Život

Pad

bocvena RSS / 25.01.2011. u 12:11
      Imam jednu tetku koja je čudo od trapavosti. Jednom je stavila hoklicu na hoklicu i popela se da dohvati nešto sa plakara, pa se živa iznenadila što je pala i načisto se nagrdila. Ništa manje nije bila u čudu kad se skrmbesala niz zaleđene stepenice i polomila koščice po licu. Mesecima je izgledala kao bokser posle dobrih batina. Pre neki dan je vidim, sredila se za grad, stavila i fensi beretkicu i gaca po snegu i ledu...ode da iskoristi popust u apoteci! Uhvatim da je ribam - Pobogu, ženo, gde si pošla? Pa zar za deset dinara manje da izlomiš kuk i više ne ustaneš? Nije me ni udostojila odgovora...popust je popust!

      Uostalom, ko sam ja joj držim predavanja? U subotu se zaputim sa rođacima na seosko groblje, tetki četrdeset dana. Groblje neutabano i, kao i obično, na nekom brdu. Vidim gospođu Stanislavu kako se jedva probija kroz sneg, pa joj ponudim ruku, da se pridrži. Ne treba, mila, lakše mi je da zabodem štiklu...Ma uhvatite se slobod.....baaam! Izmakoše mi se noge i ja sa sve cvećem i svećama, zabih nos u sneg. Mislim, ništa mi nije, ali mogla sam da polomim i gospođa Stanislavu! Onda krenemo svi da se smejemo kao pomahnitali...Milkina unuka uhvatila zeca, to će da se prepričava po selu:)

      E, bre, nisam pala pet puta u životu, vaspitali me da se pazim, do kukavičluka. Poslednji put mi se noge tako izmakle pre šest godina, na klizanju. Toliko je zvuk krckanja kostiju bio jak, da mi je prišla neka četvorogodišnjakinja i zabrinuto upitala - Teto, da li vam je potrebna pomoć? Kroz smeh i suze sam zavrtela glavom, ali sledećih sedam dana sam mogla da sednem samo sa strane.

      I sad da se tako izbrukam pred živima i mrtvima, tz,tz,tz...

     Nema ova priča srećan kraj, odmah da vam kažem. Juče se vraćam sa posla, više klizim nego što hodam i na poslednjoj prepreci - stepenice ka autobusu - samo izgubih tlo pod nogama. Uvežbanim pokretima nindže dočekah se na ruke, ali se prsti na levoj nozi nešto mnogo čudno iskriviše. Da li je moguće da se skroz izvrnu naopačke, a ne polome? Ovoga puta nije bilo ljubazne dece da mi pomognu, prsti se sami vratiše u normalan položaj, na brzinu postavih dijagnozu - nije ti ništa! Otresoh jaknicu i veselo othramah kući!

    Sad se k'o prebijeno kuče vukljam po stanu i čitam Valjarevićev Dnevnik druge zime...Mislim stvarno...kako se neke knjige nacrtaju! U toj knjizi autor se oporavlja od nekog neurološkog poremećaja izazvanog dugogodišnjim pijančenjem, a posledica je privremena paraliza nogu i bolovi. Dakle, Valjarević se ponovo šeta Beogradom, uz pomoć štapa... beleži šta vidi, sumira neke račune i bistri sećanja na bolnicu i prošle dogadjaje. Jedna od onih divnih knjiga ni o čemu i o SVEMU! Pa muzičke reference i spisak knjiga koje su mu spašavale život godinama...Valjareviću, brate! Jedino što ja nikad nisam bila alkos, ali vreme je i da ova tvoja knjiga nekom spasi život.

     Npr. meni.
     (Jer ako smo pali, padu smo bili skloni:)

     Sad ide Veler i odlomak...

     Tačno u 13:50 zvoni telefon i prijateljica Nada P. mi poželi zdravlje i sreću, i ja to isto poželim njoj, i njenom mužu Nebojši, i njihovoj deci. I ona mi kaže da mora nešto da mi kaže, i onda mi to i kaže:
     „Je l' ti znaš da jedna balerina voli jednu tvoju knjigu, i rekla mi je da joj je mnogo značila u jednom trenutku, i rekla mi je da je čula da više ne pišeš, ali ja sam joj rekla da to nije tačno, je l' tako?"
     To je bilo pomalo prekorno, ali iskreno, a takva je ta Nada P, a tako se mi i družimo. I to me je obradovalo, pa sam se zahvalio na tome. Obradovala me je. Takva je ta Nada P. Onda sam dobio broj telefona te balerine i poručio sam joj da mi to mnogo znači i zahvalio sam joj se i rekao da bih voleo jednom da se upoznamo. I ona je odgovorila da misli da me čak malo i poznaje preko knjige ali da se i ona nada da ćemo se jednom sresti i upoznati. Njoj je sutra rođendan, i čestitao sam joj rođendan unapred, jer sutra i putuje iz Beograda. Vraća se u Italiju, tamo živi. Znači, možda jednom. Sve mi je to bilo jako čudno i uzbudljivo, i popravilo mi je raspoloženje. Čudesno. Balerina. U trenutku kad sam ceo u sopstvenim nesposobnim nogama, i u njihovom oživljavanju, i novim prvim pokretima, stiže ona kao pomoć. Čudesno. Nikad je nisam video u životu. A ona sigurno zna sve o nogama, i posebno šta sve lepoga mogu noge. Nešto što ja nikada neću znati. Balerina. Čuo sam za nju, ali ja ti blagog pojma nemam o baletu. A toliko mi je to tada sve značilo da nemaš pojma. Taj trenutak. I pomislih: „Hvala ti. Nado P." Eto ti, vidiš, što ti je to jako kad te neka čudna radost iznenada pukne.

 



Komentari (121)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

mikele9 mikele9 12:21 25.01.2011

Eto ti

Eto ti, vidiš, što ti je to jako kad te neka čudna radost iznenada pukne.

Retko se dešava ali nema ništa slađe nego kad te pukne neka iznenadna radost!
bocvena bocvena 13:14 25.01.2011

Re: Eto ti

Stvarno je čudo u čemu sve pronalazimo radost! To mi je životni zadatak...čak i kad boli:)
miloradkakmar miloradkakmar 12:48 25.01.2011

Špaga

Teto, da li vam je potrebna pomoć? Kroz smeh i suze sam zavrtela glavom, ali sledećih sedam dana sam mogla da sednem samo sa strane.

Isto mi se dogodilo pre 17-18 godina. Napravio špagu, ispravio sve što se moglo u nogama čiko, da li vam treba pomoć, samo što sam ja klimao glavom. Jedno , problematično, koleno je otkazalo, dovukao sam se do bricuza , gazda, prijatelj, napravio fajront, iako sam mu govorio nemoj , propašće juneći gulaš..
bocvena bocvena 13:18 25.01.2011

Re: Špaga

Mislim stvaaarno, šta je sjebano koleno u odnosu na juneći gulaš?
Milorade, je l' bilo ovako...kao Žan Klod?
mlekac mlekac 13:22 25.01.2011

Re: Špaga

bocvena
Mislim stvaaarno, šta je sjebano koleno u odnosu na juneći gulaš?
Milorade, je l' bilo ovako...kao Žan Klod?

IJU!
A ako se stolica izmakne???

Ispod ove slike trebalo bi da pise ono cuveno:
WARNING! Do NOT try this at home!
bocvena bocvena 13:33 25.01.2011

Re: Špaga

A ako se stolica izmakne???

On ostane da lebdi u vazduhu:)
mlekac mlekac 13:37 25.01.2011

Re: Špaga

bocvena
A ako se stolica izmakne???

On ostane da lebdi u vazduhu:)

Da nisi ti nesto pobrkala? Nije to Chuck Norris!
bocvena bocvena 13:42 25.01.2011

Re: Špaga

Ali jedan je Džeki Čen, hahah!
miloradkakmar miloradkakmar 13:48 25.01.2011

Re: Špaga

bocvena
Mislim stvaaarno, šta je sjebano koleno u odnosu na juneći gulaš?
Milorade, je l' bilo ovako...kao Žan Klod?


To je , čini mi se ,muška, a ja sam napravio žensku špagu.

Gulaš se pojeo naredndih dana , jes' da sam ga jeo u krevetu.
mlekac mlekac 13:59 25.01.2011

Re: Špaga

bocvena
Ali jedan je Džeki Čen, hahah!


On mi je ljubimac, al' i on je, kao i Chuck, dobio batine od tate:
JJ Beba JJ Beba 21:15 25.01.2011

Re: Špaga

Milorade, je l' bilo ovako...kao Žan Klod?

Žan Klod Madam?
bocvena bocvena 08:50 26.01.2011

Re: Špaga

Madam...ahahhaha!

Ovih dana mi klinci u biblioteci traže - Đerviš i smrt, More i starca, Čiča Vanju i Samca:))))
natasavb natasavb 12:48 25.01.2011

Da nije

ta balerina ipak u pravu?
„Je l' ti znaš da jedna balerina voli jednu tvoju knjigu, i rekla mi je da joj je mnogo značila u jednom trenutku, i rekla mi je da je čula da više ne pišeš, ali ja sam joj rekla da to nije tačno, je l' tako?"


"Dnevnik druge zime" ma nije pronasao u pravo vreme i mozda mi zato drazi "Komo", ali svejdno i u tom nevremenu mi se mnogo svideo i stvarno bi bio vec red da Srdjan izda nesto novo.

Odoh sad sa detetom na Kosutnjak na sankanje, pa cemo posle o Valjarevicu, a i padanju. :) Valjda necu proci ko neki.
bocvena bocvena 13:31 25.01.2011

Re: Da nije

Evo šta sam Valjarević kaže o Dnevniku druge zime...
–Kad čovek pročita tu moju knjigu, taj „Dnevnik druge zime“ i te dve godine tog mog lošeg stanja i lečenja, on tu vidi jednu tešku priču. Ali, on u ruci drži jednu lepu stvar, a to je knjiga. I u toj knjizi vidi jako puno volje i jako puno borbe za životom. I kada bih ja sad pričao o tom svom periodu života koji je trajao dve godine, možda bi ljudi shvatili da je to, u stvari, moj najlepši deo života. Jer, ne postoji lepša stvar u životu osim da se boriš za svoj život. Ne postoji! Problem, međutim, nastaje tek kada ozdraviš. Tada dolaziš do pitanja –a šta sad? Suočavaš se sa nekim besmislom. Kao, šta sad da radim bez alkohola? Onda vidiš da možeš i bez toga. Dakle, moja životna priča je srećna priča

Svako padne pre ili kasnije...pa ustane, ako ima sreće.
4krofnica 4krofnica 13:49 25.01.2011

Re: Da nije

odlican je Valjarevic, citala sam tu knjigu prosle zime, bas mi je legla ta njegova atmosfera, iako nije bilo padova :)...tek kasnije - leto sam provela u gipsu. i meni je to bio bas lep period, ma kako ludo zvucalo.

a taj moj pad je bio....vrlo glup. valjda i nema drukcijih.


moja životna priča je srećna priča ...... yeap.
antioksidant antioksidant 13:50 25.01.2011

Re: Da nije

moja životna priča je srećna priča ...... yeap.

bocvena bocvena 14:24 25.01.2011

Re: Da nije

4krofnica

Sve si razumela, kao velika.

–Neko će o meni reći, eto, on je pio pa je najeb’o. Drugi će reći, e, nije najeb’o, izvuk’o se. Svako ima pravo da tumači kako hoće. Ono što mene jedino zanima u čitavoj toj priči jeste samo dobra komunikacija s ljudima. Želim da živim od posla koji volim i da s ljudima imam dobru komunikaciju. I to je to.
4krofnica 4krofnica 14:47 25.01.2011

Re: Da nije

antioksidant

:) pogledaj kroz prozor



Želim da živim od posla koji volim i da s ljudima imam dobru komunikaciju.
eh, ValjarevicuValjarevicu....nikako da dodjem dotle..:)
antioksidant antioksidant 15:25 25.01.2011

Re: Da nije

:) pogledaj kroz prozor

pre par godina
prva pesma koju sam pustio u novim kolima
sutradan smo krenuli na more
:)
Želim da živim od posla koji volim i da s ljudima imam dobru komunikaciju.
ne mora bas sa svim ljudima? par njih je dovoljno?
:)
bocvena bocvena 18:17 25.01.2011

Re: Da nije

par njih je dovoljno?

Više nego dovoljno. Populizam je ionako demode:)
JJ Beba JJ Beba 21:29 25.01.2011

Re: Da nije

Odoh sad sa detetom na Kosutnjak na sankanje, pa cemo posle o Valjarevicu, a i padanju. :) Valjda necu proci ko neki.

ja se sankala sinoć i preksinoć na Kališu, fenomenalno je
JJ Beba JJ Beba 21:31 25.01.2011

Re: Da nije

Svako padne pre ili kasnije...pa ustane, ako ima sreće.

po meni, ko ima obavezu na let ima pravo i na pad, nespa?
natasavb natasavb 22:42 25.01.2011

Re: Da nije

JJ Beba
Odoh sad sa detetom na Kosutnjak na sankanje, pa cemo posle o Valjarevicu, a i padanju. :) Valjda necu proci ko neki.

ja se sankala sinoć i preksinoć na Kališu, fenomenalno je


A gde na Kalisu?
Danas na Kosutnjaku bilo sjajno. Samo ne smem vise o tome. Ima Bo da me banuje ako nastavim o uzivanju u zimskim carolijama.

Nego da ne bude da samo trolujem evo jedna meni draga Valjareviceva

Tiho, tiho

Ej, pssst,
juce sam bas prolazio pored tvoje zgrade
i video te.
Nosila si punu kesu smeca,
izasla verovatno da bacis to u kontejner.
Pomislio sam da ti se javim,
ali znas vec,
nisam imao nista da ti kazem,
morao bih da se snalazim i onda bih
sigurno
poceo da mumlam i mucam,
uglavnom da mumlam,
i rekoh, bolje da ostavimo susret za drugi put.
A i inace, duvao je neki vetar,
bio je to neki gluvi dan.
Ja tada uvek mumlam.

I muzika naravno :)

bocvena bocvena 22:54 25.01.2011

Re: Da nije

Samo ti uživaj...i ne teraj mene na te sumanute radnje po snegu:)

A pesma je...savršena.
Ima to neko stanje između leta i pada...linger:)
JJ Beba JJ Beba 01:20 26.01.2011

Re: Da nije

A gde na Kalisu?

od Cvijete desno, ka letnjoj sinemi, zoo, ima vazda mesta

da ne trolujemo, Valjarević:
sedam dana jebanja


bocvena bocvena 08:52 26.01.2011

Re: Da nije

Šta sedam?...Ma hiljadu!
natasavb natasavb 09:24 26.01.2011

Re: Da nije

Svako padne pre ili kasnije...pa ustane, ako ima sreće.



natasavb natasavb 12:00 26.01.2011

Re: Da nije

Jer, ne postoji lepša stvar u životu osim da se boriš za svoj život. Ne postoji! Problem, međutim, nastaje tek kada ozdraviš. Tada dolaziš do pitanja –a šta sad? Suočavaš se sa nekim besmislom. Kao, šta sad da radim bez alkohola? Onda vidiš da možeš i bez toga. Dakle, moja životna priča je srećna priča


Amor Fati – “Love Your Fate”, which is in fact your life.-F.Nietzsche


mlekac mlekac 12:53 25.01.2011

Ja sam

kanda kao ta tvoja tetka...

Padam celog zivota.

A povredila sam se samo par puta - iskljucivo kad sam, zbog necega, pokusala da ublazim pad.

Inace se slozim, ocas posla, na stalni uzas Zmua koji ni posle 20+ godina nije navikao na situaciju: "Idem ja ulicom, a zena me drzi ispod ruke. Odjednom, primetim da mi nema zene. Okrenem se, a ona sedi na sred ulice i smeje se! Opet pala!"

Jedan moj drugar, inace ortoped, decenijama ima teoriju da je moje nepovredjivanje prouzrokovano time sto padam ko deca kad pocnu da uce hodanje. Opusteno...
antioksidant antioksidant 12:58 25.01.2011

Re: Ja sam

Padam celog zivota.

ako zaboraviš - poletiš
(veli daglas)
mlekac mlekac 13:14 25.01.2011

Re: Ja sam

antioksidant
Padam celog zivota.

ako zaboraviš - poletiš
(veli daglas)

Ne zaboravi - treba i malo vilinskog praha!
bocvena bocvena 13:39 25.01.2011

Re: Ja sam

sto padam ko deca kad pocnu da uce hodanje. Opusteno...

Ma moji su se toliko opuštali da ih je tek radijator zaustavljao:))))

Mlekac, kad pređeš 60-tu muž će da te veže za onu stolicu na točkiće, da dane dušom malo.
bocvena bocvena 13:45 25.01.2011

Re: Ja sam

ako zaboraviš - poletiš
(veli daglas)

Vaistinu poletiš:)
mlekac mlekac 14:00 25.01.2011

Re: Ja sam

bocvena
sto padam ko deca kad pocnu da uce hodanje. Opusteno...

Ma moji su se toliko opuštali da ih je tek radijator zaustavljao:))))

Mlekac, kad pređeš 60-tu muž će da te veže za onu stolicu na točkiće, da dane dušom malo.


I da povuce rucnu! Za svaki slucaj...
libkonz libkonz 14:50 25.01.2011

Re: Ja sam

I da povuce rucnu! Za svaki slucaj...


Mlekac, kad pređeš 60-tu muž će da te veže za onu stolicu na točkiće, da dane dušom malo.

najbolji lek da usrećiš muža je da držiš malo mlake vode u ustima bar 20 minuta dnevno. Garantovano pomaže!
bocvena bocvena 17:44 25.01.2011

Re: Ja sam

Evo ja ću da mu se isplezim umesto tebe, Mlekac...

Mogao bi Libe da ispričaš kako si jednom pao kad si bio mali. Ali pazi na uvod, razradu i zaključak i pravopisne znake! Šta smo naučili od Valjarevića - nema malih tema, samo dosadnih pisaca.
A ja ću da ispravim greške crvenom, sitno profesorski:)
niccolo niccolo 15:08 25.01.2011

Kostiju

Toliko je zvuk krckanja kostiju bio jak

ili leda?
ecce-florian ecce-florian 15:50 25.01.2011

Re: Kostiju

bocvena bocvena 17:14 25.01.2011

Re: Kostiju


Seizmolozi su tog dana bili zbunjeni lokalizovanim pomeranjem tla samo ispod Hale Pionir:)
jasnaz jasnaz 16:57 25.01.2011

eto ti, vidiš.....

bocvena bocvena 17:33 25.01.2011

Re: eto ti, vidiš.....

Jasna, je l' ovo ilustracija za Pisma iz Norveške Isidore Sekulić? (na VP-ovu radost:)))

Jedna pesma iz Dnevnika...na dar.

23.

U hodniku tog drugog sprata,
tu je biblioteka, jedna velika
zastakljena vitrina s knigama,
prilično visoka, i sa tako čudno poslaganim naslovima,
i imenima autora, bez nekog reda,
ali dovoljno uzbudljivo da čitaš samo imena,
nekakav čudan raspored,
tačnije, nered,
ali za čitanje tih imena, zanimljiv nered:
spisi Josipa Broza Tita pored Spinoze,
Bremova "Knjiga o životinjama" pored Bodlera,
Džejms Džojs pored knjige o jadranskim ostrvima,
jedna knjiga iz sociologije sporta pored knjige o Hitleru,
bilo je tu svega,
kao na pijaci starih, polovnih stvari,
koje nkome ne trebaju, ali ipak su tu,
jer možda jednom neko naiđe,
i pronađe baš ono nešto što je tražio svuda
i nigde nije mogao da nađe.
I gledao sam tu vitrinu.
Čitao sam imena autora, baš tako poređanih.
Jedino što baš tada ništa posebno nisam tražio.
Osim toga, osim baš te jedne stavri,
samo da gledam taj svaštarski raspored knjiga.
Samo ta imena, jedno do drugog.
Samo to.
jasnaz jasnaz 18:20 25.01.2011

: eto ti, vidiš.....

bocvena

Jedna pesma iz Dnevnika...na dar.



hvala


builderka builderka 17:32 25.01.2011

pad?


funny how fallin’ feels like flyin’
for a little while

omiljeni

a, za balerine, noge i pokretljivost imam prigodan link u glavi, al' mi pukla opera i svi bukmarkovi otišli dođavola i sad ne mogu da ga nađem
pa, umesto toga evo preporuke za dobar film - Black Swan

ah, da - super pišete (ti i valjarević ; ))
volim kad je o svemu i ni o čemu, a opet zanimljivo i lako za čitanje (ovo je kompliment) i nemaš utisak gubljenja vremena.
bocvena bocvena 17:50 25.01.2011

Re: pad?

A ja volim kad se u komentar nakrcaju razumevanje, muzika i film, pa se podeli sa nekim...kao poslednja kockica čokolade u bioskopu.

Razvali me ovaj kivi...i suza radosnica dok maše nepostojećim krilcima i...LETI!
builderka builderka 18:34 26.01.2011

Re: pad?

imam prigodan link

voila
the cost of living
bocvena bocvena 18:39 26.01.2011

Re: pad?

Bilderka, ovo je nestvarno dobro!
builderka builderka 18:57 26.01.2011

Re: pad?

jeste

imaš tamo taj filmić u delovima, ali je 2. deo bez tona.
docsumann docsumann 23:36 26.01.2011

Re: pad?

imam prigodan link


bravo! bravo! bravo!
builderka builderka 00:25 27.01.2011

Re: pad?

e baš mi je drago da vam se sviđa :)

nekada je potpuno bezveze kad nešto što me oduševi podelim sa nekim čija je reakcija "pa oooonaako" ili je u opšte i nema, što je još gore.

k'o kad hoćeš da podeliš ono bocvenino poslednje parče čokolade sa nekim i taj neko ti kaže da ne voli čokoladu. i kao ok, ne voli pa ne voli, al' ti u glavi vrišti - ali to je čokolada, jbt.
natasavb natasavb 00:30 27.01.2011

Re: pad?

k'o kad hoćeš da podeliš ono bocvenino poslednje parče čokolade sa nekim i taj neko ti kaže da ne voli čokoladu. i kao ok, ne voli pa ne voli, al' ti u glavi vrišti - ali to je čokolada, jbt.



E ovo je fenomenalno. Tacno znam o cemu pricas, samo ne znam da li bih se smejala ili plakala. :)
builderka builderka 19:45 27.01.2011

Re: pad?

samo ne znam da li bih se smejala ili plakala. :)

ma jok. pa ne volim ni ja svaku čokoladu.
ok, ovo sam slagala :)

al ne volim one šugave šećerne table što kao treba da podsećaju na čokoladu. al' to ljudi (moji ljudi) uglavnom znaju pa mi ih i ne nude. tako i ja ne nudim svakome sve.
osim kad sam pod uticajem kombinacije oduševljenja, ushićenja i bezrazložnog optimizma
natasavb natasavb 01:07 28.01.2011

Re: pad?

al ne volim one šugave šećerne table što kao treba da podsećaju na čokoladu. al' to ljudi (moji ljudi) uglavnom znaju pa mi ih i ne nude. tako i ja ne nudim svakome sve.

Seecrna tabla bre i nije cokolada. Ja u pravu racunam samo one sto imaju preko 60% kakaa. :)
A to sa nudjenjem,e u tome izgleda i jeste fora. Onaj ko odbije, ispostavi se , uglavnom, da nije trebao ni biti ponudjen. Samo kako to znati unapred.

Nemam cokoladu pri ruci, ali evo muzika za ln.



bocvena bocvena 12:31 28.01.2011

Re: pad?

Onaj ko odbije, ispostavi se , uglavnom, da nije trebao ni biti ponudjen.

Bože, Natali, pa je l' moram opet....uvek dođe maca na vratanca!
builderka builderka 17:43 28.01.2011

Re: pad?

sve si u pravu. i za čokoladu, a naročito za ovo zbog čega ti se bocvena smeje ; )

i pesma je lepa, baš. slow is my middle name.

što bi neki rekli - pa jeeeste, lepa je, al' baš depresivna.
i omiljeno - a što ti slušaš tu muziku, si nešto tužna u životu?

i sad ću da proplivam, al' šta je In?
muzika za ln
bocvena bocvena 18:05 28.01.2011

Re: pad?

Imaš muziku za ln i za dj! Vidi se da me Nataša vaspitala:)
Laku noć i dobro jutro.
builderka builderka 10:22 29.01.2011

Re: pad?

e, fala.
(sad ću malo da se pravim kako mi je sve jasno ; ))
natasavb natasavb 10:38 29.01.2011

Re: pad?

builderka
e, fala.
(sad ću malo da se pravim kako mi je sve jasno ; ))


E onda evo jedna za dj.




P.S. Nema veze ni sa padanjem, ni cokoladom, vec meni takav dan. :)
builderka builderka 11:25 29.01.2011

Re: pad?


aha, jasno :)
a ide i uz sunce i sve...
vec meni takav dan. :)



ps. ono ln sam čitala kao in ( vel'ko i ), a dj kao đ, pa me to malo usporilo
vladimir petrovic vladimir petrovic 18:39 25.01.2011

Ti baš umeš da obraduješ čoveka

Gde se seti Valjarevića?
Pa ima i drugih knjiga o ozdravljenju, nisi se morala setiti baš njega!
Hvala ti. Ovo kažem zato što stvarno mislim da ti umeš obradovati čoveka.

Hvala ti na divnom citatu o balerini, sa 64. strane knjige (On voli to: Tačno u 13:50...).

A na 181. strani Srdjan Valjarević piše:

Imao sam dovoljno vremena,
dovoljno da se pogledam u ogledalo, u sobi,
nikoga nije bilo unutra, svi su otišli na doručak,
imao sam vremena da uzmem makaze i
počnem sa šišanjem, odsecao sam pramen po pramen,
skraćivao sam kosu,
to sam želeo, imao sam vremena da to uradim i
ipak stignem na jutarnji obrok.
Dao sam sve od sebe, potrudio sam se
da obavim to što bolje mogu.
I obavio sam, bio sam zadovoljan, skratio sam kosu.
Bilo je rupa sa strane, iznad ušiju,
pozadi nisam ništa dirao,
samo one delove glave koje sam mogao da vidim.
Bio sam zadovoljan.
Te rupe koje su se videle nisu mi smetale.
Oprao sam lavabo i otišao na doručak.
Hleb, sir, jaje i čaj. To je bilo za doručak.
To je i najčešće za doručak.
Rupe u kosi mi nisu smetale,
doručkovao sam,
nije bilo ničeg neobičnog, bio sam miran,
malo je bilo normalnih ljudi u toj trpezariji,
retko ko, možda dvoje ili troje,
samo su me oni i pogledali drugačije nego inače,
ali na licu im se ništa nije videlo,
nikakva reakcija,
nije je bilo ni na mom licu,
sve, ali sve, moglo je da prodje
kao nešto uobičajeno
u toj trpezariji.
A to, te rupe u kosi, to je sitnica, to je tek ništa.
Baš ništa.


Ovo govorim u začudjenosti svojoj zbog - prepoznavanja, jer povremeno se i ja igram sa makazama i svojom kosom. I pravim rupe. I niko ne primećuje, ne kažu mi da nisam čitav.

Ali, ja sam daleko. Veoma daleko.


bocvena bocvena 19:12 25.01.2011

Re: Ti baš umeš da obraduješ čoveka

:)))
Upravo sam se dvoumila između ove tvoje pesme o rupama u šišanju i ove koje sam poklonila Jasni! Super su ta misaona preklapanja i prepoznavanja.

Gde se seti Valjarevića?

Uzela sam ga pre dva dana iz biblioteke. Između dva pada:)

Još jedan deo intervjua sa Valjarevićem...svaka sličnost sa stvarnim osobama je slučajna!
–Naravno, pitaju me kad ću da se ženim. To će doći samo od sebe. Možda se ne oženim nikad, možda se oženim sutra. Poslednjih dvadeset godina, ko god da me to pita, bilo da su to roditelji, rodbina, prijatelji, je li, Srđane, kad ćeš da se ženiš, ja im kažem, gledajte svoja posla.




docsumann docsumann 19:41 25.01.2011

ajmo padajmo

bocvena bocvena 19:59 25.01.2011

Re: ajmo padajmo

Super je što se krećeš kroz žanrove (muzičke) kao kroz vodu.

Moram da iskoristim ovo novopronađeno gandi stanje, jer sam pre ovih padova bila bliža Majklu Daglasu u filmu Falling Down:)
mushu991 mushu991 19:50 25.01.2011

Pad

Brz oporavak :)

Ja sam imala padova i padova, evo na primer, prošle godine kad sam se spuštala niz onu strmu ulicu što ide ka Geodetskom zavodu (sve je bilo zaleđeno) i kaskala za drugaricom, u jednom trenutku samo sam se pružila kol'ko sam dugačka, i to sam pala kao sveća, nikakve akrobacije. Baš sam dobro zveknula tintaru. Al' nije bilo ljubazne dece, nego neki čovek koji me je pogledao i galantno prešao na drugu stranu ulice, i Saška koja se dogegava nazad i viče: "Tićo! Šta radiš to?" Velike li vajde od najboljih drugarica xD
I jednom sam sletela sa bicikle i udarila glavom u novozasađeno drvo, povredila uvo, pa primala 15 penicilina.
A najsvežiji pad se odvio ispred Delta City-ja, saplela sam se o tramvajske šine, ogulila ganc nove čizme koje sam kupila od prve plate i pocepala farmerke na kolenu. I naravno oba kolena su stradala, ostao mi je ožiljak na jednom. Ali čekajte to nije sve, ima i ironije: taj dan sam se baš zaputila u Delta City da kupim nove farmerke.
Njah, ne brinem se puno, meni su ti padovi veoma zanimljivi, pogotovo sopstveni :)
bocvena bocvena 20:04 25.01.2011

Re: Pad

I jednom sam sletela sa bicikle i udarila glavom u novozasađeno drvo, povredila uvo, pa primala 15 penicilina.

A kako je bilo drvetu? Tek ga zasadili, a neko se već zakucao u njega!
Crno dete, dobro si preživela detinjstvo:)))
mushu991 mushu991 20:22 25.01.2011

Re: Pad

Ma kakvi ovo što sam kucala se dešavalo od sedamnaeste, pa do daljnjeg. Detinjstvo je tek kantastrofalno xD Jednom sam se spuštala biciklom niz strmu asfaltiranu nizbrdicu, i otpadne mi prednji točak ponike. Mož' misliti kako sam završila. Pokušala sa da sakrijem od mame, al' posumnjala je kad me je vidle svu izubijanu.

A što se tiče penicilina, to su uz put zasadili drvored, i između svakog drveta po 3 metra meke, zelene, potšišane, (je l' sam rekla meke?), trave, I od sve moguće mekane trave, ja se zakucam u dvo prečnika 5cm. Baš sam prirodni talenat
Drvetu ne fali ni list s' grane . Nije se čak ni zatreslo. -.- I ovo sam pokušala da sakrijem od mame, al kad je videla crveni obraz i uvo, pomislila je da me neko tukao, pa sam morala da kažem.
Interesantna činjenica je da nikad nisam ništa slomila. Ni najmanje naprsnuće. :)

PS. Dok se vi tu Čak Norišete, i postajete nindže, ja ću da čekam svetlucavog vampira.
fantomatsicna fantomatsicna 20:40 25.01.2011

Sale

Sale MUST go on!!
bocvena bocvena 21:04 25.01.2011

Re: Sale

Ne razumem. Nadam se da je nešto dobro:)
fantomatsicna fantomatsicna 07:09 26.01.2011

Re: Sale

[quote=Nije me ni udostojila odgovora...popust je popust![/quote





Tako kazemo ovde kad je rasprodaja , nista se en moze tome ispreciti:Sale must go on


bocvena bocvena 08:56 26.01.2011

Re: Sale

Tako reci, da te ceo svet razume:)

Ta moja tetka je čudo od štedljivosti...ona ide autobusom do radnje koja prodaje 7 dinara jeftiniji hleb! A i moj otac, njen brat, nije bio mnogo bolji. Izgleda sam ja preskočena generacija...rasipnica!
fantomatsicna fantomatsicna 12:03 26.01.2011

Re: Sale

Verovatno je zivela u vremenu kad se moralo stedeti...mada zar u ovom ima odakle..da se stedi mislim
fantomatsicna fantomatsicna 12:03 26.01.2011

Re: Sale

'Nije me ni udostojila odgovora...popust je popust!' rekla je tvoja tetka
a ja dodah: 'Sale must go on'(rasprodaje mora biti):)
JJ Beba JJ Beba 21:27 25.01.2011

pad

ebote i ja pala sad skoro, u onom prvom turnusu ledenih dana u beogradu.
posle ko zna kolko vremena, jer pazim neviđeno, čuvam kuk.


I tako sam se prostrla na ledenjači dok sam kretala ka kontejneru da uvalim đubre u , da nisam mogla da verujem, a mislila naivno da su očistili. nisu mi pomogle ni moon boots čizme, ledenjača bila jača, baš klizava. pala na desni bok, razvalila se. sreća te sam imala na sebi ruski zimski kaftan, onaj duplo štepovan što je spasavo one mučenike po Sibiru. Tol'ko je debeo da je denfoao pad ali sve jedno na denf, modricu sam imala do malopre.
I sada ledi napolju, klizavo je neviđeno, hodala sam, dizvineš, ko po jajima

valjarević mi je omiljeni
bocvena bocvena 21:36 25.01.2011

Re: pad

onaj duplo štepovan što je spasavo one mučenike po Sibiru

E, neće vala zima da me maltretira više!
Štrajk!
JJ Beba JJ Beba 21:42 25.01.2011

Re: pad

bocvena
onaj duplo štepovan što je spasavo one mučenike po Sibiru

E, neće vala zima da me maltretira više!
[url=http://www.youtube.com/watch?v=yZzgoFhLZ5E]Štrajk!
[/url]

K. D. lang i leto, šataš' lepše

inače mrzim zimu u gradu a o trontanju da i ne govorim

leto je moje doba, leto
što toplije to bolje

In The Summertime
gospodin_ne gospodin_ne 21:34 25.01.2011

Balerina

bocvena bocvena 21:41 25.01.2011

Re: Balerina

Au, ovo mora da je poslastica! Može da se skine negde?
gospodin_ne gospodin_ne 21:46 25.01.2011

Re: Balerina

bocvena
Au, ovo mora da je poslastica! Može da se skine negde?

Mislim da ne moze. Barem ne za sada...
U februaru ce biti (prvi put) predstavljen, na Berlinskom festivalu.
Magicno, zar ne? A i lepo padaju
bocvena bocvena 22:01 25.01.2011

Re: Balerina

Dok ne izađe novi, evo jednog starog...Wings of Desire...da poletimo, pa da padnemo...
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 21:36 25.01.2011

pre bloga

Procitah vesti, izmedju ostalog i ovu , sad videh tvoje pisanije i ne verujem, dobro si i prosla.
Gledam danas kako se ljudi klizaju na pesackom, one bele zebre, presvucene farbom su jako klizave, a tek na Slaviji kad se potrci za busom, trolom, zute oznake, zute trake, kao o oznaka BUS, nenormalno klize.

Uzasno se bojim padova, preloma i uganuca, zelim ti brz oporavak!
bocvena bocvena 21:52 25.01.2011

Re: pre bloga

Ova prva vest kao kraj filma CRANK (preveden kod nas kao Adrenalin)!

Dakle, da izbegavam bacanje đubreta i sve što je napisano po ulici...zapamćeTo! Je l' ima još neki koristan savet za bakice? Da stavim i čarape preko čizmica?
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 22:16 25.01.2011

Re: pre bloga

Gledala, poleteli su helikopterom, a pada Bogtepitaodakle, pa jos i telefonira..

E da si ovo ranije procitala!


Jel si imala stiklice?


bocvena bocvena 22:29 25.01.2011

Re: pre bloga

Pa ovo je neprocenjivo blago od članka!

Morate da ignorišete instinkt i padnete kao profesionalac.
Stariji treba da izbegavaju pad na kukove ili bedra. Pad na kukove i bedrenu kost mogu da spreče štiteći se rukama. Iako se time izlažu riziku da polome ruku ili da iščaše zglob, ove su povrede daleko lakše nego one na donjem delu tela. Mlađi od 55 treba da paze da ne udare glavom ili vratom o pod. Pad treba da ublaže koristeći levu ruku (desnu ako su levoruki), ako je moguće.
Onima koji i po zimi nose letnje štiklice ili lakovane cipele teško je dati bilo kakav savet. Najbolje da nose kacigu, štitnike…

dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 22:44 25.01.2011

Re: pre bloga



“Ugledajte se na pingvine. Na klizavom snegu i ledu hodajte malim koracima, a telesna težina mora da bude raspoređena po celoj površini stopala,” kaže. “Na svežem snegu pokušajte da hodate po tuđim otiscima. Tako ćete trošiti manje energije"
docsumann docsumann 21:57 25.01.2011

padnutost

bocvena bocvena 23:02 25.01.2011

Re: padnutost

Dosta mi je zime, hoću u LA!
docsumann docsumann 06:04 26.01.2011

Re: padnutost

Dosta mi je zime, hoću u LA!


njih baš nisam odavno slušao
cult cult 22:08 25.01.2011

padu sklona

Valjarević je cool.
Skapirao sam da su ti ruke ok posle pada, tako da po iščitavanju Dnevnika druge zime možeš ovo da uvežbaš:



bocvena bocvena 23:07 25.01.2011

Re: padu sklona

Staraću se, druže stariji vodniče!

Evo još jedna pesma o tom čudnom limb stanju - linger-u...
cult cult 09:05 26.01.2011

Re: padu sklona

tom čudnom limb stanju

izbegavati u tom stanju:

kick68 kick68 01:39 26.01.2011

anti-pad

bocvena bocvena 08:58 26.01.2011

Re: anti-pad

A obrati pažnju na jedan od komentara ispod reklame...
mozete li da mi pratite te cizme u selo recane i mnogu bivam bio zahvalan jer bi mi ispunili zelju
loader loader 03:46 26.01.2011

Ma, sound je .. :)

bocvena bocvena 09:10 26.01.2011

Re: Ma, sound je .. :)

Stvarno je odlična! Evo još jedna...još su je dinosaurusi slušali! Ali ljubičasta odela...:)))
loader loader 11:40 26.01.2011

Re: Ma, sound je .. :)

Ali ljubičasta odela...:)))


Sekenhend? Nema veze...
Cakani su ..
I, što je najvažnije, uvek mogu da se slušaju.
Mislim, ne samo da mogu da se slušaju, nego bi ih i trebalo slušati

. . .

albicilla albicilla 08:25 26.01.2011

" I sad da se tako izbrukam pred živi

I sad da se tako izbrukam pred živima i mrtvima, tz,tz,tz...


i to sve po snegu, sto ravnodusno zasipa i zive, i mrtve. mimo dzojsa, potseti me to i na sahranu moje bake: selo, sneg i zaprega, konji po prvi put upareni, pa se jos, nenavikli da zajedno trpe am, propinju, kao na slici nekog naivca, sa sve kovcegom u kolima...
bocvena bocvena 09:21 26.01.2011

Re: " I sad da se tako izbrukam pred živi

Vidi se da si fotograf čak i kad pišeš:)

Kad smo je sahranjivali, peške smo išli od kuće do crkve, pa do groblja...bogami, nije baš blizu. Sneg je padao kao nenormalan, i duvalo je, a automobili nisu hteli da se zaustavljaju, pa su nas zasipali prljavom vodom. Pri povratku, kao druga vremenska zona - mir, tišina, nema snega i vetra.
Mrzim zimu i tetka je umrla.
Malo mi muka.

Samo veselo!

RAK

Zaljubio sam se.

I nije mi do opisivanja.

Jebo predele i pejsaže i jebo ljudske osobine i pisanje o tome.

U koga? Ne znaš je. Kad? Sinoć.

I kako si?

Stalno sam žedan, pijem kiselu vodu

i život mi nije bogznašta i očajavam al' ne brine me neizvesnost,

jebo sutrašnjicu i jebo sekiraciju, sve životinje očajavaju,

to se mora, znam to, ne znam samo za biljke.

(Iz zbirke pesama 'Džo Frejzer i 49 ( +24) pesama'
omega68 omega68 11:09 26.01.2011

đe me nađe

evo me već treći dan kako sedim kući zavijenog skočnog zgloba
Uvrnuo ga na fudbalu ( zglob )
to je kad hoće da se q..či pred klincima kojima otac može da bude
i da pred ženom glumi Supermena
i da nadoknadi pod starost mamurnu mladost

P.S.
Moja žena čitala to od Valjarevića.Ne sviđa joj se.Ja nisam.Uopšte , nisam pročitao puno knjiga.Kad da stignem - od pisanja?
bocvena bocvena 11:30 26.01.2011

Re: đe me nađe

to je kad hoće da se q..či pred klincima kojima otac može da bude

To ti je kardinalna greška! Posle 40-te se na fudbal ide samo sa vršnjacima...smanjuje postotak povreda dokazano! I ovaj moj nedeljom bega od mene i dece i kao igra fudbal. I uvek ga posle nešto boli:))))

Šalji ženu na blog podhitno, da je vratimo na pravi put!
omega68 omega68 15:05 26.01.2011

Re: đe me nađe

Šalji ženu na blog podhitno

aha, sećam se...
pa da bude : igra kuća, pevaju tanjiri
Posle 40-te se na fudbal ide samo sa vršnjacima...smanjuje postotak povreda dokazano! I ovaj moj nedeljom bega od mene i dece i kao igra fudbal. I uvek ga posle nešto boli:))))

jes, jes, a povrede bi se smanjile na 0 kad bi nas pre utakmice izmasirale babetine od 250 meseci
nije dokazano ali lepo zvuči
bocvena bocvena 18:03 26.01.2011

Re: đe me nađe

Najdragocenija životna lekcija - pravi život je baš tu gde si ti, baš sa tim ljudima koji te okružuju. Kakav takav. Ali pravi.

Svi ostali lažu da im je super.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana