Život

Na madrace

vucko RSS / 15.12.2007. u 16:06

Na madrace
Na madrace

CLEMENZA: That Sonny's runnin' wild. He's thinkin'a going to the mattresses already. We gotta find a spot over on the West Side. Ya try -- 309 West 43rd Street. You know any gooda spots on the West Side?

Samo htedoh da javim svima da u ponedeljak (17. dec) dolećemo u Bgd. Bićemo u Srbiji najverovatnije do druge polovine januara, nadam se ne više od kraja januara (objašnjenje u nastavku teksta o tome zašto ovako neodređen plan), tako da se nadam da ću biti u prilici da se vidim sa svima sa kojima sam se dogovarao da se vidimo, a koji se u međuvremenu nisu predomislili ;)

Provod počinje, inače, već u ponedeljak uveče, pošto beogradski deo moje firme ima zakazanu novogodišnju žurku od 20:00, tako da ćemo morati da budemo efikasni u dolaženju sa aerodroma, presvlačenju, pa onda nazad preko reke, do jednog od zemunskih splavova, gde se sve dešava.

Koliko vidim, biću u prilici da dam svoj infinitenzimalni doprinos da u prvom krugu ne izaberemo pro-ruskog kandidata – što mi ne bi bilo tako jednostavno da sam ovde u Glazgovu, pošto je moje glasačko mesto ovde (Belgrave sq., London SW1X 8QB) - na sat leta avionom.

Za one koji se pitaju šta je razlog ovako komotnog okonovogodišnjeg dolaska od (verovatno) mesec ipo, kao i neobičnog naslova ovog posta: izlazimo iz Velike Britanije zato što je mojoj supruzi odbijena radna dozvola, a moja je u procesu, tako da, zbog prirode tog procesa, kao i svih ovih božićnih i novogodišnjih praznika, nemamo precizan datum kada će sve biti razrešeno.

Za one koji se pitaju zašto bi nekome, ko je primljen na radno mesto predavača (lecturer) univerziteta u Glazgovu, bila odbijena radna dozvola - odgovor je prost: kadrovska služba nije znala propise o zapošljavanju kandidata van EU, pa nisu predali prijavu na vreme (prijava mora da bude predata u roku od 6 meseci od objavljivanja oglasa, koji, inače, mora da bude otvoren makar 6 nedelja, da bi se potencijalni kandidati iz EU mogli prijaviti), a onda smo svi zajedno bili optimisti da će žalba, a onda i ponovna prijava, biti prihvaćene. Ni oni, a ni mi nismo imali iskustva sa ovakvom situacijom, a njima su, do letos, izgleda gledali kroz prste - a onda u cugu odbili 7 zahteva, uključujući kandidate iz Bugarske, Singapura i još nekolicinu.

Posle neuspele žalbe (na žalost, ne odmah, posle prvog odbitka – optimizam je čudo) smo ja i moja firma momentalno prešli „na madrace“, tj. krenuli u proceduru da se meni izda radna dozvola (ali to, kao što sam već gore pomenuo, ima „red svoj logičan“, kao i bački ručak), a posle odbijene ponovne prijave i prestanka važenja naših radnih dozvola, uz formalni otkaz u UK firmi (koja, naravno, mora da poštuje britanske propise), naša nova matična firma, u koju smo se uključili letos, obezbedila mi je nastavak radnog odnosa, ugovorom na 6 meseci sa njihovim predstavništvom u jednoj ostrvskoj zemlji, koja ima liberalne zakone u vezi sa ovakvim stvarima. Uz to, uprava fakulteta na kome je moja Saška (bila) dobila posao je obećala da će čuvati mesto za nju još nekoliko meseci, što bi trebalo da nam omogući da se kompletno vratimo u sedlo početom februara, bez prevelike štete od ove elementarne nepogode koja nas je zadesila.

U svakom zlu po neko dobro – bar ćemo biti u Srbiji malo duže za Novu godinu (iako ću ja većinu vremena raditi – klijenti vole da puštaju nove delove sistema u ovo doba godine), a i Stefan će biti prinuđen da malo unapredi srpski, pošto, sedeći veći deo dana u vrtiću ovde, za to nema baš savršene uslove. Takođe, zbog relativno lagodnog načina kojim smo išli iz zemlje u zemlju, nikada nismo dobili motivaciju da položimo neki od zvaničnih kurseva engleskog, koji su korisni za razne stvari – tako da smo sada organizovali sebi da izađemo na IELTS test, sredinom januara u British Council u Beogradu. Plus, naravno, ono gore u vezi evropskog puta Srbije :)

Znači – vidimo se u Srbiji od utorka. A što se tiče ovog problemčića - zahvaljujem onima koji brinu za nas, ali sam uveren da nema previše razloga - ipak se našao dovoljan broj madraca na koje smo naleteli u padu. A ni mi nismo baš ona Andersenova princeza, da se razumemo.

Atačmenti



Komentari (76)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

gordanac gordanac 16:20 15.12.2007

chewbacca!

sigurna sam da će svi ti vaši problemi biti rešeni...
Ljuta EU birokratija je će tek da "proradi" kad završe sa Lisabonskim ugovorom (spajaju spoljnju politiku i bezbednost u jedan sektor, ali dotle ćete vi, nadam se, već svi biti bez "papirnatih" problema...)
Ako ti zatreba štagod, a misliš da ja mogu pomoći, samo se javi...
I kad dođeš ovamo nastavi i uživo svo to tvoje "raspirivanje humanosti" i "huškanje na toleranciju"...:))
zdravo je...
Evo ja ću sada početi da prikupljam ovo:



...da se meko prizremljite i u Bgd
vucko vucko 16:57 15.12.2007

Ko još veruje u Deda Mraza?

Znaš ono Minimaksovo iz devedesetih (juče sam citirao ovde negde na blogu): "Deda Mraze, Deda Mraze, ove godine ne moraš ništa da mi doneseš, samo mi odnesi Radomana Božovića".

Ali pošto sam ja u onoj fazi života kad se ne veruje u Deda Mraza, imam bolju ideju: za 2008 ne očekujem ništa, hvala, ali bih voleo da za 2009 dobijem beli šengenski status, ubi me obletanje ambasada kad god moram negde poslom da putujem. Evo sad će, zbog ove moje administrativne zanimacije, u sredu u Bgd da dolaze knjigovođe novih italijanskih i španskih predstavništava William Hill-a, umesto da ja lepo odem u Rim ili Madrid - pa zar to nije nepravda? :)

Znači - mani skupljače perja, daj nešto konkretno :)
gordanac gordanac 17:11 15.12.2007

kako misliš...

...ne veruješ u Deda Mraza?! Svašta!
Pa šta misliš odakle nam beli šengenski status 2009?!
Znam čoveka.
Za decembar 2008 je planirano podnošenje zahteva, a tokom 2008 treba obaviti sve i svašta, zakon i prateći propisi su gotovi, sad ide veseliji deo - primena i monitoring.
Ne postoji Deda Mraz?! E, svašta ću još čuti na ovom blogu!
angie angie 17:19 15.12.2007

Re: kako misliš...

pa evo ja verujem- al neshto vec godinama ne svraca u SrBijicu!

Odelenje patuljaka, koji rade cele godine, da bi on na karju pristigao i podelio darove, neshto radi naopako, koliko kapiram, nishta ne ostane da se deli gradjanjima.
gordanac gordanac 17:38 15.12.2007

ispravka

..o belom šengenu:
sa Velikom Britanijom, Danskom, Irskom idu bilateralni sporazumi, jedan deo u toku 2008. nakon ratifikacije menja se i sama organizacija izdavanja viza (uvode standarde, rokove,...)
moralo bi biti malko lakše...

Re: Ko još veruje u Deda Mraza?

To je uvek tako sa akademijom. Male firme su mnogo efikasnije kad je sredjivanje papira u pitanju. A ako dobijes radnu dozvolu, tvoja zena uvek moze da bude dependant.
Ako ti radis za neku firmu, njihov advokat bi trebalo da zna kako da ti sredi dozvolu ako im trebas. Mislim da oni pro forme objave konkurs, pa kazu da nije bilo ni jednog adekvatnog kandidata iz UK.
Samo malo strpljenja. Srecno!
vucko vucko 12:05 16.12.2007

Re: Ko još veruje u Deda Mraza?

To je uvek tako sa akademijom. Male firme su mnogo efikasnije kad je sredjivanje papira u pitanju. A ako dobijes radnu dozvolu, tvoja zena uvek moze da bude dependant.
Ako ti radis za neku firmu, njihov advokat bi trebalo da zna kako da ti sredi dozvolu ako im trebas. Mislim da oni pro forme objave konkurs, pa kazu da nije bilo ni jednog adekvatnog kandidata iz UK.
Samo malo strpljenja. Srecno!

Hvala, radi se na tome, a ovaj put radi profesionalni imigracioni advokat, za razliku od ovih dunstera sa unverziteta.

Re: Ko još veruje u Deda Mraza?

Vucko, uopste mi nije jasno kako sam propustila tvoje prethodne tekstove. Odoh sad da nadoknadim propusteno...
vucko vucko 10:03 18.12.2007

Re: Ko još veruje u Deda Mraza?

Ana WithAFamilyNameTooHardToPron
Vucko, uopste mi nije jasno kako sam propustila tvoje prethodne tekstove. Odoh sad da nadoknadim propusteno...

Hehe nisi mnogo propustila, ne brini - ima ih samo 4-5 - a i oni nisu nešto što posebno žališ ako propustiš :)
Milan Novković Milan Novković 16:24 15.12.2007

Inter-company transfer

Vučko, ti bi trebao da budeš "lak" slučaj i verovatno nisu potreni oglas i čekanje na EU kandidate. Bar tako nama kaže firma specijalizovana za radne dozvole.
vucko vucko 17:28 15.12.2007

Re: Inter-company transfer

Vučko, ti bi trebao da budeš "lak" slučaj i verovatno nisu potreni oglas i čekanje na EU kandidate. Bar tako nama kaže firma specijalizovana za radne dozvole.

Začudio bi se čovek kako sve kocke mogu da padnu - ovo za inter-company bi moglo, da sam radio u Finsoft Bgd....

Re: Inter-company transfer

ako prelazis iz jedne firme u drugu, to bi trebalo da bude straight-forward. Moj muz je to radio. Sve su zavrsili za 5 dana i poslali nam nazad pasose. Nisam sigurna da li je dobro da za to vreme izlazis iz UK.
angie angie 16:31 15.12.2007

e Vuchko,

vidim nije ti neshto intonacija,...al nemash pojma kako ti zavidim shto sad idesh u BGD!!!!
A sve to shto te sada muchi ce se srediti-dontvori,...josh cesh na kraju da se predomishljash sa odlaskom:)))

(btw- jel znash slobodana jovanovica tamo u Glazgovu?)
vucko vucko 18:54 15.12.2007

Home sweet home

(btw- jel znash slobodana jovanovica tamo u Glazgovu?)

ma fino je biti u Srbiji oko NG, ali kuća je kuća. Treba malac na neke testove za školu da ide, plus nema smisla da maltretiramo predugo komšije da zalivaju cveće i tako to.

Nego - taj Slobodan Jovanović - gde je tačno i čime se bavi? Ne sećam se da smo ga upoznali, a upoznali smo nekolicinu....
dunjica dunjica 17:09 15.12.2007

Ne brinem ja za vas

i papire, sigurna sam da će ići lako, čak i ako nije brzo kao što bi bio red.

I dobar provod u starom kraju želim, a ni u to ne sumnjam! Znaš kako se kaže: svako zlo za neko dobro.
vucko vucko 17:33 15.12.2007

Limunada

I dobar provod u starom kraju želim, a ni u to ne sumnjam! Znaš kako se kaže: svako zlo za neko dobro.

Znaš kako se kaže - ako ti život da limun, napravi limunadu :)
dunjica dunjica 17:43 15.12.2007

Re: Limunada

Ništa lakše! Ili napravi koktel, štaviše ;-)
MightyNora MightyNora 17:11 15.12.2007

Hvala na tekstu...

Neces verovati koliko je bio poucan... U njemu mi se nalaze dve krucijalne informacije...

Tebi i porodici ti zelim sve najbolje u buducoj godini. I da Vam madraci ne budu potrebni za sledeci put.

Postovanje

Mighty
vucko vucko 17:30 15.12.2007

Re: Hvala na tekstu...

Ih, sad sam ekspert - samo pitaj :)

Inače, od Nove godine se, izgleda, unekoliko pooštravaju imigracioni propisi u UK - tako da, ako se baviš ovako nečim, mala investicija u specijalizovanog advokata takođe nije loša ideja.
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 17:46 15.12.2007

DOBRODOŠAO!

vucko vucko 18:40 15.12.2007

Re: DOBRODOŠAO!

Hvala, hvala :)

A svakako se osećam bolje nego taj 2CV sa slike :)
skyspoter skyspoter 18:32 15.12.2007

VUCKO

tvoj problem je tipican primer engleske birokratije! stvarno su, da ne kazem sta.....
dolazim na sest nedelja odmah posle tebe pod izgovorom da radim od kuce. ;-)
vucko vucko 18:38 15.12.2007

...baš zakona k'o pijan plota

tvoj problem je tipican primer engleske birokratije! stvarno su, da ne kazem sta.....
dolazim na sest nedelja odmah posle tebe pod izgovorom da radim od kuce. ;-)

Pa hm... može da se protumači i onim "zakon je jednak za sve".
MilutinM MilutinM 19:25 15.12.2007

Re: VUCKO

tipican primer engleske birokratije


Hoće li biti isto u nezavisnoj Škotskoj?
Doctor Wu Doctor Wu 18:53 15.12.2007

Ma, Vučko, bez brige, biće to sve u redu

Jbg, taj amaterizam je tekovina škoCkog socijalizma. Kažu da im 45% radne snage zaposleno u javnom sektoru.
Brooklyn Brooklyn 19:01 15.12.2007

Re: Ma, Vučko, bez brige, biće to sve u re

Jbg, taj amaterizam je tekovina škoCkog socijalizma. Kažu da im 45% radne snage zaposleno u javnom sektoru.


ali ipak, da ne zaboravimo sta je u ovoj prici prava lekcija: ne zali pare za dobrog advokata.
vucko vucko 19:02 15.12.2007

Diletanti

Ma ovi sa fakulteta su stvarno amateri ispali, ali šta da se radi - možda su naučili nešto na našem "slučaju" (ala je uteha, a? :)).

Ne brinem za radnu dozvolu uopšte, samo bih voleo da ne propustimo, početkom februara, test za malca u Hutcheson grammar - oni nisu mogli da nam pomere u decembar, kao što su bili ljubazni u Glasgow Academy - a ako ostanemo na njima, neće biti praktično da ostanemo na jugu, nego ćemo morati da se selimo preko reke.
Brooklyn Brooklyn 19:08 15.12.2007

Re: Diletanti

Ne brinem za radnu dozvolu uopšte, samo bih voleo da ne propustimo, početkom februara, test za malca u Hutcheson grammar - oni nisu mogli da nam pomere u decembar, kao što su bili ljubazni u Glasgow Academy -


bas gastarbajterski :)
vucko vucko 19:09 15.12.2007

Zanat je zlatan

ali ipak, da ne zaboravimo sta je u ovoj prici prava lekcija: ne zali pare za dobrog advokata.

Ma nisu slepci hteli, ni da mi platimo - lako je biti samouveren na tuđ račun. Posle smo angažovali jednu gospođu našeg porekla, koju su nam preporučili iz ambasade. A mojoj firmi to inače radi neka first-class ekipa iz Šefilda (gde se nalazi centrala Immigration office), sa recordom (za našu firmu) od 5 zvezdica, na više od tuceta primera do sada - zato se ne brinem puno.
vucko vucko 19:13 15.12.2007

Re: Diletanti

bas gastarbajterski :)

Neka, neka, samo ti zezaj, videćeš kad tvoje dete bude trebalo da krene u školu

Re: Diletanti

Lepota rada na fakultetu dolazi sa uzgovorom. Moja drugarica je skoro potpisala ugovor sa University of Manchester. Malo su se sporili oko novca, ali nije mogla da odoli kada je videla neke od tacaka:
Working hours - flexible
Annual leave - emloyee is entitled to reasonable holidays
Mi smo za njihovu birokratiju neobicni slucajevi - skilled, non-refugees, non EU, a nismo ni Komonvelt
MilutinM MilutinM 18:55 15.12.2007

Administracija

Vučko,

ne znamo se, ali znamo iste probleme. Ja sam ipak i nešto boljem položaju, jer još uvek uspevam da lako dobijem dozvole. A za ženu nisam ni pokušavao da se raspitam oko mogućnosti. Zato i dalje živimo odvojeno

I ja dolazim 21. decembra na mesec dana. Što da ne napravimo svi neko vidjenje? Da lupimo neki datum i mesto, pa ko dodje - dobro došao. Bilo bi zanimljivo videti i lica ljudi sa kojima se dopisujemo. Božićni praznici i Nova godina su period kada nas je najviše u Srbiji.
vucko vucko 19:11 15.12.2007

Druženje

Važi, tu ću biti ja po Bgd, s tim da ću otići na 2-3 dana do mojih u Jagodinu za taj vikend (22./23.). Svakako se možemo organizovati kad se skupimo tamo.
skyspoter skyspoter 18:56 15.12.2007

zavisi iz koje perspektive gledas

tvoj problem je tipican primer engleske birokratije! stvarno su, da ne kazem sta.....


engleska

dolazim na sest nedelja odmah posle tebe pod izgovorom da radim od kuce. ;-)


kina

Unfuckable Unfuckable 19:41 15.12.2007

Pozdrav majstoru

i dobrodošlica u Land of Confusion. ( only fusion here is confusion ...ovo sam sada smislio, mnogo sam pametan... ; )))) )
Ybt, dolaziš u budućnost - mi smo ono što će Škotska tek postati !!!!!!!
p.s. - sjajan intro : odličan film, ali meni je knjiga 10x bolja
KafaJeGotova KafaJeGotova 21:14 15.12.2007

bog te

veci trash od posta davno ne videh...
KafaJeGotova KafaJeGotova 21:18 15.12.2007

korisni linkovi za vucka

vucko vucko 21:20 15.12.2007

Re: bog te

Zahvaljujem na iskrenosti. Umetnički dojam mi nije bio osnovni motiv.
Unfuckable Unfuckable 21:23 15.12.2007

Re: korisni linkovi za vucka

super ti ovi linkovi, tj linkovi su ti konstruktivni koliko i komentari
Baš rade...
Domaćine, mojne se pravdaš baš svima koji bljucnu. Cool.
Mora da se negde nisi složio sa "direktivom" pa ti ovo dođe ko partijski ukor. Ti se sad lepo raskritikuješ ko na Naked Island 1948, i sve 5
DeTail DeTail 21:28 15.12.2007

Re: korisni linkovi za vucka

ti bi da se vidis sa vuckom,a?
ali on ne izgleda kao njegov avatar
KafaJeGotova KafaJeGotova 21:32 15.12.2007

Re: korisni linkovi za vucka

Unfuckable
super ti ovi linkovi, tj linkovi su ti konstruktivni koliko i komentariBaš rade...

zasto ne okacis novi post da porazgovaramo na temu konstruktivnih komentara? "primetio sam da se prica o politickoj korektnosti, pa me zanima sta mislite", "procitao sam naslov striptizeta branka... da li mora bas takav naziv? hajde da popricamo"...
Unfuckable Unfuckable 21:35 15.12.2007

Re: korisni linkovi za vucka

DeTail
ti bi da se vidis sa vuckom,a?
ali on ne izgleda kao njegov avatar


ako si na mene ciljao, malo si promašio. Vučko jeste ok tip ali nije i moj tip.
Sa dečacima se ne viđam i ovo mesto meni ne služi za dating...za razliku, jel - s obzirom na asocijaciju koju imaš.
A i prerastao sam vrednovanje ljudi na osnovu njihovog izgleda.
Hodaj.
p.s. - on bar IMA avatar.....
Unfuckable Unfuckable 21:36 15.12.2007

Re: korisni linkovi za vucka

KafaJeGotova
Unfuckable
super ti ovi linkovi, tj linkovi su ti konstruktivni koliko i komentariBaš rade...
zasto ne okacis novi post da porazgovaramo na temu konstruktivnih komentara? "primetio sam da se prica o politickoj korektnosti, pa me zanima sta mislite", "procitao sam naslov striptizeta branka... da li mora bas takav naziv? hajde da popricamo"...


Što ti ne okačiš neki post ?
p.s. - drago mi je da me čitaš, šteta što ne komentarišeš - nije tako komplikovano kao što izgleda. Mada, odstupa od "tako je, bravo..." obrasca na koji si naložen
KafaJeGotova KafaJeGotova 21:37 15.12.2007

Re: korisni linkovi za vucka

yetfuckable
Mora da se negde nisi složio sa "direktivom" pa ti ovo dođe ko partijski ukor.

ko je "direktiva"?
Unfuckable Unfuckable 21:39 15.12.2007

Re: korisni linkovi za vucka

KafaJeSpržena
yetfuckable
Mora da se negde nisi složio sa "direktivom" pa ti ovo dođe ko partijski ukor.
ko je "direktiva"?


...subotom uveče obično ne dajem časove crtanja. Sorry - ili probaj sam da pronikneš ( teži put ), ili zovi pomoć
KafaJeGotova KafaJeGotova 21:42 15.12.2007

Re: korisni linkovi za vucka

Što ti ne okačiš neki post ?

valjda se nisam dovoljno lickao naokolo sa ljudima da bi me favoritovali, a da bih ja mogao da pisem "konstruktivne" postove. ali tek nakon sto izaberem pretenciozan nick... (ovde ne mislim na vucka)
DeTail DeTail 21:43 15.12.2007

Re: korisni linkovi za vucka

sjajno unfuckable ! ..i ne treba ti ovaj prefiks un jer si tako fuckable da nije ni zanimljivo

nemam ni ja problem sto je vucko dusko dugousko u četiri boje, ja bi samo da me pipne u svom pohodu na srbiju
Unfuckable Unfuckable 21:48 15.12.2007

Re: korisni linkovi za vucka

KafaJeMlevena
Što ti ne okačiš neki post ?
valjda se nisam dovoljno lickao naokolo sa ljudima da bi me favoritovali, a da bih ja mogao da pisem "konstruktivne" postove. ali tek nakon sto izaberem pretenciozan nick... (ovde ne mislim na vucka)


ahmda - ma ja sam ti glavna uvlaka i maser šuljeva ovde na blogu - općepoznato, kaj ne - a i politički sam straight.
Što se konstruktivnosti postova tiče : drago mi je da ti se ne uklapam u ukus. Nemam iluziju da se svetu može ugoditi, ali moj blog nije tema ovde - nego tvoj pljuvački nastup na domaćina bloga.
vucko vucko 21:50 15.12.2007

Hvala na pažnji i ...

Sorry narode - em str8 em oženjen. Vi već vidite da li možete da uradite nešto međusobno. A izgleda i da imam nekakav partijski sastanak (ako je verovati ovome što Unf reče), samo još da shvatim u kojoj partiji

Svakako bih zamolio, ako je moguće, da nastavite dating preko privatnih poruka
Unfuckable Unfuckable 21:51 15.12.2007

Re: korisni linkovi za vucka

DeTail
sjajno unfuckable ! ..i ne treba ti ovaj prefiks un jer si tako fuckable da nije ni zanimljivo

nemam ni ja problem sto je vucko dusko dugousko u četiri boje, ja bi samo da me pipne u svom pohodu na srbiju


zovi me kako hoćeš - rekao sam ti jasno i glasno da se odrediš ciljaš li na mene sa tim komentarom. Nema razloga za ljutnju.
A za pipanje se dogovorite sami.
DeTail DeTail 21:53 15.12.2007

Re: Hvala na pažnji i ...

prijatno
nemam ja zelju da se preganjam sa tobom. Ovo je samo reakcija na ocajan post, posto nema opcije preporuči kao trash.
toliko
Unfuckable Unfuckable 21:56 15.12.2007

Re: Hvala na pažnji i ...

DeTail
prijatno
nemam ja zelju da se preganjam sa tobom. Ovo je samo reakcija na ocajan post, posto nema opcije preporuči kao trash.
toliko


accepted.
Ukusi su različiti, inače bi ovaj blog bio očaj od dosade.
Pozdrav
vucko vucko 21:59 15.12.2007

Izvinite što postojimo

DeTail
prijatno
nemam ja zelju da se preganjam sa tobom. Ovo je samo reakcija na ocajan post, posto nema opcije preporuči kao trash.
toliko

Sorry na izgubljenom vremenu, DeTail.

Moji blogovi su i onako slabo posećeni, a i dosta retko ih pišem, tako da se nadam da nisam preveliki štetočina. Ovo je više bilo nešto poput poruke lične prirode, da se izrazim u stilu Dače iz Ozona (ne znam da li si dovoljno davno rođen da se sećaš te radijske emisije).

angie angie 22:04 15.12.2007

Re: Hvala na pažnji i ...

preporuči kao trash.


pa valjda onda zaobidjesh, ne razumem potrebu da se neko omalovazava.
Unfuckable Unfuckable 22:07 15.12.2007

Re: Izvinite što postojimo

ok domaćine, prekinuli & ispraznili.
Samo mojne mene da turaš u gey kombinacije. Mator sam za te experimente.
Reagovao sam na par pljuvačkih komentara, niotkuda - ništa drugo. Znam da si dovoljno inteligentan da se sam odbraniš, ali ne mogu da odćutim kada vidim da neko bljuje samo da bi bljuvao.
Pozdrav
KafaJeGotova KafaJeGotova 22:15 15.12.2007

Re: Hvala na pažnji i ...

ng
pa valjda onda zaobidjesh, ne razumem potrebu da se neko omalovazava.

ng, da li mislis da sam mojim komentarom omalovazio vucka? For I toss and turn I can't sleep at night
DeTail DeTail 22:21 15.12.2007

Re: Hvala na pažnji i ...

angie

ne omalovažavam ja nikog, ja kažem da je post trash...
a ta prica o ignorisanju postova ne vodi ničemu... vecina postova zavredjuje samo prezir, ali ja to ne vidim, vec samo sasholjenje mooda jednih drugima
angie angie 00:50 16.12.2007

Re: Hvala na pažnji i ...

kafice, ti si meni bash drag-bez obzira shto znam i neke druge stvari odande- da ne pominjem sad ovde i meni je to sve ko iz tvajlajt zon, kapiram kako to funkcionishe i koji su preduslovi, ali nekako mi sa nekima ne ide i bash mi je zao- jer kako da ti kazem- ili jesi ili nisi, ako jesi , onda si i iza zavese.

da- meni ovaj komentar deluje pljuvachki, a nepotrebno- nemam ja nishta protiv kritike, pa evo mene prvu vuchko neshto kao podsmevachki kritikovao, pa josh upala ana sa onim imenom da mu podvuche podrshku u tome, a ja sve to ostavila tako, jer se sve i onako lepo vidi. hocu da kazem, ti reci shta imash, al ne morash u varijanti koja vishe govori o tvojoj nameri.
angie angie 00:55 16.12.2007

Re: Hvala na pažnji i ...

vec samo sasholjenje mooda jednih drugima


da ne ponavaljam onaj prvi pasus, kao kod kafice, vazi i za tebe, kako god ti to zvuchalo.

a ovo shto kazesh, pa shto se tako nisi izjasnio na gomili drugih blogova, extremno popunjenih i ochiglednih u tim preponskim radnjama, gde je razradjena cela metodologija efekata koji treba da se postignu, nego eto bash kod vuchka, koji se jedva i pojavljuje, a i sada je ovo napisao- koliko mi se chini u spacijalnom daunu?
Unfuckable Unfuckable 01:14 16.12.2007

Re: Hvala na pažnji i ...

u centar NG !
tzarskee !
vucko vucko 01:28 16.12.2007

Kam gi tri?

kafice, ti si meni bash drag-bez obzira shto znam i neke druge stvari odande- da ne pominjem sad ovde i meni je to sve ko iz tvajlajt zon, kapiram kako to funkcionishe i koji su preduslovi, ali nekako mi sa nekima ne ide i bash mi je zao- jer kako da ti kazem- ili jesi ili nisi, ako jesi , onda si i iza zavese.

He... pa zahvaljujem se onda i društvu u ćošku, ako su ovo bile zvanične posete - nego gde je onda the third wise man? :)
angie angie 01:32 16.12.2007

Re: Kam gi tri?

He... pa zahvaljujem se onda i društvu u ćošku, ako su ovo bile zvanične posete - nego gde je onda the third wise man? :)


evo prochitala dva puta i nishta te ne razumem- shta to reche?
vucko vucko 01:39 16.12.2007

Ja nisam odanle

evo prochitala dva puta i nishta te ne razumem- shta to reche?

Ima jedan stari aforizam iz crvenih vremena: Kad god kažem "on", cenzor zna da sam mislio na njega.

Moj komentar se odnosio na sledeću reč koju si upotrebila u svom komentaru: "odande".

Inače, kad već pomenu tvoj post - još mi dođeš listu srećnih protektorata. A taj komentar koji se svideo doktorki Ani je moj odgovor na nenadano žestok komentar Milana Ćirkovića na moj predlog liste protektora, ako se dobro sećam - tj. nije baš direktno bio upućen tebi, zar ne?
angie angie 01:49 16.12.2007

Re: Ja nisam odanle

vidi- prvo mislim da nisi dobro razumeo rech odande!
(te tako i dalje ne razumem- no dobro),

a ovo u vezi ovog drugog, nije vazno kome si konkretno odgovorio, ja sam vishe to shvatila kao podsmevanje ideji, koja u mom sluchaju nije bila toliko bukvalna kao taj spisak o kome prichash, nego vishe kao jedina tehnoloshka varijanta da se do nechega dodje, u smislu, svako ko ne ume sam- uzme tutora, ili zauvek ostane glup. mislim, nema veze, ja sam vishe ovde to spomenula zbog te vashe zajednichke intonacij sa podsmehom, zbog koje se nisam posle ni upushtala u dalju raspravu jer je bilo ochigledno da niste shvatili ni mene, a ni cirkovica, ako smem da kazem- mislim nije nishta lichno, niti sam ja pogodjena, vishe mi je bilo kao shlagvort za ovu situaciju.
vucko vucko 02:26 16.12.2007

Re: Ja nisam odanle


a ovo u vezi ovog drugog, nije vazno kome si konkretno odgovorio, ja sam vishe to shvatila kao podsmevanje ideji, koja u mom sluchaju nije bila toliko bukvalna kao taj spisak o kome prichash, nego vishe kao jedina tehnoloshka varijanta da se do nechega dodje, u smislu, svako ko ne ume sam- uzme tutora, ili zauvek ostane glup. mislim, nema veze, ja sam vishe ovde to spomenula zbog te vashe zajednichke intonacij sa podsmehom, zbog koje se nisam posle ni upushtala u dalju raspravu jer je bilo ochigledno da niste shvatili ni mene, a ni cirkovica, ako smem da kazem- mislim nije nishta lichno, niti sam ja pogodjena, vishe mi je bilo kao shlagvort za ovu situaciju.

Sorry, imam problem sa zamišljanjem tako nečega, rekao sam ti i tamo. Moja mikro-iskustva rada u samo-organizovanim grupama teško da mogu da se ekstrapoliraju takvim modelima.

A nije mi jasno što ti je Ana tako zasmetala - ona je upala s Marsa u celu priču, na drugi način, verovatno, istumačila moj komentar, a jedino joj se nije svidelo to što stavljam Pedija Ešdauna, koga ona očigledno dosta ceni, u neki tako polu-pozitivan kontekst.
angie angie 02:34 16.12.2007

Re: Ja nisam odanle

nije mi zasmetao niko- mi ko da prichamo u paralelnim ravnima, niti sam ja dozivela da su tvoje namere loshe, samo je tako sve bilo intonirano-podsmeshljivo= mislim nema veze, kazem ti da sam to samo uzela kao shlagvort.
bauer bauer 22:33 15.12.2007

Muka...

ko nije kroz to prosao, ne moze da razume :)
siguran sam da ce se u tvom slucaju sve dobro zavrsiti.
u svakom slucaju, keep on keeping on... prostake, ignorises :)
snezana mihajlovic snezana mihajlovic 08:15 16.12.2007

...

verovatno ti nije potrebno, al' ipak

fce
cambrige preparation
longman exam dictionary
ielts examination
practice tests
practice tests - iopet

password: englishtips.org (ukoliko na linku nije naznačeno drugačije)
: )
Milan Novković Milan Novković 09:44 16.12.2007

Re: ...

verovatno ti nije potrebno, al' ipak

Jel to ono "My husband is recovering from flu..." :) (ja sam engleski počeo učiti tek na faksu pa su mi se te neke prve ponavljajuće rečenice urezale u pamćenje).

Šalim se, Vučko i sam kaže da pamti ko slon, ko Data iz Startreka, tako da, pretpostavljam, svaki link mu dobro dođe :)
vucko vucko 11:34 16.12.2007

Vežba čini čuda

Hvala puno Snežana, neće škoditi (pretpostavljam da i Mighty Nora može imati koristi od ovoga, ako je IELTS jedna od dve važne informacije koje je pronašao u tekstu ). Mi smo se, takođe, snabdeli sa nekolicinom knjiga sa prethodnim testovima i malo vežbali. Za sada dobro stojim, ne bi trebalo da bude problema - iako su ove vežbe krajnje korisne, pošto se čovek uhoda u mustrama testiranja i klasičnim greškama, koje se mogu napraviti zbog čitanja svake treće reči u uputstvima za test.

Za sada mi je glavni izazov pismeni deo u rukopisu (tako su nam rekli, tj. neće moći na računaru) - rukom ne pišem već godinama, jedino poneka škrabotina-minutes sa sastanaka, a često i na sastancima kucketam u notepad, pošto znatno brže kucam nego što pišem rukom, a i lakše se preuređuje. Tu takođe mora da ide i neka gospodska forma - uvod, razrada, zaključak, plus ja volim da pravim komplikovane rečenice, što je "bad medicine" za takve stvari.

Svakako preporuka i za Mighty Noru.
MightyNora MightyNora 18:47 16.12.2007

Re: Vežba čini čuda

Hvala, pola ruski pola engleski al' snasao se :)

Pozz Snezi i hvala Vucku na reminderu :)

IELTS

kad se samo setim IELTSa...
Ima jedan tip u Bgd koji sprema za IELTS a i sam je ispitivac. Zove se Charles Robertson (besplatna reklama). Imao je skolicu, u kako se zvase onoj ulicici, sto ide od Hilendarske na dole
snezana mihajlovic snezana mihajlovic 22:44 16.12.2007

Re: Vežba čini čuda

he, he...
nisam samo to primetila, nego - rekoh, da budem od koristi
a da ne ponavljam odozgo šta su ljudi pisali...
ajd' uzdravlje
i srećno sletanje (...na madrace)
: )
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 15:48 18.12.2007

Neverne Legende

A proslavu nisi uhvatio?
Legende su Legende, Neverne Bebe su Neverne Bebe, ali nema dobre zabave bez Čačanske muzike.
Sve najbolje tebi i firmi ovdašnjoj.
vucko vucko 15:56 18.12.2007

Re: Neverne Legende

KRALJMAJMUNA
A proslavu nisi uhvatio?
Legende su Legende, Neverne Bebe su Neverne Bebe, ali nema dobre zabave bez Čačanske muzike.
Sve najbolje tebi i firmi ovdašnjoj.

Promašio sam Antegrinu proslavu, na žalost - ona je bila u petak, koliko mi rekoše.
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 16:41 18.12.2007

Re: Neverne Legende

vucko

KRALJMAJMUNAA proslavu nisi uhvatio?Legende su Legende, Neverne Bebe su Neverne Bebe, ali nema dobre zabave bez Čačanske muzike.Sve najbolje tebi i firmi ovdašnjoj.Promašio sam Antegrinu proslavu, na žalost - ona je bila u petak, koliko mi rekoše.

KPGT.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana