na kurseve po Evropi.

Taj dječarac je samo želio da vam se malo pokaže bitnim, otud te ribolovačke priče.
uros_vozdovac uros_vozdovac 17:21 08.11.2010

Re: kurvini sinovi

Prijatelju nije baš bez logike to što je Mihajlo (koji god on bio) tvrdio, makar se 2004. pokazalo da iza DS stoji Otpor. Pitaj Necu i Cobeta ako ne veruješ ... Ili Srdjana...
maca22 maca22 20:49 08.11.2010

Re: kurvini sinovi

Srđan Fuchs
nekako mi je ova poslednja misal naglo odskočila od prethodne tirade, tako da mi nije najjasnije u kakvom je odnosu sa prethodno rečenim, ali dobro. jedino što uspevam da shvatim je da je liberalkapitalizam podjednako otrovan neprijatelj kao mladi nafurani karijeristi s univerze, sa čim se delimično dam i saglasiti.

Htedoh reci da se ispod naslova i klipa koji govore o prakticnim problemima, nalazi blog o idealima. :)
rozal rozal 17:58 07.11.2010

pelin?



Svaka generacija ima pravo na svoje ideale. Na svoje borbe, svoje promašaje i ima pravo da joj se ideali razbiju u paramparčad! Ima pravo i da se popiša na svoje ideale!

Nije fer reći im - od tog posla nema ništa! Možda i bude nešto!

Ako im ne možemo, ili ne umemo pomoći, onda da im to što rade ne posipamo pelinom.

Nema obrazovanje bez slobode i dostojanstva. Na njima je da se bore, izbore ili ne izbore, za svoje dostojanstvo i slobodu!

Možda bi i uspeli da mi matori nismo tolko gorki, cinični i da ih ne punimo svojim razočarenjima. Možda bi i uspeli da smo mi nešto uradili, da im ne ostavljamo u nasleđe to što im ostavljamo.

Karijeristi!? Eh, bez njih se, izgleda, ne može! Ali, nisu svi karijeristi i ne sede svi po kafićima i ne smišljaju kako da nafiluju svoj CV!

Oni koji imaju ideale nisu budale! Budale postaju mnogo kasnije...kad napuste ideale.


maca22 maca22 18:03 07.11.2010

Re: pelin?

Skolarina je 1500 evra. Placaju i oni koji su ocistili godinu, jer je tako sada uvedeno, rangiranje za maleni broj budzetskih meta.
rozal rozal 18:57 07.11.2010

Re: pelin?


Znam kakvo je stanje na fakultetima i kolike su školarine.

Mislim da nisi razumela šta sam napisala.

Podržavam studente.

Moj post se više odnosi na bivše studente i bivše studentske buntovnike koji su razočarani i svojim razočarenjem pune nove naraštaje.

Mislim da svaka generacija treba da tera svoju borbu.


maca22 maca22 19:28 07.11.2010

Re: pelin?

Nisam pisala upuceno tebi, nego mislim na celu postavku bloga. Hocu da kazem da ne postoji ama bih nikakva paralela sa proslim generacijama, i ovim sadasnjim problemom. Prica o idealima je promasena tema.

Nekada si imao izbor. Mogao da se iz ideala aktiviras u studentskim organizacijama i razocaravas se u njih. Ili da gledas svoja posla i ucis. Sada to ne moze. Ne mozes da gledas svoja posla kada ne mozes da platis skolarinu, a lazni ti predstavnik studenata na Savetu podrzava skolarine. Studentski parlament nije vazan idealistima, ili zanesenjacima, vec je vazan svima, bez ikakvih ideala. Za vecinu je to prakticno pitanje.

edit: dozovljavam da možda samo ja ovde ne vidim nikakav ideal. :)
rozal rozal 20:11 07.11.2010

Re: pelin?



I još nešto!

Bitka koju sada pokreću studenti nije samo bitka protiv visokih školarina, to je bitka za budućnost.

Za sve partijske garniture u ovoj zemlji ne postoji omladina, ne postoje mladi ljudi, postoji samo "podmladak".

Vanpartijci su građani drugog reda.

Da! Sada je studentima, mladim ljudima uopšte, jako, jako teško.

Kreću se kroz teren pun zamki i neizvesnosti.

Neće ići na hapšenja. Pokušaće sve koji se bune, misle svojom glavom....da "kupe".

Sećam se kako je upravnik jednog studentkog doma, davnih osamdsetih, rekao kako su studenti ovce koje se kupuju za male pare.....

I sećam se kako su na ETF_u, isto tih osamdesetih, studenti preslišavali vlast gde idu pare iz fonda za obrazovanje, kad je, usred tog priterivanja uza zid, došla grupa studenata koja je pokrenula pitanje - a kad će roštilj u "Loli".( u to vreme klopa u studentskim menzama bila dobra;mnoge menze imale roštilj na meniju)

I šta je, najzad, bilo sa 68-ašima?

Studentski protesti u kojima sam učestvovala nisu isterali ništa do kraja, neki koje smo pokretali, nisu ni počeli, u korenu su bili sasečeni.No, i dalje mislim da je dobro što su postojali. Sve to skupa nešto menja, sporo, teško, ne toliko vidljivo....ali ide nekako, jes traljavo, ali kotrlja sa malim ubrzanjem.

Vama predstoji borba za pravo na postojanje van "podmlatka".
To je veliki posao i mora se protegnuti i na godine posle studija.

Mislim da taj posao čeka i sve ostale građane Srbije. Mislim na borbu za pravo na dostojanstven život van partije.
maca22 maca22 21:14 07.11.2010

Re: pelin?

rozal
Sećam se kako je upravnik jednog studentkog doma, davnih osamdsetih, rekao kako su studenti ovce koje se kupuju za male pare.....

I sećam se kako su na ETF_u, isto tih osamdesetih, studenti preslišavali vlast gde idu pare iz fonda za obrazovanje, kad je, usred tog priterivanja uza zid, došla grupa studenata koja je pokrenula pitanje - a kad će roštilj u "Loli".

rozal rozal 21:43 07.11.2010

Re: pelin?


Imati ideale ne znači seđeti na nebu i pljuckati na svet.
Ideali su ti koji pokreću na akciju.

Šta će ti pragmatizam bez ideje, cilja,plana, vrednosnog sistema?

I postoji li takav pragmatizam uopšte?

Kad krećeš u bunt, uvek imaš ideal!Ideal da to što radiš ima smisla, ima svrhu, imaš ideal da možeš da menjaš stvari, da budeš aktivan, a ne večiti trpljenik.

Ideali su jedna vrlo pragmatična stvar.

No, bez obzira kako ko shvata pojam idealiste i pragmatika, važno je da se studenti bore za sebe, pa nek se to zove i rešavanje praktičnih problema, nema veze, važno je nešto rešavati, menjati.

tyson tyson 22:08 07.11.2010

Re: pelin?

Za sve partijske garniture u ovoj zemlji ne postoji omladina, ne postoje mladi ljudi, postoji samo "podmladak".

Vanpartijci su građani drugog reda.

Da ukinemo političke stranke onda, i okrenemo se nekom drugom sistemu?



Goran Vučković Goran Vučković 20:10 07.11.2010

Pinki je video Tita

Izvesni kolega je kasnije bio "izabran" za studenta prodekana, bio jedan od “lidera” studentskog protesta '92, posetio Slobu tokom istih

Sale M?
nsarski nsarski 20:25 07.11.2010

Re: Pinki je video Tita

Sale M?

Dragan Dj?
Goran Vučković Goran Vučković 20:43 07.11.2010

Re: Pinki je video Tita

Dragan Dj?

Ma ovaj Sale je moj cimer iz tog vremena, Jagodinac, studirao fiziku. Delili smo jednu sobu u Zaplanjskoj. Bio je aktivan u omladinskoj organizaciji, pa je posle nešto mutio sa onim početnim varijantama Nove Demokratije (pokret za ...) - to je valjda nastalo iz tih omladinskih organizacija - dok nije video kako se Brka izljubio sa Draškovićem - pa mu se smučilo (nešto nije podnosio Draškovića).

Sećam se da je za vreme tog protesta '92. bio u delegaciji koja je posetila Miloševića. Posle mislim da je radio u institutu za fiziku, pa onda otišao u US.

Bio je korektan cimer - a i pravio je dobar pasulj
lidiaz lidiaz 21:08 07.11.2010

Re: Pinki je video Tita

Jeste, Sale M. Nisam ga nasla u politici, pa da ne gresim dusu i ne spominjem po zlu .
lidiaz lidiaz 21:26 07.11.2010

Re: Pinki je video Tita

nsarski
Sale M?

Dragan Dj?


On je kod Slobe bio drugom prilikom ja mislim tokom Plishane evolucije. '92 ,ashinci su bili na filoloskom ja mislim, tako da njega nisam vidjala.
bolid1 bolid1 17:06 08.11.2010

fizika

Koleginice, ako je za utehu ni sad nije mnogo bolje...gore je u stvari.

Do pre neki dan je prodekan za nastavu jurcao po trecem i cetvrtom spratu fakulteta pokusavajuci da objasni za koga treba da se glasa...a, fizika i dalje mali fakultet pa se sve vidi iz aviona. Posle 20 godina se sve opet svede na kintu, samo je sad kinta od primatijada i ostalih dogadjanja u igri, metod je potpuno isti.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana