Društvo| Moj grad| Politika

Tegovi za Dinkića ili Ujedinjene provincije Srbije

antioksidant RSS / 28.01.2011. u 13:59

 

"Postojeće uređenje dovodi do toga da bogate opštine u Srbiji postaju još bogatije, a siromašne sve siromašnije. Dekoncentracija vlasti, decentralizacija i regionalizacija treba da ojačaju demokratiju, osnaže institucije, vidljivo ojačaju državu i donesu ravnomerniju ekonomsku korist i razvoj društva u celini. Građani jasno prepoznaju centralizovanu državu kao glavni uzrok sveopšte korupcije, nepoštovanja zakona i nejednakih prava."

 

Lep tekst? Naravno. Kao i svaka deklaracija. Ovaj konkretno je iz Deklaracije Ujedinjenih regiona Srbije (nov politički projekt koji ima za cilj da Mlađan Dinkić ostane na vlasti još neku godinu). Zvanično URS je "politička unija" formirana radi ostvarivanja "ciljeva i načela definisanih Deklaracijom" u kojoj se pobraja decentralizacija, regionalizacija, dekoncentracija vlasti... Mnogo tu lepih stvari ima ali nema "ruka ruku mije". Što je naravno lepo ali i znači da je "pomoć" koju je član URS-a iz Zaječara dobio od člana URS-a iz Ministarstva za ekonomiju i regionalni razvoj "nedeklarativna" (nadam se da znate o kome se priča - jedan je učesnik Farme a drugi je farmer poznat po šišanju ovaca).

U čemu se sastojala ta "nedeklarativna" pomoć? Pa recimo ovako: "Davanje većih subvencija Gorenju za otvaranje fabrike u Zaječaru umesto u Valjevo je pogrešno sprovođenje decentralizacije i otimanje stranih investitora". To je tumačenje Slobodana Ilića (državnog sekretara u Ministarstvu finansija). Neću komentarisati "otimanje investitora" jer, ma koliko to nedžentlmenski zvučalo, takva je tržišna utakmica. Fiatova investicija u Kragujevcu (kada ako ikada) znači manje zaposlenih italijana u Miafjoriju i takav je život. Svako se bori za svoje. Zanimljivija mi je je izjava: "pogrešan koncept decentrallizacije".

Decentralizacija bi trebalo da znači - pomeranje tačke odlučivanja od centra ka periferiji. U ovom primeru dva grada u Srbiji (Zaječar i Valjevo) se trude da budu što atraktivniji za investitore koji bi ulagali novac, gradili fabrike, zapošljavali radnike... pa ko bude uspešniji i bolje iskoristi svoje prednosti - njemu bolje. Međutim u ovom slučaju, centar (Beograd, Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja, ministar Mlađan Dinkić) je izabrao jedan grad i dao mu nefer prednost u odnosu na drugi. U Valjevu je svako novo radno mesto stimulisano sa 3 000 eura, u Zaječaru - 10 900. Za (očekivanih) 300 radnih mesta razlika u subvencijama je preko 2.3 milion eura.

Ko je onda "odlučio" gde će se ulagati? Pa centar (Beograd, Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja, ministar Mlađan Dinkić). Da li je to decentralizacija? Taman toliko koliko je URS-u cilj "decentralizacija, regionalizacija, dekoncentracija vlasti".

Da se razumemo, jasno mi je da se svaka pozitivna diskriminacija (a Zaječar spada u grupu gradova za koju je Vlada RS odlučila da da duplo veći iznos subvencija za zapošljavanje) na kraju svede na čistu negativnu diskriminaciju nekog drugog (u ovom slučaju Valjeva) tako da svaki koncept stimulisanja nekog ostavlja uskraćenim.  Meni je interesantniji kriterijum odlučivanja koga, kako, zašto i koliko stimulisati?  Da li je činjenica da se onaj koji odlučuje i onaj kome odluka ide u prilog poznaju iz "političke unije kojoj je cilj decentralizacija, regionalizacija, dekoncentracija vlasti"? Da li je ta činjenica bila od značaja pri donošenju odluke? Da li ta činjenica dovodi u nefer odnos drugi grad? Da li možemo reći da je ovde bilo korupcije?

"Plašim se da se otimanje Gorenja Valjevu može tretirati kao implementacija novog pristupa decentralizaciji i ravnomernom regionalnom razvoju zasnovanog na diskriminatorskim, netransparentnim i politički motivisanim kriterijumima koje praktikuje dodeljivač subvencija", rekao je Ilić.

Da preformulišem pitanje: Da li je "pristup decentralizaciji i ravnomernom regionalnom razvoju zasnovanom na diskriminatorskim, netransparentnim i politički motivisanim kriterijumima koje praktikuje dodeljivač subvencija" korupcija?

Dobro je što se otvorio ovakav primer (a otvorio se jer je progovorio nezadovoljni valjevac, državni sekretar u Ministarstvu finansija, Slobodan Ilić - što opet postavlja pitanje da li je svakome od nas potreban neko svoj u Beogradu da bi smo mogli da se izborimo u ovakvom svetu?) jer se na njemu lepo vidi koncept URS-a koji nije moguće pročitati u Deklaraciji. I kad dođe vreme glasanja, niko neće moći da kaže da nije znao za kakav se koncept "decentralizacije, regionalizacije i dekoncentracije vlasti" URS zalaže. Centralizovani koncept. Onaj u kome je bitno imati nekog svog (a vidim da se Valjevo već prilagodilo) tamo gde se odlučuje a tačka odlučivanja naravno ostaje u centru (Beograd, Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja, ministar Mlađan Dinkić). To bi se pre moglo nazvati provincijalizacijom, tj promovisanje sistema u kome se još više isušuje ono daleko od centra, dok se snaga provincije meri samo "svojim ljudima na pravom mestu".

Dakle URS nenadano postaje UPS (Ujedinjena provincijalizacija Srbije), mada to ne treba čuditi, imajući u vidu da je u pitanju projekat političara čijih 1 000 eura svako od nas ima u novčaniku (ne, nema svrhe proveravati novčanik da li su 1 000 eura stvarno tamo).

........................................

 

...........................................

Inače, Mlađan Dinkić (centralna figura ove "decentralizacije, regionalizacije i dekoncentracije vlasti")  je apelovao da mu se ne stavljaju tegovi. Da li je mislio na one koji su u narodu poznatiji kao  bukagije?

ball_and_chain%5B1%5D.jpg

 

.........................................

 



Komentari (26)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

alselone alselone 14:06 28.01.2011

Njemu trebaju ovi tegovi

Rejlem Rejlem 14:26 28.01.2011

Ovo je tekst za 10!!!!!

antioksidante!!!!
omega68 omega68 18:33 28.01.2011

Re: Ovo je tekst za 10!!!!!

slažem se!

Drago mi je što si odabrao baš ovu temu jer je jako bitna
evo jednog komentara na vest koja je bila ovde pre nekoliko dana

Mene ova naša Srbija veoma podseća na Vizantiju i njen Konstantinopolj, u svojim poslednjim danima. Ogroman grad, sa malom provincijom, poput jednog nakaznog organizma sa malim telom i nesrazmerno velikom glavom. A svi znamo kako je Vizantija završila.
(ovo je srBIA, 25. januar 2011 00:57)


Takođe , molim za dozvolu da , u okviru teme, postujem još jedan komentar koji bolje od bilo čega objašnjava događaje na kormanskom polju i razbija dezinformacije u vezi toga

Evo da i ja kao suvlasnik jedne parcele dam svoj komentar. Pre malo vise od godinu dana imao sam sigurnog kupca, jednog privatnika iz Kragujevca, dok jos ni prica oko dolaska Fijata na to polje nije zazivela. Cena je bila 850e. Kada se pokrenulo pitanje javnog interesa, ja sam morao da odustanem od prodaje privatniku i takoreci izgubio kupca. Godinu i po dana i jos uvek ne mogu da je prodam bilo kome. Mogao sam i drzavi, cak sam bio vise nego zadovoljan sto je ponuda bila 1000e, veca od prethodne koju sam imao, ali njihova neozbiljnost je presla sve granice. Nikada nisam podrzavao vlasnike, a njih je bila svega nekolicina koja je trazila cetiri hiljade, ali to se nigde nije objavljivalo da postoji vise od polovine vlasnika koja pristaje na 1000e, i to podvlacim velikim slovima NIGDE! Zasto ni jednom nisam dobio priliku i ja i ostali vlasnici da kazemo nesto o tome? Zato sto Vlada nikada zvanicno nije ni pristala na tu cenu. Lokalna vlast je zelela da isplati 1000e, ali ne i republicka koja je i dalje ostala pri ponudi od 350e, a sad vec i odustala. Od samog pocetka su zeleli da se ugrade na tu cenu i prodaju za vecu sumu, i to je razlog zbog cega se posao toliko odugovlacio, dragi moji sugradjani, pa kada nije uspelo, aj sad se povlacimo! E pa cekaj malo, a ko ce meni da nadokandi sve to vreme?! Sada mi je tesko kao psu, tesko mi je i kivan sam na vlasnike drugih parcela koji su bili predvodnici, ali.. oni su uvek bili otvoreni za pregovore i spremni da spuste cenu i na 2000e. O tome se takodje NIGDE nije pisalo, osim mozda u nekim Kragujevackim nedeljnicima, vec se samo i uporno tvrdilo kako je toboze cena 4000. Da mi sada ponude i te cetiri hiljada evra za ar, u grob cu pre otici nego sto cu im prodati po nizoj ceni! Pre cu naci kupca za 1000 nego sto cu drzavi prodati za pet. Tek sada necu ni da cujem za manje od drzave! Ko ce meni da nadoknadi propustene sanse da prodam drugima? I jos uvek se ne zna imamo li sada prava ili ne.. Apsolutna konfuzija. A jedva cekam da sve ode do Strazbura i da ih napenalimo kao sto su oni nas svih ovih meseci i godina u nazad. I podrzacu prvi put svoje komsije, iako do sada nisam ucestvovao u njihovim okupljanjima, dacu sve od sebe da im pomognem da ostvarimo svi zajedno svoja prava!
(U Strazbur, a onda iz Srbije kud me god put odnese, sto dalje!, 28. januar 2011 14:04)


hvala na ustupljenom prostoru
grafit.fit grafit.fit 18:45 28.01.2011

Re: Ovo je tekst za 10!!!!!

...ja se pridružujem ovom dobrom b4c društvancetu ...
mlekac mlekac 15:19 28.01.2011

Di su pare?

. U Valjevu je svako novo radno mesto stimulisano sa 3 000 eura, u Zaječaru - 10 900. Za (očekivanih) 300 radnih mesta razlika u subvencijama je preko 2.3 milion eura.


Zasto imam utisak da je ova razlika u ceni placena da bi Tomica, konacno, dao ostavku?
Biljana 77 Biljana 77 15:24 28.01.2011

Pusti snovi

dok se snaga provincije meri samo "svojim ljudima na pravom mestu"
Idealno bi bilo kada bi izborni sistem bio takav da provincija, region, grad svoje interese zastupa preko izabranog predstavnika - poslanika koji bi na zakonit i logičan način zastupao interese svojih birača i njihove zajenice. Ali avaj..

Ovako ...
antioksidant antioksidant 19:06 28.01.2011

Re: Pusti snovi

Idealno bi bilo kada bi izborni sistem bio takav da provincija, region, grad svoje interese zastupa preko izabranog predstavnika - poslanika koji bi na zakonit i logičan način zastupao interese svojih birača i njihove zajenice.

ja nisam neki pristalica vecinskog sistema... mada da ne trolujem
vojislav948 vojislav948 15:43 28.01.2011

ukinimo


da li je svakome od nas potreban neko svoj u Beogradu da bi smo mogli da se izborimo u ovakvom svetu

Koliko sam razumeo treba ukunuti diktat Beograda, pa da počnemo razmišljati svako svojom glavom. Probali smo mnogo toga i nije nam išlo. Hajde da probamo i ovo.
sentinel26 sentinel26 15:47 28.01.2011

Vođa štetočinskog udruženja





aps. M. mr. Dinkić se oslobodio doživotnog ministra zdravlja, bez ikakvih posljedica po njega i štetočinsko udruženje 17%.

Promijenili su ime u Ugursuzi Republike Srbije (URS ) i ozbiljno se nadaju da i dalje vladaju Srbijom.




Ovo bi bilo dovoljno za cijelu sektu - štetočinsko udruženje.
MarkoPustolov MarkoPustolov 19:39 28.01.2011

ja mislim da je hteo da kaze

bolje i bukagije nego da omastim konopac
automatic automatic 11:02 29.01.2011

Decentralizacija

Zaista zanimljiv tekst, konstrukcija činjenica i njihovo dovođenje u međusobnu korelaciju bez ikakvog dokaza, povezivanje stvarnih događaja sa izmišljenim.
Ne samo da su regioni neravnomerno razvijeni, već su svi nedovoljno razvijeni. Da bi se postigao ravnomeran razvoj svih regiona, mora se najpre smanjiti razlika u razvijenosti koja trenutno postoji. Ovo se može postići jedino administrativnim merama, kakva je i odluka o instalaciji fabrike u Zaječaru.
Neviđena je blamaža i neznanje pisati kako treba odmah i bez ikakvih priprema izvršiti decentralizaciju u okviru postojećeg stanja neravnomerno razvijenih regiona.
Izvinjavam se i komentatoru Sentinelu na koga se ova opaska o neznanju ne odnosi, obzirom da je u njegovom slučaju reč o čistoj mržnji i revanšizmu prema nekadašnjim saradnicima...
antioksidant antioksidant 11:21 29.01.2011

Re: Decentralizacija

Zaista zanimljiv tekst,

drago mi je da je privukao vašu pažnju
pozdravite partnere
niccolo niccolo 11:51 29.01.2011

Re: Decentralizacija

Ovo se može postići jedino administrativnim merama, kakva je i odluka o instalaciji fabrike u Zaječaru.

Dabome. Uostalom tako su i komunisti donosili administrativne odluke gde će da bude koja fabrika i to je funkcionisalo...
automatic automatic 12:44 29.01.2011

Re: Decentralizacija

antioksidant
Zaista zanimljiv tekst,

drago mi je da je privukao vašu pažnju
pozdravite partnere

Verovatno će u nadležnim ministarstvima da napune gaće posle objavljivanja ovako britkog teksta na temu babožabnog hibrida...


niccolo
Ovo se može postići jedino administrativnim merama, kakva je i odluka o instalaciji fabrike u Zaječaru.

Dabome. Uostalom tako su i komunisti donosili administrativne odluke gde će da bude koja fabrika i to je funkcionisalo...

Pitaj autora, nisam sklon takvoj vrsti razmišljanja, pretpostavljam da bi se komunisti u vrhu sukobili i svako bi predlagao da se ulaže baš u njegov rodni kraj...
Autor teksta nigde ne navodi zbog čega je Valjevo dobro rešenje a Zaječar nije, osim ako nije u pitanju rodna gruda, što nas opet vraća na komuniste i njihovo vreme koje će, po autoru, tek doći...
antioksidant antioksidant 13:01 29.01.2011

Re: Decentralizacija

Autor teksta nigde ne navodi zbog čega je Valjevo dobro rešenje a Zaječar nije

automatik, ne bavim se ja time. procitajte bar ova 3 pasusa ponovo

Da se razumemo, jasno mi je da se svaka pozitivna diskriminacija (a Zaječar spada u grupu gradova za koju je Vlada RS odlučila da da duplo veći iznos subvencija za zapošljavanje) na kraju svede na čistu negativnu diskriminaciju nekog drugog (u ovom slučaju Valjeva) tako da svaki koncept stimulisanja nekog ostavlja uskraćenim. Meni je interesantniji kriterijum odlučivanja koga, kako, zašto i koliko stimulisati? Da li je činjenica da se onaj koji odlučuje i onaj kome odluka ide u prilog poznaju iz "političke unije kojoj je cilj decentralizacija, regionalizacija, dekoncentracija vlasti"? Da li je ta činjenica bila od značaja pri donošenju odluke? Da li ta činjenica dovodi u nefer odnos drugi grad? Da li možemo reći da je ovde bilo korupcije?

"Plašim se da se otimanje Gorenja Valjevu može tretirati kao implementacija novog pristupa decentralizaciji i ravnomernom regionalnom razvoju zasnovanog na diskriminatorskim, netransparentnim i politički motivisanim kriterijumima koje praktikuje dodeljivač subvencija", rekao je Ilić.

Da preformulišem pitanje: Da li je "pristup decentralizaciji i ravnomernom regionalnom razvoju zasnovanom na diskriminatorskim, netransparentnim i politički motivisanim kriterijumima koje praktikuje dodeljivač subvencija" korupcija?



ovde nisu bitni ni valjevo ni zaječar već kriterijum biranja između valjeva i zaječara



Verovatno će u nadležnim ministarstvima da napune gaće posle objavljivanja ovako britkog teksta na temu babožabnog hibrida.
ako vi kažete - delujete upućeni (u punjenje gaća naravno, ne bih nikada vređao aluzijama da ste "iz nadležnog ministarstva"
automatic automatic 13:19 29.01.2011

Re: Decentralizacija

Zaječar je nerazvijen u odnosu na Valjevo. Ukoliko treba napraviti izbor između Zaječara i nekog drugog regiona koji je predstavljen na istom nivou razvijenosti onda se može postaviti pitanje izbora Zaječara...
Dajte malo, iskopajte neke informacije, neku ekskluzivu, kako i zašto Zaječar a ne neki možda još slabije razvijen region, imajući, naravno, i interese investitora u vidu...
A ne ovako, čini mi se, izgleda, na oko, rekao bih, učinilo mi se, javlja mi se, sumnjam...

antioksidant antioksidant 13:35 29.01.2011

Re: Decentralizacija

Dajte malo, iskopajte neke informacije


....Beograd je najpovoljniji, a Valjevo najnepovoljniji grad za život u Srbiji. Prosečna zarada je bila veća od prosečne vrednosti potrošačke korpe samo u Beogradu, Novom Sadu i Pančevu. Ni tamo, međutim, zarada nije značajno premašila prosečnu korpu - svega od jedan do 8 odsto. Najnepovoljniji uslovi za život su u Valjevu, gde je plata 31 odsto potrošačke korpe. Sledi Zaječar, u kome troškovi nadmašuju za 28 odsto prosečnu platu, pa Subotica, u kojoj hrana za četvrtinu premašuje primanja zaposlenog...


link

nisu ni valjevo ni zajecar u dobroj situaciji.. daleko od toga


sentinel26 sentinel26 13:56 29.01.2011

Re: Decentralizacija

automatic
Izvinjavam se i komentatoru Sentinelu na koga se ova opaska o neznanju ne odnosi, obzirom da je u njegovom slučaju reč o čistoj mržnji


Nemojte molim vas. Nijesam ja navikao na izvinjenja na ovom blogu nego na uvrede, čak i od uredništva istog.

Puna je Srbija dokaza da je udruženje 17% štetočinsko ("G"ul je kul! - kao ono nekadašnje čija se direktorica baškari u Moskvi ).

Nekoliko dokaza sam i sam na blogu postirao u pošljednje 2-3 godine.
Hoćete li da ponovo počnemo priču od ulaska u NBS sa kalašnjikovom i izbacivanju 400 žena na ulicu a 300 članova "G" udruženja je primljeno na obuku za novu banku magistra destrukcije (Nacionalna štedionica ).

i revanšizmu prema nekadašnjim saradnicima...


Nikada u životu nijesam sarađivao sa bilo kime iz tog štetočinskog udruženja, osim sa gospodinom Labusom kada je bio potpredsednik Demokratske stranke, koju sam napustio (iz drugačijih razloga)u isto vrijeme kada i on.

Ja nijesam na vlasti pa ne znam kako ste viđeli neki revanšizam.

U stanju ste da paušalno izreknete tako teške optužbe a nijeste sposobni da u mojem tekstu pronađete (citirate ) i jedno "m" od "mržnje".
Ja to udruženje (sektu ) ne kritikujem ni zbog nacionalne pripadnosti, niti rodno-finansijske povezanosti, niti zbog debljine, već zbog onoga što čine državi Srbiji.

Postoji u Srbiji i opština (region) đe je procenat nezaposlenosti radno sposobnog stanovništva 51% pa se niko u Srbiji ne uzbužuje zbog toga, a tamo aps.M.mr.Dinkić ne smije ni da ode bez obezbjeđenja kao za stranog državnika, jer je lično on doprineo da tamo propadne i ono malo ekonomije.

Prvih 10 ćelija ("apartmana" ) u novom "Pentagonu" (zatvoru ) treba da nose oznake od G-1 do G-10.
hoochie coochie man hoochie coochie man 18:48 29.01.2011

Re: Decentralizacija

Ne samo da su regioni neravnomerno razvijeni, već su svi nedovoljno razvijeni. Da bi se postigao ravnomeran razvoj svih regiona, mora se najpre smanjiti razlika u razvijenosti koja trenutno postoji. Ovo se može postići jedino administrativnim merama, kakva je i odluka o instalaciji fabrike u Zaječaru.


A koliko Gorenja treba Zajecaru, Vladicinom Hanu, Surdulici, da bi regioni bili ravnomerno razvijeni? Evo sad se u Zajecaru zaposljava 300 ljudi. Jel to to, jel sad Zajecar razvijen region?

Da se ne lazemo, Dinkic u Valjevu nema sanse na izborima a u Zajecaru pokusava da prebaci cenzus i zato je tamo dao tri puta vise istom investitoru za isti posao.
Uvek se sve moze upakovati u demagosku pricu o ravnomernom razvoju a i taj ravnomeran razvoj je cista demagogija.

Sta briga nekog Novosadjanina da li je Zajecar ili Valjevo ravnomerno razvijeno i sto bi za to davao pare a Dinkic i njegove pare daje.

Regionalizacija je nesto sto mora i treba da se dogodi ali regionalizacuija u pravom smislu ne odgovara Dinkicu (oduzima mu mogucnost da on raspolaze parama cele drzave) i on ce se truditi da je nikad ne bude ali ce na svo strane pricati kako se za to zalaze.

antioksidant antioksidant 20:29 29.01.2011

Re: Decentralizacija

Regionalizacija je nesto sto mora i treba da se dogodi ali regionalizacuija u pravom smislu ne odgovara Dinkicu (oduzima mu mogucnost da on raspolaze parama cele drzave) i on ce se truditi da je nikad ne bude ali ce na svo strane pricati kako se za to zalaze.

da ponovim
hoochie coochie man hoochie coochie man 21:24 29.01.2011

Re: Decentralizacija


Ma od te regionalizacije se se pravi ili velika mudrost ili velika opasnost (oce drzava da se raspadne jbt ako se regionalizuje) a sustina joj je u elementarnom principu demokratije da pojedinac, gradjanin, ima sto vise direktnog uvida u sto vise segmenata zajednickih poslova i d ana njih sto vise utice.
A Dinkic u toj magli oko decentralizacije bas dobro igra. Zna on da regionalizaciju, bar neku pa ma i maglovitu pretstavu o njoj, podrzava ogromna vecina ljudi pa sad on sebe pokusava da pretsatvi kao nekog ko ce nadomestiti nedostatak sistemske decentralizacije drzave.
On ce kao da bude taj postenjacina koji ce svima ravnomerno da raspodeli.
Ajde???

Ili ce neka ministarstva, sluzbe sta li vec da sede van Beograda.
Kao da je vaznije gde ce neki sluzbenik ici na posao nego gde idu pare i ko njima raspolaze.
A zanimljiva mu stranka, stvarno
"Ujedinjeni regioni Srbije" koji nikakav predlog sistemske decentralizacije Srbije nemaju.
Ne pase mu to, razumem ga :)
markod.1970 markod.1970 12:22 29.01.2011

najnaj

njihov specijalni slučaj još nisu definisali kao traženje doplate ali pošto se niko osim njih 'faktički ne meša' ne bi me čudilo da se svede na doplatu što samo po sebi nije u osnovama njihovijih zamisli po tom pitanju. ima oko 2 milijarde gladnih u svetu, ako dotični dopuste sebi da im se njima, njima, baš njima kaže. ali kad ponovo počnu sa 'naj' nek razmisle.
sentinel26 sentinel26 18:15 29.01.2011

Tegovi za Dinkića - po mogućstvu što teži

Aps.M.mr.Dinkić je jedini, od svih bivših i sadašnjih ministara finansija na zemaljskoj kugli koji je tražio od IFAC-a da se njegovom ministarstvu (njemu ) umjesto stručnoj organizaciji (SRRS ) dodijeli pravo na prevođenje i tumačenje Međunarodnih računovodstvenih standarda (MRS ) i Međunarodnih standarda finansijskog izvještavanja (MSFI ).
Gospodinu nije udovoljeno.

Kada su standardi (prevodi i tumačenja ) već ažurirani i izmijenjeni on je kršeći autorska prava uzeo prvobitni prevod i objavio ga u Službenom glasniku RS, da bi mogla G17% preduzeća da ga neovlašćeno koriste i neovlašćeno daju tumačenja (većinom pogrešna ).

Njegovi završni računi Budžeta nijesu usvojeni u Skupštini.

Dinkićeva politika u oblasti računovodstva i revizije se primjenjuje i danas.

Dvije godine uzastopno DRI konstatuje kako se Glavna knjiga Trezora ne vodi po zakonu i pravilima.

Evo još jednog dokaza:
Da se Međunarodni standardi i sopstveni zakoni ne poštuju i krše javno je priznala ministarka finansija i njeno ministarstvo donoseći 24.januara 2011.godine Izmjene Pravilnika o kontnom okviru sa retroaktivnom primjenom od 01.januara 2010.godine (Sl.glasnik RS" br. 3/2011 ).

Ovim izmjenama se daje dozvola pravnim licima i preduzetnicima koji primjenjuju Medjunarodne računovodstvene standarde da standarde o valutnoj klauzuli i kursnim razlikama ne moraju primjenjiti na završne račune za 2010.godinu.

Ovim izmjenama Pravilnika će se omogućiti pojedinim preduzećima da veštački smanje svoj gubitak ili umanje finansijski prihod i tako utiču na poreski bilans.

Kratkom potragom se brzo mogu otkriti preduzeća kojima je serviran ovaj (spasonosni ) dar.

omega68 omega68 00:20 30.01.2011

AO

A vidi ovo
yugaya yugaya 11:49 30.01.2011

Re: koliko stvarno vrede naše pare

a tek ovo
The European Commission has approved the Hungarian government's €111.5 million in aid to the Daimler factory to be built in Kecske­mét. The aid could take the form of tax breaks and direct financial assistance

The €800 million factory, the largest greenfield investment in Hungary to date, will create 2,500 jobs directly and a further 10,000 through local suppliers.

Kečkemet je preporođen.

a za iste pare u Srbiji:

. U drugoj fazi, do kraja 2010. godine, FIAT bi trebalo da počne proizvodnju još jednog modela B klase, čime bi ukupna proizvodnja u „Zastavi” porasla na 300.000 vozila godišnje. Ukupan iznos investicije u prvoj fazi projekta biće 700.000.000 evra, a Srbija se Memorandumom obavezala da će u periodu od četiri budžetske godine u zajedničku kompaniju uložiti 100.000.000 evra.


Do 2010. godine 300.000 automobila.

Kada bude dostignut planirani obim proizvodnje od oko 200.000 automobila godišnje u kragujevačkoj "Zastavi", u periodu od 2010. do 2011. godine, Srbija će izvoziti vozila i delove u vrednosti od milijardu evra godišnje, rekao je ministar ekonomije Mladjan Dinkić za "Glas Amerike", prilikom nedavne posete Vašingtonu.

izajvio 2008.

Da li je Kragujevcu otprilike za isto toliko bolje?




antioksidant antioksidant 13:58 30.01.2011

Re: koliko stvarno vrede naše pare

hajde ovako - decentralizacija i regionalizacija nije isto (preciznije - decentralizacija ne znaci nuzno regionalizaciju)

regionalizacija ne znaci "svako za sebe"
medjuregionalna "solidarnost" svakako postoji (a tako i u okviru eu na primer razvijeniji delovi "pomazu" nerazvijenije"

mada naravno - "pomoc" ako nije investicija vec "socijala" ne pomaze nikome a stvara animozitete...

dinkic je naravno iz sasvim druge price / njegi regioni interesuju onoliko koliko moze preko te price da ucenjuje da bi usao i u sledecu vladu (njegova interesna grupa ako ne on licno)

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana