Crtice iz života !

Branislav Kovačević Cole RSS / 12.06.2007. u 16:08

 

Profesionalac II
Profesionalac II
Moja porodica me nije, za razliku od nekih drugih, opterećivala iskustvima teških godina. Tek tu i tamo sam ponešto saznavao o ratnim dogadjanjima, odnosima partizana i četnika, podelama, stradanjima, Ibeovcima, Golom otoku, Brionskom plenumu...Nekako se politika držala podalje od kuće, A I MI OD NJE, tek pamtim da je Deda psovao Broza, jer ga je terao svojevremeno u zadrugu, pa je kasnije i odrobijao, nesto malo? Nekako, ni sam ne znam kako, negde krajem 80-tih godina, u čavrljanju u kafani, sa društvom, rekoh: "Pa nećemo valjda mi biti prva generacija u Srbiji, koja neće omirisati barut, front, mobilizacije, bedu, nemaštinu, redove....?" Pogledali su me sa nevericom, pa nastaviše sa neko drugom temom i trećom turom, jer je to zvučalo sasvim nemoguće, tada!

Ne prodje mnogo vremena, uoči nove 1989.godine, boravio sam u Moskvi, gde sam se, izmedju ostaloga, sreo i sa tada čuvenom bioenergetičarkom Džunom. Išao sam kod nje, ne kao većina da tražim lek za sebe, već sam joj, kada smo se sreli, rekao za nju nešto sasvim neočekivano: "Znate ja sam skeptik, prema Vašim moćima, ali većina kod nas u Jugoslaviji nije, pa mi je palo na pamet, da pošaljete jednu mirovnu poruku narodima (i narodnostima, naravno) Jugoslavije. Slutim biće rata!!!" Ona me je pogledala, sa nevericom, a onda mi nakon par protokolarnih pitanja, reče, da dodjem sutra u isto vreme. Sutradan sam bio, naravno u tačno zakazano vreme, napisala mi je traženo pismo-poruku, koju su neki štampani mediji i objavili. Kasnije se dogadjalo, šta se dogadjalo, kliznuo sam neosetno u politiku, prvo kao nestranačka ličnost, a nešto kasnije sa oformljenom strankom ušao u DOS....U svakom slučaju primetio sam na više načina da sam postao predmet interesovanja "nadležnih službi". Dvojicu od njih sam i lično poznavao, kao komšije, studente....Jedan od njih se čak i ohrabri jednoga dana, pa mi pridje i reče, onako prijateljski i savetodavno: "Šta ćeš ti sa tim ološem...izdajnicima. Iz dobre si kuće i...." sve u tom stilu. Brzo sam razrešio dilemu koju je imao, neprijatnim odgovorom, zbog koga mi se jedno vreme nije javljao...Imao sam i niz neprijatnosti, ali sad to više nije tema. Elem, nakon 05.oktobra, ja postadoh poslanik, član predsedništva DOS-a, pa i predsedavajući na sastanku u Kragujevcu. Dodjoše premijer Djindjić i ostali članovi DOS-a, kad na hodniku sretoh BAŠ NJEGA! Otkud ti, rekoh, skoro zbunjen što ga vidim. "E pa sad te ne pratim, već te čuvam!!!".....Mimoišli smo se, on svojim a ja svojim poslom, ali sam te večeri dugo po glavi dumao od koga me on čuva i zašto baš ON, OPET!

Nekako prodje vreme, više nisam ni poslanik, raspao se i DOS, skoro da sam i zaboravio na njega, kad me pozva jedan prijatelj na svečano otvaranje......Uvek sam maksimalno izbegavao protokol svake vrste, pa i svečana otvaranja, ali prijatelj je prijatelj. Uparadih se, spakovah flašu viskija i još ponešto...kad tamo, na otvaranju naleteh ponovo na NJEGA! Ljubazno mi podje u susret, kao stari znanci...pita me za zdravlje...Ne odoleh da mu ne kažem: " Pa, ti ćeš čuvajući me, da zaradiš i penziju ..." rekoh mu i sam zbunjen tonom koji je bio skoro prijatan.Kao da smo stari znanci. Gromko se nasmeja i reče: " Evo, upravo sam ovog meseca primio prvu penziju, pa da te častim..." Potpuno zbunjen upitah ga: " Pa čekaj...ti si mladji od mene, a ja imam još da guslam???"

"Vidiš- reče, ispijajući čašu pelinkovca, znaš kad si ti ono ludovao, šetao ulicama, mitingašio, lupao u šerpe i lonce... ja sam morao za tobom. Ti si gubio vreme, a meni je to sad sve beneficiran radni staž u otežanim uslovima rada...Mnogo si bre putovao, menjao kola, telefone..hahahah...Ma ajd sad da popijemo ti i ja po jednu....nema veze sve ide u rok službe, važno je da smo živi. I da znaš uvek si mi bio simpatičan, ali si bre brate bio protiv Slobe...dakle ništa lično nisam imao protiv tebe" reče i ode do šanka po piće za nas... Ošinut ovim susretom, nekako pronadjoh domaćina svečanosti i uz par mrljavih rečenica izvinjenja što žurim, napustih svečani skup.Postalo mi je neizdrživo da budemo na istom mestu.
Sreo sam ga od tada još jednom, vraćao se sa pijace, noseći neke sadnice. Verovatno ima plac na kome uzgaja voće, kao i sav drugi pristojan svet.

A ja i dalje lupam u šerpe i lonce, samo sada na Blogu!

Atačmenti



Komentari (43)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

hoochie coochie man hoochie coochie man 16:54 12.06.2007

prvo pozdrav

A zatim,
nije valjda da si poceo da sumnjas ko je od vas dvojice pametno prelomio?
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 17:10 12.06.2007

Re: prvo pozdrav

hvala na pozdravu....otpozdravljam....naravno da nisam, mada se to danas vise niko i ne pita....ko je bio bio, ko je nadrljao nadrljao...koga nema nema....
ali ja bih sve ponovio...uprkos penziji!
poz
bkc
hoochie coochie man hoochie coochie man 17:30 12.06.2007

Re: za idaele...?

pa nema kraja ubadjenjima (idealima?) a i cena za sve postoji ....sta ces.
nije dobro sto je tako ali tako je
sasvim druga je prica ako nekome uverenja sluze za.... penziju recimo, a jos je gore ako sluze za zaposljavanje drustva sa basketa ili rehabilitaciju zla
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 17:32 12.06.2007

Re: za ideale..?

Ma ovde sve služi svemu, samo ako se dofatis....!
bkc
hoochie coochie man hoochie coochie man 17:38 12.06.2007

Re: za ideale..?

pa i ti se bio dofatio.... moze i tako da se vlada
(vladati=ponasati)
nismo mi jos sve lonce polupali
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 17:40 12.06.2007

Re: za ideale..?

Hm..da!
Hvala na podsecanju!
Ali ja smem na Blog...i ne samo na Blog!
poz
bkc
ps:evo odoh sad i na promociju Pescanika..imam jednu serpicu za svaki slucaj stalno uz sebe!!!
hoochie coochie man hoochie coochie man 17:42 12.06.2007

Re: za ideale..?

aj pa javi ko je bio i kako je bilo
jesen jesen 00:28 13.06.2007

Re: prvo pozdrav, penzija

Ne znam kako se ostvaruju penzije u MUP-u ali znam vise njih koji su sa 50 god vec penzioneri..Jedan moj komsija je setao po Kosovu onih godina i vec je par godina penzioner a rodjen je 1953...Cula sam skoro kako zena jednog naseg saborca-setaca-bivseg funkcionera...takodje odlazi u penziju jer je napunila 50....to je ,kao,pravilo za zene...E sad jedna crtica u vezi tih osoba...Svako vece, kao sto znas, skupljanje kod Krsta...a ja naivno pitam setaca-poznanika zasto njegova zena ne dolazi...on moje pitanje ignorisao a ja nisam insistirala....Zenu tada nisam poznavala a nisam ni znala gde radi...Kada smo se kasnije upoznale ona mi rece...pa tu sam ja stalno bila....i gledala vas sa onog krova.....Ja ostadoh bez teksta......Ispada da je zena cuvala muza kao sto je onaj tvoj cuvao tebe.....Ipak, moram da kazem da se ova zena nije lazno predstavljala..bila je zaposlena u MUP-u i to joj je bio posao....
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 07:13 13.06.2007

Re: prvo pozdrav, penzija

Hm...razlika iymedju tebe i mene je sto sam ja od pocetka znao za tu simbiozu, ako mislimo na istu personu, a mislim da je osoba M upravo ta? No kroz godine se naviknete na takav odnos (?) pa Vam postane neobicno ako ih nema...da niste negde pogresili?....A o penzijama a da dodam i lustraciji....hm..u nekom drugom veku....Sa Kostunicom je to uvek bilo tako!
poz.
BKC
PS> Ta osoba je inace 'ladno prosla pored mene dok sam sedeo na klupi , kad sam bio uhapsen avgusta 2000/te...ne secca se ona toga!
vipera vipera 09:09 13.06.2007

Re: prvo pozdrav, penzija

Pa ovo zvuči kao najgora noćna mora. Prestrašno. Stvarno sam iskreno šokirana, a mislila sam da me više ništa ne može iznenaditi.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 09:15 13.06.2007

Re: prvo pozdrav, penzija

Eh....srbija je to..zemlja cuda!!!
Bice jos raznih shokova!
poz
BKC
jesen jesen 18:13 13.06.2007

Re: prvo pozdrav, penzija

Ko je prosao ladno? Saborac ili zena-sluzbnica MUP-a?
PS Naravno da mislimo na iste osobe..
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 07:30 14.06.2007

Re: prvo pozdrav, penzija

Zzena..saborca...ako mislmo na istu osobu...
Mozete na private...
poz
BKC
LBSL LBSL 07:35 14.06.2007

Re: prvo pozdrav, penzija


Cole Dobro Jutro,

sta Vi mislite o ovome strajku?

Pozdrav
LBSL
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 08:22 14.06.2007

Re: prvo pozdrav, penzija

..moram da priznam da se nisam ukljucio u svu ovu halabuku, koju je s pravom digla BS. Dakle ljudi koji su zaduzeni na Blogu B92 za elementarnu pristojnost, da ne kazem vise od toga, moraju da nadju nacina da naprave razliku izmedju razlicitog misljenja i vredjanja, pa i pretnji (ne potcenjujmo nijednu!). Drugo mislim da se strajkom na Blogu ne resava problem...na kraju krajeva.,,,,odesh (ili se vratis, kao ja) sa Bloga.. na neki drugi, napravis svoj...itd. Kad sam odlucio da se vratim (poz. JG). onda sam i smislio kako....dakle manje vishe se ne mesham u druge blogove...ne komentarisem ih,..ne mesham se u uredjivacki koncept..pa ni kako sve to tehnicki izgleda.itd.
Pishem svoje i branim ili vec kako...
Dok tako mozze mozze, kad ne mozze...ilegala...ona mi cak vishe prija.
Eto, ako sam uspeo da Vam objasnim svoje vidjenje...
Poz
BKC
LBSL LBSL 08:48 14.06.2007

Re: prvo pozdrav, penzija


Hvala na odgovoru Cole,

U pravu ste skroz, i ja cu da se skoncentrisem samo ne nekoliko VIP autora od sad, Vi ste jedan od njih u moj VIP Listi samo da Vam se pohvalim. Ako me neki prostak napadne trazicu zastitu autora bloga- ne mogu vise da s esvadjam i arcim nerve. Vidim kod Vas je uvek red na Blogu - ma sve zavisi od autora bloga. Ako je fer uljudan prema svima, postuje sve ljude podjednako koji mu dodju, onda je red u kuci. Sto kazu stari Latini, dobar domacin mir u kuci.

Hvala Vam Cole, na lepoj reci idem ja da spavam sad ovde kod mene jos malo pa ce 3 ujutro. Poljubac za Sumadiju i moj Knic.

Pozdrav
Duda Postar
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 09:23 14.06.2007

Re: prvo pozdrav, penzija

Ok..ako vec niste zaspali....miran san,,,,,
pozdrav
BKC
PS.Hvala na kompl.
kata kata 17:28 12.06.2007

kazite mi da ste se salili...

... makar i niste.... lakse mi je da zivim.... iako znamo da smo uvek bili "nedovoljno podobni", u mojoj porodici postoji dogovor da ne trazimo i ne zavirujemo u svoje dosijee... cak i kada bi to bilo moguce. Ne zelimo da znamo ko je od rodbine, prijatelja, kolega, "tamo gde treba" prenosio nas zivot... prosto im bilo...
A ova vasa prica - izvinite - isti scenario kao u "Profesionalcu"... Jos da pocne da vas zove na slavlja... Ili, jos bolje, da kao mlad, ambiciozan penzioner, osnuje stranku ili se prikljuci nekoj postojecoj (padaju mi na pamet neke koje bi odgovarale ovakavom kadru), pa da vas pozove da pita za savet... :))))
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 17:35 12.06.2007

Re: kazite mi da ste se salili...

..bilo bi lepo da jesam...Da lici na scenario koji ste spomenuli otuda i ilustracija sa plakata...i broj II.Sigiran sam da ima strasno mnogo prica koje lice na ovu.Cak sam je malo i ublazio, jer na Blog nekada svrate i moja deca..pa ne bih da ih prepadam..ali ona ne citaju komentare...vec samo svrate, da vide sta ko pise!
Ja sam bio u prilici da vidim svoje i odustao sam...blazzeno je neznanje!!
poz
bkc
kata kata 17:45 12.06.2007

Re: kazite mi da ste se salili...

Zaboravih, malopre... dobro se vratili! Nisam bas razumela razloge za odlazak, a nisam htela da pitam... Ipak, dobro je sto ste ponovo ovde.
zarkov zarkov 00:43 13.06.2007

Re: kazite mi da ste se salili...

kata
.... Ili, jos bolje, da kao mlad, ambiciozan penzioner, osnuje stranku ili se prikljuci nekoj postojecoj (padaju mi na pamet neke koje bi odgovarale ovakavom kadru), pa da vas pozove da pita za savet... :))))


A meni ne pada na pamet ni jedna koja ne bi odgovarala ovakvom kadru. Imamo i takvih?
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 07:15 13.06.2007

Re: kazite mi da ste se salili...

Hvala..na podrsci...nisam se shalio kad sam odlazio...kao ni sada. Steta!
Sve je manje , cak i crnog humora, prisutnog kod mene...zivot je vec postao vec toliko tragikomican, da mi ostaje da ga samo "prepisujem"
poz
BKC
Solomon Solomon 17:33 12.06.2007

Komsije

Kada mi je deda na selu pricao kako je bilo za vreme Drugog Sv. Rata, objasnio mi kako su 'nasi ljudi' radili za Nemce i kupili zito i namirnice iz kuca (danak). Zatim kaze deda, dosli crveni, pa su i oni uzimali a opet su to cinili ljudi iz sela. Objasnio mi je da sada preko puta zive dva starija gospodina, kuca do kuce; jedan je uterivao Nemacke dugove a drugi je uterivao 'Komunisticke' dugove. Oboje su svojevremeno uterivali vise nego sto su trebali i za sebe ostavljali ono sto prekipi. Zive, jedan do drugog, neprijatelj do neprijatelja i u sred sela punog njihovih zrtava . Nikom nista.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 17:37 12.06.2007

Re: Komsije

razni zivotni paradoksi....malo bodu oci, malo stipaju nerve,al...ali je tako!
poz
bkc
nsarski nsarski 17:45 12.06.2007

Re: Komsije

To mene u ovoj prici zapravo i najvise zanima: da li je tim ljudima makar i malo neprijatno? Priznati da si dousnik, taster, provokator i slicno. Da to radis zato sto ti je tako receno, a ne zato sto mislis da je to dobro, iz nekog nakaradnog ubedjenja - kako funkcionisu ti ljudi?
To je kao kad bi neko dosao i rekao ti: OK, ja sam lopov i krao sam te celog zivota, krao sam ti vreme, uhodio te, olajavao te, i sve, ali to sada nema veze, to je proslo. Kako takav covek uopste moze da se zali, na primer, sto postoje drugi lopovi i kriminalci i dousnici? Pa on je sam pristao da zivi u svetu prevare, otimacine i cinkarenja. On je doprineo da svet postane takav - sta ima da se zali? Time je, mislim, izgubio pravo da bilo sta kaze o postenju i pravdi. Kako ti ljudi zive?
Solomon Solomon 18:00 12.06.2007

Re: Komsije

Racionalizacija je sledeca: 'Ja kada sam to radio bilo je ovako, a sada kada to neko drugi radi, to je drugo.' Svi smo donekle slepi na svoje postupke, koristimo moci svoje psihologije da potisnemo neke stvari. Valjda tako i ovakvi ljudi postupaju, u mnogo gorem obliku.
A chale mi je pricao kako ga je jedan nastavnik maltretirao jer ga je video kako ide u crkvu za uskrs. Psihicki i fizicki bi maltretirao ucenike ispred celog razreda jer je cuo ili video da idu u crkvu praznicima. Naravno, circa 1991. koga chale vidi na uskrsnje bogosluzenje ? Star i sed, ali u prvim redovima.
Tada je bio verni Komunista, sada je verni Pravoslavac... sutra verni Budista mozda ?
A na nama nevernima je da trpimo chvrge : )
angie angie 18:44 12.06.2007

Re: Komsije

ej bre sharski, pa zive normalno, ja sam uvek mislila, kako kod takvih funcionishe savest, kako im je stalno zgrchen zeludac, imaju nocne more, a posle sam ukapirala da pajke ko bebe, da imaju sasvidm drugachiji sistem vrednosti i da ih nishta nije sramota, A da onaj grch u stomaku imam ja.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 07:16 13.06.2007

Re: Komsije

Zive oni sasvim lepo i bez problema....nemaju oni tu frku! Ne brinite se za njih!
poz
BKC
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 07:18 13.06.2007

Re: Komsije

,,,,uglavnom je tako, ako ne postanu alkoholicari....sto nije retkost!
poz
BKC
Zvonko Drazevic Zvonko Drazevic 18:04 12.06.2007

Koliko....

.....samo ima takvih "profesionalaca".......svuda su oko nas, mozda je i bolje da se ne sazna identitet, svasta bi se desavalo.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 07:18 13.06.2007

Re: Koliko....

....blazzeno je neznanje...!
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 19:34 12.06.2007

Profesionalac


Postovani Cole,

Imao sam i ja jednog takvog profesionalca zaduzenog za mene, pratio me je godinama kad god dodjem u Srbiju na odmor, jedno vreme sam imao i malu privredu pa sam dolazio cesce, stalno se uguravao u moje drustvo inace "apsolvent prava", jadnik je mislio da je nevidljiv i stvarno se uziveo u ulogu Dzejms Bonda, cak je i u stanici milicije uspeo da izdejstvuje tablice koje su se zavrsavale sa -007 za svoj mali zuti Opel. Naravno da sam znao da nije apsolvent prava, jer u porodici imam doktora i magistra prava, tako da vrlo dobro poznajem recnik pravnika, i mogu da ga razlikujem od recnika nepismenog udbaskog mamlaza. Nikad se nisam bavio politikom, ali sam uvek bio zesci opozicionar, onako samostalni. Namerno sam Igrao igru sve vreme sa njim, govoreci mu stalno ono sto je on zapravo i zeleo da cuje od mene - sve najgore o MM bracnom paru, kako je najbolje za nas da nas okupiraju Ameri i ostala lozenja. On je to naravno sve te godine vredno zapisivao, ja sam se uvek smejao zamisljajuci sominu, svinjske i zadrigle face, koja ne zna ni olovku da drzi bas najbolje, kako se muci i preznojava dok to tamo pise.

I to sto rekoste Cole da niste hteli da pogledate Vas dosije, da ne biste videli ko Vas je cinkario od rodjaka i prijatelja., potpuno razumem a evo i zasto:

U leto 2001. ili 2002. ne secam se bas, sam pozvao DB i pitao da li imam dosije u DB-u, oni su mi rekli da ostavim podatke - da ce da provere, pa da pozovem ponovo za par dana, i da ako imam dosije da ce mi tek u tom slucaju napraviti sastanak da dodjem i pogledam ga. Pozovem ja ponovo posle nekoliko dana, oni mi zakazu sastanak i ja resih da odem i vidim dosije.

Posto sam bio na odmoru i odseli smo kod zene u Brusu, povedem ja sa sobom jednog "dugogodisnjeg dobrog prijatelja" sa mnom da mi pravi drustvo do Beograda, da se ne vozim sam 3 sata. Pricao sam mu uz put gde idem i zasto, i tako pricali smo dugo, ali ja vidim da on stalno kucka SMS poruke i nesto mulja tamo po mobilnom.

Stigosmo ti mi u Bgd pravac u DB na zakazani sastanak, uzeli su mi licnu kartu i rekli da sacekam, cekam ja 15 minuta - kad evo ti ga sluzbenik vraca mi licnu kartu i kaze "Vi nemate dosije ovde". Pa kako nemam, zasto ste mi zakazali sastanak? Nema, kaze...

Izadjem ti ja napolje i kazem ovom svom "prijatelju" nema dosije dzaba smo dolazili, a na parkingu DB-a imam sta i da vidim, poznati mali zuti opel sa tablicama -007 na kraju.

Poslednji put sam video nevidljivog baju sto ima zuti opel 2004. rece mi da radi za muriju, "medjunarodna " kaze i tajanstveni osmeh iz ugla usana, iskosenog smekerskog pogleda.

Posle mi neki ovde kazu da imam fobiju od udbe, SVI RADE ZA UDBU!!!!!!!
Nevena Nevena 20:26 12.06.2007

Re: Profesionalac

Bojan Zdravic
........... SVI RADE ZA UDBU!!!!!!!

I da je ovo napisano najsitnijim slovima, bilo bi apsolutno tacno. Ustvari, kad dobro razmislim temelj Srbije je UDBA, njena gradja je UDBA, njen krov, windows..., sve, ama bas sve sama UDBA, prosto da se najezis. :(((
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 07:28 13.06.2007

Re: Profesionalac

..aj sad, nemojte da ste na kraj srca...ali da ih ima mnogo, ima ih....Svojevremeno je dosao kod mene jedan ..hm..kako da ga nazovem...recimo..kriminalac, sta god to znacilo.Inace ga poznajem iz kraja....Mogu li da prosetam malo sa njim, hoce nesto da me pita, ali nece u prostoriji...Ja kazzem...ok...Izadjemo..prosetamo...sta mi kazze. Zvali su ga "oni" , pokazali su mu u fijoci predmet, neotvoren za neko obijanje kola....i ponudili su mu razmenu> dosije ce ostati u fijoci, a on da se, posto se krece po kafanama i kaficcima, ponekad prisljamci u drustvo pojedinih ljudi da slusha sta pricaju, sta planiraju, s kim se druzze.....da cinkari, ukratko. Tada mi rece...."ja jesam, to sto jesam, ali najvise na svetu mrzim cinkarose...ja to ne mogu, sta da radim?"...Nisam imao savet za njega, osim sto sam ga podrzao u stavu prema cinkarosima.......Naravno pasos mu je bio oduzet! Posle mesec dana....dobio sam razglednicu iz Italije......Hvala Vam-pozdrav...taj i taj!
ETo jednog koji nije hteo..npr.
poz.
BKC
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 07:33 13.06.2007

Re: Profesionalac

Ne mislim da i u drugim drzavama toga nema, naprotiv.Ipak oni to rade u kakvim takvim zakonskim okvirima, sa vise stila i pameti.....Setite se samo kako su izgledala otvaranja dosijea u mnogim drzavama...ali to nije opravdanje za nase zloupotrebe, maltretiranja, osvete, politizaciju......i sta sve ne, bez ikakve kontrole...I ta rec KONTROLA, jeste ona carobna rec za koju se treba izboriti.
poz
BKC
Atomski mrav Atomski mrav 08:04 13.06.2007

Follow me

Cole, jednog što vas je pratio ste provalili, ali šta vredi - čovek zaradio penziju na vama i sada gaji voće oko neke vikendice... ma to je još i veći crnjak od "Profesionalca". Oni koji su vam radili o glavi su vas posle "čuvali" a na kraju vas eto i časte pićem...

Ne znam da li tih pratilaca, "satelita" i slično ima i ovde na blogu... moguće. Bez obzira na to, ja odoh odavde jer to što se na blogu dešava u poslednjih par nedelja je bruka i samo čitanje postova i komentara je ravno mazohizmu. Želim Vas da pozdravim kao jednog od mojih omiljenih autora i da Vam zaželim sve najbolje.

Pozdrav.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 09:01 13.06.2007

Re: Follow me

Iskren da budem, zaista ne znam sta se dogadja na Blogu! Skoro da ne stizem da pogledam ni svoj, a nekmoli druge, osim par autora...Sta da Vam kazem....nismo se slagali u koje cemu, ali mi to nije smetalo.Dapache...Ako zelite da ostanemo u komunikaciji, a mislite da to ima smisla, na volju Vam je moj mail....
Poz i Hvala
BKC
PS>ako zelite pojasnite mi sta se dogadja...kako Vi vidite?
Atomski mrav Atomski mrav 09:33 13.06.2007

Re: Follow me

Poslao sam vam privatnu poruku.
snezana mihajlovic snezana mihajlovic 08:45 13.06.2007

slobodan stil?

Postalo mi je neizdrživo da budemo na istom mestu.
Sreo sam ga od tada još jednom, vraćao se sa pijace, noseći neke sadnice. Verovatno ima plac na kome uzgaja voće, kao i sav drugi pristojan svet.

slobodan pad?
snezana7plus snezana7plus 09:06 13.06.2007

Vise vredi put nego cilj

Zanimljiva prica i nije za dzabe ona izreka "cudni su putevi bozji".
Kad pogledate svako je izbrao svoj put i dobio ono cemu je stremio.
Vasi ciljevi se , ocigledno, jos nisu ostvarili - njegovi jesu.
Ali neko je lepo rekao: "vise vredi put nego cilj" , dovoljan razlog za licnu satisfakciju !
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 09:19 13.06.2007

Re: Vise vredi put nego cilj

Ma naravno, treba "sportski" priznati poraz na domacem terenu....!!! I nastaviti dalje...
poz
BKC
sue sue 10:50 14.06.2007

Preporuka

Nekako ide uz temu. Ko moze neka obavezno pogleda nemacki film koji je ove godine dobio Oskara "Zivot drugih". I tamo je jedan od glavnih junaka radnik Stazija... Da ne prepricavam. Pogledajte!
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 11:01 14.06.2007

Re: Preporuka

Hvala na preporuci,.....koliko ce tek kod nas scenarija biti, kada se otvore, ako se otvore, dosijei !!!?
poz
bkc

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana