Astrologija

Možda 2020. - kaže Predsednik

Drago Kovacevic RSS / 04.12.2010. u 16:00

Čemu žurba
Čemu žurba
Nešto se menja na političkjoj mapi Srbije. Dobro ili loše, ne mogu kazati, ali sada je gotovo izvesno da politička klasa u Srbiji resetuje sistem.

Danas je predsednik "svega u Srbiji" iskoristio izbornu skupštinu "pigmejskog faktora" u političkom životu, lažnih rojalista i folklornih "ravnogoraca", koji kao "rojalisti" uvek imaju neuspešnog kandidata za predsednika Srbije ( SPO), da kaže "kako će Srbija verovatno za deset godina postati članica EU".

Koliko god ta izjava za predsednikove proevropske fanove (ima opravdano i onih drugih) zvučala deprimirajuće, ona meni zvuči realno i spada u neznatan broj njegovih izjava kojima je moguće poverovati.

Predsednik ipak nije najbolje orjentisan.Da je tako, govori činjenica što je još ove jeseni govorio o kraju 2015. ili toka 2016. godine kao kritičnim datumima srpskog prijema u EU. Odjednom, sve miče za čitravih pet godine u budućnost. Šta se to bitno promenilo u samo dva meseca da je rok pomeren za pet godina, pa još uz oznaku  "možda"?

Predsednik je, po mom mišljenju, obrazlagao sam to ranije dosta širok u brojnim tekstovima na ovom blogu, "čuvar ravnoteže rđavih interesa u Srbiji". Ova izjava je zapravo potvrda moga mišljenja. Novi "vremenski plan" nije ništa drugo nego najava da će on raditi kao i dosada da se ništa bitno ne menja i da se "rđavi interesi" u Srbiji suštinski ne remete. To je poruka partokratiji,tajkunima, raznim drugim interesnim grupama i stranačkim funkcionerima - ne brinite dok god ja vladam ništa se bitno neće priomeniti...A namerio je da vrhovna vlast bude bar narednih deset godina. Još jedan predsednički i jedan premijerski mandat. Nakon toga može i EU...

Pa, zna predsednik šta je pred njim. Kosovo, koje će pokušati otezati u nedogled, unutarnje reforme koje bi otezao dok je god moguće i BIH koja mu je adut za nove pozicije značajnog fattora. Evo objavio je Vikiliks - za sve je kriv Jeremić. Njemu se ne može verovati.Obeća a ne izvrši. Jeste da nije ništa odlučivao, ali je brate, obećavao. I džaba mu je što sada priča kako je politikju vodio u potpunoj koordinaciji sa predsednikom, parlamentom, Sonjom Liht i Batakovićem. Prosto, pustiće ga niz vodu na stranačkim izborima jer "neće da može da niko nije kriv". Politički će stradati "bezbolno", na stranačkom kongresu u stranci gde zapravo nikada nije ni pripadao. Predsednik će oprati ruke i politički život ići dalje bez Jeremića, ako se ne odvaži da pređe kod Tome ili Koštunice. Oni uzimaju sve. Bio je "istureno arogantan", toliko da predsednik danas poručuje "da ne zna je li pogrešio kad mu je dao isturenu poziciju sa 32 godine".  Ehhh..kurva je politika, izvinte me što psujem...

Ali, hajde da se zadržimo na ravnoteži rđavih intersa. Predsednik je najavio "rat tajkunima".Ali, oni jako dobro znaju da je ta najava ravna pretnji da će biti "udareni kapom po turu" pa se zezaju. Kažu, ok...hoćemo, daćemo, kroz poreze, ali nemamo za mostove.. Šta, zar do sada nisu davali kroz poreze...Ili kažu - "mi nismo Bil Gejts jer ovo nije Amerika". Tačno, niti su Bil Gejts, niti su se obogatili na način na koji se on obogatio, niti je ovo Amerika. Tačno je i to da ne sastavljaju vladu, mada novcem utiču na ishod izbornih kampanja. Tamo predsednik Vrhovnog suda ili državni tužilac ne radi za četiri - pet plata, nego za jednu i sudska vlast je nezavisna od izvršne. Kad bi se dogodilo da predsednik suda radi za komisiju vlade, bio bi to neviđen skandal. Ako prekrši zakon Tajger Vuds ili Majkl Džekson, njima se sudi, pa taman im školski drug bio Obama, a ne Dačić. Kad bi FBI ulovila nekog državnog funkcionera kako prima kofer para,pa to još objavila, njemu ne bi pred zakonom bilo pomoći, pa da mu otac preuzme predsednički položaj.

Jasna je Tadićeva računica. Prolazi vreme junačenja pa će i za domaću upotrebu biti nezgodno izgovarati reči - "nikada", "nikome", "neću", "ne može", "ako budem morao birati".. . Ni jedan bitan kamenčić na kome živi današnja Srbija neće biti pomeren. Da se izgura još jedan, do duše ustavno problematičan predsednički mandat jer je treći, a onda kad se to izgura, uzme premijerski jer ustavno nosi najveću moć. Tad bi se nešto i moglo uraditi na "ispunjavanju standarda", a valjda će se i spoljne prilike nekako srediti. Taman još deset godina, pa neka stoji to "možda" do penzije..Dotle, tajkuni neće biti tajkuni, nego poslovni ljudi sa potpuno regularnim poslovima, učvršćeni u meri da im nisu neophodni monopoli...srpsko javno mnenje će prihvatiti članstvo u NATO i zaboraviti "buriće rakije koji se otvaraju za ispraćaj", Kosovo potpisati sporazum o pridruživanju sa EU, BIH postati "funkcionalna država", Srbi imati prosečnu platu od 500 evra..Divota, mada će Srbija imati manje od 7 miliona stanovnika, prosek starosti iznad 45 godina i stepen siromaštva, možda najvećii u EU...Cena će biti velika ali šta je to u odnosu na predsednikovu političku misiju...Bar će izrasti platani na Bulevaru...

Dotle će ostariti i "najomiljeniji" opozicioner Toma Nikolić, ali stići će Vučić a DS na nekom og partijskih kongresa imati dva kandidata na stranačkim izborima. Prosto da se bude u trendu sa "demokratskim pravilima". Samo da u međuvremenu ne nastane neka nova politička snaga koja bi mogla da ugrozi ovakvu "sjajnu viziju"..... Bilo bi baš šteta....jer tako lepo sve ide..

 

 

Atačmenti



Komentari (29)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

expolicajac expolicajac 16:56 04.12.2010

Pesmica za prvog

Pada,pada snežak beli
pa Srbe veseli
Dotrčao Bole dedi iz škole
Deda deda deda
Kosa mi je seda
legalizacija011 legalizacija011 17:01 04.12.2010

Vuk ujedinitelj

Danas je predsednik "svega u Srbiji" iskoristio izbornu skupštinu "pigmejskog faktora" u političkom životu, lažnih rojalista i folklornih "ravnogoraca", koji kao "rojalisti" uvek imaju neuspešnog kandidata za predsednika Srbije ( SPO), da kaže "kako će Srbija verovatno za deset godina postati članica EU".
..................
interesantno kako Vuk uvek ujedinjava,pogrešne svih boja u Srbiji.od levaka do desnih.
ujedinjeni u mržnji prema Vuku.

ja vam kažem,slediti ideje Vuka,i Srbija ce procvetati za 10 godina.

nije nužno voleti ga.samo slediti njegove ideje
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 23:14 04.12.2010

Re: Vuk ujedinitelj

nteresantno kako Vuk uvek ujedinjava,pogrešne svih boja u Srbiji.od levaka do desnih.
ujedinjeni u mržnji prema Vuku.

ja vam kažem,slediti ideje Vuka,i Srbija ce procvetati za 10 godina.

nije nužno voleti ga.samo slediti njegove ideje

Pa ne..Kako čovek može ozbiljno uzeti političara koji izgovori sledeće reči baš na pomenutome skupu...
"Mnogi mladići i devojke Srbije danas u svojim rukama stišću pogrešne zastave. Ako su za srpsku desnicu, kao što govore, onda je njihovo mesto pod zastavom Karađorđa, Dositeja, Vuka, Obrenovića, Karađorđevića, Vojvode Mišića, generala Mihailovića, Cvijića, Pančića, Tesle, Pupina, Milankovića, Crnjanskog, Andrića. To su zastave, desne, evropske i pobedničke Srbije”.
Hajde, šta to zajedno imaju Tesla, Andrić,Pančić, Pupin sa Dražom Mihajlovićem...A tek Dositej i Vuk...
Kakve zastave, kakvi bakrači...kakvi zastavnici....kakva je to zajebancija..
vojislav948 vojislav948 11:13 05.12.2010

Вук ујединитељ




интересантно како Вук увек уједињава, погрешне свих боја у Србији.од левака до десних.


Vuk dlaku menja , ali ćud ne menja. Vuka treba posmatrati u kontinuitetu, kao i sve ostale naše političare. Zaista u svim tim analizama treba otkriti elementarnu istinu, a do nje je najteže doći i u tome će nam dragoceno vreme proći.
legalizacija011 legalizacija011 17:04 04.12.2010

pa on je pola glasova ds

Prosto, pustiće ga niz vodu na stranačkim izborima jer "neće da može da niko nije kriv". Politički će stradati "bezbolno", na stranačkom kongresu u stranci gde zapravo nikada nije ni pripadao. Predsednik će oprati ruke i politi
....................................................
u 100 evra da se DS nece odreci zlatne koke?
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 00:34 05.12.2010

Re: pa on je pola glasova ds

u 100 evra da se DS nece odreci zlatne koke?

Uh, iz principa se ne kladim, ali lakoćom bih zarasdio sto evra da nije principa..
markonio92 markonio92 18:10 04.12.2010

Tebra...

Koliko god da je ova prognoza pesimistična, mislim da neće biti tako. Biće još gore.
Exitus Letalis Exitus Letalis 00:08 05.12.2010

Re: Tebra...

markonio92
Koliko god da je ova prognoza pesimistična, mislim da neće biti tako. Biće još gore.

of course...
dali76 dali76 19:17 04.12.2010

daj boze ali ne verujem

Citajuci to famozno poglavlje 23 (reforma pravosudja) , citajuci ustav Srbije ,pogotovo nadleznosti ustavnog suda, slozio bih se sa ovom pesimistickom tvrdnjom predsednika.
Ustavni Sud Srbije ispred sebe danas ima 7000 slucajeva koje mora rijesiti. 15 sudija ustavnog suda, koji btw mogu da rade jos jedan posao (profesori na univerzitetu ) su sa ovakvom ustavnom jurizdikcijom prosto zatrpani
Na sajtu ustavnog suda njegova predsednica upozorava na ovaj problem ali konstatuje da se nazalost jurisdikccija suda moze mjenjati promjenom ustava.
Ja stvarno ne znam ko je pisao taj ustav ali tolika siroka nadleznost ustavnog suda da se mora baviti sporom izmedju recimo sumarije Zajecar te skupstine opstine Knjazevac je neozbiljna I ima ulogu da zatrpa sud umesto da mu omoguci ono sto mu jeste funkcija tj da bude kontrolor primjene ustava u radu parlamenta I predsednika.
AL NE slazem se g. Kovacevicu da predsednik ne zeli promjene. Bojim se da on nema podrsku niti u svojoj stranci za ovakve promjene, a kamoli medju opozicijom (iskljucujem LDP).
Koliko je ustavni sud bitan govori nam sve vise slucajeva koji se sele ispred ovog u Srbiji najviseg suda(mada me zbunjuje malcice taj kasacioni sud). Sudije ustavnog suda ove su godine recimo donijele odluku o neustavnosti segmenata zakona o elektronskim komunikacijama. SUd je proglasio uredbu vlade o kosovskom dodatku kao neustavnu.
Nemoc suda se ogleda u tome sto je ovu zadnju odluku vlada flagrantno zaobisla. Neefikasnost ustavnog suda se ogleda u cinjenici da se spor oko duplih funkcija oteze od maja I do sad se vuce.
Bez ozbiljnih rezova koji ukljucuju promjenu ustava bojim se da Tadicev odgovor “daj boze ali ne verujem” jeste najrealniji .
P.S.
Ono sto sam nasao zanimljivim citajuci naucnu literaturu u svezi uloge ustavnog suda u tranziciji jeste cinjenica da je fragmentirani politicki system ( u parlemntarnim demokracijama zvan kohabitacija) ustvari najbolje politicko okruzenje za razvoj neovisnog sudstva.
Tako ispad da je Krkar ustvari pragmaticni demokrata jer ,kako je sam priznao, je na proslim izborima za predsednika glasao za Tomu.
Necu sad o javnosti I medijima jer I onako sam, kao I obicno, napravio tepih komentar.


Don Salieri Don Salieri 20:29 04.12.2010

2020.

srpsko javno mnenje će prihvatiti članstvo u NATO i zaboraviti "buriće rakije koji se otvaraju za ispraćaj", Kosovo potpisati sporazum o pridruživanju sa EU, BIH postati "funkcionalna država", Srbi imati prosečnu platu od 500 evra..Divota, mada će Srbija imati manje od 7 miliona stanovnika, prosek starosti iznad 45 godina i stepen siromaštva, možda najvećii u EU...

Nadlezne sluzbe trebaju bez odlaganja da uhapse Mladica i Hadzica, politicki establishment Srbije treba da prizna Kosovo i da trazi prijem u NATO, i EU...
dali76 dali76 21:17 04.12.2010

Re: 2020.

jel don alkapone jel to pocela izborna kampanja na Kosovo?
Kod Milana sam ti rekao sta Albanci mora da ucine ali ne mo da trolujemo ovuda batko.
Don Salieri Don Salieri 22:16 04.12.2010

Re: 2020.

dali76
jel don alkapone jel to pocela izborna kampanja na Kosovo?
Kod Milana sam ti rekao sta Albanci mora da ucine ali ne mo da trolujemo ovuda batko.


Mićo, Albanci ne moraju da ucine nista. Kosovo je nezavisno.
Priznale su ga Nemacka, UK, Francuska, SAD...

Odbijanje priznanja nezavisnog Kosova je problem Srbije.



palilula92 palilula92 05:36 05.12.2010

Re: 2020.

Nadlezne sluzbe trebaju bez odlaganja da uhapse Mladica i Hadzica, politicki establishment Srbije treba da prizna Kosovo i da trazi prijem u NATO, i EU...

Uslovi su dobro poznati i dok se ne ispune nista od EU. Pricati o bilo kakvim godinama ulaska u EU je kao gledanje u pasulj, od Vlade i njihove resenosti da ispuni uslove zavisi koje ce godine to biti ili ne. Ovi uslovi nece ispariti niti ce iko na njih zaboraviti. Cisto zamajavanje naroda, kao mi se drzimo svoga i bas smo mocni. Do god se drzimo "I Kosovo i Evropa" nece biti Evropa a Kosovo je otislo, mozda ih treba obavestiti.
seceranac seceranac 06:57 05.12.2010

Re: 2020.

palilula92
Nadlezne sluzbe trebaju bez odlaganja da uhapse Mladica i Hadzica, politicki establishment Srbije treba da prizna Kosovo i da trazi prijem u NATO, i EU...

Uslovi su dobro poznati i dok se ne ispune nista od EU. Pricati o bilo kakvim godinama ulaska u EU je kao gledanje u pasulj, od Vlade i njihove resenosti da ispuni uslove zavisi koje ce godine to biti ili ne. Ovi uslovi nece ispariti niti ce iko na njih zaboraviti. Cisto zamajavanje naroda, kao mi se drzimo svoga i bas smo mocni. Do god se drzimo "I Kosovo i Evropa" nece biti Evropa a Kosovo je otislo, mozda ih treba obavestiti.


i sta kada udjemo u uniju, sta onda?
ekonomija ce da nam procveta a standard skoci jer smo priznali kosovo, usli u nato i uhapsili mladica
sybil sybil 10:49 05.12.2010

Re: 2020.

Nadlezne sluzbe trebaju bez odlaganja da uhapse Mladica i Hadzica, politicki establishment Srbije treba da prizna Kosovo i da trazi prijem u NATO, i EU...

boze sacuvaj, sta je vama. ovde treba da dodju na vlast kostunica i radikali, da naprave rusku guberniju i da hebu mater preostalom srpskom stanovnistvu.
palilula92 palilula92 14:44 05.12.2010

Re: 2020.

i sta kada udjemo u uniju, sta onda?
ekonomija ce da nam procveta a standard skoci jer smo priznali kosovo, usli u nato i uhapsili mladica



Ekonomija nece procvetati preko noci a ni standard nece skociti preko noci. Ono sto bi se desilo je smanjenje korupcije i monopola kao i bolji pravni sistem, sto bi neminovno vodilo ka poboljsanju standarda. Ocigledno je da nismo sposobni sami da to sve uradimo i da nam je potrebna pomoc.
gorran2 gorran2 15:36 05.12.2010

Re: 2020.

...smanjenje korupcije i monopola kao i bolji pravni sistem... Ocigledno je da nismo sposobni sami da to sve uradimo i da nam je potrebna pomoc.

Niko drugi to niti može niti hoće da uradi, osim nas.
Političko-tajkunski kartel naprotiv je rešen da po svaku cenu sačuva ovaj sistem korupcije i monopola. Pa i po cenu neulaska u EU.
Rekao bih stoga da stvari stoje obrnuto: Nama su neophodni "smanjenje korupcije i monopola kao i bolji pravni sistem", i to odmah. Čim to postignemo, odmah će nam biti bolje. Zatim možemo mnogo lakše i u EU. EU nije svemogući eliksir za naše moralne i političke probleme.
palilula92 palilula92 17:09 05.12.2010

Re: 2020.

Niko drugi to niti može niti hoće da uradi, osim nas.
Političko-tajkunski kartel naprotiv je rešen da po svaku cenu sačuva ovaj sistem korupcije i monopola. Pa i po cenu neulaska u EU.
Rekao bih stoga da stvari stoje obrnuto: Nama su neophodni "smanjenje korupcije i monopola kao i bolji pravni sistem", i to odmah. Čim to postignemo, odmah će nam biti bolje. Zatim možemo mnogo lakše i u EU. EU nije svemogući eliksir za naše moralne i političke probleme.


Ja se sa tobom u potpunosti slazem, ali za ovo da se desi i to odma od strane nas je potrebno cudo.

gorran2 gorran2 21:24 05.12.2010

Re: 2020.

Ja se sa tobom u potpunosti slazem, ali za ovo da se desi i to odma od strane nas je potrebno cudo.

Pa jeste, ali u suprotnom nam se dosta loše piše. Jednostavno, teško mi je da poverujem da će olabaviti gvozdeni stisak kojim je političko-koruptivni sistem stegao finansijske tokove i izvore kod nas. Dok god mi ne nađemo načina da na njih izvršimo dovoljno jak organizovani pritisak. A teško da to može neko sa strane, umesto nas.
seceranac seceranac 08:57 06.12.2010

Re: 2020.

palilula92
i sta kada udjemo u uniju, sta onda?
ekonomija ce da nam procveta a standard skoci jer smo priznali kosovo, usli u nato i uhapsili mladica



Ekonomija nece procvetati preko noci a ni standard nece skociti preko noci. Ono sto bi se desilo je smanjenje korupcije i monopola kao i bolji pravni sistem, sto bi neminovno vodilo ka poboljsanju standarda. Ocigledno je da nismo sposobni sami da to sve uradimo i da nam je potrebna pomoc.



mislis samo EU nas moze osloboditi ilegalne korupcije tako sto ce je legalizovati da bude legalna i na visem nivou kao u EU?

pa ce umesto da nas miskovic podkrada direktno, on ce se zaduzivati po belom svetu a korumpirana vlada prebacivati njegove dugove na nas racun - bas kao sto se desilo sirom evrope u poslednjih nekoliko godina?
seceranac seceranac 23:55 04.12.2010

dozivotni

a tadic ce da nas uvede u EU za 10 godina, on ne misli da raspise postene izbore

zanimljiv stav coveka koji u karijeri nije dbio vise od 35% od ukupnog broja biraca
Exitus Letalis Exitus Letalis 00:06 05.12.2010

Re: dozivotni

dozivotni
a tadic ce da nas uvede u EU za 10 godina, on ne misli da raspise postene izbore

pa, naravno da ne misli.
izvežbali se i oni.

on sebe ne može ni da zamisli u drugačijoj ulozi.

kao što ni vladeta janković posle prvog ambasadorovanja u londri nije sebe
više mogao da zamisli kao profu, samo ambasador il ništa ... pa makar i u vatikanu:)))

babmilos babmilos 00:03 05.12.2010

2012

lično me je najviše ošamutila predsednikova najava izbora "za godinu i po dana". takve izjave, citiranje zakona u urbi et orbi maniru, su njegov zaštitni znak. piscima tadićevih govora bih skrenuo pažnju da je trava zelena a sunce žuto, što su činjenice na koje bi predsednik morao da skrene pažnju nacije čim prije...
seceranac seceranac 00:10 05.12.2010

Re: 2012

babmilos
lično me je najviše ošamutila predsednikova najava izbora "za godinu i po dana". takve izjave, citiranje zakona u urbi et orbi maniru, su njegov zaštitni znak. piscima tadićevih govora bih skrenuo pažnju da je trava zelena a sunce žuto, što su činjenice na koje bi predsednik morao da skrene pažnju nacije čim prije...


al to su "izbori" ne "Izbori", tako da nece biti problema
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 00:33 05.12.2010

Re: 2012

piscima tadićevih govora bih skrenuo pažnju da je trava zelena a sunce žuto, što su činjenice na koje bi predsednik morao da skrene pažnju nacije čim prije...

Pre neki dan je došao u Podrinje i savetovao da se voda izvlači vodenim pumpama..
vojislav948 vojislav948 10:54 05.12.2010

Можда 2020. - Каже Председник



Председник је најавио


Predsednik je mnogo toga najavio, ali ga je život naš nasušni odjavio. Ostaje da se vidi da li je ostani ili idi. Mi imamo samo ovaj jedan život i zaista, ukoliko nam je dragocen, a jeste, ovako sporo, nedosledno, nekreativno, neiskreno i prema građanima nekorektno, ne smemo da ga živimo. Dopunio bih gospodina Draškovića, mi ulaskom u EU ne ulazimo u raj, nego bežimo iz pakla u debakl.
mrdax mrdax 16:27 05.12.2010

Vreme je relativno

Sta je 20 godina, prodje dok trepnes. Ako uzmemo da od 80-ih na ovamo Srbija prolazi kroz tranziciju (u svetskim okvirima) 2020 ce biti 40 godina od "prelaska" sa samoupravnog sistema na "nesto".
Evo 10 godina je vec proslo od "promena" i neki ljudi su izgleda nezamenljivi a neke smo cak pozajmili iz "starih vremena" kao recimo Ivicu Dacica. Opusteno samo i bez zurbe . Kao da ce EU pobeci .
Ja sam eto nesto nestrpljiv , sta ces takav sam, pa sam u prosli petak predao dokumenta za boravisnu i radnu vizu u jednoj zapadnoj zemlji gde mi je i devojka *sadasnja zena pa rekoh da se pridruzim . Verovatnoca da ce nas par promeniti ili ubrzati nesto u Srbiji je skoro za komediju . Na zalost.

EDIT videti naziv bloga
MOZDA, MOZDA




Drago Kovacevic Drago Kovacevic 17:10 05.12.2010

Re: Vreme je relativno

Ja sam eto nesto nestrpljiv , sta ces takav sam, pa sam u prosli petak predao dokumenta za boravisnu i radnu vizu u jednoj zapadnoj zemlji

Pa, evo, daješ za pravo mojoj tezi da će Srbija imati manje od 7 miliona stanovnika do trenutka elementarnog uljuđivanja...
sentinel26 sentinel26 14:47 06.12.2010

Čekaju devojke ...

Predsednik stranke i svega ostalog odavno ispušta abrove (hladne probe ) o snimanju novog filma “Kapetan Leši” ali ti abrovi nijesu namijenjeni ljubljenome narodu nego bližoj okolini da vidi kakvo je njihovo raspoloženije…

Dvije godine neki ugovor u prašini čeka da ga izvuku iz bubnja i pod hitno prebace u APR... Hajde more ...

Možda bidne ali i ne mora ...

“Zrno ga ne bije
Oči ga ne vide
Nikad se on ne krije
Kad u borbu ide.“


Nema taj petlje da pokrene nešto ozbiljno jer je poveliki broj ovih moćnih koji bi ga zbog toga rado "djindjićirali" ...

***********



Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana