Društvo| Zdravlje

diabolique

Srđan Fuchs RSS / 11.11.2010. u 16:52

"Sаmo morаlno posrnulo i izopаčeno biće kаo što je аdvokаt Srđа Popović, brаnilаc ustаškog doglаvnikа Artukovićа, može dа se odvаži nа tаko dijаboličаn i bezumаn čin, dа projektuje sebe i optužuje druge zа delа zа kojа bi jedino on sаm bio kаdаr. Sаmo nаjgorа vrstа podstrekаčа nа ubijаnje Srbа kаo što je аdvokаt Popović, koji je potpisаo zаhtev dа se bombrаduju njegov rodni grаd Beogrаd i Srbijа, može dа pere svoju prljаvu sаvest tаko što lаžno optužuje nevine ljude. DSS sа potpunim prezirom rаzobličаvа morаlnu nаkаznost аdvokаtа Popovićа i nаjoštrije osuđuje rаspirivаčа ove gnusobne histerije", navodi se u saopštenju DSS.

11serbia-span-600.jpg

 

 hju... kakav lik! ono shto je zanimljivo u K-hejtu, da se nije usudio da kazhe rech protiv porodice Djindjic, koja je uopshte pokrenula celu ovu pravnu akciju, vec se ostrvio na advokata koji vodi ceo taj proces?

secam se kako je strashna mrzhnja gospodarila srpskom medijskom scenom u tom periodu (2001-2003), sada, chini mi se, postaje jasno i ko joj je bio vinovnik. zanimljivo je josh da je sam Nikolic znatno ublazio tu retoriku, kao i da je njen jedini predstavnik trenutno K, s obzirom da joj je drugi reprezent u hapsu u holandiji. ali, ovoga nije bilo na sceni vec nekih 7-8 godina.

kako bilo, chitam da je opsezhna ideja majke i sestre Djindjic da isteraju na chistac politichke motive za ubistvo njihovog sina, odnosno brata, kroz tuzhbu protiv JSO . chini mi se da je ovo na neki nachin pochetak procesa koji bi mogao, ako ne neutralisati, onda barem privremeno ublazhiti uzroke socijalnog i klasnog hejta u otadzbini nam srbijishki.

ne znam, mislim da ne bilo loshe da razocharani verni birachi DS-a - kojih nas ima podosta - revidiraju svoj stav da ce kazhnjavati negdashnje miljenike kroz biranje K. deo je vec najavljivao ovde kazneno biranje Nikolica. moj predlog je ipak uzdrzhanost od glasanja; shto bi bio daleko chistiji odabir nego, barem i demoandragoshki, glas za ovu osobu i pokret hejta koji iza nje stoji.

 



Komentari (153)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

reanimator reanimator 17:24 11.11.2010

...

Samo ne razumem šta koj moj izdaju saopštenje? Ako smatraju da je u pitanju kleveta, onda im je valjda to što su tuženi klasičan penal da pred javnost na kraju procesa izadju kao pobednici i još da uzmu neku kintu.
Prvi
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 17:59 11.11.2010

Re: ...

reanimator
Samo ne razumem šta koj moj izdaju saopštenje? Ako smatraju da je u pitanju kleveta, onda im je valjda to što su tuženi klasičan penal da pred javnost na kraju procesa izadju kao pobednici i još da uzmu neku kintu.
Prvi


mislim da nisu mogli (mogao) da izdrze a da ne zapljusnu advokata hejtom. ono sto je meni tuzno je da mi kao zemlja nismo imali resenje za ovakve ljude do sada. vidim da je chanak oblepio ns-bilborde sa zahtevima da se sprovede lustracija do kraja. valjda je jedini nacin a da ne bude neka partizanstina sa prekim sudovima i srljanje u drugu vrsta ekstremizma upravo ovo sto je porodica preduzela, kroz pravosudje. premda opet, srbija i pravosudje su dva suprotstavljena pojma. ne znam, nisam pametan, ali gospodja Djindjic valjda zna sta radi, i nadam se da ovo nece biti samo jos jedna besciljna epizoda srpskog filma. if u c what m i sayin...
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 09:41 12.11.2010

Re: ...

Srđan Fuchs
mislim da nisu mogli (mogao) da izdrze a da ne zapljusnu advokata hejtom. ono sto je meni tuzno je da mi kao zemlja nismo imali resenje za ovakve ljude do sada. vidim da je chanak oblepio ns-bilborde sa zahtevima da se sprovede lustracija do kraja.


Ne svidja se ni meni ton i tekst ovog DSS-ovog saopstenja ali mi je potpuno razumljivo njihovo ogorcenje. A za "zapljuskivanje hejtom" mi je neuporedivo odgovorniji Srdja Popovic. Ovo sto on radi mi izgleda kao zlouptreba ubistva Zorana Djindjica u politicke svrhe. Inace ne vidim koje drugo razumno objasnjenje bi moglo da se nadje za ovaj deo krivicne prijave:
Krivična prijava se odnosi i na Vojislava Koštunicu, jer, kako se navodi, kao predsednik Jugoslavije nije iskoristio svoje ustavne nadležnosti i nije izdao naredbu vojsci da tu pobunu uguši.

Procitah nedavano clanak u Pecatu gde su objavljeni i stenogrami sa sednica vlade povodom pobune/strajka JSO iz koga se vidi da je i Zoran Djindjic bio IZRICITO protiv toga da se mesa (i poziva) vojska da ugusi "pobunu" zato sto bi to znacilo uvodjenje vanrednog stanja i preuzimanje vlasti od strane vojske (i onih koji su je kontrolisali - znaci i Kostunice). Sto zvuci vrlo logicno. Vidi se i da je Mihajilovic nudio da policija resi problem silom pa to isto nije prihvaceno. JSO je ipak imala samo nekoliko stotina ljudi od kojih su samo manji deo njih zbilja bili oni koji su nosili oruzje - vecina su im bili podrska.

Tako da je, sve u svemu, apsurdno kriviti Kostunicu sto nije izveo vojsku na ulice i ugusio pobunu ako ge vlada Srbije nije na to pozvala/zahtevala ... a ni ona cak nije htela to uradi na silu i uz pomoc policije... Pa ova prijava protiv njega moze da se tumaci samo kao izraz iracionalne mrznje Srdje & Co prema Kostunici i nista vise ...

A sto se tice karaktera samog "strajka" ili "pobune" i to je vec vrlo diskutabilno. Tacno je da su oni izlaskom pod oruzjem prekoracili granicu mirnog strajka ali je opet tesko to nazvati i oruzanom pobunom. Kakva je to oruzana pobuna u kojo oruzje nije ni upotrebljeno i u kojoj pobunjenici izadju na put i zatvore saobracaj na dva sata (ili neko drugo odredjeno vreme) pa se onda vrate nazad u svoju kasarnu? I u cemu se onda ta njihova akcija razlikuje od onoga sto su radili seljaci prilikom svog strajka? Uostalom ni njhovi zahtevi/ciljevi nisu bili preuzimanje vlasti (i svrgavanje postojece) a jedan od glavnih, smena Mihajilovica, nije im ni prihvacen kad je cela prica razresena ....


ps. sto se tice Canka i njegove lustracije: ako bi do nje doslo onda bi on trebalo da bude i prva njena "zrtva" - zbog saradnje i "druzenja" sa vodjama zemunskog klana ...



antioksidant antioksidant 10:36 12.11.2010

Re: ...

zlouptreba ubistva Zorana Djindjica u politicke svrhe

zloupotreba političkog ubistva je je preuzimanje vlasti do kog nikada ne bi došlo da se ubistvo nije desilo
politički kontekst ubistva je stvaran a samo ubistvo veoma uspešno iskorišćeno od strane onih koji su posle prodali c market u kabinetu (na primer)
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 10:44 12.11.2010

Re: ...

A za "zapljuskivanje hejtom" mi je neuporedivo odgovorniji Srdja Popovic. Ovo sto on radi mi izgleda kao zlouptreba ubistva Zorana Djindjica u politicke svrhe


cekaj, dakle, chlanice porodice Djindjic nikako nemaju svoje glave, advokat ih je uzeo pod svoj dijabolichni uticaj, izmanipulisao i barata njima kao nekakvim hipnotisanim sledbenicama, i sve to zato sto iracionalno mrzi Kostunicu?


Procitah nedavano clanak u Pecatu gde su objavljeni i stenogrami sa sednica vlade povodom pobune/strajka JSO iz koga se vidi da je i Zoran Djindjic bio IZRICITO protiv toga da se mesa (i poziva) vojska da ugusi "pobunu" zato sto bi to znacilo uvodjenje vanrednog stanja i preuzimanje vlasti od strane vojske (i onih koji su je kontrolisali - znaci i Kostunice).


ovo ako je tachno, nema nishta od procesa, pa samim tim Kostunicina nervoza postaje jos manje jasna, ako je protiv njega pokrenut postupak iz kojega ce, kao od shale, izaci kao pobednik?! vrlo cudno reaguje chovek, jer logicnija je reakcija da se raduje takvom postupku jer mu samo moze vratiti izgubljeni ugled i postovanje u javnosti.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 10:55 12.11.2010

Re: ...

ao
zloupotreba političkog ubistva je je preuzimanje vlasti do kog nikada ne bi došlo da se ubistvo nije desilo


"sta bi bilo kad bi bilo" je nesto na sta se nikad ne moze dati definitivan odgovor. ne znam uopste na kakvo "preuzimanje vlasti" mislis? Valjda ne na ono da su na vlast posle Djindjica dosli Zoran Zivkovic i Ceda Jovanovic? Kostunica je na vlast dosao tek dosta kasnije i to na izborima ... i tad nije imao neku veliku (pogotov ne apsolutnu) vlast posto je imao SLABU koalicionu vladu ...

ao

politički kontekst ubistva je stvaran a samo ubistvo veoma uspešno iskorišćeno od strane onih koji su posle prodali c market u kabinetu (na primer)


Svaki trenutak u nekoj zemlji ima i neki politicki kontekst - ne razumem kakve veze ima "politicki kontekst" sa sudom? Stvar suda je samo da istrazi da li je bilo jos nekih osoba/organizacija koje su bile na direktan nacin umesane u to ubistvo ... I tu je opet nebitno da li se radi o "politickim" osobama/organizacijama ... nego i bilo kojim drugim (recimo kriminalnim, finansijskim, verskim ... etc)...

To da se neke stvari ne bi desile da nije bilo ubistva je jasno i samo po sebi se podrazumeva ... Bilo bi drugacije i da zemunci nisu bili pusteni iz zatvora ... I to sve spada u ono "sta bi bilo da je bilo" ... Ali cak ni takva stvar ne znaci odgovornost za ubistvo ...
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 11:12 12.11.2010

Re: ...

Srđan Fuchs
cekaj, dakle, chlanice porodice Djindjic nikako nemaju svoje glave, advokat ih je uzeo pod svoj dijabolichni uticaj, izmanipulisao i barata njima kao nekakvim hipnotisanim sledbenicama, i sve to zato sto iracionalno mrzi Kostunicu?


Moje licno misljenje ja da Srdja Popovic manipulise tim clanovima porodice ... Ipak oni nisu dovoljno kompetentni/strucni. Za mene je vrlo indikativno da se Ruzica Djindjic nije pridruzila svemu ovome ... Uostalom ko god da je u pitanju ostaje sustina koju sam vec argumentovao - ne vidi se ni jedan argument ili dokaz zasto bi se Kostunica nasao na ovoj prijavi ...

Srdjan

ovo ako je tachno, nema nishta od procesa, pa samim tim Kostunicina nervoza postaje jos manje jasna, ako je protiv njega pokrenut postupak iz kojega ce, kao od shale, izaci kao pobednik?! vrlo cudno reaguje chovek, jer logicnija je reakcija da se raduje takvom postupku jer mu samo moze vratiti izgubljeni ugled i postovanje u javnosti.


Svasta, ti ne bi bio pogodjen da se nadjes na ovakvoj krivicnoj prijavi zajedno sa Legijom ... iako si siguran da to nema blage veze sa istinom i zdravim razumom? Ako je Kostunica izgubio deo svog "ugleda i postovanja javnosti" onda to moze imati veze samo sa njegovim politickim delovanjem a ne sa ovim za sta ga optuzuje Srdja ... osim naravno kod dela "drugosbijanske javnosti" kojoj i taj isti Srdja pripada ...

Ja sam oduvek preferirao Djindjica u odnosu na Kostunicu jos od momenta kad su se obojica pojavila, uz Micunovica, na politickoj sceni Srbije - kao "shooting stars" ondasnje demokratske stranke. I tako je ostalo do danas. I bilo je vrlo brzo jasno da se njih dvojica slazu kao "rogovi u vreci". Ali mi ni na kraj pameti nije padalo da optuzim/pomislim da je Kostunica imao bilo kakvu ulogu u ubistvu Djindjica (to sto su bili politicki protivnici nema veze sa tim). Jednostavno nisam imao prilike da procitam ni jedan iole razuman dokaz za tako nesto. To uostalom rece i Montgomeri pre neki dan ... a on je sigurno imao kompetentne izvore informacija ...
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 11:32 12.11.2010

Re: ...

Moje licno misljenje ja da Srdja Popovic manipulise tim clanovima porodice ... Ipak oni nisu dovoljno kompetentni/strucni. Uostalom za mene je vrlo indikativno da se Ruzica Djindjic nije pridruzila svemu ovome ...


ne znam, ali meni deluje kao da su dve gospodje tada sasvim bezlicne, i da su dopustile da ih the devil's advocate zachara i uvuche u ovu prichu koja ce ih upropastiti.


Ja sam oduvek preferirao Djindjica u odnosu na Kostunicu jos od momenta kad su se obojica pojavila, uz Micunovica, na politickoj sceni Srbije - kao "shooting stars" ondasnje demokratske stranke.


ja nisam voleo nachin na koji je Djindjic izboksovao prevlast u demokratskoj stranci, ali je pokupio moje simpatije tokom studentskih protesta 96/97. naknadno me je jos vise odusevio nachin na koji je vodio kampanju za svrgnuce Milosevica, da bih stekao potpunu naklonost prema njemu u periodu 2000-2003. u prvih par godina nakon svrgnuca Micunovica, nisam bio previse odusevljen Djindjicem, i otisao sam sa vracharskom strujom DSS-a. chak sam i radio za njih kao posmatrach na prvim izborima poshto sam napunio 18g. da su mufljuzi, shvatio sam sa nekih 19 posto si mi ponudili, kroz njihove poslovne veze, da budem ulichni prodavac vina - kud sta lepse, 19 godina, gimnazijalac, prodajem vino i dobijam platu u keshu u nemachkim markama; i taj san tinejdz blagostanja je trajao sve dok mi neki drugi ljudi sa tog istog vrachara nisu rekli da je to vino roba koju su arkanovci oteli u slavoniji.

Ali mi ni na kraj pameti nije padalo da optuzim/pomislim da je Kostunica imao bilo kakvu ulogu u ubistvu Djindjica (to sto su bili policki protivnici nema veze sa tim). Jednostavno nisam imao prilike da procitam ni jedan iole razuman dokaz za tako nesto. To uostalom rece i Montgomeri pre neki dan ... a on je sigurno imao kompentne izvore informacija ...

sta je rekao Montgomeri, nisam uhvatio?
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 11:51 12.11.2010

Re: ...

Srdjan
sta je rekao Montgomeri, nisam uhvatio?


Idi bre, ti pratis stvari jos manje od mene ... Nedavno je gostovao kod Olje Beckovic i dao nekoliko intervjua ... o svemu i svacemu ... pa je pomenuta i ova tema. Valjda mu je nedavno izasla i knjiga. Ne znam sad tacno gde i pisem po secanju ali izmedju ostalog je rekao da nema nikakvih dokaza protiv Kostunice ... Evo potrazih sad na netu pa nadjoh jedan nedavni njegov intervju hrvatskom Nacionalu u kome govori o Djindjicu i svim tim dogadjajima:

Nacional: Značajan dio knjige posvetili ste odnosu između bivšeg srbijanskog predsjednika Vojislava Koštunice i bivšeg premijera Zorana Đinđića.

Montgomery: Njih dvojicu obilježili su stalni sukobi i borba za prevlast. Kad je riječ o događajima od 5. listopada 2000., da je bilo po Koštunici, nikad ne bi došlo do zauzimanja parlamenta ili državne televizije. Đinđić i drugi su htjeli revoluciju i brze promjene, a Koštunica je bio protiv naglih odluka i zalagao se da sve bude provedeno striktno po zakonu. Nikad nećemo znati čiji je put bolji, Đinđićev ili Koštuničin: pravi odgovor vjerojatno bi bio da je trebalo otići dalje nego što je Koštunica dopuštao, a manje nego što je Đinđić želio.

Nacional: Likvidirani srbijanski premijer Zoran Đinđić i danas je velika enigma za mnoge u Srbiji.

Montgomery: Zoran Đinđić bio je jedan od najtalentiranijih, najkompleksnijih i najkarizmatičnijih osoba koje sam ikad poznavao. Često smo se sastajali, u njegovu uredu ili uvečer na čaši vina u njegovoj kući, i u većini slučajeva bili smo nasamo. Ipak, od mene, ali i od mnogih drugih skrivao je svoje kontakte s Miloradom Ulemekom Legijom. Do danas mi nije poznato kakve su konkretne koristi imali Legija i njegovi ljudi od Đinđića, no nesporno je da mu je Legija u više navrata pomagao.

Nacional: Kako mu je pomagao?

Montgomery: Kao prvo, poznato je da su se Đinđić i Legija sastali u noći prije 5. listopada 2000. i da je epilog tog sastanka bio da su Legija i njegovi ljudi mirno dopustili da Milošević padne. Nadalje, Đinđić je osobno okončao pobunu Legijinih plaćenika u studenome 2001. Ipak, najkrupniji događaj sigurno je bilo uhićenje Miloševića, a neki detalji tog događaja ni do danas nisu sasvim razjašnjeni. Mnogi dokazi o postojanju odnosa između Zorana Đinđića i Legije dosad su već itekako poznati srbijanskoj javnosti. Dosad nije bilo poznato da je Čedomir Jovanović u više navrata posjećivao vođu zemunskog klana Dušana Spasojevića u zatvoru i pomogao mu da izađe iz zatvora gdje je bio zbog otmice vlasnika Delte Miroslava Miškovića, i da je bio čest gost u Spasojevićevoj kući. Ono o čemu se nikad nije mnogo govorilo a i do danas je nerazjašnjeno jest pitanje zašto su Legija i zemunski klan pomagali Đinđiću, koju su korist imali od toga.

Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 12:00 12.11.2010

Re: ...

Srdjan
u prvih par godina nakon svrgnuca Micunovica, nisam bio previse odusevljen Djindjicem, i otisao sam sa vracharskom strujom DSS-a


Hahaha eto ti ga sad ... ja sam uvek vise cenio Djindjica od Kostunice sto je slucaj i sad - ali sad treba ovde da branim Kostunicu?

Ma nemam ja nikakvog razloga da branim ni njega ni bilo koga drugog ... jedino sto zbilja ne vidim ni najmanji argument/dokaz za ove optuzbe. I ne vidim da se stanje na srpskoj politickoj sceni moze iole popraiviti ako se i dalje budu iznosile najteze moguce optuzbe bez dokaza i argumenata...

Sto se mene tice ovde je najvaznije da sudstvo raguje brzo i efikasno - posto se radi o VRLO ozbiljnoj stvari. Pa ili ce biti izneti dokazi ... ili ce sve oputzbe biti demantovane... Sto se mene tice nisam siguran da uopste ima dokaza da se poritv Kostunice pokrene postupak ...
freehand freehand 16:18 12.11.2010

Re: ...

Idi bre, ti pratis stvari jos manje od mene ... Nedavno je gostovao kod Olje Beckovic i dao nekoliko intervjua ... o svemu i svacemu ... pa je pomenuta i ova tema. Valjda mu je nedavno izasla i knjiga. Ne znam sad tacno gde i pisem po secanju ali izmedju ostalog je rekao da nema nikakvih dokaza protiv Kostunice ... Evo potrazih sad na netu pa nadjoh jedan nedavni njegov intervju hrvatskom Nacionalu u kome govori o Djindjicu i svim tim dogadjajima:

Ovaj, Vasilije... Bezrezervno veruješ Montgomeriju?
Mislim, znam ja da je on fin i dobronameran čovek, naš prijatelj, bio predstavnik prijateljske zemlje koja je sve učinila da nas izvede na pravi put...
Ne zezaj se, bre, ozbiljan si čovek.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 16:42 12.11.2010

Re: ...

freehand

Ovaj, Vasilije... Bezrezervno veruješ Montgomeriju?
Mislim, znam ja da je on fin i dobronameran čovek, naš prijatelj, bio predstavnik prijateljske zemlje koja je sve učinila da nas izvede na pravi put...
Ne zezaj se, bre, ozbiljan si čovek.


Ne verujem ja nikom bezrezervno ... pa ni njemu. U ovom slucaju se samo slazem sa njim: ne postoje nikakvi dokazi za optuzbe koje iznosi Srdja & Co. Kad neko ponudi konkretne dokaze verovacu mu ...

Kad je u pitanju Montgomeri i njegova zemlja izgleda mi samo vrlo neverovatno da bi oni imali bilo kakvih posebnih razloga da nesto kriju i lazu da bi zastitili Kostunicu - naprotiv, on sigurno spada u njima najmanje omiljene od svih srpskih politicara ...
freehand freehand 19:38 12.11.2010

Re: ...

Ne verujem ja nikom bezrezervno ... pa ni njemu. U ovom slucaju se samo slazem sa njim: ne postoje nikakvi dokazi za optuzbe koje iznosi Srdja & Co. Kad neko ponudi konkretne dokaze verovacu mu ...

Oni čiji je posao da te dokaze prikupe ili to nisu činili, ili su ih prikupili ali ih kriju.
Kad je u pitanju Montgomeri i njegova zemlja izgleda mi samo vrlo neverovatno da bi oni imali bilo kakvih posebnih razloga da nesto kriju i lazu da bi zastitili Kostunicu - naprotiv, on sigurno spada u njima najmanje omiljene od svih srpskih politicara ...

Mnogo je verovatnije da su njemu i njegovoj zemlji, po potrebi, simpatični bili sloba Milošević, Osama Bin Laden, Norijega, Pinoče, Sadam i svi ostali Talibani and Teletabisi?
A inače verujem svaku reč bivšim ambasadorima i bivšim predsednicima... Evo jedva čekam da se dokopam novog dela nobelovca za književnost i počasnog predsednika MENSE, Mr. Džordža Džuniora jebote! Živ nisam da saznam šta je sve U STVARi bilo!
Vaso, mož' ti to bolje, siguran sam!
ivana23 ivana23 20:16 12.11.2010

Re: ...

freehand
Evo jedva čekam da se dokopam novog dela nobelovca za književnost i počasnog predsednika MENSE, Mr. Džordža Džuniora jebote! Živ nisam da saznam šta je sve U STVARi bilo!Vaso, mož' ti to bolje, siguran sam!


I ti bi da mu dodas koju kintu u šlajpik...

Bušovi memoari prvog dana prodati u 220.000 primeraka
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 20:25 12.11.2010

Re: ...

freehand
...


Vaso, kada cuje imena tipa Biserko, Srdja Popovic, Chanak, Cheda Jovanovic, dobije momentalni shiz-napad.

Jesam ostao uskracen za koment o izrastanju Borje Tadicha iz istraumiranog background-a, to je to, spustanje zavese?
freehand freehand 20:45 12.11.2010

Re: ...

Srđan Fuchs
freehand
...


Vaso, kada cuje imena tipa Biserko, Srdja Popovic, Chanak, Cheda Jovanovic, dobije momentalni shiz-napad.

Jesam ostao uskracen za koment o izrastanju Borje Tadicha iz istraumiranog background-a, to je to, spustanje zavese?

Ne, nemam vremena da to ozbiljno promislim i napišem.
Jednostavno, nisam poznavalac unutarpartijsih zbivanja i dinamike u DS, pa ne mogu baš iz prve da bubnem. Nisam ja Drago Koačević, hebi ga.
Ali ću pokušati večeras, da ne bude da sam kukavica.
antioksidant antioksidant 21:43 12.11.2010

Re: ...

Jesam ostao uskracen za koment o izrastanju Borje Tadicha

sve je počelo kad je boris bio mlad...
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 21:54 12.11.2010

Re: ...

Srđan Fuchs


Vaso, kada cuje imena tipa Biserko, Srdja Popovic, Chanak, Cheda Jovanovic, dobije momentalni shiz-napad.



Hahaha ... a bas si ih izabrao - ne zna se ko je gori ... bljaaak

Hm, mada kad bolje razmislim, Chedica je u zadnje vreme sasvim ok (posebno kad se uporedi sa ovo troje) ... dosta se popravio i uozbiljio. Najveca mana mu ostaju te njegove "prljave ruke"
Exitus Letalis Exitus Letalis 21:59 12.11.2010

Re: ...

sta je rekao Montgomeri, nisam uhvatio?

motgomeri je "umiljato jagnje dve ... " ...
pazario kuću u cavtatu.
žena doktorirala u zagrebu.
predaje u bg, zg i dubrovniku.
čovek našo pa zašo ...
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 23:42 12.11.2010

Re: ...

freehand
Oni čiji je posao da te dokaze prikupe ili to nisu činili, ili su ih prikupili ali ih kriju.


Aha ... pa zato bi mi sad trebalo da verujemo (i prihvatamo) i optuzbama bez dokaza? Hm, a sta cemo za to sto postoje optuzbe u suprotnome smeru (za ono sto su Spasojevic i Lukovic ubijeni prilikom hapsenja ... ili sto je kuca u Silerovoj sravnjena sa zemljom)? Hocemo li i njih da prihvatamo bez dokaza iz istih razloga ... ili tu vazi neki drugi "princip"?
freehand freehand 00:12 13.11.2010

Re: ...

Virtuelni Vasilije
freehand
Oni čiji je posao da te dokaze prikupe ili to nisu činili, ili su ih prikupili ali ih kriju.


Aha ... pa zato bi mi sad trebalo da verujemo (i prihvatamo) i optuzbama bez dokaza? Hm, a sta cemo za to sto postoje optuzbe u suprotnome smeru (za ono sto su Spasojevic i Lukovic ubijeni prilikom hapsenja ... ili sto je kuca u Silerovoj sravnjena sa zemljom)? Hocemo li i njih da prihvatamo bez dokaza iz istih razloga ... ili tu vazi neki drugi "princip"?

Ne, Vasilije.
Ne "mi". Sud.
I prvo, i drugo i treće.
dolybell92 dolybell92 08:04 13.11.2010

Re: ...

..........
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 09:09 13.11.2010

Re: Drug Tadic

antioksidant

sve je počelo kad je boris bio mlad...



fala, buraz, procitao sam pazljivo, od a do sh.

nekoliko stvari su mi bile upadljive.

prvo da su Zokija Zhivkovica pochistili, izmetlali iz DS-a, kao nishta. kao smece, kao da nikada nije postojao. Zokija, koji je bio glavni uterivach strahoposhtovanja protivnicima kroz cele 90-e. ali, okej.
drugo je Cheda. zajedno sa stvarima koje Vasilije suflira, prosto upumpava sumnju shta je kog djavola, i za koga, Jovanovic radio sa Spasojevicem? to je neshto shto bi okupiralo moju pazhnju, bilo u odbrani, bilo u tuzilastvu kod eventualnog procesa za politicke motive iza atentata na Djindjica. nekonvencionalni buntovnik ili okoreli kriminalac?

josh jedna stvar mi je bila upadljiva, a to je da je Goca Chomic doshla na te izbore kao kandidatkinja Zokija Zhivkovica, a da je dan ranije prisustvovala Chedinom skupu sa simpatizerima, i njegovom chuvenom:"ruke su mi prljave ali mi je savest chista." ispada da je ona od retkih, klasichno djindjicevskih funkcionera u stranci, i da je ostala kod Borisa uprkos njegovim nemilosrdnim chistkama. iznenadio mi je detalj Tadiceve ljutnje na Zivkovica kada ga je ovaj optuzio za neregularne uslove glasanje. cudna nervozna reakcija za nekoga ko slovi za smirenog coveka. ali, okej.

i na kraju, sam Tadic. cale ga je postavio na tu funkciju, sto je okej, i ja bih pre favorizovao svoje nego tudje dete. jedino sto je direktna posledica toga stvaranje istog takvog drustva, protekcionistickog za svoje dok tudji mogu krepati dok im se ne ukaze shansa. i to ce ostati tako, jer u poslednjem pasusu vidim kljuch za dalja deshavanja: "tadic, posrednik izmedju ds i radikala, posreduje i buducoj koalicionoj vladi nikolic-tadic". jedino sto moze izvuci ds iz ovoga je da nikolic pokupi dovoljno glasova pa da mu tadic ne bude vise potreban, da tadic u tom slucaju bude smenjen u ds-u, i da dodju novi ljudi a sam ds ostane u opoziciji, te da se polako izvida opozicionim delovanjem. hm, mozda i nije tako ludo onda glasati za nikolica na izborima?

sam Tadic je uspesan politicar., pogledaj sta je sve ostvario? ocistio je DS od svake pretnje po sebe i to izborima i postizbornim chistkama, po svemu sudeci, u najgorem totalitarnom i autokratskom maniru. ostvario je apsolutno poverenje Zapada. povecao je rejting DS-a do srazmera nikada pre dostignutih, ni pod harizmatichnim Djindjicem. na vlasti je neometeno vec 7. godinu, vise nego sto je Djindjic ikada bio, a ako uspostavi koaliciju sa Nikolicem prestici ce i Milosevica.

da li je to dobro za razvoj demokratije u Srbiji (ne razvoj DS-a i njihovih partijaca nego konkretno demokratije)?
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 09:37 13.11.2010

Re: ...

Exitus Letalis

motgomeri je "umiljato jagnje dve ... " ...
pazario kuću u cavtatu.
žena doktorirala u zagrebu.
predaje u bg, zg i dubrovniku.
čovek našo pa zašo ...


fino se znaci prilagodio balkanskoj: "bavi se politikom kod nas na Balkanu ako ocesh se situirash, i ti i 7 ti narednijeh koljena".
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 10:40 13.11.2010

Re: ...

freehand

Ne, Vasilije.
Ne "mi". Sud.
I prvo, i drugo i treće.


Jbg, obratio si mi se sa time "kome ja (bezrezervno) verujem" ...

Dokaze bi morao da iznese onaj ko optuzuje a na onima kojima se on obraca je da ih (ne)prihvate ( da im (ne)veruju). Srdja Popovic se vec godinama obraca javnosti (znaci "nama" ) a sad jos i sudu (i naravno i javnosti) ... a dokaza i dalje nema ...
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 10:50 13.11.2010

Re: Drug Tadic

Srdjan
drugo je Cheda. zajedno sa stvarima koje Vasilije suflira, prosto upumpava sumnju shta je kog djavola, i za koga, Jovanovic radio sa Spasojevicem? to je neshto shto bi okupiralo moju pazhnju, bilo u odbrani, bilo u tuzilastvu kod eventualnog procesa za politicke motive iza atentata na Djindjica. nekonvencionalni buntovnik ili okoreli kriminalac?


Postoji jos dosta nijansi izmedju "nekonvencionalnog buntovnika i okorelog kriminalca" ... Sta i za koga je radio ne znam, ali sigurno nije za mene i moju porodicu. "Nekonvecionlani buntovnik" primio rolex na poklon zbog mene? Hvali se vidim da zadnjih godina placa milionski porez (kad je porez toliki onda prihodi moraju biti jos mnogo veci) iz nekog njegovog nepoznatog "biznisa" ... zato sto je radio za mene (i druge gradjane)?
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 11:07 13.11.2010

Re: Drug Tadic

Virtuelni Vasilije


Postoji jos dosta nijansi izmedju "nekonvencionalnog buntovnika i okorelog kriminalca" ... Sta i za koga je radio ne znam, ali sigurno nije za mene i moju porodicu. "Nekonvecionlani buntovnik" primio rolex na poklon zbog mene? Hvali se vidim da zadnjih godina placa milionski porez (kad je porez toliki onda prihodi moraju biti jos mnogo veci) iz nekog njegovog nepoznatog "biznisa" ... zato sto je radio za mene (i druge gradjane)?


ima nesto stvarno utvarno u njegovoj pojavi. pomenuo sam ti kako sam letos prosao pored neke kafane na vracharu - isao sam na utakmicu srbija-slovenija - i kako sam na naleteo na Druga Mesiju i ekipicu kako obelezavaju nesto. iako su mi sama ta atmosfera i mesto delovali krajnje izveshtacheno (iako ovde moje rechi treba uzeti sa rezervom jer sam ex-punk i jako ne volim japije), paznju mi je najvishe odvukao, pored licnog telohranitelja koji je kruzio ulicom kao ajkulica, i superbesni dzip. mislim, brate... pa onda on kenja neshto popovima za dzipove, a isti je kao i oni - materijalistichni fejkni mesija. ma, smuch jedan generalni.
freehand freehand 11:34 13.11.2010

Re: Drug Tadic

Srđan Fuchs
Virtuelni Vasilije


Postoji jos dosta nijansi izmedju "nekonvencionalnog buntovnika i okorelog kriminalca" ... Sta i za koga je radio ne znam, ali sigurno nije za mene i moju porodicu. "Nekonvecionlani buntovnik" primio rolex na poklon zbog mene? Hvali se vidim da zadnjih godina placa milionski porez (kad je porez toliki onda prihodi moraju biti jos mnogo veci) iz nekog njegovog nepoznatog "biznisa" ... zato sto je radio za mene (i druge gradjane)?


ima nesto stvarno utvarno u njegovoj pojavi. pomenuo sam ti kako sam letos prosao pored neke kafane na vracharu - isao sam na utakmicu srbija-slovenija - i kako sam na naleteo na Druga Mesiju i ekipicu kako obelezavaju nesto. iako su mi sama ta atmosfera i mesto delovali krajnje izveshtacheno (iako ovde moje rechi treba uzeti sa rezervom jer sam ex-punk i jako ne volim japije), paznju mi je najvishe odvukao, pored licnog telohranitelja koji je kruzio ulicom kao ajkulica, i superbesni dzip. mislim, brate... pa onda on kenja neshto popovima za dzipove, a isti je kao i oni - materijalistichni fejkni mesija. ma, smuch jedan generalni.

Čedomir Jovanović je i meni velika nepoznanica i figura sazdana od kontoverzi. Ali...
Čedormir Jovanović je bio na poligrafu. Čedomir Jovanović se dobrovoljno a često i samoinicijativno pojaviljivao pred svakim sudom gde i kada je to bilo potrebno. Čedomir Jovanović se stavio, saminicijativno, na raspolaganje poslanicima, i to pred kamerama, za sva pitanja. Čedomir Jovanović je na raspolaganju medijima uvek i na svaku temu.
Hajde da sad progovorimo neku o Koštunici, a na iste okolnosti?
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 12:00 13.11.2010

Re: Drug Tadic

freehand

Čedomir Jovanović je i meni velika nepoznanica i figura sazdana od kontoverzi. Ali...
Čedormir Jovanović je bio na poligrafu. Čedomir Jovanović se dobrovoljno a često i samoinicijativno pojaviljivao pred svakim sudom gde i kada je to bilo potrebno. Čedomir Jovanović se stavio, saminicijativno, na raspolaganje poslanicima, i to pred kamerama, za sva pitanja. Čedomir Jovanović je na raspolaganju medijima uvek i na svaku temu.
Hajde da sad progovorimo neku o Koštunici, a na iste okolnosti?

dobro, neminovno je reci da ima hertza chovek, shta god to znachilo shto mu je "prljavo na rukama". bajdvej budi recheno, nikada nisam video u jednom pasusu vishe puta ponovljeno "Čedomir Jovanović".

koshutnica... naravno, nikada i nigde nishta, shto samo ukazuje da se iza tog velikog, mrzovoljnog uma krije uplashena osoba.

Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 12:02 13.11.2010

Re: Drug Tadic

freehand
Hajde da sad progovorimo neku o Koštunici, a na iste okolnosti?


Pa hajde ... ali to morate da "progovorite" vi (Srdja, ti ... Janko, Marko) koji mislite da se o Kostunici uopste moze govoriti "na iste okolnosti". I da pri tome iznesete konkretne dokaze...

Ja mislim da se Kostunici UOPSTE ne moze govoriti na iste okolnosti. Kako? Jell on zavrsio fax dok je bio na vlasti? Jel se on milioner i placa milionski porez? Jel njega optuzuju (za korupciju) mnogi najvazniji svedoci na najvaznijem sudskom procesu ikad odrzanom u Srbiji? Jel on poseduje najskupllja odela, satove i dzipove? Jel on MORAO da prizna da su mu "ruke prljave"?

A i za ovo o cemu se moze govoriti i o cemu govori Srdja nema dokaza. Pa cak i da zamislimo da je Kostunica zaista obecao JSO da nece da izvodi vojsku kad oni budu "strajkovali" opet ne vidim kako bi time bio odgovoran za ubistvo Zorana Djindjica ... jednostavno to su dva suvise udaljena (pre svega vremenski) dogadjaja da se nikakvo automatsko povezivanje ne moze prihvatiti. Inace bi po tome Kostunica bio zbog toga (pricamo hipoteticki) bio odgovoran i za ubistvo Stambolica ... i jos mnoga druga koja su kasnije pocinili JSO-zemunci...

Da ne bude zabune ne tvrdim ja ovde nista za Cedu konkretno - zato sto nemam dokaza (i zalazem se BAS da se takve stvari ne rade). ALI MU NE VERUJEM. I ne vidim zasto bi takvi ljudi uopste bili u situaciji da budu (dodju) na vlasti? 'em ti partiju (i drzavu) ako nema jos strucnih i sposobnih ljudi iza kojih se ne vuku ovakvi repovi i koji za sebe ne moraju da kazu da su im ruke "prljave"...

ps. Iako vidim da odbijas Mongtomerijeve izjave, ne vidim da se tek tako moze igorisati ovo njegovo "Dosad nije bilo poznato da je Čedomir Jovanović u više navrata posjećivao vođu zemunskog klana Dušana Spasojevića u zatvoru i pomogao mu da izađe iz zatvora gdje je bio zbog otmice vlasnika Delte Miroslava Miškovića, i da je bio čest gost u Spasojevićevoj kući." Jednostavno postoji suvise drugih svedocenja o tim istim cinjenicama. A opet on je to eksplicitno poricao. Sto bi moralo da povlaci zakonsku odgovornost ...
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 13:36 13.11.2010

Re: Drug Tadic

ko ovde moje rechi treba uzeti sa rezervom jer sam ex-punk

zar nije jednom punk - uvek punk...
freehand freehand 14:13 13.11.2010

Re: Drug Tadic

Kako odgovoriti a ne činiti sebe Čedinim advokatom?
Vasilije, u smutno se vreme čine smutne radnje. Onu Makijavelijevu o cilju i sredstvima političari koriste dvojako: javno se gnušaju na pomen takvog pristupa, iza kulisa im je to Očenaš. U svojim strankama i državnoj politici.
Svako ko pomisli da se moglo boriti protiv Miloševića i u toj borbi preživeti, a nekmoli i pobediti - ne prljajući ruke, nema nikakve dodirne tačke sa realnošću.
Jedan je Gandi.
I interesantno je kako su isti ljudi apsolutno spremni da mrtvom Đinđiću oproste ono što živom Čedi nikako ne bi.
Šta hoću da kažem? To da me je jedan pokojni prijatelj, na vreme, od ideje o ulasku u politiku odučio sledećim rečima: "Politika je kao septička jama. Nema šanse da ugaziš a da se posle za tobom ne širi smrad."
I potpuno sam siguran da bi Jočić Jovanovića uhapsio ne trepnuvši, da je imao išta validno. Kao i sve ostale koje su njegovi partijski kompanjoni zajedno sa Dinkićem provlačili kroz katran i perje u toj predizbornoj kampanji. Pa je i samo nehapšenje nekakav dokaz o nihovoj (krivičnoj) nevinosti,
E da, u gajbu piva bih smeo da se kladim da bi usekovanije bludnog Čedomira bio najlepši dar koji bi Boris Veliki prineo na oltar velikoj Kohabitaciji, da je samo imao rašta.
Pa se ni to nije zbilo.

Šilerova? Znam priče, znam bajke, znam legende. I znam da je pola srbijanske političke elite (šta god to značilo) prošlo tu lokaciju. Neki igrali šah, neki se kupali, neki kupovali, neki prodavali. Neki samo kibicovali. Tada bili tužni i zavidni kao kibiceri, posle memoare pisali, ponosni k'o ćurani što nisu iz te priče, Saznaće se, valjda, i to jednom, ko je šta tačno radio. Ali nije Montgomeri izvor sa kojeg ću se ja znanjem i istinom napajati. Čovek je žbir i pajac, i neka ga, nek radi svoj posao. Ali mi je muka od svih njih zajedno: engleskog ambasadora koji nas uči finom ponašanju, nemačkog ambasadora koji nas uči kako ćemo decu što lepše da lažemo, pa i bivšeg američkog ambasadora koji će nas naučiti ko smo i šta smo i kako i šta treba da radimo. Da ne zaboravim onog Šojbua (ilibeše Šojgu?!) što sleti, postroji, održi vakelu, uzme kajmak i odleti.

A Voja Zlojeb...
Bio sam onomad jedan od onih koji su tvrdili da je Sloba narkoman moći nezainteresovan za meterijalne privilegije. Iz toga je Familija izašla sa stotinama miliona evra zarađenih na gajbicama, Sabranim laprdanjima dedinjske veštice i - čemu još?
Ergo - apsolutno sam nesklon da ikoga, a naročito Koštunicu unapred proglasim anđelom. Obzirom na količine para koje su se okolo valjale i na afere koje su ostale ispod tepiha a čiji su se glavni delovi odvijali u samom Kabinetu ili nekoj od njegovih ispostava apsolutno sam siguran da je i Sv. Voja Neporočni oblizao prste.
I da se vratim na temu: sudu je predata privatna tužba. Na okolnosti iz tužbe republički tužilac i specijalni tužilac za organizovani kriminal više puta su najavljivali istrage i sopstvenu reakciju.
Sud će se oglasiti nadležnim ili nenadležnim, a onda i zahtevati istražne radnje i otpočeti proces, ukoliko proceni da za to postoje valjani razlozi i dokazi. Sve ostalo je irelevantno.
Dakle, čemu vriska i histerija? Čemu onakvo aralaukanje u saopštenju stranke čiji je predsednik tužen? Usudio se neko da ga uznemiri? Možda ga upitaju nešto što mu se ne dopadne a da to nije baš na stranačklu slavu, pa će morati i da odgovori? Možda ne poskaču strane ambasade da ga od uznemiravanja brane?

Na kraju - kakva je to dečija besmislica da kad pitaš šta je radio Voja - skoče odbranaši - "A šta je radio Čeda? "
Klasičan Šopenhauer. Nije kriva seljanka što prodaje mućkove, nego žena koja se na mućkove žali zato što joj je strina kurva...

Prosto bih parafrazirao Paju vujisića iz "Oca..."
Jebo srpsku politiku.
antioksidant antioksidant 14:20 13.11.2010

Re: Drug Tadic

sam Tadic je uspesan politicar., pogledaj sta je sve ostvario?
спровео је политику дсс-а?
povecao je rejting DS-a do srazmera nikada pre dostignutih, ni pod harizmatichnim Djindjicem.
мерило успешности политике није рејтинг већ остварени резултати. рејтинг је средство а не циљ. (иначе, тадић никада неће достићи апсолутну већину - томе се ближи николић али је срећом неспособан).
ђинђић је имао "подршку" само на дан сахране.

и да се разуеммо - најспособнији (живи) политичар је коштуница
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 15:55 13.11.2010

Re: Drug Tadic

freehand

Jebo srpsku politiku.


kakva Srbija ce ostati klincima, onda?

ovo je stvarno ogavno sto pises da su radili u Silerovoj, jezivo. kratka digresija, da li bi ti, da nisi poslusao druga i da jesi usao u politiku i bio u to vreme djindjiceva desna ruka, da li bi isao tamo ili bi mu rekao: "brate, ovo je stinky, likovi su stinky, cemone tamo"? ili su likovi bili toliko jaki da se nije moglo mimo njih, sto je i eskaliralo u unutrasnji mini-rat u desavanjima sredinom marta 2003.?

antioksidant
спровео је политику дсс-а? мерило успешности политике није рејтинг већ остварени резултати. рејтинг је средство а не циљ. (иначе, тадић никада неће достићи апсолутну већину - томе се ближи николић али је срећом неспособан).
ђинђић је имао "подршку" само на дан сахране.
и да се разуеммо - најспособнији (живи) политичар је коштуница


zar nisu rezultati? ne secam se da je ikada DS tako suvereno vladao u Vojvodini i Beogradu, najbogatijim srpskim sredinama. rejting je sredstvo kojim dolaze do glasacha, glasachi glasaju i smeshtaju ih u fotelje, u kojima posle vishe ne kontrolishu shta rade.

kako mislish to da se nikolic blizi apsolutnoj vecini ali je srecom nesposoban? kako je nadomak da ucini nesto sto niko pre njega nije, apsolutna vecina, ni djin, ni koshtu, ni tadich, ako je nesposoban
(brate, pomisao na uspeh nikolica podseca na scene iz karpenterovog 'princa tame' )? ako to uradi, pokazace se da je on najsposobniji - a smejali smo mu se, "tomo, grobaru, vechiti si luzeru"...
svbobo svbobo 18:26 13.11.2010

Re: Drug Tadic

zar nije jednom punk - uvek punk.



antioksidant antioksidant 19:58 13.11.2010

Re: Drug Tadic

zar nisu rezultati? ne secam se da je ikada DS tako suvereno vladao
није владање само по себи резултат вежшта постижеш тим владањем...
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 20:32 13.11.2010

Re: Drug Tadic

antioksidant
није владање само по себи резултат вежшта постижеш тим владањем...


posmatrano iz njihovog ugla, vidish da su supersrecni i zadovoljni kako im ide. za sebe su uspeshni. to kako tebi ili meni izgleda je od sekundarnog znachaja.

2 punkrew:
'tis more like pop-punk now, but it's okay, once punk always punk.
antioksidant antioksidant 20:57 13.11.2010

Re: Drug Tadic

posmatrano iz njihovog ugla, vidish da su supersrecni i zadovoljni kako im ide. za sebe su uspeshni. to kako tebi ili meni izgleda je od sekundarnog znachaja.

nije punk ali se lepo uklapa kao odgovor
freehand freehand 21:03 13.11.2010

Re: Drug Tadic

ovo je stvarno ogavno sto pises da su radili u Silerovoj, jezivo. kratka digresija, da li bi ti, da nisi poslusao druga i da jesi usao u politiku i bio u to vreme djindjiceva desna ruka, da li bi isao tamo ili bi mu rekao: "brate, ovo je stinky, likovi su stinky, cemone tamo"? ili su likovi bili toliko jaki da se nije moglo mimo njih, sto je i eskaliralo u unutrasnji mini-rat u desavanjima sredinom marta 2003.?

Ti stvarno očekuješ odgovor na ovo?
milisav68 milisav68 21:04 13.11.2010

Re: Drug Tadic

I potpuno sam siguran da bi Jočić Jovanovića uhapsio ne trepnuvši, da je imao išta validno.

Možda mu je objašnjeno, da nema ništa.
shumska shumska 17:28 11.11.2010

skoro nemoguće

"chini mi se da je ovo na neki nachin pochetak procesa koji bi mogao, ako ne neutralisati, onda barem privremeno ublazhiti uzroke socijalnog i klasnog hejta u otadzbini nam srbijishki."
teška iluzija, brate.
sad se baš pitam šta bi to konkretno moglo ublažiti uzroke socijalnog i klasnog hejta u srbiji...??
odlično bi bilo da se taj slučaj rasplete - ali da smanji uzroke hejta - socijalnog i klasnog? teško.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 17:43 11.11.2010

Re: skoro nemoguće

shumska

sad se baš pitam šta bi to konkretno moglo ublažiti uzroke socijalnog i klasnog hejta u srbiji...??


pa ne znam, kapiram, ako se reshish uzroka hejta, da ce i hejta biti manje. mada, opshte je poznat mehanizam da shto su bolji ekonomski uslovi zhivota, hejt se umanjuje. shto bolje zhivish, opushteniji si. tako da si u pravu verovatno, da makar i sklonili i drugog vojislava, opshte loshe ekonomske [ne]prilike nece dovesti do ublazhenja hejta. hm, ne znam, voleo bih da nisi ti u pravu.
bene_geserit bene_geserit 21:51 11.11.2010

Re: skoro nemoguće

Saopstenje DSSa je bljak, ali je tvoj tekst sa sve koriscenjem srpske reci "hejt", raznih sh, ch i slicnih "slova", sa "slikom" Kostunice je bljak^^10. Usput, samo da proverim da li sam razumeo: "K-hejt" bi trebalo da bude Kostunica? Usput mogao bi sebe da prekrstis u "S-love", posto ovaj tvoj tekst odise ljubavlju.

Jedino sto ima ikakvog smisla od svega sto si napisao je da ne treba glasati za Nikolica da bi ze kaznio DS, to definitivno nema nikakvog smisla i uzdrzanost je mnogo logicnija. Provukao si i da "razocarani verni biraci DSa" zele da kazne svoje miljenike biranjem K-hejta (Kostunice?) sto je besmislica i nikad nisam procitao da je to neko izjavljivao okolo po blogu.

A najsmesnija je teza da je uzrok socijalne i klasne mrznje nekako vezan za Kostunicu. Da, kako da ne. Bice da ipak bi te mrznje bilo malo manje kada bi drustvo koje smo stvorili (sa sve Kostunicinim ucescem) bilo malo pravednije. Probleme u Srbiji bi bilo jako lako resiti kada bi za njih bila kriva jedna osoba. Samo sto to nema veze sa zivotom. A i ta osoba je politicki marginalizovana vec neko vreme. A mrznja se nije smanjila, naprotiv.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 05:11 12.11.2010

Re: skoro nemoguće

bene_geserit
Bice da ipak bi te mrznje bilo malo manje kada bi drustvo koje smo stvorili (sa sve Kostunicinim ucescem) bilo malo pravednije. Probleme u Srbiji bi bilo jako lako resiti kada bi za njih bila kriva jedna osoba. Samo sto to nema veze sa zivotom. A i ta osoba je politicki marginalizovana vec neko vreme. A mrznja se nije smanjila, naprotiv.


okej, prihvatio sam deo kritike.

sta znaci tacno ova recenica: "Bice da ipak bi te mrznje bilo malo manje kada bi drustvo koje smo stvorili (sa sve Kostunicinim ucescem) bilo malo pravednije."?

ja stvarno vidim ovog coveka kao jednog od uzrocnika, i to je kao orudje upotrebljeno u pol. borbi koja je prethodila atentatu. kao drugi faktor vidim slabu ekonomiju. ti kazes da je neophodno da drustvo bude pravednije, sta podrazumevas pod tim tacno?

Provukao si i da "razocarani verni biraci DSa" zele da kazne svoje miljenike biranjem K-hejta (Kostunice?) sto je besmislica i nikad nisam procitao da je to neko izjavljivao okolo po blogu.


moram da te/vas pitam da li si/ste [dalje cu persirati posto imam utisak da sam previse neposredan] Vi iz DS-a? zvuci kao da jeste. govorite o drustvu u cijem stvaranju ste ucestvovali u prvom licu mnozine; Мы - nadam se ne zamjatinovsko... ono sto je mene neposredno odbilo od DS-a, iako se u osnovnim crtama identifikujem sa politickom idejom ove grupacije, upravo je to neprekidno omalovazavanje svih okolnosti zbilje, navodeci kako je ona "besmislena", ili "neinteligentna" u drugim sluchajevima. DS se na taj nacin nadima i uznosi (vaznosi, rekli bi koshtunichasti pisci obaveshtenja) nad nama, pripadnicima "obichne" populacije, shto odbija i vredja ljudsku inteligenciju, makar kako ona bila visha ili nizha.

bene_geserit bene_geserit 06:24 12.11.2010

Re: skoro nemoguće

Pa ti si naveo Kostunicu kao jednog od uzrocnika "socijalne i klasne" mrznje u Srbiji (da ne kazem glavnog, s' obzirom na ono "neutralisati ili barem ublaziti uzroke ..." ).
Da socijalna i klasna mrznja postoji, tu se slazem. Ali se pitam da li ti uopste razumes znacenje toga, kada si uspeo za krivca da proglasis Kostunicu.

Evo kako to meni deluje, a ti me slobodno ispravi ako gresim:
- Srbija je podeljena na 2 klase: onu koja je na budzetu (direktno ili indirektno) i onu koja jedva prezivljava. Ako nije bas najjasnije sta znaci biti indirektno na budzetu, to mu dodju oni koji rade u firmama koje poslove dobijaju jedino zbog politickih veza i to poslove koji se naplate iz budzeta. Drugim recima: politika je jedini biznis u Srbiji.
- Srbija je takodje podeljena na dve klase: onu koja zivi u Beogradu gde mogu da se zarade plate dovoljne za zivot i onu koja zivi u unutrasnjosti gde ne mogu. Ova podela se dobrim delom poklapa sa prethodnom jer prilican procenat klase "na budzetu" zivi u Beogradu jer je isti administrativni centar.
E pa sad zamisli na kojim trasferzalama ide klasna i socijalna mrznja. I reci mi kakve veze ima Kostunica sa time - osim naravno njegovog udela u izgradnji ovog naseg sustinski nepravednog sistema (daleko od toga da je njegova uloga tu najznacajnija; ako zanemarimo Srbiju pre 5-tog oktobra, izgradnja takvog sistema je pocela Djindjicevom vladom, nastavila se Zivkovicevom vladom, nastavila se Kostunicinom vladom, pa onda drugom Kostunicinom vladom u kojoj je DS imao vecinu, i nastavlja se i dan danas).
bene_geserit bene_geserit 06:36 12.11.2010

Re: skoro nemoguće

Srđan Fuchs
moram da te/vas pitam da li si/ste [dalje cu persirati posto imam utisak da sam previse neposredan] Vi iz DS-a? zvuci kao da jeste. govorite o drustvu u cijem stvaranju ste ucestvovali u prvom licu mnozine;

Neces verovati, ali ja ne mislim da su samo politicke partije (na vlasti ili opoziciji) odgovorne za drustvo onakvo kakvo je, nego svi mi koji u njemu zivimo. Prvo lice mnozine se odnosilo na sve nas, gradjane Srbije, koji smo stvorili ovo nase drustvo takvo kakvo je, sa manje ili vise pojedinacnog udela u tom ostvarenju.

Sto se tice moje politicke orijentacije, ona nema nikave veze sa DSom. I ne vidim za sta je ovde ona bitna.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 07:05 12.11.2010

Re: skoro nemoguće

bene_geserit
Pa ti si naveo Kostunicu kao jednog od uzrocnika "socijalne i klasne" mrznje u Srbiji (da ne kazem glavnog, s' obzirom na ono "neutralisati ili barem ublaziti uzroke ..." ).
Da socijalna i klasna mrznja postoji, tu se slazem. Ali se pitam da li ti uopste razumes znacenje toga, kada si uspeo za krivca da proglasis Kostunicu.

Evo kako to meni deluje, a ti me slobodno ispravi ako gresim:
- Srbija je podeljena na 2 klase: onu koja je na budzetu (direktno ili indirektno) i onu koja jedva prezivljava. Ako nije bas najjasnije sta znaci biti indirektno na budzetu, to mu dodju oni koji rade u firmama koje poslove dobijaju jedino zbog politickih veza i to poslove koji se naplate iz budzeta. Drugim recima: politika je jedini biznis u Srbiji.
- Srbija je takodje podeljena na dve klase: onu koja zivi u Beogradu gde mogu da se zarade plate dovoljne za zivot i onu koja zivi u unutrasnjosti gde ne mogu. Ova podela se dobrim delom poklapa sa prethodnom jer prilican procenat klase "na budzetu" zivi u Beogradu jer je isti administrativni centar.
E pa sad zamisli na kojim trasferzalama ide klasna i socijalna mrznja. I reci mi kakve veze ima Kostunica sa time - osim naravno njegovog udela u izgradnji ovog naseg sustinski nepravednog sistema (daleko od toga da je njegova uloga tu najznacajnija; ako zanemarimo Srbiju pre 5-tog oktobra, izgradnja takvog sistema je pocela Djindjicevom vladom, nastavila se Zivkovicevom vladom, nastavila se Kostunicinom vladom, pa onda drugom Kostunicinom vladom u kojoj je DS imao vecinu, i nastavlja se i dan danas).


Postovani gospodine,
objasnili ste u kratkim crtama poreklo klasne netrpeljivosti, i tu se u velikoj meri slazem sa Vama. Ukoliko proces koji je povela porodica tragicno preminulog srpskog drzavnika bude imao ploda - a ja se iskreno nadam da hoce, verujem da ce se dotaci i ovih okolnosti koje navodite i rezultirati progresom i nastajanjem novih uslova drustva u kojem ce svi, a ne iskljucivo politicki svrstani, imati podjednaku sansu za uspeh. Takodje, vidim u mogucem izbornom neuspehu DS-a jos jedan pokretac koji bi mogao dovesti do ovog, zarko zeljenog, stvaranja jednakih i fer uslova za ekonomski razvoj pojedinaca.

Za drugu vrstu netrpeljivosti, socijalnu - gde je poslednji izraziti primer divljanje proslog meseca na ulicama prestonice; uzrok vidim u Kostunici. Mislim da je on dao legitimaciju ugrozenijem stalezu da se bori za svoje interese agresivnom, pa i fizicki agresivnom, netrpeljivoscu, i da je to ucinio, ispravite me, 2002. kada je tadasnji srpski predsednik vlade pokusao da ga izoluje iz vrha upravljanja drzavom: stvaranje vlade iz senke, i t. sl.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 07:16 12.11.2010

Re: skoro nemoguće

bene_geserit

Neces verovati, ali ja ne mislim da su samo politicke partije (na vlasti ili opoziciji) odgovorne za drustvo onakvo kakvo je, nego svi mi koji u njemu zivimo. Prvo lice mnozine se odnosilo na sve nas, gradjane Srbije, koji smo stvorili ovo nase drustvo takvo kakvo je, sa manje ili vise pojedinacnog udela u tom ostvarenju.

Sto se tice moje politicke orijentacije, ona nema nikave veze sa DSom. I ne vidim za sta je ovde ona bitna.


Molim Vas, na koji nacin je ta odgovornost kolektivna kada sami navodite da ljudi ucestvuju u stvaranju drustva pojedinacno i kroz selektivni odabir? Na koji nacin moze biti podjednaka odgovornost za stvoreno kod nekog malog kuvara koji radi za 20000 dinara, koji radi kao rob i strahuje da se pobuni za bolje uslove iako vredno radi jer se boji da ce ostati bez posla, a kriza je navodno u jeku i on ima obavezu da nekim cudom spoji kraj s krajem meseca;
i nekoga iz Privredne komore, postavljenog tamo po politickoj liniji, koji poseduje i malog radnika i ceo enterprajz koji malog radnika uposljava, i zaradjuje ne zna se koliko jer je dovoljno sposoban da ne prijavljuje celokupnu zaradu poreskim organima?
U drustvu koje je krajnje nepravedno zasnovano, ne moze se traziti preuzimanje odgovornosti od onih koji nemaju apsolutno nikakvog uticaja na to sto se oko njih desava.
bene_geserit bene_geserit 09:27 12.11.2010

Re: skoro nemoguće

Meni nije palo na pamet da merim kolika je cija odgovornost a pogotovo ne da izjednacavam odgovornosti politicara i nekih jadnicaka koji se bore za prezivljavanje.
Ali svi mi imamo uticaja na to kakvo je drustvo u kome zivimo. Pa makar to bilo samo i to da li pristajemo na korupciju na koju nalecemo svaki dan ili je prijavljujemo kada god mozemo. Svako od nas ima neki uticaj i neku mogucnost da napravi ovo drustvo boljim (ili gorim), ma koliko "beznacajan" bio. Zato je to drustvo, na kraju price, delo svih nas, a ne nekih imaginarnih (ili manje imaginarnih) njih "koji su za sve krivi".

Znaci, da parafraziram vase reci, "Kostunica je razlog za socijalnu mrznju (koja je potpuno razlicita od klasne mrznje) jer je dao legitimaciju ugrozenom stalezu da se fizicki bori za svoje interese i to 2002-ge stvaranjem vlade iz senke, itd.".
Mozak mi nesto ne radi danas, zakacio sam neku prehladu, pa verovatno zbog toga uopste ne razumem vase reci/rezonovanje.
Samo par stvari:
- ugrozeni stalez se uvek fizicki bori za svoje interese, jer ne zna drugacije, odkad je sveta i veka (a ne od Kostunicine Vlade u senci 2002-ge)
- koja je to tacno razlika izmedju klasne i socijalne mrznje u Srbiji? ili nam se terminologije ne poklapaju ili sam ja propustio previse casova iz marksizma u srednjoj skoli
- Na koji ce to magican nacin privatna tuzba Djindjiceve majke i sestre protiv Kostunice i drugih da "dovede do drustva u kome ce i drugi, a ne samo politicki svrstani, imati sanse na uspeh". Kostunica je politicki marginalizovan vec sada. Ko bi trebalo da popravi nase drustvo, stranke na vlasti (DS), stranke u opoziciji (SNS) - pa one su ga takvim i napravili. I kakve sve to veze ima sa tuzbom? Tuzba vise deluje kao fina predizborna dimna zavesa koja ce omoguciti DSu da skrene temu sa partiokratske drzave koju su napravili i koju neguju i muzu, na "za sve je kriv Kostunica" temu. Mislim, nije da me zanima ko ce da sledecim izborima da pobedi, ja na njih svakako necu izaci. Ali je fascinantno da jos uvek nismo naucili da za stanje u Srbiji nije kriv jedan covek (koga kada skinemo ce sve biti sjajno i bajno) nakjuce Sloba, prekjuce Djindjic, juce Kostunica, danas Tadic, sutra ko zna ko. Bilo bi super da je jedna osoba kriva, ali na zalost srpsko drustvo je takvo jer smo ga svi mi takvim napravili.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 10:30 12.11.2010

Re: skoro nemoguće


Mozak mi nesto ne radi danas, zakacio sam neku prehladu, pa verovatno zbog toga uopste ne razumem vase reci/rezonovanje


ovakav nacin nipodastavanja u komunikaciji Vam nije bljak, okej Vam je?

stvarno nemam snage a ni volje da polemishem sa nekim ko mi se u startu obraca sa podsmeshljivim tonom. to je savrsheno gubljenje vremena. bog. <_<
milisav68 milisav68 14:51 12.11.2010

Re: skoro nemoguće

- Srbija je podeljena na 2 klase: onu koja je na budzetu (direktno ili indirektno) i onu koja jedva prezivljava. Ako nije bas najjasnije sta znaci biti indirektno na budzetu, to mu dodju oni koji rade u firmama koje poslove dobijaju jedino zbog politickih veza i to poslove koji se naplate iz budzeta. Drugim recima: politika je jedini biznis u Srbiji.
- Srbija je takodje podeljena na dve klase: onu koja zivi u Beogradu gde mogu da se zarade plate dovoljne za zivot i onu koja zivi u unutrasnjosti gde ne mogu. Ova podela se dobrim delom poklapa sa prethodnom jer prilican procenat klase "na budzetu" zivi u Beogradu jer je isti administrativni centar.


Ovo je suština problema.
freehand freehand 16:26 12.11.2010

Re: skoro nemoguće

Mislim, nije da me zanima ko ce da sledecim izborima da pobedi, ja na njih svakako necu izaci. Ali je fascinantno da jos uvek nismo naucili da za stanje u Srbiji nije kriv jedan covek (koga kada skinemo ce sve biti sjajno i bajno) nakjuce Sloba, prekjuce Djindjic, juce Kostunica, danas Tadic, sutra ko zna ko. Bilo bi super da je jedna osoba kriva, ali na zalost srpsko drustvo je takvo jer smo ga svi mi takvim napravili.

Sve je to istina. Ali, ovde je u pitanju jedna tužba, privatna pri tome. Na koju stranka izdaje saopštenje sadržaja koji izaziva dijareju. Tek iza toga kreće rasprava dignuta na nivo histerije.
A treba se prisetiti, ako ćemo o liku i delu advokata Popovića, da su i republički i specijalni tužilac već
nekoliko puta najavljivali sudski proces sa sadržajem na koji je privatna tužba usmerena.
Te ne vidim čemu vrištanje, kad će sud, natenane i po zakonu, prvo procenjivati svoju nadležnost i osnovanost tužbe, a onda i sve ostalo, u eventualnom procesu.
antioksidant antioksidant 17:38 11.11.2010

.

DSS sа potpunim prezirom rаzobličаvа morаlnu nаkаznost

da nije toliko ovde bi se moglo valjati od
sta piju ovi likovi da mi je znati?
Inner Party Inner Party 01:44 12.11.2010

Re: .

antioksidant
DSS sа potpunim prezirom rаzobličаvа morаlnu nаkаznost

da nije toliko ovde bi se moglo valjati od
sta piju ovi likovi da mi je znati?


Pa hajde obrazlozi kako ova dugogodisnja HAJKA nije moralno nakazna?!?!?!?
antioksidant antioksidant 10:38 12.11.2010

Re: .

ignore list

dok ne definišeš hajku

samo dok to budeš pokušavao - seti se mihajlova "št nije jasno u rečima majke" i stojkovića koji "bi da zatvori specijalni sud u sred suđenja jer srpskom pravosudnom sistemu nisu potrebni specijalni sudovi"

jočićev uspešni poziv za "sanitarni otklon" ne bih komentarisao

i da inner - ti si beše onaj koji živi u uverenju da je referendum za ustav bio savršeno legalan? (čini mi se da si ti - samo pitam)
freehand freehand 10:51 12.11.2010

Re: .

Inner Party
antioksidant
DSS sа potpunim prezirom rаzobličаvа morаlnu nаkаznost

da nije toliko ovde bi se moglo valjati od
sta piju ovi likovi da mi je znati?


Pa hajde obrazlozi kako ova dugogodisnja HAJKA nije moralno nakazna?!?!?!?

Pa vidi, u mom koordinatnom sistemu vrednosti, moralno nakazna je konferencija za štampu na kojoj Dejan Mihajlov izgovara čuveno "Ako vi nećete - mi ćemo reći..."
A onda Generalni sekretar Vlade čiji je Predsednik moralno neupitni Vrhovni žrec Legalizma kao religije, bude nedostupan za sudsko pozivanje.
Pa tako pedeset puta.
A onda, kad se konačno udostoji pristupiti Sudu, izjavi kako se samo šalio, i kako je izjava bila sredstvo političke borbe. Legitimno.
E ovde dođe onaj smajli što povraća.
st.jepan st.jepan 17:39 11.11.2010

persiflaza

DSS sа potpunim prezirom rаzobličаvа morаlnu nаkаznost аdvokаtа Popovićа i nаjoštrije osuđuje rаspirivаčа ove gnusobne histerije


Pomislio sam da je zezanje, persiflaza govora mrznje, bezmalo readymade i kemp, kad ono, oni to odizbiljski!
gorran2 gorran2 21:40 11.11.2010

Re: persiflaza

Ovo parče teksta je stvarno stilska i sadržinska minijatura koja pleni ... pa, nečim, što je teško odrediti. Izgleda da je taj duh nekako sam u sebi fermentirao i "sazreo" u jezgrovit urnebesan apsurd.
Exitus Letalis Exitus Letalis 22:14 11.11.2010

Re: persiflaza

gorran2
Ovo parče teksta je stvarno stilska i sadržinska minijatura koja pleni ... pa, nečim, što je teško odrediti. Izgleda da je taj duh nekako sam u sebi fermentirao i "sazreo" u jezgrovit urnebesan apsurd.

mislimmm možeš u biblioteku da uzNes pavića ...

super vam je trolovanje i skretanje s teme ...
đavo bi ga znao zašto ...

argumenti su isti ko dss-a ... grozan čovek a tužba - to ništa, nema veze ...
st.jepan st.jepan 22:16 11.11.2010

Re: *

gorran2
*


Jeste, ta nenadjebiva zestina potstila me na "razularene fasisticke NATO zveri" i sl.

Nego, jel' ima, leba ti, neki nacin da se comment sasvim brisne?
I ja sam to tako resavao (doduse, sa tackama, ali zvezdice su, priznajem, lepse)
gorran2 gorran2 22:43 11.11.2010

Re: *

potstila me na "razularene fasisticke NATO zveri" i sl.

10x jače
Nego, jel' ima, leba ti, neki nacin da se comment sasvim brisne?

Ima ta magija, ali ne za nas mišove.
super vam je trolovanje i skretanje s teme ...

Još jedan slučaj tragedije koja prerasta u farsu.
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:39 11.11.2010

*

bulatovic92 bulatovic92 17:41 11.11.2010

diabolique


U poslednje vreme nisu mu sve mačke na broju.
Exitus Letalis Exitus Letalis 17:57 11.11.2010

Re: diabolique

bulatovic92

U poslednje vreme nisu mu sve mačke na broju.

Exitus Letalis Exitus Letalis 17:59 11.11.2010

Re: diabolique

mene užasno zanima, dobro, ne baš užasno, ko im piše ta saopštenja.
da nije neko iz obraza.
pa, koštunica je bio njihov saradnik.
pisao je u njihovom istoimenom časopisu.

al je stvarno potkrepljeno argumentima, nema šta.
sentinel26 sentinel26 18:12 11.11.2010

Ne potcenjujte K-hejta

Njemu je stigla pomoć iz Konavla (i Cavtata ) pravo na Vračar sa knjigom u kojoj se tvrdi da ne postoji politička pozadina ubistva Djindjića.

Jedan zločinac se vratio na mjesto zločina.

lidiaz lidiaz 18:15 11.11.2010

Ruzica?

Odakle si nju izvukao?
Ovaj je prijavu podneo u ime majke i sestre, ne u ime Ruzice. A ta prijava i jeste njegova (advokatova) ideja.
DSS ocigledno ima veoma loseg pisca saopstenja.
Inace, 7 godina posle Djindjicevog ubistva, bas je ocigledno kako se Kostunica okoristio :p.
antioksidant antioksidant 18:22 11.11.2010

Re: Ruzica?

Inace, 7 godina posle Djindjicevog ubistva, bas je ocigledno kako se Kostunica okoristio :p.

bio je na vlasti sto mu se nikada ni slucajno ne bi desilo
bulatovic92 bulatovic92 18:36 11.11.2010

Re: Ruzica?


Stvarno, ko je pisao saopštenje?
Da nije napustio stranku ja bih bio ubeđen da je saopštenje
pisao poslanik Šormaz.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 19:00 11.11.2010

Re: Ruzica?

juu, istripovao sam da je pisalo "majka i zena", kad ono majka i sestra djindjic?! ispravio sam!

lidiaz
Odakle si nju izvukao?
Ovaj je prijavu podneo u ime majke i sestre, ne u ime Ruzice. A ta prijava i jeste njegova (advokatova) ideja.
DSS ocigledno ima veoma loseg pisca saopstenja.
Inace, 7 godina posle Djindjicevog ubistva, bas je ocigledno kako se Kostunica okoristio :p.


stvarno mislis da je advokat obradio porodicu i doveo ih do toga da se vucaraju po medijima, a da porodica nema nista u rukama? ne znam nista o majci i sestri, ali ne izgleda da iko iz te porodice ostavlja utisak glupsona/ke [zarad politichke korektnosti dodatak u zenskom rodu ].
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 19:19 11.11.2010

Re: Ruzica?

lidiaz

Inace, 7 godina posle Djindjicevog ubistva, bas je ocigledno kako se Kostunica okoristio :p.


pa, covek deluje mrzovoljno i nesposobno, pa su valjda i tvorci nevidljive istorije - pekicev termin , chitam atlantidu ovih dana posle jedno 17 godina, super trip - prestali da ga podrzhavaju. pitanje da li je boris nova nacionalna lutkica, ili je tek spremaju u tomi?

s obzirom da toma u zivotu nije dosao na vlast nakon atentata, a da je kostunica bio do gushe upetljan u mrznju i rivalitet sa djindjicem, i jeste doshao neposredno nakon atentata i bio - koliko? - na vlasti, on mi je veci sumnjivac.

i naravno, pored sumnje o kojoj su spekulisali nemachki mediji u to doba, da su djindjica smakli njegovi tobacco mafia rivali nakon shto je pokushao da im preuzme trzhishte shverca duvana...
lidiaz lidiaz 23:21 11.11.2010

Re: Ruzica?

Jes posto nije bio na vlasti pre toga sto je i predmet tuzbe.
freehand freehand 23:34 11.11.2010

Re: Ruzica?

antioksidant
Inace, 7 godina posle Djindjicevog ubistva, bas je ocigledno kako se Kostunica okoristio :p.

bio je na vlasti sto mu se nikada ni slucajno ne bi desilo

A sa njim su bili i gg Jočić, Stojković, Bubalo, Obren Joksimović, Nikitović, Ilić, Tijanić, Tomić, Bulatović i još čitava bulumenta živopišnih karaktera neopterećnih dosadnim moralnim kategorijama, ni duhovnim ni materijalnim.
I knjiga se može napisati šta su nam sve u amanet ostavili.
Uključujući i ukidanje Darvina u XXI veku, što je, mislim, najilustrativnije od svega, makar i ne ostalo taknuto-maknuto.
lidiaz lidiaz 23:37 11.11.2010

Re: Ruzica?

Jeste, i Kostunica je danas tako mocan i uticajan da niko ne sme da ga dirne, pa se pojavio hrabri advokat, nije nego.
S jedne strane tunjav, nesposoban, cak nije upseo ni da opstane kao validna opozicija, a s druge strane tako mocan da organizuje atentate.
freehand freehand 00:09 12.11.2010

Re: Ruzica?

lidiaz
Jeste, i Kostunica je danas tako mocan i uticajan da niko ne sme da ga dirne, pa se pojavio hrabri advokat, nije nego.
S jedne strane tunjav, nesposoban, cak nije upseo ni da opstane kao validna opozicija, a s druge strane tako mocan da organizuje atentate.

U to vreme je, ipak, rukovao raznim polugama, draga Lidija.
lidiaz lidiaz 04:45 12.11.2010

Re: Ruzica?

Kako rukovao kad je tunjav i nesposoban .

Ajde ozbiljno, od svih parlamentarnih partija, DSS je objektivno najmanje uticajna i najslabija. Jel' oni stvarno mogu toliko da uticu na sve da se bas njihova umesanost zataska.
antioksidant antioksidant 10:44 12.11.2010

Re: Ruzica?

organizuje atentate
podržava i ohrabruje da budemo precizniji (svojom podrškom oružanoj pobuni i nekorišćenjem ustavnih nadležnosti predsednika jugoslavije i predsednika vrhovnog saveta odbrane)
angie01 angie01 10:54 12.11.2010

Re: Ruzica?

podržava i ohrabruje


a shto je sachuvao sve tekovine zloboleonove vladavine, pustio da rademarkovic unishti dokaze, pustio majchicu i sina da pobegnu, sachuvao glave i plen cele klike,...izbrisao-dodushe ne sam, sve shto je 5. oktobar mogao pravilnim delovanjem da donese.

freehand freehand 16:45 12.11.2010

Re: Ruzica?

Kako rukovao kad je tunjav i nesposoban

Ta priča o "tunjavom", "nesposobnom", ali i "legalisti do koske" - koštale je mnoge koji su mu se podsmevali, a i neke koji su mu verovali.
Ispade da, ipak, "ispod Mire sto đavola vire". Jer se ispostavilo da Tunjavi rukuje i Markovićem, i Pavkovićem; i Tomićem, i Nalićem, i Gavrilovićem i Ilićem, da ume da zažmuri i na jedno i na oba oka po pitanju kršenja zakona. Da bude salonski ali i da podvrisne uz Cecu.
Pa i svome Acu da napiše pismo podrške, dok je ovaj "na muke u tamnicu".
"... ne odajte vi jatake naše, kod kojih smo zime zimovali..."
Biće da je Zlojeb malo zajebaniji lik nego što smo ga zamišljali. A i sekta mu je skupljena na njegovu sliku i priliku. Sam cinik, smutljivac, namćor i baksuz. Sve što je bez seksa rođeno ili bez istog ostalo - okupilo se pod njegovim vođstvom.
E sad - za to se ne sudi. Sudi se za krivična dela. A ni u Ustavu koji je sam napisao i u naše ime izglasao, nigde nema člana u kome je on jedini za koga zakoni ne važe.
Pa neka ga pozovu, brate, nek i on kaže neku u svoju odbranu. Neka utera u laž tužibabe i krivokletnike, neka ih ismeje, neka ih u crno zavije, ali nek' pristupi, više, i on časnom sudu, aman!
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 18:21 12.11.2010

Re: Ruzica?

freehand
Kako rukovao kad je tunjav i nesposoban

Ta priča o "tunjavom", "nesposobnom", ali i "legalisti do koske" - koštale je mnoge koji su mu se podsmevali, a i neke koji su mu verovali.
Ispade da, ipak, "ispod Mire sto đavola vire". Jer se ispostavilo da Tunjavi rukuje i Markovićem, i Pavkovićem; i Tomićem, i Nalićem, i Gavrilovićem i Ilićem, da ume da zažmuri i na jedno i na oba oka po pitanju kršenja zakona. Da bude salonski ali i da podvrisne uz Cecu.
Pa i svome Acu da napiše pismo podrške, dok je ovaj "na muke u tamnicu".
"... ne odajte vi jatake naše, kod kojih smo zime zimovali..."
Biće da je Zlojeb malo zajebaniji lik nego što smo ga zamišljali. A i sekta mu je skupljena na njegovu sliku i priliku. Sam cinik, smutljivac, namćor i baksuz. Sve što je bez seksa rođeno ili bez istog ostalo - okupilo se pod njegovim vođstvom.
E sad - za to se ne sudi. Sudi se za krivična dela. A ni u Ustavu koji je sam napisao i u naše ime izglasao, nigde nema člana u kome je on jedini za koga zakoni ne važe.
Pa neka ga pozovu, brate, nek i on kaže neku u svoju odbranu. Neka utera u laž tužibabe i krivokletnike, neka ih ismeje, neka ih u crno zavije, ali nek' pristupi, više, i on časnom sudu, aman!


Freehand,
fine thinking,
jedno ozbiljno pitanje, ako si raspolozen za prichu vec,
na koji nachin je Boris Tadic isplivao iz ovog mulja sa tako jakom centralizovanom vlashcu - praktichno mu niko, ne u zemlji i ne u partiji, nishta ne moze. DS je nikad jacha, nije bila toliko jaka i sa toliko uticaja ni pod Djindjicem?

ps. ovo je za nas sa gornjih emigrantskih balkona, jer je uvek prijatno chuti normalan i neistraumiran glas iz srbije. ozbiljno te pitam.
dolybell92 dolybell92 08:25 13.11.2010

Re: Ruzica?

bio je na vlasti sto mu se nikada ni slucajno ne bi desilo


Nije ON mislio ni silaziti ali sam se sapleo (?),
i ... bupnuo...
Unfuckable Unfuckable 21:13 13.11.2010

Re: Ruzica?

S jedne strane tunjav, nesposoban

pa i Miru Marković smo doživljavali kao tunjavu i nesposobnu, kad ono...
freehand freehand 19:33 11.11.2010

Odjebite od Zlojeba!

Bojim se da nije bilo prijatno nalaziti se u blizini tvor(a)ca ove paškvile dok je delo bilo u nastajanju;
prosto se može namirisati težak vonj znoja što se curkom sliva sa čela nabranog grčem gneva pravedničkog, dok drhtavi kažiprsti bodu po tastaturi i lakat po nesrećnoj razmaknici!
I normalno je da se tom telu, obuzetom spazmom čiji se kraci šire do svakog i poslednjeg nervnog završetka, otme prdak, vetrić sumporne pare isključale na besu nesrećne žrtve groznoga licemrja!
Ista ta otrovna para materijalizovana je u "saopštenju". Zato ono i udara u nozdrve više no u vijuge, kao i većina drugih aktivnosti koje grupa zlojeba okupljena oko Velikog Zlojeba Jurodivog preduzima poslednjih godina.

Uzgred, Srđane - ne sećam se da je skoro neko na blogu istu reč ponovio više puta nego ti "hejt". Jel to neka opklada, šta li?
docsumann docsumann 20:00 11.11.2010

Re: Odjebite od Zlojeba!

Odjebite od Zlojeba!


pokušavam da ispratim pojavnost tog metafizičkog užasa kojeg opisuješ ...

Srđan Fuchs Srđan Fuchs 20:02 11.11.2010

Re: Odjebite od Zlojeba!

freehand


Uzgred, Srđane - ne sećam se da je skoro neko na blogu istu reč ponovio više puta nego ti "hejt". Jel to neka opklada, šta li?


ne, samo nazivanje pojave njenim imenom, bez uvijanja u eufemizme. rekao sam da se secam da je toga bilo jako puno u vreme koje je prethodilo atentatu, pa cak je i b92, posebno na interaktivnim stranicama, bila zahvacena time. neko je dirigovao time. sadrzina ovog saopstenja me je podsetila na to. podsetila me je da ta energija neuzurpirano tavori u srbiji, samo menja projavne oblike i pojavljuje se, nekada jace, nekada slabije manifestovana.
freehand freehand 20:39 11.11.2010

Re: Odjebite od Zlojeba!

pokušavam da ispratim pojavnost tog metafizičkog užasa koji opisuješ ...

'bem mu miša, pa tebi se otvorila čakra?!
gorran2 gorran2 21:35 11.11.2010

Re: Odjebite od Zlojeba!

energija neuzurpirano tavori

I ovo dobro zvuči. Pitam se da li nešto i znači, ili je poenta samo u stilskoj briljantnosti?
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 22:42 11.11.2010

Re: Odjebite od Zlojeba!

Uzgred, Srđane - ne sećam se da je skoro neko na blogu istu reč ponovio više puta nego ti "hejt". Jel to neka opklada, šta li?

sta je bre srbende, sta ste se nakacili na jednu rec...opustite se bre...uf sto mrzite, to je nevidjeno dosad... neka pise sta hoce, svi razumete i zato ili pricakte o temi ili ga pusite!
gorran2 gorran2 22:48 11.11.2010

Re: Odjebite od Zlojeba!

sta je bre srbende, sta ste se nakacili na jednu rec...opustite se bre...uf sto mrzite, to je nevidjeno dosad... neka pise sta hoce, svi razumete i zato ili pricakte o temi ili ga pusite!

Ael može nešto sočno za nas hrvate?
freehand freehand 23:03 11.11.2010

Re: Odjebite od Zlojeba!

Aleksandar Stosic
Uzgred, Srđane - ne sećam se da je skoro neko na blogu istu reč ponovio više puta nego ti "hejt". Jel to neka opklada, šta li?

sta je bre srbende, sta ste se nakacili na jednu rec...opustite se bre...uf sto mrzite, to je nevidjeno dosad... neka pise sta hoce, svi razumete i zato ili pricakte o temi ili ga pusite!

Aj' ti samo polagacke. Daće čika Freehand bonu, pa u klevet.
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 23:13 11.11.2010

Re: Odjebite od Zlojeba!

Aj' ti samo polagacke. Daće čika Freehand bonu, pa u klevet.

zanimljvo da se zoves freehand a drugom popujes za strane reci... tipican primer nacionalisticke seljacine
freehand freehand 23:23 11.11.2010

Re: Odjebite od Zlojeba!

Aleksandar Stosic
Aj' ti samo polagacke. Daće čika Freehand bonu, pa u klevet.

zanimljvo da se zoves freehand a drugom popujes za strane reci... tipican primer nacionalisticke seljacine

Ne zovem se Freehand. Strana reč je u pet pasusa upotrebljena pet puta. Što ne bi bilo čudno da si ti pisao tekst, obzirom na skučenost fonda iz kojeg crpiš svoja škrabopisanija.
A način na koji pišeš najbolji je dokaz da nevaspitanje, glupost i neznanje najčešće idu kao tropreg.
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 23:41 11.11.2010

Re: Odjebite od Zlojeba!


uf, polako slobodna rukice, nemoj odmah tako da se uzbudjujes.
Ne zovem se Freehand.

blogu se tako predstavljas, veoma velikosrpski...bas lepo, freehandu smeta rec "hejt", kao jedno pomodarstvo ili sta vec. unistavamo nasu tradiciju, nase bogatstvo, jadni mi srbi izgubicemo deo naseg identiteta upotrebom tudjica, jel da FREEHAND!?


freehand freehand 23:49 11.11.2010

Re: Odjebite od Zlojeba!

blogu se tako predstavljas, veoma velikosrpski...bas lepo, freehandu smeta rec "hejt", kao jedno pomodarstvo ili sta vec. unistavamo nasu tradiciju, nase bogatstvo, jadni mi srbi izgubicemo deo naseg identiteta upotrebom tudjica, jel da FREEHAND!?

Pazi kad i duhovitošću možeš da se preporučiš za predsednika gradskog odbora omladine DSS-a. I oni su, isto, šarmantni, duhoviti veseljaci.
Baš biste se lepo družili.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 05:29 12.11.2010

Re: Odjebite od Zlojeba!

gorran2
energija neuzurpirano tavori

I ovo dobro zvuči. Pitam se da li nešto i znači, ili je poenta samo u stilskoj briljantnosti?


drugari, ne mogu da se prepirem sa svakime bash, ako vam se dopada, dopada pa recite nesto; ako ne, pokaki pa ostavi i mani se mene lichno. evo, poenta je samo u stilskoj briljantnosti. je l' se sad bolje osecas?

jedna od uzaludnih strana bloga je sto se pretvara u licna prepucavanja, umesto bavljenja temama od opsteg interesa i mogucnosti dodira malih sa velikima, sto mu je bila prvobitna namena i zamisao.
gorran2 gorran2 12:05 12.11.2010

Re: Odjebite od Zlojeba!

Srđan Fuchs
gorran2
energija neuzurpirano tavori

I ovo dobro zvuči. Pitam se da li nešto i znači, ili je poenta samo u stilskoj briljantnosti?


drugari, ne mogu da se prepirem sa svakime bash, ako vam se dopada, dopada pa recite nesto; ako ne, pokaki pa ostavi i mani se mene lichno. evo, poenta je samo u stilskoj briljantnosti. je l' se sad bolje osecas?

jedna od uzaludnih strana bloga je sto se pretvara u licna prepucavanja, umesto bavljenja temama od opsteg interesa i mogucnosti dodira malih sa velikima, sto mu je bila prvobitna namena i zamisao.

Ja sam jedan od takvih malih koje ne zanima "mogućnost dodira" sa velikima, ali mu je ponekad zanimljivo pratiti kad se neko od velikih hrve sa tim prokletim i neposlušnim rečima, koje, eto, kao za pakost, često uporno i zlonamerno znače nešto sasvim drugo nego što veliki uobrazi.
Mada, ocene za "estetski dojam" takvog govorenja i dalje ostaju visoke...
docsumann docsumann 15:55 12.11.2010

Re: Odjebite od Zlojeba!

energija neuzurpirano tavori


zvuči kao opis nekog kvantnog stanja
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 17:56 12.11.2010

Re: Odjebite od Zlojeba!

gorran2

Ja sam jedan od takvih malih koje ne zanima "mogućnost dodira" sa velikima, ali mu je ponekad zanimljivo pratiti kad se neko od velikih hrve sa tim prokletim i neposlušnim rečima, koje, eto, kao za pakost, često uporno i zlonamerno znače nešto sasvim drugo nego što veliki uobrazi.
Mada, ocene za "estetski dojam" takvog govorenja i dalje ostaju visoke...


dobro, reci tako. bajdvej, ni ja nisam veliki, mali sam, al' me deki restak svojevremeno ubacio da nerviram velike. :)
omega68 omega68 19:27 12.11.2010

Re: Odjebite od Zlojeba!

sta je bre srbende

zamisli da neko kaže:
''Šta je bre Bugari...''
Ali neće
jaksa scekic jaksa scekic 20:40 11.11.2010

Stranka koje je

debelo ispod cenzusa na najgori moguci nacih hoce da se vrati iznad

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana